abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 7 januari 2006 @ 17:32:29 #1
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_33804162
Het vorige deel sloot ik af met deze post:
quote:
Je lesdoelen kan je over het algemeen zo overnemen uit de kerndoelen.
Aan het einde van het document staat alles vermeld.
Game on! Tentamens staan weer voor de deur
Life is what you make it.
pi_33804232
* Evil_Jur meldt zich!
pi_33804286
* Svensational ook.


Handig linkje joh, onwijs bedankt !
Mijn eigen Weblog-bericht O+! - Mijn eigen Fotoboek-bericht O+!
ik loop - hij loopt - jij loopt - loop jij
ik word - hij wordt - jij wordt - word jij
pi_33806941
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 15:40 schreef Svensational het volgende:

[..]

De docenten zullen dit vast wel hebben, maar als student zou ik niet weten hoe ik daar bij zou kunnen.
[..]

Is dat een besloten pagina? Ben wel benieuwd hoe dat eruit ziet...

Ik moet trouwens een vertelopdracht over Klein Duimpje doen, ik vertel het verhaal en dan gaan de kleuters het navertellen. Niet zo'n moeilijke opdracht vind ik, alleen dat formulier geeft problemen bij mij .
Wij moesten de leerplannen tijdens onze stage ook gebruiken.
http://www.gemeenschapsonderwijs.be/pbd << door te klikken op lessentabellen kies je de richting en het vak en dan klik je gewoon op de link naar het leerplan
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 16:01 schreef Neuralnet het volgende:
Ik heb voor wiskunde nauwelijks een leerplan nodig. Alles is zo duidelijk en helder en de inhoud staat vast.
Maar de inhoud moet toch ook ergens duidelijk en helder vaststaan per jaar?
pi_33808125
quote:
Maar de inhoud moet toch ook ergens duidelijk en helder vaststaan per jaar?
Dat is er vast wel, maar vraag me niet waar. Hoofdstukken en een korte omschrijving staan genoemd in de PTA. In principe moet alles uit de lesmethode gedaan worden. Als dat niet lukt, dan wordt het overgeslagen of schuift het door. De lesmethode is specifiek voor een niveau/klas bedoeld en gebaseerd op een aantal studiebelastingsuren. Overigens is de stof redundant en komt het steeds weer terug.
Zogenaamd "fatsoenlijke" mensen ontmaskerd, de waarheid en verklaringen die iedereen wil weten: Misdefinitie op YouTube.
pi_33808259
Ik denk dat ik toch maar blij ben dat k lesgeef in België. Ik heb soms de indruk dat ze het bij jullie hetliefst moeilijker maken dan het nodig is (maar dat komt misschien ook wel omdat ik het onderwijssysteem bij jullie nog altijd niet zo goed snap )
pi_33808459
Ons onderwijssysteem was ooit een van de beste ter wereld. Moeilijk en op niveau. Zodat niet iedere droplul zijn diploma bij een pak pap kreeg. Dat heeft ook wat. Iemand die in Nederland zijn diploma haalde verkondigde een grote waarde. Tegenwoordig is het allemaal wat minder, maar kan het nog steeds concurreren met het buitenland. Dat houden we graag zo.
Zogenaamd "fatsoenlijke" mensen ontmaskerd, de waarheid en verklaringen die iedereen wil weten: Misdefinitie op YouTube.
pi_33808581
Hmz, ik weet nu niet of het iets is zoals een voetbalwedstrijd België - Nederland, maar ik moet eerlijk toegeven dat hier in België het onderwijssysteem in Nederland niet zo hoog aangeschreven is. Hier hoor je vaak iets van: "ga anders gewoon jouw diploma halen in Nederland, daar is het makkelijker"

(ik wil hier geen ruzie stoken ofzo eh of beweren dat ons onderwijssysteem zoveel beter is. Daarvoor zou ik dat van jullie beter moeten kennen om er een oordeel over te vellen. Ik vertel gewoon wat hier gezegd wordt.)
pi_33814881
Dat is overal zo. In elk land wordt er wel geroepen "ga naar ...., want daar is het zoveel makkelijker". De clou is echter dat ALS men vervolgens in het buitenland gaat studeren EN het daadwerkelijk makkelijk is, men opeens met een diploma thuiskomt dat niet gelijkwaardig blijkt te zijn of niet geaccepteerd wordt om in het eigen land mee te werken.

Zo kan je in Amerika heel makkelijk High School of "university" halen en in sommige staten drukken ze zelfs tegen betaling een diploma af, maar daar kom je in Europa niet mee aan het werk.
Zogenaamd "fatsoenlijke" mensen ontmaskerd, de waarheid en verklaringen die iedereen wil weten: Misdefinitie op YouTube.
pi_33836566
quote:
Een Kamermeerderheid vindt dat scholieren die aan de lerarenopleiding pabo willen studeren verplicht eindexamen in wiskunde moeten doen. Dat schrijft de Volkskrant donderdag. Met die maatregel moet het rekenniveau van toekomstige basisschoolonderwijzers verbeteren. Uit onderzoek van toetsingsinstituut Cito bleek deze week dat meer dan de helft van de pabo-studenten slechter is in rekenen dan goede leerlingen uit de hoogste groep van de basisschool.

Minister van Onderwijs Maria van der Hoeven (CDA) wil vanaf volgend jaar wiskunde schrappen als verplicht eindexamenvak voor havo-scholieren. In plaats daarvan moet er een rekenvaardigheidstoets komen voor alle pabo-studenten. Wie voor de toets onvoldoende scoort, moet verplicht de kennis bijspijkeren. Slaagt de student daar niet in, dan moet hij of zij de opleiding verlaten.

Voorzitter van de HBO-Raad Doekle Terpstra zei woensdag in De Telegraaf dat het de eigen schuld is van Van der Hoeven dat onderwijzers onvoldoende kunnen rekenen. Een reden daarvoor is volgens Terpstra dat de minister vanwege het lerarentekort de lat steeds lager legt voor aankomende leraren. Van der Hoeven en haar partij het CDA vrezen dat de toestroom van studenten naar de pabo zal stagneren door strengere exameneisen.

D66, PvdA, SP en VVD vinden dat niet de toestroom naar de pabo de maatstaf moet zijn, maar de kwaliteit van de afgestudeerde leraren.
bron

Terechte ontwikkeling in mijn opinie.
Alleen het eerste vetgedrukte stukje vind ik vreemd, ik dacht dat rekenen ev. altijd al in je propedeuse zat? Of verschilt dit per PABO?
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
pi_33838905
Rekenen zit inderdaad in de propedeuse. Vanwege het lerarentekort wordt het echter steeds makkelijker gemaakt. De genoemde partijen vinden dat echter niet zo erg, want zij willen pas op het einde kijken naar de kwaliteit van de afgestudeerde leraar.

Mijn inziens is dat te laat. Een afgestudeerde krijgt zijn bevoegdheid en als dan blijkt dat hij het niet kan, dan kan er niks meer aan gedaan worden.
Zogenaamd "fatsoenlijke" mensen ontmaskerd, de waarheid en verklaringen die iedereen wil weten: Misdefinitie op YouTube.
pi_33840276
Tentamens enzo komen er weer aan en ik heb mijn hele vakantie geen *** gedaan.
Mon 'en!
pi_33852045
quote:
Op zondag 8 januari 2006 18:26 schreef Neuralnet het volgende:
Vanwege het lerarentekort wordt het echter steeds makkelijker gemaakt.
Dat is sowieso het hele probleem. Eisen worden meer en meer naar beneden bijgeschroefd, scholen nemen elke droplul aan omdat ze niemand anders kunnen krijgen, en hoe verder dit gaat, hoe verder de status van het beroep daalt.....en hoe minder de getalenteerde mensen geneigd zijn het beroep nog te kiezen. Spiraal naar beneden.

Stel gewoon hoge eisen en betaal navenant. Dan zul je eens zien hoe snel het lerarentekort wordt opgelost. Het is namelijk een hartstikke leuk beroep, waarin je veel vrijheid hebt om je ei kwijt te kunnen op de manier die jou goed lijkt en die bij je past, waarin je, afgezien van het lesrooster, zelf je tijd kunt indelen (als ik om drie uur 's nachts, of op het strand, repetities wil nakijken doe ik dat), waarin je energie krijgt van contact met jonge mensen, waarin je over het algemeen intelligente en sociaal vaardige collega's hebt (ALS de overheid haar beleid aanpast, tenminste)....en noem alle voordelen maar op.

Ik heb zelf veel zin om morgen weer te beginnen. Ben ook wel echt EXTREEM uitgerust deze vakantie, ik heb schandalig lang uitgeslapen steeds Zal effe wennen zijn om weer in het ritme te komen, maar energie heb ik voor tien.
pi_33853348
Of het leuk is ligt er maar net aan op welke school je komt, hoeveel mogelijkheden je hebt en wat het financieel oplevert. Probeer vanuit een andere afgeronde opleiding maar eens een school te vinden waarop je terecht kan om voldoende praktijkervaring op de doen om een bevoegdheid te halen. En vacatures zijn meestal vervangingsvacatures die niet genoeg betalen om ook fatsoenlijk van te kunnen leven.

Ja, voor de leraar met vele jaren ervaring die inmiddels 3000 bruto vangt is het leuk. Ik kom hooguit in aanmerking voor zeer kleine betrekkingen. Ik kreeg recent een leuke aangeboden: 0,5 FTE, 1000 bruto en na 2 maanden afbouwend tot de helft. Reiskosten slechts voor de helft vergoed. Dan werk je alleen voor de trein.
Zogenaamd "fatsoenlijke" mensen ontmaskerd, de waarheid en verklaringen die iedereen wil weten: Misdefinitie op YouTube.
  maandag 9 januari 2006 @ 17:07:08 #15
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_33870825
quote:
Op zondag 8 januari 2006 23:49 schreef thaleia het volgende:
Ik heb zelf veel zin om morgen weer te beginnen. Ben ook wel echt EXTREEM uitgerust deze vakantie, ik heb schandalig lang uitgeslapen steeds Zal effe wennen zijn om weer in het ritme te komen, maar energie heb ik voor tien.
Ja, dat heb ik ook. Moet wel zeggen dat het vanmorgen even doorbijten was om op te staan, maar toen ik eenmaal overeind was, ging het wel weer. En ik hoorde later op de morgen dat de meeste collega's daar een beetje last van hadden.

Probleem:
een leerlinge van mijn mentorklas heeft een oogje op me. Voor de vakantie had ik al het idee dat er wat speelde (giechelig doen als ik in de buurt was, zo lang mogelijk in het lokaal blijven, etc.), en ik had eigenlijk gehoopt dat dat door de vakantie een beetje tot bedaren zou zijn gekomen. Echter vandaag blijkt dat nog steeds in volle hevigheid door te gaan. Leerlingen kwamen me na de les vertellen dat ze mijn naam in haar MSN-naam had staan, en toen ze daarop verder vroegen op MSN bleek het dus daadwerkelijk over mij te gaan. Heb het er met mijn afdelingsleider over gehad, hij zegt dat je er niet op moet reageren, korte antwoorden te geven wanneer ze weer om aandacht vraagt - en ik kan me er ook in vinden. Vind het alleen zo'n vervelende situatie. Had nooit gedacht dat mij dit zou overkomen... En nu nota bene in mijn eigen mentorklas...

Jullie misschien nog tips?
.
  maandag 9 januari 2006 @ 17:12:11 #16
93828 nickybol
onderduiknaam
pi_33870939
Het niveau bij de leraren gaat inderdaad sterk omlaag. Tegenwoordig nemen veel scholen alleen nog maar 1egraads leraren aan, zelfs in de onderbouw, omdat 2e graadsleraren gewoon TE dom zijn om les te geven.
  maandag 9 januari 2006 @ 17:14:16 #17
93828 nickybol
onderduiknaam
pi_33871012
quote:
Op maandag 9 januari 2006 17:07 schreef Baba-O-Riley het volgende:

[..]

Ja, dat heb ik ook. Moet wel zeggen dat het vanmorgen even doorbijten was om op te staan, maar toen ik eenmaal overeind was, ging het wel weer. En ik hoorde later op de morgen dat de meeste collega's daar een beetje last van hadden.

Probleem:
een leerlinge van mijn mentorklas heeft een oogje op me. Voor de vakantie had ik al het idee dat er wat speelde (giechelig doen als ik in de buurt was, zo lang mogelijk in het lokaal blijven, etc.), en ik had eigenlijk gehoopt dat dat door de vakantie een beetje tot bedaren zou zijn gekomen. Echter vandaag blijkt dat nog steeds in volle hevigheid door te gaan. Leerlingen kwamen me na de les vertellen dat ze mijn naam in haar MSN-naam had staan, en toen ze daarop verder vroegen op MSN bleek het dus daadwerkelijk over mij te gaan. Heb het er met mijn afdelingsleider over gehad, hij zegt dat je er niet op moet reageren, korte antwoorden te geven wanneer ze weer om aandacht vraagt - en ik kan me er ook in vinden. Vind het alleen zo'n vervelende situatie. Had nooit gedacht dat mij dit zou overkomen... En nu nota bene in mijn eigen mentorklas...

Jullie misschien nog tips?
Een gesprek onder 4 ogen waarbij je haar duidelijk maakt dat het gewoon niet kan en dat een relatie met jouw onmogelijk is. Gewoon zeggen waar het op staat. Getrouwd zijn of een vriendin hebben wil ook nog wel eens helpen.
pi_33871028
Ben nog maar 2 maanden terug uit China, maar in februarie mag ik alweer naar Litouwen om daar mee te doen aan het www.includeme.de project.

[ Bericht 1% gewijzigd door Evil_Jur op 09-01-2006 17:27:35 ]
  maandag 9 januari 2006 @ 17:17:02 #19
93828 nickybol
onderduiknaam
pi_33871105
Ik denk dat veel leraren jouw baan wel zouden willen hebben, als ik al die verhalen hier zo hoor. Super!
pi_33871126
Vandaag voor het eerst geen stage meer maar 'voor 't eggie'.

Zúlke leuke klassen!

Heb er alweer helemaal zin in!
pi_33871279
Evil_Jur je linkje doet het niet...


tevens tvp
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_33871439
Ik begin er morgen aan.
Maandag is mijn vrije dag dus ik kon nog profiteren van een extra dagje vakantie

Ik zie er in tegenstelling tot jullie een beetje tegenop. Niet voor het lesgeven. Dit mag zo vlug mogelijk beginnen, maar we hebben deze week doorlichting (aka vroegere inspectie). Op elk moment van de les kan er een inspecteur binnenkomen en mijn les meevolgen.
En dat vind ik persoonlijk nogal vervelend, zo de eerste week na een vakantie. Is het altijd wat hectischer omdat de leerlingen dan inzagerecht hebben in hun examen, er moeten nieuwe cursussen uitgedeeld worden, leerlingen willen nog eens iets zeggen over hun vakantie (en daar heb ik wel alle begrip voor), maar nu ga ik zo echt streng moeten zijn deze week

Ik kijk al uit naar volgende week eigenlijk
pi_33871504
quote:
Op maandag 9 januari 2006 17:20 schreef teigan het volgende:
Evil_Jur je linkje doet het niet...


tevens tvp
Sorry, heb het verbeterd.
pi_33873184
De inspectie doet niks. Een beetje rondlopen en af en toe eens binnenlopen. Voornamelijk bestaande uit mensen die zelf in het onderwijs geflopt zijn en daarna even komen zeggen wat er allemaal niet deugt.
Zogenaamd "fatsoenlijke" mensen ontmaskerd, de waarheid en verklaringen die iedereen wil weten: Misdefinitie op YouTube.
pi_33874074
quote:
Op maandag 9 januari 2006 17:14 schreef nickybol het volgende:
Een gesprek onder 4 ogen waarbij je haar duidelijk maakt dat het gewoon niet kan en dat een relatie met jouw onmogelijk is. Gewoon zeggen waar het op staat. Getrouwd zijn of een vriendin hebben wil ook nog wel eens helpen.
Ik zou niet zomaar vanuit het niets een gesprek aangaan, dan geef je het (en haar) naar mijn idee veel teveel aandacht. Bovendien wordt alle mannelijke leraren afgeraden een gesprek onder 4 ogen met leerlinges te hebben....en juist bij een geval van verliefdheid zou ik daar extra voorzichtig mee zijn.
Negeren zou ik zeggen, en als er een actie komt die niet te negeren valt (Valentijnsdag komt eraan ) kun je altijd nog even kort aangeven dat ze zich maar snel op iets anders moet richten.

Dit is iets waar echt vooral jonge mannelijke leraren last van hebben, ik heb ook een paar collega's die het erg goed doen bij de pubermeisjes-vol-hormonen. Jongens zijn sowieso wat later met hun belangstelling voor het andere geslacht, en als ze die belangstelling al krijgen, dan doorgaans meer voor dames van hun eigen leeftijd of daaronder.

Had ooit een collega die sprekend leek op Brad Pitt Die liet mij al niet geheel koud, laat staan al die leerlingen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')