abonnement Unibet Coolblue
pi_33766121



Wat is Roaccutane?
De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne. Isotretinoïne behoort tot een groep geneesmiddelen die bekend staat onder de naam retinoïden. Retinoïden zijn afgeleid van vitamine A. Het middel wordt gebruikt bij de behandeling van moeilijk te bestrijden acne (jeugdpuistjes en meeëters). Roaccutane wordt voorgeschreven aan mensen met bepaalde ernstige vormen van acne die niet op een gebruikelijke behandeling reageren. Roaccutane is alleen verkrijgbaar op recept en wordt vaak niet door de huisarts voorgeschreven, maar door een dermatoloog (huidarts).


Handige links:
Officiële website van Roche (fabrikant)
Patiëntenbijsluiter (pdf-formaat)
Informatie op Achmea Health
Overzichtelijke informatie (tip)


Vorige topics:
#001
#002
#003
#004
#005
#006
#007
#008
#009
#010
#011
#012

Startpost is hier te vinden.
pi_33766348
En hier weer verder... Op internet kwam ik nog iets anders tegen dan Roaccutane, namelijk Evolution-X, een vitamine B5 supplement. Kent iemand het toevallig? En werkt het echt? Het schijnt namelijk helemaal geweldig te zijn, als ik hun site zo lees: http://www.evolutionx.eu.com/netherlands/. Het zou bijna net zo goed werken als Roaccutane, maar de bijwerkingen zouden nihil zijn.
pi_33797605
Je leest wel het een en ander over vitamine B5 complexen. Een aantal hier hebben het ook wel geslikt meen ik. Maar of dat nou ongeveer hetzelfde is als Evolution-X...Geen idee.
Ik ben ook benieuwd naar ervaringen.
pi_33819364
Hallo allemaal!

Nou, ik heb mijn zaterdagavond wel "even" kunnen opvullen met het lezen van alle Roa-topics zeg

Ik kom zelf eigenlijk alleen op partyfora maar aangezien PartyFlock al een week plat ligt en op Phono te weinig mensen bekend waren met dit middel, kom ik hier maar even koekeloeren. Allereerst te gek dat er zo ontzettend veel info en tips te vinden zijn.. Super.


Even in het kort: Ik ben een 27-jarig feestbeestje die altijd beneden werd om haar perzikhuidje. Hoe ongezond ik ook leefde, er was nooit een puistje te zien. Tot de zomer van 2002. Zomaar van de een op de andere dag zat heel m'n kin onder de pukkels. Ik kreeg van de huisarts antibiotica maar dat hielp maar tijdelijk. Sindsdien ben ik van alles aan het smeren en proberen geweest. Benzo-crème, lotion met antibiotica, laatst nog een behandeling met Minocycline maar dat was ook geen succes. Ik was steeds erg duizelig en de pukkels trokken wel even weg, maar kwamen steeds weer terug. Ook jaren de Diane35 geslikt zonder enig resultaat.

Bij mij is het niet chronisch. Ik heb weken dat m'n huid rustig is. Maar dan zomaar ineens kaboem, dan voel ik het aankomen en dan staat binnen een dag m'n hele gezicht onder. Het zijn geen normale puistjes met witte koppen maar meer een soort blaasjes en rode bultjes en vlekjes. Het zit voornamelijk rondom m'n mond en op m'n kin. Helaas is elke aanval weer een stuk erger dan de vorige en sinds O&N zit nu ook mn neus en een deel van m'n wangen onder.

In de periodes dat ik zo'n aanval heb kom ik niet buiten en wil niemand zien. Ik raak daar telkens erg depri door en ik kan er echt niet aan wennen dat mijn eens zo zuivere huidje zo aan gort ligt. Ik ben weer naar m'n dermatoloog geweest en die zei dat het inderdaad acne is. En dan wel een vorm van volwassenenacne die erg hardnekkig is. Hij raadde me Roaccutane aan, 2x 20mg per dag. Ik moet maandag bloed gaan laten prikken en dan zou ik dinsdag kunnen beginnen. Nu maak ik me echter behoorlijk druk om een aantal zaken. Ik heb een lijstje gemaakt van de vragen die ik niet direct kon beantwoorden met alle replies in de voorgaande topics. Ik zou het echt HEEL erg te gek vinden als jullie me kunnen helpen.

Uiteraard ga ik hier ook mijn bevindingen posten en ik maak ook foto's. Ik heb er al een aantal maar ik krijg nog niet eens een eigen avatar geupload dus weet effe niet hoe ik dat moet gaan fixen. Sowieso twijfel ik nog dat direct te gaan posten want ik vind het erg confronterend om mezelf zo te zien

maar goed, mijn vragen:


1. In tegenstelling tot veel mensen met acne heb ik totaal geen vette huid, juist een hele droge. Heb ook altijd kloven in m'n lippen. Denk dat ik er niet onderuit kom super hydraterende producten te gaan gebruiken. Ik gebruik altijd Blistex, dat ga ik eerst proberen. Maar hebben jullie tips wat ik voor m'n gezicht kan gebruiken? Ik hoef niets wat de pukkels tegengaat omdat ik het dus alleen in aanvallen heb, niet altijd. Ik moet echt iets dat heel erg vochtinbrengend werkt. Datzelfde geldt voor m'n huid, welke bodylotion is geschikt?

2.Er staat mij ook een orthodontische behandeling te wachten. Hierbij zullen 4 kiezen getrokken moeten worden. Is dat een probleem met Roaccutane? Ik begreep dat wonden slechter genezen? Bovendien, trekt mijn mond dat wel als ik zo lang ermee moet openliggen? Weinig zin dat dat helemaal gaan uitscheuren, maar ik kom toch echt niet onder dat kiezen trekken uit....

3. Ik ben al twee jaar in behandeling wegens hypertrofische littekens. dat is een huidaandoening waarbij je littekens dus te goed genezen, je teveel bindweefsel aanmaakt en je littekens dus dik op de huid komen te liggen. Ze zijn nu momenteel rustig, bestaat er een kans dat dit weer gaat opspelen? En er staat me binnen nu en een jaar een hersteloperatie te wachten om die littekens te corrigeren. Hoe lang duurt het voor mijn huid weer hersteld is? Of loop ik juist door Roa-gebruik een nog veel groter risico dat die littekens nog lelijker zullen worden dan ze al zijn?

4. Even een vraagje voor de dames, maar konden jullie nog zonder problemen jullie benen en bikinilijn scheren? Ik doe dat eigenlijk iedere dag, wil er niet bij gaan lopen als een Yeti...of wordt je huid echt zo dun en gevoelig dat dat niet meer gaat? Ik heb ook best vaak last van scheerbultjes, zou de Roa daar ook een positief effect op kunnen hebben?

5. Ik heb ook heel erg droog haar van mezelf. Gaat je haar echt uitdrogen van Roa? En uitvallen? Help! Volstaat het dan om een heel goed haarmasker te gebruiken of loop ik echt teveel risico dat het er slecht uit gaat zien?

6. Ik ben jarenlang in behandeling geweest wegens depressies en heb aanleg voor psychoses. Momenteel gaat het wel redelijk, al heb ik wegens financiële problemen wel aardig wat stress. Bovendien ben ik al jaren heel erg lusteloos en vermoeid hierdoor. Maakt Roa dat erger? of zou ik er niets van merken omdat ik me toch al zo lusteloos voel?


Nou een hele lap tekst, alvast bedankt voor eventuele;e antwoorden en ik ga jullie ook op de hoogte houden van mijn vorderingen. Zodat ik ook weer anderen kan helpen die straks voor deze keuze komen te staan. Want vroeger als perzikje begreep ik dat nooit, nu des te beter. Een slechte huid kan je leven echt heel erg vergallen en ik hoop dat ik weer snel kan lachen en stralen!!!

-x- van jackie!
It's all about respect!
pi_33825455
Hé Jackie, welkom op het Forum. Ik kan geen antwoord op al je vragen geven. Maar ik zal kijken wat ik weet. Ik ben zelf 31, ook een behoorlijk feest verleden, en sinds een paar maanden geleden HAD ik last van acné. Bij mij is het ook pas echt begonnen toen ik 27/28 was. Heb een ROA kuurtje gedaan. Tijdens de kuur knapte het niet echt op, werd de eerste maanden alleen maar erger. Maar na de kuur kwam de verlossing. Ik heb nu al sinds oktober (toen ben ik gestopt) geen puistje meer gehad.

Jouw vragen:

1. Zorg dat je het juiste spul voor je lippen gebruikt. Blistex is inderdaad een van de beste (Het rode potje) maar bij mij hielp Aquaphor het aller beste. Purol wordt ook vaan genoemd, bij mij hielp dat niet zo goed als Aquaphor. Aquaphor is alleen de te bestellen in de USA (via ebay ofzo) en is niet duur. Voor mijn lichaam heb ik nauwelijks iets gebuikt. Ik heb een "normale" huid en had dus ook niets nodig. Wellicht dat iemand anders een goede tip heeft.

2. Ik ben aan mijn enkel geopereerd tijdens de kuur. Wonden genezen inderdaad een stuk langzamer, ik heb hier geen last van gehad. Ik had wel last van kapotte mondhoeken tijdens de kuur. Maar ook hier helpt Aquaphor erg goed tegen. Wel vervelend tijdens een tandarts bezoek. Maar uitscheren...nee, dat zal niet gebeuren!

3. Geen idee. Je huid wordt i.i.g. een stuk droger. Bespreek dit met je Dermatoloog!!

4. Ik ben geen dame.

5. Mijn haar (ik heb niet zo veel) werd inderdaad droog. Heerlijk vond ik dat! Werd bij mij niet te droog.

6. Wat ze ook zeggen over depressies en ROA. Ik kreeg altijd echt de schurft van die puistjes. Het gevoel dat Acné je geeft weegt veel zwaarder dan de eventuele bijwerkingen van ROA op dit gebied. Ik ben er van overtuigd dat je allemaal ligt aan je eigen instelling. Je moet het positief zien en goed beseffen dat de kuur tijdelijk is en dat de kans erg groot is dat de ROA je problemen oplost.

Nou ik hoop dat de ROA ook voor jou doet wat het voor ons allemaal heeft gedaan (okay, bijna allemaal) Je leest ook vaak dat het toch na een paar maanden / half jaar terug komt. Zover ben ik nog niet. Maar ik hoop heel erg dat het blijft zoals het nu is. En zo niet, gewoon nog een kuurtje.

Heel veel succes met je kuur! Ga er vanuit dat het in het begin er echt niet beter op wordt. En besef ook goed dat het een tijd kan duren voordat je echt resultaat ziet. Maar bedenk ook dat je waarschijnlijk voor de zomer klaar zal zijn, en clean!!
pi_33829675
He subsense! Een bekende naam hier, heb heeeel veel van jou gelezen in de ROA-topics. Te gek dat je zo uitgbreid was (en nu weer bent) in je info. Echt, voor buitenstaanders en onbekenden hiermee is dat echt een grote steun.

Ik moet morgenochtend bloed laten prikken (iewwwww daar kan ik al zo slecht tegen, laat staan op nuchtere maag!) en dan ga ik ook gelijk even de dermatoloog bellen daarna met die vraag over die littekens. Want dat is waar ik het bangste voor ben. Ze zijn nu net rustig, wil niet dat dat weer gaat opspelen.

Voor die littekens heb ik nl. ook niet de meest lekkere behandelingen gehad, kreeg spuiten met cortecosteroiden recht in die dingen en aangezien ze toch al zo pijnlijk zijn was dat geen pretje.


Maar goed, verder is het afwachten denk ik. Die Aquaphor...klote dat ik er nu pas aan denk want mijn broertje heeft de hele week in Amerika gezeten maar die vliegt morgenochtend alweer terug. Anders had 'ie 't kunnen meenemen daar


Ik ga er gewoon met goede moed aan beginnen en ik merk het allemaal wel. Voel me nu denk ik toch veel slechter met die uitbraken steeds en ik kan wel redelijk relativeren. het is maar ene half jaartje, ik hoop ook echt dat ik er dan vanaf ben.

Tnx voor je antwoorden en I'll keep ya informed
It's all about respect!
pi_33862719
Nou, ik heb zojuist bloed laten prikken. Dat stelt dus echt geen fluit voor, 1 lullig buisje hadden ze nodig

Ik heb wel besloten nog even te gana wachten met het aanvangen van de kuur. Ik heb woensdag ene tentamen en begin dan woensdagavond. kan ik donderdag gelijk een bloe spulletjes in gaan slaan. Ik denk dat ik ook een weblogje ga aanleggen zodat ik van dag tot dag iedereen die meer wil weten hierover kan informeren
It's all about respect!
pi_33863782
Hier Uddel met z'n nieuwe account. Had per ongeluk een nieuw Roaccutane Topic geopend omdat ik deel 12 niet kon vinden. Met dat ik de nieuwe geopend had zag ik hem staan
Signature
pi_33863961
Wat ik niet snap is waarom die klote huisartsen en dermatelogen eerst allerlei onzin beginnen te geven wat gewoon niet werkt en vervelende bijwerkingen heeft (zoals die benzo-bagger), waarom geven ze niet direct Roaccutane, iets wat schijnbaar wel goed werkt?

En wordt Roaccutane of klonen daarvan nog wel vergoed door de basisverzekering?
pi_33864131
Roaccutane wordt niet meteen voorgeschreven omdat bij veel mensen die andere middeltjes ook werken en aangezien Roaccutane een paardenmiddel is los je het liever op met een "normaler" middeltje. Waarom een stormram gebruiken als je ook gewoon de deurklink omlaag kunt doen?

Volgens mij wordt het gewoon volledig vergoed.
Signature
pi_33864172
quote:
Op maandag 9 januari 2006 13:44 schreef FritsFluitketel het volgende:
Roaccutane wordt niet meteen voorgeschreven omdat bij veel mensen die andere middeltjes ook werken en aangezien Roaccutane een paardenmiddel is los je het liever op met een "normaler" middeltje. Waarom een stormram gebruiken als je ook gewoon de deurklink omlaag kunt doen?

Volgens mij wordt het gewoon volledig vergoed.
Daar heb je mensen die onzeker zijn door hun acne toch niet mee? Die hebben een stormram nodig.
pi_33864214
quote:
Op maandag 9 januari 2006 13:46 schreef pberends het volgende:

[..]

Daar heb je mensen die onzeker zijn door hun acne toch niet mee? Die hebben een stormram nodig.
Maar als je die onzekerheid ook met een minder aggressief middeltje op kunt lossen is dat toch veel beter? Je weet pas dat die middeltjes niet werken als je het geprobeerd hebt.
Signature
pi_33864261
quote:
Op maandag 9 januari 2006 13:47 schreef FritsFluitketel het volgende:

[..]

Maar als je die onzekerheid ook met een minder aggressief middeltje op kunt lossen is dat toch veel beter? Je weet pas dat die middeltjes niet werken als je het geprobeerd hebt.
Een paar pilletjes zijn toch veel functioneler dan van die crappy baggerdingen als benzo waar iemands heel gaderobe naar de klote gaat? Alles behalve Roaccutane is totaal a-functioneel.
pi_33864374
quote:
Op maandag 9 januari 2006 13:52 schreef pberends het volgende:

[..]

Een paar pilletjes zijn toch veel functioneler dan van die crappy baggerdingen als benzo waar iemands heel gaderobe naar de klote gaat? Alles behalve Roaccutane is totaal a-functioneel.
Dat geldt voor jou, dat geldt voor mij, maar dat hoeft echt niet voor iedereen te gelden.
Signature
pi_33864384
quote:
Op maandag 9 januari 2006 13:57 schreef FritsFluitketel het volgende:

[..]

Dat geldt voor jou, dat geldt voor mij, maar dat hoeft echt niet voor iedereen te gelden.
Niet voor mij, maar voor m'n zoon .
pi_33864728
quote:
Op maandag 9 januari 2006 13:57 schreef pberends het volgende:

[..]

Niet voor mij, maar voor m'n zoon .
* FritsFluitketel bekijkt profiel

Oja.. ook goed

Al is het niet onmogelijk hoor op die leeftijd
Signature
pi_33864741
quote:
Op maandag 9 januari 2006 14:09 schreef FritsFluitketel het volgende:

[..]

* FritsFluitketel bekijkt profiel

Oja.. ook goed

Al is het niet onmogelijk hoor op die leeftijd
Nou, rond mijn anus...
pi_33864812
quote:
Op maandag 9 januari 2006 14:09 schreef pberends het volgende:

[..]

Nou, rond mijn anus...
Signature
  maandag 9 januari 2006 @ 14:57:45 #19
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_33866399
Roaccutane is helemaal geen paardenmiddel. Valt allemaal reuze mee. Ik ben het eens met pberends. Al die rotzooi is dweilen met de kraan open, het helpt toch nooit.
Alleen Roaccutane helpt aardig, en van mij mogen ze nog een 10x zo sterk middel uitvinden, als alles maar 100% clean blijft.
pi_33866477
Roaccutane is toch het enige middel dat een structurele werking heeft, als het niet meer geslikt wordt? De rest zijn middelen die alleen als het middel gebruikt wordt acne tegengaat?
  maandag 9 januari 2006 @ 15:36:05 #21
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33867726
Ik gebruik nu zelf een behoorlijk tijdje benzoylperoxide 5% en Vichy Normaderm reiningsgel + creme met fruitzuren en salicyl zuur. Daarnaast gebruik ik een extra vochtinbrengende creme, omdat die van Normaderm niet voldoende hydrateert. Maar ik moet zeggen dat benzoylperoxide totaal geen bijwerkingen bij mij heeft, geen droge huid, geen schilfers, helemaal niks. En op zich is me huid redelijk gaaf nu, alleen ik wordt er een beetje flauw van om me huid met zoveel zooi te onderhouden alleen maar om de puistjes zoveel mogelijk weg te krijgen en te houden.

Ik ben nu bijna 25 en heb al vanaf me 13de of 14de last van puistjes, in de afgelopen jaren is de vorm en de plekken waar ze verschijnen wel iedere keer veranderd, de acne die ik nu heb is niet hetzelfde als de acne die ik in de pubertijd had. Maar ik wil nu eindelijk definitief eens van me puistjes af.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 9 januari 2006 @ 17:23:35 #22
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33871370
quote:
Op maandag 9 januari 2006 15:00 schreef pberends het volgende:
Roaccutane is toch het enige middel dat een structurele werking heeft, als het niet meer geslikt wordt?
Ja dat vraag ik me dus ook af, bij veel mensen schijnt het van wel en bij sommige mensen ook weer niet. Maar ik wil wel eens weten wat precies de mechaniek achter Roaccutane is waardoor acne definitief wegblijft?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_33872092
quote:
Op maandag 9 januari 2006 15:36 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Ik gebruik nu zelf een behoorlijk tijdje benzoylperoxide 5% en Vichy Normaderm reiningsgel + creme met fruitzuren en salicyl zuur. Daarnaast gebruik ik een extra vochtinbrengende creme, omdat die van Normaderm niet voldoende hydrateert. Maar ik moet zeggen dat benzoylperoxide totaal geen bijwerkingen bij mij heeft, geen droge huid, geen schilfers, helemaal niks. En op zich is me huid redelijk gaaf nu, alleen ik wordt er een beetje flauw van om me huid met zoveel zooi te onderhouden alleen maar om de puistjes zoveel mogelijk weg te krijgen en te houden.

Ik ben nu bijna 25 en heb al vanaf me 13de of 14de last van puistjes, in de afgelopen jaren is de vorm en de plekken waar ze verschijnen wel iedere keer veranderd, de acne die ik nu heb is niet hetzelfde als de acne die ik in de pubertijd had. Maar ik wil nu eindelijk definitief eens van me puistjes af.
Geen bijwerkingen? Gooi eens een paar druppels van dat benzo eens op een stuk kleding zou ik zeggen.
  maandag 9 januari 2006 @ 18:13:43 #24
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33873030
quote:
Op maandag 9 januari 2006 17:44 schreef pberends het volgende:

[..]

Geen bijwerkingen? Gooi eens een paar druppels van dat benzo eens op een stuk kleding zou ik zeggen.
Dat noem ik geen bijwerkingen
Maar inderdaad dat spul bleekt als de tering ja.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_33873495
quote:
Op maandag 9 januari 2006 18:13 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Dat noem ik geen bijwerkingen
Maar inderdaad dat spul bleekt als de tering ja.
En dus zeer onhandig. Pilletje is veel beter.
  maandag 9 januari 2006 @ 18:30:57 #26
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33873607
Nou ja, ik ga eerdaags wel ff langs de dokter om te kijken wat hij ervan vindt. Dat zal wel weer een leuk gesprek worden, aangezien mijn dokter niet graag medicijen voorschrijft en ook niet snel mensen doorstuurd naar een specialist tenzij echt noodzakelijk.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_33873849
quote:
Op maandag 9 januari 2006 18:30 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Nou ja, ik ga eerdaags wel ff langs de dokter om te kijken wat hij ervan vindt. Dat zal wel weer een leuk gesprek worden, aangezien mijn dokter niet graag medicijen voorschrijft en ook niet snel mensen doorstuurd naar een specialist tenzij echt noodzakelijk.
He getver, dat zijn altijd van die moedeloze trieste figuren die hun patienten gewoon in de steek laten. Je moet iig extra zielig doen, anders krijg je nooit wat gedaan bij zo'n kwal.
  maandag 9 januari 2006 @ 18:41:14 #28
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33873962
Ja ik weet het, ik heb zo'n huisarts die ergens in de 50 jaar is en die al meer dan 25 jaar arts is, dus soms is het echt zo'n beterweter enzo.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_33873998
quote:
Op maandag 9 januari 2006 18:41 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Ja ik weet het, ik heb zo'n huisarts die ergens in de 50 jaar is en die al meer dan 25 jaar arts is, dus soms is het echt zo'n beterweter enzo.
Triest is dat, die zijn compleet de feeling met de realiteit verloren. Vreselijke mensen zijn dat altijd. Gewoon sentimenteel doorzeiken, dat is de enige oplossing.
  maandag 9 januari 2006 @ 18:46:35 #30
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33874184
Nou ja, we zullen zien, ik zit er al een hele tijd over te denken om een andere huisarts te nemen, maar das niet makkelijk tegenwoordig. Wish me luck!
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 9 januari 2006 @ 19:04:51 #31
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33874855
Ik zit net ff de FDA (Food & Drug Administration) website te lezen, de overkoepelende organisatie die in Amerika o.a. regels opstelt omtrent medicijnen. En wat je daar leest over Accutane is toch niet echt iets waar je blij van wordt.

quote:
What are the possible side effects of Accutane?

Accutane has possible serious side effects:

· Accutane can cause birth defects, premature births, and death in babies whose mothers took Accutane while they were pregnant. See "What is the most important information I should know about Accutane?" and "What are the important warnings for females taking Accutane?"

· Serious mental health problems. See "What is the most important information I should know about Accutane?"

· Serious brain problems. Accutane can increase the pressure in your brain. This can lead to permanent loss of sight, or in rare cases, death. Stop taking Accutane and call your prescriber right away if you get any of these signs of increased brain pressure: bad headache, blurred vision, dizziness, nausea, or vomiting. Also, some patients taking Accutane have had seizures (convulsions) or stroke.

· Abdomen (stomach area) problems. Certain symptoms may mean that your internal organs are being damaged. These organs include the liver, pancreas, bowel (intestines), and esophagus (connection between mouth and stomach). If your organs are damaged, they may not get better even after you stop taking Accutane. Stop taking Accutane and call your prescriber if you get severe stomach, chest or bowel pain, trouble swallowing or painful swallowing, new or worsening heartburn, diarrhea, rectal bleeding, yellowing of your skin or eyes, or dark urine.

· Bone and muscle problems. Accutane may affect bones, muscles, and ligaments and cause pain in your joints or muscles. Tell your prescriber if you plan vigorous physical activity during treatment with Accutane. Tell your prescriber if you develop pain, particularly back pain or joint pain. There are reports that some patients have had stunted growth after taking Accutane for acne as directed. There are also some reports of broken bones or reduced healing of broken bones after taking Accutane for acne as directed. No one knows if taking Accutane for acne will affect your bones. If you have a broken bone, tell your provider that you are taking Accutane. Muscle weakness with or without pain can be a sign of serious muscle damage. If this happens, stop taking Accutane and call your prescriber right away.

· Hearing problems. Some people taking Accutane have developed hearing problems. It is possible that hearing loss can be permanent. Stop using Accutane and call your prescriber if your hearing gets worse or if you have ringing in your ears.

· Vision problems. While taking Accutane you may develop a sudden inability to see in the dark, so driving at night can be dangerous. This condition usually clears up after you stop taking Accutane, but it may be permanent. Other serious eye effects can occur. Stop taking Accutane and call your prescriber right away if you have any problems with your vision or dryness of the eyes that is painful or constant.

· Lipid (fats and cholesterol in blood) problems. Many people taking Accutane develop high levels of cholesterol and other fats in their blood. This can be a serious problem. Return to your prescriber for blood tests to check your lipids and to get any needed treatment. These problems generally go away when Accutane treatment is finished.

· Allergic reactions. In some people, Accutane can cause serious allergic reactions. Stop taking Accutane and get emergency care right away if you develop hives, a swollen face or mouth, or have trouble breathing. Stop taking Accutane and call your prescriber if you develop a fever, rash, or red patches or bruises on your legs.

· Signs of other possibly serious problems. Accutane may cause other problems. Tell your prescriber if you have trouble breathing (shortness of breath), are fainting, are very thirsty or urinate a lot, feel weak, have leg swelling, convulsions, slurred speech, problems moving, or any other serious or unusual problems. Frequent urination and thirst can be signs of blood sugar problems.

Serious permanent problems do not happen often. However, because the symptoms listed above may be signs of serious problems, if you get these symptoms, stop taking Accutane and call your prescriber. If not treated, they could lead to serious health problems. Even if these problems are treated, they may not clear up after you stop taking Accutane.

Accutane has less serious possible side effects:

The common less serious side effects of Accutane are dry skin, chapped lips, dry eyes, and dry nose that may lead to nosebleeds. People who wear contact lenses may have trouble wearing them while taking Accutane and after therapy. Sometimes, people’s acne may get worse for a while. They should continue taking Accutane unless told to stop by their prescriber.

These are not all of Accutane’s possible side effects. Your prescriber or pharmacist can give you more detailed information that is written for health care professionals.
Bron!

"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_33875638
Ja, maar welk zinnig mens wil er nou kinderen .
  maandag 9 januari 2006 @ 19:25:57 #33
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33875757
quote:
Op maandag 9 januari 2006 19:22 schreef pberends het volgende:
Ja, maar welk zinnig mens wil er nou kinderen .
Dat vond ik dan nog de minst erge bijwerking
quote:
Op dinsdag 3 januari 2006 23:43 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:
Bij mij blijft het voor 80% weg. Mooi toch?
ThaGuitarmaistro, ik weet niet hoe erg je het had, maar als ik zoiets als Roaccutane zou gebruiken en ik zou daarna nog steeds acne krijgen, dan zou ik toch wel balen.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_33875768
Ach ja, Amerika. Ik heb ook een tijdlang antidepressiva geslikt en als je daar eens naar gaat zoeken kom je ook allerhande akelige info tegen wara je niet blij van wordt.

Ok, het zal niet echt goed zijn voor je lever, maar ene menselijk lichaam kan veel hebben. daarbij sta je onder strenge controle.

Als ik zie hoeveel mensen zich wekelijks weer helemaal volgooien met alcohol, elke dag sigaretten roken, elke dag veel te vet eten, te weiniog sporten, drugs gebruiken in alle soorten en maten....en toch staan ze allemaal nog op hun pootjes...


Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Elk medicijn heeft wel een paar bijwerkingen die heel zelden voorkomen. Er zijn ook wel eens mensen dood neergevallen die een boterham met pindakaas eten of die door een wesp gestoken werden.

Ik denk dat het niet zoveel nut heeft je te gaan focussen op bijwerkingen die in minder dan 1% van de gevallen voorkomen. Volgens mij werkt het juist zo dat hoe drukker je je maakt, hoe eerder je ook iets zult merken van rare bijwerkingen.


Ik ga me lekker focussen op mn acne, daar wil ik van af en als ik dan effe een tijdlang elke dag vet moet smeren met bodylotion of met lippenbalsem, so be it. Dat moet ik nu ook al omdat m'n huid zo droog is. Ik weet waar ik het voor doe.

En ja, ik hoop van harte dat ik nog zonder problemen mn benen kan scheren en vooral dat ik geen last krijg van die hypertrofische littekens die weer gaan opspelen, want in dat laatste geval zal ik de behandeling moeten staken. Maar dat zie ik tegen die tijd weer wel.
It's all about respect!
pi_33875960
Oja en ik zie hier alleen maar mannen

Haha hoop dat er ook gauw een vrouw langskomt die me meer kan vertellen over of ik er het komende half jaar moet bijlopen als een Yeti of dat scheren van mn beentjes e.d. geen problemo is.
It's all about respect!
pi_33876039
quote:
Op maandag 9 januari 2006 19:22 schreef pberends het volgende:
Ja, maar welk zinnig mens wil er nou kinderen .
.

Maar wie wil seks met je hebben als je onder de acne zit??
  maandag 9 januari 2006 @ 19:33:39 #37
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33876103
quote:
Op maandag 9 januari 2006 19:30 schreef wackiejacky het volgende:
Oja en ik zie hier alleen maar mannen

Haha hoop dat er ook gauw een vrouw langskomt die me meer kan vertellen over of ik er het komende half jaar moet bijlopen als een Yeti of dat scheren van mn beentjes e.d. geen problemo is.
Ik heb gelezen dat harsen sowieso geen optie, omdat je dan je vel mee kan trekken...
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_33876146
En dan NOG een vraagje (newbee he ), hoe krijg ik in hemelsnaam ene plaatje bij m'n profiel? Die Up;oad Manager doet het niet en de sites waar ik normaal vanaf link zijn hier niet toegestaan zo te zien (picServer en Imageshack). ik voel me zo kaal en leeg zo
It's all about respect!
  maandag 9 januari 2006 @ 19:34:35 #39
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33876157
quote:
Op maandag 9 januari 2006 19:32 schreef pberends het volgende:

[..]

.

Maar wie wil seks met je hebben als je onder de acne zit??
Ik zou zeggen, open daar eens een topic over in SEX! !
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 9 januari 2006 @ 19:36:15 #40
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33876212
quote:
Op maandag 9 januari 2006 19:34 schreef wackiejacky het volgende:
En dan NOG een vraagje (newbee he ), hoe krijg ik in hemelsnaam ene plaatje bij m'n profiel? Die Up;oad Manager doet het niet en de sites waar ik normaal vanaf link zijn hier niet toegestaan zo te zien (picServer en Imageshack). ik voel me zo kaal en leeg zo
http://forum.fok.nl/misc/faq/manual_profile

Met die plaatjes is idd een beetje kutten enzo. Soms moet je het een paar keer proberen.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_33876334
quote:
Op maandag 9 januari 2006 19:33 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Ik heb gelezen dat harsen sowieso geen optie, omdat je dan je vel mee kan trekken...
Ja dat las ik ook, maar dat vind ik sowieso al horror. Ik ga al brullen bij een pleister Nee, ik hou het lekker ouderwets bij scheren.

maar goed, neem aan dat de heren zich ook gewoon moeten blijven scheren en denk dat je gezicht nog wel erger uitdroogt dan je lichaam. Dus ws. ook weer bangmakerij en als ik de boel goed hydrateer en er veel creme opsmeer, moet het volgens mij gewoon allemaal wel te doen zijn.


Ik denk dat het hele trucje bij die Roa-kuur is dat je gewoon meer dan anders je velletje moet verzorgen. En dat is eigenlijk niet eens zo slecht, je went er vanzelf aan en dat kan ook na de kuur alleen maar zn vruchten afwerpen lijkt me
It's all about respect!
pi_33876393
quote:
Op maandag 9 januari 2006 19:36 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

http://forum.fok.nl/misc/faq/manual_profile

Met die plaatjes is idd een beetje kutten enzo. Soms moet je het een paar keer proberen.
Tnx again!

Het gaat wel goedkomen allemaal hihi, moet altijd weer even wennen als ik op een ander forum kom want elke site heeft z'n eigen regeltjes enzo.

Maar ik zal me voorbeeeeeeldig gedragen natuurlijk
It's all about respect!
pi_33899465
Zo, heb net de dermatoloog gebeld. Bloed was prima en ik ga morgenavond beginnen.

Ik heb haar al m'n vragen voorgelegd en zij zei ook al dat ik me niet te druk moet maken. Dat je over elk middel wel een hoop akelige sites (vooral Amerikaanse) vindt.

Zij zegt dat ze eigenlijk alleen heeft meegemaakt dat mensen in meer of mindere mate een droge huid krijgen en dat het inderdaad best irritant kan zijn als je daar meer last van hebt. Maar daar staat wel tegenover dat je acne gewoon heel erg afneemt of helemala verdwijnt en dat is het waard.

Een eventuele littekencorrectie die me te wachten staat, daar kan ik idd beter een jaartje mee wachten maar verder zal het allemaal wel meevallen. Over die psychische problemen, zij zei ook dat dat juist eerder andersom is. Mensen die jaren met hun acne gekampt hebben komen ervan af.

het is maar hoe gek je jezelf maakt denk ik. Ik ga er gewoon voor morgen. Ben benieuwd
It's all about respect!
pi_33899610
quote:
Op maandag 9 januari 2006 14:57 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:
Roaccutane is helemaal geen paardenmiddel. Valt allemaal reuze mee. Ik ben het eens met pberends. Al die rotzooi is dweilen met de kraan open, het helpt toch nooit.
Alleen Roaccutane helpt aardig, en van mij mogen ze nog een 10x zo sterk middel uitvinden, als alles maar 100% clean blijft.
Bij mij valt het idd ook reuze mee, maar je hoort ook hele andere verhalen. Om dat te voorkomen kun je natuurlijk beter eerst andere middeltjes proberen.
Signature
pi_33899671
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 12:50 schreef wackiejacky het volgende:
Zo, heb net de dermatoloog gebeld. Bloed was prima en ik ga morgenavond beginnen.

Ik heb haar al m'n vragen voorgelegd en zij zei ook al dat ik me niet te druk moet maken. Dat je over elk middel wel een hoop akelige sites (vooral Amerikaanse) vindt.

Zij zegt dat ze eigenlijk alleen heeft meegemaakt dat mensen in meer of mindere mate een droge huid krijgen en dat het inderdaad best irritant kan zijn als je daar meer last van hebt. Maar daar staat wel tegenover dat je acne gewoon heel erg afneemt of helemala verdwijnt en dat is het waard.

Een eventuele littekencorrectie die me te wachten staat, daar kan ik idd beter een jaartje mee wachten maar verder zal het allemaal wel meevallen. Over die psychische problemen, zij zei ook dat dat juist eerder andersom is. Mensen die jaren met hun acne gekampt hebben komen ervan af.

het is maar hoe gek je jezelf maakt denk ik. Ik ga er gewoon voor morgen. Ben benieuwd
Dermatelogen hebben vaak een pavlov-reactie op dit medicijn, wat ze vooral doen is de nadruk op de nadelen en gevaren van het middel leggen, terwijl acné op zichzelf tig keer meer nadelen heeft voor veel mensen. Ze zouden bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je je psychische problemen moet aanpakken door naar een psychiater te gaan, maar waar slaat dat op, als eens medicijn waarmee je je uiterlijk verbeterd tig keer beter werkt, en ook daadwerkelijk werkt? Ze draaien vaak gewoon om de hete brij heen. Die pavlov-reacties van dokters en dermatelogen moet niemand met acné zich iets van aantrekken.

En als je de bijwerkingen van het middel te ernstig voor iemand zijn, merk je vanzelf wel, maar dat maakt niet uit; want je kan altijd stoppen.
pi_33900059
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 12:56 schreef pberends het volgende:

[..]

Dermatelogen hebben vaak een pavlov-reactie op dit medicijn, wat ze vooral doen is de nadruk op de nadelen en gevaren van het middel leggen, terwijl acné op zichzelf tig keer meer nadelen heeft voor veel mensen. Ze zouden bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je je psychische problemen moet aanpakken door naar een psychiater te gaan, maar waar slaat dat op, als eens medicijn waarmee je je uiterlijk verbeterd tig keer beter werkt, en ook daadwerkelijk werkt? Ze draaien vaak gewoon om de hete brij heen. Die pavlov-reacties van dokters en dermatelogen moet niemand met acné zich iets van aantrekken.

En als je de bijwerkingen van het middel te ernstig voor iemand zijn, merk je vanzelf wel, maar dat maakt niet uit; want je kan altijd stoppen.


Helemaal mee eens. Wat dat betreft heb ik wel een relaxte dermatologe nu. Althans, geloof dat ze d'r co-schappen loopt, het is nog best een jonge meid. Maar dat vind ik wle prettig, die kan zich dus wel voorstellen hoe het voelt als je je zo onzeker over die klotepukkels voelt dat je de deur niet uitdurft.

En ze zegt inderdaad ook, als het echt mocht zijn dat de bijwerkingen heel erg worden kun je dan toch altijd nog stoppen?

Je kunt je beter druk maken om hele reeele zaken. En bij Roa is dat dus enkel die uitgedroogde huid. En dat is verder niets ernstigs en het is maar tijdelijk. ik heb dat er wel voor over. Heb wel vaker moeten afzien. Als ik voortaan weer anceloos door het leven kan denk ik dat dat me uiteindelijk meer zal opleveren dan het me gekost heeft
It's all about respect!
pi_33900140
En Amerika is sowieso een land waar angst regeert.

Ik denk dat juist het feit DAT men daar zo bang is voor zoveel problemen zorgt. Krijg je een soort hypochonder reacties. Het wordt allemaal zo opgeblazen.
It's all about respect!
pi_33901400
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 13:09 schreef wackiejacky het volgende:
[..]
En ze zegt inderdaad ook, als het echt mocht zijn dat de bijwerkingen heel erg worden kun je dan toch altijd nog stoppen?
[..]
Bijwerkingen kunnen langduring/permanent zijn (net zoals het verdwijnen van acne). Meestal gelukkig niet het geval, maar het risico is er wel.

Voor iemand met 10puisten/dag misschien aanvaardbaar, maar iemand met 1puistje/3weken misschien weer niet aanvaardbaar.
pi_33903743
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 13:09 schreef wackiejacky het volgende:

[..]



Helemaal mee eens. Wat dat betreft heb ik wel een relaxte dermatologe nu. Althans, geloof dat ze d'r co-schappen loopt, het is nog best een jonge meid. Maar dat vind ik wle prettig, die kan zich dus wel voorstellen hoe het voelt als je je zo onzeker over die klotepukkels voelt dat je de deur niet uitdurft.
Meestal zijn dokters en specialisten van die gefrustreerde babyboomers die je op een of andere manier klein proberen te houden. Ze spelen een tactisch rattenspel met mensen die acné hebben, omdat ze weinig zelfvertrouwen hebben door de acné zijn ze makkelijk klein te houden. Dus slikt de patient zo'n beetje alles wat de specialist voordraagt. En als de specialist geen Roaccutane voordraagt zal de persoon het dus ook nooit krijgen en wordt dus kleingehouden.
pi_33903806
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 13:11 schreef wackiejacky het volgende:
En Amerika is sowieso een land waar angst regeert.

Ik denk dat juist het feit DAT men daar zo bang is voor zoveel problemen zorgt. Krijg je een soort hypochonder reacties. Het wordt allemaal zo opgeblazen.
Hoe denk je dat ze die Patriot Act erdoor hebben gekregen .
pi_33904183


Begin december naar de huisarts geweest omdat mn acne alsmaar erger werd... Ze wilde me gen Roa voorschrijven.

Ik kreeg Tetracyline mee... Vol goede moed begonnen, het leek iets beter te worden in het begin. Maar nu is het weer net zo erg als in begin december!!!!

Ik moest 6 weken aan de Tetracycline bljven en dan een afspraak te maken om te kijken hoe t gaat. Nou... Ik ga nog twee weekjes door maar volgensmij is het een verloren zaak...

Probleem is dat ik denk dat ze me nog steeds geen Roa voor wil schrijven. Gewoon ee voorgevoel, ze deed er best wel moeilijk over

Ohja, moet je meestal eerst naar de dermatoloog voor je Roa krijgt? Of schrijft de huiarts het voor? En als je naar de dermatoloog gaat, wil die dan niet allerlei behandelingen gaan doen? (Ik geloof daar niet zo in namelijk... )
pi_33904860
Ik denk dat ik ook maar weer eens naar de huisarts ga, om naar dat roaccutane te vragen. Ik heb zo ongeveer alles geprobeerd, maar het hielp allemaal geen reet.

Maar nu is het wel zo dat ik over 3 weken op wintersport ga. Is het dan wel verstandig om ermee te beginnen? Als je huid namelijk zo droog en dun ervan word, lijkt mij dat niet heel fijn in die zon. Ook gevoelige ogen lijkt me niet ideaal op wintersport.

En hoe zit het met alcohol? Mag je nou wel drinken, of is wordt het sterk afgeraden?
pi_33905329
Al die andere middeltjes dan Roaccutane zouden ze per wet moeten verbieden, want ik dacht dat kwakzalverij verboden was??

Misschien helpen die middeltjes wel om een 20% afname te realiseren bij sommige patienten, maar what the hell maakt het uit of je 80 of 100 puisten hebt?? Het enige middel dat werkt is Roaccutane. Gewoon lang en constant zeiken is de enige oplossing. Overigens kan je ook naar een andere dermateloog stappen.
pi_33905761
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 15:42 schreef pberends het volgende:
Al die andere middeltjes dan Roaccutane zouden ze per wet moeten verbieden, want ik dacht dat kwakzalverij verboden was??

Misschien helpen die middeltjes wel om een 20% afname te realiseren bij sommige patienten, maar what the hell maakt het uit of je 80 of 100 puisten hebt?? Het enige middel dat werkt is Roaccutane. Gewoon lang en constant zeiken is de enige oplossing. Overigens kan je ook naar een andere dermateloog stappen.
Jep. En grootste problemen zijn natuurlijk de psychische klachten die iemand met acne eraan over houd. Je voelt je gewoon klote en zeeer onzeker. Wanneer het zoveelste middeltje je aangesmeerd wordt (door iemand waarvan je verwacht dat die er verstand van heeft ) heb je weer de hoop dat het nu EINDELIJK eens over zal gaan. Maar nee hoor.. het is allemaal een illusie... een mooie gave huid lijkt voor sommigen een utopie, waardoor je je uiteindelijk nog slechter voelt.

Maar daarom wil ik nu maar eens een echt middel proberen. Ik weet enkel dus niet of ik nu mee zal beginnen of wachten tot na de wintersport.
pi_33905869
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 15:53 schreef Hammet het volgende:

[..]

Jep. En grootste problemen zijn natuurlijk de psychische klachten die iemand met acne eraan over houd. Je voelt je gewoon klote en zeeer onzeker. Wanneer het zoveelste middeltje je aangesmeerd wordt (door iemand waarvan je verwacht dat die er verstand van heeft ) heb je weer de hoop dat het nu EINDELIJK eens over zal gaan. Maar nee hoor.. het is allemaal een illusie... een mooie gave huid lijkt voor sommigen een utopie, waardoor je je uiteindelijk nog slechter voelt.

Maar daarom wil ik nu maar eens een echt middel proberen. Ik weet enkel dus niet of ik nu mee zal beginnen of wachten tot na de wintersport.
Volgens mij doen die doktoren dat expres, ze lappen je net zo lang vage middelen aan totdat je volwassen bent en geen acné meer hebt. Net of je pas een leven mag hebben als je 22 bent ofzo.
pi_33933408
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 15:07 schreef Laura 2000 het volgende:


Begin december naar de huisarts geweest omdat mn acne alsmaar erger werd... Ze wilde me gen Roa voorschrijven.

Ik kreeg Tetracyline mee... Vol goede moed begonnen, het leek iets beter te worden in het begin. Maar nu is het weer net zo erg als in begin december!!!!

Ik moest 6 weken aan de Tetracycline bljven en dan een afspraak te maken om te kijken hoe t gaat. Nou... Ik ga nog twee weekjes door maar volgensmij is het een verloren zaak...

Probleem is dat ik denk dat ze me nog steeds geen Roa voor wil schrijven. Gewoon ee voorgevoel, ze deed er best wel moeilijk over

Ohja, moet je meestal eerst naar de dermatoloog voor je Roa krijgt? Of schrijft de huiarts het voor? En als je naar de dermatoloog gaat, wil die dan niet allerlei behandelingen gaan doen? (Ik geloof daar niet zo in namelijk... )
De huisarts geeft het eigenlijk nooit mee, hij wou me in de eerste instantie ook niet naar de dermatoloog sturen. Na een paar keer vragen gaf hij toch maar een verwijsbriefje mee, maar zei "hij zal je toch wel terug sturen".
Nou niet dus, de derma zei dat er maar een manier was om het te behandelen, en schreef gelijk roac voor.
Hij heeft geen rare behandelingen gedaan bij mij, alleen gekeken hoe erg het was.

Ik begin vanaf morgen met de eerste kuur

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 11-01-2006 11:40:47 ]
pi_33947874
Ffjes tvp om later rustig door te lezen wat iedereen meemaakt
Hornblower 4 life, y'all!
  woensdag 11 januari 2006 @ 19:45:59 #58
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33948625
Isotretinoïne schijnt al vanaf 1982 op de internationale markt te zijn, dus das al bijna 25 jaar. In die tijd kan je heel wat onderzoek en ervaring opdoen met zo'n middel.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_33955396
Zo

Ik volg dit topic al een tijdje...

Ikzelf heb ook last van een 'onzuivere' huid. Ik gebruik al een paar jaar benzo... echter dat helpt nog teweinig. Een tijdje geleden heb ik ook eens een kuur gekregen van anti-biotica, dat hielp wel, maar niet heel veel. Daarna dus weer terug gegaan en verwees me naar de dermataloog \o/, ze deed er totaal niet moeilijk over gelukkig . Dus nu eindelijk na 2 maanden wachten mag ik morgen eindelijk, lange wachttijden man :|, naar de dermataloog... Ik hoop dus dat ik eindelijk er vanaf kom en dat ik Roaccutane krijg. Het stomme is nu echter... sinds een week gaat het ineens een stuk beter met mijn huid weer, net weer een goede periode , ik hoop dat de dermataloog iig niet lastig gaat doen en me met andere 'troep' opzadelt ... Ik ben iig benieuwd . Als ik het krijg zal ik iig ook nog wel ff het topic doorzoeken om te kijken waar ik al die lip-balsems kan krijgen .
pi_33972454
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 22:32 schreef Shazbot het volgende:
Zo

Ik volg dit topic al een tijdje...

Ikzelf heb ook last van een 'onzuivere' huid. Ik gebruik al een paar jaar benzo... echter dat helpt nog teweinig. Een tijdje geleden heb ik ook eens een kuur gekregen van anti-biotica, dat hielp wel, maar niet heel veel. Daarna dus weer terug gegaan en verwees me naar de dermataloog \o/, ze deed er totaal niet moeilijk over gelukkig . Dus nu eindelijk na 2 maanden wachten mag ik morgen eindelijk, lange wachttijden man :|, naar de dermataloog... Ik hoop dus dat ik eindelijk er vanaf kom en dat ik Roaccutane krijg. Het stomme is nu echter... sinds een week gaat het ineens een stuk beter met mijn huid weer, net weer een goede periode , ik hoop dat de dermataloog iig niet lastig gaat doen en me met andere 'troep' opzadelt ... Ik ben iig benieuwd . Als ik het krijg zal ik iig ook nog wel ff het topic doorzoeken om te kijken waar ik al die lip-balsems kan krijgen .
Dat heb ik ook elke keer gehad ja. ben je eindelijk aan de beurt, is je huid net weer rustig.

Als ik je ene tip mag geven, zorg dat je volgende keer als je zo'n uitbraak hebt dat je dan een aantal duidelijke foto's ervan maakt. Dat heeft mij iig wel heel erg geholpen. Succes ermee.

Ik ga vanavond mn eerste Roa-pilletje slikken
It's all about respect!
pi_33972954
quote:
Op maandag 9 januari 2006 19:30 schreef wackiejacky het volgende:
Oja en ik zie hier alleen maar mannen

Haha hoop dat er ook gauw een vrouw langskomt die me meer kan vertellen over of ik er het komende half jaar moet bijlopen als een Yeti of dat scheren van mn beentjes e.d. geen problemo is.
hoi jacky!!!!
nou,ik ben een vrouw!!!!(en de reden waarom ik nog niet op je vragen heb gereageerd was,omdat ik tevens in topic 11 aan't kijken was&me de hele tijd erover verbaaste,dat er al zo lang niemand iets schreef,totdat ik er na 2 weken eindelijk achter kwam,dat er allang topic 12 geopend was)
maar anyway,terug naar je vraag:
ik slik nu bijna 3 maanden roaccutane en heb al 2x de dosis opgevoerd(eerst 20mg,dan 30mg en nu sinds anderhalf maanden 40mg)en scheer ook elke dag bikinilijn&co(!)en dat meestal zelfs zonder scheerschuim,maar ik kan(gelukkig)zeggen,dat ik er eigenlijk niet veel meer last van heb dan voor de roa-kuur-op sommige keine iritaties na,meestal,als ik een dag over heb geslagen,dan gaan de stoppeltjes iriteren(maar dat had ik daarvoor ook al!)
verder vroeg je,of het zou kunnen,dat je er nog lustelozer of depressiever van zou kunnen worden.....
ik neig zelf ook best wel tot depressies(vooral in de winter)en heb ook weleens antidepressiva geslikt,dus ik maakte mij daar ook behoorlijk druk om ......depressief werd ik er gelukkig tot nutoe niet,maar ik was de eerste/tweede week echt supermoe ,wazig en lusteloos(leek,alsof ik de hele dag knetterstoned was)maar gelukkig trok dat redelijk snel weg,ik ben nu wel wat moeier dan normaal,maar het is te doen!
wat betreft de tandarts zou ik je mondhoeken gewoon van tervoren insmeren met iets vets(vasiline,ofzo)dan zijn ze iets soepeler,als je je mond heel ver moet open doen!
en wonden genezen in der daad langzamer,dus hou daar rekening mee.....wat ik wel heb ontdekt(had ik in topic11 al een x gepost)is dat roa kennelijk een possitieve invloed heeft op koortslippen(ik weet niet,of je daar weleens last van hebt,maar ik wel) in tegenstelling tot puistjes of wondjes tijdens een roa-kuur komen koortslippen nml.minder heftig op en verdwijnen sneller weer!(althans,dat is mijn ervaring!)
nou,ik wens je in ieder geval heel veel succes met de kuur(vooral met het begin)en ik spreek je vast nog wel......groetjes!!!!
pi_33973109
en verder wou ik iedereen in deze topic een heel leuk,succesvol,grappig,uitdagend,interessant,warm,liefdevol,opwindend,energiegeladen,gelukkig,gezond,
plezierig,relaxed,voorspoedig,puistenvrij nieuw jaar toewensen!!!!!
xxx

[ Bericht 2% gewijzigd door Mylene op 13-01-2006 12:04:57 ]
pi_33973236
.....en ik vroeg me ook nog steeds af,of er vrouwen in deze topic zijn,die na een roa-kuur (gezonde)kinderen hebben gebaard??!!!
ik heb deze vraag hier al een aantal keren gesteld,maar helaas reageerd er bijna nooit iemand op!!!
pi_33974667
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 14:15 schreef gadjodilo het volgende:
.....en ik vroeg me ook nog steeds af,of er vrouwen in deze topic zijn,die na een roa-kuur (gezonde)kinderen hebben gebaard??!!!
ik heb deze vraag hier al een aantal keren gesteld,maar helaas reageerd er bijna nooit iemand op!!!
Je kan beter naar de medische adviesen kijken (die gebaseerd zijn op wetenschappelijke studies) voor het krijgen van kinderen, als je Accutane gebruikt hebt. Het is in ieder geval dom als je i.c.m. Accutane kinderen probeert te krijgen op basis van de ervaringen van fokkers.
pi_33976230
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 13:48 schreef wackiejacky het volgende:

[..]

Dat heb ik ook elke keer gehad ja. ben je eindelijk aan de beurt, is je huid net weer rustig.

Als ik je ene tip mag geven, zorg dat je volgende keer als je zo'n uitbraak hebt dat je dan een aantal duidelijke foto's ervan maakt. Dat heeft mij iig wel heel erg geholpen. Succes ermee.

Ik ga vanavond mn eerste Roa-pilletje slikken
heyhey,
ik las dat je ook last had van die hypertrophic scars ofzo...ik heb er nogal wat op mn rug Kan je me vertellen wat ik hieraan kan doen? Wat voor behandelingen hiervoor bestaan etc?

Dankje!
pi_33979607
Zo,

Vanmorgen naar de dermataloog geweest. Hij deed totaal niet lastig en zei al bijna direct dat Roaccutane het echt goed werkende middel was, wat ik zou kunnen gebruiken als ik dat wou. Dit wou ik ofc dus nu begin met een kuur, beginnend met 30 mg per dag. Later zou dit opgehoogd kunnen worden en de totale kuur zou rond de 4-6 maanden duren, wel wat ik verwacht had. Nu nog ff geduld 1-2 maanden of er resultaat is ^^ .
pi_33997530
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 14:57 schreef mwuhaha het volgende:

[..]

Je kan beter naar de medische adviesen kijken (die gebaseerd zijn op wetenschappelijke studies) voor het krijgen van kinderen, als je Accutane gebruikt hebt. Het is in ieder geval dom als je i.c.m. Accutane kinderen probeert te krijgen op basis van de ervaringen van fokkers.
ik was ook niet van plan,om i.c.m. accutane kinderen te krijgen,en de medische adviesen ken ik ook wel,alleen ik vertrouw ze niet altijd,vandaar dat ik ook graag ervaringen van mensen wilde horen,die "na"(niet tijdens)een roa-kuur kinderen hebben gekregen!
ik heb roaccutane de eerste keer aangeboden gekregen na de bevalling van mijn dochter toen ik helemaal onder de acne zat,en er werd me ook verteld,dat je na afloop van de kuur gewoon weer zwanger mocht worden,maar ik was toen pas 25 en wist niet zeker of ik nog meer kinderen wilde en uiteindelijk vond ik het toch te link.
ik bedoel,roaccutane is best heftig spul en na mijn weten in eerste instantie ook voor mannen gemaakt(20 jaar geleden)alleen maken mannen permanent nieuw sperma aan,en wij vrouwen hebben maar zoveel eitjes,en als die eenmaal aangetast,verpest,gemanipuleerd of noem het maar hoe je wilt zijn dan heb je echt een probleem......en laten we eerlijk zijn,het zou niet de eerste medicijnen zijn,waar ze na 20 jaar achter komen dat het toch heftigere gevolgen had dan ze aanvankelijk dachten(denk maar aan de softenonbabys!)vandaar dat ik zo benieuwd ben naar verhalen van mensen,die die ervaring al achter zich hebben!!!
pi_34005683
Hoi luitjes,

Ik volg dit forum al een tijdje en het heeft me veel nuttige tips opgeleverd. Ik heb voornamelijk last van acne op mijn rug (soms wat meer dan anders) en heel af en toe wat in mijn gezicht. Omdat de acne op mijn rug naast dat het niet mooi is natuurlijk ook redelijk pijnlijk is wil ik er nu wel eens van af zijn.

Na een kuur van tetracycline (wat goed hielp) wilde ik eigenlijk weer deze kuur beginnnen nadat het weer terug gekomen was, echter de dokter gaf het advies om misschien met roaccutane te beginnen. Dit omdat een nieuwe tetracycline kuur waarschijnlijk wel even zou werken maar na van loop van tijd weer zou terugkomen.

Na een bezoek bij de dermatoloog ben ik 10 dagen gelden begonnen met een kuur roaccutane van 40 mg per dag, best een hoge dosis naar mijn mening voor iemand die er niet zo veel last van heeft (ik ben 80 kg.) Begin nu redelijk droge lippen te krijgen + ook wat droge huid op mijn gezicht (valt nog mee). En trouwens ongelovelijke jeuk op mijn kop, zal ook wel met uitdroging te maken hebben. Ben benieuwd of het allemaal gaat werken, vooral het minder/niet drinken zal me zwaar vallen .

Ach ja...we zien wel
Helaas pindakaas
pi_34008166
Hallo mensen,

Ik ben niet aan de ROA, maar heb wel last (gehad) van acne.
Het verergerde in april 2005, toen ik op aanraden van iemand bij de apotheek Vichy ging gebruiken. Allemaal zeepjes en zalfjes daarvan gekocht (36 eu !!) en toen wassen, smeren en poetsen. Ik wist toen nog niet dat dit averechts ging werken. Na een maand (mei 2005) zag mijn huid er zo uit:
http://www.mijnalbum.nl/Foto=TPLQP4WV
Ik ben toen naar de huisarts gegaan en k heb eerst 2 kuren tetracycline (?) gehad, en daarna ben ik begonnen met benzoylperoxide.
Toen ik eind september klaar was met de kuren tetracycline zag mijn huis er zo uit:
http://www.mijnalbum.nl/Foto=DH6IOL7L
Een hele verbetering dus. Maar sinds die tijd ben ik benzoylp. blijven smeren, omdat het niet helemaal over was. Er komen per week wel een aantal onderhuidse puisten bij, waar eigenlijk geen vocht uit komt, maar die toch groot en dik zijn. En waarbij de porien rond open staan. En ik blijf rode plekken houden. De ene dag is mijn huid mooi en gaaf, de andere keer zitten er weer van die dingen op, en staan de porien open.
Daarom vroeg ik mij af, is het verstandig om alsnog aan een ROA-kuur te beginnen. Als ik zo naar als die bijwerkingen kijk, lijkt het me niks. Maar om van het laaste beetje acne af te komen, wil ik toch wat. Mijn huid ziet er zo uit nu:
http://www.mijnalbum.nl/Foto=HOMR6IXR
Daarom is mijn vraag: Hoe ernstig was de acne bij jullie toen je aan de ROA kuur begon? Zoiets als de eerste foto?
pi_34015845
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 11:58 schreef FanNa het volgende:
Hallo mensen,

Ik ben niet aan de ROA, maar heb wel last (gehad) van acne.
Het verergerde in april 2005, toen ik op aanraden van iemand bij de apotheek Vichy ging gebruiken. Allemaal zeepjes en zalfjes daarvan gekocht (36 eu !!) en toen wassen, smeren en poetsen. Ik wist toen nog niet dat dit averechts ging werken. Na een maand (mei 2005) zag mijn huid er zo uit:
http://www.mijnalbum.nl/Foto=TPLQP4WV
Ik ben toen naar de huisarts gegaan en k heb eerst 2 kuren tetracycline (?) gehad, en daarna ben ik begonnen met benzoylperoxide.
Toen ik eind september klaar was met de kuren tetracycline zag mijn huis er zo uit:
http://www.mijnalbum.nl/Foto=DH6IOL7L
Een hele verbetering dus. Maar sinds die tijd ben ik benzoylp. blijven smeren, omdat het niet helemaal over was. Er komen per week wel een aantal onderhuidse puisten bij, waar eigenlijk geen vocht uit komt, maar die toch groot en dik zijn. En waarbij de porien rond open staan. En ik blijf rode plekken houden. De ene dag is mijn huid mooi en gaaf, de andere keer zitten er weer van die dingen op, en staan de porien open.
Daarom vroeg ik mij af, is het verstandig om alsnog aan een ROA-kuur te beginnen. Als ik zo naar als die bijwerkingen kijk, lijkt het me niks. Maar om van het laaste beetje acne af te komen, wil ik toch wat. Mijn huid ziet er zo uit nu:
http://www.mijnalbum.nl/Foto=HOMR6IXR
Daarom is mijn vraag: Hoe ernstig was de acne bij jullie toen je aan de ROA kuur begon? Zoiets als de eerste foto?
Bij mij was het denk ik ietsje erger dan op jouw eerste foto(had het alleen op beide kanten van mn kin), en ik had het ook nog eens redelijk op mn rug. Wat je kan doen is, als je dermatoloog dat goed vind, een lage dosis doen voor een wat langere tijd, dan heb je als het goed is minder last van de bijwerkingen.

Groetjes
pi_34046812
Hallo, hallo,

Hier weer een nieuwe gebruiker (nou ja 'nieuw')..
Ik ben 21 jaar en ik ben nu 5 maanden bezig met roa. Ik had daarvoor al erg veel geprobeerd: benzoylperoxide, een of andere lotion, tertracycline, doxycycline, tretinoine creme, schoonheidspecialiste, en normaderm van vichy. Het enige wat toen goed geholpen heeft zijn de doxycycline pillen. Helaas moet je daarmee stoppen als de zomer begint. Toen ik weer ermee begon na de zomer hielp het niet meer. Mijn acne is mild maar naar mijn idee wel hardnekkig. En ook omdat ik psychisch last van had van de acne ben ik begonnen met de roa. Het gaat best goed, soms heb ik wel nog last van puistjes maar ze zijn gelukkig heel erg klein. Ik slik 30mg per dag.
Ik heb weinig last van bijwerkingen: droge lippen en een beetje een rode huid. Dus dat valt erg mee..

Dit was mijn verhaal weer..
pi_34047882
effe klein vraagje tussendoor...wat gebruiken jullie nou voor je droge huid? Want het lijkt alsof mijn huid een beetje geirriteerd wordt in de loop van de middag, waarschijnlijk omdat ik een slechte dagcreme heb ofzo. Iemand aanbevelingen? Iets wat je gewoon overdag kan dragen en dus niet super vettig is ofzo?

thanksss
pi_34053490
hoi hoi

Ik heb extreem last van rode ogen. Ik heb al oogdruppels en oogzalf van de dokter gehad, maar dat helpt niet echt. Iemand tips?
This is the day that you will always remember as the day that you almost caught captain Jack Sparrow.
pi_34077205
wat ik me eigelijk afvroeg, is de zon op je huid nou goed voor je puistjes? (deze vraag even los van roaccutane af) je huid droogt door de zon uit, en dat is wel goed, maar gaat je huid dan niet meer talg produceren om zichzelf te beschermen?
deze vraag omdat ik erachter kwam dat na de vakantie in spanje mn acne eigelijk erger werd...
  zondag 15 januari 2006 @ 14:15:36 #75
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_34082635
quote:
Op zondag 15 januari 2006 11:08 schreef FlyingFOool het volgende:
wat ik me eigelijk afvroeg, is de zon op je huid nou goed voor je puistjes? (deze vraag even los van roaccutane af) je huid droogt door de zon uit, en dat is wel goed, maar gaat je huid dan niet meer talg produceren om zichzelf te beschermen?
deze vraag omdat ik erachter kwam dat na de vakantie in spanje mn acne eigelijk erger werd...
In het begin helpt het, maar uiteindelijk wordt het inderdaad alleen maar erger door overdadig zonnen.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_34085966
quote:
Op zondag 15 januari 2006 11:08 schreef FlyingFOool het volgende:
wat ik me eigelijk afvroeg, is de zon op je huid nou goed voor je puistjes? (deze vraag even los van roaccutane af) je huid droogt door de zon uit, en dat is wel goed, maar gaat je huid dan niet meer talg produceren om zichzelf te beschermen?
deze vraag omdat ik erachter kwam dat na de vakantie in spanje mn acne eigelijk erger werd...
Studies tonen aan dat het uitwendig verwijderen dan talg (in dit geval uitdroging via de zon), geen invloed heeft op de talg productie. (Maar de zon heeft nog meer effecten dan alleen puur uitdroging.)

Je acne zou ook door andere manieren veroorzaakt kunnen zijn, bijv:
-een slechter voedingspatroon, wat veel mensen op vakantie hebben
-extra stress (laat naar bed gaan etc)
-het gebruiken van cremes (zonnebrand cremes etc) kunnen een verstoppend effect geven
-het na afloop vervellen kan ook een stoppend effect geven
pi_34123432
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 14:47 schreef zw0lsman het volgende:
effe klein vraagje tussendoor...wat gebruiken jullie nou voor je droge huid? Want het lijkt alsof mijn huid een beetje geirriteerd wordt in de loop van de middag, waarschijnlijk omdat ik een slechte dagcreme heb ofzo. Iemand aanbevelingen? Iets wat je gewoon overdag kan dragen en dus niet super vettig is ofzo?

thanksss
wat gebruiken jullie??
pi_34124811
Even tussendoor, kom later nog terug op eerdere replies.

Ik ben nu vanaf vorige week woensdag bezig en merk nog helemaal gene drol Ik smeerde toch al 100x per dag Blistex op m'n lippen en 2x per dag bodylotion. Merk nog niet dat m'n huid droger wordt. helaas ook nog niet dat m'n pukkels wegtrekken.

Geen idee hoe lang het normaal duurt tot je iets van de bijwerkingen gaat merken maar dat zal dan nog wel komen (slik 2x per dag 20 mg).
It's all about respect!
pi_34163312
Bij mij begon het ongeveer na 10 dagen (40 mg per dag). Kreeg droge lippen + droge huid rond mijn mond (niet heftig). Nu na 15 dagen is het nog steeds hetzelfde, ik heb wel het idee dat de acne (heb het voornamelijk op mij rug) wat erger wordt maar goed dat kan ook gewoon een keertje zo zijn natuurlijk. Trouwens de ongelovelijke jeuk op mijn kop (zie eerdere post) is weg
Helaas pindakaas
pi_34164835
quote:
Op maandag 16 januari 2006 15:37 schreef zw0lsman het volgende:

[..]

wat gebruiken jullie??
Oh hey. Al een jaar gebruik ik . Het gaat heel erg lang mee! Shezus Ik kocht het vanwege de ClearSkin regimen van acne.org en gebruikte het nog steeds tijdens mijn Roa kuur. Ik probeerde andere crèmes, maar die hielpen niet zo goed.
Voor degenen die geïnteresseerd zijn, ik heb het hier gekocht.

Oh en over twee dagen wordt het 1 maand dat ik mijn kuur afgerond heb. Tot nu toe ben ik clean. Ik bid dat het zo blijft anders ...tja, een tweede kuur is niet zo erg als al mijn geld aan stomme productjes en behandelingen uitgeven
Hornblower 4 life, y'all!
pi_34167957
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 16:15 schreef Jeronimos het volgende:
Bij mij begon het ongeveer na 10 dagen (40 mg per dag). Kreeg droge lippen + droge huid rond mijn mond (niet heftig). Nu na 15 dagen is het nog steeds hetzelfde, ik heb wel het idee dat de acne (heb het voornamelijk op mij rug) wat erger wordt maar goed dat kan ook gewoon een keertje zo zijn natuurlijk. Trouwens de ongelovelijke jeuk op mijn kop (zie eerdere post) is weg
Hmmm 10 dagen. Nou ik wacht het wel even af. Ik heb mezelf namelijk aangepraat dat ik gewoon nergens last van ga krijgen en tot nu toe merk ik ook echt nog helemaal niks. Tenminste, had al droge lippen en huid maar dat is niet erger geworden. Verder ben ik wel lamlendig maar dat ga ik niet aan de Roa wijten, ben maar weer begonnen met sporten vandaag, was al lusteloos namelijk.

Shit dat ik steeds de tijd niet kan vinden effe uitgebreider te reageren maar dat doe ik next week wel even. Weet ik gelijk of ik dan wel ergens last van heb qua bijwerkingen
It's all about respect!
pi_34167974
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 16:55 schreef LonelyWolf het volgende:

[..]

... Ik kocht het vanwege de ClearSkin regimen van acne.org en gebruikte het nog steeds tijdens mijn Roa kuur. Ik probeerde andere crèmes, maar die hielpen niet zo goed.
En heb je die ClearSkin Regimen ook gedaan? Werkte dat een beetje? Ik heb ook op dit site zitten kijken en misschien is het wel wat...
pi_34168413
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 18:23 schreef NY_Giant het volgende:

[..]

En heb je die ClearSkin Regimen ook gedaan? Werkte dat een beetje? Ik heb ook op dit site zitten kijken en misschien is het wel wat...
Ja, ik heb het gedaan. Het hielp wel een beetje. Nog een voordeel was dat het een tijdje duurde vóór de producten op waren (Benzoyl + Eucerin + Face wash).
Het nadeel voor mij was dat het geen goede resultaten opleverde. Mijn huid zag er taaier uit en sommige kledingstukken werden op bepaalde pleken gebleekt.
Hornblower 4 life, y'all!
pi_34182443
Ok bedankt! En wat vind je van die Eucerin Skin Renewal? Die heb ik een paar dagen geleden ook besteld. Gaat je gezicht er erg van glimmen? Dat hoop ik eigenlijk niet...
pi_34185552
Mijn huid glom heel veel toen ik op de acne.org regime zat. Dus toen had ik spijt de Eucerin te hebben gekocht (er waren ook andere vochtinbrengende crèmes die aanbevolen werden).

Later werd ik juist blij om het te hebben gekocht omdat het mijn huid goed bevochtigde toen ik op de Roa
kuur zat.
Eng hoe soms iets goed op zijn plaats terecht komt
Hornblower 4 life, y'all!
pi_34186522
Inderdaad ja! Maar het is ook lastig om die producten uit te kiezen bij acne.org. De beoordelingen zijn zo verschillend. De één vindt het geweldig en de ander weer helemaal niets, dus ik ga eerst die Eucerin maar eens proberen.
pi_34190322
quote:
Op woensdag 18 januari 2006 01:20 schreef NY_Giant het volgende:
Inderdaad ja! Maar het is ook lastig om die producten uit te kiezen bij acne.org. De beoordelingen zijn zo verschillend. De één vindt het geweldig en de ander weer helemaal niets, dus ik ga eerst die Eucerin maar eens proberen.
Succes Eenmaal je op de regime zit en je toch goede ervaringen hebt met de producten zou het mooi zijn als je ons laat weten het één en ander
Hornblower 4 life, y'all!
pi_34190951
Ooh lang niet gereageerd in dit topic.

Begonnen; Begin Januari 2004 (2 maand 40mg 1 maand 60mg 1 maand 40mg 1 maand 20mg)
Gestopt; Midden Juni 2004

Nu heb ik nog steeds een perfect huidje zonder ook maar 1 pukkeltje, en zo gezond eet ik niet.
pi_34195249
Gebruik het nu een week, en begin nu wel een droge mond te krijgen, gelukkig heb ik 3 tubes vaseline
pi_34213327
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 16:55 schreef LonelyWolf het volgende:

[..]

Oh hey. Al een jaar gebruik ik [afbeelding]. Het gaat heel erg lang mee! Shezus Ik kocht het vanwege de ClearSkin regimen van acne.org en gebruikte het nog steeds tijdens mijn Roa kuur. Ik probeerde andere crèmes, maar die hielpen niet zo goed.
Voor degenen die geïnteresseerd zijn, ik heb het hier gekocht.

Oh en over twee dagen wordt het 1 maand dat ik mijn kuur afgerond heb. Tot nu toe ben ik clean. Ik bid dat het zo blijft anders ...tja, een tweede kuur is niet zo erg als al mijn geld aan stomme productjes en behandelingen uitgeven
Dat product, kan ik dat ook ergens bestellen zonder creditcards ed.?
Lijkt me wel een fijn spul! Op de Ned. eucerin site is deze nergens terug te vinden, dan krijg je van de 'nationale' producten.
The secret of getting ahead is getting started
pi_34224198
Bij http://www.drugstore.com kun je hem bestellen met creditcard of met paypal.
pi_34369727
Zo nu zo'n 3 weken geleden begonnen (40 mg per dag). Na 10 dagen kreeg ik droge lippen + huid. Nu heb ik eigenlijk alleen nog droge lippen. Deze hoef ik eigenlijk ook niet in te smeren. Tot nu toe dus nauwelijks bijwerkingen gehad --> heerlijk . Verder wat de acne betreft, op mijn gezicht waar ik niet zo heel veel had, heb ik nu geen tot weinig acne. Op mijn rug heb ik het idee dat het ook wat minder aan het worden is. Heerlijk! Zou ik er dan eindelijk, na zo'n 14 jaar vanaf geraken.
Helaas pindakaas
pi_34375138
Hi, ik volg dit topic al een twee maanden omdat ik wat meer te weten wou komen over de bijwerkingen. Maar nu ben ik toch ook al zo'n zes weken bezig aan de kuur (40 mg/ dag en ik weeg 65 kg) en heb alleen last van droge lippen. Wat gemakkelijk te verhelpen is met een gewone stick. Voor het overige gebruik ik niets van verzorgende producten.
Heb vooral last van acne op de rug, iets minder op mijn gezicht. Maar op beide plaatsen is er nog maar weinig verbetering zichtbaar.
pi_34385857
Ik was vandaag op school en voor het lokaal werd langzaam alles zwart voor m'n ogen, ik werd onwijs warm en ik had een geel gezicht
Ik denk dat als ik niet was gaan zitten en naar beneden was gaan kijken, flauw was gevallen.
Dit kan toch door de medicijnen komen?
Want als je bloedsuikerspiegel te laag is kan je er toch van flauwvallen?
Ik weet dus alleen niet zeker of dat kan komen door de medicijnen...
  maandag 23 januari 2006 @ 18:33:05 #95
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_34385937
quote:
Op maandag 23 januari 2006 18:30 schreef Markoe het volgende:
Ik was vandaag op school en voor het lokaal werd langzaam alles zwart voor m'n ogen, ik werd onwijs warm en ik had een geel gezicht
Ik denk dat als ik niet was gaan zitten en naar beneden was gaan kijken, flauw was gevallen.
Dit kan toch door de medicijnen komen?
Want als je bloedsuikerspiegel te laag is kan je er toch van flauwvallen?
Ik weet dus alleen niet zeker of dat kan komen door de medicijnen...
Ik zou als ik jou was toch ff naar de dokter gaan, vooral dat je geel werd kan duiden op leverproblemen.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_34387323
quote:
Op maandag 23 januari 2006 09:40 schreef Jeronimos het volgende:
Zo nu zo'n 3 weken geleden begonnen (40 mg per dag). Na 10 dagen kreeg ik droge lippen + huid. Nu heb ik eigenlijk alleen nog droge lippen. Deze hoef ik eigenlijk ook niet in te smeren. Tot nu toe dus nauwelijks bijwerkingen gehad --> heerlijk . Verder wat de acne betreft, op mijn gezicht waar ik niet zo heel veel had, heb ik nu geen tot weinig acne. Op mijn rug heb ik het idee dat het ook wat minder aan het worden is. Heerlijk! Zou ik er dan eindelijk, na zo'n 14 jaar vanaf geraken.
Ik ben nu anderhalve week bezig met 40 mg/dag en merk echt otaal nog niets van bijwerkingen. Ja, droge lippen, maar dat had ik sowieso al. Ik smeer niet vaker mn Blistexje dan ik al deed. En ik heb korsten in m'n neus, maar ook dat heb ik praktisch m'n hele leven al. Niets anders dan anders nog.

Komt wel elke dag weer ergens een puistje door, ook op rare plekken waar ik ze eerst niet had (m'n voorhoofd bijvoorbeeld). En als ze uitdrogen komen er wel velletjes, maar ook dat was al het geval.

Misschien komt het nog hoor over een paar weken, maar vooralsnog merk ik geen ene reet van welke bijwerking dan ook. En dat bevalt me wel
It's all about respect!
pi_34389747
Ben nu een week klaar met mijn kuur
Bij mij heeft het enorm geholpen mijn acne is volledig weg, heb geslikt van half mei tot half januari dus. Vanaf eind juli heb ik geen puistjes meer gehad op 1 heel af en toe na.

Nu is het dus afwachten of het resultaat blijven is of niet... Heb nu alleen nog wat last van mn lippen en de littekentjes door de dunne huid maar denk dat deze wel wegtrekken met de tijd.

Ik heb regelmatig gewoon stevig gedronken tijdens mijn kuur, heb er zelf geen last van gehad, maar dit kan natuurlijk voor iedereen verschillen.

Ben wel blij dat ik Roa gebruikt hebt want dit was het enige dat bij mij echt heeft geholpen, dus nu is het blijven afwachten of het resultaat blijvend is!!!!
pi_34398586
Even een update, ben hier al lang niet meer geweest.

Ik moest 2 weken geleden stoppen van de huidarts. Mijn leverfunctie was volgens het bloedonderzoek licht verstoord. Hij had mij liever nog 2 maand verder gehad aan de roaccutane. Heb nu in totaal 4 maand + 1 week roaccutane gehad.

Zou dus kunnen komen doordat ik met kerst/oud en nieuw iets meer alcohol heb gedronken als normaal gesproken in combinatie met roa (en dat is echt niet veel) Toen ik dat vertelde gaf hij mij wel de optie om 2 weken daarna alsnog bloedonderzoek te doen en als het dan goed was kon ik zo weer verder.

Vandaag de uitslag van dat onderzoek, de leverfunctie was licht verbeterd maar nog niet optimaal en dus mag ik niet verder met de roa, wel jammer vind ik. Mijn gezicht ziet er nu perfect uit, maar goed het is nog maar 2 weken geleden. De kans dat de acne nu voorgoed weg is, is dus kleiner dan normaal.

Ik hoop alleen wel dat mijn lever over 6 weken, bij het volgende bloedonderzoek weer redelijk goed is zodat ik over een tijdje eindelijk kan genieten van een rustig biertje. Maar tegelijkertijd hoop ik dus ook dat ik geen nieuwe roa kuur nodig heb. (als dat uberhaubt mag)

Ik ben twee weken volledig alcohol vrij en dan houd ik dus ook maar even zo.

[ Bericht 3% gewijzigd door Henry op 23-01-2006 23:54:55 ]
pi_34410050
Ook weer even een update van mij, het is inmiddels alweer lang geleden dat ik hier wat gepost heb.

Ik zit nu 7 maanden aan de Roa. Waarvan de eerste 3 maanden 30 mg p/d. En de laatste 4 maanden 40 mg p/d.

Resultaat was bij mij pas na 5 maanden te zien. Mijn huid is nu helemaal gaaf, af en toe een klein pukkeltje dat amper te zien is, verder wat rode vlekjes, maar die zullen na de kuur ook langzaam gaan verdwijnen.

Qua bijwerkingen ging het met up's & down's.. ik heb hele droge huid gehad, droge lipppen, en last van de ogen bij fel licht. Mijn haar zelf is niet droger geworden, de hoofdhuid wel, alhoewel ik dat alleen maar een voordeel vind, als je wilt hoef je je haar nog maar 1x in de 2 weken te wassen.. Ik was het zelf nog maar 1x in de week, terwijl ik dat normaal gesproken elke dag deed. Met scheren heb ik ook geen problemen. Doe dit elke dag, onder de douche zonder schuim, en heb nergens last van. Op het moment heb ik van enkele bijwerking last.

Tijdens mijn kuur ben ik elke week (kort) onder de zonnebank geweest, en heb ik elke week evenveel gedronken als voorheen (zo'n 8 glaasjes in het weekend). In het begin natuurlijk voorzichtig aan gedaan, maar merkte al snel dat er niks veranderde...

Ik zit nu op 98% van de kuur. Het rare is dat ik maanden naar dit moment heb uitgekeken, maar nu liever doorga dan stop. Mijn huid is nu zo mooi, en als ik stop ben ik bang dat het weer als vanouds wordt.

Roaccutane heeft voor mij ontzettend goed geholpen!! Zou het zo weer over doen. Ik ga nu zonder make up de deur uit, durf mensen weer aan te kijken, en voel me een stuk zelfverzekerder!
pi_34424364
Ik ben vandaag bij de dermatoloog geweest. Ik gebruik al sinds mn 14e ongeveer antibiotica (ben nu 20) en het is nog steeds niet zoals ik het wil. Nu sta ik voor de keus om roaccutane te gaan gebruiken. Aangezien ik een vrouw ben, moet ik elke maand een zwangerschapstest doen en iets minder vaak mn bloed laten testen! Wat een gedoe he. Maar wat ik er allemaal over lees, is het het wel waard! En de bijwerkingen vallen wel mee, ben blij dat te lezen. Zie er wel tegenop om niet te drinken. Maar 1x per week 3-4 glazen wijn moet toch wel kunnen of niet?

Het lijkt me zo'n fijn idee dat ik gewoon zonder make-up de straat op kan, aan kan doen wat ik wil (nu geen blote ruggen of halzen Het lijkt me geweldig!
pi_34438358
quote:
Op dinsdag 24 januari 2006 20:34 schreef Carolijn het volgende:
Ik ben vandaag bij de dermatoloog geweest. Ik gebruik al sinds mn 14e ongeveer antibiotica (ben nu 20) en het is nog steeds niet zoals ik het wil. Nu sta ik voor de keus om roaccutane te gaan gebruiken. Aangezien ik een vrouw ben, moet ik elke maand een zwangerschapstest doen en iets minder vaak mn bloed laten testen! Wat een gedoe he. Maar wat ik er allemaal over lees, is het het wel waard! En de bijwerkingen vallen wel mee, ben blij dat te lezen. Zie er wel tegenop om niet te drinken. Maar 1x per week 3-4 glazen wijn moet toch wel kunnen of niet?

Het lijkt me zo'n fijn idee dat ik gewoon zonder make-up de straat op kan, aan kan doen wat ik wil (nu geen blote ruggen of halzen Het lijkt me geweldig!
Ja de bijwerkingen vallen bij mij tot nu toe erg mee. Eigenlijk alleen droge lippen en een beetje een droge huid. Volgens mijn dermatoloog mag je best af en toe wat drinken als je maar niet (in zijn bewoording) "15 glazen achterover kloekt". Oftewel af en toe wat drinken kan best.
Helaas pindakaas
pi_34440396
Mn dermatoloog heeft gezegd dat je droge lippen en droge ogen krijgt, en ik vroeg toen naar de huid zelf, maar ze zei dat dat wel mee valt. Dat lijkt me wel vervelend, schilfers. Als je gewoon dagcreme gebruikt, dan is de droogheid toch niet te zien?
pi_34443009
Hoi iedereen. Ben nieuw op dit forum en heb me eigenlijk geregistreerd wegens dit Topic. Ik vind het super dat er al zoveel posts zijn gebeurd over dit topic. Over het internet vind je niet echt superveel info over de mensen die het gebruiken en hier vind je dat dus wel. Super Fok Forum dus
(Dit even terzijde)


16 December ben ik begonnen met mijn Roaccutane kuur.
Ik heb reeds vele jaren last van acne. Het stoorde me niet echt totdat ik achter een vriendin zocht... Ik besefte dat het echt geen zicht was en ik wou er iets aan doen. Eerst gewoon naar de huisdokter gegaan die iets voorschreef dat totaal niets deed. Dan maar naar de Dermatholoog. Die lachte met de pillen van de huisarts en schreef zelf iets voor..dit werkte ook niet na behoren dus nog iets anders enal...je kent het wel. Duizende cremekes en pillekes...een mens werd er zot van! En ook zijn portemonee...(geldbeugel in Nederland (Ik ben dus van België ) Dus in ieder geval...uiteindelijk stelde de dermathologe voor om Roaccutane te gebruiken. Ik ben totaal niet verzot op zware antibiotica dus heb ik eerst de kuur geweigerd en een oplossing gaan zoeken bij alternatieve geneeskunde. Dat hielp ook niet echt. Ik ben het internet opgegaan om meer info te vinden voor Roaccutane en dan ben ik op dit forum terecht gekomen. ik las hoeveel mensen het een wondermiddel vonden en dat het echt helpt. Met volle overtuiging ben ik dan maar mijn bloed laten controleren en de roaccutane kuur gestart.

Nu zijn we een dikke maand verder. Gisteren ben ik mijn bload laten trekken in het ziekenhuis want 2 februari heb ik een afspraak bij de dermathologe.

Hoe zit het nu met mijn gezicht:
Wel, mijn gezicht is kurkdroog en als ik er geen labello en nivea creme opdoe dan barsten mijn lippen en droogt mijn gezicht enorm uit. Mijn acne...wel dat gaat nu met vlagen. Soms is het te doen (maar nog steeds veel) en ineens is het dan pokke veel .

Nuja, ik heb wel gelezen dat de eerste 2 maanden van de kuur, je gezicht goed vol zal staan, maar dat het nadien rustig vermindert. Ik hoop dat zo hard!!! Kben die acne zo kotsbeu als iets en kwil dat mijn vriendin een schoon venteke heeft . Dusja...We zien wel en ik zal af en toe wel iets laten weten.

Indien je nog iets wilt weten...vraag maar gerust

Ciao
pi_34461988
@ TT2, van harte welkom op het Fok! forum .

Venteke? Wat betekent dat?
pi_34463422
quote:
Op woensdag 25 januari 2006 21:43 schreef schatje het volgende:
@ TT2, van harte welkom op het Fok! forum .

Venteke? Wat betekent dat?
lol. Sorry, blijkbaar zal ik op mijn taal moeten letten hier. Hier in België is mijn dialect niet echt een probleem, maar blijkbaar bij de Noorderburen wel. Ach, dan doe ik maar een beetje mijn best

"Venteke" is in het beschaafd nederlands "mannetje". Hier gebruiken we dat soms als koosnaampje. Zoiets als schatje. Begrijp je schatje?
pi_34489510
beste mensen , ik heb roaccutane gekregen van mijn huidarts.
nu heb ik vorige week woensdag mijn ogen laten laseren, dit is goed gegaan ik zie nu best goed. alleen af en toe wat mistig maar dat zou in de loop van de weken verdwijnen.

maar ik heb een paar vragen over de bijwerkingen.

ik heb 2x 20 mg per dag voorgeschreven gekregen. en ik weeg maar 66 kg.
ik vraag me af of ik niet te veel slik dan.
ik las namelijk van mensen in dit forum dat ze met 20 mg per dag ook van hun acne af zijn gekomen en dan veel minder last van de bijwerkingen hadden.

en wie heeft ervaring met de bijwerking drooge ogen is het echt zo erg?
ik ben namelijk een beetje bang van dit medicijn.
ook omdat ik veel sport en ben bang dat ik straks niet goed kan presteren door dit medicijn ivm de vermoeidheid van de spieren en gewrichten.
ik wil liever 20 mg slikken plaats van 40 mg. maar zou dit dan te weinig zijn?
heeft iemand ervaring met 2 x 20 mg perdag en die rond de 65 kilo weegt?

groetjes mistah.
pi_34495425
Ik weeg ongeveer 73kg en ik slik ook 40mg roaccutane per dag. 2X20mg dus. Ik heb ergens gelezen dat er een bepaald regeltje is zodanig dat je kan zien hoeveel je eigenlijk in totaal moet slikken. MAar ik ben het kwijt . Iemand die dit nog weet?
pi_34498140
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 18:33 schreef mistah het volgende:
[...]
nu heb ik vorige week woensdag mijn ogen laten laseren[...]ik heb 2x 20 mg per dag voorgeschreven gekregen.[...]en wie heeft ervaring met de bijwerking drooge ogen is het echt zo erg?[...]
Een ooglaser behandeling is slecht voor je oog (meestal tijdelijk). Roaccutane is ook slecht (meestal niet merkbaar, soms tijdelijk, soms permanent) voor je oog.

Omdat je oog een vrij kwetbaar en belangrijk orgaan is, zou ik zelf i.i.g. geen extra risico willen lopen, en dus wachten met accutane totdat je oog volledig hersteld is.
pi_34498172
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 21:11 schreef TT2 het volgende:
[...]Ik heb ergens gelezen dat er een bepaald regeltje is zodanig dat je kan zien hoeveel je eigenlijk in totaal moet slikken. MAar ik ben het kwijt . Iemand die dit nog weet?
http://www.rxlist.com/cgi/generic/isotret_ids.htm
pi_34500256
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 21:11 schreef TT2 het volgende:
Ik weeg ongeveer 73kg en ik slik ook 40mg roaccutane per dag. 2X20mg dus. Ik heb ergens gelezen dat er een bepaald regeltje is zodanig dat je kan zien hoeveel je eigenlijk in totaal moet slikken. MAar ik ben het kwijt . Iemand die dit nog weet?
volgens mij was het 120mg per ligaamsgewicht per dag in totaal,of zoiets......heb de bijsluiter nog ergens liggen,dus ik ga het voor je nakijken!!!
ik weeg zelf 60 kg,en ben begonnen met 2 weken 20mg,daarna 1 maand 30mg en sindsdien slik ik 40 mg per dag(maar ik heb uitgerekend,dat als ik nou 4 maanden 40mg slik,en daarna weer 1 maand 30mg en vervolgens weer 2 weken 20mg ik precies op de goede totaaldosis voor mijn ligaamsgewicht zit!)ben nu te moe om de bijsluiter te gaan zoeken,maar meld me morgen ofzo nog'n keer!!!!
pi_34501062
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 22:56 schreef gadjodilo het volgende:
[..]
volgens mij was het 120mg per ligaamsgewicht per dag in totaal,of zoiets......[...]
Met die hoeveelheid zal je niet lang leven denk ik
pi_34504288
Ik weeg ook 65 kg en neem ook 40 mg per dag, dat nu al zes weken lang. Het enigste waar ik ,,last" van heb, zijn droge lippen. Maar met wat lippenbalsem is dat zo verholpen. Eigenlijk heb ik dus totaal geen problemen met de kuur.
Waneer je 20 mg zou willen nemen per dag, duurt je kuur wel twee maal zo lang. Dus de keuze is volgens mij snel gemaakt.
pi_34507409
Hoi allemaal!
Ik wil eerst even zeggen dat ik het erg leuk vind dat er al zoveel reacties zijn geweest over Roaccutane. Dit heeft mij erg veel info gegeven! Ikzelf ben vandaag begonnen met de kuur. Ik slik 1x per dag 30mg en dat voor 4 maanden lang. Na de vele smeerseltjes en andere kuren hoop ik toch echt dat dit gaat helpen! Ik ben alleen beetje bang voor de eventuele bijwerkingen, maar ik heb mijn gezichtscreme en lippenbalsem al bij de hand!
Ik had nog wel even een vraag, en ik hoop dat iemand hier antwoord op kan geven. In de bijsluiter staat dat je absoluut niet zwanger mag worden en dat je minimaal 1 en bij voorkeur 2 voorbehoedsmiddelen moet gebruiken. Nouja, zwanger ben ik niet en ik gebruik een anticonceptiepil. Ik vraag me nu af of ik naast die pil perse een ander voorbehoedsmiddel moet nemen of dat deze gewoon veilig blijft bij het gebruik van Roaccutane. Ik zie een beetje ertegenop om 4 maanden lang condooms te moeten gebruiken aangezien ik al 4,5 jaar een vaste vriend heb. Heeft iemand ervaring met dit probleem?

Groetjes Danielle
pi_34507472
Oke hartstikke bedankt voor jullie informatie, ik ga dan toch beginnen vandaag met de kuur. ben benieuwd hoe het zal bevallen.
eum iemand nog ervaring met het in 1 keer slikken van 2 tabletten 20mg met avond eten..
of kan je beter sochtends 1tje van 20 mg doen en dan savonds 1tje van 20 mg doen ivm met de bijwerkingen.

groetjes mistah
pi_34509353
@daantje
De werking van de pil zal niet minder zijn dan anders, echter de pil is niet 100% safe. Omdat je absoluut niet zwanger mag worden raden ze dus aan om een extra voorbehoedsmiddel te gebruiken.

@Mistah
Bij 40mg moet je die pillen tegelijk innemen. Staat als het goed is wel op de verpakking.

zo ben nu 3.5 weken bezig en heb nog steeds niet echt bijwerkingen, alleen wat droge lippen en een klein beetje een droge huid. In mijn gezicht had ik weinig acne, nu helemaal niets meer eigenlijk (afkloppen). Op mijn rug gaat het wat op en neer, vorige week bijna niets, nu weer wat meer. We wachten maar af.
Helaas pindakaas
pi_34512583
Ik heb nog een vraag voor de mensen die Roa gebruiken...

In de bijsluiter staat toch dat je geen alcohol mag drinken? Ik zie er een beetje tegenop op dit een half jaar niet te doen, en zag dat sommigen van jullie wel gewoon (met mate) drinken... Hoe zit dat precies? Kan het nu wel of niet?
pi_34516553
Ik heb mezelf voorgenomen gewoon wat minder te drinken. Ik hebt het er wel voor over, het zijn maar een paar maandjes. En hopelijk de rest van mijn leven van de acne af.

Roaccutane en alcohol zijn eigenlijk beiden "vergif" voor je lichaam wat eruit gehaald dient te worden. Dit zuiveren doet je lever, het is logisch dat je lever het zwaarder heeft als je drink en roaccutane slikt. Een beetje drinken zal niet zoveel uitmaken. Trouwens ik kon afgelopen weekend ook niet zoveel drinken, op 1 of andere manier was ik redelijk snel aangeschoten. Misschien dat dankzij die roaccutane mijn lever minder in staat was het alcohol uit mijn bloed te halen.

Helaas pindakaas
pi_34517962
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 14:12 schreef Jeronimos het volgende:
Ik heb mezelf voorgenomen gewoon wat minder te drinken. Ik hebt het er wel voor over, het zijn maar een paar maandjes. En hopelijk de rest van mijn leven van de acne af.

Roaccutane en alcohol zijn eigenlijk beiden "vergif" voor je lichaam wat eruit gehaald dient te worden. Dit zuiveren doet je lever, het is logisch dat je lever het zwaarder heeft als je drink en roaccutane slikt. Een beetje drinken zal niet zoveel uitmaken. Trouwens ik kon afgelopen weekend ook niet zoveel drinken, op 1 of andere manier was ik redelijk snel aangeschoten. Misschien dat dankzij die roaccutane mijn lever minder in staat was het alcohol uit mijn bloed te halen.

Oke nou daar gaat het mij een beetje om, als ik bijvoorbeeld twee drankjes kan drinken vind ik het prima. Maar een half jaar helemaal geen druppel kunnen drinken vind ik persoonlijk niet zo leuk.
pi_34523492
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 10:12 schreef Jeronimos het volgende:
@Mistah
Bij 40mg moet je die pillen tegelijk innemen. Staat als het goed is wel op de verpakking.

zo ben nu 3.5 weken bezig en heb nog steeds niet echt bijwerkingen, alleen wat droge lippen en een klein beetje een droge huid. In mijn gezicht had ik weinig acne, nu helemaal niets meer eigenlijk (afkloppen). Op mijn rug gaat het wat op en neer, vorige week bijna niets, nu weer wat meer. We wachten maar af.
Echt? Ik pak er smorgens en savonds eentje. . Nog iemand die dit doet? Zo het iets uitmaken . Ik denk het niet eigenlijk...
Ik zal het volgende woensdag eens achter vragen
pi_34527025
In de voorlichting van Roa stond dat je je alcohol gebruik moest matigen. Totaal stoppen hoeft dus volgens die folder niet. Ikzelf drink 2 x per week 1-2 glazenongeveer. Ik denk zelf dat het er vooral om gaat dat je niet als een idioot gaat drinken en echt elke week lazurus wordt ^^. Gewoon af en toe wat alcohol zou volgens dat boekje geen kwaad kunnen.

Weet iemand trouwens hoe het ziet met soft-drugs? icm Roa? Ik rook heeeeeeel af en toe wiet(1 keer per 4 maanden oid :p). Is dat verstandig met Roa?

Btw op het voorgaande, van hoeveel je gebruikt:
Ik dacht dat je op het einde zoveel procent van je eigen gewicht totaal had gebruikt oid maximaal.
Je krijgt volgens mij ook gewoon meer als je meer last van onzuiverheden. Ikzelf weeg 73 kg +_ en ben nu iets meer dan 2 weken bezig met een kuur van 30 mg. Heb alleen nog maar wat droge onderlip (koude weer van de laatste paar dagen bevordert het ook al niet te best).
pi_34533867
Op deze site http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=medicijngids&medgids=question&id=8108 staat iets over de dosering. Het is in het begin 0,5mg/kg lichaamsgewicht per dag. De totale kuurdosering is ongeveer 120 mg/kg lichaamsgewicht. Dus als je een hogere dosering hebt, duurt je behandeling korter, maar heb je wel meer kans op bijwerkingen.
pi_34539923
quote:
Op donderdag 26 januari 2006 23:16 schreef mwuhaha het volgende:

[..]

Met die hoeveelheid zal je niet lang leven denk ik
sorry,foutje!!!het was 120mg per kg ligaamsgewicht in totaal!!!(dus niet per dag! )
pi_34540217
quote:
Op vrijdag 27 januari 2006 17:26 schreef TT2 het volgende:

[..]

Echt? Ik pak er smorgens en savonds eentje. . Nog iemand die dit doet? Zo het iets uitmaken . Ik denk het niet eigenlijk...
Ik zal het volgende woensdag eens achter vragen
volgens mijn huisarts maakt het niet uit of je er eentje sóchtens en eentje sávonds neemt of allebei tegelijk.....alleen i.v.m.bijwerkingen zou het misschien kunnen helpen om ze verspreid over de dag te nemen!
ik slik zelf ook 40mg per dag en doe dat in een keer sóchtens....heb nog ff geprobeerd om het in twee keer te doen,maar was op gegeven moment bang,dat ik't sávond zou vergeten,omdat ik dan ook niet altijd thuis ben....doe het dus nu in een keer en heb ook niet meer last,dan die paar dagen dat ik het in twee keer deed!(en ik ben best gevoelig wat bijwerkingen enzo betreft)
gewoon uitproberen of als je onzeker bent met je docter overleggen.......succes!
pi_34551881
Ik ben nu zelf 4 dagen bezig en slikte de eerste 2 dagen sochtends en savonds 1tje.
nu ben ik 2 dagen bezig met in 1 keer 2X 20mg slikken en ik moet zeggen met de bijwerkingen betreft maakt het niet uit bij mij. ben ook nog maar kort bezig dus misschien kan daar verandering in komen.
maar ik ga het aanhouden om het in 1 keer te slikken.
Hoewel er op de beschrijving staat dat het tog ook in 2 keer mag per dag.
volgens mij maakt het niet veel uit:)
en ik heb het gevoel als ik er goed bij eet dat ik me minder slap voel, neem ze zoiezo in met een maaltijd.
Groetjes mistah
pi_34552595
Ga je er slap van voelen dan?
pi_34572502
Ja sneller vermoeid
pi_34587678
quote:
Op zondag 29 januari 2006 08:59 schreef mistah het volgende:
Ja sneller vermoeid
enorm vervelend tijdens de examens
Achja, nog maar eentje te gaan
pi_34642871
Yeeeej!

Ik krijg Roa!

Zijn er hier ook mensen die Mirena gebruiken in combinatie met Roaccutane? Is dat betrouwbaar genoeg? Want in de bijsluiter van Roaccutane staat dat progesteron-houdende pillen een wisselwerking hebben... In Mirena zit een progestageen... Is dat hetzelfde?
pi_34647395
GRMBL. Ik moet nu plotseling toch eerst naar de dermatoloog.
pi_34674553
Hey allemaal, ik ben nu 6 dagen bezig met de kuur en kan al wat bijwerkingen merken. Krijg een droge huid en mijn lippen zijn ook erg droog. Daarnaast heb ik vandaag vrij veel last van jeuk op mijn hoofd... Erg irritant maarja, zal er wel bijhoren. Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan lopen maarja, het is in ieder geval al wel aan het werken.
pi_34687531
ben gister weer naar de dermatoloog geweest, en ik moet nu nog 2,5 maand
ik zit nu op 6 maanden, dus straks heb ik in totaal 8,5 maand geslikt.
ben helemaal clean nu, maar ik heb er wel wat kuiltjes aan overgehouden helaas... hopen dat die minder worden na de kuur, als de huid weer aandikt, en de zomer is geweest.
ben supeeerr blij dat ik roa slik zeg, je hebt een hele zorg minder
pi_34690437
Hello, ik heb gister bloed laten prikken enzo, dus over een weekje weet ik of ik het mag gaan gebruiken! Hoop van wel!
pi_34695434
Ik heb het 5 jaar geleden ook een tijdje gebruikt en ben nu nog steeds (behalve af en toe een puistje) pukkelvrij.
Ik ben er dus erg tevreden over!
  woensdag 1 februari 2006 @ 21:56:28 #134
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_34695936
Hoe erg moet je acne gemiddeld zijn voordat er roaccutane wordt voorgeschreven?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_34703185
quote:
Op woensdag 1 februari 2006 21:45 schreef Minnie_ het volgende:
Ik heb het 5 jaar geleden ook een tijdje gebruikt en ben nu nog steeds (behalve af en toe een puistje) pukkelvrij.
Ik ben er dus erg tevreden over!
Kijk, dit soort berichten zouden vaker moeten worden gepost.
pi_34709928
Jeej vandaag bloed laten prikken, volgende week weet ik meer!
pi_34709971
Las gisteren (of eergisteren) in de Telegraaf een Column over medcijnen. Over merkmedicijnen en goedkopere versies ervan. De vaak gestelde vraag hier of de goedkopere medicijnen hetzelfde werken als de merkmedicijnen werd hier ook in beantwoord. Vaak wordt gezegd dat "de hoeveelheid werkzame stof" evenveel is, dús de werking ook hetzelfde is. Dit is dus niet zo. De samenstelling van het medicijn hangt natuurlijk ook af van bindmiddelen en dergelijke. Die middelen kunnen de werking ook beïnvloeden. Dus op de vraag of de goedkopere Roaccutane evengoed werkt als de merkversie van Roche:

Het is niet bewezen, dus het kan best zijn dat het minder goed werkt


Amen
Signature
pi_34709985
Roaccutane kan worden voorschreven aan iedereen die last heeft van acné, waarbij andere middelen niet hebben aangeslagen, zoals antibiotica-kuren. Het kan ook zijn dat je het in mindere mate hebt, maar er wel heel veel last van hebt. Dan is het vaak nog afhankelijk van de dermatoloog of hij/zij het voorschrijft. Ik hebt het zelf niet heel erg extreem, maar ook op mn rug en borst. Heb veel antibiotica-kuren gehad, maar slaat niet voldoende aan. Dermatologen zijn trouwens meer terughoudend bij meisjes dan bij jongens wat betreft roaccutane, omdat de risico's voor meisjes groter zijn. Ze mogen namelijk absoluut niet zwanger worden tijdens de kuur, en moeten dan ook elke maand een zwangerschapstest doen, alvorens zij weer pillen krijgen voorgeschreven. Als iemand zwanger wordt tijdens het gebruik van roaccutane, kan het kind een zeer ernstige botvergroeiing krijgen. Ook kan roaccutane de groei beïnvloeden (stopzetten) dus als je nog jong bent en niet uitgegroeid, krijg je het waarschijnlijk niet.

Ik zou je adviseren om met je huisarts of dermatoloog te bespreken of je in aanmerking komt voor roaccutane.
pi_34710462
quote:
Op woensdag 1 februari 2006 11:32 schreef Daantje85 het volgende:
Hey allemaal, ik ben nu 6 dagen bezig met de kuur en kan al wat bijwerkingen merken. Krijg een droge huid en mijn lippen zijn ook erg droog. Daarnaast heb ik vandaag vrij veel last van jeuk op mijn hoofd... Erg irritant maarja, zal er wel bijhoren. Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan lopen maarja, het is in ieder geval al wel aan het werken.
Vergeet niet dat het weer er ook bij speelt he.

Heb nu sinds een paar dagen ook m'n huid heel droog en m'n lippen helemaal verneukt. Alhoewel, m'n lippen zijn weer behoorlijk opgeknapt door m'n vriend de Calendulan Stick

Ben nu overigens 4 maanden bezig (sinds 28 september) en m'n rug vertoont af en toe nog een pukkeltje. M'n gezicht gaat wat langzamer, maargoed, ik zit nog niet eens op de helft
Signature
pi_34719652
quote:
Op donderdag 2 februari 2006 13:15 schreef Carolijn het volgende:
............... Ook kan roaccutane de groei beïnvloeden (stopzetten) dus als je nog jong bent en niet uitgegroeid, krijg je het waarschijnlijk niet.

Ik zou je adviseren om met je huisarts of dermatoloog te bespreken of je in aanmerking komt voor roaccutane.
ik ben 14....
pi_34721341
Ik was al 26...nou, dan is het niet meer leuk om met een pukkelhoofd te lopen
pi_34721558
quote:
Op donderdag 2 februari 2006 18:02 schreef FlyingFOool het volgende:

[..]

ik ben 14....
Misschien ben je al uitgegroeid? Weet niet hoe lang je bent? Je kan het altijd vragen aan je arts he!
  donderdag 2 februari 2006 @ 19:38:55 #143
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_34722475
quote:
Op donderdag 2 februari 2006 19:04 schreef Carolijn het volgende:

[..]

Misschien ben je al uitgegroeid? Weet niet hoe lang je bent? Je kan het altijd vragen aan je arts he!
Op je 14e uitgegroeid.....
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_34729078
Ja dat heb je soms, van die jongens van 14 die 1.90 zijn ofzo, haha, het kan!
pi_34732324
Ben vanochtend begonnnen ! Heb al lippenbalsem gekocht !

Ik heb trouwens niet de echte Roa want die hadden ze niet bij de Apotheek, de dokter heeft niet gezegt dat ik persee Roa moest nemen dus ik ga er maar vanuit dat het ook goed genoeg is.
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_34734906
is0tretinoine van alpharma heb je cker gekregen?
pi_34735035
Klopt ! Het zal niet veel slechter zijn toch ?
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_34738520
quote:
Op donderdag 2 februari 2006 19:04 schreef Carolijn het volgende:

[..]

Misschien ben je al uitgegroeid? Weet niet hoe lang je bent? Je kan het altijd vragen aan je arts he!
nee ik ben nog niet uitgegroeid, maar ben nu wel al 1.84 m. ze verwachtten dat ik 1.90 m word
heb van de dokter en van de dermatoloog (ben bij beide onder behandeling (geweest) ) niks over leeftijd gehoord, dat ze het gevaarlijker oid vonden dat ik nog zo jong was.

ps. ik word in maart 15
pi_34762979
Ik vroeg me even iets af:

Ik ben in de afgelopen 4 maanden nu al een stuk of 4 of 5 keer verkouden geweest. Normaal heb ik dit nooit en ik gebruik nu roaccutane. Weet iemand of je weerstand door de roaccutane minder wordt. Ik vind het toch een beetje vreemd (en erg vervelend )
Enne wil iemand me uitleggen hoe je nu precies uitrekent hoeveel mg je nu uiteindelijk moet hebben geslikt?
Ik ben nogal slecht in rekenen (lees=heel slecht ) en ik begrijp niet helemaal hoe je t dan moet uitrekenen. Je gewicht keer 120 mg of zo?????


pi_34765203
ROI: nog even over isotretinoine dat gebruik ik ook tog, dat is het zelfde als roaccutane. volgens mijn dermatoloog. de werking is het zelfde.
pi_34765295
p.s weet iemand hoe je zo,n quote doet?
pi_34768727
quote:
Op zondag 5 februari 2006 15:49 schreef pompidompidom het volgende:
Ik vroeg me even iets af:

Ik ben in de afgelopen 4 maanden nu al een stuk of 4 of 5 keer verkouden geweest. Normaal heb ik dit nooit en ik gebruik nu roaccutane. Weet iemand of je weerstand door de roaccutane minder wordt. Ik vind het toch een beetje vreemd (en erg vervelend )
Enne wil iemand me uitleggen hoe je nu precies uitrekent hoeveel mg je nu uiteindelijk moet hebben geslikt?
Ik ben nogal slecht in rekenen (lees=heel slecht ) en ik begrijp niet helemaal hoe je t dan moet uitrekenen. Je gewicht keer 120 mg of zo?????ik weet niet precies of ik het helemaal goed heb gedaan ,maar ik kan je mijn berekening ff laten zien:
ik weeg dus 60 kg en heb uitgerekend,dat ik als ik 15 dagen 20mg(daar ben ik nml.mee begonnen),
30 dagen 30mg,120 dagen(dus 4 pakjes) 40mg,daarna weer 30dagen 30 mg en vervolgens nog 15 dagen 20mg(als afsluiter) slik(dus alles bij elkaar zijn dat zo'n 7 maanden)ik precies op die 120 mg per dag zit!!!
de berekening is als volgt:
tell ff al dagen,die je hebt gelikt(en nog denkt te slikken) bij elkaar en hoe veel mg en deel dat door je kg ligaamsgewicht......dan krijg je de totale mg per dag(geloof ik!)
dus nog een keer voor de duidelijkheid mijn berekening(heel plastisch):
15 dgn........20mg = 300mg
30 dgn........30mg = 900mg
120dgn.......40mg =4800mg
30 dgn........30mg = 900mg
15 dgn........20mg = 300mg
----------
7200mg :60(kg) =120mg

hoop,dat je hier iets aan hebt!!!!succes


pi_34768780
quote:
Op zondag 5 februari 2006 17:01 schreef mistah het volgende:
p.s weet iemand hoe je zo,n quote doet?
door op het icoontje helemaal rechtsboven in het bericht aan te klikken(die met dat rode pijltje!)succes
pi_34768879
quote:
Op zondag 5 februari 2006 18:44 schreef gadjodilo het volgende:

[..]
sorry,pompidompidom.....heb per ongeluk mijn antwoord op jouw vraag in je quote geplaatst,hoop dat je er alsnog wat aan hebt!!!!
pi_34777567
Een vraagje: Hoelang zijn julle aan de kuur reeds bezig / Hoelang moet je ze nog doen / Hoelang was jou kuur?


Ik ben eens aan het uitrekenen geblazen:

72(kg) x 120mg = 8.640 mg

14 December - 01 Februari
-------------------------

3 X 15 x 40 = 1.800mg

-> nog te gaan: 6840mg


01 Februari - 01 April
----------------------

4 X 15 X 40 = 2.400mg

-> nog te gaan: 4440mg


Volgens deze berekeningen zou ik dus nog 4 maand moeten slikken na April . En dat is enkel wanneer ik blijf 40mg per dag slikken... Het gaat dus blijkbaar nog veel langer duren dan ik had gedacht. Ik hoopte tegen de zomer clean te zijn om dan mooi in het zonnetje rond te kunnen lopen.
pi_34787703
Weet iemand of roaccutane invloed kan hebben op de menstruatie? Dat het minder is of juist meer. En of het ineens niet meer regelmatig komt?
pi_34787793
Ik gebruik het nog niet, maar volgens mij heeft het daar geen invloed op. En trouwens, je bent toch verplicht aan de pil te gaan als je Roa gebruikt? Ik tenminste wel!
pi_34788127
Ja klopt, die slik ik ook al een paar jaar, dus wat dat betreft is het geen probleem. Gebruik jij naast je pil ook andere middelen tijdens het gebruik van Roa? Zal de pil minder betrouwbaar worden? Volgens mij niet he?
pi_34821694
Nee de pil wordt niet minder betrouwbaar, maar mij is wel geadviseerd om 'dubble dutch' te gaan zeg maar. Ze willen gewoon echt voorkomen dat je zwanger raakt.

Vraagje aan jullie allemaal: Wat is de beste lippenbalsem/stick die er is?
pi_34821706
haha mooi woord heb ik bedacht, ik bedoel natuurlijk double dutch
pi_34823180
quote:
Op donderdag 2 februari 2006 19:38 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Op je 14e uitgegroeid.....
Zit die klerenkast hier ook?

Zie je al beetje vooruitgang met thuis trainen?
Signature
pi_34823336
quote:
Op zondag 5 februari 2006 22:44 schreef TT2 het volgende:
Een vraagje: Hoelang zijn julle aan de kuur reeds bezig / Hoelang moet je ze nog doen / Hoelang was jou kuur?


Ik ben eens aan het uitrekenen geblazen:

72(kg) x 120mg = 8.640 mg

14 December - 01 Februari
-------------------------

3 X 15 x 40 = 1.800mg

-> nog te gaan: 6840mg


01 Februari - 01 April
----------------------

4 X 15 X 40 = 2.400mg

-> nog te gaan: 4440mg


Volgens deze berekeningen zou ik dus nog 4 maand moeten slikken na April . En dat is enkel wanneer ik blijf 40mg per dag slikken... Het gaat dus blijkbaar nog veel langer duren dan ik had gedacht. Ik hoopte tegen de zomer clean te zijn om dan mooi in het zonnetje rond te kunnen lopen.
Ik denk dat het niet in de zon kunnen lopen wel meevalt. Ben benieuwd hoe het zal gaan in de zomer. Ben gelukkig vroeg in de zomer klaar en ga in augustus 8 dagen weg naar de zon, dus dat komt mooi uit
Signature
pi_34839209
Nou mijn bloedtest was goed, dus ik begin morgen met roaccutane! Enne, welke lippenbalsem vinden jullie het best? Ik hoor het graag!
pi_34841718
Aquaphor, kan je bestellen bij Ebay
Haleloeja
pi_34849662
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 21:03 schreef Gelderland het volgende:
Aquaphor, kan je bestellen bij Ebay
Hoe staat het met jouw huid sinds je gestopt bent?
pi_34859603
Nou ik krijg morgen de uitslag van mijn bloedtest...

Er is toch nog iets waar ik mee zit.

In het ziekenhuis hameren ze er echt op dat ik twee voorbehoedmiddelen gebruik. Ik heb een Mirena spiraaltje en nu moet ik ook het condoom er bij gebruiken.
Volgens de Roa-brochure is één voorbehoedmiddel ook wel voldoende (al is 2 beter).

maar ik wil normaal toch óók niet zwanger worden... En dan gebruik ik ook maar één voorbehoedmiddel! Is het nou echt zo noodzakelijk om ook condooms te gebruiken..?

Zijn er misshien mensen hier die ook een Mirena-spiraaltje hebben en mij kunnen vertellen of de werking van het spiraaltje verminderd is? Want als ik dat in het ziekenhuis vraag kwijg ik een vaag antwoord met de boodschap dat ik sowieso twee voorbehoedmiddelen moet gebruiken.
pi_34861504
Ben nu al iets meer dan zeven weken bezig (40mg per dag voor 65 kg lichaamsgewicht). Ik heb nog altijd zeer weinig bijwerkingen, enkel droge lippen. Mijn rug is goed aan het beteren, mijn gezicht langzaam aan.
pi_34862178
)Hee mensen!

Ik heb ook last van puisten (witte koppen) en ben ong. 4 maanden geleden naar de huisarts gegaan omdat ik er nu wel eens van af wou.. Ben 20 jaar en gebruik sinds 2 jaar MD Formulations van de schoonheidsspecialiste en hielp in het begin super!! Ze hebben me erg goed gehoplpen en ook van mijn geld..

Nu is het alweer ongeveer een half jaar geleden sinds mijn huid rustig was en heb toen een Klacid gekregen van de Huisarts. Dit deed niet veel voor mij had ik het gevoel en ben toen dooverwezen naar de Dermatoloog.

Toen wou ze mij eigenlijk meteen al Roaccutane voorschrijven terwijl ik al helemaal glad was! (zul je altijd zien, ga je naar de Dermatoloog heb je ineens een gave huid.. ) Dus omdat ik bang was voor de Roaccutane heb ik eerst 2 maanden Minocycline gekregen en een Tretinoine creme. Dit helpt me wel goed heb al 2 weken geen puist meer gekregen! Afkloppen natuurlijk maar nu hoor ik nogal vaak dat wanneer je stopt met die hele handel het nog een maand of 2 gaaf blijft en dat de ellende dan weer opnieuw begingt. Nu moet ik eind Maart weer naar het ziekenhuis en bekijkjen dan of ik aan de Roaccutane ga of niet.

Wat zouden jullie doen? Ik wil het wel en meer eigenlijk omdat ik dan vrijwel nooit meer puisten krijg..

Alvast bedankt!
pi_34862723
Ik heb zelf ook minocycline gebruikt en daarna klacid. Dat werkt op een gegeven moment echt uit idd, zeker als je stopt. Ik zou wel met roaccutane beginnen, dan ben je van het hele gezeik af. En mocht het niet bevallen in verband met de bijwerkingen ofzo, dan kan je er altijd mee stoppen. Je kunt namelijk op elk moment van de behandeling stoppen.

Ik neem vanavond mn eerste pilletje! Ik hoef maar 1x per dag 20 mg te slikken. Is niet veel of wel? Maar heb ook niet zo'n erge acné.

Nou succes ermee he!
pi_34863235
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 12:10 schreef Laura 2000 het volgende:
Nou ik krijg morgen de uitslag van mijn bloedtest...

Er is toch nog iets waar ik mee zit.

In het ziekenhuis hameren ze er echt op dat ik twee voorbehoedmiddelen gebruik. Ik heb een Mirena spiraaltje en nu moet ik ook het condoom er bij gebruiken.
Volgens de Roa-brochure is één voorbehoedmiddel ook wel voldoende (al is 2 beter).

maar ik wil normaal toch óók niet zwanger worden... En dan gebruik ik ook maar één voorbehoedmiddel! Is het nou echt zo noodzakelijk om ook condooms te gebruiken..?

Zijn er misshien mensen hier die ook een Mirena-spiraaltje hebben en mij kunnen vertellen of de werking van het spiraaltje verminderd is? Want als ik dat in het ziekenhuis vraag kwijg ik een vaag antwoord met de boodschap dat ik sowieso twee voorbehoedmiddelen moet gebruiken.
Volgens mij heeft de roa echt geen invloed op de werking van de pil of spiraaltje. Maar omdat een voorbehoedsmiddel nooit 100% zeker is, vaak 99 % ofzo. Daarom willen ze dat je twee voorbehoedmiddelen gebruikt, zodat het echt zeker is. Dus als jij het spiraaltje voldoende vertrouwd, dan hoef je niet per se een condoom te gebruiken. Maar het is wel het beste omdat je het dan absoluut zeker weet. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen.

ps. Zelf zou ik het wel dubbel doen. Heb ook geen vaste vriend dus.
pi_34866500
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 14:08 schreef Carolijn het volgende:

[..]

Volgens mij heeft de roa echt geen invloed op de werking van de pil of spiraaltje. Maar omdat een voorbehoedsmiddel nooit 100% zeker is, vaak 99 % ofzo. Daarom willen ze dat je twee voorbehoedmiddelen gebruikt, zodat het echt zeker is. Dus als jij het spiraaltje voldoende vertrouwd, dan hoef je niet per se een condoom te gebruiken. Maar het is wel het beste omdat je het dan absoluut zeker weet. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen.

ps. Zelf zou ik het wel dubbel doen. Heb ook geen vaste vriend dus.
Je hebt gelijk dat het nooit helemaal betrouwbaar is... Maar dat is het zonder Roa ook niet.
En ik wil nu sowieso ABSOLUUT niet zwanger worden, ook als ik géén roa gebruik!

Maar weet jij of de werking van Mirena verminderd is met Roa?

De fabrikant van Roche zegt dat anticonceptiepillen met progesteron niet voldoende zijn:
quote:
www.roche.nl:
De werking van anticonceptiepillen, die uitsluitend een lage dosering progesteron bevatten (de 'minipil', zoals Exluton®) worden door Roaccutane nadelig beïnvloed en zijn derhalve niet geschikt.
En Mirena bevat een hormoon dat lijkt op progesteron:
quote:
http://www.mirena.nl:
Mirena combineert de eigenschappen van de anticonceptiepil met die van het spiraaltje. Evenals de pil bevat Mirena een hormoon waarvan de anticonceptieve werking op het baarmoederslijmvlies te vergelijken is met die van progesteron (een hormoon dat door het lichaam zelf wordt gemaakt).


Jemig wat een onduidelijkheid eigenlijk! Nergens kan ik verder vinden of Mirena minder goed werkt door Roacutane erbij te gebruiken... Alleen dit over progesteron...
pi_34891999
Ja dat is wel erg lastig idd.. ik zou het je niet kunnen vertellen. Anders vraag je het aan je apotheker! Die horen dat soort dingen te weten namelijk!
pi_34896013
Vandaag bij de dermatoloog geweest, bloedtesten waren goed dus ik heb nu Roaccutane . 40 mg per dag, ben 65 kilo. Waarschijnlijk moet ik het 3 a 4 maanden slikken.

Oh en wat Mirena betreft, die geeft de hormonen plaatselijk af en is dus gewoon betrouwbaar, weet ik inmiddels...
pi_34897431
Me huid begint al lekker droog te worden
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_34902482
quote:
Op donderdag 9 februari 2006 13:16 schreef Roi het volgende:
Me huid begint al lekker droog te worden
Na 5 dagen al dus!!

Wanneer merkte je voor het eerst dat het begon te werken?
pi_34903399
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 20:02 schreef Carolijn het volgende:
Nou mijn bloedtest was goed, dus ik begin morgen met roaccutane! Enne, welke lippenbalsem vinden jullie het best? Ik hoor het graag!
Calendulan Stick, gewoon bij de drogist te halen
Signature
pi_34906152
Oke bedankt, ga ik eens proberen. Hoe gaan je lippen er eigenlijk uit zien? Is het erg afzichtelijk? Zoenbaar? Als je vaak spul dr op doet dan he. Ik ben erg benieuwd.
pi_34906299
mijn huid is ook kurkdroog ik smeer me gezicht wel 5 keer per dag in met nivea soft en ik gebruik roa nog maar 2weken.
maar het werkt prima zo.
en de bijwerkingen lijken steeds minder te worden dan de eerste week.
ik kan nie wachten tot ik acne vrij ben heb echt een gevoel dat roaccutane gaat helpen.
naar jaren lang middeltjes te gebruiken die tog niet helpen

StaY strong people
pi_34907363
quote:
Op donderdag 9 februari 2006 15:39 schreef Laura 2000 het volgende:

[..]

Na 5 dagen al dus!!

Wanneer merkte je voor het eerst dat het begon te werken?
Vandaag voor het eerst een echt droge huid. De uitwerking van Roa kan nog wel een paar maanden duren, of bedoelde je die droge huid ?
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_34910632
quote:
Op donderdag 9 februari 2006 17:15 schreef mistah het volgende:
mijn huid is ook kurkdroog ik smeer me gezicht wel 5 keer per dag in met nivea soft en ik gebruik roa nog maar 2weken.
maar het werkt prima zo.
en de bijwerkingen lijken steeds minder te worden dan de eerste week.
ik kan nie wachten tot ik acne vrij ben heb echt een gevoel dat roaccutane gaat helpen.
naar jaren lang middeltjes te gebruiken die tog niet helpen

StaY strong people
Wat voor bijwerkingen had je in de eerste week dan? ik heb nog nergens last van, ja logisch, ik heb pas 2 pillen gehad nu.
pi_34911201
Hey Carolijjn,

Bedankt voor je antwoordt. Jammer dat de anderen hun mening nog niet hebben gegeven. Ben er toch wel benieuwd naar aangezien het best wel een zwaar middel is.

Ik heb nu alleen nog maar vlekjes en er is nog geen nieuwe puist bijgekomen!

Hoelang zou ik die Roaccutane krijgen? Denk niet iets van een maand of 8. Maar ja het boeit me eigenlijk ook geen flikker zolang ik er maar af kom!

pi_34913464
hey carolijn
quote:
Wat voor bijwerkingen had je in de eerste week dan? ik heb nog nergens last van, ja logisch, ik heb pas 2 pillen gehad nu.


ik had erg last van spier en gewrichtspijnen, dat komt ook omdat ik intensief sport.
maar hij lijkt nu te minderen of dat me lichaam er aan begint te wennen.
En ik kreeg pas echt een drooge huid na een week, dus lekkere smeren met creme tog
en ik zou je ook wel een lipstick willen aanbevelen(maar dat wist je vast wel )
ik heb zelf gewoon labello classic tog die werkt bij mij het best ik had eerst nog ff blistex maar dat vond ik maar nix.

succes he
pi_34914226
quote:
Op donderdag 9 februari 2006 19:40 schreef Pupil het volgende:
Hey Carolijjn,

Bedankt voor je antwoordt. Jammer dat de anderen hun mening nog niet hebben gegeven. Ben er toch wel benieuwd naar aangezien het best wel een zwaar middel is.

Ik heb nu alleen nog maar vlekjes en er is nog geen nieuwe puist bijgekomen!

Hoelang zou ik die Roaccutane krijgen? Denk niet iets van een maand of 8. Maar ja het boeit me eigenlijk ook geen flikker zolang ik er maar af kom!

Ja moeilijk te zeggen hoe lang je het krijgt. Ligt aan de dosering. Ik weet zelf ook nog niet hoe lang ik het krijg, ik weet niet wat de dermatoloog met me van plan is, is natuurlijk ook afhankelijk van hoe het gaat. Ben nu pas 2 dagen bezig dus dat duurt sowieso nog wel ff. Maar ik hoop in de zomer toch wel mooi te zijn Maar als ik jou was zou ik het wel doen als je twijfelt. Het valt volgens mij allemaal wel mee met die bijwerkingen, en het is het enige middel dat echt werkt. En mocht het je niet bevallen, kan je toch gewoon stoppen!

Thnx mistah!
pi_34932619
Ik ben nu zo'n 5.5 week bezig en ik moet zeggen de bijwerkingen vallen me echt zwaar mee. In het begin had ik last van droge lippen en een beetje droge huid, nu heb ik niet eens meer echt droge lippen . Acne in mijn gezicht is zo goed als weg (had ik ook niet zo heel veel daar), en op mijn rug is het ook een stuk minder nu .

Voor droge lippen gebruik ik blistex (1 a 2 maal per dag) en voor droge huid gebruik ik 1 of andere body milk ('s morgens een beetje). Wat mij trouwens erg meevalt is het scheren. Omdat ik voorheen altijd best last had van scheeruitslag dacht ik dat het met roaccutane alleen maar erger zou worden (gevoelig worden huid). Echter nu heb ik helemaal geen last meer van .
Helaas pindakaas
pi_34935361
Och ik kan niet wachten tot me acne weg is en ik gewoon lekker normaal me kan scheren !
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
  vrijdag 10 februari 2006 @ 15:43:46 #186
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_34938533
quote:
Op donderdag 9 februari 2006 20:42 schreef mistah het volgende:
hey carolijn
[..]



ik had erg last van spier en gewrichtspijnen, dat komt ook omdat ik intensief sport.
Dat had ik dus ook, na 4 maanden nu is het meeste al over, alleen zo nu en dan gewrichtspijn als ik na een zware dag in men bed lig.

Ben nu dus rond de 4/5 maanden bezig met 30 mg per dag, vrijwel alles in mijn gezicht is verdwenen, heb alleen last van vervellende huid soms en altijd heel erg droog. Alleen op mijn rug gaat het nog steeds erg slecht en vandaag had ik weer een afspraak met de dokter. Hij had het even opgezocht en het schijnt dat je 2mg/kg lichaamsgewicht/dag mag bij extreme gevallen, dus hij vond 30mg/dag vrij weinig dus dat is nu verdubbeld voor een maand. Daarna weer bloedprikken en controle.

Ik had eigenlijk al gehoopt dat ik er binnen 2 weken af zou zijn, maar helaas.
pi_34962636
Een vrouw heeft haar gehele leven maar een beperkt aantal eicellen die niet meer opnieuw aangemaakt worden. Zijn de dermatologen daarom terughoudender, daarom de vrouwen iets laten tekenen zodat zij zelf niet meer aansprekelijk zijn, bij het voorschrijven van Roaccutane bij vrouwen omdat het invloed heeft op deze eicellen die daarna onherstelbaar zijn?

Ik werd iig als man niet blij met de bijwerkingen voor de vrouw.

De man maakt gewoon altijd maar nieuwe zaadcellen aan, dus mocht het middel de kwaliteit beinvloeden, dan na de kuur worden toch weer nieuwe aangemaakt.

Ik ondervind van mijn acne meer sociale problemen, daarom heb ik het hoge risico van bijwerkingen genomen.
pi_34968235
Hallo, daar ben ik weer eens

Ik slik nu precies een maand Roa en heb eigenlijk maar last van één bijwerking. Dat is dat ik abnormaal moe ben. Het moeilijke is dat ik niet echt kan inschatten of dat door de Roa komt of omdat ik momenteel sowieso veel aan mn hoofd heb. Ik ga echt elke avond om 23u naar bed omdat ik kapot ben en ik slaap met gemak 12u achter elkaar. Ik word sowieso brak wakker en ben echt heel erg energieloos.

Ik slik guaranatabletten, ijzertabletten, vitamine C en ik ben sinds een paar weken aan het hardlopen. Dingen die ik voorheen nooit deed en toch voel ik me nu uitzonderlijk moe. Zodoende dat ik ook aan de Roa denk. Ik moet maandag bloed laten prikken en zie volgende week mn dermatoloog. Ga dit zeker voorleggen want dit ga ik niet nog eens 5 maanden trekken. Misschien is het echter wel wat anders, zou best bloedarmoede kunnen zijn, ik hoop het maar.

Verder merk ik vrijwel niets van een droge huid. Zoals ik al vertelde had ik toch al hele droge lippen en ik ben niet meer gaan smeren dan ik al deed. Ook mn gezichtshuid en lichaamshuid zijn niet droger geworden dan ze al waren. Dat betekent dus gewoon elke ochtend bodylotion smeren (heb gewoon spulk van de Europrofit) en ik gebruik een dag- en nachtcreme van het Kruidvat. Niets bijzonders dus.

Ook merk ik niets van extra spierpijn (terwijl ik dus wel aan het sporten ben), ik heb geen extreem droge ogen (had ik nl. ook al een beetje), ik ben niet depressief of wat dan ook.

Ik merk eigenlijk bijan geen ene fuck. En daar had ik me ook op ingesteld. Volgens mij zijn de meeste verhalen nogal ovcerdreven. Mensen die niet gewend zijn zich elke dag te moeten insmeren of 10x per dag Blistex te moeten smeren zullen wel verschil merken ja. Maar ik deed dat al, ik wist al niet beter.

Afgezien van dat moe zijn valt het me dus 200% mee. En dat moe zijn weet ik dus niet waar het van komt.
It's all about respect!
pi_34968304
Oh en nu zou ik bijna vergeten te vermelden hoe het met mijn huid is

Nou heel veel rode vlekjes en ik krijg toch nog steeds wel kleine pukkeltjes. Maar geen uitbarstingen meer. Maar veel verbetering t.o.v. een maand geleden is er nog niet te zien. Dat maakt het ook wel frustrerend want ik functioneer gewoon niet volop door die moeheid en je ziet nog niet waar je het nou eigenlijk voor doet.

geduld, geduld...ik zal donderdag even meer schrijven als ik bij de dermatoloog geweest ben!
It's all about respect!
pi_34968629
quote:
Op maandag 6 februari 2006 10:49 schreef Daantje85 het volgende:
Weet iemand of roaccutane invloed kan hebben op de menstruatie? Dat het minder is of juist meer. En of het ineens niet meer regelmatig komt?
Hmm nu ik het zo lees bedenk ik me dat ik de laatste paar keer veel korter ongesteld was? Is dit herkenbaar?
pi_34968681
Het gaat trouwens bij mij erg goed! Ik ben nu ongeveer 8 weken bezig... of en toe wat pukkeltjes en verder nog wat littekens/lelijke plekjes...! Maar dit is niets vergeleken met die 50 die ik eerder had...!
pi_34969505
-verkeerd -
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
  zaterdag 11 februari 2006 @ 16:05:42 #193
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_34969519
quote:
Op zaterdag 11 februari 2006 16:05 schreef Roi het volgende:
Mischien leuk om een van mijn foto's toe te voegen ?

http://frontpage.fok.nl/nieuws.fok/62198#2505481
verkeerd topic?
pi_34969626
quote:
Op zaterdag 11 februari 2006 16:05 schreef Extend het volgende:

[..]

verkeerd topic?
!

Ik begin trouwens last te krijgen van spierpijn, weet alleen niet of het nou aan de Roa ligt of niet.
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
  zaterdag 11 februari 2006 @ 16:20:08 #195
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_34969959
quote:
Op zaterdag 11 februari 2006 16:09 schreef Roi het volgende:

[..]

!

Ik begin trouwens last te krijgen van spierpijn, weet alleen niet of het nou aan de Roa ligt of niet.
Ik heb ook verergerde spierpijn door roa, maar ik train ook intensief.

Waar ik ook last van gekregen is dat ik eerder moe ben en gigantisch lang in mijn bed kan liggen wat ik voorheen nooit had. Zal me die dubbele dosis (60 mg/dag) wel erger worden denk
pi_34970025
quote:
Op zaterdag 11 februari 2006 15:20 schreef wackiejacky het volgende:
Hallo, daar ben ik weer eens

Ik slik nu precies een maand Roa en heb eigenlijk maar last van één bijwerking. Dat is dat ik abnormaal moe ben. Het moeilijke is dat ik niet echt kan inschatten of dat door de Roa komt of omdat ik momenteel sowieso veel aan mn hoofd heb. Ik ga echt elke avond om 23u naar bed omdat ik kapot ben en ik slaap met gemak 12u achter elkaar. Ik word sowieso brak wakker en ben echt heel erg energieloos.

Ik slik guaranatabletten, ijzertabletten, vitamine C en ik ben sinds een paar weken aan het hardlopen. Dingen die ik voorheen nooit deed en toch voel ik me nu uitzonderlijk moe. Zodoende dat ik ook aan de Roa denk. Ik moet maandag bloed laten prikken en zie volgende week mn dermatoloog. Ga dit zeker voorleggen want dit ga ik niet nog eens 5 maanden trekken. Misschien is het echter wel wat anders, zou best bloedarmoede kunnen zijn, ik hoop het maar.

Verder merk ik vrijwel niets van een droge huid. Zoals ik al vertelde had ik toch al hele droge lippen en ik ben niet meer gaan smeren dan ik al deed. Ook mn gezichtshuid en lichaamshuid zijn niet droger geworden dan ze al waren. Dat betekent dus gewoon elke ochtend bodylotion smeren (heb gewoon spulk van de Europrofit) en ik gebruik een dag- en nachtcreme van het Kruidvat. Niets bijzonders dus.

Ook merk ik niets van extra spierpijn (terwijl ik dus wel aan het sporten ben), ik heb geen extreem droge ogen (had ik nl. ook al een beetje), ik ben niet depressief of wat dan ook.

Ik merk eigenlijk bijan geen ene fuck. En daar had ik me ook op ingesteld. Volgens mij zijn de meeste verhalen nogal ovcerdreven. Mensen die niet gewend zijn zich elke dag te moeten insmeren of 10x per dag Blistex te moeten smeren zullen wel verschil merken ja. Maar ik deed dat al, ik wist al niet beter.

Afgezien van dat moe zijn valt het me dus 200% mee. En dat moe zijn weet ik dus niet waar het van komt.
Heyy wackiejackie

Ik herken het wel wat je bedoeld over moe zijn, ik ben namelijk afgelopen week erg moe, ik slaap en eet gewoon gezond tog. en sporten doe ik ook veel. maar ik weet cker dat ik gewoon gaar wordt door de ROA normaal was ik echt niet zo brak. zelfs als ik 9/ 10 slaap ben ik nog moe. het is de laaste week erger want vorige week had ik het niet zo. ik ben nu ongeveer 3 weken bezig. en over 2 weken bloed laten prikken...ben ook benieuwd wat de uitslag is en wat de dermatoloog gaat zeggen.
en me huid is nu weer wat slechter geworden majah ik zit er nog maar 3 weken aan dus ik zal wel geduld moeten hebbennnn

veel success everybody


laterz mistah
pi_34970096
quote:
Op zaterdag 11 februari 2006 16:09 schreef Roi het volgende:

[..]

!

Ik begin trouwens last te krijgen van spierpijn, weet alleen niet of het nou aan de Roa ligt of niet.
Komt 100% door de Roa ik heb er ook last van. daarvoor nooit last van gehad.

sterkte
pi_34971603
mistah: Irritant is dat he, dat moe zijn? Ik merk ook echt doordat ik zoveel gelezen heb over die Roa dat ik ook echt rare dingen ga denken. Voel ik rare steken in mn buik en dan denk ik gelijk "Kut mn lever ligt aan gort".

Het kan van alles zijn waarom ik moe ben. Twee weken geleden een griepje gehad, stress, het weer...ik weet het gewoon niet.

Ik zoop ook elke week behoorlijk stevig en dat lijkt me toch ook wel belastend voor je lever. En toch was ik toen bij lange na niet zo moe. Misschien word ik er wel gewoon in meegetrokken ofzo, is het iets psychisch.

Ik dacht zelfs laatst dat m'n ogen geler waren dan normaal, dat ik Hepatitis had ofzo...:D Stom eigenlijk maar er is zoveel shit te lezen over dat middel dat ik er gewoon best bang voor gewoirden ben. Je gaat dingen die je misschien normaal ook wel hebt aan de Roa wijten. Misschien was ik nu sowieso wel moe geweest.

Wil gewoon wat zekerheid hebben m.b.t. m'n bloed. Als dat goed is hoop ik dat ik ook weer effe een energiestoot krijg en me niet zo druk meer loop te maken.
It's all about respect!
pi_34976292
Wackiejacky, stop nu onmiddelijk met steeds maar denken dat er wat aan de hand is nadat je weer wat gelezen hebt, dat is energie vreter nummer 1. Gooi het denkbeeldig het raam uit.
pi_34976397
oh wacht, ik zie dat je opleiding psychologie doet, dan had je het moeten weten, beschouw het dan maar als niet gezegt.
pi_34978178
Ik slik nu 3 dagen en ik merk.... Nog niets!!!!

Logisch ook
pi_34986933
quote:
Op zaterdag 11 februari 2006 17:13 schreef wackiejacky het volgende:
mistah: Irritant is dat he, dat moe zijn? Ik merk ook echt doordat ik zoveel gelezen heb over die Roa dat ik ook echt rare dingen ga denken. Voel ik rare steken in mn buik en dan denk ik gelijk "Kut mn lever ligt aan gort".

Het kan van alles zijn waarom ik moe ben. Twee weken geleden een griepje gehad, stress, het weer...ik weet het gewoon niet.

Ik zoop ook elke week behoorlijk stevig en dat lijkt me toch ook wel belastend voor je lever. En toch was ik toen bij lange na niet zo moe. Misschien word ik er wel gewoon in meegetrokken ofzo, is het iets psychisch.

Ik dacht zelfs laatst dat m'n ogen geler waren dan normaal, dat ik Hepatitis had ofzo...:D Stom eigenlijk maar er is zoveel shit te lezen over dat middel dat ik er gewoon best bang voor gewoirden ben. Je gaat dingen die je misschien normaal ook wel hebt aan de Roa wijten. Misschien was ik nu sowieso wel moe geweest.

Wil gewoon wat zekerheid hebben m.b.t. m'n bloed. Als dat goed is hoop ik dat ik ook weer effe een energiestoot krijg en me niet zo druk meer loop te maken.
Ik ben tegenwoordig ook enorm vermoeid. Dit is sinds dat ik roa slik. Van spierpijn kan ik niet echt meeklappen. Die rare dingen denken als je iets voelt had ik ook. Heb ik nog altijd eigenlijk...Ben gewoon megavoorzichtig ermee. Ik drink daardoor ook geen alcohol, maar na 2 maanden droog te staan van alcohol en gisteren een hele avond moeten tappen heb ik me er toch toe verleid om 1 pintje te drinken, en wat smaakte dat seg!!!! . Nu kunnen we er weer 2 maand tegen

Ik ben nu ook al 2 maand bezig, maar nog niet echt veel verbetering
pi_35034591
Ik ben nu 5 dagen bezig en ik merk nog niets. Het wordt in ieder geval niet erger! dus das mooi

Ben wel benieuwd wanneer ik iets ga merken... Wie heeft er trouwens ervaring met alcoholgebruik tijdens het gebruik van roaccutane? Ik heb namelijk het idee dat ik er niet tegen kan. Werd vrijdag een btje naar van 2 drankjes... Maar ik weet dus niet zeker of het daardoor kwam of door iets anders.. Hoe is dat bij jullie?
pi_35036678
@carolijn

Ja ik had er ook last van, na 3 flesjes bier voelde ik me al aardig aangeschoten, terwijl dit normaal geen probleem is. Ik denk dat je lever het zuiveren van je bloed niet helemaal kan bijbenen en er zo meer alcohol in je bloed achterblijft. Ach ja...wel goedkoop zuipen zo
Helaas pindakaas
pi_35037020
Ik ga woensdag beginnen!
pi_35037337
Hé allemaal.

Ik zal eens even wat over me zelf vertellen.

Ik ben een jongen van 17 jaar jong, en loop nu al 2 jaar lang, met vrij heftige acne rond. Het begon allemaal toen ik 15 werd. Toen kreeg ik een paar onschuldige puistjes op mijn voorhoofd, toen dacht ik van, ach het hoort allemaal bij de pubertijd. Ongeveer een maandje later werd het alsmaar erger. Ik zat der onder. M'n wangen, en vooral m'n gehele voorhoofd. Ik stoorde me er vreselijk aan. Mijn moeder kocht toen altijd Clearasil voor me, maar dat hielp natuurlijk geen donder. Ongeveer zo door gelopen tot mijn 16e. Toen dacht ik van, het is tijd om stappen te ondernemen. Ben toen aan de Benzoyl peroxide gegaan. Eerste half jaar 5%, en het half jaar ernaa 10%. Door de Benzo is me gehele voorhoofd clean geworden, maar m'n wangen, kin, etc is nog steeds even erg. Dus de Benzoylperoxide heeft geen enkel effect meer. Hooguit een knalrode, en droge kop.

Ik ben nu 17 en m'n moeder zei tegen me, jongen ik ga voor jou de Dermatoloog bellen, zo gezegd zo gedaan. 2 weken terug gebeld, en kon er vanmorgen heen. Dus ik er vanmorgen heen, 2 uren wachten in de wachtkamer, gesprekje met de dermatoloog, en ja hoor, ik krijg Roaccutane voorgeschreven! Moest even bloedprikken, en toen kon ik weer naar huis. Receptje mee gekregen, en gelijk naar de Aphotheker gestapt.

Heb dus net een pak Isotretinoine 20 A opgehaald. Dus ik denk er over om vanavond, of zometeen er mee te gaan beginnen. En dat ik een gavere huid krijg, want echt het is een totale ramp. Ontzettend droge plekken, rood, puisten etc. En dat komt allemaal door die verdomde Benzoylperoxide.

Maar goed, ik stap vanaf nu van het spul af, en ga fijn mijn Roaccutane pilletjes slikken. Maar ik heb nog een aantal vraagjes:

Ik slik zelf ook Biergist, en MSM tabletten. Kan ik die tegelijkertijd met Roa slikken? Dus 'S morgens eerst voor het eten Biergist, tijdens het eten de Roa, en na het eten de MSM ??

Op de bijsluiter staat 1x daags 2 capsules. Dus dat betekent, dat ik in 1x 2 capsules moet slikken. Kan ik dit niet beter verdelen? Dus 'S morgens bij het eten 1'tje slikken, en 'S avonds bij het eten 1'tje slikken?

Alvast bedankt!!

Met Vriendelijke Groet
  maandag 13 februari 2006 @ 15:08:55 #207
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35037590
quote:
Op maandag 13 februari 2006 15:02 schreef JudasPriest het volgende:
Ik ben nu 17 en m'n moeder zei tegen me, jongen ik ga voor jou de Dermatoloog bellen, zo gezegd zo gedaan. 2 weken terug gebeld, en kon er vanmorgen heen.
Zonder doorverwijzing van een huisarts?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35037750
Ben eerst idd naar de Huisarts geweest. Maar die kon niks voor me doen zij die. Dus op eigen Initiatief naar de Dermatoloog gegaan.
  maandag 13 februari 2006 @ 15:19:30 #209
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35038051
quote:
Op maandag 13 februari 2006 15:12 schreef JudasPriest het volgende:
Ben eerst idd naar de Huisarts geweest. Maar die kon niks voor me doen zij die. Dus op eigen Initiatief naar de Dermatoloog gegaan.
zonder verwijsbrief?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35038236
Hij heeft wel een brief voor me uitgeprint ja. De Dermatoloog vroeg zo aan mij, heb je ook een brief van je huisarts mee gekregen? Ik zo, ja. Heb hem overhandigd en het was klaar. Maar heb de huisarts zelf niet horen praten over de Dermatoloog oid.
pi_35038975
Door het nieuwe zorgstelsel heb je ook geen verwijsbrief meer nodig.... Ik had aan een verwijsbrief van mijn huidtherapeut meer dan voldoende. Mijn huisarts zei ook:'Die dermatoloog ziet zo wel waarvoor je komt, dus een brief heb je echt niet nodig',
pi_35039257
Ik wil het nu zo gaan doen. Ik neem tijdens de warme maaltijd 2x Roa in. Ik heb de 20 MG per pil variant. Alleen eten wij onregelmatig op een dag warm. Maandags om een uur of 5/6, dinsdags pas om half 8, woensdag 5/6, Donderdag half 2, en vrijdag pas weer om half 8.

Zou het wat uitmaken in de werking, als ik om verschillende tijdstippen de Roa inneem?

Ik bezoek ook regelmatig concerten, en als ik daar naar toe ga, eet ik amper warm mee thuis. Kan ik dan bijv. de Roa al smorgens in nemen, dat ik die dag toch mijn dosis heb gehad?
  maandag 13 februari 2006 @ 15:50:18 #213
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_35039390
In mijn bijsluiter staat dat je het beter verspreid over de dag kan nemen, dus ik neem driemaal daags 20mg in.
pi_35039449
quote:
Op maandag 13 februari 2006 15:50 schreef Extend het volgende:
In mijn bijsluiter staat dat je het beter verspreid over de dag kan nemen, dus ik neem driemaal daags 20mg in.
Dus 's morgens bij het ontbijt een Roa pil, en 's avonds bij het avond eten ?
  maandag 13 februari 2006 @ 16:00:45 #215
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35039890
quote:
Op maandag 13 februari 2006 15:40 schreef Flukkie het volgende:
Door het nieuwe zorgstelsel heb je ook geen verwijsbrief meer nodig....
Volgens mij is dat niet helemaal waar.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 13 februari 2006 @ 16:04:24 #216
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_35040052
quote:
Op maandag 13 februari 2006 15:51 schreef JudasPriest het volgende:

[..]

Dus 's morgens bij het ontbijt een Roa pil, en 's avonds bij het avond eten ?
driemaal daags, s' ochtends/s'middags en s' avonds neem ik er 2 van 10 mg
pi_35040148
Net even de Apotheker gebeld, en ik moet mij strikt houden, aan de bijsluiter. Aangezien ik onregelmatig op een dag warm eet, neem ik de dosis 's morgens bij het ontbijt in.
pi_35040364
Als er op bijsluiter staat 1x daags 2 capsules, dan moet je het dus in 1x innemen. Dat moet je elke dag op hetzelfde tijdstip doen. Dus als je de ene dag om 5/6 uur eet en de andere om half 8 maakt het niet uit, maar om half 2 is wel een groot verschil. Ik neem aan dat je dan 's avonds ook nog eet? Dan zou ik het dan innemen, of het nou koud of warm eten is maakt natuurlijk weinig uit.

En wat betreft die biergist, dat lijkt me niet nodig nu je roa gebruikt. En MSM weet niet wat het is.
pi_35040983
Ik eet 's avonds ook ja. Meestal als ik 's avond eet is dat zo tussen 5 en 7.

Dus het lijkt me idd verstandiger ja om het 's avonds te doen. Aangezien ik vrijdag t/m zondag niet om het zelfde tijdstip uit bed ben, dan als op de maandag t/m donderdag. Dus dan ga ik zometeen met de kuur beginnen. Bedankt carolijn!

Pfff ben er wel een beetje zenuwachtig voor
pi_35043199
Zo de maaltijd is achter de kiezen, en heb zonet de eerste 2 Roa pillen geslikt. Elke week zal ik wel een klein verslagje typen, zodat ik jullie op de hoogte kan houden, hoe het er dan voorstaat. En dan begin in er nu mee.

Heb op dit moment niet echt heel veel puisten ( Rustige Peroide ) Heb 1 klein puistje op mijn voorhoofd, 1 grote uitgedroogde puist op mijn kin, en 1 onder mijn lip, die ook uitgedroogd is. Verders 4 puisten op mijn linker wang, en 3 op mijn rechterwang, die nu allemaal langzaam aan het verdwijnen zijn. Zodra ik een digi cam. heb, post ik wel eens wat foto's

Gegroet
pi_35043696
Grappig. Heb 't spul, wat is 't, 7 jaar geleden ofzo gebruikt. Je lichaam reageert er wel op (bij de een heviger dan bij de ander), maar steken in je maagstreek/zij is je lever wschl. niet hoor Ik ging in die tijd ook gewoon uit en dronk regelmatig. Droge lippen/huid had ik wel. Daarmee wil ik niet zeggen dat dat de bedoeling is (het wel drinken), maar de 3-maandelijkse bloedtests wezen geen onregelmatigheden uit. 't Had wel een aardig drastisch (positief) effect na een tijdje en uiteindelijk zorgde het voor een blijvende vermindering/beheersbaarheid in het gezicht en op rug/schouders vrijwel verdwenen. Waar je wel voor uit moet kijken is dat je geen wonderen verwacht, vooral omdat je razendsnel went aan de geboekte vooruitgang en (in elk geval in mijn geval) op dat moment *daar* dan weer geen vrede mee hebt; obsessief zegmaar. Achteraf gezien was 't een goede beslissing wel. Na de behandeling goed verzorgen en niet veel aan kloten, dan heb je d'r echt wat aan.
pi_35054389
quote:
Op maandag 13 februari 2006 13:50 schreef Carolijn het volgende:
Ik ben nu 5 dagen bezig en ik merk nog niets. Het wordt in ieder geval niet erger! dus das mooi

Ben wel benieuwd wanneer ik iets ga merken... Wie heeft er trouwens ervaring met alcoholgebruik tijdens het gebruik van roaccutane? Ik heb namelijk het idee dat ik er niet tegen kan. Werd vrijdag een btje naar van 2 drankjes... Maar ik weet dus niet zeker of het daardoor kwam of door iets anders.. Hoe is dat bij jullie?
Hey carolijn,
over alcoholgebruik, ik zou toch niet teveel alcohol drinken tijdens je ROA kuur. je lever heeft het al druk genoeg om Roa aftebreken. daarbij kan het ook nog gevaarlijk zijn als je teveel alcohol gaat drinken.
een maat van mij is er zwaar ziek van geworden die was compleet van de wereld (overgeven ) helemaal buiten zinnen en kon zelfs niet meer praten. Nou moet ik zeggen hij slikte wel 60 MG per dag, en hij had iets van 10 bier op. normaal kan hij dit makkelijk hebben. maar zeer zeker niet in combinatie met roa. nu weet ik ook wel dat 10 bier wel veel is. ik zelf had afgelopen zaterdag 3 bier op en ik slik 40 mg per dag, maar ik voelde me aardig aangeschoten.
ik heb nu zoiets van ik ga tog maar niet meer drinken voorlopig, ook omdat het nou niet echt goed voor je huid is(acne).
Maar er zijn vast mensen die denken ik pak gewoon een paar biertjes in het weekend en ik vind
zeer zeker dat het moet kunnen hoor.

Ik drink ook 2 liter water perdag en dit is ook goed voor de huid en reinigt je lichaam e zorgt voor snellere afbraak van afvalstoffen.ik ben er van overtuigd dat dit alleen maar tengoede kan zijn tijdens je ROA kuur.

zijn er nog meer mensen die veel water drinken tijdens de kuur>?

veel succes allemaal
groetjes mistah
pi_35056616
Ja ik ga maar eens goed opletten. Ik was op zich niet aangeschoten na die 2 drankjes, maar opeens brak het zweet me uit en dacht ik dat ik moest overgeven (niet gebeurd) maar ik MOEST naar buiten. Maar ik weet niet zeker of het door de alcohol kwam, het was ook niet echt gezellig daar Ik ga het nog maar eens rustig uitproberen. Drink sowieso niet veel hoor, 2-3 drankjes ben ik wel tevreden mee. We zien wel ff... iig bedankt voor het advies. Toch fijn dat je op dit forum ervaringen kan uitwisselen he!
pi_35059992
Wat mij trouwens erg opvalt is dat ik na een avondje stappen (op zondagmorgen) ALTIJD een egalere en mooiere huid heb. Drink altijd bier (tijdens m'n ROA kuur ). Heeft Vitamine B er toevallig iets mee te maken? Of iets anders dat in bier zit?
Signature
pi_35060033
Lol.. toen ik op Invoeren drukte schoot het me opeens te binnen (denk er al tijden over na ). Biergist natuurlijk, aangezien biergisttabletten ook tegen Acné werken
Signature
pi_35066362
Ik vraag me serieus af of die spookverhalen over van de wereld zijn na 10 bier e.d niet gewoon te wijten zijn aan jong zijn en een slechte dag hebben Kijk, het is weliswaar zo dat 't een extra stress op je lever veroorzaakt (wat in sommige toch al problematische gevallen iets kan triggeren) maar dat wil niet betekenen dat de afbraak van zoiets als 3 lullige biertjes ineens structureel langzamer zou verlopen a.f.a.i.k. Je wil niet weten wat je lever allemaal aan kan voordat het daadwerkelijk gaat falen.
pi_35067312
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 08:47 schreef riley het volgende:
Ik vraag me serieus af of die spookverhalen over van de wereld zijn na 10 bier e.d niet gewoon te wijten zijn aan jong zijn en een slechte dag hebben Kijk, het is weliswaar zo dat 't een extra stress op je lever veroorzaakt (wat in sommige toch al problematische gevallen iets kan triggeren) maar dat wil niet betekenen dat de afbraak van zoiets als 3 lullige biertjes ineens structureel langzamer zou verlopen a.f.a.i.k. Je wil niet weten wat je lever allemaal aan kan voordat het daadwerkelijk gaat falen.
Ik ben met je eens dat 3 bier heus niet zo,n invloed zal hebben op je lever.
Maar dat je sneller aangeschoten raakt is duidelijk een feit. wil er alleen op wijzen dat het in een rap tempo goed fout kan gaan. zeker als je de grens van boven de 5 bier gaat overschrijven. het zijn zeker geen spookverhalen.

Groetjes mistah
pi_35068825
Vanwege de verhoogde belasting op de lever en nieren is de kans op bijwerkingen en het blootleggen van sluimerende kwalen groter, maar gaat de afbraak van alcohol feitelijk langzamer? Dat zal per persoon heel variabel zijn als het zo is. Ik herinner me absoluut niet dat ik in die tijd minder ben gaan drinken (rustig > 5) noch last gehad heb van m'n alcoholconsumptie en zo ken ik er nog een die rustig doorging (tegen het advies van de arts in, maar okay, je bent jong en denkt niet na..).
pi_35070976
@riley

Nou mijn ervaring leert dus wel dat je sneller aangeschoten wordt. Normaal drink ik redelijk wat als ik een feestje heb of op stap ga, en merk ik na 3 flesjes zeker nog niets. Nu na 3 flesjes merk ik dat ik niet zo heel veel meer moet drinken, dan heb ik hem al redelijk hangen.
Helaas pindakaas
pi_35071174
Ik zal wel een uitzondering geweest zijn dan
pi_35077338
quote:
Op maandag 13 februari 2006 15:08 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Zonder doorverwijzing van een huisarts?
moeten jullie in Nederland daar een papier voor hebben :| ?
Ik ben eerst naar mijn huisarts gegaan en dat werkte totaal niet. Gewoon naar de dermatholoog gestapt zonder enige brief ofzo... Hier in Belgie moet je niet eerst naar een huisarts gaan. Je kan gewoon naar de dermatholoog stappen. JE gaat toch ook niet voor je tanden eerst naar de huisarts en dan pas naar de tandarts :s
pi_35077526
Klopt, maar voor de rest is het idee dat je met algemene klachten naar je huisarts gaat en dat die vervolgens beoordeelt of daar een specialist bij aan te pas moet komen. Wordt niet waterdicht nageleefd hoor, je kunt best zelf op een specialist afstappen maar het is niet ongewoon om een verwijsbrief te krijgen als de huisarts zich niet direct raad weet met je klacht (of wanneer je hem daar expliciet om vraagt).
  dinsdag 14 februari 2006 @ 15:47:31 #233
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35077760
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 15:36 schreef TT2 het volgende:

[..]

moeten jullie in Nederland daar een papier voor hebben :| ?
Ik ben eerst naar mijn huisarts gegaan en dat werkte totaal niet. Gewoon naar de dermatholoog gestapt zonder enige brief ofzo... Hier in Belgie moet je niet eerst naar een huisarts gaan. Je kan gewoon naar de dermatholoog stappen. JE gaat toch ook niet voor je tanden eerst naar de huisarts en dan pas naar de tandarts :s
Je kan hier in Nederland wel op eigen initiatief naar de specialist, das absoluut geen probleem, maar je moet er dan niet raar van opkijken dat je vervolgens een torenhoge rekening thuis krijgt die je zelf moet betalen en die niet vergoed wordt, omdat je geen doorverwijsbriefje had. Een triest systeem ik weet het!

[edit] Tegenwoordig is de fysiotherapeut een uitzondering trouwens en spoedgevallen met hoge medische noodzaak zijn uiteraard ook uitzonderingen [/edit]
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35079640
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 09:46 schreef mistah het volgende:

[..]

Ik ben met je eens dat 3 bier heus niet zo,n invloed zal hebben op je lever.
Maar dat je sneller aangeschoten raakt is duidelijk een feit. wil er alleen op wijzen dat het in een rap tempo goed fout kan gaan. zeker als je de grens van boven de 5 bier gaat overschrijven. het zijn zeker geen spookverhalen.

Groetjes mistah
Wat bedoel je met goed fout gaan?

Ik drink niks minder dan voordat ik met m'n Roakuur begon en heb ook niet het idee dat ik sneller aangeschoten ben ofzo. In het weekend drink ik op vrijdag en zaterdagavond heus wel meer dan tien bier per avond, vooral op zaterdagavond.
Signature
pi_35095080
quote:
Op dinsdag 14 februari 2006 16:42 schreef FritsFluitketel het volgende:

[..]

Wat bedoel je met goed fout gaan?

Ik drink niks minder dan voordat ik met m'n Roakuur begon en heb ook niet het idee dat ik sneller aangeschoten ben ofzo. In het weekend drink ik op vrijdag en zaterdagavond heus wel meer dan tien bier per avond, vooral op zaterdagavond.
ik zou zeggen drink lekker door
pi_35155307
Hey Laura, merk jij al iets? Ik heb een beetje droge lippen nu. Maar kheb niet meer puistjes gekregen gelukkig! nauwelijks iets! Hoe is t bij jou? Ik heb nu trouwens 8 pilletjes gehad.

En hoe ist bij de rest?
pi_35155757
Ik heb zojuist de 8e dosis genomen!

Ik heb nog niet minder pukkels gekregen. Wel beginnen mijn lippen wat droger te worden, maar ik smeer normaal ook de hele dag met lippenbalsems dus dat is niet zo'n probleem.
Verder begint mijn huid héél lichtjes te schilferen. Ik gebruik nog geen vochtinbrengende dagcrème, maar gewoon de anti-Acné lijn van Clinique.

Wat betreft bijwerkingen ben ik een beetje paranoia: ik voel af en toe steken in m'n hoofd sinds ik Roa slik en ik heb het gevoel wat prikkelbaarder te zijn. Maar ik kan het me ook inbeelden.

Zaterdag ben ik de hele nacht op stap geweest op alcoholvrije cocktails en XiClimax .
Dinsdag met valentijnsdag ben ik uit eten geweest en heb ik 3 glazen wijn gedronken. Nou die hakten er in... De volgende ochtend was ik superbrak...

Ohja verder ben ik vrij vermoeid... Maar ja ik slik het nog maar 8 dagen dus misschien zie ik spoken...
pi_35155832
quote:
Op donderdag 16 februari 2006 16:11 schreef Carolijn het volgende:
Hey Laura, merk jij al iets? Ik heb een beetje droge lippen nu. Maar kheb niet meer puistjes gekregen gelukkig! nauwelijks iets! Hoe is t bij jou? Ik heb nu trouwens 8 pilletjes gehad.

En hoe ist bij de rest?
Wat is trouwens jouw dosis en je gewicht?
Ik krijg 40 MG, ben 65 kilo en ik moet het 3 tot 4 maanden slikken volgens de dermatoloog...
  donderdag 16 februari 2006 @ 17:12:35 #239
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_35157588
60 mg met hetzelfde gewicht op het moment, eerst een tijd 30 mg geslikt. Sinds ik 60 slik is er geen 1 meer bijgekomen

Heeft iemand trouwens dat het allemaal wondjes worden die echt heel langzaam helen? groot deel van mijn rug zit nu vol met wondjes die maar blijven open gaan..
pi_35160533
Ik slik nu 20 mg en weeg 58 kilo. Ik heb geen idee hoe lang ik het moet slikken. Ik zal het de volgende keer bij de dermatoloog vragen Ik heb ook laatste tijd soms hoofdpijn enzo. Maar ik wijd nog niks aan de roa, daar vind ik het nog te vroeg voor. Ik zie het wel...

Ik heb nog geen ervaring met wondjes Extend..
pi_35160871
quote:
Op zaterdag 11 februari 2006 20:30 schreef Laura 2000 het volgende:
Ik slik nu 3 dagen en ik merk.... Nog niets!!!!

Logisch ook
ik slikte vorig jaar 5 MAANDEN en merkte toen nog niets daarna gelukkig wél en heb nu nog relatief gladden huid
Haleloeja
pi_35161564
Wat een horrorverhaal! Hoop dat het bij mij sneller gaat
pi_35164523
Mijn spierpijn is gelukkig bijna helemaal weg. Mijn lippen zien er nu echt verschikkelijk uit !
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_35167555
nogmaals koop Aquaphor op ebay 0fsoww....dan heb je zowat géén last van je lippen
Haleloeja
pi_35167821
Ik heb al Blistex gekocht, duur maar dan heb je ook wat (hoop ik )

All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_35187098
Tijdje geleden dat ik hier kwam.
Waar staan we nu ? Zelfde klachten iets doffere verschijnselen.
Zijn er verbeteringen? Nope helaas niet had er echt al me hoop op gevestigd.
Waar komen we vandaan ? Ellende acne conglobata.
Hoe lang roaccutane ? 9 maanden
Bijverschijnselen: Wisselende stemming / schilfers / zere ogen.
Wat gaan we nu doen? 17 maart naar de Huisarts.

Het verhaal:

Ging vanmorgen naar de huisarts voor perodiek onderzoek.
De huisarts vond dat de remming van talg erg traag was en heeft me weer naar de huid poli verwezen.
Gaat vervolgd worden !
pi_35189039
Mensen, gebruik niet die evolution-x troep.
20 per dag in een pot van 400, 50 euro per pot, reken maar uit.
Heb na paar weken bijwerkingen, voel me niet lekker in me vel, raar gevoel op me keel en borstkas en gevoelige tanden.

gebruik dit NIET! het werkt niet en is gewoon een overvloed aan vitaminen die je niet in die hoeveelheid nodig hebt.
pi_35228378
en wat moet je dan wel gebruiken ?
Anyways zal jullie per 17 maart wel het laatste nieuws geven.
pi_35250244
iemand nog een aanbeveling van een soort balsem( zalf) voor je lippen...
ik gebruik nu al 4 weken labello classic en gewoone vasaline(slik 40mg perdag weeg 65)
maar nu beginnen me lippen echt droog te worden er komen van die velletjes op (nog geen scheurtjes)
ik smeer me lippen om de 10 minuten ongeveer.
maar ik heb echt beter spul nodig, wie heeft een goed advies..
liefst iets wat ik ergens in de winkel kan halen of apotheek.

groetjes mistah
pi_35250331
zoute chips van het weekend heeft me lippen ook geen goeds gedaan
pi_35252159
quote:
Op zondag 19 februari 2006 12:36 schreef mistah het volgende:
iemand nog een aanbeveling van een soort balsem( zalf) voor je lippen...
ik gebruik nu al 4 weken labello classic en gewoone vasaline(slik 40mg perdag weeg 65)
maar nu beginnen me lippen echt droog te worden er komen van die velletjes op (nog geen scheurtjes)
ik smeer me lippen om de 10 minuten ongeveer.
maar ik heb echt beter spul nodig, wie heeft een goed advies..
liefst iets wat ik ergens in de winkel kan halen of apotheek.

groetjes mistah
Is Blistex Medical niet wat? Die ga ik halen als m'n lippen echt drog worden..
pi_35252304
quote:
Op zondag 19 februari 2006 13:32 schreef Laura 2000 het volgende:

[..]

Is Blistex Medical niet wat? Die ga ik halen als m'n lippen echt drog worden..
[afbeelding]
Ik heb datzelfde bakje alleen dan de witte versie werkt hartstikke goed!
pi_35253256
@Gelderland

Hoe werkt die aquaphor dan? Doe je dat op je gezicht EN op je lippen? Ik vind het een beetje vaag om het via ebay te bestellen uit een ander land. Weet niet precies hoe dat werkt enzo... en of het wel betrouwbaar is.

nu gebruik ik labello classic en heb die calendulan stick gehaald, die iemand adviseerde hier, maar daar krijg je witte lippen van Nu zien mn lippen er nog goed uit, maar het lijkt me echt niet leuk als ze echt gaan vervellen enzo!
pi_35253294
klinkt goed waar kan ik blistex medical halen?
pi_35253435
Dit klinkt we, goed voor ons roa-gebruikers:

ROC ENYDRIAL STICK LEVRES

Voor droge lippen, eventueel met kloven. Voor de hele familie. Specifiek voor patiënten die onder behandeling zijn met bepaalde uitdrogende geneesmiddelen. Zachte beschermende wassen vormen een isolerend laagje, dat vochtverlies voorkomt en de lippen verzacht. Anti-oxidanten zoals vitamine E en verzachtende bestanddelen zoals Bisabolol geven de balsem kalmerende, verzachtende en herstellende eigenschappen.
Gebruik: Naar behoefte, meerdere malen per dag.

Advies bij:
- Gedehydrateerde lippen.
- Kloofjes en barstjes op de lippen

Kenmerk:
Een droge en gevoelige huid kenmerkt zich door roodheid, irritatie, schilfering en een doffe, matte uitstraling. De huid die droog is verliest een belangrijke taak: bescherming. ENYDRIAL® is een lijn die speciaal voor deze huidtypes ontwikkeld is en de producten werken op basis van het APS systeem.

Producten bevatten:
- Het advanced Polymer systeem houdt in, dat de Glycerine ingekapseld is in een systeem met vertraagde afgifte, waardoor de huid langdurig en gecontroleerd wordt gehydrateerd. Het lijkt op een soort sponsje.
- Linolzuur verzekert een betere kwaliteit van het intercellulaire cement.
- Plantaardige olie herstelt de hydrolipidenfilm.
- Beta-sitosterol en vitamine B5 kalmeren irritaties.

Aanbevolen door dermatologen voor de gedehydrateerde, droge, gevoelige en atopische, allergische huid.

Bevat geen parfum.
pi_35256235
En daar zijn we weer.

Ik ben nu 1 week bezig met de Roa kuur, en ik moet zeggen dat het lekker verloopt. Heb amper bijwerkingen gemerkt, maar dat komt nog wel denk ik.

Ik begin nu wel een roze achtige gloed op mijn wangen te krijgen, en soms zijn ze ook heel erg warm. Ik heb dus nog geen last van een droge huid, of droge lippen etc.

Wat ik wel erg frappant vindt, is dat de vlekjes die ik over heb gehouden van oude puistjes, nu wat beginnen te verdwijnen. Normaal gesproken, had ik echt héél veel vlekjes op m'n wangen, maar serieus, ze verdwijnen echt in een rap tempo

Ik slik trouwens elke dag gewoon nog m'n biergist pillen. En ik raad iedereen aan, om dat ook te doen. Ik slik 9 biergist pillen per dag. Bij het ontbijt 3, bij het middag eten 3, en bij het avond eten 3.

Nou ik hou jullie nog op de hoogte!

Groetjes
pi_35256864
quote:
Op maandag 13 februari 2006 13:50 schreef Carolijn het volgende:
Ik ben nu 5 dagen bezig en ik merk nog niets. Het wordt in ieder geval niet erger! dus das mooi

Ben wel benieuwd wanneer ik iets ga merken... Wie heeft er trouwens ervaring met alcoholgebruik tijdens het gebruik van roaccutane? Ik heb namelijk het idee dat ik er niet tegen kan. Werd vrijdag een btje naar van 2 drankjes... Maar ik weet dus niet zeker of het daardoor kwam of door iets anders.. Hoe is dat bij jullie?
Ik heb gisteren 3 of 4 biertjes gehad, ik weet het niet precies meer. Ik heb verders niks gemerkt, dat ik sneller aangeschoten was, of mij beroerd voelde ofzo. Ik heb wel heel even last gehad van een borrelende maag, maar dat duurde maar 5 min, en toen was het weer over. Ik probeer wel te minderen, voor mijn gevoel is 3 of 4 al te veel, als je Roa slikt. Ik hou het voortaan bij 1 of 2, en dan houd het ook echt op. Ik wil er compleet voor gaan, dus om een paar biertjes te laten vallen, heb ik opzich geen moeite mee.
  zondag 19 februari 2006 @ 17:02:31 #258
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_35258488
quote:
Op zondag 19 februari 2006 15:55 schreef JudasPriest het volgende:


Wat ik wel erg frappant vindt, is dat de vlekjes die ik over heb gehouden van oude puistjes, nu wat beginnen te verdwijnen. Normaal gesproken, had ik echt héél veel vlekjes op m'n wangen, maar serieus, ze verdwijnen echt in een rap tempo
Ik meen ergens gelezen te hebben dat je door roa een witte laag over je huid heen krijgt, heb ik zelf ook en zo lijkt het dat je een veel egalere huid krijgt (minder vlekken, oneffenheden).

  zondag 19 februari 2006 @ 17:08:28 #259
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35258661
quote:
Op zondag 19 februari 2006 17:02 schreef Extend het volgende:

[..]

Ik meen ergens gelezen te hebben dat je door roa een witte laag over je huid heen krijgt, heb ik zelf ook en zo lijkt het dat je een veel egalere huid krijgt (minder vlekken, oneffenheden).

Witte laag?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35259497
quote:
Op zondag 19 februari 2006 17:02 schreef Extend het volgende:

[..]

Ik meen ergens gelezen te hebben dat je door roa een witte laag over je huid heen krijgt, heb ik zelf ook en zo lijkt het dat je een veel egalere huid krijgt (minder vlekken, oneffenheden).

Aha, dat is nou nog eens goed nieuws! Ik kan idd merken, dat mijn huid een stuk egaler is, dan de week voor ik Roa slikte. Wat nog wel goed zichbaar is, dat zijn die kleine putjes in mijn huid. Maar ik voelde me deze week wel stukken beter, dan de weken ervoor.
  zondag 19 februari 2006 @ 19:53:42 #261
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_35265383
quote:
Op zondag 19 februari 2006 17:08 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Witte laag?
Ik weet het fijne er ook niet van.
pi_35273995
quote:
Op zondag 19 februari 2006 14:08 schreef mistah het volgende:
klinkt goed waar kan ik blistex medical halen?
Ik gebruik nu ook nog de gewone Blistex.

De Medical kun je gewoon vindn bij de drogist!
pi_35286325
quote:
Wat nog wel goed zichbaar is, dat zijn die kleine putjes in mijn huid.
Dat is scar tissue gok ik, dat gaat ook niet meer weg.
pi_35289780
quote:
Op maandag 20 februari 2006 13:40 schreef riley het volgende:

[..]

Dat is scar tissue gok ik, dat gaat ook niet meer weg.
Ja klopt, het zijn kleine littekentjes. Gelukkig heb ik niet echt van die diepe icepicks. Maar opzich maak ik me totaal niet druk om de evt littekens die ik over ga houden. Het enigste wat ik wil, is van de Acne af, en dan ben ik al tevree.
pi_35290689
Ik heb dat op m'n wangen, bij m'n neus veel, een boel van die hele kleine kuiltjes. Valt echt niet op, zeker niet storend. Wat grotere littekentjes overgehouden bij m'n slapen en op m'n voorhoofd, maar ook daar kan ik niet warm of koud van worden als "ex-patient"

Dit is overigens anders bij gasten die heel erg veel diepe littekens hebben, maar daar is laserpeeling dan weer voor geloof ik.
  maandag 20 februari 2006 @ 16:32:53 #266
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35292269
Ik heb van de dokter Tretinoine creme (vitamine A zuur) en Erytromycine applicatievloeistof (lokale anti-biotica) gekregen. Dit moet ik 4 weken gebruiken en dan moet ik weer terugkomen.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35293407
quote:
Op maandag 20 februari 2006 16:32 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Ik heb van de dokter Tretinoine creme (vitamine A zuur) en Erytromycine applicatievloeistof (lokale anti-biotica) gekregen. Dit moet ik 4 weken gebruiken en dan moet ik weer terugkomen.
tretinoine creme (vitamine A zuur) zou dat net zo effectief zijn als Roaccutane (isotretinoine)?
  maandag 20 februari 2006 @ 17:08:52 #268
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35293584
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:03 schreef mistah het volgende:

[..]

tretinoine creme (vitamine A zuur) zou dat net zo effectief zijn als Roaccutane (isotretinoine)?
Vast niet en als het wel zo is dan lijkt het me dat het alleen werkt als je het constant blijft gebruiken.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 20 februari 2006 @ 17:10:39 #269
88849 Extend
Nee vast niet...
pi_35293640
Ik heb dat ook gehad, en het hielp geen flikker.

Hoop dat het bij jou wel werkt, succes.
  maandag 20 februari 2006 @ 17:21:07 #270
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35294003
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:10 schreef Extend het volgende:
Ik heb dat ook gehad, en het hielp geen flikker.

Hoop dat het bij jou wel werkt, succes.
Ik begon nog met de huisarts over roaccutane, maar hij zei dat het in stappen wordt gedaan.

stap 1: Benzyolperoxide & Salicylzuur
stap 2: Creme met vitamine A zuur & lokaal aanbrengen van antibiotica
stap 3: Orale antibiotica, eventueel icm met het aanbrengen van cremes, etc op de huid.
stap 4: Roaccutane

Het kan zijn dat ik een stap vergeten ben, maar ik ben nu dus bij stap 2.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35294229
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:21 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Ik begon nog met de huisarts over roaccutane, maar hij zei dat het in stappen wordt gedaan.

stap 1: Benzyolperoxide & Salicylzuur
stap 2: Creme met vitamine A zuur & lokaal aanbrengen van antibiotica
stap 3: Orale antibiotica, eventueel icm met het aanbrengen van cremes, etc op de huid.
stap 4: Roaccutane

Het kan zijn dat ik een stap vergeten ben, maar ik ben nu dus bij stap 2.
Wat heb je nu? Eryacne oid?
Signature
pi_35294424
Ik heb ook stap 1 en 3 gehad....

Nu met Roa op dag 11 en ik heb een droge huid maar ook hartstikke veel pukkels


En ik ben chago
  maandag 20 februari 2006 @ 17:39:00 #273
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35294604
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:27 schreef FritsFluitketel het volgende:

[..]

Wat heb je nu? Eryacne oid?
Tretinoine creme en Erytromycine applicatievloeistof.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35295240
Voor de mensen die Roa gebruiken/twijfelen om het te gaan gebruiken,,

een half jaar geleden zat ik onder de acne, ik had echt erg veel last ervan. Ik had alles geprobeert, zalfjes, cleansers, van goedkoop tot duur niets werkte. Ben naar dokter gegaan en hij gaf mij eerst het voor jullie vast wel bekende eryacne (erytromicine) later bleek dat zowat geen enkel topisch middel werkte, dus moest ie naar een oraal middel, dat werd Roaccutane, en was ie daar maar eerder mee begonnen..

Ik kan me nog herinneren dat ik enorm, maar dan ook echt enorme droge lippen kreeg, maar deze waren met een goede balsem weg te krijgen. Ik kreeg last van mijn spieren, depressies, bijna iedere bijwerking wel, tot ik er na 4 maanden mee moest stoppen, bijwerkingen werden te erg. Ik moest eigenlijk nog 2 of anderhalve maanden, dus ik was al bang dat het terug zou komen. Maar nu een half jaar na dato, nog steeds geen puist te zien, heeeeeeel soms ontsnapt er een heel kleintje, en die is de dag erop weg. Maar ze zijn zo klein dat niemand ze ziet.

Mijn tip voor iedereen,, als je het al gebruikt ga door! als je denkt te gaan stoppen, doe het niet! en als je twijfelt,,,, stop daarmee en begin met gebruiken.
  maandag 20 februari 2006 @ 18:09:50 #275
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35295734
Maar voor de mensen die Tretinoine creme en Erytromycine applicatievloeistof hadden, werd je huid daar erg droog van?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35296151
quote:
Op maandag 20 februari 2006 18:09 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Maar voor de mensen die Tretinoine creme en Erytromycine applicatievloeistof hadden, werd je huid daar erg droog van?
In mijn geval, werd het bij geen van allebei droger, ze werkte voor mij dan allebei ook niet. Tretinoine werkte een klein beetje, ery helemaal niet.
  maandag 20 februari 2006 @ 18:30:08 #277
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35296372
quote:
Op maandag 20 februari 2006 18:22 schreef CarpeNoctem het volgende:

[..]

In mijn geval, werd het bij geen van allebei droger, ze werkte voor mij dan allebei ook niet. Tretinoine werkte een klein beetje, ery helemaal niet.
hoelang moest je het gebruiken?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35296548
quote:
Op maandag 20 februari 2006 18:30 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

hoelang moest je het gebruiken?
Ik heb eerst alleen eryacne gekregen, dat zou na een maand moeten werken, dus niet, toen de combinatie met tretinoine, ook nog een maand, ook geen resultaat. Dat betekend dus ery 2 maanden, tretinoine 1 maand (tretinoine zwaarste percentage 10% dacht ik)
  maandag 20 februari 2006 @ 18:39:16 #279
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35296697
Ik heb ACID A Vit (0,05 gram tretinoine/100 gram)
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35296761
dan denk ik niet dat ik 10% had,,, denk dat ik 10% benzoyl heb gehad, dat lijkt me logischer, percentage van tretinoine weet ik dan niet..
  maandag 20 februari 2006 @ 18:49:23 #281
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35297092
Benzoyl heb ik ook een tijd gebruikt en op den duur gaat je huid daar wel lichtelijk verneukt van uitzien. En dat eeuwige bleken van dat spul.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35298637
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:56 schreef CarpeNoctem het volgende:
Voor de mensen die Roa gebruiken/twijfelen om het te gaan gebruiken,,

een half jaar geleden zat ik onder de acne, ik had echt erg veel last ervan. Ik had alles geprobeert, zalfjes, cleansers, van goedkoop tot duur niets werkte. Ben naar dokter gegaan en hij gaf mij eerst het voor jullie vast wel bekende eryacne (erytromicine) later bleek dat zowat geen enkel topisch middel werkte, dus moest ie naar een oraal middel, dat werd Roaccutane, en was ie daar maar eerder mee begonnen..

Ik kan me nog herinneren dat ik enorm, maar dan ook echt enorme droge lippen kreeg, maar deze waren met een goede balsem weg te krijgen. Ik kreeg last van mijn spieren, depressies, bijna iedere bijwerking wel, tot ik er na 4 maanden mee moest stoppen, bijwerkingen werden te erg. Ik moest eigenlijk nog 2 of anderhalve maanden, dus ik was al bang dat het terug zou komen. Maar nu een half jaar na dato, nog steeds geen puist te zien, heeeeeeel soms ontsnapt er een heel kleintje, en die is de dag erop weg. Maar ze zijn zo klein dat niemand ze ziet.

Mijn tip voor iedereen,, als je het al gebruikt ga door! als je denkt te gaan stoppen, doe het niet! en als je twijfelt,,,, stop daarmee en begin met gebruiken.
dit zijn nou de verhalen die mij motiveren om door te gaan



maar wat bedoel je met ik moest stoppen omdat de bijwerkingen te erg waren?

GreetZ Mista}{
pi_35298793
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:33 schreef Laura 2000 het volgende:
Ik heb ook stap 1 en 3 gehad....

Nu met Roa op dag 11 en ik heb een droge huid maar ook hartstikke veel pukkels


En ik ben chago
Niet zo depri doen

Het heeft tijd nodig, zoals je hebt kunnen lezen
Signature
pi_35299032
quote:
Op maandag 20 februari 2006 18:09 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Maar voor de mensen die Tretinoine creme en Erytromycine applicatievloeistof hadden, werd je huid daar erg droog van?
Ik heb die Erytromycine (dat zocht ik toen ik Eryacne zei, dat was de merknaam ) wel gehad, dat is toch van dat spul dat je met een wattenschijfje aan moet brengen? Tretinoine heb ik volgens mij ook gehad, is dat niet dat spul waar je een witte kop van krijgt als je er iets teveel op doet?

Als dat zo is had ik bij Tretinoine wel een licht droge huid en Erytromycine ook wel iets volgens mij. Dat laatste voel je ook als je huid té droog is (zit veel alcohol in dacht ik).
Signature
pi_35299098
quote:
Op maandag 20 februari 2006 19:28 schreef mistah het volgende:

[..]

dit zijn nou de verhalen die mij motiveren om door te gaan



maar wat bedoel je met ik moest stoppen omdat de bijwerkingen te erg waren?

GreetZ Mista}{
Zo te lezen had hij alle bijwerkingen wel een keer gehad en als ik dat lijstje zo bekijk in de bijsluiter....
Signature
pi_35299155
quote:
Op maandag 20 februari 2006 18:40 schreef CarpeNoctem het volgende:
dan denk ik niet dat ik 10% had,,, denk dat ik 10% benzoyl heb gehad, dat lijkt me logischer, percentage van tretinoine weet ik dan niet..
Denk ik ook ja

Benzoyl heb je idd in 5% en 10% volgens mij.
Signature
pi_35300737
quote:
Op maandag 20 februari 2006 15:52 schreef riley het volgende:
Ik heb dat op m'n wangen, bij m'n neus veel, een boel van die hele kleine kuiltjes. Valt echt niet op, zeker niet storend. Wat grotere littekentjes overgehouden bij m'n slapen en op m'n voorhoofd, maar ook daar kan ik niet warm of koud van worden als "ex-patient"

Dit is overigens anders bij gasten die heel erg veel diepe littekens hebben, maar daar is laserpeeling dan weer voor geloof ik.
Gelukkig heb ik geen Acne meer op m'n voorhoofd, heel soms nog een puistje, maar die is dan ook snel weer verdwenen. Ik heb er wel een paar diepe putjes aan overgehouden op m'n voorhoofd, en vooral bij mijn slaap idd. Op m'n beide wangen, heb ik nu ook redelijk veel kleine deukjes en putjes. Maar ik meen ergens gelezen te hebben, dat de wat kleinere littekentjes na verloop van tijd wel verdwijnen. De wat grotere littekens daar heb je dan idd een Laserpeeling voor nodig. Maar net zoals jij zij, ik lig er ook niet bepaald wakker van, dat ik wat littekens ga overhouden.
quote:
Op maandag 20 februari 2006 17:33 schreef Laura 2000 het volgende:
Ik heb ook stap 1 en 3 gehad....

Nu met Roa op dag 11 en ik heb een droge huid maar ook hartstikke veel pukkels


En ik ben chago
Ik heb alleen stap 1 gehad. Ben begonnen met Benzoyl peroxide 5%, en daarnaa overgestapt op 10% Ik ben voorheen nooit naar de Dokter geweest, maar ik hoorde wat positiefe reacties over dit product, dus ik dacht gelijk, aanschaffen die hap. Maar zoals 2Low4Zero zij, het verneukt op ten duur je gehele huid. Ik heb dit gehad in de zomer. Het was zo rond de 30 graden, en daar loop je dan met dat zalf op je gezicht. Ik had een kop als een kreeft, en het brande gigantisch. Maar ja ik dacht bij me zelf, toch maar doorzetten.

Ik heb een aantal keren iets ontzettend pijnlijks mee gemaakt door de Benzo. Ik had op m'n kaaklijn een aantal puistjes, gelijk insmeren met Benzo natuurlijk. Maar na verloop van tijd, had ik gigantisch droge plekken gekregen, en het was maar niet te genezen. Toen de puistjes verdwenen waren, zat dat plek ernog. Gelijk flink wat dagcreme er over heen gesmeerd, maar het hielp geen ruk. Ongeveer 2 dagen erna, kwam er een nieuw puistje doorzetten op dat droge plek. Nou ik kan je garanderen, dat voelt echt niet fijn. Ik weet niet hoe ik het beste moet beschrijven, maar het is een schrijnende pijn.

Maar hé kop op! De puistjes verdwijnen na een loop van tijd echt wel. Je moet de Roa gewoon even de tijd geven, en dan komt het allemaal wel goed. Maar wat denk je wat ik die 2 jaar door heb moeten maken, en al die andere mensen die er last van hebben (gehad) Bekijk het op een goede manier. Over dik een half jaartje, is jouwn gezicht compleet clean. En ja, je zult even door de zure appel heen moeten bijten ivm de bijwerkingen die je van de Roa krijgt, maar je hebt geen andere keus.
  maandag 20 februari 2006 @ 20:16:22 #288
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35300880
quote:
Op maandag 20 februari 2006 20:13 schreef JudasPriest het volgende:

[..]

Maar ik meen ergens gelezen te hebben, dat de wat kleinere littekentjes na verloop van tijd wel verdwijnen. De wat grotere littekens daar heb je dan idd een Laserpeeling voor nodig.
Je kan ook microdermabrasie nemen. Dat schijnt echt heel goed te werken.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35301011
Ja dat zou opzich ook nog kunnen ja. Maar dat kost ook een paar centen.
  maandag 20 februari 2006 @ 20:21:40 #290
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35301119
quote:
Op maandag 20 februari 2006 20:19 schreef JudasPriest het volgende:
Ja dat zou opzich ook nog kunnen ja. Maar dat kost ook een paar centen.
Waar ik woon, kan het voor 50 euro per half uur, gemiddeld zijn ergens tussen de 4 en de 8 behandelingen nodig.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35301450
quote:
Op maandag 20 februari 2006 20:21 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Waar ik woon, kan het voor 50 euro per half uur, gemiddeld zijn ergens tussen de 4 en de 8 behandelingen nodig.
Nou dat vindt ik nog al wat. Uitgerekend kom je dan op zo'n ¤ 400,- uit als je 8 behandelingen hebt gehad.

Ik heb even op de site gekeken van Microdermabrasie, en ik zie daar toch wel een heel mooi resultaat.

Voor de behandeling:


Na de behandeling


Maar ik heb zo'n gevoel, dat je huid er voor 1 maandje knap uit zal zien, en dat de Acne daarna flink zal terugkomen. Want het gaat via een chemische peeling, en dat word via de buitenkant behandeld, en acne komt van binnenuit. Dus ik denk dat een Roa kuur stukken effectiever is. En het kost je ook niks, het word verzekerd.
pi_35304883
God wat was ik misselijk Zaterdag! Ik drink echt niks meer tot ik klaar ben met Roa !
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_35308206
Heb net even gekeken net en ik heb dus geen Tretidinges gehad, alleen Erydinges, in zowel crème als applicatievloeistof.
Signature
pi_35308243
quote:
Op maandag 20 februari 2006 20:28 schreef JudasPriest het volgende:

[..]

Nou dat vindt ik nog al wat. Uitgerekend kom je dan op zo'n ¤ 400,- uit als je 8 behandelingen hebt gehad.

Ik heb even op de site gekeken van Microdermabrasie, en ik zie daar toch wel een heel mooi resultaat.

Voor de behandeling:
[afbeelding]

Na de behandeling
[afbeelding]

Maar ik heb zo'n gevoel, dat je huid er voor 1 maandje knap uit zal zien, en dat de Acne daarna flink zal terugkomen. Want het gaat via een chemische peeling, en dat word via de buitenkant behandeld, en acne komt van binnenuit. Dus ik denk dat een Roa kuur stukken effectiever is. En het kost je ook niks, het word verzekerd.
Het gaat hier toch om littekens?
Signature
pi_35308453
NA 2 maand en half behandelijk lijkt het iets beters te gaan...
pi_35309199
quote:
Dus ik denk dat een Roa kuur stukken effectiever is. En het kost je ook niks, het word verzekerd.
Waar je wel rekening mee moet houden, denk ik althans, is dat het effect wel blijvend is maar niet zo effectief als het in de eerste instantie lijkt. Ik ben zelf van vrij problematisch naar vrijwel probleemloos gegaan in een maand of 6/7, daarna gestopt. Het is echter wel terug gekomen, maar veel beter beheersbaar dan voorheen. Ik heb daarna nog wel last gehad van m'n huid maar dat is voornamelijk omdat ik iedere uiterste verbetering als standaard aanhield van hoe het hoorde te zijn en uiteindelijk nog een boel eraan loop te prutsen. De meeste mensen die ik ken hebben niet eens door dat ik een huidprobleem heb c.q gehad heb, maar voor mezelf is het nog steeds een issue, ondanks het feit dat Roa het verminderd heeft tot proporties die heel normaal zijn. Ik heb mezelf alleen aangeleerd eraan te kloten en dat is misschien nog wel het moeilijkste om te verbeteren, want daar kan geen medicijn tegenop.

Dus probeer dat alsjeblieft met man en macht te voorkomen, want dat kan wat 100% fysieke vooruitgang is echt ruineren qua wat je eraan hebt.
  maandag 20 februari 2006 @ 23:00:16 #297
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_35309324
Mijn huisarts zei trouwens tegen mij dat er tot op heden nog geen pil bestaat die acne voor de volle 100% blijvend kan genezen.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_35309389
quote:
Op maandag 20 februari 2006 23:00 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:
Mijn huisarts zei trouwens tegen mij dat er tot op heden nog geen pil bestaat die acne voor de volle 100% blijvend kan genezen.
Dat klopt. Sommige mensen blijven 't altijd houden (o.a ikzelf), kun je niks aan doen medicinaal gezien. Nog niet althans.
pi_35309538
General information
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Search&db=pubmed&term=roaccutane&tool=fuzzy&ot=roacutane

Side effects
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=1301795&query_hl=3&itool=pubmed_docsum
quote:
1: Lens Eye Toxic Res. 1992;9(3-4):429-38. Related Articles, Links


Ocular side effects of accutane therapy.

Lerman S.

The recent interest in treating acne with one of the retinoid drugs has been accompanied by a wide variety of ocular side effects involving the eyelids, cornea, lens, optic nerve and retina. In one group of patients being evaluated for possible efficacy of a retinoic acid analogue in treating psoriasis, several patients complained of difficulty driving at night due to decreased dark adaptation which we were able to document. Fortunately, most of the above side effects tend to disappear within months after the drug is discontinued. However, we have recently seen two cases of dry eye syndrome associated with Accutane therapy that have persisted for more than two years. In addition, scattered reports have appeared regarding cataracts in young patients (teens to early 40's) which developed during, and/or after Accutane treatment. We have examined lens matter derived from two such patients who had extracapsular cataract extractions. Their lens proteins showed an elevation in UV absorptivity (between 330-390 nm) compared with matched control material (derived from Eye Bank specimens) and HPLC analyses demonstrated an abnormal peak in their profiles which was similar to one present in control samples incubated with retinoic acid and was not present in lens protein samples derived from cataracts not associated with Accutance therapy. These observations demonstrate that some of the Accutane induced ocular side affects are not reversible when the drug is stopped, and patients on such therapy should be carefully monitored.

PMID: 1301795 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Oa droge ogen kan een blijvend effect zijn van het gebruik van dit middel. Via google kun je hier veel over vinden. Droge ogen kan een zeer belemmerende klacht blijken. Het is dus zeker geen middel zonder (potentiele) ernstige bijwerkingen.
Misschien stof tot nadenken als je overweegt dit middel te gaan gebruiken.
STOLEN GOODS - email me for further information *O*

[img]http://forum.fok.nl/usericons/22838/steun.jpg[/img]
pi_35309696
Ik heb hier geen enkele problemen mee gehad trouwens. Ik vermoed wel dat het gebruik slecht voor m'n gemoed geweest is, want ik ben na 't gebruik gedeprimeerder geweest dan ooit voor een tijd (ondertussen is dat al lang weer overwonnen). Dit kan ook zijn omdat ik voordat ik aan de Roa ging (wat me aangeraden werd door derden) niet het idee had dat er iets mis was of dat ik me ergens voor moest schamen, dat is pas toen gaan dagen.
pi_35309818
quote:
Op maandag 20 februari 2006 23:08 schreef riley het volgende:
Ik heb hier geen enkele problemen mee gehad trouwens. Ik vermoed wel dat het gebruik slecht voor m'n gemoed geweest is, want ik ben na 't gebruik gedeprimeerder geweest dan ooit voor een tijd (ondertussen is dat al lang weer overwonnen). Dit kan ook zijn omdat ik voordat ik aan de Roa ging (wat me aangeraden werd door derden) niet het idee had dat er iets mis was of dat ik me ergens voor moest schamen, dat is pas toen gaan dagen.
Het is niet een bijwerking die bij iedereen optreedt. Maar als de bijwerking optreedt - en ook na staken van behandeling blijft bestaan - is het wel een zeer vervelende klacht die je eraan over houdt.

De post was bedoeld als extra informatie, voor die mensen die misschien nog zitten te twijfelen.
STOLEN GOODS - email me for further information *O*

[img]http://forum.fok.nl/usericons/22838/steun.jpg[/img]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')