abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 9 december 2005 @ 05:57:48 #51
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_32936682
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 01:36 schreef Killer_Mom het volgende:
tuurlijk, maar de ouders zeggen dat t kind geen pijn heeft, weten zij veel,
de artsen doen dit niet zomaar.
wat is er mis met leed, en \ of pijn besparen, laat t kindje slapen, voor goed. waarom tijd rekken?
Tuurlijk. Maar het is toch ook logisch dat de ouders even tijd nodig hebben om die beslissing te nemen? Dat is toch niet iets wat je in je eentje, in 1 gesprek besluit?

De artsen kunnen wel blijven zeggen dat euthenasie niet het doel is, maar als de pijnstilling het overlijden van het jongetje tot gevolg heeft, maakt dat voor de ouders natuurlijk weinig verschil.

Ik ben zo langzamerhand wel heel benieuwd naar het verhaal van het ziekenhuis.
  vrijdag 9 december 2005 @ 15:26:59 #52
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_32946317
quote:
Ouders klagen ziekenhuis aan

Van onze verslaggeefster NANSKA VAN DE LAAR

Purmerend-Het Waterlandziekenhuis in Purmerend is verantwoordelijk voor de fouten die zijn gemaakt tijdens de geboorte van Josepheo. Dat stellen de ouders van de baby, een echtpaar uit Zuidoostbeemster, en hun advocaat W.G. Verkruisen.

Het op 29 september geboren jongetje kwam met een dwarslaesie ter wereld en haalde deze week het landelijk nieuws, omdat de Raad van Kinderbescherming de voogdij over het baby'tje tijdelijk heeft overgedragen aan Bureau Jeugdzorg. Aanleiding hiervoor zou zijn dat de ouders van Josepheo, die aan de beademing in het VU Medisch Centrum in Amsterdam ligt, niet instemden met de wens van de behandelend arts om de hoeveelheid morfine te verhogen.

Het Purmerendse ziekenhuis is inmiddels door de raadsman van het echtpaar officieel aansprakelijk gesteld voor de fouten die tijdens de bevalling zijn gemaakt. Josepheo werd met een keizersnede gehaald en daarbij is volgens Verkruisen te hard aan zijn lijfje en nek getrokken. Het Waterlandziekenhuis wil niet ingaan op de aanklacht. ,,We gaan als ziekenhuis nooit in op individuele patiëntenzaken. Daartoe zijn we ook niet bevoegd. We geven geen enkele toelichting op de zaak'', aldus J. Schraverus, voorzitster van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

Over de second opinion die over de toestand van Josepheo gemaakt zou worden, had Verkruisen gisteren nog niets gehoord. ,,Het ziekenhuis heeft daarvoor een andere arts ingeschakeld. Ik heb wel vanmiddag (gisteren, red.) een gesprek met de Raad van Kinderbescherming en die heeft kennelijk wat uit te leggen. Er is in deze zaak geen onderzoek door de raad en de kinderrechter gedaan en ik vraag me af hoe ze het in hun hoofd hebben gehaald om de ouders uit de ouderlijke macht te laten ontzetten. De raad heeft zijn verstand verloren.''

De ouders van Josepheo willen zelf niet met de pers praten en willen volgens Verkruisen op dit moment hun aandacht alleen maar verder wijden aan hun kindje. ,,Ze zijn gespleten. Ze zijn zeer, zeer verdrietig en wanhopig. En nu zijn ze ook nog eens uit de ouderlijk macht gezet.

Volgens de Raad van Kinderbescherming, die op aanvraag van de artsen van de VU, de voogdij tijdelijk aan Jeugdzorg heeft toegewezen, was er sprake van een 'acute maatregel in een levensbedreigende situatie'. Of de artsen juist hebben gehandeld zal vandaag blijken tijdens een zitting bij de rechtbank in Haarlem.
Er is kennelijk nog een zitting vandaag bij de rechtbank in Haarlem. Ik ben benieuwd wat daar uit komt.

Ik ben ook benieuwd wat die levensbedreigende situatie nu eigenlijk was, als het er alleen maar om ging het kind geen pijn te laten lijden. Kun je aan pijn sterven?
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
  vrijdag 9 december 2005 @ 16:09:07 #53
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_32947430
quote:
Ouders krijgen weer gezag gehandicapt kind

Van onze verslaggever

Haarlem-De ouders van de zwaar gehandicapte Josepheo, die vorige week op verzoek van VU Medisch Centrum in Amsterdam tijdelijk uit de ouderlijke macht werden gezet, hebben weer volledig gezag over hun baby. Dat besloot de kinderrechter vrijdag bij de rechtbank in Haarlem.

Op de besloten zitting zijn de partijen het eens geworden over de medische behandeling van de baby. Niet alleen de ouders zijn blij met het besluit, ook het VU Medisch Centrum is opgelucht.

,,Het behandelend team zal al het mogelijke doen om het kind optimaal te behandelen en de ouders te begeleiden.''
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_32947636
fijn
Heb je ook een bron?
pi_32948919
Goed om te horen dat beide partijen het eens zijn geworden over de verdere medische behandeling van het kind.
  zaterdag 10 december 2005 @ 13:05:26 #56
12913 GreatWhiteSilence
Bite me! (Not you, Annicka!)
pi_32968286
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 16:16 schreef poemojn het volgende:
fijn
Heb je ook een bron?
Het Noordhollands Dagblad
Man, unlike the animals, has never learned that the sole purpose of life is to enjoy it. (Samuel Butler)
pi_32968469
quote:
Ouders die niet huilen, het ziekenhuis lijkt dat niet gewend te zijn. Er wordt door verpleegkundigen ook steeds gezegd: 'U mag wel huilen, hoor.' Dát wij niet huilen, die verwerking komt later wel, wordt waarschijnlijk gezien als een vorm van labiliteit. Zo van: zij kunnen deze beslissing niet aan."
Die ouders zijn wel een beetje paranoya.
Ik begrijp het wel dat ze zich rot voelen, maar toch ... die verpleegsters bedoelen het goed hoor. Niet iedereen bij de VUmc is zoals die lompe arts.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')