Want er zijn weinig producten zo veelzijidig
Kalfsroomsoep met Piemelbrie
( Crème de Veau au Fromage de Piemelbrie )
Ingrediënten:
1 liter kalfsbouillon - 100 gram piemelbrie - 0,6 dl room - 100 gram kalfsgehakt - peterselie - zout, peper - gemalen foelie - bouillonblok
bereiding:
Breng het kalfsgehakt op smaak met zout peper en foelie, en maak er zeer kleine gehaktballetjes van. Pocheer deze in bouillon, gemaakt van een blokje. Verwarm de kalfsbouillon even en passeer hem door een neteldoekse lap. Breng de gezeefde bouillon tegen de kook aan. Doe de in stukken gesneden piemelbrie met een glas bouillon in de mixer en mix de zaak fijn. Voeg het mengsel bij de bouillon. Schenk de room dan bij de bouillon. Breng de bouillon nog even aan de kook. Verdeel de balletjes over de soepkoppen, voeg bouillon toe, strooi er wat gehakte peterselie over en serveer met warm stokbrood.
Spinazie-aardappelschotel met Piemelbrie
Ingrediënten:
1 pak Spinazie à la crème - 1 eetl olijfolie - 1 grote ui - 1 zakje aardappelschijfjes (450 gr) - 150 gr Piemelbrie - 50 gr Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de ui en snij deze in ringen. Snij de piemelbrie in plakken.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uiringen glazig.
Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal. Schep de helft van de spinazie met de helft van de ui en de Parmezaanse kaas erop. Leg een derde van de piemelbrieplakjes erop. Verdeel hierover de rest van de aardappelschijfjes, spinazie, ui en brie. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Laat de schotel in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Penne met broccoli en Piemelbrie uit de oven
Ingrediënten, voor 1 persoon
• 100 g penne
• 1 kleine broccoli
• 100 g piemelbrie
• 50 g pecannoten
• tijm
• zout en peper
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200°C. Penne, met wat zout, koken volgens de gebruiksaanwijzing. Ondertussen broccoli in kleine roosjes snijden en blancheren (met kokend water overgieten en een poosje laten staan). Vervolgens de piemelbrie in plakjes snijden en de pecannoten breken. Vet een ovenschaal in. Doe hierin de penne en de broccoli en schep deze door elkaar. Voeg peper en tijm toe. Strooi de pecannoten erover. Bedek met brie. Zet de ovenschaal in de oven tot de piemelbrie gesmolten is (ongeveer 10 minuten).
Zoals jullie zien makkelijk, snel & lekker
Eet smakelijk