abonnement Unibet Coolblue
pi_32786276
aangezien ik wel een reactie van ze zou willen zien, heb ik nog wat aanpassingen aangebracht in de brief...hoef je niet te gebruiken, ik zal nog wel wat foutjes hebben gemaakt, maar het is misschien handig...iig succes


Schoemakers, Reijnen en Takken
Boslaan 4
2132 DX Hoofddorp

afzender....

Betreft Big Brother


Geachte heer/dame,

Via de aftiteling van het real-life soap programma Big Brother van Talpa ben ik er achter gekomen dat U de notaris bent voor het goed en geordend verlopen van de stemming via SMS en via GSM.

Ik weet dat ik hier geen partij in ben doch verzoek ik U vriendelijk mij antwoord te geven, indien dit mogelijk is, rekening houdend met Uw geheimhoudclausules. De reden dat ik deze vragen stel is het feit dat er door tientallen personen op het internet getwijfeld wordt aan de juiste telling van deze stemmen.

Statistisch gezien komen er onmogelijke cijfers naar voren gedurende tussenstanden.
De landelijke media hebben diverse malen gepubliceerd inzake de gang van zaken met de harde woorden “fraude”. Er zijn al meerdere malen kamervragen gesteld door SP kamerlid JP de Wit aan de minister van justitie dhr. Donner of hier de wet op de kansspelen wordt omzeild.

Er zijn al meerdere incidenten bij de TMF awards alsmede Big Brother geweest die het tegendeel hebben bewezen van een eerlijke stemming. Door de betreffende woordvoerders werd dit afgedaan als tussenstanden (had U ook toegang tot deze gegevens?) en als niet commercieel relevant, het ging immers om duizenden Euro’s.

Doordat er op de aftiteling wordt verklaard dat u de notaris in deze bent wordt de suggestie gewekt dat u in staat voor de authenticiteit van de cijfers en de tijdstippen die gepubliceerd worden.
Hoe kunt u dit verklaren?
Heeft u toegang tot de originele bronnen van KPN, T-Mobile, Telfort etc ?
Kunt U verklaren en waarborgen dat alles conform de regels is verlopen?
Zo ja, hoe ziet u daar op toe, wat is de werkwijze om dit te kunnen verklaren en te waarborgen?
Krijgt U de gegevens van de providers overhandigd die relevant zijn voor de stemming, zodat U die gegevens samen met die van Endemol kunt vergelijken en verifiëren?
Of ziet U alleen maar toe dat de prijs, die in het vooruitzicht wordt gesteld bij de vraag om te gaan stemmen, op de juiste manier aan een stemmer wordt uitgereikt?

Het publiek belang van een eerlijke stemming is cruciaal, immers de geloofwaardigheid en integriteit van de notaris als geheel wordt door Uw optreden als auditor gewaarborgd.

Indien U inzage heeft in het de te versturen aantallen sms-jes, noodzakelijk om de uitslagen als integer te kwalificeren, is het U duidelijk dat dit een miljoenen industrie is en dat de antwoorden dusdanig belangrijk zijn dat U zeer zorgvuldig te werk dient te gaan?

Indien U de combinatie van vragen, daarbij rekening houdend met het feit dat het gaat om een miljoenen industrie, niet duidelijk kan beantwoorden, dan wordt de authenticiteit van de gegevens niet op de juiste wijze gewaarborgd, wat mij en vele kijkers dan ernstig zorgen zou baren. Uw naam als notaris wordt dan gebruikt om een grootschalige fraude te maskeren aan het publieke gezicht.

Hoogachtend,
“ That was pretty fucking trippy... ”
Pulp Fiction
pi_32786306
ZIe al dat je em hebt verstuurd...verspilde moeite...
“ That was pretty fucking trippy... ”
Pulp Fiction
pi_32786407
Goeie actie HaloII
Ik hoop dat je antwoord krijgt en dat APK deze 'brief' ook nog effe naar Dhr. de Wit doorstuurt.
Die Mini heeft ook minimaal een half miljoen opgebracht schat ik.
Gelukkig heb ik zelf in alle BB's nooit één cent aan die oplichters uitgegeven.
Deze BB spant wat mij betreft de kroon met onbeschaamt graaien.
  zaterdag 3 december 2005 @ 18:56:24 #54
6941 APK
Factual, I think.
pi_32786449
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 18:54 schreef Coos het volgende:

Ik hoop dat je antwoord krijgt en dat APK deze 'brief' ook nog effe naar Dhr. de Wit doorstuurt.
Kun je dat zelf niet, luie flikker.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_32786581
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 18:56 schreef APK het volgende:

[..]

Kun je dat zelf niet, luie flikker.
Ik heb zijn email niet

  zaterdag 3 december 2005 @ 19:10:28 #56
6941 APK
Factual, I think.
pi_32786774
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 19:02 schreef Coos het volgende:

[..]

Ik heb zijn email niet

J.dWit@tweedekamer.nl
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  Moderator zaterdag 3 december 2005 @ 19:17:32 #57
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_32786975
Oh, en Coos: ga er maar niet zelf nog dingen in veranderen, in die brief.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  zondag 4 december 2005 @ 03:10:21 #58
129756 Zwanee
RW verslaafd
pi_32799012
Top die brief!
Ik ben heel erg benieuwd of je een antwoord gaat krijgen!
Bij zeggen wat je denkt is het belangrijk om het denken niet te vergeten....
  zondag 4 december 2005 @ 13:51:58 #59
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_32805990
De blunder van Bridget van afgelopen donderdag bewijst m.i. alleen maar dat het wél eerlijk gaat en dat er heel veel kan gebeuren (maw: heel veel sms-jes kunnen binnenkomen) in heel korte tijd.
  zondag 4 december 2005 @ 14:39:03 #60
131784 bhs
gestoorde gek
pi_32807374
Nou ik ben onder de indruk hoor! Ik dacht dat ik niet meer te redden was door zo overdreven fanatiek te zijn, en een screenshot te posten van de aftiteling. Vervolgens gaat HaloII nog even een stapje verder door een brief te schrijven aan het betreffende kantoor. Overigens had ik inderdaad, moet ik toch toegeven, ook al op internet gezocht of het een bestaand kantoor betrof, en daarbij gezien dat er in de aftiteling een spelfoutje zat. Laat ik erbij vermelden dat het een betrekkelijk oude screenshot is; dus niet van een al te recente live-uitzending.

Toch nog even over de bewijslast. Ik weet bijna zeker dat, wat voor bewijs er ook op tafel komt, mensen die ervan overtuigd zijn dat er wordt gefraudeerd nooit zullen willen toegeven dat het niet zo is. Daarom zei ik ook dat het veel moeilijker is om te bewijzen dat het eerlijk gaat, dan dat het is te bewijzen dat het NIET eerlijk gaat. Ga maar na: als Talpa/Notaris/BB overtuigend bewijs op tafel leggen dat alles eerlijk verloopt, zullen er nog steeds mensen zijn die dat in twijfel trekken (zijn die logs van de providers niet vervalst, hebben ze die notaris niet omgekocht, spreekt die telecom provider wel de waarheid, tellen ze de SMS/bel stemmen wel allemaal mee... etc). Maar als iemand kan bewijzen dat de cijfers die op TV worden getoond NIET overeenstemmen met de logs, dan is voor 100% duidelijk dat er iets niet in de haak is. Ergens - misschien niet eens bij Talpa - is er dan vals gespeeld.

Kortom, het principe "onschuldig tot het tegendeel bewezen is" gaat ook in dit geval op. Iemand moet bewijzen dat het oneerlijk gaat. Niemand hoeft (of kan) bewijzen dat het eerlijk gaat.

Over de theorie dat belstemmen makkelijker kunnen worden gecontroleerd als SMS stemmen, en de daaruit komende conclusie dat we aan de hand van het belgedrag het SMS gedrag kunnen afleiden. Ik vraag me af of dat zo is. Er zou wel eens een behoorlijk verschil kunnen zijn tussen mensen die SMS'en en mensen die bellen. Ik kan me bijvoorbeeld indenken dat de groep SMS'ers jonger is dan de groep bellers. In dat geval zouden Roel en Lieske wel eens meer voordeel van SMS'ers kunnen hebben dan van bellers. Leuk heh, die theorieen?

Het is wel waar, dit gedoe is misschien wel leuker dan BB zelf

Anyway, ik ben heel benieuwd naar de eventuele reactie van het kantoor. En anders wel naar de bizarre vervolgstappen die HaloII nog bereid is te nemen als hij geen antwoord krijgt...

Succes!

Edit: nog vergeten: het feit dat het kantoor wordt vermeld in de aftiteling wil niet direct zeggen dat ze betrokken zijn bij het stemmen controleren. Het kan zijn dat ze alleen voor contractzaken met het programma te maken hebben.

[ Bericht 4% gewijzigd door bhs op 04-12-2005 14:53:47 ]
  zondag 4 december 2005 @ 17:08:58 #61
3767 Herald
Come get some
pi_32811499
quote:
Op zondag 4 december 2005 13:51 schreef Aventura het volgende:
De blunder van Bridget van afgelopen donderdag bewijst m.i. alleen maar dat het wél eerlijk gaat en dat er heel veel kan gebeuren (maw: heel veel sms-jes kunnen binnenkomen) in heel korte tijd.
welke blunder?
*But in my own way, I am king. Hail to the king baby.*
  zondag 4 december 2005 @ 18:19:30 #62
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_32813335
Jij denkt dat wat ze in de uitzending zei in haar script stond??
  zondag 4 december 2005 @ 18:27:03 #63
242 Pinball
Electric Monk
pi_32813482
quote:
Op zondag 4 december 2005 18:19 schreef Aventura het volgende:
Jij denkt dat wat ze in de uitzending zei in haar script stond??
En wat denk jij? Dat ze dat zelf ter plekke verzon?
Als het al een blunder is mag die gewoon op naam van de regie die dat haar influisterde.

En je kan best blijven volhouden dat de tussenstand de ene keer (met Linda) niet meer verandert, en de andere keer in de laatste minuut compleet kan veranderen.
Maar daar wordt het niet geloofwaardiger van, alleen triester voor die stumpers die bellen en sms-en.
Whenever you find that you are on the side of the majority, it is time to reform.
pi_32884099
geldt dit ook voor BB?

Belspelletjes aan banden
DEN HAAG - Bedrijven mogen voortaan alleen nog maar onder strikte voorwaarden belspelletjes in tijdschriften en op televisie aanbieden. Dat blijkt uit een gedragscode voor promotionele kansspelen, die minister Donner (Jusitie) dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het is verboden om zo'n spel te organiseren, tenzij is voldaan aan de voorwaarden. Zo mag een bedrijf nog slechts een keer per jaar per product, dienst of organisatie een spel aanbieden. Jaarlijks kunnen maximaal dertien trekkingen plaatsvinden. Deelname aan een kansspel mag niet meer dan 60 eurocent kosten. Minderjarigen mogen alleen meedoen als ze toestemming van een ouder hebben.

De gedragscode is op initiatief van het ministerie van Justitie opgesteld in samenwerking met vertegenwoordigers van gokbedrijven, mediaproductie- en mediabedrijven en het bedrijfsleven. De afspraken moeten een einde maken aan de wildgroei van kansspelen om producten, organisaties en diensten te promoten.

bron telegraaf 7 december
pi_32914240
Het is allemaal zo'n onzin!
Eerst staan Rob en Lieske goed en INEENS gaan Dido en Roel er ver bovenuit, bullshit als er al de hele week gestemd is!
Ook nep van Big Brother dat ze zeggen:,, Het gaat nu echt tussen Dido en Roel!"
WAAROM!???!!! willen ze hun erin houden? Erg veel boeiend gebeurt er niet.
pi_32950986
Weet niet of het al genoemd is, maar toch:
De 2e tussenstand was als volgt:
Dido 18%
Joost 41%
Lieske 31%
Nathalie 13%
-----------------
103%
Beetje grote afwijking is het niet?
pi_32952022
Buiten dat misschien, vond ik het gister eindelijk eens wat overtuigender dan vorige weken... Alleen dido en naat wisselden van plekje, gelukkig maar. Lies moet blijven
  vrijdag 9 december 2005 @ 20:56:05 #68
131784 bhs
gestoorde gek
pi_32954325
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 18:41 schreef fokje het volgende:
Weet niet of het al genoemd is, maar toch:
De 2e tussenstand was als volgt:
Dido 18%
Joost 41%
Lieske 31%
Nathalie 13%
-----------------
103%
Beetje grote afwijking is het niet?
Humor! Dat gebeurt wel vaker...
pi_32986909
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 18:41 schreef fokje het volgende:
Weet niet of het al genoemd is, maar toch:
De 2e tussenstand was als volgt:
Dido 18%
Joost 41%
Lieske 31%
Nathalie 13%
-----------------
103%
Beetje grote afwijking is het niet?
Afronding. Pas als het boven de 104% procent komt wordt het vreemd.
Too old to Trick or Treat, too young to die
  zondag 11 december 2005 @ 07:52:40 #70
6941 APK
Factual, I think.
pi_32986911
haloII, succes. En moge gerechtigheid jouw deel zijn.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_32988379
quote:
Op zondag 11 december 2005 07:52 schreef APK het volgende:
haloII, succes. En moge gerechtigheid jouw deel zijn.
Ik ga er niet van uit dat ik reactie krijg maar dat zal dan alleen maar mijn stelling bevestigen. Stel ik ben een organisatie die die behoorlijk onder vuur ligt vanuit ik weet hoeveel kanten dan zou ik er gebaat bij zijn om dit zo transparant mogelijk te houden zodat iedereen kan zien dat het eerlijk aan toe gaat. Twijfels (en hier ben ik mild)resulteren immers in minder respondenten lees minder inkomsten. Saillant detail Endemol wisselt regelmatig van notaris. De afgelopen jaren waren het andere notariskantoren. De ene Akkermans en nog eentje. Ik ga er ook niet in mee dat de notaris mee doet met dit spel maar hooguit onwetend is of andere zaken moet controleren dan waarvan wij denken dat hij het doet.

Het feit dat er ook in samenwerking een code wordt gemaakt staaft mijn idee dat er wat te verbloemen is. (zo van laat ik ze maar tegemoet komen want anders wordt er helemaal een beerput opengemaakt. Ik als productiebedrijf zou namelijk helemaal niet op een code zitten wachtten dat belemmert alleen maar het functioneren. (en wat als die code geschonden wordt, zijn ze dan strafbaar en kunne civiel vervolgd worden?). In Amerika zouden bijvoorbeeld personen die gesmst hebben een Class Act kunnen starten. Een user die een groep van gedupeerden vertegenwoordigd (en wat is de schade). By the way ik denk dat 90 procent van de BB kijkers de mogelijkheid heeft om Internet te volgen. Als je volgens mij BB kijkt op een manier dat je er geld voor over hebt om te stemmen dat je dan ook wel eens op FOK, Mediawatchers etc kijkt. Dan weet je dat je bedonderd wordt.

Als je dan toch nog tegen beter weten in gaat stemmen en je telefoonrekening laat oplopen dan komt dit aardig in de richting om op de trajectcontrole de kilometerteller van je auto wil eiken met de acceptgiro van het cjib.

Heb jij die code wel eens ontvangen van jouw vriend het eervolle broertje van Eric de Zwart?
Het is alleen jammer dat er geen kwaliteitsblad/krant geen aandacht wil geven aan deze malversaties.

Even zonder dollen geniet van de zon en ga lekker gestrekt. Volgens Peter Timofeeff zijn er geen Tsunami's te verwachten voor de tijd van het jaar.
  Moderator zondag 11 december 2005 @ 14:42:17 #72
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_32988498
1-0
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_32988636
quote:
Op zondag 11 december 2005 14:42 schreef Gert het volgende:
1-0
Ook gij Brutus! Schenk elkaar een borrel en geniet van de tropen, van mij kan je hem ook rustig aannemen maar ja ik sta de komende weken gewoon mijn autoramen te krabben.
  zondag 11 december 2005 @ 14:58:13 #74
134727 VirtualPOM
Arrogance diminishes wisdom
pi_32988955
Helemaal met de strekking van de brief eens. Ik was geen Menno en al helemaal geen Chantalfan, maardie exits klopten niet, want Rob en Nathalie hadden moeten gaan. Ook de exit van Rob daaropvolgend klopte niet, want Bridget zei "het gaat tussen Dido of Roel". Ik wilde ook dat Dido en Roel erinbleven, maar het ging niet eerlijk. Ook de exit van Nathalie kan niet, van 8 naar 24% terwijl zij al weken totaal niet populair is en Dido toch lange tijd aan de top van de Polls heeft gestaan.
  zondag 11 december 2005 @ 15:21:43 #75
131784 bhs
gestoorde gek
pi_32989606
quote:
Op zondag 11 december 2005 07:48 schreef doka het volgende:

[..]

Afronding. Pas als het boven de 104% procent komt wordt het vreemd.
Het is ook al een keer 106% geweest.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')