abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_33989627
Want er zijn weinig producten zo veelzijidig

Kalfsroomsoep met Piemelbrie
( Crème de Veau au Fromage de Piemelbrie )

Ingrediënten:

1 liter kalfsbouillon - 100 gram piemelbrie - 0,6 dl room - 100 gram kalfsgehakt - peterselie - zout, peper - gemalen foelie - bouillonblok

bereiding:

Breng het kalfsgehakt op smaak met zout peper en foelie, en maak er zeer kleine gehaktballetjes van. Pocheer deze in bouillon, gemaakt van een blokje. Verwarm de kalfsbouillon even en passeer hem door een neteldoekse lap. Breng de gezeefde bouillon tegen de kook aan. Doe de in stukken gesneden piemelbrie met een glas bouillon in de mixer en mix de zaak fijn. Voeg het mengsel bij de bouillon. Schenk de room dan bij de bouillon. Breng de bouillon nog even aan de kook. Verdeel de balletjes over de soepkoppen, voeg bouillon toe, strooi er wat gehakte peterselie over en serveer met warm stokbrood.


Spinazie-aardappelschotel met Piemelbrie

Ingrediënten:
1 pak Spinazie à la crème - 1 eetl olijfolie - 1 grote ui - 1 zakje aardappelschijfjes (450 gr) - 150 gr Piemelbrie - 50 gr Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui en snij deze in ringen. Snij de piemelbrie in plakken.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uiringen glazig.
Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal. Schep de helft van de spinazie met de helft van de ui en de Parmezaanse kaas erop. Leg een derde van de piemelbrieplakjes erop. Verdeel hierover de rest van de aardappelschijfjes, spinazie, ui en brie. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Laat de schotel in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar worden.


Penne met broccoli en Piemelbrie uit de oven

Ingrediënten, voor 1 persoon

• 100 g penne
• 1 kleine broccoli
• 100 g piemelbrie
• 50 g pecannoten
• tijm
• zout en peper

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200°C. Penne, met wat zout, koken volgens de gebruiksaanwijzing. Ondertussen broccoli in kleine roosjes snijden en blancheren (met kokend water overgieten en een poosje laten staan). Vervolgens de piemelbrie in plakjes snijden en de pecannoten breken. Vet een ovenschaal in. Doe hierin de penne en de broccoli en schep deze door elkaar. Voeg peper en tijm toe. Strooi de pecannoten erover. Bedek met brie. Zet de ovenschaal in de oven tot de piemelbrie gesmolten is (ongeveer 10 minuten).


Zoals jullie zien makkelijk, snel & lekker

Eet smakelijk
pi_33989690
PIKANTE EIERSCHOTEL
Dit is een recept van: bep54pie
Omschrijving: Een gezellige hap voor de zaterdagavond of zondagse brunch
Aantal Personen: 4
Keuken: -
Techniek: N.v.t.
Smaak: Hartig
Soort gerecht: Ovenschotel
Hoofdingredient: Ei
In combinatie met: Groenten
Ingredienten: 1 grote ui-(olijf)olie-paprikapoeder-1 groene en een rode paprika-150 gram ham(2 plakken of kant en klare reepjes)-3 tomaten-zout-peper-1 bouillontablet-4 eieren-100 gram salami(bv van Stegeman)-peterselie
Hulpmiddelen:
Voorbereiding: Snipper de ui,snijd de paprika in stukjes,snijd de ham in reepjes, de ontvelde tomaten in blokjes en ontdaan van vocht en de salami in plakjes.Wat bouillon maken van het bouillonblokje.
Bereidingswijze: Verwarm enkele lepels olie en fruit daarin de ui,die je met royale hand bestuift met paprikapoeder.Voeg de paprika en de ham erbij en laat dit enkele min. fruiten.Dan de tomaten erbij, goed omscheppen,wat peper en zout erop,scheutje bouillon erbij en met deksel op de pan een half uurtje zachtjes laten sudderen. Dan schep je dit alles in een ovenvaste schotel.Maak er 4 holletjes in en breek in ieder holletje een ei.Leg er nu de plakkjes salami op en schuif de schaal in een goed voorverwarmde matig hete oveven laat dit bakken tot het eiwit gestold is,maar de dooier nog zacht is.Strooi de peterselie erover.
Serveertips: Lekker met knapperig stokbrood en rauwkostsalade
  donderdag 12 januari 2006 @ 21:13:42 #3
138258 LasTeR
Run for your life.
pi_33989696
Piemelbrie? Sorry, maar ik kan hier niet serieus op reageren.
Elk huis z’n kruiswoordraadsels
Iedereen z'n plaats aan tafel
Maar ik kom wat later, ik kom wat later
pi_33989876
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 21:13 schreef Alexxxxx het volgende:
dat gaat over eieren, open zelf maar een topic, dit is een serieus forum hoor
pi_33990947
waarom is ie naar onzin verplaatst?
  donderdag 12 januari 2006 @ 21:39:14 #7
72347 Bupatih
Meet me in Montauk.
pi_33991002
Smegmarecepten
Hier verder.
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')