abonnement Unibet Coolblue
pi_34438358
quote:
Op dinsdag 24 januari 2006 20:34 schreef Carolijn het volgende:
Ik ben vandaag bij de dermatoloog geweest. Ik gebruik al sinds mn 14e ongeveer antibiotica (ben nu 20) en het is nog steeds niet zoals ik het wil. Nu sta ik voor de keus om roaccutane te gaan gebruiken. Aangezien ik een vrouw ben, moet ik elke maand een zwangerschapstest doen en iets minder vaak mn bloed laten testen! Wat een gedoe he. Maar wat ik er allemaal over lees, is het het wel waard! En de bijwerkingen vallen wel mee, ben blij dat te lezen. Zie er wel tegenop om niet te drinken. Maar 1x per week 3-4 glazen wijn moet toch wel kunnen of niet?

Het lijkt me zo'n fijn idee dat ik gewoon zonder make-up de straat op kan, aan kan doen wat ik wil (nu geen blote ruggen of halzen Het lijkt me geweldig!
Ja de bijwerkingen vallen bij mij tot nu toe erg mee. Eigenlijk alleen droge lippen en een beetje een droge huid. Volgens mijn dermatoloog mag je best af en toe wat drinken als je maar niet (in zijn bewoording) "15 glazen achterover kloekt". Oftewel af en toe wat drinken kan best.
Helaas pindakaas
pi_34440396
Mn dermatoloog heeft gezegd dat je droge lippen en droge ogen krijgt, en ik vroeg toen naar de huid zelf, maar ze zei dat dat wel mee valt. Dat lijkt me wel vervelend, schilfers. Als je gewoon dagcreme gebruikt, dan is de droogheid toch niet te zien?
pi_34443009
Hoi iedereen. Ben nieuw op dit forum en heb me eigenlijk geregistreerd wegens dit Topic. Ik vind het super dat er al zoveel posts zijn gebeurd over dit topic. Over het internet vind je niet echt superveel info over de mensen die het gebruiken en hier vind je dat dus wel. Super Fok Forum dus
(Dit even terzijde)


16 December ben ik begonnen met mijn Roaccutane kuur.
Ik heb reeds vele jaren last van acne. Het stoorde me niet echt totdat ik achter een vriendin zocht... Ik besefte dat het echt geen zicht was en ik wou er iets aan doen. Eerst gewoon naar de huisdokter gegaan die iets voorschreef dat totaal niets deed. Dan maar naar de Dermatholoog. Die lachte met de pillen van de huisarts en schreef zelf iets voor..dit werkte ook niet na behoren dus nog iets anders enal...je kent het wel. Duizende cremekes en pillekes...een mens werd er zot van! En ook zijn portemonee...(geldbeugel in Nederland (Ik ben dus van België ) Dus in ieder geval...uiteindelijk stelde de dermathologe voor om Roaccutane te gebruiken. Ik ben totaal niet verzot op zware antibiotica dus heb ik eerst de kuur geweigerd en een oplossing gaan zoeken bij alternatieve geneeskunde. Dat hielp ook niet echt. Ik ben het internet opgegaan om meer info te vinden voor Roaccutane en dan ben ik op dit forum terecht gekomen. ik las hoeveel mensen het een wondermiddel vonden en dat het echt helpt. Met volle overtuiging ben ik dan maar mijn bloed laten controleren en de roaccutane kuur gestart.

Nu zijn we een dikke maand verder. Gisteren ben ik mijn bload laten trekken in het ziekenhuis want 2 februari heb ik een afspraak bij de dermathologe.

Hoe zit het nu met mijn gezicht:
Wel, mijn gezicht is kurkdroog en als ik er geen labello en nivea creme opdoe dan barsten mijn lippen en droogt mijn gezicht enorm uit. Mijn acne...wel dat gaat nu met vlagen. Soms is het te doen (maar nog steeds veel) en ineens is het dan pokke veel .

Nuja, ik heb wel gelezen dat de eerste 2 maanden van de kuur, je gezicht goed vol zal staan, maar dat het nadien rustig vermindert. Ik hoop dat zo hard!!! Kben die acne zo kotsbeu als iets en kwil dat mijn vriendin een schoon venteke heeft . Dusja...We zien wel en ik zal af en toe wel iets laten weten.

Indien je nog iets wilt weten...vraag maar gerust

Ciao
pi_34461988
@ TT2, van harte welkom op het Fok! forum .

Venteke? Wat betekent dat?
pi_34463422
quote:
Op woensdag 25 januari 2006 21:43 schreef schatje het volgende:
@ TT2, van harte welkom op het Fok! forum .

Venteke? Wat betekent dat?
lol. Sorry, blijkbaar zal ik op mijn taal moeten letten hier. Hier in België is mijn dialect niet echt een probleem, maar blijkbaar bij de Noorderburen wel. Ach, dan doe ik maar een beetje mijn best

"Venteke" is in het beschaafd nederlands "mannetje". Hier gebruiken we dat soms als koosnaampje. Zoiets als schatje. Begrijp je schatje?
pi_34489510
beste mensen , ik heb roaccutane gekregen van mijn huidarts.
nu heb ik vorige week woensdag mijn ogen laten laseren, dit is goed gegaan ik zie nu best goed. alleen af en toe wat mistig maar dat zou in de loop van de weken verdwijnen.

maar ik heb een paar vragen over de bijwerkingen.

ik heb 2x 20 mg per dag voorgeschreven gekregen. en ik weeg maar 66 kg.
ik vraag me af of ik niet te veel slik dan.
ik las namelijk van mensen in dit forum dat ze met 20 mg per dag ook van hun acne af zijn gekomen en dan veel minder last van de bijwerkingen hadden.

en wie heeft ervaring met de bijwerking drooge ogen is het echt zo erg?
ik ben namelijk een beetje bang van dit medicijn.
ook omdat ik veel sport en ben bang dat ik straks niet goed kan presteren door dit medicijn ivm de vermoeidheid van de spieren en gewrichten.
ik wil liever 20 mg slikken plaats van 40 mg. maar zou dit dan te weinig zijn?
heeft iemand ervaring met 2 x 20 mg perdag en die rond de 65 kilo weegt?

groetjes mistah.
pi_34495425
Ik weeg ongeveer 73kg en ik slik ook 40mg roaccutane per dag. 2X20mg dus. Ik heb ergens gelezen dat er een bepaald regeltje is zodanig dat je kan zien hoeveel je eigenlijk in totaal moet slikken. MAar ik ben het kwijt . Iemand die dit nog weet?
pi_34498140
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 18:33 schreef mistah het volgende:
[...]
nu heb ik vorige week woensdag mijn ogen laten laseren[...]ik heb 2x 20 mg per dag voorgeschreven gekregen.[...]en wie heeft ervaring met de bijwerking drooge ogen is het echt zo erg?[...]
Een ooglaser behandeling is slecht voor je oog (meestal tijdelijk). Roaccutane is ook slecht (meestal niet merkbaar, soms tijdelijk, soms permanent) voor je oog.

Omdat je oog een vrij kwetbaar en belangrijk orgaan is, zou ik zelf i.i.g. geen extra risico willen lopen, en dus wachten met accutane totdat je oog volledig hersteld is.
pi_34498172
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 21:11 schreef TT2 het volgende:
[...]Ik heb ergens gelezen dat er een bepaald regeltje is zodanig dat je kan zien hoeveel je eigenlijk in totaal moet slikken. MAar ik ben het kwijt . Iemand die dit nog weet?
http://www.rxlist.com/cgi/generic/isotret_ids.htm
pi_34500256
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 21:11 schreef TT2 het volgende:
Ik weeg ongeveer 73kg en ik slik ook 40mg roaccutane per dag. 2X20mg dus. Ik heb ergens gelezen dat er een bepaald regeltje is zodanig dat je kan zien hoeveel je eigenlijk in totaal moet slikken. MAar ik ben het kwijt . Iemand die dit nog weet?
volgens mij was het 120mg per ligaamsgewicht per dag in totaal,of zoiets......heb de bijsluiter nog ergens liggen,dus ik ga het voor je nakijken!!!
ik weeg zelf 60 kg,en ben begonnen met 2 weken 20mg,daarna 1 maand 30mg en sindsdien slik ik 40 mg per dag(maar ik heb uitgerekend,dat als ik nou 4 maanden 40mg slik,en daarna weer 1 maand 30mg en vervolgens weer 2 weken 20mg ik precies op de goede totaaldosis voor mijn ligaamsgewicht zit!)ben nu te moe om de bijsluiter te gaan zoeken,maar meld me morgen ofzo nog'n keer!!!!
pi_34501062
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 22:56 schreef gadjodilo het volgende:
[..]
volgens mij was het 120mg per ligaamsgewicht per dag in totaal,of zoiets......[...]
Met die hoeveelheid zal je niet lang leven denk ik
pi_34504288
Ik weeg ook 65 kg en neem ook 40 mg per dag, dat nu al zes weken lang. Het enigste waar ik ,,last" van heb, zijn droge lippen. Maar met wat lippenbalsem is dat zo verholpen. Eigenlijk heb ik dus totaal geen problemen met de kuur.
Waneer je 20 mg zou willen nemen per dag, duurt je kuur wel twee maal zo lang. Dus de keuze is volgens mij snel gemaakt.
pi_34507409
Hoi allemaal!
Ik wil eerst even zeggen dat ik het erg leuk vind dat er al zoveel reacties zijn geweest over Roaccutane. Dit heeft mij erg veel info gegeven! Ikzelf ben vandaag begonnen met de kuur. Ik slik 1x per dag 30mg en dat voor 4 maanden lang. Na de vele smeerseltjes en andere kuren hoop ik toch echt dat dit gaat helpen! Ik ben alleen beetje bang voor de eventuele bijwerkingen, maar ik heb mijn gezichtscreme en lippenbalsem al bij de hand!
Ik had nog wel even een vraag, en ik hoop dat iemand hier antwoord op kan geven. In de bijsluiter staat dat je absoluut niet zwanger mag worden en dat je minimaal 1 en bij voorkeur 2 voorbehoedsmiddelen moet gebruiken. Nouja, zwanger ben ik niet en ik gebruik een anticonceptiepil. Ik vraag me nu af of ik naast die pil perse een ander voorbehoedsmiddel moet nemen of dat deze gewoon veilig blijft bij het gebruik van Roaccutane. Ik zie een beetje ertegenop om 4 maanden lang condooms te moeten gebruiken aangezien ik al 4,5 jaar een vaste vriend heb. Heeft iemand ervaring met dit probleem?

Groetjes Danielle
pi_34507472
Oke hartstikke bedankt voor jullie informatie, ik ga dan toch beginnen vandaag met de kuur. ben benieuwd hoe het zal bevallen.
eum iemand nog ervaring met het in 1 keer slikken van 2 tabletten 20mg met avond eten..
of kan je beter sochtends 1tje van 20 mg doen en dan savonds 1tje van 20 mg doen ivm met de bijwerkingen.

groetjes mistah
pi_34509353
@daantje
De werking van de pil zal niet minder zijn dan anders, echter de pil is niet 100% safe. Omdat je absoluut niet zwanger mag worden raden ze dus aan om een extra voorbehoedsmiddel te gebruiken.

@Mistah
Bij 40mg moet je die pillen tegelijk innemen. Staat als het goed is wel op de verpakking.

zo ben nu 3.5 weken bezig en heb nog steeds niet echt bijwerkingen, alleen wat droge lippen en een klein beetje een droge huid. In mijn gezicht had ik weinig acne, nu helemaal niets meer eigenlijk (afkloppen). Op mijn rug gaat het wat op en neer, vorige week bijna niets, nu weer wat meer. We wachten maar af.
Helaas pindakaas
pi_34512583
Ik heb nog een vraag voor de mensen die Roa gebruiken...

In de bijsluiter staat toch dat je geen alcohol mag drinken? Ik zie er een beetje tegenop op dit een half jaar niet te doen, en zag dat sommigen van jullie wel gewoon (met mate) drinken... Hoe zit dat precies? Kan het nu wel of niet?
pi_34516553
Ik heb mezelf voorgenomen gewoon wat minder te drinken. Ik hebt het er wel voor over, het zijn maar een paar maandjes. En hopelijk de rest van mijn leven van de acne af.

Roaccutane en alcohol zijn eigenlijk beiden "vergif" voor je lichaam wat eruit gehaald dient te worden. Dit zuiveren doet je lever, het is logisch dat je lever het zwaarder heeft als je drink en roaccutane slikt. Een beetje drinken zal niet zoveel uitmaken. Trouwens ik kon afgelopen weekend ook niet zoveel drinken, op 1 of andere manier was ik redelijk snel aangeschoten. Misschien dat dankzij die roaccutane mijn lever minder in staat was het alcohol uit mijn bloed te halen.

Helaas pindakaas
pi_34517962
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 14:12 schreef Jeronimos het volgende:
Ik heb mezelf voorgenomen gewoon wat minder te drinken. Ik hebt het er wel voor over, het zijn maar een paar maandjes. En hopelijk de rest van mijn leven van de acne af.

Roaccutane en alcohol zijn eigenlijk beiden "vergif" voor je lichaam wat eruit gehaald dient te worden. Dit zuiveren doet je lever, het is logisch dat je lever het zwaarder heeft als je drink en roaccutane slikt. Een beetje drinken zal niet zoveel uitmaken. Trouwens ik kon afgelopen weekend ook niet zoveel drinken, op 1 of andere manier was ik redelijk snel aangeschoten. Misschien dat dankzij die roaccutane mijn lever minder in staat was het alcohol uit mijn bloed te halen.

Oke nou daar gaat het mij een beetje om, als ik bijvoorbeeld twee drankjes kan drinken vind ik het prima. Maar een half jaar helemaal geen druppel kunnen drinken vind ik persoonlijk niet zo leuk.
pi_34523492
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 10:12 schreef Jeronimos het volgende:
@Mistah
Bij 40mg moet je die pillen tegelijk innemen. Staat als het goed is wel op de verpakking.

zo ben nu 3.5 weken bezig en heb nog steeds niet echt bijwerkingen, alleen wat droge lippen en een klein beetje een droge huid. In mijn gezicht had ik weinig acne, nu helemaal niets meer eigenlijk (afkloppen). Op mijn rug gaat het wat op en neer, vorige week bijna niets, nu weer wat meer. We wachten maar af.
Echt? Ik pak er smorgens en savonds eentje. . Nog iemand die dit doet? Zo het iets uitmaken . Ik denk het niet eigenlijk...
Ik zal het volgende woensdag eens achter vragen
pi_34527025
In de voorlichting van Roa stond dat je je alcohol gebruik moest matigen. Totaal stoppen hoeft dus volgens die folder niet. Ikzelf drink 2 x per week 1-2 glazenongeveer. Ik denk zelf dat het er vooral om gaat dat je niet als een idioot gaat drinken en echt elke week lazurus wordt ^^. Gewoon af en toe wat alcohol zou volgens dat boekje geen kwaad kunnen.

Weet iemand trouwens hoe het ziet met soft-drugs? icm Roa? Ik rook heeeeeeel af en toe wiet(1 keer per 4 maanden oid :p). Is dat verstandig met Roa?

Btw op het voorgaande, van hoeveel je gebruikt:
Ik dacht dat je op het einde zoveel procent van je eigen gewicht totaal had gebruikt oid maximaal.
Je krijgt volgens mij ook gewoon meer als je meer last van onzuiverheden. Ikzelf weeg 73 kg +_ en ben nu iets meer dan 2 weken bezig met een kuur van 30 mg. Heb alleen nog maar wat droge onderlip (koude weer van de laatste paar dagen bevordert het ook al niet te best).
pi_34533867
Op deze site http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=medicijngids&medgids=question&id=8108 staat iets over de dosering. Het is in het begin 0,5mg/kg lichaamsgewicht per dag. De totale kuurdosering is ongeveer 120 mg/kg lichaamsgewicht. Dus als je een hogere dosering hebt, duurt je behandeling korter, maar heb je wel meer kans op bijwerkingen.
pi_34539923
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 23:16 schreef mwuhaha het volgende:

[..]

Met die hoeveelheid zal je niet lang leven denk ik
sorry,foutje!!!het was 120mg per kg ligaamsgewicht in totaal!!!(dus niet per dag! )
pi_34540217
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 17:26 schreef TT2 het volgende:

[..]

Echt? Ik pak er smorgens en savonds eentje. . Nog iemand die dit doet? Zo het iets uitmaken . Ik denk het niet eigenlijk...
Ik zal het volgende woensdag eens achter vragen
volgens mijn huisarts maakt het niet uit of je er eentje sóchtens en eentje sávonds neemt of allebei tegelijk.....alleen i.v.m.bijwerkingen zou het misschien kunnen helpen om ze verspreid over de dag te nemen!
ik slik zelf ook 40mg per dag en doe dat in een keer sóchtens....heb nog ff geprobeerd om het in twee keer te doen,maar was op gegeven moment bang,dat ik't sávond zou vergeten,omdat ik dan ook niet altijd thuis ben....doe het dus nu in een keer en heb ook niet meer last,dan die paar dagen dat ik het in twee keer deed!(en ik ben best gevoelig wat bijwerkingen enzo betreft)
gewoon uitproberen of als je onzeker bent met je docter overleggen.......succes!
pi_34551881
Ik ben nu zelf 4 dagen bezig en slikte de eerste 2 dagen sochtends en savonds 1tje.
nu ben ik 2 dagen bezig met in 1 keer 2X 20mg slikken en ik moet zeggen met de bijwerkingen betreft maakt het niet uit bij mij. ben ook nog maar kort bezig dus misschien kan daar verandering in komen.
maar ik ga het aanhouden om het in 1 keer te slikken.
Hoewel er op de beschrijving staat dat het tog ook in 2 keer mag per dag.
volgens mij maakt het niet veel uit:)
en ik heb het gevoel als ik er goed bij eet dat ik me minder slap voel, neem ze zoiezo in met een maaltijd.
Groetjes mistah
pi_34552595
Ga je er slap van voelen dan?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')