abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 6 januari 2006 @ 19:04:50 #1
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_33775135
Welkom in het Hotel Big Brother forum!


De FAQ en Policy van Fok! zijn hier van toepassing.

Het openen van en posten in topics
Je mag hier topics openen, zolang ze maar met Hotel Big Brother te maken hebben. Maar kijk voordat je iets post wel even of er niet al een topic bestaat met hetzelfde onderwerp. Sluit daar dan bij aan. Dubbele topics worden in principe gesloten. Reageer ontopic, (slow)chatten kan je in het slowchattopic. Je post kan ge-edit of verwijderd worden in sommige gevallen.

Streamverslagen
We willen geen gekloot in de streamverslagen. Off topic posts zullen dan ook uit de streamverslagen verwijderd worden. Voor je commentaren óp en je vragen over kun je terecht in de Commentaren op de streamverslagen.

Centrale topics
Elke bewoner hoort natuurlijk zijn of haar eigen topic te krijgen waarin je alles over hem of haar kwijt kunt. Ook voor de onovertroffen Fake pictures is/wordt een centraal topic aangemaakt, net als voor bijvoorbeeld "HBB in de media". Als het topic vol is, kan natuurlijk een deel 2 worden aangemaakt, etc.

Voor bijvoorbeeld de tv-uitzendingen, de streamverslagen en de commentaren op de streamverslagen wordt bij voorkeur per dag één centraal topic geopend. Geef hier, als je het topic start, dan wel graag duidelijk een datum in aan.

Bronvermeldingen
Het plaatsen van (delen van) artikelen van andere sites is in principe toegestaan, tenzij de betreffende site duidelijk heeft aangegeven dit niet toe te staan. Artikelen zullen in dat geval verwijderd (moeten) worden.

Geef in alle gevallen in ieder geval altijd een duidelijke bronvermelding aan. Normaal gesproken is dit de site waar je het bericht vandaan hebt. Als overduidelijk is, dat dat niet de originele bron is, geef dan de site aan waar het bericht oorspronkelijk is geplaatst. Geef bij voorkeur ook een eigen draai aan het bericht, in de vorm van commentaar of een aanvulling.

FOTO'S VAN PLAYBOY ZIJN UITDRUKKELIJK NIET TOEGESTAAN!

Streams
Wil je weten hoe en waar je HBB kunt volgen via de Streams? Kijk dan even hier.

Spam
Spammen, dus het overdreven reclame maken voor een (eigen) site is irritant voor de andere lezers en dus ongewenst. Deze links zullen dan ook verwijderd worden. Voor het plaatsen van links naar informatieve of anderszins interessante forum-gerelateerde sites is/wordt een centraal topic geopend. Plaats die dus daar.

Slowchat
Er is één slowchattopic, te herkennen aan de [SC] tags in de titel. Slowchat in andere topics wordt zoveel mogelijk verwijderd en je wordt dan verwezen naar het SC-topic.

Moderators

Wie zijn de moderators en hoe zijn jullie te bereiken?

flugeltje mail: flugeltje@fok.nl
teamlead teamlead@fok.nl

Ben je het oneens met een moderatie, probeer ons in eerste instantie te bereiken in het zogenaamde feedback-topic. Zie bovenaan de topiclijst (sticky topic) .

Wil je onze aandacht op een bepaald topic hebben dan kan je ook Topicreport gebruiken. Deze kun je vinden in de vorm van een geel driehoekje + uitroepteken ( ) bovenaan ieder topic. Door erop te klikken kun je een berichtje achterlaten voor de mods betreffende dat specifieke topic.

En wat uitleg over wat nu wel en niet een streamverslag is:

- Ze slapen nog
Is een streamverslag. Beetje kort, maar soms is er niet meer te vertellen en is het wel prettig om af en toe een update te lezen, bijvoorbeeld als er al een hele tijd niet gestreamd is. Het is niet wenselijk dit vijf keer per half uur te posten.

- Goedemorgen. Het is rustig in het huis, wanneer doet Big Brother die haan aan?
Dit is geen streamverslag. Het enige stukje dat voor de lezers interessant is is dat het rustig is, de rest gaat over jou als poster.

Over objectivteit:
De ene poster doet het wel, de ander niet. Een beetje satirisch je mening door laten schemeren is geen probleem.. Maar de ene na de andere post iemand bashen of afzeiken is niet leuk. Dus objectiviteit is geen vereiste maar maak het niet te bont.

Over off topic gaan:
Onderaan een post melden dat je wat anders gaat doen als je een hele tijd gestreamd hebt is niet erg. Dit is wel weer handig voor een ander die het leest en het streamen dan weer op kan pikken.
Tussen de posts door opmerken dat je de was aan het doen bent, je je doodverveelt, de bewoners saai vindt e.d. is gewoon alleen maar vervelend voor anderen om te lezen.

Smileygebruik:
Wel toegestaan, maar met mate, het leest niet prettig. Smileys als worden verwijderd, want niet objectief.

Posten dat je Gert een loser en Kelly een trut vindt in de streamverslagen is totaal offtopic en wordt dan ook verwijderd.

[ Bericht 2% gewijzigd door flugeltje op 17-02-2006 09:52:49 ]
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  maandag 30 januari 2006 @ 22:30:08 #2
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_34630780
quote:
Op vrijdag 6 januari 2006 19:06 schreef flugeltje het volgende:
Met dank aan Sirolf de volgende streamuitleg:

Naast de pagina's op de Talpa-site zijn de livestreams ook op een aantal andere manieren te bekijken, te weten als losse streamlinks of als 4-in-1.

Losse streamlinks
De eerste manier is door de links die hieronder staan aan te klikken. Deze zullen direct openen in je mediaspeler.

Garnier
Cam 1: http://www.garnierstreamingmedia.com/asx/bb1.asp
Cam 2: http://www.garnierstreamingmedia.com/asx/bb2.asp
Cam 3: http://www.garnierstreamingmedia.com/asx/bb3.asp
Cam 4: http://www.garnierstreamingmedia.com/asx/bb4.asp

Talpa
Cam 1: http://str3.talpa.tv/live3
Cam 2: http://str3.talpa.tv/live4
Cam 3: http://str3.talpa.tv/live5
Cam 4: http://str3.talpa.tv/live6
Audio 1: http://str3.talpa.tv/live8
Audio 2: http://str3.talpa.tv/live9

4-in-1
Ook hiervoor zijn verschillende manieren. Je kan de streams bekijken via een webpagina (dus gewoon in je internetprogramma) of met behulp van een apart programma dat je dient te downloaden en in sommige gevallen dient te installeren.
Bij minder snelle internetabonnementen kan het overigens voorkomen dat er te weinig snelheid aanwezig is om alle streams tegelijkertijd te bekijken. Het uitzetten van 1 of meerdere streams biedt dan uitkomst.

Webpagina's
Hieronder vind je de links waarop je de 4 streams tegelijkertijd kan bekijken, gevolgd door de gebruikte servers:

http://bb.florisd.nl/ (Garnier of Talpa)
http://www.gillesdesmit.com/bb/ (Garnier)

Software / download
De downloads op deze links dien je eerst uit te pakken of te installeren alvorens je ze kan gebruiken. Soms kunnen deze voordelen hebben t.o.v. de browser-variant, maar deze zijn echter lang niet altijd nodig. Hieronder volgen de ons bekende programma's met daarachter een korte omschrijving.

http://www.sanshine.nl/fok/BB5-htmlstreams.zip (ZIP-bestand met HTML-pagina's, opent gewoon in je internetbrowser, gebruikt Garnier-streams)
http://www.robot-system.nl/bas/BB5/ (Versie 2.4a, EXE-bestand, hoeft niet geïnstalleerd te worden, gebruikt standaard de Garnier-streams, maar dit is door de gebruiker aan te passen in zelf te kiezen andere streams).

Ik heb een vraag/opmerking!
Dat kan. Als je problemen hebt met de streams (zoals haperende beelden of zelfs helemaal geen beeld of juist geen geluid) kan je terecht in http://forum.fok.nl/topic/800680. Heb je opmerkingen over deze uitleg? Plaats dit dan in het algemene feedback-topic van dit subforum. Op het moment van schrijven is dat http://forum.fok.nl/topic/800682.

Veel kijkplezier!
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  maandag 30 januari 2006 @ 22:30:38 #3
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')