abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 16 november 2016 @ 14:27:13 #126
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_166692569
registreer om deze reclame te verbergen
Postuum toch mooi z'n eerste plaat in de Album Top 100 gekregen.

#lateerkenning
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  vrijdag 25 november 2016 @ 13:02:52 #127
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_166889943
A few thoughts on Sinterklaas staat nu op Spotify. Ik kan wel zeggen dat het een heel surreële ervaring is om de Drs. in het Engels te horen zingen.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_173192148
Dierenopvang goed bij kas dankzij schenking van drs. P
quote:
De dierenopvang in Amsterdam heeft in 2016 ruim 1,6 miljoen euro ontvangen uit erfenissen. Een van de weldoeners was de in 2015 overleden tekstdichter, zanger én erkend kattenliefhebber Heinz Polzer alias drs. P.
Dat staat in het jaarverslag van de dierenopvang. Over de omvang van de schenking worden geen mede­delingen gedaan, maar het gaat om een substantieel bedrag waarmee het asiel allerlei eerder uitgestelde plannen alsnog kan realiseren.
^O^
  woensdag 16 augustus 2017 @ 21:39:11 #129
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_173194806
registreer om deze reclame te verbergen
het ollekebollekewoord is kattenvertroetelaar.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_175123620
quote:
Tentoonstelling over Drs. P

nov 15, 2017

Een Drs. P tentoonstelling en de cd Het Rotterdams Passé van Drs. P markeren de officiële overdracht van de boekerij van dichter en liedjesmaker Heinz Polzer/Drs. P. aan het Rotterdamsch Leeskabinet. Woensdag 22 november 2017 draagt Vic van de Reijt van ‘Het Heen- en Weerschap’ de collectie over op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb neemt het eerste exemplaar van de cd in ontvangst en opent de Drs. P-tentoonstelling.

Heinz Polzer, bekend als Drs. P, studeerde economie aan de Nederlandse Economische Hogeschool en was lid van het Rotterdamsch Studenten Corps. Hij was dichter, schrijver, cabaretier, letterkundige, componist, pianist en zanger van zelfgeschreven liedjes. Dodenrit, Veerpont, Het trapportaal (’De commensaal’), Knolraap en lof, schorseneren en prei en De zusters Karamazov waren zijn bekendste liedjes.

Na zijn overlijden in 2015 richtte Vic van de Reijt met andere vrienden een stichting op die het plezier van Drs. P wil doorgeven aan een nieuwe generatie.
Humor en het Rotterdamsch Leeskabinet. De privé-boekencollectie van Drs. P, met werken van hemzelf, met opdrachten aan zijn vrouw, boeken met opdrachten van andere schrijvers en publicaties over humor en taal, wordt overgedragen aan het Rotterdamsch Leeskabinet. De bibliotheek concentreert zich op literatuur, cultuurgeschiedenis en Rotterdam en heeft een mooie collectie op het gebied van humor in de cultuur. De collectie is toegankelijk bij de Universiteitsbibliotheek.

Cd Het Rotterdams Passé van Drs. P
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Erasmus Paviljoen presenteert Roland Vonk de door hem samengestelde cd Het Rotterdams Passé van Drs. P. en treden Fay Lovsky en Pierre van Duijl op. Burgemeester Aboutaleb neemt het eerste exemplaar van de cd in ontvangst. Daarop zijn naast uitvoeringen van Drs. P ook vertolkingen van Leen Jongewaard, Gerard Cox en Liesbeth List te horen. Kees Torn en Mike Boddé schreven muziek bij onlangs ontdekte teksten over Rotterdam, waaronder een gedicht over Station Delftsche Poort. Daarna draagt Vic van de Reijt namens ‘Het Heen- en Weerschap’ de privé-bibliotheek van Heinz Polzer over aan het Rotterdamsch Leeskabinet.

Tentoonstelling Rotterdamse tijd
In de nieuwe behuizing van het Rotterdamsch Leeskabinet in de Universiteitsbibliotheek is een Drs. P-tentoonstelling samengesteld met een selectie uit de boekerij van Heinz Polzer. Daarin is onder meer aandacht voor zijn Rotterdamse periode als student en zijn vele bijzondere exemplaren te zien. De Drs. P-tentoonstelling is tijdens openingsuren van de UB te zien van 23 november tot eind maart 2018.
https://barendrechtsdagblad.nl/tentoonstelling-drs-p/

De bijeenkomst blijkt helaas al volgeboekt.
pi_180383058
Erik van Muiswinkel maakt voorstelling over Drs P
quote:
Cabaretier Erik van Muiswinkel gaat volgend jaar een theatervoorstelling maken over tekstschrijver Heinz Polzer, beter bekend onder zijn pseudoniem Drs. P. In augustus 2019 is het honderd jaar geleden dat Polzer werd geboren.

In de voorstelling Buigt allen mee voor Drs. P vertolkt Van Muiswinkel enkele tientallen liedjes van de artiest en belicht de cabaretier zijn leven. Hij maakt de show samen met pianist Guus van Marwijk.

"Al vanaf mijn zestiende ben ik een van zijn discipelen", aldus Van Muiswinkel. "Zijn honderdste geboortedag is het ideale moment om zijn werk extra onder de aandacht te gaan brengen." Hij bevestigt het bericht van de website Zwartekat dat hij Polzer niet de hele voorstelling gaat imiteren.

"Dat is nodeloos en dodelijk vermoeiend. Al bevat de avond wel een overzichtje van de diverse Drs. P-imitatoren die er geweest zijn. Mike Boddé zal in elk geval niet ontbreken in dat overzicht."

De eerste reeks voorstellingen start in april 2019, na de zomer gaat de tournee verder. De cabaretier wil het programma vooral gaan spelen in kleine zalen, zoals Drs. P dat zelf ook deed. Polzer trad heel veel op in cafés, jongerencentra en op scholen. Ik hoop op die manier wellicht ook de jongere generatie kennis te kunnen laten maken met zijn virtuoze werk."

In 2019 zullen er meer activiteiten zijn ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Drs. P. De tekstschrijver overleed vijf jaar geleden.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 22:33:48 #132
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_180387752
registreer om deze reclame te verbergen
Ik wilde het topique net met deze heugelijke tijding omhoog schoppen.

Ooit heb ik Welkom in mijn Hoofd gezien, de voorstelling van Erik van Muiswinkel waarin hij zijn favoriete Nederlandse kleinkunstnummers zong, en ik herinner me in elk geval een uitvoering van Orgaan en een voordracht van allerlei scabreuze passages uit Allerlei Ontucht van Drs. S (een boek zo vunzig dat de Drs. ervoor koos om het onder onherkenbaar pseudoniem uit te brengen).
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  maandag 29 oktober 2018 @ 21:07:14 #133
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_182823523
Nu ik kaarten gekocht heb voor het Betty Asfalt Complex durf ik het ook hier te delen: de speellijst staat online: https://bunkertheaterzake(...)erik-van-muiswinkel/
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')