zondag 27 november 2005 @ 14:36:07 #1
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_32617780
Oke, ik ben een redelijke kok maar op het moment dat het op Pateserie aankomt ben ik niet thuis. Op een of andere manier wil ik mn handen er niet aan branden en mijn zorgvuldig opgebouwde imago en zelfbeeld niet danig in de waagschaal zetten.

Maar na eergisteren heb ik nog een heel aantal heerlijek stoofpeertjes in de pan staan. Nu heb ik gisteren maar eens bedacht iets geks te gaan doen, dus heb ik nu een pakje voor Kwarktaart, boter, slagroom en kwark in huis gehaald om een kwarktaart te gaan maken met stoofpeertjes. Geen idee of het lekker is maar dat zullen we wel zien.

Maar zijn er nog speciale zaken waar ik aandacht aan moet besteden? Kan ik ook met laagjes werken? Dus eerst een laagje kwarktaart, daar bovenop een laagje stoofpeertjes, eenlaagje kwark en daar weer stoofpeertjes bovenop? Of moet ik eerst de kwarktaart maken, in de koeling zetten en daarna pas het fruit er boven op doen?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_32622081
Je kan ook gewoon de kwarktaart maken en in plaats van alleen water heel kleine stukjes stoofpeer (en sap) gebruiken, de rest aanvullen met water. Dit doe ik vaak met ananas of vruchtjes ofzo.
pi_32626531
Waarom niet de peer mengen met de kwark?

(en het is een heerlijke combinatie kan ik je zeggen )

Voorbeeld:
Ondergrond: HW deeg (koekdeeg)
Daar op wat jam smeren
Dan een laagje kwark gemengd dus met de peren
Daar op een laagje cake/kapsel
daar over de rest van de kwark!
Afwerken met stukjes peer aan de boven kant.
  zondag 27 november 2005 @ 20:15:56 #4
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32626881
Bij kwarktaart moet je er vooral op letten dat het geheel niet te waterig wordt want dan stijft het niet mooi op.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')