abonnement Unibet Coolblue
  maandag 5 december 2005 @ 18:29:51 #1
40714 Subhuman
Televised confession
pi_32841434
Welkom in Fotografie!

Leuk dat je hebt besloten langs te komen in het forum over fotografie en beeldbewerking! Hieronder staan een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten voor je gaat posten in dit forum.

Heb je een vraag?

Omdat een aantal vragen erg vaak voorkomt hebben we daarvoor centrale topics in het leven geroepen. In deze topics kan je teruglezen of je vraag wellicht al eerder beantwoord is. Omdat mensen die verstand hebben van de dingen die in dergelijke topics aan bod komen ook vaak in die topics te vinden zijn, kun je je vraag daar ook het beste stellen.

Er zijn centrale topics voor de volgende onderwerpen:

  • Het vragen van advies over je foto Help me mijn foto verbeteren deel 4
  • Het laten zien van je fotobewerkingen Beoordeel mijn bewerking - deel 1
  • Vragen over het bewerken van je foto's [centraal] Fotobewerking/Photoshop! deeltje 2

    We vragen je om vragen of opmerkingen die vallen onder deze twee topics zo veel mogelijk in deze centrale topics te posten. Dit is omdat deze onderwerpen zo populair zijn, en er anders een wildgroei aan topics zou ontstaan.

    Ben je op zoek naar een digitale camera? Lees dan verderop in deze FAQ!

    Voor al je andere vragen: open gewoon een topic! Je zult zien dat er altijd gebruikers zijn die antwoord kunnen geven op je vraag.

    FOT Wiki

    Een groot aantal vragen wordt ook beantwoord op onze FOT Wiki. Een Wiki is een systeem waar iedereen mee kan helpen aan een soort grote encyclopedie. Ben je het niet eens met een verhaal wat op de Wiki staat, of heb je een aanvulling? Dan kan je die zelf meteen schrijven! Hierdoor ontstaat een grote verzameling artikelen; een waardevolle bron van informatie voor iedereen.

    Voor algemene vragen over de Wiki zelf kan je terecht in het Feedback forum.

    Wil je iets laten zien?

    Dat kan natuurlijk! Naast het van elkaar leren door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, is dit forum ook uitermate geschikt om je eigen werk of dat van anderen te showen! Hou bij het posten van werk dat niet van jou is wel rekening met copyrights. Het veiligst zit je met een simpel weblinkje.

    Resizen

    Verklein je afbeeldingen voordat je ze op het forum plaatst. Een breedte van 550 pixels past perfect in de breedte van de Fok layout. Bovendien zorgt deze breedte ervoor dat je afbeeldingen niet te groot worden en ze ook voor de mensen zonder een supersnelle breedbandverbinding nog enigszins goed binnen te halen zijn.

    Het forum zal automatisch te grote afbeeldingen verkleinen maar dat vervormt verschrikkelijk. Bovendien gebeurt het niet altijd even goed. Je foto's zien er dus ook nog eens beter uit wanneer je ze zelf verkleint.

    Het aanschaffen van een digitale camera

    Veel mensen komen naar FOT voor advies over het aanschaffen van een digitale camera. Een goede keuze want hier kun je goed advies krijgen van ervaringsdeskundigen. Hiervoor hebben wij twee centrale topics! Gebruik deze om je vraag te stellen!

    [CENTRAAL]Wie helpt mij een nieuwe camera vinden?


    Ben je op zoek naar een digitale camera, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je geen idee in welke richting je moet zoeken? Dan ben je in dit topic op de juiste plek!

    Wees wel zo duidelijk mogelijk in je vraag. Vertel wat je budget is, wat je met je camera wilt gaan doen, of je een gevorderde fotograaf bent of dat je juist met deze leuke hobby wilt beginnen, etc. Zonder deze informatie kan niemand je van goede tips voorzien.

    [centraal] Wie heeft er ervaring met deze camera (deel 2)

    Heb je je al uitgebreid georiėnteerd op de digitale cameramarkt en heb je slechts enkele modellen over om uit te kiezen? Wil je graag ervaringen van anderen weten die de camera die jij wilt kopen al hebben? Dan ben je in dit topic op de juiste plek!

    Post hier de cameramodellen die je op het oog hebt. Anderen kunnen je dan meer informatie geven en hun eigen ervaringen over deze camera's vertellen.

    Reageren op foto's

    De fotograaf heeft er het meest aan als je goed onderbouwt waarom je een foto lelijk vindt. Met deze informatie kan hij zichzelf dan verbeteren; het is ook erg leuk om te zien als deze dan de volgende keer met een veel mooiere foto terugkomt! Op reacties als "Wat een kutfoto" e.d. zitten we niet te wachten; deze zullen dan ook worden weggehaald.

    Houd bij het bekijken van portretfoto's in gedachten dat het in dit forum gaat om de foto en niet om het model. Daarvoor kun je terecht in US. Reageer daarom inhoudelijk op de techniek of het uiterlijk van de foto! Posts waarin het model schaamteloos wordt afgezeken zullen worden weggehaald. Ook hoef je niet te vragen wie een model is in bijvoorbeeld het (semi-)naakt fotografie topic, dergelijke posts zullen worden beloond met een edit.

    De moderators

    Is je bericht ge-edit, een foto weggehaald, zit er een slotje op je prachtige topic en ben je het daar niet mee eens? Dan kun je de moderators daarop aanspreken in [FOT Feedback] over pixels en andere klachten . Je kunt ook persoonlijk contact met ze opnemen.

    De moderators van FOT zijn

    RonaldV


    en

    Shark.Bait


    Tenslotte

    We willen je graag heel veel plezier wensen in FOT! Stel vragen als je iets niet weet, deel je foto's met de medegebruikers, en heb vooral veel lol!

    [ Bericht 0% gewijzigd door Shark.Bait op 18-07-2006 08:20:41 ]
  •   zaterdag 1 april 2006 @ 20:57:35 #2
    30789 RonaldV
    Phabulous Phantoms
    pi_36560471
    Sinds 7 maart 2006 wordt er door de mods van FOT zwaarder gemod op te grote foto's!
    Zoals je hierboven kunt lezen is de maximale grootte van foto's vastgesteld op 550 pixels breed. Tot voor kort zijn we daar op FOT vrij flexibel mee omgegaan, en hebben we alleen foto's die groter waren dan ongeveer 800 pixels omgezet naar links. Daar is nu verandering in gekomen.

    Sinds dinsdag 7 maart zetten de FOT mods alle fotos die vanaf dan gepost worden en die niet voldoen aan de norm van 550 pixels om naar een linkje. Er is GEEN excuus meer.

    Als je niet weet hoe je een plaatje op Fok! formaat moet aanbieden, dan kun je dat volledig geautomatiseerd laten doen door bijvoorbeeld deze (externe) image resizer

    [ Bericht 5% gewijzigd door RonaldV op 26-04-2006 23:39:36 ]
    - "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
    - Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
    - Privacy Matters
      woensdag 14 juni 2006 @ 11:13:11 #3
    30789 RonaldV
    Phabulous Phantoms
    pi_38842244
    Uiteraard valt de gehele FOT-policy onder de alghele FOK!-policy. De Userpolicy gaat altijd voor de FOT-policy.
    - "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
    - Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
    - Privacy Matters
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')