Bier dat aan die voorwaarden voldoet is vrij simpel te krijgen, dat heet 'oud bruin'. Of dat is wat je zoekt is een tweede.quote:Op woensdag 28 december 2005 18:24 schreef Chrisje101 het volgende:
Bier zonder hop is zoet van smaak omdat de vergisting niet compleet was, waardoor er meer suikers in het bier achterblijven en het alcoholpercentage laag is.
Belgisch kloosterbier is meestal niet zoet en heeft ook geen laag alcoholpercentagequote:Nou heb ik helemaal geen verstand van bier, ik weet dus niet welk bier het dichtst bij het bier dat ik zoek komt. Engelse ale of Belgisch kloosterbier, zover ben ik gekomen, maar dan?
Ben idd ook benieuwd naar de resultaten van dit recept.quote:Op woensdag 28 december 2005 19:13 schreef De_Hertog het volgende:
Leuk idee trouwens, zo'n oud recept uitproberen. Laat je het resultaat hier horen, en indien positief, mag ik het recept?
Weet je misschien ook waarom het bier zuur was? Elders heb ik namelijk gevonden dat het middeleeuwse bier door onvolledige vergisting juist aan de zoete kant was.quote:Op donderdag 29 december 2005 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Middeleeuws bier was meestal zuur
Melkzuurvorming door melkzuurbacterienquote:Op donderdag 29 december 2005 20:51 schreef Chrisje101 het volgende:
[..]
Weet je misschien ook waarom het bier zuur was? Elders heb ik namelijk gevonden dat het middeleeuwse bier door onvolledige vergisting juist aan de zoete kant was.
Melkzuurbacteriën in bier?.quote:Op donderdag 29 december 2005 20:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Melkzuurvorming door melkzuurbacterien
Aardig bedacht, maar mede is een honingdrank.quote:Op donderdag 29 december 2005 20:58 schreef Litpho het volgende:
Niet dat het je verder gaat helpen met je zoektocht, maar misschien is het een idee om eens Mede te proberen?
Ja, melkzuurbacterien in bierquote:
Bedankt voor de link, heel informatief!quote:Op donderdag 29 december 2005 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:
http://www.betrunkene-dekorieren.de/bierlexikon/lexikonabise.html
Graag gedaanquote:Op donderdag 29 december 2005 22:27 schreef Chrisje101 het volgende:
[..]
Bedankt voor de link, heel informatief!
"Er werd in de Middeleeuwen erg veel bier gedronken. Naar schatting zo'n 400 liter per persoon per jaar. Bier heeft een lage pH (zuur) en tezamen met het aanwezige alcohol zorgt ervoor dat bier minder ziektekiemen bevatte dan water. Bovendien heeft bier een behoorlijke calorische waarde en bevat het aminozuren en B vitamines.. Vanwege deze eigenschappen was bier eeuwenlang de meest geliefde en meest gedronken drank. Het bier in die tijd was wezenlijk anders dan tegenwoordig. Na de middeleeuwen daalde de bierconsumptie, maar aan het einde van de 19 e eeuw nam deze weer toe vanwege de ontwikkeling van het lager bier."quote:Toch denk ik dat die melkzuurbacteriën specifiek zijn voor het Berlijns Witbier en enkele andere bieren, maar zeker niet in ieder bovengistend bier voorkomen. Soms wordt de aanwezigheid van melkzuurbacteriën in bier namelijk als een fout gezien. Dus: Goed middeleeuws bier was niet zuur, maar zoet. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat zuur bier niet lekker is hoor!
Paar willekeurige links gegoogled over ongewenste melkzuurbacteriën:
http://home.wanadoo.nl/hoorns.hopbier/fouten.html
http://www.biertje.tmfweb.nl/encb.htm
http://www.hobbybrouwen.nl/artikel/zuur.html
Nou weet ik ook niet meer! Ik zou graag de bron van de info op die internetpagina zien.quote:Op donderdag 29 december 2005 22:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Bier heeft een lage pH (zuur) en tezamen met het aanwezige alcohol zorgt ervoor dat bier minder ziektekiemen bevatte dan water.
http://www.food-info.net/nl/national/ww-bier.htm
quote:-=skortila=- wrote:
Je zou het Keyte bier eens kunnen proberen.
Voor zover ik me kan herrineren wordt het gebrouwen zonder hop. Het is alweer enige tijd terug dat ik het op heb. Met een beetje geluk wel te verkrijgen bij een bierspeciaalzaak.
zie ook http://www.internetv.biz/dob/kyte.asp
Dat bier ziet er interessant uit. Ik ga nu op zoek naar een bierspeciaalzaak in de omgeving van Hilversum.quote:Op vrijdag 30 december 2005 12:44 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb het een vriend van me gevraagd die inmiddels al zeer veel bieren heeft geproefd (stuk of 1000 verschillende volgens ratebeer.com)
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |