abonnement Unibet Coolblue
pi_31516167
Hoi,

Ik lees nu een weekje ofzo mee met dit forum. Hartstikke leuk. Gezien het feit dat wij ook aan het verbouwen zijn dacht ik ons even voor te stellen

Ik ben dus Aritha ter Horst. Samen met mijn man (Rene, vorig jaar zijn we getrouwd) zijn wij ons huis aan het uitbouwen. Er komt ongeveer 70 m2 bij, deels met een eerste verdieping.
Normaal zitten wij de hele dag achter de pc (allebei in de ICT, wat wil je), maar de verbouwing doen we zoveel mogelijk zelf. En veel bouwmaterialen hebben we via marktplaats met onze VW caddy uit 1986 gehaald.

Nou wil ik in dit forum hier een verslagje van doen, en het een beetje up to date houden. We zijn eind 2002 met de plannen begonnen, en begin mei dit jaar eindelijk de bouwvergunning. Dat verhaal vertel ik nog wel een keer ;-). Maar omdat we vanaf juni ongeveer bezig zijn is er al best wat te vertellen, daarom heb ik het in een paar delen opgesplitst.
Eerst maar eens wat foto's:

Voor de verbouwing



Zo is het nu


De plannen begane grond


Het deel dat wordt uitgebouwd voor de keuken aan de achterkant is bouwvergunningsvrij.

We doen zoveel mogelijk zelf, maar heien en grondverzetten hebben we toch niet helemaal zelf gedaan . Er zitten stalen buispalen in, 14 stuks. Die worden in de grond geheid en later gevuld met beton en stekken (ijzeren staven). Daarna grondverzetten: een dag hard meegeholpen en gewerkt, maar toen was er 50 m3 grond uit de tuin verdwenen. En hadden we waarempel "loopgraven"



(dit is onze hond Phoebe). Daarna was het een kwestie van de heipalen op maat slijpen en funderingskisten gaan zetten voor de fundering. Daar begon ons werk. Grond egalizeren, lijntje spannen en de kisten goed neerzetten, aanstampen en kijken of de kisten ong steeds waterpas staan. Middagje dachten we.... nou, niet echt dus.... volle werkweek mee bezig geweest. Best wel stressen, want vlak na het grondverzetten hadden we van onze baas (ja, doen hetzelfde werk) het verzoek gekregen om een maand naar China voor HP te gaan. Ontzettend leuk natuurlijk, zo'n "betaalde vakantie", maarreh... die funderingskisten moesten wel af. Anders bij elk regenbuitje stort het afgegraven deel steeds meer in.

Dus in iets minder dan twee weken in de avonduren kisten zetten, 36 stekken boren (een gat van 1,6 cm doorsnede in het huis waar ijzeren staven in komen). Best wel stressen, en in totaal bijna 50 uur in totaal over gedaan. Maar, toen we naar China vertrokken, lag het er goed bij, er lag een paar honderd kilo aan bewapening in, de kisten stonden goed en waterpas en waren aan de zijkant aangestampt met zand. Waren wij ook wel blij dat we even wegkonden



... en zo kwamen we thuis na China ... ;-|



Het had twee dagen nadat wij naar China waren gegaan, dat is begin juli dit jaar, ontzettend gehoosd. Al het zand was onder de kisten gespoeld waardoor het hele zooitje omhoog was komen zetten. Eigenlijk achteraf gelukkig dat we naar China waren...want we hadden het nooit op tijd kunnen storten met beton.. en nu zat er voldoende tijd tussen om even wat afstand te kunnen nemen ...

En daarbij was de rest van juli ook heel nat geweest waardoor de voortuin er zo uitzag:



OK. De eerste avond dat wij thuiskwamen hebben we dus alle gordijnen dicht gedaan, een wijntje geopend, en een kaarsje aan gedaan .

Tot zover deel I. Ik beloof jullie: volgende keer eindigt het leuker Het is nu oktober en er is al weer het een en ander aan het huis gedaan (ook naast onkruid weghalen ).

Doeg!
Aritha
pi_31526223
mooi project, wanneer is de planning dat het "af" is?
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 08:32:43 #3
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_31526365
Leuk!
Ben benieuwd naar de volgende delen!
***
pi_31526428
Eh...

Voor de winter willen we helemaal dicht zitten als het lukt. Maar daarvoor moet er nog vrij veel staal in, en daar zijn we een beetje op aan het wachten (H-balken).

ALs je het hebt over plinten-zitten-erin-af, hmmm... zomer?
pi_31526913
en doen jullie uitbouw voor uitbouw, of overal tegelijkertijd ontgraven, dan overal funderen, dan overal vloeren leggen, enz, enz?
pi_31527653
We doen alles tegelijkertijd. Scheelt geld en ik vind het eigenlijk leuker. Nu doe je bv. de uitbouw bij de keuken 'er even bij'. Terwilj het anders echt een project zou zijn.

En mensen als de heier, de graver, het beton, etc hoeven maar 1 keer te komen. Voor kleine hoeveelheden (bijvoorbeeld alle bestellingen onder de 175 euri) betaal je transportkosten voor. Nu zitten we daar nooit onder.

Alle aanbouwen zijn nu buiten, en in 1 keer willen we de muren doorbreken. Dan maken we eerst de garage weer waterdicht, en storten we de afwerkvloer daar. Dan gaan alle meubelen daarheen, en worden de muren doorgebroken. Hopelijk is dat net na de kerst .
pi_31529090
Hoi,

Tweede deel... Na thuiskomst uit China, zijn we eerst de tuin weer op orde gaan brengen. Het was toch bouwvak, dus konden wij ook bouwvak nemen . De laatste week van Augustus zijn we weer begonnen met de bouw. Eerst de omhooggekomen funderingskisten en bewapening eruit gehaald. Toen moesten we al het zand wat onder de kisten was gespoeld weer verscheppen. En uiteindelijk konden we opnieuw de funderingskisten zetten, bewapening er weer in en aftimmeren.

Over het algemeen maak ik foto's van dingen die ik leuk vind, als ik zelf even een pauzetje nodig heb ofzo . Dus hier zjin niet al teveel foto's van... of... dit is zo ongeveer de enige geloof ik:

And...again


Na het storten van de fundering (jee, dat beton gaat over het huis heen, en komt echt met geweld in de kisten terecht - gelukkig bleven ze staan): de broodjesliggervloer.
Dus de vloerleggers (gewapend beton) met daartussen piepschuim. Ik heb een overzicht van de fotootjes gemaakt:

Begane grond vloer


Dit is eigenlijk wel heel leuk om te doen. Daar waar de vloerleggers het huis in gaan hak je een gat, en je legt ze er om de 60 cm in. Dan broodjes tussen de leggers in leggen. Daar gaat dan een krimpnet overheen, wat je op heel veel plaatsen met ijzerdraad aan elkeer bindt. Vervolgens gebruik je steigerbalken om naast de vloerdelen de begane grond vloer te markeren. Wel alles weer goed vastzetten want...beton gaat er weer met geweld in
Enneh... oh ja... vloerleggers zijn gewoon onwijs zwaar. De langste moesten we met z’n vieren versjouwen.
Op de foto waar René met de sloophamer staat te slopen, moet de garagedorpel weg. Daaronder zit weer fundering waar de liggertjes op moeten.

Na het leggen van de vloer en het storten van de begane grond vloer, is het tijd om profielen te stellen en kalkzandsteen te lijmen. Kijk:

Het eerste kalkzandsteen lijmen


En meer kalkzandsteentjes


Dat is best wel leuk, dat lijmen. Je trekt een soort lijmbak waar allemaal lijm in zit over een rij kalkzandstenen. Zo krijg je een gelijkmatige laag kalkzandstenen. Dan kun je vervolgens weer een rij stenen neerzetten. En je weet dat je recht lijmt omdat je een lijntje tussen de profielen hebt gespannen die waterpas staat.

Inmiddels zijn we qua tijd aanbeland ongeveer twee en een halve week geleden. De rest van de foto’s zit nog op de camera en die ligt nu thuis. Dus dat komt dan vanavond wel weer .

Groetjes,
Aritha.

('k ga nu maar eens beginnen met werken )
pi_31529916
Leuk project zeg!
Leuk om te volgen, veel succes ermee!
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 12:12:42 #9
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_31531361
Ambitieus plan hoor! Maar wel gaaf!
Begrijp ik nou goed dat jullie het grootste gedeelte zelf doen?

Ik heb even de 'II' uit de topictitel gehaald, want het eerste topic is eigenlijk leeg. Dit is duidelijker voor het geval mensen naar deel 1 gaan zoeken.
***
pi_31533025
kijk dat is nog eens klussen!

veel succes!
je weet nooit wat er voor je staat, als de liftdeur opengaat
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 14:50:06 #11
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_31535080
Holy guacemole

Wat een werk zeg!! Waren jullie al enigszins bedreven in het klussen of was het van je één twee drie in godsnaam?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_31536117
Hihi

We hebben allebei wel wat ervaring qua schilderen van ruimtes. En ik heb ooit een keer een vloer van houten vloerdelen voorzien. Maar verder - zeker qua funderingen en huis bouwen - nog nooit echt iets gedaan.

Dat maakt het juist leuk. Voor mij geldt in iedergeval dat ik nu weet wat er allemaal onder het huis ligt en hoe je het zelf maakt. Vrij inzichtelijk allemaal eigenlijk.
We hebben hier wel advies van een aannemer hoor.... ik zou niet graag op eigen houtje zo een fundering storten ofzo
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 20:51:47 #13
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31543518
@arithaterhorst Hoe gaan jullie het dak ondersteunen als jullie dat stuk buitenmuur weg slopen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31544164
Wij hebben vorig jaar een project gedaan wat qua grootte denk ik vergelijkbaar is.
Er zijn toen van 2 panden 1 gemaakt en de complete indeling is aangepast, er is uiteindelijk maar 1 binnenmuur op z'n plaats blijven staan.
Doordat we beide 2 linkerhanden hebben, hebben we het allemaal laten doen, maar ik kan mij wel voorstellen dat het kicken is als je na afloop kunt zeggen dat je het allemaal zelf hebt gedaan.
Succes ermee
pi_31552902
Hoi!

Martijn_77: de eerste verdieping is aan de zijkant van het huis met cedar hout 'bekleed'. Dat moet worden gestut, en dat doen we nu met palen die uit het plafond van de gesloopte garage komen.
Aan de rechterkant hebben we stroken stenen overgehouden. Op de eerste verdieping ligt nu kanaalplaat die volledig op de kalkzandsteen binnenmuren rust. Maarreh....ik moest er wel een paar keer goed van overtuigd zijn eer we begonnen met het slopen hoor...

DrXLTrouble: Wat leuk zeg! Maar ik denk dat het bij julile - als er nog maar 1 muur uit het oude huis staat - wel een veel groter zooitje is geweest... Heb je daar nog foto's van? Wij kunnen (gelukkig) (ik vind een stoffig of vies huis heeel naar) alles vooral buiten verbouwen, en dat zover mogelijk dicht krijgen. En dan in 1 keer de muren doorbreken.

Ik had weer een collagefoto gemaakt van wat er vorige week is gebeurd, maar je kunt niet goed zien hoe het is gestut. Daar zal ik nogt een foto van maken. Wel kun je op de middelste rij foto's, de rechter foto zien waar het hout begint, en de eerste stutpaal. kijk:



Van linksboven naar rechtsonder:

  • Ikke slopen, Rene slopen. Eerste dag deden we het stuk waar Rene mee bezig is in 4 uur. Later, toen we het een beetje onder de knie kregen hebben we de linkerkant van het huis in dezelfde tijd gesloopt

  • Garage aan het slopen, en een fotootje van het stutten en de balk tegen het huis waar het nieuwe dak van de garage op komt. Het oude dak van de garage was te laag, dus moest worden opgehoogd, vandaar.

  • Deze container is helemaal vol geweest, en is inmiddels vervangen door een nieuwe. (Waar iemand gewoon allemaal puin in heeft gedumpt ) En rechts de foto van de huidige stand van zaken...

    Planning voor deze week: In de foto rechtsonder zie je een muurtje staan, midden in de garage. Die moet tegen de linkerwand, maar daar moest eerst folie tussen en worden dichtgetimmerd met hout.
    Daarnaast moet aan het einde van de garage, een schuifpui komen. Met een muurzaag willen we daar een gat gaan maken waar die in past. (Eigenlijk wordt de 'garage' voorin garage en achterin een werkkamer met een scheidingsmuur ertussen). Misschien komen we nog toe om de schuifpui aan de rechterkant van het huis aan de achterkant er ook in te doen, maar dat weet ik nog niet.
    Er moet tenslotte ook tijd voor toastjes en kip kerrie salade zijn

    Enneh....daarna.... Is het toch wachten op de H balken denk ik. Want de hele rechter gevel gaat uit het huis en daar moet een H balk onder, en aan de achterkant bij de keuken moet ook nog 6 meter uit waar ook een H balk komt. En aan de linkerkant willen we niet de eerste verdieping (van hout) maken omdat het misschien nog wel wat gaat regenen.

    En als laatste: dank voor jullie leuke reacties

    Groetjes,
    A
  • pi_31552912
    quote:
    Op dinsdag 18 oktober 2005 20:51 schreef Martijn_77 het volgende:
    @arithaterhorst Hoe gaan jullie het dak ondersteunen als jullie dat stuk buitenmuur weg slopen?
    met een dikke stalen balk moet zoiets goed te doen zijn. Is zo te zien maar een meter of 7.
    Denk niet dat dat dak het probleem geeft, eerder de vloer, die waarschijnlijk van voor naar achter op de muur ligt.

    *edit*

    toch kanaalplaten als vloer dacht dat het huis wat ouder was.
    pi_31553069
    Leuk, ik blijf 't volgen. Succes!
    Xbox Live Gamertag: Harmen84
    pi_31557471
    Het huis is in 1997 gebouwd. De overspanning voor de woonkamer is 7 meter 60. Er komt een H balk van 22 cm in, met stalen staanders. Is zo berekend door de constructeur, dus daar ga ik maar van uit .

    <slik> hoe bedoel je dat de vloer problemen kan geven?

    Groetjes,
    Aritha
    pi_31565913
    de belasting van de vloer is natuurlijk een stuk groter dan het dak. Dat bedoelde ik Maar een stalen balk is inderdaad een goede oplossing.

    En geloof me, een stalen H balk van 22cm kan heel veel hebben. Helemaal op sterkte, alhoewel de doorbuiging hier meer van belang zal zijn.

    Gewoon goed onderstempelen voordat je de muur gaat slopen
    pi_31566185
    Tsss.. belasting van de vloer... ZO dik ben ik nou OOK weer niet .

    Maar je hebt het over het deel van het huis waar de staalmeneer alles gaan inzetten (de rechterkant op de tekening). Dus hij gaat de binnenmuur wat nodig is slopen & staal in zetten.
    Deze overspanning is het grootst (7,5 bij 7,6 meter). En daarna komen er houten balken en underlayment op. Dus geen kanaalplaat. Ik zag in de statische berekeningen dat dat verreweg het meeste gewicht was (6 ton).

    Oh ja, die H balk is denk ik alleen nodig vanwege de bestaande kanaalplaat vloer. Ze gaan hem overigens wel helemaal wegwerken, dus dat je er vanuit de huiskamer niets meer van ziet.

    Groetjes,
    Aritha
    pi_31570962
    Hallo arithaterhorst,

    Ik zal morgenavond wel ff wat foto's opzoeken.
    pi_31571355
    Ooh wat leuk!

    * innepin gaat dit volgen
    POLLETJE PREE MUURSCHILDERINGEN! Facebook en website
    pi_31605101
    Hoi,

    Morgen willen we electradozen gaan aanbrengen in de garage. Nou hebben we zelf een ideetje beetje op papier gezet...maarreh.....misschien hebben jullie nog input?



    Nou, het gaat eigenlijk alleen nog maar om de garage en de werkkamer. De schuifpui in de werkkamer kijkt uit op de achtertuin. En aan het einde van de garage komt rechts een douche, met daarvoor (tussen de douche en de deur van de bijkeuken naar de garage) een wasbak.

    Links van de douche, tegen de scheidingsmuur tussen garage en werkkamer, komt een werkbank. Daarom de hoeveelheid stopcontacten. Oh ja, en qua afmetingen: beide ruimtes zijn 3 meter bij 5 meter.

    In de garage komt een hotelschakeling met een schakelaar bij de werkbank, bij de bijkeuken en bij de garagedeur. Verder komt er boven de werkbank een lichtbak te hangen, vandaar de 2 schakelingen daar.

    Alvast bedankt voor de input

    Groetjes,
    Aritha.
    pi_31605871
    ik vind het een gaaf project en blijf vooral foto's posten. Maar maar wat ik mij afvraag het lijkt mij erg arbeids intensief, hoe doen jullie dat naast je werk?

    ooh en over de stopcontacten, plaats gerust een of twee doosjes van 2stopcontacten extra, zeker in een werkkamer komen ze van pas. Stopcontacten heb ik altijd een te kort aan
    pi_31605956
    Leuk!
    #geen
      vrijdag 21 oktober 2005 @ 17:29:45 #26
    56824 Keijs
    Toedeledokie !
    pi_31608050
    Wat een klusproject zeg... En alles zelf doen, met nog een baan ernaast ook. Hulde derhalve.

    IIg houd je een hoop centen in je zak mbt een hoofdaannnemer. Hopelijk lossen jullie alle details mbt tot aansluiting aan het bestaande goed op, zodat je later geen last krijgt mbt vocht- en tocht problemen.
    pi_31611720
    Weer een update,

    Nou, deze week zijn we weer wat verder gekomen, hoewel minder ver dan gehoopt. (komt wel bekend voor hoor ;-)). Vanaf nu zal de vordering minder snel zijn, omdat het nu zal'k maar zeggen 'life' is. (morgen foto's)

  • Schuifpui en garagedeur opgehaald van de boer in de buurt waar ze opgeslagen stonden
  • OSB (houten platen) aan de achterkant van de muur die in het midden van de nieuwe werkkamer staat bevestigen
  • de muur naar de zijkant getrapt, slagen, sleept, in iedergeval: hij wilde niet ...
  • Draagbalk aan het huis verankeren
  • Stutbalken verwijderen (ieeeeeks) (huis kraakte een beetje, omdat het zette op de balk, had ik wel knikkende knieen van )
  • Muurtje tussen werkkamer en keuken met OSB doen en vastmaken aan zijwanden en beton

    ranzige_pad

    Nou, eerlijk gezegd... afgelopen week was het wel doorbijten . Zeker nu het weer minder wordt. Maar we proberen er een soort van ritme in te houden. We werken beiden in Amstelveen en staan 's ochtends om 5 uur op, , om kwart voor 6 gaan we weg. Om 7 uur zijn we dan in Amstelveen en werken tot half 4, en zo rond 5 weer thuis. Dan beginnen we tot een uur of 8 of 9. En..als we geen zin hebben een avond, dan gewoon niet. Het moet leuk blijven. Maar de drive zit hem voornamelijk in het resultaat dat je steeds ziet.

    Qua financien:
    Ja, het scheelt wel om het zelf te doen;). Cijfers? We hebben meerdere offertes laten doen. Maar voor de verbouwing zonder de uitbouw bij de keuken, en met betontegels in de garage ipv een betonnen vloer, kwamen we op een kleine 90000 euri uit. Inclusief de uitbouw aan de keuken schat ik op 110000 euri (er gaan veel kozijnen in die uitbouw, en een complete fundering incl heipalen). Komen ze de klus wel in 9 weken klaren en ben je direct uit de rotzooi.

    De inschatting nu is ongeveer 40000 euro. Nu nog dat bedrag zien te halen
    Op zich opteren we hierbij wel eerder voor kwaliteit dan prijs.

    Marktplaats
    Nu het toch een beetje over geld gaat, even over onze Marktplaats acties vertellen ... Eind vorig jaar werden wij nogal ongedurig omdat de bouwaanvraag zo lang duurde . Dus zijn we gewoon vast via marktplaats bouwmaterialen gaan kopen. Zo hebben we ook best nog wel wat op de verbouwing kunnen besparen.

    Voorbeelden:
    5 velux dakramen voor 100 euri en een kratje bier. Offeh... bekisting.... zou normaal 575 euri hebben gekost, nu 50 euri. En broodjes... zou nieuw 900 euro gekost hebben, nu 100 euro. (en de kisten en broodjes die we over hadden bood iemand 50 euri op). Krimpnetten idem: nieuw 130 euro, nu 25 euro.

    Ik kan nog wel even doorgaan: Een hormann electrische sectionele garagedeur met afstandsbediening van een jaar oud: 350 euro. Van iemand die net een nieuwbouwhuis had betrokken en achteraf andere deuren wilde: 9 nieuwe binnendeuren. Gratis.
    5 binnendeurposten, meranti, over van een nieuwbouwproject. 50 euri per stuk, ipv 130.

    En waar ik helemaal blij mee was: een identieke schuifpui als dat we al hadden, maar dan gespiegeld, voor in de woonkamer naast een bestaande schuifpui: 350 euro. En nog een HEBO schuifpui van een jaar oud voor in de werkkamer: 250 euro.

    Onze misser
    Gipsplaten voor 150 euro. Dat waren 40 stuks van 1m25 bij 2m60 en 125mm dik. Ten eerste hadden we al de grootste moeite om ze op te halen. Jeumig wat zijn die dingen zwaar, zeker als het er 40 zijn. Hebben we ze eerst allemaal in de oude garage gelegd omdat ze daar droog lagen. Prima....
    Maar, toen gingen we verbouwen. Moesten ze worden verplaatst. Alles netjes in plastic verpakt op een pallat met ook plastic eronder in de tuin gelegd. Anderhalve maand later (na die fijne Juli maand) kwamen we kijken: helemaal beschimmeld. En gips is gewoon niet meer te gebruiken als het nat is geweest...

    Ik ga nu maar op marktplaats zeggen: 40 gipsplaten in 10000 stukken.

    Goed weekend!

    Groetjes,
    Aritha

    P.S. DrXLTrouble: Heb je al naar fotootjes gezocht??
  • pi_31624092
    Hallo Aritha,

    Ze komen eraan hoor, alleen heb ik niet zoveel tijd om ze uit te zoeken.
    Ook wij hebben een hoop van via Marktplaats aangeschaft.
    Ik zal kort ons verhaal vertellen:
    In ons eigen huisje wonen we ondertussen al weer 16 jaar.
    13 jaar geleden zijn we naar de eigenaar van het huis naast ons gestapt met de vraag of we dat konden kopen.
    De eigenaar keek wel een beetje vreemd omdat het helemaal niet te koop stond, maar hij had er op zich geen moeite mee als de huurders die er in zaten er gewoon in mochten blijven zitten.
    Dat was voor ons geen probleem, onze buren waren al wat ouder en met het geld dat ze aan huur betaalde konden wij de hypotheek voor dat pand voldoen.
    3 jaar geleden zijn ze verhuist en op dat moment zijn we pas gaan bedenken wat we precies wilde gaan doen.

    Januari 2003
    We hebben onszelf een jaar de tijd gegeven om het "nieuwe huis" te tekenen, vergunningen in orde te maken en om een aannemer te zoeken.
    Omdat we toch de tijd hadden zijn we zelf alvast het e.e.a. gaan aanschaffen.
    Het eerste dat we kochten was een keuken.
    Dat ding stond in de showroom van onze lokale keukenboer en na wat met hem gepraat te hebben, was hij voor 40% van de normale prijs voor ons en zou hij hem ook plaatsen.
    Dat ding staat hier al ergens in Mijn keuken...
    Dat was makkelijk, want er was nog niets getekend en we zijn dus ons huis gewoon om die keuken heen gaan zetten.
    We kwamen er wel achter dat we heel veel geld konden besparen door alles zelf te kopen en we hebben in dat jaar dan allerlei dingen in de aanbiedingen gekocht.
    Wat wel tegenviel was het slopen.
    In totaal hebben we 3 grote containers (ruim 20m3 per stuk) met hout afgevoerd.
    Dat lijkt veel, maar het zijn 2 oude huisjes (120 jaar) waarbij op de bovenverdieping alle wanden van hout waren gemaakt.
    Wat verder tegenviel was dat we veel meer asbest tegen kwamen dan dat we verwacht hadden.
    Tijdens al dat slopen zijn we er "gewoon" in blijven wonen.

    februari 2004
    Wij hebben al onze spullen ingepakt en opgeslagen en verhuizen naar een huisje in de duinen :-) waar we 3 maanden mogen wonen.

    1 Maart 2004
    De aannemer is vandaag begonnen..

    Juni, de werkzaamheden gaan volgens planning.
    Onze 3 maanden zijn voorbij, we moeten verhuizen naar een ander huis.

    Juli, we moeten weer verhuizen.

    Augustus, Het huis is voor 90% klaar, we kunnen er in ieder geval voor de bouwvakvakantie in.

    September,
    De aannemer is op een paar kleine afwerkpuntjes na klaar.

    Het resultaat mag er naar ons idee zijn, ons door onszelf getekende huis (hadden we nog nooit gedaan) en we wonen er nu al weer een jaar met plezier in.
    Er is een fout gemaakt die vervelend is en waardoor er een scheur is ontstaan in een muur op een plek waar vroeger een deur zat.
    Zoals het er nu uit ziet wordt dat dat door de aannemer uitgehakt en alsnog in orde gemaakt.

    Heel wat anders dan wat jullie aan het doen zijn, maar een groot aantal punten uit jullie verhaal is herkenbaar.

    Ik heb niet zoveel foto's, maar ik zal ze in ieder geval nog plaatsen.
    Overigens hebben jullie wel een leuk huis!

    [ Bericht 2% gewijzigd door DrXLTrouble op 22-10-2005 12:29:18 ]
      Moderator zaterdag 22 oktober 2005 @ 12:38:03 #29
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_31624577
    [elec. instalaltie werkkamer]
    Is het niet een idee om misschien een telefoonaansluiting naar de werkkamer te brengen ? En misschien alvast rekening houden voor uitbreiding ? bv. loze leidingen voor een latere aanleg van een computernetwerk ?

    Ook zou ik er aan denken om een paar wandcontactdozen meer te gaan plaatsen. Zoals hier al vermeld wordt wandcontactdozen heb je altijd te kort Ook kan ik uit je post niet opmaken op wat voor hoogte je de wandcontactdozen plaatst bv. op 30cm van de vloer of op 1,05 (schakelmateriaalhoogte)

    En is het niet makkelijk om boven de werkbank te kiezen voor een wandgoot ? Met daarin alle wcd e.d. die je op die manier makkelijk kunt uitbreiden ?

    voorbeeld van een wandgoot



    Hebben jullie ooit gedacht om van de buitenverlichting, enkele lampen automatisch aan/uit te laten schakelen met een schemerschakelaar ? Een schemerschakelaar doet niets anders dan voelen wanneer het donker en weer licht wordt. Op die manier heb je altijd licht rondom je huis ! Er zijn heel simpele uitvoeringen van die alleen voelen wanneer het dus licht en donker word Maar er zijn ook digitale schakelklokken verkrijgbaar die bv. om 8 uur de verlichting inschakeld en om 11 uur de verlichting uitschakeld. Maar dat gaat denk ik wat te ver..

    Voorbeeld schemerschakelaar


    elec. installatie garage

    In de garage zou ik halverwege de muur ook een paar wandcontactdozen er bijgeplaatst hebben. Ooit heb je er misschien nog gemak van

    En ik had in overweging genomen om loze leidingen en dozen te plaatsten die bijvoorbeeld naar de meterkast lopen voor eventuele uitbereiding

    Hoop dat je aan deze informatie wat hebt !
    (Ps. Ik heb hier nog enkele stukken wandgoot staan. Wellicht interesant voor jullie ? )
    (Ps. aan de moderators als dit niet mag verwijder dit stukje gerust )
    pi_31635058
    Hoi!

    DrXLTrouble: Wat een leuk verhaal zeg! En een mooie keuken. Zo'n aanrechtblad wil ik ook graag (als ik het goed zie op de foto). Is dat zwart graniet?

    Hadden jullie toen jullie het huis kochten al het idee om het te gaan verbouwen en hebben jullie 10 jaar moeten wachten eer de buren verhuisden? Of was het meer van: Hee, de buren gaan verhuizen... Zullen we gaan verbouwen?

    Ik vind jullie verhaal best wel op het onze lijken. Het meest lastige vind ik nog het 'ontaard' zijn. Ik bedoel: datgene waar je woont en waar je je rust vindt, is ineens een chaos. Wij hebben nu een garagedeur in de gang staan bijvoorbeeld . Nou, jullie hebben zelfs een paar keer moeten verhuizen! Lijkt me dat je dan na een paar maanden ook redelijk ontaard bent....

    Vonkenboer:Goed idee zeg, zo'n schemerschakelaar! De buitenverlichting is nu gepland om in de keuken een aan/uit knop te hebben. Maar schemerstand is een heel goed idee! Gaan we zeker naar kijken.

    We hebben inderdaad wel gedacht om een telefoonaansluiting en netwerkaansluiting naar de werkkamer te brengen. Maar we bellen nu draadloos en Internetten doen we nu ook draadloos. En ik denk dat het steeds meer die kant op gaat, dus zien we daar maar vanaf.

    De wandcontactdozen, met uizondering van de schakelaars en die boven de werkbank, zijn gepland op 30 cm boven de vloer. En we gaan nu ook wat meer loze leidingen aanbrengen. Zoals je zegt: is altijd handig.

    In de garage, de muur links, komen stellingkasten te staan, dus vandaar geen wandcontactdoos. Maar nu misschien wel een loze leiding (moet nog even overleggen ). Qua wandgoten. eh.... eerlijk? Ik vind ze oerlelijk. Meer iets voor in een bedrijf. En ja, ik weet, het komt in de garage.... maar toch .

    Groetjes,
    Aritha.
    pi_31635742
    Weer een updeet

    Eerst maar foto's van wat we de afgelopen week hebben gedaan.

    De muurankers... Vergelijk ze maar eens met de grootte van een baksteen. Ja, inderdaad....
    Great Respect for the Muuranker Er zitten er ongeveer 15 in ofzo .



    Verder is de muur die midden in de garage stond op z'n plaats gezet en voorzien van osb:



    De muur tussen werkkamer en nieuwe keuken dichtgemaakt:



    Okay, dan de werkzaamheden van vandaag: vooral SLOPUH
    Het hout aan de zijkant van het huis
    Dit was eigenlijk een klus waar we hoopten het hout te kunnen bewaren voor de zijkant van drie dakkapellen die op het huis komen. Maar.... vergeet het maar .
    Wisten wij veel. Dat is dus echt gewoon niet te doen Al zouden de spijkers waar het hout mee vast zat er niet zijn....dan nog is er nog verf en dat het hout jaren lang heel dicht op elkaar heeft gezeten... in ieder geval: genoeg reden voor het hout om vooral NIET van elkaar af te willen .

    Het hout van de zijkant van het huis bij de garage. Voor de opgekropte woede:



    Een bats tussen het hout en het huis en dan wrikken doen wonderen .
    En... erna:


    Dan nog een muur slopen waar een schuifpui in komt:


    En nu hebben we uitzicht:


    Vooral het slopen van deze muur was lastig omdat we het in een redelijk rechte lijn naar beneden gesloopt wilden hebben. Het muurtje dat je aan de linkerkant ziet wordt nog met een muurzaag meer naar links gebracht. De schuifpui komt dan precies in het midden van de kamer.

    Het hout aan de onderkant van de muur is zodat de hond niet wegloopt . En daarachter is onze voorraad hout dat we constant nodig hebben .

    Morgen: electra

    Groetjes,
    Aritha.
      Moderator zondag 23 oktober 2005 @ 11:23:54 #32
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_31648696
    quote:
    Op zaterdag 22 oktober 2005 20:28 schreef arithaterhorst het volgende:
    Hoi!

    [Vonkenboer:Goed idee zeg, zo'n schemerschakelaar! De buitenverlichting is nu gepland om in de keuken een aan/uit knop te hebben. Maar schemerstand is een heel goed idee! Gaan we zeker naar kijken.
    Kun je nog kiezen tussen één met een klok en de normale schemerschakelaar.
    Je moet wel rekening houden met het maximaal schakelbaar vermogen. Dat staat aangegeven op de schakelaar. Bijvoorbeeld er staat op de schakelaar 500 W schakelbaar vermogen en jou lampen zijn allemaal 40 watt dan kun je via die schemerschakelaar maximaal (500 / 40) = 12 lampen laten schakelen.

    Bij het plaatsen van de schakelaar moet je rekening houden met dingen als schaduw door bomen en andere dingen in de tuin en dat hij hangt op een plaats waar hij het verschil tussen licht en donker goed kan waarnemen
    quote:
    We hebben inderdaad wel gedacht om een telefoonaansluiting en netwerkaansluiting naar de werkkamer te brengen. Maar we bellen nu draadloos en Internetten doen we nu ook draadloos. En ik denk dat het steeds meer die kant op gaat, dus zien we daar maar vanaf.
    Internetten is altijd via een vaste kabel sneller; en veel betrouwbaarder. Meestal heeft een draadloze modem/router altijd wel een paar aansluitingen voor een gewone netwerkkabel. Ik had het er in ieder geval vast ingemaakt. Nu heb je de kans nog ! en nu kun je het ook mooi wegwerken. Zeg nou eerlijk één doosje en een paar leidingen meer of minder merk je niet ! (Een netwerkkabel kun je ook gewoon voor de telefoon gebruiken. Dus dan hoef je maar één doosje te plaatsen )
    quote:
    De wandcontactdozen, met uizondering van de schakelaars en die boven de werkbank, zijn gepland op 30 cm boven de vloer. En we gaan nu ook wat meer loze leidingen aanbrengen. Zoals je zegt: is altijd handig.
    Boven de werkbank is het altijd handig. Ook zal ik boven de werkbank kiezen voor een wandcontactdoos of 4 / 5 in iedere hoek van de werkbank. Het zijn altijd plaatsen waar je na de verbouwing achter komt dat er veelste weinig wandcontactdozen zitten
    quote:
    In de garage, de muur links, komen stellingkasten te staan, dus vandaar geen wandcontactdoos. Maar nu misschien wel een loze leiding (moet nog even overleggen ). Qua wandgoten. eh.... eerlijk? Ik vind ze oerlelijk. Meer iets voor in een bedrijf. En ja, ik weet, het komt in de garage.... maar toch .

    Inderdaad de schoonheidsprijs verdienen ze idd niet. Maar ze zijn ook wel in mooier uitvoeringen te krijgen dan dat ik hier toon. Deze is zeg maar een beetje erg breed
    Je moet er voor kiezen als je het praktisch vind; een goot is gewoon wat makkelijker uit te bereiden.
    quote:
    Groetjes,
    Aritha.
    Groetjes terug
    Eddy a.k.a. Vonkenboer


    [/quote]
      maandag 24 oktober 2005 @ 09:46:50 #33
    117860 B.A.Trix
    Met dank aan MaGNeT
    pi_31658504
    Weer een verbouwing om te volgen!! Leuk! Leuk! Leuk!
    Topic van het jaar!! Sara Raats' eigen huisjes-topic :P
      maandag 24 oktober 2005 @ 10:10:05 #34
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_31658786
    Ehm, even een vraagje, als ik de foto van de HSB-wand (Hout SkeletBouw-wand) bekijk lijkt het een buitenwand en zitten er geen folies in. Klopt dit, of vergis ik mij?
    Live life to the Ender :D
      maandag 24 oktober 2005 @ 10:42:34 #35
    56824 Keijs
    Toedeledokie !
    pi_31659247
    quote:
    Op maandag 24 oktober 2005 10:10 schreef Ender_W het volgende:
    Ehm, even een vraagje, als ik de foto van de HSB-wand (Hout SkeletBouw-wand) bekijk lijkt het een buitenwand en zitten er geen folies in. Klopt dit, of vergis ik mij?
    Als ik de foto's bekijk zie ik alleen maar binnenwanden, dus hier hoeft geen dampremmende folie te zitten. De OSB zit aan de buitenkant, aan de binnenkant komt er waarschijnlijk nog gips tegen de stijlen.

    Misschien dat TS duidelikheid kan verschaffen ? Deze folie is wel essentieel nl. Wordt er nog isolatie toegepast tussen de stijlen? Dit lijkt me noodzakelijk, ook al is het alleen maar een garage.
    pi_31659951
    Hoi!

    Om wat duidelijkheid te verschaffen : Als je de laatste foto die ik heb gepost bekijkt:

    Aan de linker kant zit een HSB wand, en daarachter staat de enkelsteens muur van wat vroeger garage was. Daar komt nog isolatie, een dampremmende folie OSB en gipsplaat tegenaan.

    Aan de rechterkant is een binnenmuur tussen de nieuwe werkkamer en de nieuwe keuken. Daar komt geen dampremmende folie meer tussen.

    Groetjes,
    Aritha.
    pi_31660857
    Misschien moet je een keer rondom foto's van het huis maken, soms is het moeilijk te zien waar je nu aan het(ver)bouwen bent. Zeker als het schuin gefotografeerd is.
    pi_31691119
    Leuke verbouwing, blijft die bestaande wand staan (keuken doorbraak naar nieuwe aanbouw) of ga je die nog gedeeltelijk verwijderen?
    pi_31698006
    ik begin zo'n Tim-the-Toolman-gevoel te krijgen

    "What do we need? More Power!"
    je weet nooit wat er voor je staat, als de liftdeur opengaat
    pi_31698177
    Hoi,

    Pascal, ik begrijp niet goed welke bestaande wand je bedoelt, eigenlijk.

    Ranzige Pad, ik wilde wat foto's maken van rond het huis hoe het er nu uit ziet, maar het was steeds zo slecht weer. En vanavond moeten we weg. Dus morgen denk ik. Oh ja, en ik denk dat wij dezelfde eetkamertafel hebben als ik dat op je site zie. Zal ik ook ff een foto van maken.

    Verder even een update. Zal misschien wel duidelijker worden als ik de foto's van rondom het huis heb geplaatst. Maar, we kunnen niet zoveel doen nu. Het hangt nu op twee dingen, nameljik de levering van:

  • de ijzeren H balken en
  • de kozijnen.

    Als de kozijnen er zijn, kan er worden gemetseld, en als de H balken er zijn kan er verder worden gegaan met de verdieping aan de rechterkant van het huis en de achterkant van het huis.

    Oh ja, verder hebben we wel het besluit genomen, dat we het metselen laten doen (net zoals stucwerk, maar dat hadden we al besloten). Gewoon omdat het teveel in het zicht is. En als ik mezelf een beetje ken, zal ik me storen aan elke voeg die netniet waterpas zit. Terwijl het geen probeem is als iemand anders het doet .

    Nou, tot zo ver.
    Toedeloe
  • pi_31743677
    laat maar ik zie het al
      vrijdag 28 oktober 2005 @ 09:03:47 #42
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_31747005
    tvp
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_31762339
    Hoi,

    Even een update.
    Er is nix gebeurd
    We zitten te wachten op staal en de kozijnen.

    Maar....volgende week komen ze (de kozijnen), want die zijn af.
    En misschien wordt ook het staal dan geplaatst.

    Dus dan kunnen we weer

    Oh ja, morgen post ik foto's van rond het huis. Was het deze week niet zo van gekomen.
    En ook wat van in het huis. Want daar waar het staal komt, moeten de muren ook al gedeeltelijk weg (en dus stofschotten komen).

    Sanger: wat betekent tvp???
    2flower: volgende week weer meer: slopen

    Groetjes!
    pi_31762403
    Sanger: kweetutal. Leuk!
    pi_31927139
    quote:
    Op woensdag 26 oktober 2005 12:42 schreef arithaterhorst het volgende:
    Ranzige Pad, ik wilde wat foto's maken van rond het huis hoe het er nu uit ziet, maar het was steeds zo slecht weer. En vanavond moeten we weg. Dus morgen denk ik. Oh ja, en ik denk dat wij dezelfde eetkamertafel hebben als ik dat op je site zie. Zal ik ook ff een foto van maken.
    Is het deze serie:
    http://www.vgevt.nl/nederlands/collecties/base/col_base.html
    Design Hans Daalder Serie Base

    tis trouwens een stille hint, (waar blijven de nieuwe foto's)(najah niet stil meer)
    pi_31938835
    En ook geen hint meer

    Hier een fotootje van de tafel vast:


    Maarreh...het is niet die serie denk ik. Lijkt er wel op, dat wel. Maar onze tafel is bv. niet massief.
    Oh ja, en die stoelen....die gooiden ze - in de bruine variant - bij de laatste aflevering van Samenwonen weg

    Qua foto's. Eh... komen eraan. Het was nogal een zooitje binnen geworden. Dus had ik een beetje opgeruimd. En de foto's moeten natuurlijk *daarna* worden gemaakt. Maar het opruimen is nog niet af.

    Meteen maar een updeet. Weer nix gebeurd. Waren we zo trots dat we in 5 weken al zo ver waren gekomen: van fundering tot de balken van een plafond al geplaatst... Laat het ijzer op zich wachten. Nou ja, het ijzer niet. Maar het plaatsen wel een beetje. Doen we niet zelf
    kwist niet dat alles zo op 1 bottleneck kon wachten

    Maargoed, hebben wij even vakantie

    En de kozijnen zijn af! Maar die willen we pas na het ijzer plaatsen. Het ijzer wordt volgende week zaterdag gemonteerd. En dan kunnen we weer meters maken
      donderdag 3 november 2005 @ 23:13:06 #47
    132767 lipje
    zeg maar nee, krijg je er twee
    pi_31943974
    mooi project
    Return of the Unox-muts
    Bezitter van een burgerbak Voorheen Alfist
    verrekte koekwaus :')
    Pappa van Aafke en Onno
      FOK!fotograaf donderdag 3 november 2005 @ 23:22:02 #48
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_31944308
    Ik zag dat men wacht op zogenaamde "ijzeren H balken"

    ik zeg gelij kdat ik niet het hele topic heb door gelezen maar 't project is leuk.
    maar vraagje: wat gaan jullie doen met de "ijzeren H balken"?

    (studeer zelf bouwkunde, dus vind het wel interessant )
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
    pi_31950920
    Hoi Xilantof!

    Wat we gaan doen met ijzeren H balken? Nou, we hadden drie opties :
    - serveren als ontbijt (lag vrij slecht op de maag),
    - Gebruiken voor een goed overzicht van de slaapkamer van de buren (ook minder succesvol )
    - of om in het huis te frutten (konden niets anders bedenken)

    nee, serieus, als je de twee foto's helemaal bovenaan kijkt, dat is een bestektekening van de bestaande woning en de verbouwnig. (heb ik iets om naar te refereren )

    De 2 balken zijn nodig omdat in het bestaande gebouw kanaalplaten zitten. 1 balk komt aan de rechterkant van het bestaande huis, dus waar 3,5 meter wordt aangebouwd. De andere balk komt aan de achterkant van het bestaande huis, waar de uitbouw voor de nieuwe keuken komt. Die muren (dan onder de balken) worden ook doorgebroken.
      FOK!fotograaf vrijdag 4 november 2005 @ 08:21:15 #50
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_31951005
    de kanaalplaten zijn de eerste verdiepingsvloer laat maar zeggen?
    Hoe overspannen de kanaalplaten?

    (en ik zag nog wat op jullie tekening... willen jullie metselen? hebben jullie met de grote van de uitbouw een beetje rekening gehouden met een (veelvoud van) een baksteen maat + of - een voeg?)
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
    pi_31951094
    De kanaalplaten overspannen van de voorkant van het huis naar de achterkant van het huis.
    (zijn de eerste verdiepingsvloer)..

    Enne om op je tweede vraag terug te komen: nee . We wilden een meter van de erfgrens af blijven. Toen we de tekenigen maakten hadden we overigens nog helemaal niet het idee het zelf te gaan doen . En hadden we overigens geen idee hoe een huis in elkaar zit. (zit er piepschuim onder de vloer )
      FOK!fotograaf vrijdag 4 november 2005 @ 08:35:50 #52
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_31951138
    Piepschuim is een volwaardig isolatiemateriaal
    dus dat zit daar prima.

    dat is ook de reden dat de "bakken" waar de fundering in gestort werd ook van een PS (polystyreen ) achtig materieel is... dan heb je die gelijk geisoleerd.

    maar als de kanaalplaten zo overspannen, waarom dan de HEA balk aan de rechterkant? willen jullie de nieuwe vloer in de korte kant overspannen? (van rechts naar de HEA-ligger?)
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
    pi_31951278
    we hebben die %^$%^ bakken toen zelf gezet. En toen begon het begin juli te hozen zodat we ze nog een keer moesten zetten. Alles was naar boven gekomen. Toen we begonnen dachten we ze 'even in een middagje' te zetten. Niet echt gelukt . Foto staat nog ergens boven aan deze thread. Meer foto's en tekeningen zijn te vinden op http://www.lunatix.nl/AR/Verbouwing

    De H balk aan de rechterkant is er omdat de muur aan de rechterkant van de bestaande woning er compleet uitgaat. Dus het wordt een ruimte van 7,5 meter bij 7,6 meter om te overspannen.
    Het idee is om een H balk te plaatsen, en het nieuwe deel van de eerste verdieping vloer wordt houtskelet. Dat wordt dan in de korte kant overspannen (inderdaad van rechts naar de H balk).

    Of zeg je nu dat als je kanaalplaat gebruikt, en die net zo legt als de bestaande kanaalplaten, dat die H balk misschien wel niet hoeft?
      FOK!fotograaf vrijdag 4 november 2005 @ 08:55:41 #54
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_31951378
    quote:
    Op vrijdag 4 november 2005 08:47 schreef arithaterhorst het volgende:
    Of zeg je nu dat als je kanaalplaat gebruikt, en die net zo legt als de bestaande kanaalplaten, dat die H balk misschien wel niet hoeft?
    pcies

    kanaalplaten hebben maar 2 opleggingen nodig.. de bestaande hebben die voor en achter. dus voor de zijkant is de HEA niet nodig.
    Als je voor het nieuwe stukje vloer kanaalplaaten op de zelfde manier legt, heb je dus die hele HEA (voor die kant dan) niet nodig. (let wel op, of je nieuwe buitenmuur een kanaalplaat kan hebben qua oplegging enzo.
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      vrijdag 4 november 2005 @ 08:56:02 #55
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_31951383
    Volgens mij als je een HE(A of B of M zelfs) wilt gebruiken, dat je dat doet tpv de keuken. Waar ook de bestaande gevel verdwijnt. (Als ik het goed heb gezien) Dan kan je vandaar een vloer maken over de gehele uitbouw.
    De kanaalplaatvloeren die je hebt overspannen in 1 keer, dus de nieuwe kunnen dat ook doen. Voordeel is dat je geen koof of iets dergelijks hoeft te timmeren in je nieuwe woonkamer. (Dus geen verlaging in je plafond) En het alles meer 1 geheel is.

    (Ik heb je site bekeken, leuk gedaan, wist je dat je ook speciale kimblokken hebt?)
    Live life to the Ender :D
      vrijdag 4 november 2005 @ 08:58:18 #56
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_31951408
    Minimale oplegging voor een kanaalplaatvloer is 70 mm als ik me niet vergis. Dus dat moet met een steens (Ik ga uit van de genoemende KZ-stenen) muur. En kalkzandsteen is, zoals je wel zal weten, geschikt als dragende wand.

    ff off-topic; X waar studeer je en welke richting?
    Live life to the Ender :D
      FOK!fotograaf vrijdag 4 november 2005 @ 09:01:38 #57
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_31951447
    quote:
    Op vrijdag 4 november 2005 08:58 schreef Ender_W het volgende:
    Minimale oplegging voor een kanaalplaatvloer is 70 mm als ik me niet vergis. Dus dat moet met een steens (Ik ga uit van de genoemende KZ-stenen) muur. En kalkzandsteen is, zoals je wel zal weten, geschikt als dragende wand.

    ff off-topic; X waar studeer je en welke richting?
    Ik doe nu HTS bouwkunde op de Haagse hogeschool
    momenteel in mijn afstudeerjaar bezig om een deadline te halen voor 12 uur vandaag

    (mijn huidige orientatie is trouwens breedt volg modules richting architectuur, richting uitvoering, richting contracten en bouwtechnisch ontwerpen)
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
    pi_31951815
    We hebben nu drie opties gehad :
    - De constructeur heeft berekend dat er H balken plus kanaalplaten in de lengte moeten komen.
    - De aannemer die ons adviseert zegt dat H balken en houtskelet in de breedte ook voldoende is
    - Jullie zeggen: alleen kanaalplaten is voldoende.
    - De onbesproken optie zou zijn: alleen H balken

    Punt is dat de H balken al zijn gemaakt, liggen klaar en moeten er alleen nog in.. . Ik bedoel: wij moeten op iemand varen, want wij weten het gewoon helemaal niet natuurlijk. Dus het komt een beetje laat. En ons is verteld dat je ze vrijwel geheel weggewerkt kunnen worden. Dus de kanaalplaat wordt 'in' de H balk geplaatst. De gevel in de keuken verdwijnt inderdaad. Wel een gafe discussie overigens

    Overigens werd door zowel de constructuer als de aannemer gezegd dat de H balken nodig waren voor schijfwerking (?), en omdat het dakoppervlak behoorlijk groot wordt en erzodoende best wel veel kracht op wordt uitgeoefend. (overal komt dus een eerste verdieping op, behalve het stuk bij de keuken).

    Gafe studie. Ik heb zelf ook HTS gedaan, maar het hele bouwkunde lijkt mij echt super tof. Succes met je deadline.
      vrijdag 4 november 2005 @ 10:41:04 #59
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_31953417
    FF een basisverhaaltje constructie : een constructie (zoals jou huis) haalt zijn stabiliteit over het algemeen uit "schijven". Zoals bijvoorbeeld een vloer of een wand. Om het heel simpel te zeggen zorgen deze schijven ervoor dat het huis niet omvalt bij een vertikale belasting (zoals wind).

    Als de constructeur dat roept heeft hij daar meestal een reden voor en die zou ik ook als bepalend laten zijn. (Dit schrijf ik omdat ik de situatie alleen van plaatje ken). Ik snap het alleen niet volledig waar de HE balken voor dienen als de spouwmuur van KZS is. Als je een portaal maakt van staal bij een HSB wand zou ik het wel snappen overigens, maar dat lijkt me niet.

    Maar als ik het goed begrijp wil de aannemer een houten vloer maken? In plaats van een kanaalplaatvloer? Waarom dat?

    En geheel wegwerken kan alleen met een verlaagd plafond, je blijft altijd wel wat zien. Sowieso de flens

    En Bouwkunde is me heel erg goed bevallen
    Live life to the Ender :D
      vrijdag 4 november 2005 @ 10:45:11 #60
    56824 Keijs
    Toedeledokie !
    pi_31953530
    quote:
    Op vrijdag 4 november 2005 09:27 schreef arithaterhorst het volgende:
    We hebben nu drie opties gehad :
    - De constructeur heeft berekend dat er H balken plus kanaalplaten in de lengte moeten komen.
    - De aannemer die ons adviseert zegt dat H balken en houtskelet in de breedte ook voldoende is
    - Jullie zeggen: alleen kanaalplaten is voldoende.
    - De onbesproken optie zou zijn: alleen H balken

    Overigens werd door zowel de constructuer als de aannemer gezegd dat de H balken nodig waren voor schijfwerking (?), en omdat het dakoppervlak behoorlijk groot wordt en erzodoende best wel veel kracht op wordt uitgeoefend. (overal komt dus een eerste verdieping op, behalve het stuk bij de keuken).
    De HE-balk is nodig om het stukje houten vloer op te vangen van de eerste verdieping. Komt er ook nog een stuk metselwerk te staan op de HEbalk?, of wordt ook de gevel tpv het schuine dak helemaal weggehaald ?

    Het verhaal over de schijfwerking vindt een beetje bullshit, alleen voor het stuk tpv de keuken kan ik me daar iets bij voorstellen.

    Wat mij betreft had het alternatief tpv de uitbouw woonkamer dus geweest om alleen een stukje kanaalplaatvloer erbij te leggen (dus zonder stalen balk).
    Blijkbaar is een stalen balk + stuk houten vloer goedkoper dan alleen een stuk kanaalplaatvloer.
      vrijdag 4 november 2005 @ 10:53:06 #61
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_31953736
    Zo verschrikkelijk veel goedkoper is het ook niet. In een houten vloer zit veel meer arbeid en dat is net hetgeen wat het duur maakt. Een KP is een kwestie van leggen. Een KP is wel iets duurder, maar ik zou dat persoonlijk liever hebben dan een houten vloer.
    Live life to the Ender :D
      vrijdag 4 november 2005 @ 11:17:45 #62
    56824 Keijs
    Toedeledokie !
    pi_31954374
    quote:
    Op vrijdag 4 november 2005 10:53 schreef Ender_W het volgende:
    Zo verschrikkelijk veel goedkoper is het ook niet. In een houten vloer zit veel meer arbeid en dat is net hetgeen wat het duur maakt. Een KP is een kwestie van leggen. Een KP is wel iets duurder, maar ik zou dat persoonlijk liever hebben dan een houten vloer.
    Ik denk dat de prefab-leverancier niet zit te wachten op zo'n kleine order van 3 kanaalplaten, zodat de prijs wat hoger zal zijn.

    Verder zal TS zelf de houten vloer maken (toch ??) zodat het helemaal kostentechnisch gezien beter is.
      FOK!fotograaf vrijdag 4 november 2005 @ 11:27:26 #63
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_31954623
    Het schijven verhaal vind ik ook een beetje vreemd.
    een vloer of plat dak moet een stijf vlak zijn om vertikale krachten naar de dragende/stabiliserende wanden af te dragen. maar ik vraag me af wat in de oude/bestande toestand dan de maatregel was/is waardoor de losse kanaalplaten samen 1 stijf vlak vormen.
    bovendien kan ik neit helemaal inzien hoe 1 HEA daar verandering in zou brengen...
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      vrijdag 4 november 2005 @ 11:27:43 #64
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_31954633
    Het zal wel vaker voorkomen en waarschijnlijk hebben ze ook wel platen op voorraad hebben. Die 7,60 m1 is redelijk standaard in de woningbouw. Ok, het zal duurder zijn als wanneer je duizenden vierkante meters afneemt, maar persoonlijk vind ik het praktischer (en daar zou ik dan misschien toch wel iets meer geld aan uit willen geven) als een houten vloer aan je betonnen vloer maken.
    Live life to the Ender :D
      vrijdag 4 november 2005 @ 11:29:04 #65
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_31954679
    quote:
    Op vrijdag 4 november 2005 11:27 schreef Xilantof het volgende:
    Het schijven verhaal vind ik ook een beetje vreemd.
    een vloer of plat dak moet een stijf vlak zijn om vertikale krachten naar de dragende/stabiliserende wanden af te dragen. maar ik vraag me af wat in de oude/bestande toestand dan de maatregel was/is waardoor de losse kanaalplaten samen 1 stijf vlak vormen.
    bovendien kan ik neit helemaal inzien hoe 1 HEA daar verandering in zou brengen...
    Je kan de kanaalplaatvloer als een "massieve" vloer door het volstorten van de vulnaden en een eventuele druklaag.
    Live life to the Ender :D
      FOK!fotograaf vrijdag 4 november 2005 @ 11:29:36 #66
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_31954690
    kom schoppen wij even alle plannen in de war

    geintje

    maar idd: kanaalplaten zouden ook mijn voorkeur hebben boven een houtenvloer.
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      FOK!fotograaf vrijdag 4 november 2005 @ 11:30:43 #67
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_31954721
    quote:
    Op vrijdag 4 november 2005 11:29 schreef Ender_W het volgende:

    [..]

    Je kan de kanaalplaatvloer als een "massieve" vloer door het volstorten van de vulnaden en een eventuele druklaag.
    dat weet ik... en je hebt nog andere opties ook (een band er om heen storten bijv.)

    maar ik vraag me af of dat zo nu ook is gedaan. en wat die HEA daaraan bij zal dragen in de nieuwe situatie (buiten het dragen van de houten vloer)
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      vrijdag 4 november 2005 @ 11:43:29 #68
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_31955084
    Ik zou als enige functie kunnen bedenken het "handhaven van de bestaande krachtenloop". Maar dat is gok. Wat ik ermee bedoel: Op den duur zoeken krachten (net als water) hun ideale weg. En deze kunnen anders lopen dan aanvankelijk berekend. En als je dat niet wil onderbreken dan zou je dat als reden kunnen hebben. Maar het is vergezocht.
    Live life to the Ender :D
    pi_31955427
    Hee, was er niet een deadline te halen??? Beetje alle plannen door elkaar te schoppen

    Nou, ik heb de aannemer net aan de lijn gehad en even gevraagd. Hij zegt:
    We weten niet wat voor kanaalplaatvloer er nu in ligt: met name hoe hij is bewapend. Dan zou er een onderzoek naar moeten worden gedaan en die kosten alleen al zijn zo ongeveer een kanaalplaatvloer.

    Dus daarom gekozen om het met staal te doen. Dit staal kan helemaal weggewerkt worden. Plus het feit dat de houten balken zelf kunnen worden gelegd. Daarom voor deze keuze.

    Even over het basisverhaal constructie. Is het niet zo dat een kartonnen doos, zonder tussenwand, heel instabiel is. En op het moment dat je er tussenwanden in zet, wordt ie stabiel. Zo ook met dat grote vlak van de kamer, dat moet ergens zijn stabiliteit vandaan halen. Of uit de bewapening van kanaalplaat, of een stalen balk. Ik weet dat ik het nu heel heel simpel voorstel, maar dat is dan toch het idee?
    quote:
    De HE-balk is nodig om het stukje houten vloer op te vangen van de eerste verdieping. Komt er ook nog een stuk metselwerk te staan op de HEbalk?, of wordt ook de gevel tpv het schuine dak helemaal weggehaald ?
    Ik begrijp je niet. Hoe zou er metselwerk op de HEbalk moeten komen? Ik bedoel: hij zit in de eerste verdiepingsvloer?

      vrijdag 4 november 2005 @ 12:05:04 #70
    56824 Keijs
    Toedeledokie !
    pi_31955731
    quote:
    Op vrijdag 4 november 2005 11:54 schreef arithaterhorst het volgende:
    Ik begrijp je niet. Hoe zou er metselwerk op de HEbalk moeten komen? Ik bedoel: hij zit in de eerste verdiepingsvloer?
    De stalen balk komt op de plaats waar eerst de gevel zat. Als je de gevel niet helemaal sloopt tot aan het schuine dak zou er nog metselwerk op deze balk komen te staan.

    Maar blijkbaar slopen jullie de gehele zijgevel om ook op de eerste verdieping een grote open ruimte krijgen.
      vrijdag 4 november 2005 @ 12:09:42 #71
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_31955891
    quote:
    Op vrijdag 4 november 2005 11:54 schreef arithaterhorst het volgende:
    Even over het basisverhaal constructie. Is het niet zo dat een kartonnen doos, zonder tussenwand, heel instabiel is. En op het moment dat je er tussenwanden in zet, wordt ie stabiel. Zo ook met dat grote vlak van de kamer, dat moet ergens zijn stabiliteit vandaan halen. Of uit de bewapening van kanaalplaat, of een stalen balk. Ik weet dat ik het nu heel heel simpel voorstel, maar dat is dan toch het idee?
    In principe is je verhaal wel goed, alleen je vergelijkt appels met peren. Dus het gaat niet op. De hoekverbindingen van de doos zijn niet stabiel. Als je bij wijze van de doos op de hoeken los zou snijden en dan dit vastlijmen op stalen hoeklijnen dan is de doos veel stabieler. Zo zou je het kunnen vergelijken met een huis. Het plaatsen van een tussenwand zorgt wel voor extra stabiliteit. De vloer zorgt er ook weer voor dat een en ander niet los van elkaar meer kan bewegen.
    Live life to the Ender :D
    pi_31958718
    quote:
    Op vrijdag 4 november 2005 11:27 schreef Xilantof het volgende:
    Het schijven verhaal vind ik ook een beetje vreemd.
    een vloer of plat dak moet een stijf vlak zijn om vertikale krachten naar de dragende/stabiliserende wanden af te dragen. maar ik vraag me af wat in de oude/bestande toestand dan de maatregel was/is waardoor de losse kanaalplaten samen 1 stijf vlak vormen.
    bovendien kan ik neit helemaal inzien hoe 1 HEA daar verandering in zou brengen...
    de functie van de schijfwerking in een wand, vloer of plat dak is er enkel en alleen om HORIZONTALE krachten af te leiden, heeft niks met verticale krachten te maken.

    Als je je detailtekeningen bekijkt zie je dat de functie van die HEA voor stabiliteit van voor-achter is (dwarsrichting). Er worden namelijk twee portalen gemaakt, te zien aan detail A, waar rotatie wordt verhinderd op het hoekpunt door de aansluiting). Je kan natuurlijk geen portaal maken met stalen kolommen en een kanaalplaatje erop. Dus die HEA heeft wel degelijk nut. Je hebt nu voor de stabiliteit dus zowel schijfwerking (bestaande wanden) als portaalwerking (stalen spanten).

    Alleen volgens je tekeningen gebruik je rechts bij de uitbouw wel kanaalplaten (die van voor naar achter overspannen, drie stuks, twee van 1200 en eentje van ...), maar je zegt nu dat je houtskeletbouw gebruikt hiervoor, en dan overspant van rechts naar de HEA. Wat wordt het nu?
    pi_31960106
    Het wordt houtskelet. Dat hebben we later besloten eigenlijk. Er zijn wel meer fouten op de werktekening die wij gewoon niet hebben gezien omdat wij toen nog niet wisten hoe we zo'n tekening moesten bekijken. ("wat zijn al die lijntjes ") ;-)

    Zo staan de ramen aan de rechterkant van de voorkant niet op de werktekening (kleinigheidje) en de nieuwe garage was daar bedacht als enkelsteensmuur met betontegels. Terwijl wij er wel een broodjesvloer in wilden.

    Voor het overgrote deel klopt de werktekening wel hoor.
    quote:
    In principe is je verhaal wel goed, alleen je vergelijkt appels met peren. Dus het gaat niet op. De hoekverbindingen van de doos zijn niet stabiel. Als je bij wijze van de doos op de hoeken los zou snijden en dan dit vastlijmen op stalen hoeklijnen dan is de doos veel stabieler. Zo zou je het kunnen vergelijken met een huis. Het plaatsen van een tussenwand zorgt wel voor extra stabiliteit. De vloer zorgt er ook weer voor dat een en ander niet los van elkaar meer kan bewegen.
    Ja, de doos zit natuurlijk aan elkaar qua hoekpunten, en een huis bestaat uit losse onderdelen.
    Je uitleg is duidelijker, maakt het wat makkelijker om in te beelden

    Groetjes,
    Aritha.
    pi_32024722
    We zijn weer begonnen!

    De kozijnen komen morgen, en volgende week zaterdag wordt het staal geplaatst. Dat betekent dat het nu tijd is om alles binnenshuis leeg te ruimen - althans zoveel plaats te maken dat er stofschotten etc kunnen komen. Daarom eerst maar eens een overzicht van hoe het er nu uit ziet.
    (Ja, pad, eindelijk dan... Sorry voor de vertraging... )

    De voorkant van het huis zoals het er nu uitziet (wat een zooitje eigenlijk :


    En de achterkant van het huis (de dakpannen zijn echt dezelfde kleur)


    Waar we tv kijken


    De eethoek (het raam bij de tafel... die muur wordt uitgebroken en wordt nieuwe keuken)


    Waar je tegenaankijkt, daar links in de hoek, is de keuken. Ook een reden van verbouwen. Ik vind koken & mensen uitnodigen heel leuk. Maar nu sta je redelijk alleen in de keuken. En da's weer niet gezellig


    Uitzicht vanuit de keuken


    De keuken zelf.


    De bijkeuken annex bouwgereedschapopslagplaats. De foto met de eetkamertafel is de rechtermuur waar je tegenaan. De bijkeuken gaat helemaal weg.


    En de hal. De enige plaats in het huis waar niets gebeurt


    Acties van dit weekend waren:
    * alle vooraaadkasten uit de bijkeuken gehaald en een nieuw plaatsje voor de inhoud gevonden
    * vriezer, wasmachine en droger verplaatst,
    * boekenkast leeggeruimd en afgebroken,
    * Het servies uit het dressoir in dozen gepakt en naar zolder gebracht, cd's weer in het dressoir
    * En afmaken (gordijnen weg, luxaflex weg, etc).
    * Verders de rechter buitengevel van de woning gestut en verder afgesloopt en aan de achterkant (bij de keuken) de boeiboorden gesloopt en buitenmuur deels gesloopt.

    Morgen krijgen we de kozijnen en gaan we ze meteen plaatsen. Krijgen we wel hulp bij voor de kozijnen die we van marktplaats hebben. Want, dat zijn twee schuifpuien inclusief glas. Da's vrij zwaar dan

    Ik ga nu stenen sjouwen

    Doeg!

    [ Bericht 1% gewijzigd door arithaterhorst op 06-11-2005 21:47:34 ]
      Moderator zondag 6 november 2005 @ 16:44:15 #75
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_32028264
    Ey,

    Leuk om te zien dat het allemaal weer een beetje op schiet; wordt mooi zo
    Heb nog wel enkele vragen...

    Hoe wordt de electrische installatie nu uit eindelijk ?; komen er extra groepen of wordt dit aan de bestaande instalaltie geknoopt.

    En wat voor schakelmateriaal gaan jullie gebruiken ? Welk merk en welke kleur ?
    pi_32038581
    Hoi!

    De electrische installatie weten we nog niet. Het lijkt mij heel leuk om die aan te leggen...en het wordt nu best koud en regenachtig buiten. Dus hebben we maar besloten dat dit een klusje wordt voor als het huis wind & waterdicht is. Eerst dat maar

    Dat is natuurlijk ook wel het voordeel: we kunnen zelf vrij flexibel zijn met hoe we alles indelen qua electra. Natuurlijk wel voordat het plafond/muren dicht zitten . Maar nu komen er (vrijwel) dagelijks nog ideeen van 'Hee, dat en dat zou ook handig zijn'. Alleen de garage staat redelijk vast, eigenlijk...

    Hoeveel watt kan er per groep, eigenlijk?

    pi_32038880
    quote:
    Op zondag 6 november 2005 22:02 schreef arithaterhorst het volgende:

    Hoeveel watt kan er per groep, eigenlijk?
    230volt x 16 ampere = 3680 watt
    pi_32039196
    Ja, ik weet het
    Zo komen nog hoor, echt!!
    pi_32049088
    Whow, het ziet er allemaal er groot uit, wat een mega groote woonkamer krijgen jullie. Maaruuh dat stuk aan de achterkant, stond dat wel op de bouwtekening????

    pi_32049223
    Ja, he Feitelijk veuls te groot voor twee mensen zonder kinderen. Maarja, het houdt ons wel bezig

    klopt van de uitbouw

    Want dan zouden we het maximaal toegelaten bebouwd oppervlak overschrijden. We hadden het in eerste instantie inclusief de uitbouw aan de achterkant ingediend bij de gemeente. Met als resultaat dat we het binnen 3 dagen (ja, snel he) terug hadden met de mededeling dat het niet mocht omdat het bebouwd oppervlak was overschreden.

    Nu wil het feit dat het stuk aan de achterkant bouwvergunningvrij is. Omdat het aan de achterkant van het huis wordt aangebouwd, en het is niet dieper dan 2m50.

    Dus dat tegen de gemeente gezegd. Klopte wel, maar dan moest het ook niet op de reguliere bouwaanvraag. Tsja, wat zij willen
    pi_32049401
    jah idd aso, zo zonder kids

    maar hoe gaan jullie dat doen met de kap? komt er een volledige nieuwe kap op, of wordt het aan de achterkant een platdak.

    Maar met die uitbouw aan de achterkant komen jullie naiet aan de maximaal toelaatbaar bebouwde oppervlakte? vreemd, want die 3meter aan beide kanten is toch ong. net zoveel als wat aan de achterkant komt.

    Aan de achterkant komt er dus 2,5meter bij? (tekening?? pleeez)
    pi_32050518
    Ja, misschien moeten die kids er dan toch maar komen. Is het in ieder geval niet zo aso

    De uitbouw wordt 2m40 diep en een plat dak. Daar is geen tekening van het achteraanzicht van verder.

    Wel hier nog de overzichtstekening:
    http://www.lunatix.nl/AR/(...)etAfmetingenEnzo.JPG

    Qua oppervlakte: Jawel, met die uitbouw aan de achterkant gaan we over het maximaal toelaatbare bebouwd oppervlak heen. Maar omdat het bouwvergunnignsvrij is mag dat.

    Verder schreef je:
    quote:
    vreemd, want die 3meter aan beide kanten is toch ong. net zoveel als wat aan de achterkant komt.
    Maar het gaat om vierkante meters. En die 2m40 gaat over 5 meter breedte, terwijl die drie meter links en rechts over 7,5 meter gaat. Het huis mag in totaal 140 m2 zijn. Nu zitten we geloof ik op 145 meter ofzo.
      maandag 7 november 2005 @ 11:27:25 #83
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_32051212
    Tjonge, ik blijf met mijn opderkaak op het tttttttoetsenbord zitten kijken naar jullie werk!

    En dat voor twee relatief onervaren klussers, zoals je zelf eens zei. Mijn bewondering kent geen grenzen!
    Snobs have more fun!
    KLIK!
    pi_32052272
    quote:
    Op maandag 7 november 2005 10:59 schreef arithaterhorst het volgende:
    Het huis mag in totaal 140 m2 zijn. Nu zitten we geloof ik op 145 meter ofzo.
    plus minnus, boefjes.
    pi_32054070
    Hey.... boefjes.....

    Die 5 m2 mogen dus gewoon. Want bouwvergunningsvrij deel. En dan mag je over
    die 140 m2 gaan.

    Duderinnetje: dankjewel Bouwen buitenshuis (constructie) is gewoon heel leuk. Want je hoeft niet zo nauwkeurig te werken als in huis (afwerking). Ik bedoel: wel waterpas enzo, maar of die plafondbalk nou een centimeter naar links of naar rechts zit maakt echt niet zoveel uit. Terwijl dat bij een plint juist het verschil tussen mooi en lelijk is. Dat maakt dat je snel veel resultaat hebt wat weer goed voor de motivatie is
      dinsdag 8 november 2005 @ 12:04:25 #86
    16848 bankrupcy
    Bot omdat het mot
    pi_32084155
    Vraagje: Gebruiken jullie echt kalkzandsteenblokken? Die moeten toch loodzwaar zijn, en kalkzandsteen wordt meestal gemetseld. Is het echt geen gipsbeton?

    Over electra: Je kunt niet teveel stopcontacten hebben. Ik heb ze om de 2 meter geplaatst in de woonkamer. Meer dan de helft verwijnt achter kasten e.d. en stroom is altijd in de buurt. Geen gezeik met verlengsnoeren.

    Voor de rest: Toppie project!
      dinsdag 8 november 2005 @ 12:34:49 #87
    56824 Keijs
    Toedeledokie !
    pi_32084943
    Kalkzandsteen blokken kunnen worden gemetseld, maar tegenwoordig worden ze normaal gesproken altijd gelijmd (vuilwerk). Verder is kalkzandsteen binneblad vaak nodig om voldoende geluid- en warmteisolatie te krijgen.
      dinsdag 8 november 2005 @ 12:38:43 #88
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_32085042
    quote:
    Op dinsdag 8 november 2005 12:34 schreef Keijs het volgende:
    Kalkzandsteen blokken kunnen worden gemetseld, maar tegenwoordig worden ze normaal gesproken altijd gelijmd (vuilwerk). Verder is kalkzandsteen binnenblad vaak nodig om voldoende geluid- en warmteisolatie te krijgen.
    Zoveel werkt KZS niet mee in de isolatie berekening. Uit mijn hoofd niet veel meer als gebakken steen, maar bij interesse van andere kan ik het vanavond thuis wel opzoeken.
    Live life to the Ender :D
      FOK!fotograaf dinsdag 8 november 2005 @ 12:56:05 #89
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_32085537
    quote:
    Op dinsdag 8 november 2005 12:38 schreef Ender_W het volgende:

    [..]

    Zoveel werkt KZS niet mee in de isolatie berekening. Uit mijn hoofd niet veel meer als gebakken steen, maar bij interesse van andere kan ik het vanavond thuis wel opzoeken.
    het werkt idd wel mee, maar niet bijzonder veel ofzo. idd zoiets als een gebakken steen.
    gewoon voldoende isolatiemateriaal gebruiken.
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      dinsdag 8 november 2005 @ 13:27:04 #90
    16848 bankrupcy
    Bot omdat het mot
    pi_32086406
    Hoe zwaar zijn die blokken ongeveer?
      FOK!fotograaf dinsdag 8 november 2005 @ 13:40:41 #91
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_32086770
    quote:
    Op dinsdag 8 november 2005 13:27 schreef bankrupcy het volgende:
    Hoe zwaar zijn die blokken ongeveer?
    tussen de 1800 en 2000 kg/m3
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      dinsdag 8 november 2005 @ 13:56:47 #92
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_32087160
    quote:
    Op dinsdag 8 november 2005 13:27 schreef bankrupcy het volgende:
    Hoe zwaar zijn die blokken ongeveer?
    Tussen de 11 en 14 kilo (voor lijmblokken)

    Voor het gewicht van stenen en metselblokken kan je aanhouden:
    - Voor stenen tussen de 2,1 en 4,6 kg
    - En voor metselblokken 14 kg.
    Live life to the Ender :D
    pi_32087870
    Echt waar

    Ik heb er 500 versjouwd.... Waren L100/198.
    Vandaar die spierpijn
      dinsdag 8 november 2005 @ 14:37:15 #94
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_32088182
    ff 7000 kg aan blokjes versjouwen, doe je goed
    Live life to the Ender :D
    pi_32088405
    Dank je;). Ik zal een foto van mijn spierballen maken

    Er is ook nog een kleine 40m2 aan baksteen weggehakt. Levert ook nog wel wat puin op wat weer naar de container moest . En we zitten nu ongeveer op de helft qua weghakken.....

    Misschien is dat wel iets van 5 ton ofzo Haha.
    pi_32109238
    Weer een update.

    De kozijnen zijn gisteren gekomen. Gaaf zeg! Zien er echt mooi uit!

    Nou, het plan was om gisteren ook de schuifpui die we in de buurt bij een boer hebben opgeslagen op te halen. Dat is een pui van 2m30 x 2m15 en komt uit Friesland (Kolham). Hij staat al enige tijd bij een boer, maar nu kan hij dan eindelijk worden geplaatst. Dus met een paar man (ding weegt 200 kilo, ivm veiligheidsglas) de pui op de aanhanger gelegd. Alles prima.. en wegrijden.

    We hoeven ongeveer 5 km over een boerenweg en dan zijn we er bijna. Onderweg stoppen we even om te kijken of alles goed gaat en dan zien we.... de hele achterlichtunit van de auto heeft het begeven. Het is buiten pikdonker...en de weg is onverlicht.....en er is niemand in de buurt....ook geen telefoon bij ons.

    Nou ja, wij vonden het vrij spannend. Gelukkig was er een fietspad naast de weg die helemaal naar ons huis leidt. Dus zijn we met schuifpui en al over het fietspad naar huis gereden. Wel de lamp in de auto maar aangedaan zodat mensen ons in ieder geval konden zien

    De pui is in middels ook geplaatst:



    Dat was best nog wel even werk, veel meer dan verwacht. Maar komt voornamelijk omdat hij niet goed dicht wilde in eerste instantie. Dus was meer stelwerk dan verwacht. Maar nu loopt hij goed, behalve in het slot nog niet zo soepel. Maar we gaan ervanuit dat dat even moet 'inwerken'.

    Nu gaat het gebeuren
    Tsja, vind ik wel een mijlpaal eigenlijjk. Nu komt de verbouwing het huis binnen. Dag schoon huis en schone lucht. Hallo lucht vol met stof en gruis etc ;-)
    De bijkeukenmuur is deels gesloopt omdat we moesten stempelen. A.s. zaterdag komt het ijzer en dan moet een deel van de muur aan de achterkant van het huis eruit. Daar liggen dan kanaalplaten en die moeten worden ondersteund. Eerst maar het weghalen van de muur. Waren ytong blokken en in 1/2 uur was de hele muur weg.... Met niets meer dan een blokhamertje van de aldi

    Oude situatie:


    Stof stof stof & eerste deel muur weg


    Rest van de muur weg


    En opgeruimd


    Stempelen


    Wat me een beetje tegenvalt is de hoeveelheid stof. Vanavond ga ik alles schoonmaken en er doeken overheen leggen. En boven heb ik een kamer ingericht die we als nieuwe woonkamer gaan beschouwen. Kan hier ruimte worden gemaakt om te werken

    Na het stempelen (was ook 15 minuten werk ) begonnen met de garagedeur. Via marktplaats hebben we een sectionale garagedeur gekocht die we erin hebben gezet. Het is ontzettend leuk om te zien dat het huis nu echt gestalte krijgt. Dit zijn de eerste dingen (garagedeur, schuifpui) die je in die hoedanigheid gaat gebruiken.

    Oh ja, de aannemer had met een muurzaag gisteren allerlei muren doorgezaagd waar dat moest. Dus dat hebben we verder niet zelf gedaan. Ik heb ook niet gezien hoe dat gebeurde verder

    De nieuwe garagedeur


    Vanavond gaan we meer bakstenen bij de nieuwe keuken weghalen. En morgen een deel van de binnenmuur weg.

    En dan is het al bijna zaterdag. Dan wordt het staal geplaatst.
    pi_32110117
    quote:
    Op woensdag 9 november 2005 09:30 schreef arithaterhorst het volgende:
    Weer een update.

    Stempelen
    [afbeelding]

    Wat me een beetje tegenvalt is de hoeveelheid stof. Vanavond ga ik alles schoonmaken en er doeken overheen leggen.
    wat is dat rechts op de foto?

    anyway, ziet er goed uit, succes met alle stof. houd er wel rekening mee dat stof door doeken heen gaat, dus misschien is het handiger om plastic zeil te nemen.
    pi_32110920
    quote:
    Op woensdag 9 november 2005 10:16 schreef Gurb het volgende:

    [..]

    wat is dat rechts op de foto?
    Lijkt mij een stuk elektrapijp met inbouwdoos die uit de gesloopte muur komt ?
      woensdag 9 november 2005 @ 10:56:54 #99
    16848 bankrupcy
    Bot omdat het mot
    pi_32111140
    Hoe hebben jullie de stempels onder spanning gebracht? Is dat gewoon met de hand gedaan?
      woensdag 9 november 2005 @ 11:06:36 #100
    132767 lipje
    zeg maar nee, krijg je er twee
    pi_32111446
    Overigens dit soort muurtjes slopen met een zaag gaat heel erg goed, krijg je vaste tilbare blokken, en weinig rondslingerend stof. Een gewone handzaag (lijfst voor gipsblokken geschikt) of een decoupeerzaag doen wonderen
    Return of the Unox-muts
    Bezitter van een burgerbak Voorheen Alfist
    verrekte koekwaus :')
    Pappa van Aafke en Onno
    pi_32111734
    Is een stuk electra uit de oude muur. Moeten we nog inkorten (staat geen stroom op verder).

    Qua stempels: die draai je vast. En uiteindelijk doe je er een ijzeren staaf doorheen waarmee je ze nog vaster draait. Uiteindelijk net zo lang met de hamer slaan tot ie neit meer beweegt.

    En qua ytong. Tsja, misschien wel handiger geweest. Maar wij gaan er nu van uit dat de woonkamer gewoon bouw wordt. Dus nog 1 actie om alles onder doeken te doen (eh..ja met plastic eronder. goed idee!) en aan de kant te schuiven. Kun je net zoeel zooi maken als je wilt
    pi_32171907
    Weet iemand of je het water uit de verwarming kunt laten lopen en dan de HR ketel wel gewoon aan zetten zodat je warm water hebt?
      vrijdag 11 november 2005 @ 10:18:36 #103
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_32172300
    Het lijkt me dat dat 2 afzonderlijke systemen zijn. Lijkt me niet prettig als je drinkwater vermengd wordt met het water uit de radiatoren ed.
    Zou mijn inziens wel moeten kunnen dus.
    Live life to the Ender :D
    pi_32172563
    het werkt wel, alleen ik zou het niet doen

    reken er maar op dat je een hoop rotzooi opdrinkt (koper en ijzer oxide)
      vrijdag 11 november 2005 @ 10:34:51 #105
    74052 Ender_W
    veni, vidi, vici
    pi_32172662
    quote:
    Op vrijdag 11 november 2005 10:30 schreef Gurb het volgende:
    het werkt wel, alleen ik zou het niet doen

    reken er maar op dat je een hoop rotzooi opdrinkt (koper en ijzer oxide)
    Je radiator water is al weg en leeg, die kan je niet meer drinken dan. Lijkt mij. En kan me niet voorstellen dat drinkwater door de verwarmingscircuit gaat, dus snap je post niet geheel.
    Live life to the Ender :D
    pi_32172972
    quote:
    Op vrijdag 11 november 2005 09:59 schreef arithaterhorst het volgende:
    Weet iemand of je het water uit de verwarming kunt laten lopen en dan de HR ketel wel gewoon aan zetten zodat je warm water hebt?
    Hmmm, ik weet niet of de CV pomp gaat draaien wanneer je warm water afneemt. Maar verder zou de driewegklep het op moeten vangen. Althans bij de meeste ketels, die hebben geen 'intelligente' driewegklep, maar staat altijd of op warm water of op verwarming.

    Maar je laat het hele CV circuit leeglopen, en een tijd zonder water staan? Is dat het plan? Ik zou dat niet doen ivm corrosie en vast gaan ziten van de pomp. Probeer 1 radiator in ere te laten zodat er iig een circuit bestaat dat kan blijven functioneren.
    pi_32172985
    quote:
    Op vrijdag 11 november 2005 09:59 schreef arithaterhorst het volgende:
    Weet iemand of je het water uit de verwarming kunt laten lopen en dan de HR ketel wel gewoon aan zetten zodat je warm water hebt?
    nope, het werkt voor zover ik weet niet. Je moet het deel circuit wat je niet gebruikt even afdoppen, dan staat niet alles droog en kun je nog een deel gebruiken tijdens deze koude dagen.

    Het zijn geen twee gescheiden systemen zoals boven beweerd word, maar 1 warmte wisselaar met een drieweg klep die schakeld tussen de boiler/CV circuit. Dan is er nog een pomp aan wezig die droog zou kunnen lopen, dus het systeem schakeld naar mijn inzien op de beveiliging. (als ik mijn broer(instalateur) goed begrepen heb)
    pi_32173025
    ik lees de post nu nog een keer, en lees het nu ineens heel anders

    ik dacht dat ze warm tapwater (voor drinken en douchen) uit de cv leidingen wilden laten lopen, maar ze willen gewoon de cv-installatie weghalen, en alleen het tapwater-gedeelte gebruiken

    dat moet geen probleem zijn
    pi_32173049
    Is het een optie om een "Het grote Centraal Verwarmde Klus Topic" te openen. Medestanders?
    pi_32173075
    quote:
    Op vrijdag 11 november 2005 10:51 schreef Gurb het volgende:
    ik lees de post nu nog een keer, en lees het nu ineens heel anders

    ik dacht dat ze warm tapwater (voor drinken en douchen) uit de cv leidingen wilden laten lopen, maar ze willen gewoon de cv-installatie weghalen, en alleen het tapwater-gedeelte gebruiken

    dat moet geen probleem zijn
    volgens mij werkt dat zolang je water in je boiler vat hebt zitten, en daarnaa niet meer. Maar goed daar komje maar op 1 manier achter. Proberen.
    quote:
    Op vrijdag 11 november 2005 10:52 schreef Marsepein het volgende:
    Is het een optie om een "Het grote Centraal Verwarmde Klus Topic" te openen. Medestanders?
    goed plan
    pi_32173081
    De "verbouwings" feeling komt weer helemaal terug als ik zo die foto's zie, ik was toen een jaar of 10 11, maar ik kan me nog heel goed herinneren dat ik het een gezellige tijd vond zo met een half open huis met een stukkie hout voor de (open) ramen.
    pi_32173303
    Zit ik in een meeting, is er van alles gepost

    Nee, het punt is... Ik heb gisteren vol goede moed de radiator laten leeglopen omdat hij weg moest...
    (juk juk wat een meug komt daar uit. pikzwart water in het begin. Dusseh...drinkwater? .... liever niet )

    maar wij hebben geen combinatie tang. Dus we kunnen hem nu nog niet demonteren . Plus het feit dat ik er gewoon beniewd naar was. En het feit dat ik vanochtend uit voorzorg met koud water heb gedouched.... Vandaar dus de vraag

    * gaat naar andere mieting
    pi_32192507
    Heb ik meteen nog een andere vraag.

    Het idee was om een enkelplaats verwarming van 1m50 bij 40 cm leeg te laten lopen en te verwijderen. Dus, HR ketel uit en laten afkoelen. Kraantje van de radiator dicht, zodat alleen deze radiator zou leeglopen. Vulslang aangesloten en met de vleugelmoer de aftapkraan geopend. En lopen maar met dat water

    Nou kwam daar zeker 20 of misschien wel meer aan liters uit. Terwijl ik dacht: okee. Thermostaatkraan dicht, dus alleen het water uit die ene verwarming komt eruit.

    Maar gezien wij boven maar 2 radiatoren hebben, lijkt het me nu ook wel aannemelijk dat die ook zijn leeggelopen. Hoe kan dat?
    pi_32231279
    Afgelopen zaterdag is het ijzer gezet. Het is nog niet helemaal af, maandag verder...
    maar....het meeste zit erin!!

    Onze voorbereidingen van afgelopen week bestonden voornamelijk weer uit slopen
    Maar nu voor het eerst echt van binnen naar buiten slopen. Kijk, onze eerste blik van binnen naar buiten



    Dit is de uitbouw bij de keuken. Het dak moet iets omhoog worden getilt omdat de bovenkant van de H balk ertussen moet.



    En dit is onze rommel en de vloerverwarming van de badkamer op de eerst etage. Eigenlijk kijk je van buitenaf naar de knieschotten (boven de keuken). Hier komt de H balk om de kanaalplaat heen. Dat was echt een verassing want wij dachten tegen zo'n lelijke balk aan te moeten kijken hier. Maar, het is alleen een klein randje

    Ook zie je op deze foto datgene wat het meeste tijd kostte: De kanaalplaten liggen niet allemaal gelijk. De ene ligt iets dieper dan de andere. Dus er moet een stuk van de kanaalplaat af wil de H balk er goed omheen kunnen.


    En dat wordt hier gedaan. (links in het raam zie je hoeveel stof dat geeft)


    Dit is de eerste staander die staat. Jammer, maar ik heb geen foto's gemaakt van het verplaatsen van de H balk. Toen waren wij naar de gamma om een diamantschijf te halen om de kanaalplaat mee af te zagen .

    De balk is aan de onderkant met M-?? bouten vastgedraaid en chemisch verankert. Verder wordt er nu een laagje van een speciaal soort beton opgegoten.


    Zo zit de balk aan de binnenkant van het huis. Zoals je zit: er blijft een klein randje zichtbaar, verders niets


    En aan de zijkant van het huis. Deze gaan we helemaal niet zien omdat hij op dezelfde hoogte als de kanaalplaat ligt.


    En dit is de keuken vanaf de buitenkant gezien.


    Toen was er tijdens het plaatsen nog een ander issue. Kijk de waterafvoer van de badkamer boven, zou precies door de keuken gaan lopen:


    Nou hebben ze ooit bij "In Holland staat een huis" een doorzichtige afvoer gehad, maar...wij vonden dat een minder geslaagd plan. Zeker dwars door de keuken Eet smakelijk

    Deze moest dus weg tijdens het zetten van de H balk. Dat zou dus betekenen dat wij accuut boven de douche, het bad, de wastafel en het toilet niet meer konden gebruiken. Dus meteen die buis anders leggen. Als je de foto zo ziet, maakt de buis een D om de keuken heen. Op de eerste verdieping gaat hij naar rechts, dan in de ruimte rechts naast de keuken (van de achterkant gezien) naar beneden en in de kruipruimte op de afvoer aangesloten.
    Stiekum heel blij dat we dat niet zelf hoefden te doen. Kruipruimtes zijn vies

    Volgende week komen we misschien wel aan het dak van de keuken toe...

    Doeg!
    Rene & Aritha.
    pi_32429620
    Hoi

    Weer een updeet.

    Wij zijn weer wat stapjes verder.

    Hout om de kozijnen heen gemaakt en de kozijnen ongeveer op z'n plaats gezet en de balken van van de nieuwe keuken. Aan de onderkant dbc folie vastgetimmerd. Het begint echt ergens op te lijken nu :


    Begonnen met isolatie in de garage


    En ook in de uitbouw. Dit is voornamelijk hergebruik van isolatie die tijdens het slopen vrij is gekomen. Hier zijn de kozijnen definitief vastgemaakt, en aan de rand is dbc folie geniet.



    Hier sta ik in de uibouw en een foto naar buiten.


    Begonnen met de balkenlaag. We hadden niet meer balken dus moeten we bestellen.


    Zo'n nietmachine is echt een ideale uitvinding. Het kost niet meer dan een minuut om zo een stuk folie of papier op maat te knippen en vast te maken. Terwijl ik heb zitten klooien om het dbc folie aan de onderkant aan het kalkzandsteen vast te timmeren.


    Als laatste nog een overzichtfoto. Helemaal links zie je de andere schuifpui ook gemonteerd. Alleen heb ik daar nu geen betere foto van.


    Planning is: volgende week zaterdag metselen. Betekent overal nog folie aan de onderkant, alles van isolatie voorzien (nu is alleen datgene op de foto met isolatie) en nog profielen stellen en ruimte maken . Oh ja, en metselstenen bestellen

    Tot zover te updeet. Ik hoor het wel he, als't nix is

    Doeg!
      FOK!fotograaf zondag 20 november 2005 @ 17:35:57 #116
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_32429718
    leuke update!
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      Moderator zondag 20 november 2005 @ 17:59:31 #117
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_32430392
    Leuk; het vorderd al heel aardig zie ik
    Wanneer willen jullie het allemaal wind en water dicht hebben ?

    Met het oog op de winter
    pi_32432979
    Dankje, xilantof

    Wind en water dicht.... Zo snel mogelijk, eigenlijk. Ik word een beetje frusti van koud zijn. Het is nu 7 graden in de huiskamer..... Komt omdat het helemaal open is ivm de stalen balken. We wonen nu boven, waar het ook niet helemaal dicht meer is, maar in ieder geval beter dan 7 graden

    Toen het nog lekker weer was, vond ik het echt alleen maar leuk. Maar met een hamer op je vingers slaan terwijl je al een hele dag buiten staat (gisteren)....gaat het leuke er wel een beetje vanaf .

    Maar, wind en waterdicht denk ik half december (is wel optimistische schatting). En zeker voor de kerst. Anders wordt het dus letterlijk een koude kerst. Haha.
    pi_32445736
    is het niet mogelijk het gat af te dichten? Dam zit je iig een stuk warmer, naah een stukje

    Maa het begint weer een huis te worden, ziet er goed uit.
    pi_32452179
    We hadden het al met isolatie volgepropt, maar dat waaide er steeds uit . Nu hebben we het wat beter vastgezet, hopelijk blijft het zitten.

    En gisteren zat ik er ook gewoon een beetje doorheen eigenlijk. Dus vanavond gaan we nix doen. En morgen er weer tegenaan... Het is nu even doorbijten, maar dan is het wel dicht en wordt het weer leuker.

    We wonen nu eigenlijk niet meer in de woonkamer, da's een grote stofbende. Met lakens & plastic over de meubels heen die in een hoekje staan. Wij hebben onze intrek boven genomen, waar we weer gezellig op kamers wonen. Eigenlijk best leuk hoor, want al mijn spulletjes uit mijn oude studentenkamer heb ik nog en staan nu daar. En overdag zit ik op werk, wat ook vrij warm is en een sneller internetverbinding
    pi_32455023
    hoe zit je DPC trouwens in je hoeken? Want dat lijkt wel een erg scherpe hoek te zijn (omgevouwen DPC??).

    Schiet trouwens al aardig op
    pi_32461513
    Is het DPC??? Ik heb altijd DBC folie verstaan. Nou ja, het ruikt in ieder geval naar barbiepoppen

    Maarreh...welke hoek bedoel je precies dan?
    pi_32465794
    de hoeken bovenin. De bovenkant en de zijkanten lijke uit één lang stuk folie te bestaan.
    pi_32472068
    De dpc folie rond de kozijnen bestaat niet uit 1 stuk. Bovenin moest ook weer dikker folie.

    Rond de kozijnen zijn het vier losse stukken die over elkaar heen vallen. Eerst onder en bovenin de horizontale delen, dan de verticale delen links en rechts eroverheen ivm een betere afwatering.
    pi_32472621
    dan zit het wel goed.
    Hoeveel isolatie heb je trouwens? 100mm steenwol?
    pi_32516775
    Nee, paste niet in de spouw van het huidige huis. Had ik wel gewild, maarja, als hier en daar de muur iets dikker is vanwege de isolatie staat ook niet zo mooi

    We hebben nu 8,5 cm rockwool 433 duo (?). Als 't maar warrum is
    pi_32725686
    Hoi!

    Niet dat ik FOK vergeten ben hoor, qua updaten. Maar we zijn vrij druk geweest met verbouwen. En op bepaalde gebieden heeft het ook onverwacht stilgestaan:

    Vorige week stond een ploeg metselaars bij ons voor de deur (kwart voor 7!!). Maarja... het sneeuwde. En dan kan er niet gemetseld worden. Dus er is 1 (één) rijtje stenen gemetseld. Ongeveer 10 stuks. En toen zijn ze weer weggegaan. Binnenkort een nieuwe poging dus.

    Wie had nou verwacht dat de winter ineens zou aankloppen

    Verder zal ik weer foto's mailen. Want het huis is nu helemaal geisoleerd. En we zijn bezig met de kapconstructie. De tuin is een complete chaos. Daar kun je je bijna geen weg meer doorbanen. Die staat vol met balken, bijna 8000 metselstenen, metselzand, dakplaten, enci metselspecie. Oh ja, en ook nog een container. Nouja. De oto past er nog net bij .

    Feitelijk is dit dus gewoon een verkapt schopje . Doei
    pi_32750692
    Ah, en ik dacht gisteren nog; zou ik een berichtje neerzetten of het nog goed gaat.

    Ik lees elke dag even, ben erg benieuwd naar nieuwe foto's.

    Succes met de verbouwing in de koude maanden.
      vrijdag 2 december 2005 @ 13:26:52 #129
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_32753240
    quote:
    Op donderdag 1 december 2005 14:06 schreef arithaterhorst het volgende:
    Hoi!

    Niet dat ik FOK vergeten ben hoor, qua updaten. Maar we zijn vrij druk geweest met verbouwen. En op bepaalde gebieden heeft het ook onverwacht stilgestaan:

    Vorige week stond een ploeg metselaars bij ons voor de deur (kwart voor 7!!). Maarja... het sneeuwde. En dan kan er niet gemetseld worden. Dus er is 1 (één) rijtje stenen gemetseld. Ongeveer 10 stuks. En toen zijn ze weer weggegaan. Binnenkort een nieuwe poging dus.

    Wie had nou verwacht dat de winter ineens zou aankloppen

    Verder zal ik weer foto's mailen. Want het huis is nu helemaal geisoleerd. En we zijn bezig met de kapconstructie. De tuin is een complete chaos. Daar kun je je bijna geen weg meer doorbanen. Die staat vol met balken, bijna 8000 metselstenen, metselzand, dakplaten, enci metselspecie. Oh ja, en ook nog een container. Nouja. De oto past er nog net bij .

    Feitelijk is dit dus gewoon een verkapt schopje . Doei
    Alvast veel sterkte met het koude weer inderdaad.
    Een beetje in het zonnetje klussen lijkt me nog wel leuk, maar ik benijd jullie op het moment niet! En kom maar door met die foto's!
    Snobs have more fun!
    KLIK!
      vrijdag 2 december 2005 @ 14:18:20 #130
    120777 Saabmobiel
    Hopsieflopsie!
    pi_32754465
    Wat een project, geweldig! En jullie huis wordt er gelijk een stuk groter van.
    U geeft mij het gevoel alsof ik met één been in de stijgbeugel ben blijven hangen en mijn paard me door een met wilde bijen bevolkt brandnetelveld sleurt.
    The pain was enough to make a shy bald buddhist reflect and plan a mass murder.
    pi_32762850
    Saabmobiel: dat was wel de opzet eigenlijk . Kleiner maken hadden we een wandje kunnen plaatsen. Hihi.

    Met de kou valt het overigens wel mee, vandaag was de grote uitzondering. Het was koud (vriest) en het waaide ook nog. Dat maakt het echt koud, en eigenlijk gewoon kut .
    Maar bijvoorbeeld vorige week vrijdag (hadden we ook vrij genomen) was het bij ons lekker weer. Het vroor wel, maar waaide niet. Dat maakt dat je af en toe met het zweet op den rug staat te werken.

    Nou, qua vorderingen.
    Dit is de voorkant van het huis, aan de rechterkant. Kozijnen geplaatst en isolatie aangebracht. Dat is nou eens echt leuk werk (en warm tijdens koude dagen). Isolatie snijd je aan stukken het handigst met een broodmes. Dit was dus de bewuste vrijdag, waar 800 km file stond in Nederland. De radio staat bij ons altijd knoerthard aan en vol ongeloof luisterden we elke keer naar het nieuws. Gebeurt dit in Nederland? Zoals je ziet: bij ons heb je nergens last van





    De zijkant van het huis (rechts) vol met isolatie. Prik prik en het zit erop. Denk je dan, maar dan er toch achterkomen dat de bovenste rij net fout zit waardoor eigenljk alles net een kwartslag moet draaien. Tsja...





    Schuifpui geplaatst (de linker dus). Als je goed door het kleurverschil heen kijkt, zie je dat het exact dezelfde pui is als degene die ernaast zit. Via marktplaats dus. Heeft dus een likje verf nodig.
    Brighteyes, interesse?





    De vorderingen qua dakconstructie. Pffff....





    En vanaf de voorkant, met de kap en wolfseind erop. Dit is zullen we maar zeggen het hoekje van de buren (ze hadden geprotesteerd tegen onze verbouwing, bijna bij de rechtbank in Zwolle gezeten, en uiteindelijk toch overeenstemming als we dat puntje van het dak zouden halen ).





    Plus de dakplaten en het dakraam. Dat zijn de vorderingen tot vandaag.




    Als je boven binnen staat is het echt al een kamer. Daar zal ik een foto van maken, maar nu is het al donker. Ook nog een foto van hoe het het er binnen de afgelopen drie weken heeft uitgezien. De zooi daar wordt ook steeds groter . En al het hout wat buiten stond moest naar binnen ivm de vorst. We wonen dus nu boven Hoewel wonen, zoveel wonen doen we niet meer... Dat is meer als compleet laveloos op bed liggen met een oog naar de tv kijken terwijl je eigenlijk gewoon slaapt maar dat niet voor je partner wil want je ligt toch samen gezellig op bed

    Plannen voor morgen: dan komen de metselaars. 2e poging En we gaan verder aan het dak.
    pi_32938012
    wat staat er voor dit weekend op de planning ?
    pi_33020706
    Hee, ik had je post helemaal gemist, pad....

    In ieder geval: het klussen wordt zeker lastiger. Het is gewoon tinnif koud geweest. 'k Wil niet zeuren ofzo. Maar maakt het wel eh.... gewoon kut eigenlijk . Koud koud en koud en donker 's avonds en liever eigenlijk gewoon voor de kerstboom die ik maar moet inbeelden willen zitten met een wijntje

    Nee, het iedere avond klussen wordt nu gewoon te lastig. Er is voornamelijk nog maar buitenwerk te doen. Dus klussen we nu nog maar een paar avonden in de week (ongeveer om de avond), en het weekend.

    En....om toch nog wat van kerst mee te kunnen krijgen is het ons nog gelukt om volgende week 4 dagen naar disneyland parijs te kunnen gaan (voor mij de eerste keer). Daar heb ik dus zoooo'n zin in

    Ik ga even foto's bij elkaar halen om de vorderingen te laten zien....
    pi_33024118
    Onze kerstversiering . En voor Sinterklaas heb ik een timmermansriem gehad .

    Ennieway, dit is de woonkamer zoals ie er de afgelopen 5 weken nu uitziet. De werkplaats dus.
    Morgen foto's van de vorderingen buiten.





    Gezellig he, tijdens de kerst
      Moderator maandag 12 december 2005 @ 19:59:26 #135
    72712 crew  Rene
    Dabadee dabadaa
    pi_33024305
    TVP!
    Een echte
     | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
    pi_33024889
    begint al ergens op te lijken
    pi_33067168
    quote:
    Op maandag 12 december 2005 18:10 schreef arithaterhorst het volgende:
    Hee, ik had je post helemaal gemist, pad....
    Geen probleem hoor. heb je ook foto's van de vorderingen aan de buitenkant? of is er nog niet gemetseld door weersomstandigheden?

    hey die lamp heb ik ook
    pi_33074170
    We hebben geluk gehad met de weersomstandigheden, eigenlijk.

    Behalve het eerste weekend dat we zouden metselen. Toen sneeuwde het. Dat was na die file-vrijdag. Afgelopen twee weken hebben we in het weekend kunnen metselen (je moet licht hebben he). Dus er is al wat gemetseld. Ik zal vanavond echt foto's neerzetten .
    quote:
    Op woensdag 14 december 2005 11:11 schreef ranzige_pad het volgende:

    [..]

    hey die lamp heb ik ook
    Vast mooier dan de onze. Die zit onder de stof en er is een blikje schultenbrau op gevallen (wasalzo).

    In de tussentijd zijn we wel naar keukens wezen kijken. Onze smaak ligt een beetje zoals deze keuken:



    Dit is een siematic keuken. Met een blad van leisteen. Onwijs mooi, vinden wij, maar ook onwijs duur .
    En ik vraag me ook af hoe robuust dat is, als er een keer een pan overheen wordt geschoven of een paprika op wordt gesneden....



    Dit is een beetje qua kleur keukenkastjes. Geen rvs blad, vind ik wel mooi maar zonde als er een krasje op komt.

    Als vloer krijgen we dit (ook weer via marktplaats ;-):


    [ Bericht 18% gewijzigd door arithaterhorst op 14-12-2005 16:16:26 ]
    pi_33074781
    Zoals ik al eerder in een ander topic opperde zou je eens in Duitsland kunnen kijken, de prijzen zijn daar veelal goedkoper.
    pi_33074972
    Was ook het plan eigenlijk. Maar dan wil ik eerst een definitief idee hebben van wat we nou precies willen. Ik vind zoveel mooi....... Zo zijn we vorig jaar ook al naar keukens wezen kijken, hadden ze een afzuigkap voor een kookeiland die onder het huis afzoog. (en dan weer met een luchtgat naar buiten).

    Onwijs mooi want je kon als je de afzuigkap niet gebruikte helemaal in het kookeiland laten verzinken.... Wel 3000 euri.....


    Maar we kopen denk ik wel in Duitsland hoor
      woensdag 14 december 2005 @ 16:31:42 #141
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_33075002
    quote:
    Op woensdag 14 december 2005 16:21 schreef ranzige_pad het volgende:
    Zoals ik al eerder in een ander topic opperde zou je eens in Duitsland kunnen kijken, de prijzen zijn daar veelal goedkoper.
    Ik ben bij Mandemakers geslaagd voor een prijs die ruim lager was dan in Duitsland voor dezelfde keuken (merk kastje, apparatuur, werkblad en opstelling).

    Heb er trouwens wel heel heftig voo rmoeten onderhandelen
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_33077725
    Het is wel een hele mooie keuken.
    Doen ze dat ding niet weg als "demo"?
    Zo hebben we die van ons gekocht en in de praktijk hebben we eigenlijk alleen de apparatuur betaald.
    pi_33094544
    quote:
    Op woensdag 14 december 2005 16:31 schreef sanger het volgende:

    [..]

    Ik ben bij Mandemakers geslaagd voor een prijs die ruim lager was dan in Duitsland voor dezelfde keuken (merk kastje, apparatuur, werkblad en opstelling).

    Heb er trouwens wel heel heftig voo rmoeten onderhandelen
    Aan het begin van dit jaar hebben wij bij Piet Klerx een keer een keuken laten uitrekenen. Was een keuken met een aanrechtblad van 3,5 meter, een kookeiland van 2 x 1,20 en een spoeleiland van dezelfde afmeting. Inclusief alle apparatuur en een natuursteen aanrechtblad van 10 cm dik en plaatsing voor 18000 euro. Voor onderhandeling. Vond ik eerlijk gezegd nog wel meevallen. Toen de man de week daarop belde konden de kastjes al voor 1/2 prijs.
    Jammergenoeg paste de keuken niet goed in ons huis. Dan zou de keuken 30 cm voor de deur naar buiten stoppen

    Maar inderdaad wat je zegt: een keuken is vooral rondshoppen en goed onderhandelen. Als het lukt dat laatste, want daar ga ik dus al
    pi_33094831
    Metselen

    Metselen doen we niet zelf, maar wordt met een team mensen gedaan.
    4 metselaars. 1 persoon doet het voorbereidende werk, zoals het uitmeten
    en metseldraadjes spannen en steigers opzetten, etc. 1 persoon maakt de specie
    en het opperen. Dan kunnen 2 personen metselen. Opperen is het stenen naar de
    metselaar brengen (ik wist het niet).

    Omdat wij zelf opperen, scheelt dat het werk van 1 persoon, want nu kan dat
    metselspecie maken gewoon af en toe gebeuren door een van de metselaars.
    Schijnt nogal een precisiewerkje te zijn en als het goed gebeurt versnelt het het
    metselen zelf enorm.
    Oh ja, en als je oppert terwijl het buiten vriest merk je waar de term steenkoud
    vandaan komt.

    De eerste metseldag
    De eerste dag metselen sneeuwde het. En dan wordt de specie te vochtig waardoor
    het kan gaan inzakken. Dus na een uur of 2 hielden we het toen voor gezien. (dat was 27 november). Feitelijk was toen de eerste rand gezet en waren er stenen geoppert. Geen foto's verder. En helaas, wij waren zo exited, dat we het moment van de eerste steen vergaten

    De tweede metseldag (3 december)
    Hadden we meer geluk. Qua weer: heel goed. Zonnig, maar wel koud.
    Wij opperen, zij metselen. Krijg je enorm droge handen van, van die
    metselstenen. Maar, na een dag was de uitbouw af. Dat was het lastigste stukje
    qua metselen omdat er allemaal hoekjes in zaten. Resultaat: (kijk eens op de grond wat een zooi het wordt )



    De derde metseldag (10 december)
    Nu konden de echte meters worden gemaakt. Rondom het huis is tot de eerste
    verdieping gemetseld. Gewoon helemaal goed

    Kijk (onder de steiger)



    En boven de steiger



    En hoe netjes ze het om de garage heen toen. De stenen waar je hier naar kijkt, is geen hele
    steen. Maar een dun laagje om zo netjes op gelijke hoogte bij de garage te komen. (hoefden we
    het kalkzandsteen niet in te korten. Doen zij fluitend
    Achter zie je nog een specieton staan. Daar is ook gemetseld, ongeveer 4 meter breed, maar heb ik geen foto van.



    En verder qua huis nog iets gedaan dan?

    Het dak aan de linkerkant zijn we mee bezig:



    En...de dakdekker doet zijn werk: Nog geen foto's van hoe het af was.

    pi_33154983
    Het sneeuwt

    We zijn nu maar wel de steiger de hoogte in aan het opbouwen, maar sneeuw = niet metselen.
    Dus misschien wel geen vorderingen deze week.

    (wel mooie witte sneeuw met kerstlampjes die uit zijn )

    )
    pi_33155000
    Stoer allemaal Veel succes!
    pi_33182324
    Jaaa, toch nog allemaal gelukt vandaag.
    Vlak na mijn post stopte het met sneeuwen en was het alleen maar af en toe sneeuw en hagelbuien.

    Hele dag hebben ze kunnen metselen, en het glas is gezet.
    Dus het eerste deel is nu wind & waterdicht. En dat mag wel met de kou . Nog anderhalve pallet stenen wegmetselen en dan is het gebeurd met metselen.
    pi_33209650
    foto's!
    pi_33212261
    dus jullie zitten er nu een suk warmer bij. Ach het is nu wind en waterdicht, het kan nu alleen maar beter worden. die sneeuw foto ziet er wel mooi uit hoor.
    pi_33226131
    Hoi!!

    Wij gaan morgenochten vroeg naar Eurodisney om alvast KERST te vieren!!!! Yes yes yes. Zin in man!!

    En daarna: foto's en hernieuwde energie onzerzijds .

    Bedankt voor al jullie onwijs leuke reacties tot nu toe.
    Dat is een onzettende steun in de rug geweest.

    Doeg!
    pi_33237398
    jaaaaaaaaaah, gaan jullie naar Eurodisney terwijl wij wachten op foto's. tssssss.


    veel plezier hoor.
      dinsdag 20 december 2005 @ 09:18:25 #152
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_33237448
    quote:
    Op maandag 19 december 2005 21:08 schreef arithaterhorst het volgende:
    Hoi!!

    Wij gaan morgenochten vroeg naar Eurodisney om alvast KERST te vieren!!!! Yes yes yes. Zin in man!!

    En daarna: foto's en hernieuwde energie onzerzijds .

    Bedankt voor al jullie onwijs leuke reacties tot nu toe.
    Dat is een onzettende steun in de rug geweest.

    Doeg!
    Veel plezier!

    (En hou je in daar. Niet Mickey verbouwen of her en der schroefjes losdraaien hè?)

    Snobs have more fun!
    KLIK!
      dinsdag 20 december 2005 @ 14:46:23 #153
    105726 19_William_78
    ..tja,..euhh,..dus!
    pi_33245153
    Zeker een vette TVP
    Hobby's:
    Bitterbal Dansen, Keukenkastjes Klieven...
    Vulva Vijlen, Golfbal Gorgelen...
    pi_33263729
    Zo heb maar ff geregd om ook te kunnen posten binnen dit klussen (sub) forum hier op fok!

    Kwam op mijn tocht naar mede lotgenoten welke hun huis ook aan het verbouwen zijn op dit topic uit....

    Heb het al een paar weken gevolgd, en nu dan eindelijk maar eens zelf wat posten

    Ts, veel plezier daar in Eurodisney, zelf verbouwen gaat je niet in de "koude'kleren zitten en dan is soms wat afleiding wel erg lekker. Veel plezier daar dus gewenst, en dat er maar gauw weer een update mag komen
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_33449993
    Hoi!!

    Disneyland was GAAF! Onwijs leuk is dat. Was er nog nooit geweest, maar waande me een paar dagen in een kerst sprookje. Zo een ongelofelijke kerstsfeer. Paar offtopic foto's moet ik gewoon even posten:




    Daar smelt je hart toch gewoon van. Het mijne wel in ieder geval
    En ze schaatsten samen over het ijs.

    Okee, dan maar weer naar de zooi die verbouwing heet

    Vorderingen op het dak (dit is de enige foto....) en metselwerk boven de schuifpui.
    Ik vind zelf dat ze zo ongelofelijk netjes en precies metselen....



    Boven de ramen aan de voorkant



    En een overzichtje wat een zooi metselen eigenlijk geeft (kijk maar eens op de grond naar wat ooit voortuin was. Actie voor na de verbouwing: de voortuin



    En de glaszetter die het glas heeft gezet. Nu is het binnen weer op temperatuur te krijgen .
    En wat een verschil maakt dat. Het is ineens een kamer van binnen nu.



    Tot hier is allemaal nog voor de vakantie gebeurd.

    Dan nog een foto van de zijkant van het huis waar ze afgelopen zaterdag aan het metselen waren. Het metselen is afgelopen zaterdag zo goed als af gekomen. Nog een paar puntjes op de i en dan zijn ze echt klaar en kan er worden gevoegd.



    Dan de pannenlegger. Tsja. Leuk verhaal eigenlijk wel. Die man ziet er dus niet uit. Echt een zwerver als je hem ziet. Stinkt een uur in de wind. En zijn kleren zijn helemaal afgesleten. Niet een beetje hoor, maar zo dat van sommige kledingstukken nog maar de helft over is. (wel de goede gelukkig) . Maar, hij schijnt een vakman te zijn. Een echte goeie. Heeft hier in de buurt meer huizen gedaan en hij werkt snel en levert goed werk.

    Dus afgelopen zaterdag hebben we hem gebeld of hij ons dak een keer kon komen leggen. Staat ie een half uur later op de stoep. Begon meteen aan het dak. Hele dag doorgewerkt. Niet gewoon werken. Nee, hij rende (letterlijk!) heen en weer. Op het dak sleepte hij met 7 of 8 pannen heen en weer. Dat is bijna 30 kilo!! En de hele dag.
    Het was kerstavond, en wij wilden graag kerst vieren. Hadden gourmet gemaakt, maar er liep nog een vent op het dak een en weer te lopen. Gewoon echt niet te stoppen. Hij had met sinterklaas moeten komen..
    Worden we 2e kerstochtend wakker om zo'n 9:30. Rustig ontbijtje klaarmaken. Horen we ineens het geslijp van dakpannen. WTF Staat hij daar de dakpannen te slijpen. Op 2e kerstochtend!! Buurt meteen wakker, maar hij ging wel weg toen we dat zeiden

    Nou ja, hier een eerste plaatje van de vorderingen.... En meteen een foto van het huis aan de rechterkant waar de dakplaten nu ook op liggen. Je kunt zo goed de contouren zien van hoe het gaat worden.

    pi_33450048
    quote:
    Op dinsdag 20 december 2005 09:13 schreef ranzige_pad het volgende:
    jaaaaaaaaaah, gaan jullie naar Eurodisney terwijl wij wachten op foto's. tssssss.


    veel plezier hoor.
    Schreef je dit nu terwijl jij met je pilsje in je hand in een warme kamer aan het muisklikken was
    Maarreh....foto's staan er hoor (nu ik weer kan ftp'en )
    pi_33450115
    quote:
    Op woensdag 21 december 2005 00:39 schreef Cybersijp het volgende:
    Zo heb maar ff geregd om ook te kunnen posten binnen dit klussen (sub) forum hier op fok!

    Kwam op mijn tocht naar mede lotgenoten welke hun huis ook aan het verbouwen zijn op dit topic uit....

    Heb het al een paar weken gevolgd, en nu dan eindelijk maar eens zelf wat posten

    Ts, veel plezier daar in Eurodisney, zelf verbouwen gaat je niet in de "koude'kleren zitten en dan is soms wat afleiding wel erg lekker. Veel plezier daar dus gewenst, en dat er maar gauw weer een update mag komen
    Dank je wel!!
    Maarreh...laat eens zien wat jullie aan het verbouwen zijn? Ben wel heel benieuwd nu eigenlijk....
      dinsdag 27 december 2005 @ 20:13:26 #158
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_33450282
    quote:
    Op woensdag 21 december 2005 00:39 schreef Cybersijp het volgende:
    Zo heb maar ff geregd om ook te kunnen posten binnen dit klussen (sub) forum hier op fok!

    Kwam op mijn tocht naar mede lotgenoten welke hun huis ook aan het verbouwen zijn op dit topic uit....

    Heb het al een paar weken gevolgd, en nu dan eindelijk maar eens zelf wat posten

    Ts, veel plezier daar in Eurodisney, zelf verbouwen gaat je niet in de "koude'kleren zitten en dan is soms wat afleiding wel erg lekker. Veel plezier daar dus gewenst, en dat er maar gauw weer een update mag komen
    Welkom Cybersijp
    En voel je niet bezwaard om ook een topic over je eigen verbouwing te openen. Daar zijn we hier dol op
    Snobs have more fun!
    KLIK!
      dinsdag 27 december 2005 @ 20:16:59 #159
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_33450423
    Dat verhaal van die pannenlegger!

    Geef toe, hij stáát dan met kerst herrie te maken, maar het zijn wél de anekdotes die je zal onthouden
    Snobs have more fun!
    KLIK!
    pi_33455013
    Dat huis ziet er ondertussen een stuk imposanter uit
    pi_33460160
    hehe wel een die hard die gast welke je dak kwam leggen hoor...

    T werk staat hier nu ff stil. ja jammergenoeg wel ja(kerst etc etc)

    Plus dat mijn baas het hel personeel had gevraagd te werken met de kerstperiode. T zit zo, normaal werk ik als chefkok op twee strandpaviljoens op Texel. In de winter staan die er niet natuurlijk(mogen niet blijven staan van rijkswaterstaat, staatsbosbeheer en nog een hele rits goed doelen instellingen)

    Dan doen we het onderhoud van de twee paviljoens, tis houtbouw dus dat vergt nogal wat tijd. Elk jaar zetten we de binnenkant plus buitenkant weer knap in de verf en waar nodig plegen we (groot)onderhoud , dan wel verbeteren we de boel(kijk maar eens op :www.paal17.com)

    Nu had ik zelf nog 25 vakantiedagen staan en de baas wou graag dat ik ze opnam, zo gezegd zo gedaan. Hele maand December werd dus "klusmaand", om zelf een deel van hetgeen niet gedaan wordt door de "bouwers" te gaan doen.

    Nu was December net 1 1/2 week op weg, kwam er een horecaondernemer naar mijn baas toe met de vraag of hij niet zijn restaurant wou gaan exploiteren met de kerstperiode. Hij had het verpacht in het verleden en de pachters zijn 2 Februari j.l failliet geaan. T stond dus al ff leeg dus.

    Leidinggevend personeel werd er twee uur erna bij geroepen met de vraag of we het moesten gaan doen. Het leek ons wel wat en omdat de "bouwers"bij ons paleisje toch al stil stonden met de kerst/nieuwjaar heb ik rap "ja"gezegd. Scheelt weer wat dagen, plus ik werk gewoon dus goed voor het aantal overuren dat ik nog heb staan.

    Nu nadat we net de kerst hebben gehad en ik mijn eerste vrije dag heb mogen beleven in anderhalve week werken kwam ik hier weer eens aanwaaien....

    Ik zal mijzelf even gaan beraden om zelf een verbouwingstopic op te gaan starten, ons huis is wel een beste klus maar ik ben in fasen al een half jaar bezig denk ik. Zal dus wel ff wat tijd in gaan zitten om de vorderingen tot nu toe vanuit mijn hoofd en foto's te gaan reconstructueren.
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_33460219
    Heb atm een foto online staan:



    Zoals het huis eruit zag toen we bezig waren met taxaties ed
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_33463703
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 20:16 schreef Duderinnetje het volgende:
    Dat verhaal van die pannenlegger!

    Geef toe, hij stáát dan met kerst herrie te maken, maar het zijn wél de anekdotes die je zal onthouden
    Precies! Op kerstavond toen wij aan het gourmetten waren, op de eerste verdieping, stond hij vlak boven ons met pannen te schuiven. Bljif je naar luisteren.
    Volgende kerst gaat dit verhaal zeker tijdens kerstdiner worden opgerakeld

    Oh ja, hij had ook een paar pallets dakpannen bij de buren in de tuin gezet, en een aanhangwagen vol pallets en dakpannen bij andere buren in de tuin gezet. Kwamen we de ochtend van 2e kerstdag pas achter!

    gelukkig hebben we makkelijke buren
    pi_33463857
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 22:33 schreef DrXLTrouble het volgende:
    Dat huis ziet er ondertussen een stuk imposanter uit
    Dank je.
    Wij schrokken een beetje eigenlijk. Maanden ben je met de details bezig (zit dit waterpas, deze spijker goed, etc). En ineens heb je nu zo'n overview zonder 'storende elementen'. Zoals een dakconstructie die nog niet af is.
    Dan zie je ineens hoe het gaat worden. *schrik* Ik hoop dat met de dakkapellen aan de voorkant, en een voortuin die wat georganizeerder is en als de dakpannen zijn gelegd, dat het wat opener lijkt.
    pi_33464048
    quote:
    Op woensdag 28 december 2005 01:55 schreef Cybersijp het volgende:
    hehe wel een die hard die gast welke je dak kwam leggen hoor...
    Gisteren is hij verder gegaan aan de voorkant avn het dak. Maar het waaide en het vroor. Ijskoud was het op het dak. Hij gaat gewoon door, zonder handschoenen of wat dan ook. Best wel respect voor, eigenlijk.
    quote:
    Dan doen we het onderhoud van de twee paviljoens, tis houtbouw dus dat vergt nogal wat tijd. Elk jaar zetten we de binnenkant plus buitenkant weer knap in de verf en waar nodig plegen we (groot)onderhoud , dan wel verbeteren we de boel(kijk maar eens op :www.paal17.com)
    Welke van de drie is het dan? Echt het strandpaviljoen?
    quote:
    Ik zal mijzelf even gaan beraden om zelf een verbouwingstopic op te gaan starten, ons huis is wel een beste klus maar ik ben in fasen al een half jaar bezig denk ik. Zal dus wel ff wat tijd in gaan zitten om de vorderingen tot nu toe vanuit mijn hoofd en foto's te gaan reconstructueren.
    Ik vind verbouwingstopics altijd ontzettend leuk (mijne natuurlijk het leukst ). Ben best wel benieuwd wat je al gedaan hebt en wat nog moet. Het is echt een heel leuk huis. Zeker de poort aan de voorkant vind ik gaaf.
    pi_33468034
    T zijn twee strandpaviljoens:

    eerste(en het langste in bezit van de baas) is "de zeester"

    tweede is "De Buren" dat is gekocht een jaar vijf terug nadt onze buurman het bijltje er bij neer gooide(kon niet tegen ons op )

    En om je enthousiasme enigzins te drukken poort is gesloopt met een kraan.....

    Anders kon de kraan er niet door, om t zwembad weg te halen. 12m x 6 m.

    Je ziet ik heb een hoop te vertellen over ons nieuwe stekkie
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_33473497
    quote:
    Op woensdag 28 december 2005 10:51 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Dank je.
    Wij schrokken een beetje eigenlijk. Maanden ben je met de details bezig (zit dit waterpas, deze spijker goed, etc). En ineens heb je nu zo'n overview zonder 'storende elementen'. Zoals een dakconstructie die nog niet af is.
    Dan zie je ineens hoe het gaat worden. *schrik* Ik hoop dat met de dakkapellen aan de voorkant, en een voortuin die wat georganizeerder is en als de dakpannen zijn gelegd, dat het wat opener lijkt.
    Herkenbaar.
    Zoals je weet hebben wij ons huis totaal zonder bouwkundige kennis getekend.
    We hadden allerlei twijfels en die zijn nu, nadat we er net een jaar in zitten, pas weg.
    De grooste "schok" tijdens de verbouwing was toen we het huis in liepen en de muren tussen beide panden verdwenen waren.
    pi_33493533
    Zo geen topic hijack ofzo maar ff langsgekomen om te zeggen dat ik zelf maar ff een "stukje"heb geschreven
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_33497283
    quote:
    Op woensdag 28 december 2005 16:18 schreef DrXLTrouble het volgende:

    [..]

    Herkenbaar.
    Zoals je weet hebben wij ons huis totaal zonder bouwkundige kennis getekend.
    We hadden allerlei twijfels en die zijn nu, nadat we er net een jaar in zitten, pas weg.
    Ik had echt zoiets van: Oh god, is dit nu wel goed geweest. Hadden we niet verder van de erfgrens af moeten gaan zitten? * bonkerdebonk qua hart *
    Heb ik wel vaker gehad, maar dan was het een detailbeslissing. Nu is het echt zo'n "this is it" moment . Komt wel goed

    Maar gisteren heeft 'Quasimodo', zoals we de dakdekker nu hebben genoemd, het dak bijna afgemaakt en de voorkant is nu ook helemaal van pannen voorzien. En de boeiboorden schieten ook al aardig op. En dan wordt het al veel meer een geheel.
    Die man is echt ongelofelijk. Vriest het, is hij van 's ochtends 7:30 tot 20:00 op het dak bezig. Zonder pauze, zonder jas, zonder handschoenen.
    quote:
    De grooste "schok" tijdens de verbouwing was toen we het huis in liepen en de muren tussen beide panden verdwenen waren.
    *slik* wij gaan dit weekend muren doorbreken
    Maar dat kan ik me helemaal voorstellen. De ruimte die je zo gewend was en eigen, wordt ineens een compleet nieuwe (& grote) ruimte. En van 'Work in progress' is het bijna ineens af.
    pi_33501439
    Wij zijn nu al een paar maanden aan het verbouwen, maar ik ben het inmiddels helemaal zat!! Vooral omdat we nu dus ook al een paar maanden weer bij onze eigen ouders wonen (dus apart).

    iemand tips om weer zin te krijgen in een verbouwing?
    Op zoek naar een orgineel en persoonlijk cadeau? http://www.gizl.nl
    pi_33511986
    quote:
    Op donderdag 29 december 2005 12:46 schreef Do_1980 het volgende:
    Wij zijn nu al een paar maanden aan het verbouwen, maar ik ben het inmiddels helemaal zat!! Vooral omdat we nu dus ook al een paar maanden weer bij onze eigen ouders wonen (dus apart).

    iemand tips om weer zin te krijgen in een verbouwing?
    Dat is wel een eigen topic waard, of dat in K&W moet of in R&P weet ik niet
      donderdag 29 december 2005 @ 18:12:34 #172
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_33512333
    quote:
    Op donderdag 29 december 2005 18:00 schreef Marsepein het volgende:

    [..]

    Dat is wel een eigen topic waard, of dat in K&W moet of in R&P weet ik niet
    Hier!

    Hier zitten de mensen die het kennen
    Snobs have more fun!
    KLIK!
    pi_33543450
    Wauw Aritha.
    Ik sta met een mond vol tandjes te kijken.
    Daarom na enkele weken toch maar een accountje aangemaakt om mijn bewondering uit te spreken.
    pi_33547272
    quote:
    Op vrijdag 30 december 2005 16:00 schreef FearThePinguin het volgende:
    Wauw Aritha.
    Ik sta met een mond vol tandjes te kijken.
    Daarom na enkele weken toch maar een accountje aangemaakt om mijn bewondering uit te spreken.
    Oh wat leuk!
    Wacht maar morgen... Vandaag zijn de muren doorgebroken binnen. Morgen is het weer licht en dan foto's van voor & na het doorbreken. (okee, het is dan nog niet afgewerkt). Maar ik ben helemaal exited en zooo ontzettend gaaf is dit! Ineens zo'n ruimte te zien!

    Doei!

    (P.s. heeft fearthepinguin iets met Unix te maken dan? )
      vrijdag 30 december 2005 @ 19:04:00 #175
    39604 SouthernSun
    het zonnetje in huis
    pi_33550670
    jezus wat een villa wordt dat ff hele topic doorgekeken en het is leuk om die vorderingen te zien.

    moet je maar aandurven zo'n verbouwing
    pi_33621935
    Updeet

    Afgelopen weekend is het doorbreken van de muren afgemaakt en alles weer netjes gemaakt. Stof stof stof. Zelfs tot in de keukenkastjes!! (die dicht zaten tijdens het slopen).

    Maar de muren zijn klaar qua doorbreken en de kamer ziet er ontzettend groot en gaaf uit.
    Geen foto's nog (ondanks eerdere beloftes.. ). Maar ik wil graag wachten tot een zonnige dag omdat het huis dan zooo mooi uitkomt. Alle onzekerheid zoals: zullen de ramen wel voldoende licht geven om 6 meter te overbruggen, zijn helemaal weggenomen. Wij zijn er echt super blij mee.

    Qua dak: Dat is nu bijna af, maar vanwege de bouwvak konden we de laatste pannen niet bestellen. Misschien vandaag meer geluk . Foto's als de lelijke hoogwerker in de tuin weg is want dan pas kun je het echt goed zien (die hoogwerker blijft nog een week staan).

    Feitelijk is ruwbouw zo goed als af. Alleen het voegen nog, dat gebeurt volgende week. En we zijn zachtjesaan nu al aan de afwerking begonnen. Eerste binnendeurkozijn is geplaatst.

    Oh ja, en de keuken die we wilden - weliswaar bij Siematic (=duur) - kostte 35000 euri. Ech dus nie da wij da gaan doen he We gaan gewoon of optie B doen, maar eerst eens richting Duitsland of bij een Piet Klerxs oid kijken.
      FOK!fotograaf maandag 2 januari 2006 @ 12:42:55 #177
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_33621995
    tof te horen dat alles goed gaat daar!
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
      maandag 2 januari 2006 @ 12:48:03 #178
    4089 BE
    Gewoon gelukkig!
    pi_33622109
    Aritha, ik weet niet waar je precies zit maar mss is het voor jullie te rijden om eens te gaan kijken bij http://www.keukencentrumtiel.nl/
    En nee, dit is geen spam, alleen een goede tip.
    Ken inmiddels 5 mensen die daar een keuken vandaan hebben en allemaal zijn ze daar stukken goedkoper uit voor dezelfde keuken dan waar dan ook.

    Voorbeeldje, bij mijn zus scheelde het 3000 euro!
    En een kennis van mijn ouders kon daar een veel mooiere keuken halen, de boete betalen omdat hij geen keuken kocht bij het voorkeursbedrijf van de nieuwbouw en hield nog geld over!
    Ik heb zelf nog nooit een nieuwe keuken laten plaatsen maar ik weet wel waar ik iig ook een offerte ga laten maken. 3 kwartier rijden voor een paar duizend euro voordeel moet kunnen.

    Oh, en het gaat hier niet om goedkope waaibomenhouten keukentjes. Mijn zus houdt van duur. Natuurstenen blad en dat ook maar in de vensterbank ernaast... dat staat wel mooi. En een hele mooie Boretti erin!

    Ik ben wel heel benieuwd naar je foto's!
    ***
      Moderator maandag 2 januari 2006 @ 13:28:34 #179
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_33623243
    *In spanning wacht op foto's*



    Maar dat zou wel een hele schok gegeven hebben; plots al die ruimte na het doorbreken van die muren
    pi_33624588
    quote:
    Op maandag 2 januari 2006 13:28 schreef Vonkenboer het volgende:
    *In spanning wacht op foto's*



    Maar dat zou wel een hele schok gegeven hebben; plots al die ruimte na het doorbreken van die muren
    Nou en of! ik barstte in tranen uit en heb vervolgens de hele nacht niet geslapen
    Enneh...als een electraman in spanning wacht, wat zegt dat dan

    Meteen een vraagje misschien? Over electra. We hadden er gisteren een discussie over.
    Wat is nu de reden dat er meerdere groepen moeten worden aangelegd? Ik bedoel: waarom is een groepenkast nodig, en kun je niet gewoon alles op de aanvoerleiding van stroom aansluiten??

    Onze redenatie is dat de kabels dan gewoon te warm worden waardoor alles smelt. En die groepen testen gewoon of er teveel wattage op een groep wordt gebruikt en knalt er dan uit, voordat de kabels smelten.

    Klopt dat een beetje, of zitten we er dan helemaal falikant naast.
    pi_33625096
    quote:
    Op maandag 2 januari 2006 12:48 schreef Brighteyes het volgende:
    Aritha, ik weet niet waar je precies zit maar mss is het voor jullie te rijden om eens te gaan kijken bij http://www.keukencentrumtiel.nl/
    En nee, dit is geen spam, alleen een goede tip.
    Ken inmiddels 5 mensen die daar een keuken vandaan hebben en allemaal zijn ze daar stukken goedkoper uit voor dezelfde keuken dan waar dan ook.
    Wij zitten regio Lelystad. Maar komen regelmatig in Rotterdam en werken in Amstelveen. Dus dan moet Tiel ook te doen zijn . Harteiljk dank voor de tip!
    Die vent van Siematic was wel een beetje raar ook hoor. Na een week kende hij ons niet meer, moesten we helemaal zijn geheugen opfrissen en de adviesprijs van de apparatuur neemt hij gewoon over in de offerte. Terwijl je al snel op de helft zit als je een beetje op Internet rondsnuffelt.
    En we moesten binnen een dag beslissen. Gaat over een kleine 80000 piek...
    Maar hij heeft ons wel een goed keukenidee gegeven
    quote:
    Voorbeeldje, bij mijn zus scheelde het 3000 euro!
    En een kennis van mijn ouders kon daar een veel mooiere keuken halen, de boete betalen omdat hij geen keuken kocht bij het voorkeursbedrijf van de nieuwbouw en hield nog geld over!
    Ik heb zelf nog nooit een nieuwe keuken laten plaatsen maar ik weet wel waar ik iig ook een offerte ga laten maken. 3 kwartier rijden voor een paar duizend euro voordeel moet kunnen.
    Laten we dan 3000 minder uit gaan...dat zou 4000 per uur zijn. Wil ik wel even voor in de auto zitten hoor
    quote:
    Oh, en het gaat hier niet om goedkope waaibomenhouten keukentjes. Mijn zus houdt van duur. Natuurstenen blad en dat ook maar in de vensterbank ernaast... dat staat wel mooi. En een hele mooie Boretti erin!
    Dat probleem hebben wij ook. We willen zo'n gebrand dik granieten aanrechtblad, en een stoomoven en inductie en een barbeque element en een afzuigkap die niet uit het plafond komt.

    Gaat gewoon niet allemaal uitkomen, maar liefst wel zoveel mogelijk van dit lijstje
    quote:
    Ik ben wel heel benieuwd naar je foto's!
    Ik had dus eigenlijk toch dit weekend gewoon foto's moeten maken....
    pi_33625862
    Aritha, kun je niet gewoon eens kijken naar een "custom"build keuken? dsu apparatuur ergens zelf kopen en timmerman klus laten doen. Heb ik zelf overigens ook naar geken maar was met 22.000 inclusief ff te veel van het goede. Wel echt kewl hoor, op elke kleur te leveren die er is

    heb btw mijn topic net even bijgewerkt(met pics )
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
      maandag 2 januari 2006 @ 15:00:34 #183
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_33629650
    quote:
    Op dinsdag 27 december 2005 20:07 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Schreef je dit nu terwijl jij met je pilsje in je hand in een warme kamer aan het muisklikken was
    Maarreh....foto's staan er hoor (nu ik weer kan ftp'en )
    zooh eindelijk weer internet, het huis ziet er ondertussen rete goed uit, echt kollosaal begint het te worden. Uuuh neeh om 9uur sóchtends drink ik geen bier
      Moderator maandag 2 januari 2006 @ 18:33:13 #185
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_33632948
    quote:
    Op maandag 2 januari 2006 14:11 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Nou en of! ik barstte in tranen uit en heb vervolgens de hele nacht niet geslapen
    Enneh...als een electraman in spanning wacht, wat zegt dat dan
    Tjah; betekend niet veel goeds als een electraman in spanning wacht
    Dus schiet eens op met die foto's !
    quote:
    Meteen een vraagje misschien? Over electra. We hadden er gisteren een discussie over.
    Wat is nu de reden dat er meerdere groepen moeten worden aangelegd? Ik bedoel: waarom is een groepenkast nodig, en kun je niet gewoon alles op de aanvoerleiding van stroom aansluiten??
    Een smeltveiligheid (instalaltieautomaat) moet de stroomketen onderbreken voordat de stroom in de te beveiligen leiding of in het toestel een ontoelaatbare warmte ontwikkeling kan veroorzaken.
    Het is dus een opzettelijke aangebrachte verzwakking van de stroomketen waardoor bij een overstroom de beveiliging doorsmelt.

    In de nen1010 staat vast dat in normale woonhuizen maximaal 16 Ampere smeltveiligheden mogen worden gebruikt; en een hoofdzekering van 25 ampere. Dit heeft alles te maken met de draaddoorsneden (2,5 mm voor fase/nul/aarde) waar we in nederland mee werken.
    Ter voorkoming dus van een te grote warmteontwikkeling en eventuele mogelijkheid van brand mag je door een geleider maximaal 16 ampere door laten lopen. Daarom kun je uit een groep ook maar maximaal (16 ampere x 230 V = 3680 watt uit halen)

    Eigen groep voor huishoudelijke apparaten.
    Huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, wasdrogers, vaatwassers, ovens moeten vrijwel altijd op een eigen groep, met een eigen kabel/bedrading van zekering naar wandcontactdoos (=wcd). Puur omdat deze aparaten veel stroom gebruiken.
    Elektrische kookplaten en veel ovens moeten veelal op een speciale dubbele of driefasige (kook)groep aangesloten worden.

    En er is natuurlijk ook zoiets als gebruiksgemaks zou jij het fijn vinden als het hele huis op één groep zou zitten ? Of de vaatwasser op de groep van de keuken; vaatwasser zorgt dat die groep uitvalt. En vervolgens zit u in het donker in u keuken en u kunt het defect maar niet vinden ?
    quote:
    Onze redenatie is dat de kabels dan gewoon te warm worden waardoor alles smelt. En die groepen testen gewoon of er teveel wattage op een groep wordt gebruikt en knalt er dan uit, voordat de kabels smelten.

    Klopt dat een beetje, of zitten we er dan helemaal falikant naast.
    Grotendeels klopt het

    Om dan meteen maar even de aardlekschakelaar te bespreken

    Een aardlekschakelaar is een schakelelement in een groepenkast, dat ervoor zorgt dat er niet meer dan een bepaalde stroom kan lopen tussen de spanningvoerende draden en aarde. De maximum stroom is normaal 30 mA.

    De ALS werkt volgens een systeem van vergelijken van de stroom door de "fase" en de teruggaande stroom door de "nul". Deze moeten gelijk zijn. Is er een groter verschil dan 30 mA tussen die twee stromen dan schakelt de ALS de spanning af.

    In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft de aardlekschakelaar voor zijn werking niet verbonden te zijn met de eigenlijke aarde!

    Omdat er meerdere groepen achter één ALS mogen zitten (maximaal 4 groepen per aardlekschakelaar) zal bij afschakelen ook de spanning van de andere groepen wegvallen.

    Een aardlekschakelaar is géén kortsluitbeveiliging, bij sluiting tussen "fase" en "nul" zal de aardlekschakelaar er (meestal) niet uit gaan.
    Wel bestaan er speciale gecombineerde aardlekschakelaars/groepenautomaten, die dus beide functies in één hebben.

    Er bestaan zowel enkelfasige als driefasige aardlekschakelaars. In een huisinstallatie komt de enkelfasige ALS het meest voor.

    Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is geworden ?
    pi_33668972
    En we zijn binnen!!!

    Slopen slopen slopen, electra en gipswandjes
    Allereerst maar de foto's van het slopen. Ik sta op ongeveer dezelfde locatie bij de na foto's als de voor foto's.

    Voor (let op het gele wandje achter de tafel, de contouren daarvan zie je op het plafond op de na foto):



    En na:



    En de andere kant op (rechterkant van het huis): (als referentiepunt de witte schuifpui links)



    En na (op de voorgrond lijkt het wat donker, maar dat komt door het gips wat links tegen de
    schuifpui aan staat). (en weer dezelfde electrabuis):



    En boven, voor het slopen (dit was tijdens kerst, nog een disneysok aan het raam wat nu weg is (het raam dus ). Ook is deze ruimte ongeveer 2 maanden onze woonruimte geweest (als referentiepunt: de witte verwarming).



    En na:



    En dan de eerste kamer van gipswandje voorzien, begint al aardig wat te lijken.
    Natuurlijk komt alles nog 7 cm hoger want hier komt ook vloerverwarming nog.
    (op de tweede foto in deze lijst van foto's zie je een linker deur en een rechterdeur. In de linkerdeuropening zie je een wandje. Dat is het wandje aan de linkerkant op deze foto.).



    Nu ik het toch over de tweede foto heb, we hebben ons verbouwidee iets aangepast.
    Als je naar de HR ketel kijkt, was het idee de keuken daar rechts van te maken. Dat maakt de keuken nogal 'in een hoek gedrukt'. We zijn met onze keukenideeen nooit 'over de HR ketel' gegaan want daar zat de deur naar de werkkamer immers.

    Die siematic man waar de vorige week waren wel. En dan kun je ineens een hele wand gebruiken om de keuken te maken. Krijg je er de symmetrie in. Dus daarom een deur aan de rechterkant gemaakt. Aan de achterkant komt een kastenwand (met de HR ketel in een van de kasten).
    En daarvoor een kookeiland.

    Meteen hebben we dan gebruik gemaakt van de gelegenheid om de garage iets groter te maken. Die was nu 5 meter lang, en da's vrij klein. Doordat de deur links van de HR ketel vervalt (wat de ingang naar de werkkamer hier boven op de foto was), kon de garage ook groter. Die is nu bijna 6 meter wat hem een echte volwaardige garage maakt. En: er komt een beetje vloerverwarming in. Je wilt wel comfortabel kunnen vloeken als je aan de auto ligt te
    sleutelen

    Doeg!
      FOK!fotograaf dinsdag 3 januari 2006 @ 19:29:23 #187
    48846 Xilantof
    I keep you in the holes
    pi_33669222
    wow, erg tof
    Xilantof Flickrt
    foto-nerd
    pi_33669953
    quote:
    Op maandag 2 januari 2006 14:49 schreef Cybersijp het volgende:
    Aritha, kun je niet gewoon eens kijken naar een "custom"build keuken? dsu apparatuur ergens zelf kopen en timmerman klus laten doen. Heb ik zelf overigens ook naar geken maar was met 22.000 inclusief ff te veel van het goede. Wel echt kewl hoor, op elke kleur te leveren die er is

    heb btw mijn topic net even bijgewerkt(met pics )
    Goed idee. Kun je het helemaal naar je eigen smaak inrichten. Ga ik zeker naar kijken. (hoewel we wel hopen beneden zo'n bedrag nog uit te komen
    pi_33670035
    quote:
    Op maandag 2 januari 2006 16:39 schreef ranzige_pad het volgende:

    [..]

    zooh eindelijk weer internet, het huis ziet er ondertussen rete goed uit, echt kollosaal begint het te worden. Uuuh neeh om 9uur sóchtends drink ik geen bier
    het was al kwart over negen ...
    pi_33670635
    quote:
    Op maandag 2 januari 2006 18:33 schreef Vonkenboer het volgende:

    [..]

    Tjah; betekend niet veel goeds als een electraman in spanning wacht
    Dus schiet eens op met die foto's !
    [..]
    Zie, zie.... Foto's zijn er En op de laatste foto zie je niet eens de electra..... We hebben draadloos
    quote:
    Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is geworden ?
    Helemaal eigenlijk. Op de HTS (informatica) heb ik wel wat electronica gehad, maar dat was vaak zo'n theoretisch verhaal. Nu is het allemaal vrij logisch, toen had ik er grote problemen mee
    Hartelijk dank voor de uitleg. Qua groepen in de keuken:

    Dus, in de keuken willen we twee inductiekookplaten (van die domino elementen, 2,8 kw per stuk), een bbq grill (3 kw) , een stoomoven (2,3 kw), een combimagnetron (3,1 kw) en een vaatwasser (2,2 kw).

    Betekent dat dan dat er 6 groepen bij moeten?

    Alvast & nog bedankt!
      Moderator dinsdag 3 januari 2006 @ 23:48:09 #191
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_33678267
    Uit een 16 Ampere groep (enkelfasig) kun je maximaal 3680 watt uit halen (16 A x 230 V

    Twee inductiekookplaat 2800 w per stuk = 5600 watt totaal; ik durf hier zo op afstand van niet te zeggen of je aan twee groepen van 16 A genoeg hebt of dat je een speciale kookgroep hiervoor moet hebben. Dat is afhankelijk van het type kookplaat; de aansluitmogelijkheden ervan. Dit zul je dus echt door een installateur moeten laten bekijken

    BBQ grill = 3000 watt = 1 groep
    Stoomoven = 2300 watt = 1 groep
    Combimagnetron = 3100 watt = 1 groep
    Vaatwasser = 2200 watt = 1 groep

    Voor huishoudelijke apparaten geld dat ze altijd op een eigen groep moeten met een eigen kabel/bedrading van zekering naar wandcontactdoos (= wcd)
    Elektrische kookplaten en veel ovens moeten veelal op een speciale dubbele of driefasige groep worden aangesloten. In geval van twijfel via het forum of bij de installateur informeren.

    Mooie foto's het schiet al aardig op zie ik ; mooi ruim is het trouwens geworden
    pi_33679534
    Aritha, ben zelf chefkok van beroep, en ik wou je even het volgende meegeven:

    De bbq welke je wil(waarschijnlijk grill dan wel lava grill) kun je beter niet nemen. omdat :
    A) de tijd welke je nodig hebt om hem echt lekker warm te stoken vrij lang is
    B) stroom in verhouding tot de energie welke het opleverd(redement) vrij laag is ten op zichte van gas.

    Ik zou dus voor een gas oplossing gaan, mits het kan natuurlijk that is.

    anywayz just a thought, en ja ik heb plenty ervaring................ ( 16 jaar keuken werk)
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_33680018
    Nog wat, ga je voor de "domino"oplossing? Dus als lava grill de ET510501E?

    Ikzelf heb zoals ik net al aangaf vrij veel ervaring in de keuken, en vind het leuk om af en toe "alles"uit de kast te halen. Zelf heb ik om te grillen een ouderwetse contactgrill, kostte me geen drol(kringloop) is snel warm en scheelt je in de kosten, je kan dan denk ik beter een soort van wokbrander nemen met een hoog vermogen gasbrander erin(als je persé knaken wil uit geven.....) Voordeel is ook nog eens dat je hier een grillpan op kan zetten (welke wel erg erg rap warm(lees heet) is)

    Zelf heb ik straks van siemens een vrijstaand fornuis 6 pits, waar ik eigenlijk alles op kan doen wat ik wil. Wat ik wel evt. nodig heb zijn bijv. grill pannen maar daar heb ik wel een adres voor, ook particulier overigens(betsieskookwinkeltje aan de gracht in Utrecht, fijn kookwinkeltje veel apparte dingen hebben ze daar)

    Mijn ervaring is in ieder geval dat waar ik zo'n grill/lava grill "live"in de keuken bij iemand thuis heb zien staan er vrijwel nooit gebruik van werd gemaakt, plus als je hem veel gebruikt zal je driftig in de weer moeten gaan met staalborstel etc , rooster is niet makkelijk schoon te maken .

    Wou het je ff laten weten
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
      donderdag 5 januari 2006 @ 09:44:33 #194
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_33720853
    quote:
    Op donderdag 24 november 2005 21:42 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Ongeveer 25 euri per m2. Als richtlijn Dus vloerliggers, broodjes, beton, krimpnetten. Niet dat ik nou het het tempex promotie team ofzo ben hoor
    [..]
    Arithaterhorst: kun jij aangeven of deze 25 euro per m2 gebaseerd is op nieuwe materialen of gebruikte? En zo ja kun je dan de contactgegevens van het bedrijf doorgeven? Ik overweeg nu serieus om toch een balken-broodjes vloer te doen.
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_33721718
    wat een mooi huis zeg !
    pi_33721858
    quote:
    Op dinsdag 3 januari 2006 19:51 schreef arithaterhorst het volgende:
    [..]
    het was al kwart over negen ...
    mag niet, meer ik ben student AF.
      vrijdag 6 januari 2006 @ 12:34:26 #197
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_33761290
    quote:
    Op donderdag 5 januari 2006 09:44 schreef sanger het volgende:

    [..]

    Arithaterhorst: kun jij aangeven of deze 25 euro per m2 gebaseerd is op nieuwe materialen of gebruikte? En zo ja kun je dan de contactgegevens van het bedrijf doorgeven? Ik overweeg nu serieus om toch een balken-broodjes vloer te doen.
    De beslissing is gevallen. Het wordt inderdaad een balken-broodjesvloer. De vorderingen kun je hier volgen: Mijn grote, en eerste, verbouwing
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_33765311
    quote:
    Op vrijdag 6 januari 2006 12:34 schreef sanger het volgende:

    [..]

    De beslissing is gevallen. Het wordt inderdaad een balken-broodjesvloer. De vorderingen kun je hier volgen: Mijn grote, en eerste, verbouwing
    Hoi Sanger,

    Sorry dat ik niet reageerde. We zijn afgelopen week heel druk met onze verbouwing geweest en vandaag weer de eerste dag op werk. Dus was eerst heel veel geouwehoer.

    Maar qua prijzen (alles excl btw) (volgens een offerte van een aannemer, alleen materiaal, maar wel nieuw dus):
    Broodjes: 6,85 per meter. (57 cm dik)
    Vloerleggers: 6,39 per meter (6 cm dik)
    Bouwstaalmatten: 1,55 per m2
    Beetje vlechtdraad.

    En dan komt er nog het beton bij. Dat was bij ons 95 euro per m3, plus 190 euro als je een zo'n slang laat komen. Maar is erg regio afhankelijk heb ik mij laten vertellen.

    Beton zou ik echt een wagen laten komen. Gisteren de betondorpel van de garage gestort, maar da's een %^&% werk. Zeker als het een aantal kuub zou zijn. Plus dat beton onwijs snel droogt. En de vloer moet een geheel worden.
    Als je verder vragen hebt, kun je altijd vragen hoor.
      vrijdag 6 januari 2006 @ 14:37:05 #199
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_33765597
    quote:
    Op vrijdag 6 januari 2006 14:30 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Hoi Sanger,

    Sorry dat ik niet reageerde. We zijn afgelopen week heel druk met onze verbouwing geweest en vandaag weer de eerste dag op werk. Dus was eerst heel veel geouwehoer.

    Maar qua prijzen (alles excl btw) (volgens een offerte van een aannemer, alleen materiaal, maar wel nieuw dus):
    Broodjes: 6,85 per meter. (57 cm dik)
    Vloerleggers: 6,39 per meter (6 cm dik)
    Bouwstaalmatten: 1,55 per m2
    Beetje vlechtdraad.

    En dan komt er nog het beton bij. Dat was bij ons 95 euro per m3, plus 190 euro als je een zo'n slang laat komen. Maar is erg regio afhankelijk heb ik mij laten vertellen.

    Beton zou ik echt een wagen laten komen. Gisteren de betondorpel van de garage gestort, maar da's een %^&% werk. Zeker als het een aantal kuub zou zijn. Plus dat beton onwijs snel droogt. En de vloer moet een geheel worden.
    Als je verder vragen hebt, kun je altijd vragen hoor.
    Ik heb vandaag via de aannnemer van mijn werk de beste prijs tot nu toe gekregen (gelukkig had ik nog niet besteld):

    12 T-liggers van 12cm breed en 3,70 lang
    29 brede en 3 smalle PS elementen

    EUR 666,40 excl. BTW

    Wapeningsnet komt op een EUR 30,=

    Beton op ca. 350,= voor 1,5 kuub. Dat schijnt inderdaad erg regioafhankelijk te zijn.
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_33801433
    Hoi allemaal,

    Afgelopen week weer behoorlijk wat verder gekomen. De garage begint qua afwerking gestalte te krijgen, boven is de grote kamer (die we maandag hadden doorgebroken) helemaal afgewerkt. Daarmee bedoel ik isoleren, electra, osb en gipsplaat erop, knieschotten gemaakt en gestuct. Verfklaar dus.

    Verder hebben we nu bijna de hele eerste verdiepingsvloer voorzien van isolatie. Wat een pokkeklus als ik het zo even mag zeggen. Ik had nooit verwacht daar zo'n spierpijn van te krijgen .

    Verder zijn er nu toch wat wijzigingen op het originele plan voor de eerste verdieping gekomen. Zo hadden we boven een vaste trap naar zolder bedacht, maar nu we bezig waren toch besloten om die trap er maar niet in te doen. Ten eerste kostte dat best veel ruimte. En daarnaast als we dan met die trap op zolder kwamen, konden we niet echt maar langs de trap lopen ivm het schuine dak. Dus die is nu maar weggelaten.

    Oh ja, ook nog de betondorpel voor de garage gestort. Leek ons toch beter er maar wel een te doen, we hadden gehoord dat er anders scheuren in de vloer konden ontstaan.
    pi_33801611
    quote:
    Op dinsdag 3 januari 2006 23:48 schreef Vonkenboer het volgende:
    Uit een 16 Ampere groep (enkelfasig) kun je maximaal 3680 watt uit halen (16 A x 230 V

    Twee inductiekookplaat 2800 w per stuk = 5600 watt totaal; ik durf hier zo op afstand van niet te zeggen of je aan twee groepen van 16 A genoeg hebt of dat je een speciale kookgroep hiervoor moet hebben. Dat is afhankelijk van het type kookplaat; de aansluitmogelijkheden ervan. Dit zul je dus echt door een installateur moeten laten bekijken
    Zullen we doen, was ik toch al van plan. Electra is lastiger dan ik verwachtte eigenlijk . Met name het gepiel om het er goed in te krijgen eigenlijk . Maar we gaan dit door een instalateur laten bekijken, kan ook later. De extra groepen moeten toch door de kruipruimte gaan lopen.
    quote:
    BBQ grill = 3000 watt = 1 groep
    Stoomoven = 2300 watt = 1 groep
    Combimagnetron = 3100 watt = 1 groep
    Vaatwasser = 2200 watt = 1 groep
    Ik kwam zelf uit op 6 groepen, waarvan we er 2 voor het inductiekoken iig moeten navragen. De groep die er al is kan dan voor waterkoker, koffiezetter etc worden gebruikt. Hartelijk dank voor je antwoord.
    quote:
    Mooie foto's het schiet al aardig op zie ik ; mooi ruim is het trouwens geworden
    Dank je! Voor mijn gevoel is het heel ruim, maar hoe ruim precies zie ik gewoon niet omdat er allerlei gipsplaten, hout, isolatie etc doorheen ligt Komt wel als de cementdekvloer erin zit (daarvoor willen we nog stucken).
    pi_33801980
    quote:
    Op woensdag 4 januari 2006 00:36 schreef Cybersijp het volgende:
    Nog wat, ga je voor de "domino"oplossing? Dus als lava grill de ET510501E?
    Ja, dat was het idee...
    quote:
    Ikzelf heb zoals ik net al aangaf vrij veel ervaring in de keuken, en vind het leuk om af en toe "alles"uit de kast te halen. Zelf heb ik om te grillen een ouderwetse contactgrill, kostte me geen drol(kringloop) is snel warm en scheelt je in de kosten, je kan dan denk ik beter een soort van wokbrander nemen met een hoog vermogen gasbrander erin(als je persé knaken wil uit geven.....) Voordeel is ook nog eens dat je hier een grillpan op kan zetten (welke wel erg erg rap warm(lees heet) is)
    Het liefst zou ik op gas koken. Maar, tegenwoordig is alles rvs of gas op glas. En da's heel lastig schoonmaken of heel krasgevoelig. Daarom gekozen om inductie te nemen. (Eigenlijk heb ik ook de beste bakresultaten uit gasovens, maar die mogen niet meer (of je moet een bak geld meenemen)).

    Maar de bbq ging ook voornamelijk om de rook door het vlees. Dat geeft een ontzettend lekkere smaak. We zijn nav jouw mailtje toch nog even gaan kijken bij een keukenboer die er eentje live heeft. Opwarmtijd was ongeveer 12 minuten. Vond ik inderdaad vrij lang. We zijn nog aan het wikken en wegen. Gegrild vlees of vlees van een bbq vind ik heel anders, daarom een lavagril. Anders had een grillpan kunnen volstaan inderdaad.
    quote:
    Zelf heb ik straks van siemens een vrijstaand fornuis 6 pits, waar ik eigenlijk alles op kan doen wat ik wil. Wat ik wel evt. nodig heb zijn bijv. grill pannen maar daar heb ik wel een adres voor, ook particulier overigens(betsieskookwinkeltje aan de gracht in Utrecht, fijn kookwinkeltje veel apparte dingen hebben ze daar)
    Betsies kookwinkel - gaaf. Ging ik vaak snuffelen toen ik in Utrecht woonde tijdens mijn studententijd. Mijn favo taartblik met glazen bodem komt er vandaan.
    quote:
    Mijn ervaring is in ieder geval dat waar ik zo'n grill/lava grill "live"in de keuken bij iemand thuis heb zien staan er vrijwel nooit gebruik van werd gemaakt, plus als je hem veel gebruikt zal je driftig in de weer moeten gaan met staalborstel etc , rooster is niet makkelijk schoon te maken .
    Ja, maar in principe is dat ook met een barbeque zo. En een nadeel is dat een lavagrill zo laag komt dat je de ruimte onder de domino bladen niet meer kunt gebruiken (dus blinde la). 'k weet het gewoon nog niet. Ik willum zo graag
    quote:
    Wou het je ff laten weten
    Dank voor je reactie. Wij gaan nog even besluiteloos zitten zijn
    pi_33802121
    quote:
    Op vrijdag 6 januari 2006 14:37 schreef sanger het volgende:

    [..]

    Ik heb vandaag via de aannnemer van mijn werk de beste prijs tot nu toe gekregen (gelukkig had ik nog niet besteld):

    12 T-liggers van 12cm breed en 3,70 lang
    29 brede en 3 smalle PS elementen

    EUR 666,40 excl. BTW

    Wapeningsnet komt op een EUR 30,=

    Beton op ca. 350,= voor 1,5 kuub. Dat schijnt inderdaad erg regioafhankelijk te zijn.
    Goed man! Best een oppervlakte nog, zo'n 50 m2? Of zit ik er dan helemaal naast?

    Als ik je een klein advies mag geven: draag de liggers in een keer naar waar ze ongeveer moeten komen. Niet een ligger halen, broodjes erin, ligger halen, etc. En nodig vrienden uit, zoveel mogelijk . Even helpen tillen in ruil voor een bierjte.
    pi_34087948
    Hoi Aritha,

    Hoe staat het met de "verbouwing" de onze vordert gestaag maar ik heb nu al een week niks vernomen van jullie grote klus... Troubles? Nou ja ben benieuwd en d8 ik kom ff voorbij met een reply (dat rijmt lekker zeg.. )
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_34094447
    quote:
    Op zondag 15 januari 2006 16:23 schreef Cybersijp het volgende:
    Hoi Aritha,

    Hoe staat het met de "verbouwing" de onze vordert gestaag maar ik heb nu al een week niks vernomen van jullie grote klus... Troubles? Nou ja ben benieuwd en d8 ik kom ff voorbij met een reply (dat rijmt lekker zeg.. )
    Hoi Cybersjip,

    Geen troubles hoor, wel veel drukte . En elke keer alsn we 's avonds klaar zijn denk ik: even de foto's op fok zetten. Maar heb ik dan gewoon de puf niet meer voor . Ik merk best wel dat het z'n tol begint te eisen, want ik word steeds eerder moe. En misschien is het wel een laatste loodjes syndroom . We zijn hard op weg om het in het stadium van 'opleveringsklaar' te maken. Behangklaar dus (hoewel wij geen behang nemen ).

    Oh ja, en die monstertruck van de dakdekker waar ik het zo rond de kerst over had, die ook op een foto staat, STAAT ER NOG STEEDS
    Hij heeft hem nog steeds niet weggehaald. Ik weet zeker dat we het volgend jaar kerst over deze man gaan hebben . Haha.

    Doei!
    Aritha
      Moderator zondag 15 januari 2006 @ 19:33:55 #207
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_34094846
    Hehe; daar krijgt iedereen last van op langer termijn; van dat syndroom.
    Let op dat je ook echt alles afmaakt want zodra je er in woont ben je niet meer geneigd om dingen af ge maken. Ach het werkt toch zo ook ? En dat die plintjes achter het gordijn niet geschilderd zijn dat valt toch niet op ?

    Maak alles af voor dat je ook maar denkt om er in te gaan wonen
    pi_34094993
    Precies dat!! ;-).

    Vandaag nog: Hebben we nou echt die sleuf voor die pasma tv die we ooit gaan aanschaffen nodig?
    (zie: klusblunders )

    En...dan zijn we op het punt dat we voorzetwandjes aan het maken zijn. Dus de hele afwerking, stucken, schilderen en nog een keer mag nog
      maandag 16 januari 2006 @ 11:52:23 #209
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_34115914
    quote:
    Op zaterdag 7 januari 2006 16:33 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Goed man! Best een oppervlakte nog, zo'n 50 m2? Of zit ik er dan helemaal naast?

    Als ik je een klein advies mag geven: draag de liggers in een keer naar waar ze ongeveer moeten komen. Niet een ligger halen, broodjes erin, ligger halen, etc. En nodig vrienden uit, zoveel mogelijk . Even helpen tillen in ruil voor een bierjte.
    De oppervlakte waar de liggers en broodjes in komen is maar 23m2!!!!

    We hebben met ze drieen, een soort van carrousel systeem gehanteerd. Was heel goed te doen trouwens met ze tweeen zo een ligger te tillen.

    We hebben ze door de vrachtwagenchauffeur die kwam bezorgen met de kraan in de tuin laten hijsen. Toch wel makkelijk een hoekwoning

    De nieuwe foto's staan in mijn topic
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_34121440
    EN IK ZIE DIT NU PAS!!! whahaa! Ik woon tegenover dit huis! nouja..., wij wonen aan het einde van de straat (die recht tegenover jullie huis), huis met de gele kozijnen. Wel heel erg grappig dit. We hebben het er al thuis over gehad, dat jullie zo doorwerken! Met het dak erop bedoel ik enzo.
    pi_34124471
    quote:
    Op maandag 16 januari 2006 14:40 schreef Syytön het volgende:
    EN IK ZIE DIT NU PAS!!! whahaa! Ik woon tegenover dit huis! nouja..., wij wonen aan het einde van de straat (die recht tegenover jullie huis), huis met de gele kozijnen. Wel heel erg grappig dit. We hebben het er al thuis over gehad, dat jullie zo doorwerken! Met het dak erop bedoel ik enzo.
    Oh WAT GAAF!!!

    Wonen jullie naast Kers dan (links)? Of is het dat houten huis daarnaast weer?
    Kom gerust kijken hoor, naar onze stofzooi in huis

    Ja, zelfs in bed vond ik gruis
    pi_34195362
    Dat verhaal van de dakbedekker .
    Prachtig .
      woensdag 18 januari 2006 @ 12:58:26 #213
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_34196736
    quote:
    Op maandag 16 januari 2006 14:40 schreef Syytön het volgende:
    EN IK ZIE DIT NU PAS!!! whahaa! Ik woon tegenover dit huis! nouja..., wij wonen aan het einde van de straat (die recht tegenover jullie huis), huis met de gele kozijnen. Wel heel erg grappig dit. We hebben het er al thuis over gehad, dat jullie zo doorwerken! Met het dak erop bedoel ik enzo.
    Nou ja zeg!

    En: Fok!Klus 2005! And the winner is.........!!!!!!!!!!!!!!!
    Snobs have more fun!
    KLIK!
    pi_34302771
    Dakdekker update:

    Hij is weg... Die enorme shovel is uit de tuin en er is eindelijk weer ruimte

    Maar....hij komt nog terug.... Er moesten nog een stuk of 10 halve pannen in. Hadden we besteld, maar.... verkeerde levering.
    Gewone sneldekkers geleverd. En wij hebben Neroma dakpannen So...the story continues.

    Als het dak af is zal ik een fotootje plaatsen.
    pi_34306332
    Weer (eindelijk!) een update:

    Eerlijkheidshalve gebied me te zeggen dat de verbouwing er nu aardig aan het inhakken is. Het zijn de laatste loodjes, wat gewoon lastig is. Ja, er komt van alles af. Maar nee, je kunt er nog "net" niet in wonen .

    Vanaf eind augustus vrijwel elke avond en zaterdag en vaak zondag aan de verbouwing gaat je dus niet in de koude kleren zitten.
    En nemen we dan een keer een vrij avond, lekker uit eten, zitte we elkaar echt aan te kijken: Ik wil naar huis en op bed naar de tv kijken.

    Maar....dit is wel het meest creatieve moment. Ik bedoel: elk stopcontact kun je bepalen en we hebben er aardig wat. Ook overal speakerdraad (in de hobbykamer, slaapkamer en woonkamer). Dat leek ons gewoon heel handig omdat je nu overal je boxen kunt neerzetten zonder dat je overal speakerdraad ziet.

    Wat is er nu de afgelopen 3 weken gedaan? Nou, met name puntjes op de i gezet en wandjes gezet en electra aangelegd. Dingen dat je een beetje lastig laat zien. "Kijk, hier zit nu een electrabuisje wat er vroeger niet zat", bekt wat minder lekker dan "Ja, de pannen liggen nu op het dak" .

    Een opsomming:
    - 2 dakramen geplaatst
    - Aan beide kanten (links en rechts van het huis) de doorbraak op de eerste verdieping gemaakt

    De kamer op de eerste verdieping aan de linkerkant (laatste foto van vorige keer) is nu afgewerkt

  • bestaande plafond slopen
  • electra aangelegd
  • oude plafond op nieuwe plafond aanwerken (was hoogeverschil)
  • Knieschotten
  • OSB erop
  • gips erop
  • naden stucken & schroefgaten dicht

    Verfklaar dus, en het plafond hebben we al geverfd). (ik zal morgen een fototje hiervan maken want nu is het een zooi die we morgen gaan opruimen).
    Op de eerste verdieping aan de rechterkant

  • 2 muurtjes gezet (voor de logeerkamer en voor de inloopkast
  • Electra aangelegd
  • Eerste aanzet tot knieschotten gemaakt
  • Nu bezig met derde dakraam
  • 2 deurposten gezet
  • OSB aangebracht

    En verder:
  • Sleuven op de benedenverdieping gefreesd in kalkzandsteen
  • 1e 9 uitsparingen voor electradozen in kalkzandsteen gemaakt
  • Er is gevoegd
  • Randen (hoekprofielen) gestuct
  • Boven deuren en ramen houten aftimmering gemaakt.
  • Houten aftimmering rond H balk gemaakt
  • Metselaar heeft puntjes op de i gezet: dorpelstenen gemetseld, beneden schuifpuien en openslaande deuren gemetseld, muurtje binnen gemetseld.

    De foto's . Ik heb ze allemaal vanochtend gemaakt . Komt er niet meer zoveel van om tijdens het klussen foto's te maken. Moet weer even wat ritme krijgen daarin
    Ik vraag me eigenlijk af of ik een beetje duidelijk kan maken waar in het huis we zitten. Zolang het buitenshuis is is dat nog wel duidelijk, maar binnenshuis is misschien wel lastig. Laat maar weten als het onduidelijk is;)

    Deze is misschien nog wel de duidelijkste. Aan het eind zie je de hal, met de trap naar boven. (Aan de linkerkant is de voorkant van het huis.) Daarvoor de ruimte was onze vroegere slaapkamer. Daar waar ik sta toen ik de foto maakte, is de nieuwe slaapkamer.
    Aan de linkerkant komt een inloopkast (die schuine deur is de ingang daarvan), aan de rechterkant komt de logeerkamer. En recht voor je komt de gang. (komt nog een deur in de slaapkamer hoor



    De inloopkast vanaf de hal gezien: Het schakeldraad rond de electraleiding verandert dus nog



    En dit is de nieuwe slaapkamer


    Fotootje van de electraleidingen


    En nog een close up


    Nou, electraleidingen. Wat een werk is dat wat hebben wij ons daar op verkeken. De
    leidingen in de slaapkamer alleen al, ik denk dat we daar zo'n 10 uur over hebben gedaan.
    Nou zijn wij redelijk precies en 'if it is not a right angle it is a wrong angle'. Waterpas = waterpas
    enzo. Maar toch, wij dachten dat dat een uur of 2 zou zijn.

    En hier is het eerste dakraam al geplaatst, en het tweede dakraam is in progress . Aan de linkerkant van het dak, zie je een stukje donkerder dak. Dat was vroeger de overstek van het oude dak.



    Morgen meer foto's want vandaag is een topdag. We schieten enorm op. Beter dan electra (no offence, Vonkenboer ). Maar dat schiet gewoon niet op

    Doeg!
  • pi_34307677
    leuk aritha,

    eindelijk weer pics

    Mijn vader is vandaag te opruimen, en ik ben wat aan het "keutelen" opd e slaapkamer, verder gaan we vanmiddag plamuren(zie je ook niet echt opschieten ) en nog een wandpaneel ophangen. Hoop dat dat wandpaneel ophangen goed gaat, zitten een hoop gaten in voor de elektriciteitdozen etc en je hebt zo fout geboord. Kost je weer een plaat ( ¤24.20 )

    Laat die foto's maar komen dus, zo en nu is de lunchpauze weer om. Ik stap in me autotje naar ons nieuwe huis
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_34336673
    Wow, wat een werk zeg! Maar ik vind het wel erg gaaf, volgens mij wordt het supermooi!
      Moderator zondag 22 januari 2006 @ 12:28:31 #218
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_34339191
    quote:
    Op zaterdag 21 januari 2006 12:48 schreef arithaterhorst het volgende:
    Wat is er nu de afgelopen 3 weken gedaan? Nou, met name puntjes op de i gezet en wandjes gezet en electra aangelegd. Dingen dat je een beetje lastig laat zien. "Kijk, hier zit nu een electrabuisje wat er vroeger niet zat", bekt wat minder lekker dan "Ja, de pannen liggen nu op het dak" .
    Mensen vinden het ook zo vanzelfsprekend dat de lamp aangaat als je schakelaar bedient.
    Je ziet het werk erachter niet; heb genoeg mensen die denken dat je met een lamp en een schakelaar er toch wel bent
    quote:
    Fotootje van de electraleidingen
    [afbeelding]

    Nou, electraleidingen. Wat een werk is dat wat hebben wij ons daar op verkeken. De
    leidingen in de slaapkamer alleen al, ik denk dat we daar zo'n 10 uur over hebben gedaan.
    Nou zijn wij redelijk precies en 'if it is not a right angle it is a wrong angle'. Waterpas = waterpas
    enzo. Maar toch, wij dachten dat dat een uur of 2 zou zijn.
    Naja alles boven het plafond waterpas is natuurlijk iet wat onzinnig, je ziet het immers nooit weer
    Maar ik kan mij wel voorstellen dat mensen zich er op gaan verkijken hoeveel werk je nog hebt met al die leidingen in plafonds, in de muren, van en naar de meterkast, van en naar dozen in de muur die natuurlijk wel waterpas moeten zitten en dan nog draad erin
    quote:
    Morgen meer foto's want vandaag is een topdag. We schieten enorm op. Beter dan electra (no offence, Vonkenboer ). Maar dat schiet gewoon niet op


    pi_34343624
    Weer een update

    Eerste voto: Da's Rene En champagne en bier
    Hier onze woonkamer, waar we nu wonen. Alles wat geen rode vloerbedekking is, is nieuw. De verwarming, die eerst in het midden stond, is verplaatst onder het dakraam. Links komt nog een andere verwaming. Het plafond hier is geschilderd, maar moet nog een keer en nog een keer daar waar gestuct is goed schuren. (onze schuurmachine begaf het toen we dat aan het doen waren. We konden toen nog niet goed zien wat goed was en wat niet..... )
    (het blauwe zeil op het dakraam is omdat we de tv niet goed konden zien )



    En iets naar links, waar het bed staat. Hier wonen we dus voorlopig. In ieder geval voor 2 maanden, waarschijnlijk langer. De cementdekvloer die beneden gaat worden gelegd moet zeker 6 weken drogen. Dan moet er worden gespackt en de parketvloer erin. Dus de planning is eigenlijk ergens begin mei



    Deurkozijn naar de slaapkamer geplaatst: (ik sta nu dus in de kamer van de vorige foto)



    Dakraam geplaatst, draagconstructie gemaakt en afgetimmerd met gips



    Andere kant ook afgetimmerd, hier komt nog een dakkapel...



    Nou, ik ga verder aan de champagne

    Toedeloe
    pi_34343759
    quote:
    Op zondag 22 januari 2006 12:28 schreef Vonkenboer het volgende:

    [..]

    Mensen vinden het ook zo vanzelfsprekend dat de lamp aangaat als je schakelaar bedient.
    Je ziet het werk erachter niet; heb genoeg mensen die denken dat je met een lamp en een schakelaar er toch wel bent
    [..]
    Nou ben ik sinds kort dus voor draadloze electra!
    quote:
    Naja alles boven het plafond waterpas is natuurlijk iet wat onzinnig, je ziet het immers nooit weer
    Maar ik kan mij wel voorstellen dat mensen zich er op gaan verkijken hoeveel werk je nog hebt met al die leidingen in plafonds, in de muren, van en naar de meterkast, van en naar dozen in de muur die natuurlijk wel waterpas moeten zitten en dan nog draad erin
    [..]
    Ik had het idd ook over de dozen. Hoe dichter je bij afwerking komt, hoe preciezer alles gaat. En wij zijn beiden best precies in dingen. Dus dat betekent dat het 3 keer opnieuw moet voor het goed zit. Qua leidingen zit het alles behalve waterpas

    Lastigste is nog het idee van: Ik wil daar een schakelaar. Oohkeee.
    Hoe kom ik daar
    pi_34346318
    misschien een hele brutale vraag.. maar wat is het kostenplaatje van de hele verbouwing.? was het niet goedkoper om een heel nieuw huis te bouwen
    Op dinsdag 26 juni 2007 22:26 schreef Deoxyribonucleic het volgende:
    dutchmage, ouwe kaenker taalpurist! O+
    -webicon verwijderd, veel te groot, niet terugplaatsen-
    pi_34346330
    verder niets anders dan hulde ziet er goed uit!
    Op dinsdag 26 juni 2007 22:26 schreef Deoxyribonucleic het volgende:
    dutchmage, ouwe kaenker taalpurist! O+
    -webicon verwijderd, veel te groot, niet terugplaatsen-
    pi_34349077
    Ik neem aan dat deze foto vertekent door de camera en dat het plafond niet echt zo krom is:


    Verder mijn complimenten, en er wonen, en zo'n grote verbouwing, en zoveel zelf doen. Alles wat er nu gedaan is, is dat ook gepland zo ?(tijd, geld, middelen, hulp, grootte, moelijkheid etc etc)

    Erg veel respect, ik zie het nog wel de FoK klus van 2006 worden ook
    pi_34370243
    Weer geweldig werk verzet!! en ziet er ook goed uit. En ja die elektriciteit, is idd een boel werk. Heb zelf een opleiding elektricein achter de rug, en ook een tijdje gedaan. Maar heb me daar zelf bij mijn huis ook wel in verkeken.

    Ik leg de buizen wel allemaal ook netjes en recht neer. En staan ook op tekening. Je weet dan achteraf altijd waar je zonder problemen iets in het plafond kunt hangen en een opening kunt maken. En zoveel extra werk is het niet, maar blijft een boel werk. Vooral idd je uitlijnen en waterpas stellen van alle schakelaars en contacten!





    De losse draden op de laatste foto was effe tijdelijk de aansluiting van de bovenverdieping waar ik nog niets had gedaan.
    pi_34372978
    wederom netjes, het zie er goed uit....
    pi_34375184
    quote:
    Op zondag 22 januari 2006 16:09 schreef dutchmage het volgende:
    misschien een hele brutale vraag.. maar wat is het kostenplaatje van de hele verbouwing.? was het niet goedkoper om een heel nieuw huis te bouwen
    Goedkoper denk ik niet. Omdat we op zich weinig tijd hebben besteed aan het echt aanwerken op het bestaande huis. Wat wij hebben gedaan is de nieuwe contouren van het huis gebouwd, toen moesten er 2 H balken voor de constructie in (omdat muren worden doorbroken). En dan de doorbraak zelf.

    Wat wel is, is dat je gewoon voorzichtiger moet werken, omdat er meubels in de werkruimte staan enzo. Misschien, achteraf gezien, hadden we die toch beter voor een periode moeten opslaan. Maarja, da's nu ook wat laat

    Que budget, zie mijn volgende post .
    pi_34376444
    quote:
    Op zondag 22 januari 2006 17:33 schreef Marsepein het volgende:
    Ik neem aan dat deze foto vertekent door de camera en dat het plafond niet echt zo krom is:
    [afbeelding]
    Ja, dat is inderdaad nogal vertekend. Alles is waterpas, ook het plafond .
    quote:
    Verder mijn complimenten, en er wonen, en zo'n grote verbouwing, en zoveel zelf doen. Alles wat er nu gedaan is, is dat ook gepland zo ?(tijd, geld, middelen, hulp, grootte, moelijkheid etc etc)
    Eh...bijna alles is anders dan gepland . Is ook lastig, wij hadden eigenlijk geen idee waar we aan begonnen, allebei nog nooit een verbouwing zelf meegemaakt of een verbouwing in de straat meegemaakt. Dat is dan vrij lastig plannen .

    Financieel hadden wij op max 40000 euri ingezet. Maar dat is nu al veel meer (we zitten nu op 46000 euro). Dan moet er nog gebeuren:
  • 2 dakkapellen
  • Dakgoten & regenpijp
  • 2 kamers boven die nog afgewerkt moeten worden
  • woonkamer stucken
  • cementdekvloer
  • verf & spackwerk
  • parket leggen (parket hebben we al wel).
  • Vloerbedekking.
  • Alles waar ik nu even niet aan denk

    Op zich daar waar we ons verrekend hebben is dat de uitbouw achter bij de keuken 'het stukje bij de keuken' noemen we dat, eigenlijk vrij prijzig is. Omdat alles wat voor de linker en de rechter kant gedaan moet worden, daar ook moet gebeuren. Daar zitten de meeste kozijnen en en het lastige metselwerk. Een H balk. En er moet een bitumendak op incl isolatie. En een complete muur worden doorgebroken.

    En een ander ding dat daaraan toevoegt is dat we met name voor kwalitatief goede oplossingen hebben gekozen die gewoon duurder zijn. Extra's zijn bijvoorbeeld:
  • Een broodjesvloer in de garage (ipv betontegels), heel blij dat we dat hebben
  • de oude dakpannen zijn van de voorkant naar de achterkant van het huis verplaatst
  • Rockpanel (soort trespa) op de boeiboorden. Onderhoudsvrij dus
  • dak van de garage is er helemaal afgegaan, omdat het lager zat dan de 1e verdieping (die ruimte had je ook gewoon kunnen opvullen)
  • Overal nieuwe dorpelstenen
  • plafond op de eerste etage is er helemaal uit zodat de electra leidingen allemaal inbouw kunnen worden en we in de nieuwe gang ook nog electra kunnen aanleggen.

    Qua grootte: eh...ik wist niet dat het zo'n impact zou hebben. Het huis is begin november open gegaan voor de H balken erin, en is bijna 2 maanden open geweest. Wij wonen nu vanaf begin november niet meer in de woonkamer. Ik had verwacht dat die periodes veel korter zouden zijn.
    Niet dat ik dat erg vindt, maar het loopt gewoon anders dan verwacht dan

    En verder is het qua psyche zal ik maar zeggen... Het emotioneelste deel begint als je eigenlijk al redelijk door elkaar gemangeld bent . Dan gaat ineens het huis open (muren doorgebroken) en zie je waar je maanden aan hebt gewerkt. Onwijs gaaf, maar doet best wel wat (bij mij althans ).
    Ik merk gewoon dat mijn tolerantienivo naar beneden gaat. Kleine probleempjes worden megagroot Wat aan het begin van de verbouwing kleine beslissingen waren, zijn nu grote beslissingen want je kijkt er de hele dag tegenaan.

    Zou ik het nog een keer doen? JA! maar dan in de zomer
    quote:
    Erg veel respect, ik zie het nog wel de FoK klus van 2006 worden ook
    ik hoop dat ik dan al in mijn nieuwe keuken sta oliebollen te bakken
  • pi_34376901
    quote:
    Op zondag 22 januari 2006 17:33 schreef Marsepein het volgende:
    Erg veel respect, ik zie het nog wel de FoK klus van 2006 worden ook
    Volgens mij moch je met dezelfde klus maar 1 maal meedoen. Maar het is je gegunt hoor om nog een keer mee te doen!
      maandag 23 januari 2006 @ 14:31:42 #229
    4089 BE
    Gewoon gelukkig!
    pi_34377715
    Al een tijdje niet meer hier gekeken, maar zo is het des te leuker!
    Wat een ongelofelijke klus en wat een enorm respect voor jullie zeg!
    ***
    pi_34403817
    quote:
    Op maandag 23 januari 2006 10:08 schreef tnimble het volgende:
    Ik leg de buizen wel allemaal ook netjes en recht neer. En staan ook op tekening. Je weet dan achteraf altijd waar je zonder problemen iets in het plafond kunt hangen en een opening kunt maken. En zoveel extra werk is het niet, maar blijft een boel werk. Vooral idd je uitlijnen en waterpas stellen van alle schakelaars en contacten!
    Ik was er vergeten een foto van te maken
    Maar we hebben er nu nog wel een tekeningetje van gemaakt hoe de leidingen lopen. Nu zit het nog vers in 't hoofd .

    Centraaldozen waterpas dat soort dingen vinden wij gewoon heel belangrijk. Zeker als je het zelf hebt gemaakt, ben je veel kritischer. En het is gewoon lelijk als een centraaldoos scheef erin zit, komt je stopcontact ook scheef.
    pi_34403829
    quote:
    Op maandag 23 januari 2006 14:31 schreef Brighteyes het volgende:
    Al een tijdje niet meer hier gekeken, maar zo is het des te leuker!
    Wat een ongelofelijke klus en wat een enorm respect voor jullie zeg!
    Dank

    Wacht maar als we over een paar maanden als het af is in een mooi nieuw huis zitten, maar beiden rijp voor 'n inrichting
    pi_34421647
    Stucken Stucken Stucken

    Foto's (gedeeltelijk) voor:









    Foto's na volgen
      Moderator dinsdag 24 januari 2006 @ 19:33:03 #233
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_34422252
    quote:
    Op dinsdag 24 januari 2006 08:24 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Ik was er vergeten een foto van te maken
    Maar we hebben er nu nog wel een tekeningetje van gemaakt hoe de leidingen lopen. Nu zit het nog vers in 't hoofd .

    [/qote]

    Altijd makkelijk; maar of het zin heeft vraag ik mij af
    Zolang ze niet kriskrasvan links naar echts door elkaar over de muur lopen moet je toch echt wel een gat kunnen boren in een muur zonder dat je iets raakt

    [quote]
    Centraaldozen waterpas dat soort dingen vinden wij gewoon heel belangrijk. Zeker als je het zelf hebt gemaakt, ben je veel kritischer. En het is gewoon lelijk als een centraaldoos scheef erin zit, komt je stopcontact ook scheef.
    Een centraaldoos is dit :


    Een inbouwdoos is dit


    Inbouwdozen komen de schakelaars en wandcontactdozen e.d. op
    Centraaldozen gebruik je in het plafond daar waar je alle leidingen aan elkaar knoopt

    Die verstelbare ring van tegenwoordig helpt nog een hoop 0,5 mm red je altijd wel mee
    pi_34422982
    Nog meer stucken



    pi_34423126
    quote:
    Op dinsdag 24 januari 2006 19:33 schreef Vonkenboer het volgende:

    Altijd makkelijk; maar of het zin heeft vraag ik mij af
    Zolang ze niet kriskrasvan links naar echts door elkaar over de muur lopen moet je toch echt wel een gat kunnen boren in een muur zonder dat je iets raakt
    Jamaar ik bedoelde het de andere kant op . Als je ooit nog iets wilt uitbreiden, moet je wel weten hoe het ook al weer in elkaar zat. Zeker als no no
    quote:
    Een centraaldoos is dit :
    [afbeelding]

    Een inbouwdoos is dit
    [afbeelding]
    Eh...ja...kunnen we dit even vergeten?
    Ik heb zitten rekenen. We hebben dus ruim 60 centraaldozen...eh...inbouwdozen gemonteerd. Enneh...15 inbouwdozen....centraaldozen....
    quote:
    Inbouwdozen komen de schakelaars en wandcontactdozen e.d. op
    Centraaldozen gebruik je in het plafond daar waar je alle leidingen aan elkaar knoopt

    Die verstelbare ring van tegenwoordig helpt nog een hoop 0,5 mm red je altijd wel mee
    Ook als je meerdere inbouwdozen aan elkaar koppelt? Wij hebben er 2, 3 en op sommige plaatsen 4 naast elkaar. (2 stopcontacten, speaker, cai).
    pi_34426402
    Ik zag toevallig dat jullie cement dek vloer 6 weken moest drogen. Nou woon ik zelf in ene nieuwbouw woning en hebben we er 1.0 week een aparte machine ingehad om de boel te drogen. Naar 1 week is hier al een houtenvloer overheen gelegd. Dit is zeker verantwoord, omdat het vloerenbedrijf met een vochtmeter het vochtgehalte in de vloer meet.
    pi_34426832
    Betonvloer moet naar mijn idee 6 weken drogen ALS je vloerverwarming genomen hebt. Anders kan er door het plaatselijk meer /minder gelijkmatig drogen van het beton scheuren komen. Knoop me er niet aan op, ik had t idee dat het zo was.

    Wij zelf hebben naast de vloerverwarming nog een aantal radiatoren laten zetten als bijverwarming. Die gaan strask als de weer kachel hangt(er hangt nu al twee maanden zo zo geen kachel meer ) de boel verwarmen totdat we mogen stoken middels de vloerverwarming
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_34437213
    quote:
    Op dinsdag 24 januari 2006 21:37 schreef Cybersijp het volgende:
    Betonvloer moet naar mijn idee 6 weken drogen ALS je vloerverwarming genomen hebt. Anders kan er door het plaatselijk meer /minder gelijkmatig drogen van het beton scheuren komen. Knoop me er niet aan op, ik had t idee dat het zo was.

    Wij zelf hebben naast de vloerverwarming nog een aantal radiatoren laten zetten als bijverwarming. Die gaan strask als de weer kachel hangt(er hangt nu al twee maanden zo zo geen kachel meer ) de boel verwarmen totdat we mogen stoken middels de vloerverwarming
    Dit heb ik ook begrepen en staat ook in de documentatie van WTH. Bij de vloerenzaak (valt onder parketmeester) hebben ze dit ook bevestigd. Ook zonder vloer verwarming raden die langzaam drogen van de vloer aan om scheuren te voorkomen. Een kennis zit in de natuursteenvloeren, daar moet je bij sommige soorten zelfs 4 tot 8 maanden laten drogen!!!!
      woensdag 25 januari 2006 @ 09:10:14 #239
    65960 sanger
    |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
    pi_34437260
    quote:
    Op dinsdag 24 januari 2006 21:37 schreef Cybersijp het volgende:
    Betonvloer moet naar mijn idee 6 weken drogen ALS je vloerverwarming genomen hebt. Anders kan er door het plaatselijk meer /minder gelijkmatig drogen van het beton scheuren komen. Knoop me er niet aan op, ik had t idee dat het zo was.

    Wij zelf hebben naast de vloerverwarming nog een aantal radiatoren laten zetten als bijverwarming. Die gaan strask als de weer kachel hangt(er hangt nu al twee maanden zo zo geen kachel meer ) de boel verwarmen totdat we mogen stoken middels de vloerverwarming
    Klopt als een bus!!!

    Alleen is het niet zo dat je na die 6 weken ineens de vloerverwarming mag opstoken naar de normale temperatuur. Dat moet namelijk ook gelijkdelijk opgebouwd worden. Iedere week 10 graden erbij bijvoorbeeld totdat je op de gemiddelde 55 graden zit.
    Everything you want is on the other side of fear.
    Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
    pi_34455519
    Zou dat ook niet een beetje zijn omdat bedrijven als WTH de beste omstandigheden voor de vloerverwarming wil creeren zonder zich echt zorgen te maken over de practische kant?!

    Zo wil een parketlegger dat ook, hij moet de garantie geven.

    Zelf willen wij een bouwdroger neerzetten en dan de vloer zo drogen. Met zo'n metertje kun je dan inderdaad meten hoe hoog het vochtgehalte is. Plus wij hebben bamboe parket, wat wat minder gevoelig is voor vocht. Hopelijk

    Persoonlijk mikken wij ergens in het midden, week of 3 a 4. En dat van die vloerverwarming hebben wij ook gehoord, per week stapsgewijs de temperatuur naar boven. Hoewel het er dan waarschijnlijk op uit komt dat we de vloerverwarming (onze hoofdverwarming!) pas echt kunnen gebruiken als het buiten 20 graden is
    pi_34531830
    Echt een zomer klus dus, achteraf ?

    Maargoed, het moet eerst slechter worden voorda thet beter wordt Schiet al mooi op hoor! Hulde!
      Moderator vrijdag 27 januari 2006 @ 23:50:42 #242
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_34536005
    Blijft een prachtig project
    En natuurlijk leuk en interesant om te volgen !

    Keep those updates coming...
    pi_34541117
    quote:
    Op vrijdag 27 januari 2006 21:54 schreef koentjuh18 het volgende:
    Echt een zomer klus dus, achteraf ?
    Niet achteraf hoor . Het verhaal is een beetje zo gegaan: Van de gemeente hadden we bevestigd gekregen dat (na ruim 2 jaar!!) we januari vorig jaar de bouwvergunning zouden krijgen. Dus het plan was om begin april te starten. Toen de vergunning uiteindelijk begin mei pas kwam , konden we op dat punt pas beginnen met plannen maken.

    Uiteindelijk zijn begin juni de heipalen erin gegaan , en kwam - heel prettig - onze werkgever (werken beiden bij hetzelfde bedrijf) met het verzoek of we niet een maandje naar Shanghai konden gaan. Dat hebben we toen gedaan, maar bij terugkomst was door hevige regenval al het werk qua funderingskisten en bewapening ongedaan gemaakt.

    Dus toen besloten voor een herstart begin september. Het maakte toen toch al niet meer uit, de hele tuin lag opengegraven etc . En we wisten dat het koud zo worden . Eigenlijk hebben we best wel geluk gehad, want het weer is tot voorkort behoorlijjk goed en niet te koud geweest
    Maar zou ik het nog een keer doen: ja, dan liever de zomer
    quote:
    Maargoed, het moet eerst slechter worden voorda thet beter wordt Schiet al mooi op hoor! Hulde!
    Dank.
    pi_34541191
    quote:
    Op vrijdag 27 januari 2006 23:50 schreef Vonkenboer het volgende:
    Blijft een prachtig project
    En natuurlijk leuk en interesant om te volgen !

    Keep those updates coming...
    Het wordt weer leuk, electra zit er bijna iin... Sorry, kon het niet laten \

    Morgen weer een update. Donderdag en gisteren hebben we niet verbouwd . Donderdag belsoten om uit eten te gaan. En gisteren: electriciteit gekeken. Op zoek naar de juiste schakelaars.

    In het huis zitten schakelaars die wij best wel mooi vinden. Uiteindelijk gevonden. Van Peha, het standaard model in creme. Dus binnenkort naar de bouwmarkt om talloze (70 stopcontacten, 16 speakerstopcontacten, 16 CAI aansluiting, en nog schakelaars, raampjeas, etc). Misschien voor jou een piece-of-cake, maar voor ons:

    Dit wordt um:



    Kom ik nog op een vraagje: Kun je een hotelschakeling van dimmers maken? Op gewoon normaal licht (dus geen halogeen), maar dat zowel vanuit de keuken als vanuit daar waar je de woonkamer binnenkomt bedient kan worden.
    Wij dachten van niet, maar jeweetmaarnooit
      Moderator zaterdag 28 januari 2006 @ 11:10:41 #245
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_34543382
    quote:
    Op zaterdag 28 januari 2006 03:54 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Het wordt weer leuk, electra zit er bijna iin... Sorry, kon het niet laten \

    Morgen weer een update. Donderdag en gisteren hebben we niet verbouwd . Donderdag belsoten om uit eten te gaan. En gisteren: electriciteit gekeken. Op zoek naar de juiste schakelaars.

    In het huis zitten schakelaars die wij best wel mooi vinden. Uiteindelijk gevonden. Van Peha, het standaard model in creme. Dus binnenkort naar de bouwmarkt om talloze (70 stopcontacten, 16 speakerstopcontacten, 16 CAI aansluiting, en nog schakelaars, raampjeas, etc). Misschien voor jou een piece-of-cake, maar voor ons:

    Dit wordt um:

    [afbeelding]

    Kom ik nog op een vraagje: Kun je een hotelschakeling van dimmers maken? Op gewoon normaal licht (dus geen halogeen), maar dat zowel vanuit de keuken als vanuit daar waar je de woonkamer binnenkomt bedient kan worden.
    Wij dachten van niet, maar jeweetmaarnooit
    Om verlichting te dimmen dat tevens op meerdere plekken wordt geschakelt, hebt u een dimmer nodig met een wisselschakelaar. De meeste duurdere dimmers beschikken hier over.

    Dan heeft u een drukdimmer nodig. Deze dimmers bezitten een wisselschakelaar achter de draaiknop als aan-uit functie. Door de dimmerknop te draaien stelt u de gewenste lichtsterkte in.
    Door op de dimmerknop te drukken; wisseld de schakelaar

    Het is echter NIET toegestaan twee dimmers als hotelschakeling te gebruiken. De ene dimmer zal de andere dimmer negatief beïnvloeden. Dus, in een hotelschakeling mogen gerust meerdere schakelpunten zitten, maar altijd maar één Dimmer. Het is dus zaak om goed te bepalen waar u de dimmer wilt plaatsen

    In een hotelschakeling waar de verlichting op twee plaatsen kan worden geschakeld, maakt het niet uit welke schakelaar je vervangt door een wissel-dimmer
    Zijn er meerdere schakelpunten, uitgevoerd met gewone wipschakelaars, dan is het zaak de twee wisselschakelaars te vinden. Alleen één van de wisselschakelaars kan worden vervangen door een dimmer.

    De andere schakelaar(s) zijn hoogstwaarschijnlijk dan van het type 'kruis'. Op een kruisschakelaar zitten altijd vier zwarte draden aangesloten. De ene wisselschakelaar heeft 1 bruine draad en twee zwarte, de andere wisselschakelaar heeft 3 zwarte draden aangesloten.

    Mijn personelijke voorkeuze van schakelmateriaal is Busch en Jaeger
    http://www.busch-jaeger.de/nl/index_dyn_flashEK.html

    Past in heel veel situaties; creme of wit; simpel design, makkelijk qua montage e.d.
    PEHA is ook leuk maar zou niet mijn eerste keuze geweest zijn http://www.peha-elektro.nl/company/default.aspx
    Denk dat je goedkoper uit bent als je naar een installateur gaat ipv naar de bouwmarkt; en dat je dan ook net even wat meer mogelijkheden hebt..

    Suc6 met de aanleg van electra
    pi_34544731
    Busch en Jaeger hier ook al the way, mooi spul en maar ff duurder dan de bouwmarkt.

    heb btw in onze slaapkamer een soort van dimmer/schakelaar situatie. Als je binnekomt in de kamer kan je de dimmer aanzetten, en naast het bed zit een schakelaar waar je de dimmer(en alle lampjes welke erop aangesloten zitten ) kan uitzetten. erg makkelijk
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_34546744
    'Interessant' project vette tvp
    pi_34549569
    quote:
    Op zaterdag 28 januari 2006 11:10 schreef Vonkenboer het volgende:

    [..]

    Het is echter NIET toegestaan twee dimmers als hotelschakeling te gebruiken.
    sjammer . Dank je wel voor de info!! . Als wij de woonkamer binnenkomen kunnen we bij de deur de centraaldozen bij de keuken dimmen. En het zou handig zijn geweest als dat ook vanuit de keuken kon. Maar ik dacht het al niet, omdat de knopjes op onze huidige dimmer niet onbeperkt rond kunnen gaan
    quote:
    De ene dimmer zal de andere dimmer negatief beïnvloeden. Dus, in een hotelschakeling mogen gerust meerdere schakelpunten zitten, maar altijd maar één Dimmer. Het is dus zaak om goed te bepalen waar u de dimmer wilt plaatsen

    In een hotelschakeling waar de verlichting op twee plaatsen kan worden geschakeld, maakt het niet uit welke schakelaar je vervangt door een wissel-dimmer
    Zijn er meerdere schakelpunten, uitgevoerd met gewone wipschakelaars, dan is het zaak de twee wisselschakelaars te vinden. Alleen één van de wisselschakelaars kan worden vervangen door een dimmer.
    Heel duidelijk verhaal. Mijn dank
    quote:
    Mijn personelijke voorkeuze van schakelmateriaal is Busch en Jaeger
    http://www.busch-jaeger.de/nl/index_dyn_flashEK.html


    quote:
    Past in heel veel situaties; creme of wit; simpel design, makkelijk qua montage e.d.
    PEHA is ook leuk maar zou niet mijn eerste keuze geweest zijn http://www.peha-elektro.nl/company/default.aspx
    PEHA zat al in het huis. Dus vandaar de keuze .
    En - werkelijk - alles wat een beetje design is is gewoon tinnif veel duurder.... Nu zitten we aan 700 euro in totaal, en da's dan volgens prijzen van http://www.electro-online.nl

    Ik denk met een beetje design dat we aan een paar duizend euri zitten
    quote:
    Denk dat je goedkoper uit bent als je naar een installateur gaat ipv naar de bouwmarkt; en dat je dan ook net even wat meer mogelijkheden hebt..
    Ja, gaan we maandag even vragen. Goeie tip
    pi_34605797
    Het kan wel om het licht anaf meerdere schakelpunten te dimmen. Hiervoor zijn speciale dimmer modules die in de centraaldoos gemonteerd worden (moet wel plaats voor zijn). Op deze dimmer zitten een aantal kanalen waarop de knopjes worden aangelsoten. De meeste van deze bedienings knoppen zijn met een drukknopje voor meer en een kopje voor minder, en een knopje voor aan/uit. Erg duur o.v.g. en alleen bij de betere instalateur / handel te verkrijgen.
      maandag 30 januari 2006 @ 09:58:33 #250
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_34605868
    Zeg aritha, staat er bij dat prachtige huis ook een brievenbus? En legen jullie die wel eens?
    Snobs have more fun!
    KLIK!
    pi_34609769
    quote:
    Op maandag 30 januari 2006 09:58 schreef Duderinnetje het volgende:
    Zeg aritha, staat er bij dat prachtige huis ook een brievenbus? En legen jullie die wel eens?
    Ja, die legen wij wel eens. Vorig jaar nog een keer gedaan
    Maarreh....nee, nog niets ontvangen....

    Maar de post duurt bij ons vaak wat langer, komt als je 'n bietje afgelegen woont .

    * in spanning afwacht

    Rechtsonder staat ie:



    [ Bericht 12% gewijzigd door arithaterhorst op 30-01-2006 12:39:30 (Fotootje van brievenbus ;)) ]
    pi_34610468
    Ik ben gisteren terug gekomen van vakantie en wat is er in die tijd een hoop gedaan.
    De hele verbouwing is een stuk uitgebreider dan dat ik dacht.
    pi_34613102
    Ziet er geweldig uit Aritha!
    Wij lopen ook te denken om de keuken uit te bouwen en ev. ook een stuk eerste verdieping er aan te zetten bovenop de garage. Minder grootschalig dan jullie villa, dat wel :p
      maandag 30 januari 2006 @ 15:55:17 #254
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_34615493
    quote:
    Op maandag 30 januari 2006 12:37 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Ja, die legen wij wel eens. Vorig jaar nog een keer gedaan
    Maarreh....nee, nog niets ontvangen....

    Maar de post duurt bij ons vaak wat langer, komt als je 'n bietje afgelegen woont .

    * in spanning afwacht

    Rechtsonder staat ie:

    [afbeelding]
    Dit is woensdag op de bus gegaan
    Snobs have more fun!
    KLIK!
    pi_34623332
    quote:
    Op maandag 30 januari 2006 15:55 schreef Duderinnetje het volgende:

    [..]

    Dit is woensdag op de bus gegaan
    Hij is binnen!!

    Klik

    Super zeg!
    pi_34624686
    Piep, piep, piep

    We hebben een muisje ingegipsplaat
    Door de verbouwing, zie je toch hier en daar e.e.a. uit het huis komen, qua mugjes, vliegjes etc.
    (Ja, er zit hier nu nog een mug ). Maar een muisje hadden we nog niet gezien.
    Tot we gisteren een beestje hoorden lopen. Na veel speurwerk blijkt dat er een muisje achter de knieschotten is ingegipst.
    We geven het een paar dagen om te zien of ie eruit kan, anders maar een gaatje maken en
    een muizenvalletje. Kunnen we hem weer buiten zetten .


    De electra in de uitbouw. Rechts stopcontacten en speaker, links stopcontact, schakelaar buitenverlichting en schakelaar verlichting boven de keuken.



    Meer stucwerk qua ramen.


    De uitbouw gestuuct. Zie ook hoe stoffig het nog steeds in huis kan zijn als er
    is gewerkt



    En nog meer stucwerk beetje de kamer in.



    Op de eerste verdieping begint de nieuwe overloop al aardig vorm aan te nemen.
    Lekker geisoleerd is wel zo prettig om te wonen.



    Stucwerk in de uitbouw bij daglicht, en het niewe plafond zit erin!
    Langs de ramen, de contouren van de uitbouw volgend, komen spotjes die
    we kunnen dimmen als we de woonkamer binnenkomen. Dat was een hele klus
    want dat betekende dat de electra naar de andere kant van de H balk moest worden
    gebracht. Uiteindelijk gelukt

    Ook zie je een klein randje in het plafond. Dat komt omdat een poot van de H onder het huidige plafond moest liggen, en e.e.a. moet brandwerend worden afgewerkt. .



    Plafond in de woonkamer gemaakt. (Staande latten zijn omdat de gipsplaten met
    montagekit aan de H balk vast zitten). De aanwerking van het bestaande en het
    nieuwe plafond wordt nog gemaakt. Als het goed is, zie je dan helemaal niets meer
    van de H balk.



    Het plafond in de werkkamer gemaakt. Dit is de kamer links op de eerste foto.



    Dit muurtje tussen de nieuwe bijkeuken (oude keuken) en woonkamer bestond al, ik heb het alleen nog nooit
    op FOK! laten zien Bij deze dus



    En zie hier de deur tussen de bijkeuken en de garage. Vroeger zat hier een raam waardoor
    je vlak voor de oude garage keek
    Die deur hoefde overigens niet brandwerend te zijn. Ik heb het nagevraagd, altijd gedacht dat dat zo moest zijn eigenlijk....

    Dan zie je nog een gat voor een eventueel toekomstig plasma tv'tje bij de keuken. Heb je de hele dag gaten lopen boren in kalkzandsteen. Best zwaar, best moeizaam.
    Besloten we nog een laatste gat voor dit plasma scherm te doen. En het ging al zo makkelijk. En ja hoor, ineens was ik door de muur heen. En dan denk je: Oh ja, binnenmuren waren van dunner cellenbeton
    We zijn in de WC uitgekomen, zo'n beetje de enige ruimte in het huis die niet aangetast zou worden door de verbouwing



    Doeg!
    pi_34624811
    quote:
    Op maandag 30 januari 2006 13:03 schreef DrXLTrouble het volgende:
    Ik ben gisteren terug gekomen van vakantie en wat is er in die tijd een hoop gedaan.
    De hele verbouwing is een stuk uitgebreider dan dat ik dacht.
    Hoe lang zijn jullie dan weggeweest? Vooral in de laatste maand is er een hele metamorfose geweest. Binnenwerk kun je veel langer werken en ook veel meer doen. (minder last van de kou zo).

    Leuke vakantie gehad?
    pi_34625067
    quote:
    Op maandag 30 januari 2006 14:35 schreef DanielaJurcevice het volgende:
    Ziet er geweldig uit Aritha!
    Dank, maar René (=vechtgenoot) heeft eigenlijk veel meer dan ik gedaan hoor!
    quote:
    Wij lopen ook te denken om de keuken uit te bouwen en ev. ook een stuk eerste verdieping er aan te zetten bovenop de garage. Minder grootschalig dan jullie villa, dat wel :p
    Oh, wat leuk. Gaan jullie dat zelf doen?
    pi_34625117
    Wow ziet er goed!, je begint nu echt te zien hoe mooi en groot alles wordt!
    pi_34632403
    quote:
    Op maandag 30 januari 2006 20:24 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Hoe lang zijn jullie dan weggeweest? Vooral in de laatste maand is er een hele metamorfose geweest. Binnenwerk kun je veel langer werken en ook veel meer doen. (minder last van de kou zo).

    Leuke vakantie gehad?
    Jaja, hartstikkel leuk. We zijn precies een maand weggeweest (alsnog de beste wensen )
    We hebben gefietst in Birma, hebben op het strand gelegen in Thailand en zijn 4 dagen wezen shoppen in Kuala Lumpur.

    Maar o.t., jullie zijn echt hard opgeschoten.
    Je hebt de foto's gezien van onze verbouwing, en ik denk dat die van jullie net zo groot is.
    Alleen hebben wij het grootste deel laten doen en doen jullie praktisch alles zelf.
    Daardoor heb ik echt ontzag voor de enorme hoeveelheden werk die jullie zelf verzetten (naast 2 drukke banen) en de enorme snelheid waarmee jullie dit doen.
    pi_34639271
    Om nu nog even in te haken; jaaaaa wat gaaf! Klussen is een goede zaak en groots klussen nog een veel betere! Echt knap werk!
      Moderator dinsdag 31 januari 2006 @ 17:30:49 #262
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_34652719
    Prachtig het begint nu echt echt mooi te worden !

    Al wat meer informatie over de elektrische kant van zaken ?
      dinsdag 31 januari 2006 @ 17:40:10 #263
    74865 Pumatje
    Wij stelen die kazen!
    pi_34652993
    gaaf bezig joh!

    enkel vind ik die bank die jullie hebben/hadden echt verschrikkelijk, die zwarte:P
    [DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
    pi_34740023
    Aritha, paar dagjes verder, fok paar dagen uit de lucht...

    Hoe staat t erbij? Onze verbouwing is alweer geupdeet
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_34751866
    quote:
    Op zaterdag 4 februari 2006 20:55 schreef Cybersijp het volgende:
    Aritha, paar dagjes verder, fok paar dagen uit de lucht...

    Hoe staat t erbij? Onze verbouwing is alweer geupdeet
    Hoi Cijbersijp,

    Ja we zijn best al weer opgeschoten. Zijn ook met werk afgelopen week druk geweest (moesten allebei een project opleveren). Dus normaal FOK ik nog wel een wta tijdens werktijd , maar dat zat er nu dus niet in

    \'k Zal een update maken vandaag
    pi_34751886
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 17:40 schreef Pumatje het volgende:
    gaaf bezig joh!

    enkel vind ik die bank die jullie hebben/hadden echt verschrikkelijk, die zwarte:P
    Hey! Dat is mijn studentenbank. Heb ik hele goede herinneringen aan. En, niet onbelangrijk, hij was gratis en al 15 jaar oud
    pi_34751890
    quote:
    Op dinsdag 31 januari 2006 17:30 schreef Vonkenboer het volgende:
    Prachtig het begint nu echt echt mooi te worden !

    Al wat meer informatie over de elektrische kant van zaken ?
    Ja, blijft spannend

    Maarreh...wat had je willen weten? Wat nu waar zit?
    pi_34751933
    quote:
    Op maandag 30 januari 2006 23:04 schreef DrXLTrouble het volgende:

    [..]

    Jaja, hartstikkel leuk. We zijn precies een maand weggeweest (alsnog de beste wensen )
    We hebben gefietst in Birma, hebben op het strand gelegen in Thailand en zijn 4 dagen wezen shoppen in Kuala Lumpur.
    Sawadi khap,

    Oh gaaf zeg! Birma staat hoog op mijn lijstje. En in Kuala Lumpur heb ik wel eens op het station geslapen. Niet wachtend op een trein, meer er is er een youth hostel daar
    quote:
    Maar o.t., jullie zijn echt hard opgeschoten.
    Je hebt de foto's gezien van onze verbouwing, en ik denk dat die van jullie net zo groot is.
    Alleen hebben wij het grootste deel laten doen en doen jullie praktisch alles zelf.
    Daardoor heb ik echt ontzag voor de enorme hoeveelheden werk die jullie zelf verzetten (naast 2 drukke banen) en de enorme snelheid waarmee jullie dit doen.
    Het hakt er ook wel in hoor nu . 4 maanden praktisch elk weekend / elke avond gewerkt. En we beginnen uit onze planning te lopen. Het idee was dat de afwerking nu wel klaar zou zijn (dus opleveringsklaar). Gaan we net niet redden .

    En we hebben afgelopen maand hier en daar best een dagje vrij genomen om te klussen. Of dat zo handig is, kun je je afvragen: wij werken allebei uurtje factuurtje. Dus elk uurtje dat wij niet werken, kost feitelijk gewoon geld. Kun je net zo goed iemand inhuren. Haha.

    Maar, het zit er wel aan te komen. Naast de dakkapellen moet er nog stroom worden aangelegd (kabels getrokken, schakelmateriaal erin), vloerverwarming, paar deuren, plafond in de hal dicht en de cementdekvloer.
    pi_34820969
    Update

    Geen foto's deze keer. Ik kan de oplader van de camera niet vinden. 'k Hoop dat ie niet is ingegipsplaat.

    Vorderingen: Ja

  • Boven hebben we alle gips op z'n plaats zitten behalve het plafond van de inloopkast.
  • De garage is gestuuct.
  • Overal waar gipsplaten zitten, zijn de naden met gaas afgeplakt en dichtgestuuct.
  • Het luik naar zolder is verplaatst (moest de halve zolder voor leeg ). En het is niet zo dat we veel ruimte hebben nu om alles neer te zetten .

    Verders hebben we vandaag vloerverwarming besteld bij combiservice. 500 euri voor een 4 groeps verdeler, 420 meter slang en randisolatie. Hij is berekend als hoofdverwarming. De noppenplaten om de vloerverwarming in vast te maken hebben we via marktplaats. Hopelijk komt het morgen binnen.

    Ook hebben we een bedrijf gevonden die goedkoop schakelmateriaal wil leveren. Daar gaan we dat vandaag bestellen. Best wel een lijst qua schakelmateriaal geworden:

  • 1x Raam 1voudig
  • 16x Raam 2voudig
  • 6x Raam 3voudig
  • 10x Raam 4voudig
  • 8x Schakelaar enkelvoudig
  • 2x Schakelaar dubbel
  • 65x Wandcontactdoos met randaarde
  • 20x CAI
  • 10x Blindplaat
  • 8x Speaker
  • 2x Dimmer

    En dan konden we nog best veel schakelmateriaal hergebruiken

    Als het schakelmateriaal erin zit, en de vloerverwarming zit erin, kan de cementdekvloer worden gelegd. Is dat gedaan, zijn we opleveringsklaar
  • pi_34821192
    20x CAI 20 keer ???? what the ,,,,,

    Hoe zien die speaker gevalletjes er uit?
    pi_34821950
    quote:
    Op dinsdag 7 februari 2006 10:19 schreef ranzige_pad het volgende:
    20x CAI 20 keer ???? what the ,,,,,

    Hoe zien die speaker gevalletjes er uit?
    Ja, okee. Maar we hebben het in de woonkamer, keuken, garage, tuinkamer, slaapkamer, logeerkamer en hobbyruimte. En met het idee dat de woonkamer 6,5x7,5 wordt, wilden we dat gewoon op veel plaatsen (vaak achter gordijnen ofzo).
    Want in het huidige huis hebben we CAI op 2 plaatsen: 1x beneden en 1x boven. Irri irri gewoon

    Qua speakergevalletjes: ik kan er niet echt een fotootje van vinden op Internet. Wij hebben een catalogus thuis waar plaatjes in staan. Zo hebben we e.e.a. uitgezocht.

    Maar het idee is dat je een speakerdraadje erin kunt doen en vast kunt klemmen door op een knopje te drukken. En zo ook voor het andere speakerdraadje. (dat is de versie die wij nemen).
    Een andere optie is eentje waar je een tulpstekkertje in kunt doen. Ook nog een optie is twee ronde gaatjes iin een blindplaatje die je open kunt maken als je het nodig hebt.
    De laatste optie is er eentje waar je die ouderwetse dikke pluggen met een aantal polen erin kunt doen. I.i.g. ze zijn er in allerlei soorten en maten.

    En: zo kun je overal boxen plaatsen zonder kabels. (de blindplaatjes zijn eigenlijk ook speakerplaatsen).
    pi_34829986
    Voor die 20 maal CAI zul je waarschijnlijk een goede verdeler en versterker nodig hebben om geen kwaliteits verlies door de lange kabel lengtes en doorlussingen te hebben.
    pi_34830782
    quote:
    Op dinsdag 7 februari 2006 15:23 schreef tnimble het volgende:
    Voor die 20 maal CAI zul je waarschijnlijk een goede verdeler en versterker nodig hebben om geen kwaliteits verlies door de lange kabel lengtes en doorlussingen te hebben.
    Damn, jah, dat was ook het eerste waar ik aan dacht, een goede verdeler en versterker.
    pi_34835242
    quote:
    Op dinsdag 7 februari 2006 15:47 schreef ranzige_pad het volgende:

    [..]

    Damn, jah, dat was ook het eerste waar ik aan dacht, een goede verdeler en versterker.
    Er zit een versterker(tje) in elke doos. Een zogenaamde 'doorlus' CAI doos .
    Daarnaast hebben we zoveel mogelijk de kortste route genomen.
    Nou meer hopen dat je nog beeld door de ruis ziet
    pi_34835347
    quote:
    Op dinsdag 7 februari 2006 18:04 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Er zit een versterker(tje) in elke doos. Een zogenaamde 'doorlus' CAI doos .
    Daarnaast hebben we zoveel mogelijk de kortste route genomen.
    Nou meer hopen dat je nog beeld door de ruis ziet
    Ik ben toch bang dat dat niet helemaal gaat werken als je ze alle twintig aan een ketting hebt geregen (als in: doorgelust hebt)

    Je kunt beter een stervorming Cai Netwerk aanleggen inclusief versterker en splitter. Dan kun je bovendien de niet gebruikte aansluitingen losgooien wat een aanmekelijk verschil zal uitmaken in beeldkwaliteit.
    pi_34836824
    quote:
    Op dinsdag 7 februari 2006 18:08 schreef Marsepein het volgende:

    [..]

    Ik ben toch bang dat dat niet helemaal gaat werken als je ze alle twintig aan een ketting hebt geregen (als in: doorgelust hebt)

    Je kunt beter een stervorming Cai Netwerk aanleggen inclusief versterker en splitter. Dan kun je bovendien de niet gebruikte aansluitingen losgooien wat een aanmekelijk verschil zal uitmaken in beeldkwaliteit.
    Ja hoor, het sneeuwt!

    Nee hoor, nog niet, dat sneeuwen . Eerst coaxkabel hebben dan zien of het goed is .

    Het is dus een sternetwerk. Alleen per kamer zijn ze soms doorgelust (max 3 keer). Mocht de beeldkwaliteit te slecht zijn, is een versterker een uitwijkoptie.

    Verder zien we wel. (of niet, als het niet werkt )
    pi_34838081
    quote:
    Op dinsdag 7 februari 2006 19:01 schreef arithaterhorst het volgende:
    Verder zien we wel. (of niet, als het niet werkt )
    Je kunt altijd een topic op FoK openen
    pi_34839124
    quote:
    Op dinsdag 7 februari 2006 18:04 schreef arithaterhorst het volgende:
    Er zit een versterker(tje) in elke doos. Een zogenaamde 'doorlus' CAI doos .
    Daarnaast hebben we zoveel mogelijk de kortste route genomen.
    Nou meer hopen dat je nog beeld door de ruis ziet
    Waarschijnlijk bedoel je een filtertje. Aan de achterkant zit (bij de goede) een metalen doosje met daarin 2 klemmen voor een kabel. Tussen deze twee aansluitingen en die aan de voorzeide zitten een paar speoltje en weerstandjes. Deze zorgen er voor dat je kabel op het einde afgesloten wordt. En dat je aftakking een juiste afsluiting heeft per stekker. Afhankelijk of je hem tussen in of op het einde gebruikt moet er een componentje of vast of los zitten.

    Bij het aantal aansluitingen dat jij hebt. laten we nu uitgaag an 3 aansluitingen per kabel. Dan heb je 7 CAI kabels. Om dit aan te sluiten heb je nodig:

    1x multitap 8 voudig
    1x 29db versterker

    Als je een kabelmodem hebt gaat deze op een van de uitgangen van de multitab (even kijken of de eerste of de laatste het beste werkt) heb je deze niet dat gaat op de 8ste aansluiting van die multitap 1x afsluitweerstand f-connector 75ohm.

    Dit kost bij elkaar zo'n 25 euro voor de multitap, 80 euro voor de versterker en een euro ofzo voor de afsluitweerstand.

    Als je besluit om niet alle kabels tegijl van signaal te voorzien kun je een 21db versterker nemen een een multitap van 4 uitgangen.
    pi_35043845
    Update

    Ik zal vaker updaten . Het is nu gewoon te hectisch en te druk en als we klaar zijn met klussen zijn we blij dat we ons pilsje nog kunnen vasthouden . (dat gaat dan nog wel hoor!).

    Eigenlijk hadden we de cementdekvloer er al lang in willen hebben. Maar we wilden het ook graag boven af hebben en alles spackklaar hebben. Dus we zijn nu een beetje overal in het huis bezig. Maar het wordt wel ineens echt een huis. En dat is weer supergaaf om te zien.

    En hoe dichter wij bij 'het is af' komen, hoe meer we willen gaan wonen.

    Qua stuucwerk:
  • Al het stucwerk is met fix & finish gedaan waardoor het nu superglad is geworden
  • Stucwerk boven is af. Nu nog schuren en dan is het spackklaar voor het plafond
  • Het plafond in de woonkamer, bij de H balk, is helemaal glad gemaakt. De H balk is nu helemaal weg
  • Garage is gestuuct

    Verders:
  • Alle bekabeling in de electraleidingen getrokken
  • Betimmering bij schuifpui gemaakt
  • Gang afgemaakt (OSB platen erop, gips platen erop).
  • Het luik naar de zolder verplaatst naar zolder, zat nu boven onze vide. Vonden we niet zo mooi en liever in de gang. Dus het luik hebben we verplaatst. Bovendien komen we op zolder nu beter uit. Het luik zat niet helemaal in het midden van het huis waardoor je je hoofd stootte als je op zolder kwam
  • Daarom moest het plafond in de gang toch gesloopt, dus nu hebben we daar nog spotjes bedacht & aangelegd.
  • Rond de ramen aftimmering maken en afkitten

  • Begonnen met de vloerverwarming (hier heb ik qua foto's een verslagje van gemaakt hoe je dat zelf doet - wel een k-klus - maar wel leuk. En ons scheelt het 2000 euro!! (offerte om het te laten doen was 2500 euro).

    Vloerverwarming doen we met noppen platen en de k aan k-klus maakt hem dat die platen gewoon onwijs hard zijn om op te zitten. Zelfs mét kniebeschermers. Sinds lange tijd weer spierpijn


    Vanavond foto's

    Doeg!
  • pi_35056447
    Ik wacht geduldig, maar niet al te lang meer.

    Wel stoer hoor, zo e.e.a. te lezen. Het is altijd fijn als er wat af komt, en je weer een project kunt doorstrepen.
    pi_35065785
    quote:
    Op maandag 13 februari 2006 22:01 schreef Marsepein het volgende:
    Ik wacht geduldig, maar niet al te lang meer.

    Wel stoer hoor, zo e.e.a. te lezen. Het is altijd fijn als er wat af komt, en je weer een project kunt doorstrepen.
    Ja, de batterij was op. En de oplader ligt eh... ergens.
    Ik zal hem vanavond even zoeken.
      Moderator dinsdag 14 februari 2006 @ 10:30:27 #282
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_35068267
    quote:
    Op dinsdag 14 februari 2006 07:34 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Ja, de batterij was op. En de oplader ligt eh... ergens.
    Ik zal hem vanavond even zoeken.
    Flauw
    pi_35074862
    quote:
    Op dinsdag 14 februari 2006 10:30 schreef Vonkenboer het volgende:

    [..]

    Flauw
    pi_35075099
    quote:
    Op dinsdag 14 februari 2006 07:34 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]

    Ja, de batterij was op. En de oplader ligt eh... ergens.
    Ik zal hem vanavond even zoeken.
    Als je nu een fotootje plaatst van de rommel, dan help ik je wel zoeken
    pi_35075931
    Hey, we zijn bijna aan een deel 2 toe
    pi_35076013
    quote:
    Op dinsdag 14 februari 2006 14:23 schreef Marsepein het volgende:

    [..]

    Als je nu een fotootje plaatst van de rommel, dan help ik je wel zoeken
    Begin jij links?

    pi_35078575
    Daar ligt hij, daar, daaaahaaar, nee daaaahaaaaaaaar. Daar dus ja....
    pi_35121191
    Gevonden!

    Het trapluik hebben we verplaatst. Daarvoor moesten we de vide het plafond wel opnieuw doen, maar het staat wel veeel mooier. Bovendien hebben we nu spotjes in de gang wat ook heel leuk staat. En 't was eigenlijk zo gebeurd...



    Hier kun je de vide wat beter zien. Vroeger was daar waar de (niet zo) witte
    vloerbedekking ligt de gang. Daarboven zat ook het trapluik. 'k Ben er echt heel blij mee dat we dat toch hebben gedaan




    Nog wat meer foto's van de slaapkamer boven. Dit zijn de dakramen geworden. Ik vind het zelf, zeker na het stucken, onwijs strak geworden. En dan moeten we nog met fijn schuurpapier alle oneffenheden die er nog zitten wegschuren. en het plafond loopt hier kaarsrecht, in tegenstelling hoe de foto eruit ziet

    Zoals je misschien wel ziet aan de verschillende kleuren: ze zijn niet nieuw. Deze dakramen konden we voor een kratje bier komen ophalen
    En de kozijnen worden geschilderd in de kleur van de deurkozijnen.



    En de andere kant van de slaapkamer: hier komt dus een dakkapel.




    De inloopkast. Links de deur is de ingang naar de inloopkast. Om die te verzinnen hebben we een hele tijd over gedaan. Ik wilde graag een volwaardige deur, maar die paste gewoon niet naast de ingang van de slaapkamer tenzij je er een hoekje vanaf deed. En dat wilde ik ook weer niet.

    Als we de deur zo smal zouden maken dat hij net wel paste, zou de deur 60 cm breed worden. Dat vind ik nix. Heb je een luxe inloopkast, kun je er bijna niet in

    Dus tijdens het maken van de wand zijn we op het idee gekomen hem gewoon schuin te plaatsen en ik vind het helemaal top




    Ik vond het best eng dat stucken. Hebben we niet zelf gedaan, maar met dit als uitgangspunt naar een super strakke muur! Top hoor
    Plus als laatste is er nog 'fix & finish' overheen gegaan, wat heel fijn gips is. Het is nu zo ontzettend strak geworden.



    Vloerverwarming

    Dan een stukje over vloerverwarming leggen. Hebben we dus veel langer over gedaan dan gedacht. Het lastigste was de gaten door de fundering te boren. In de woonkamer moesten twee groepen komen. Dat zijn dus 2 aanvoer en 2 afvoerleidingen. Dat zijn dan vier gaten de fundering in en vier gaten er weer uit. 8 keer dus!!
    Dat heeft de hele ochtend gekost zo ongeveer. Met een vrij sterke boorhamer, een goede boor. Maarja, die boor moet 2 cm dik zijn, door B25 gewapend beton.

    Toen kwamen we in de kruipruimte, om de leidingen door te trekken.....
    Oh ja, er was ook nog fundering in de kruipruimte. Dus moesten we in de kruipruimte nog 4 gaten door beton. Omleggen was geen optie, want dat zou 10 meter extra slang betekenen. En we wisten dat we voor deze groepen nogal krap zaten. Maar, het is gelukt

    Okee, een kleine uitleg. Vloerverwarming heb ik mij de hele verbouwing al op verheugd om dat aan te leggen omdat dat mij zo leuk leek. En dat was het ook !!.

    Hier zie je de randisolatie. Doe gaat tegen de muur aan voor isolatie aan de zijkant en omdat de cementdekvloer dan nog wat kan werken.



    En een close-up. Geinig spul wel.



    Nou, met een paar spijkertjes hier en daar de isolatie aan de muur vastgemaakt. Ik dacht dat er normaal een plakrand aan zat, maar bij deze dus niet. Het stukje isolatie tussen het oude en het nieuwe deel hebben we later maar weer weggehaald. Want eigenlijk wil je daar dus helemaal geen isolatie hebben



    En zo zit het in de hoeken.



    Dan ga je noppenplaten leggen. Noppenplaten zijn normaal gezien de dure oplossing (zo'n 15 euri per m2). Via internet hebben we het hele zooitje voor 50 euri kunnen kopen. Hadden we dat niet kunnen doen, waren we met draadstaalmatten en tie raps gaan werken.
    Noppenplaten zou makkelijk werken zijn, maar ik vond het toch nog wel vrij bewerkelijk om alles goed te krijgen eigenlijk. En om een egaal vlak te krijgen. In tegenstelling tot draadstaalmatten moet de ondergrond echt wel egaal zijn.


    Hier een close-up van een noppenplaat. Je bevestigt ze over elkaar heen, zodat ze aan elkaar vast zitten en zo een geheel vormen.



    Hier hebben we al weer wat meer gelegd. Rechts zie je een rand vol met puin. Dat was vroeger de spouw. Die hebben we de afgelopen tijd gevuld met bouwpuin, omdat het onderdeel van de begane grond gaat worden. Als laatste hebben we de rand met cement dichtgesmeerd zodat daar de vloer ook egaal is.


    Als de noppenplaten liggen, is het een kwestie van de leidingen erin doen. Dat gaat dan weer vrij makkelijk omdat je loopt, en met je voeten de leiding tussen de noppen doet. Natuurlijk hier en daar wat gevecht met de (stugge) leiding die alle kanten op wil behalve de juiste



    En hier zie je beide groepen aangelegd. Daar waar de zak calduran staat, zijn de gaten naar beneden geboord.



    Dan is het een kwestie van de leiding op de verdeler aansluiten, de verdeler op de ketel en gaan maar! Maar dat hebben we nog niet gedaan en moet nog

    Wat er verder afgelopen week is gebeurd, heb ik eigenlijk geen foto's van. Voornamelijk omdat het stucken, afwerken, leiding trekken etc is. Ik kan wel foto's maken van elk stopcontact met en zonder leiding, maar wordt vervelend

    Tot de volgende update.


    * legt oplader nu in de burola
    pi_35128613
    Leuk aritha om je vorderingen te (mogen) zien! Zo heb je niks en zo wordt het al heel wat hé? In ons huis zijn we nu ook duidelijk aan de opbouwende fase bezig, en er is zat reuring om de deur heen(reuring is texels voor drukte )
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
    pi_35143598
    Ziet er prachtig uit!
      Moderator donderdag 16 februari 2006 @ 18:20:09 #291
    92034 crew  Vonkenboer
    Geen woorden, maar draden !
    pi_35160112
    Prachtig ! En het schiet al mooi op ?
    Wanneer verwachten jullie er eigenlijk echt weer in te gaan wonen ?
    pi_35178086
    quote:
    Op donderdag 16 februari 2006 18:20 schreef Vonkenboer het volgende:
    Prachtig ! En het schiet al mooi op ?
    Wanneer verwachten jullie er eigenlijk echt weer in te gaan wonen ?
    We wonen er eigenlijk in . Nou ja, meer dan me lief is eigenlijk. Stof kent geen deuren

    Ik heb even bedacht wat er nog moet worden gedaan (in volgorde van uitvoering) voor we er echt in kunnen gaan wonen:

  • Leidingen leggen om CAI etc door te voeren plus een paar loze leidingen
  • warm water leiding naar het keukenblok in de keuken, ook afvoer, afvoer naar de douche in de garage, koud water aansluiting buiten (waren we bijna vergeten.... )
  • Cementdekvloer
  • Electra aansluiten ( hopen dat alles werkt )
  • dakkapellen plaatsen (ook nog een klus op zich )
  • Vensterbanken plaatsen
  • Plafond in de woonkamer laten spacken. Plafond en wand in de gang boven laten spacken
  • Muren beneden laten korrelpleisteren
  • Schuifkastwand demonteren
  • 3 dakramen plaatsen
  • 4 kamers latexen
  • Plinten leggen zowel tegen het plafond als tegen de grond (plinten grondverven)
  • plinten aflakken
  • vloerbedekking boven leggen
  • Al het schilderwerk qua kozijnen binnen
  • Vloer beneden egaliseren (zit nu tegels op, konden we eruit halen maar dan neem je ook de vloerverwarming mee )
  • vloer boven egaliseren (nieuwe stuk scheelt 1/2 centimeter met de oude vloer aan een kant)
  • parketvloer laten leggen

    En dit is um. Dit is het punt waarop ik vind dat we gewoon kunnen gaan WONEN en de meubels onder het stof vandaan kunnen halen

    Natuurlijk moet er dan nog e.e.a. worden gedaan, zoals een inloopkast maken, de douche in de garage afmaken en betegelen, deuren afhangen, de inrichting an sich, lampen en spotjes ophangen, er moet nog een keuken komen, de trap is redelijk verrot geworden hoewel er wel bescherming op heeft gezeten dus die moet weer netjes worden gemaakt (gelakt).

    Al met al verwacht (hoop) ik dat we ergens in mei op het punt zijn dat we gewoon kunnen wonen. Maar dat heeft ook te maken met de droogtijd van de cementdekvloer (die wordt waarschijnljik volgende week zaterdag gedaan). (hopelijk want ik wil die vloer er nu zsm in hebben eigenlijk)

    P.S. Vonkenboer, Duderinnetje vraagt je ongeevenaarde wijsheid en visie:
    hier en hier ook

    [ Bericht 5% gewijzigd door arithaterhorst op 17-02-2006 08:34:18 ]
  • pi_35178168
    quote:
    Op donderdag 16 februari 2006 09:39 schreef tnimble het volgende:
    Ziet er prachtig uit!
    quote:
    Op woensdag 15 februari 2006 21:04 schreef Cybersijp het volgende:
    Leuk aritha om je vorderingen te (mogen) zien! Zo heb je niks en zo wordt het al heel wat hé? In ons huis zijn we nu ook duidelijk aan de opbouwende fase bezig, en er is zat reuring om de deur heen(reuring is texels voor drukte )
    Zo is het een bouwput, maar met de aanleg van de vloerverwarmign bijvoorbeeld, doordat de vloer dan egaal zwart wordt, lijkt het al veel meer een woonkamer. We willen ook echt in huis alles goed opruimen nu omdat dat nu ook kan (wordt niet meer zoveel geslepen enzo). Dan ziet het er echt nog weer veel beter uit.
    En hoe meer je in de afwerking komt, hoe groter het verschil ofzo. Zoals bij jou nu de keuken al weer heel wat verder is aangelegd, wordt het echt een ruimte.
    Zie je jezelf al in de keuken koken (of: zie je al iemand in de keuken voor je koken )

    Gewoon gaaf is dat!
    En ik vind het leuk dat we nu bijna een beetje een bouwpauze kunnen houden om dingetjes uit te zoeken. Welke kleur op de wanden, welke kleur wordt het hout, wat voor spotjes waar, welke gordijnen. Hebben we allemaal nog niet de tijd voor gehad / genomen om dat uit te zoeken. En dat kan nu

    (Met als gevolg: gisteren naar de praxis, gamma en karwei gegaan om ideeen op te doen, zaterdag gaan we naar hornbach en piet klerks voor keukens om te kijken. En dan willen we nog in Duitsland kijken en ook Tulp keukens schijnt goed te zijn. Siematic waren we al geweest, maar we willen gewoon het verschil weten tussen een zelfbouwkeuken en een merkkeuken).

    De offerte van Siematic was toen 30000 euro. Gezien het feit dat we nu op 45000 euro aan verbouwkosten zitten, bouw ik er voor dat geld liever nog een stuk aan
    pi_35209544
    quote:
    Op vrijdag 17 februari 2006 08:16 schreef arithaterhorst het volgende:

    [..]


    [..]

    knip
    Zie je jezelf al in de keuken koken (of: zie je al iemand in de keuken voor je koken )

    knip


    Tzzzz,

    wat denk je nou? Dat een chef kok na al die bouwvakuurtjes nog thuis potje gaat koken? ...... Eh ja, ik kook altijd van 1/11 tot 1/03 van het jaar erop, plus altijd als ik vrij ben door de weeks als ik in een week zit wanneer het reguliere werk mijn aandacht vraagt. Vind het nl. leuk om te koken (anders kan ik wel wat anders gaan doen denk ik als ik koken niet leuk zou vinden.....) Bouwvakker ofzo
    pffff je huis verbouwen valt (nog) niet mee :P
      zaterdag 18 februari 2006 @ 00:57:11 #295
    14896 Gumtree
     Rubberboom?
    pi_35210158
    quote:
    Op vrijdag 17 februari 2006 08:16 schreef arithaterhorst het volgende:

    ........
    (Met als gevolg: gisteren naar de praxis, gamma en karwei gegaan om ideeen op te doen, zaterdag gaan we naar hornbach en piet klerks voor keukens om te kijken. En dan willen we nog in Duitsland kijken en ook Tulp keukens schijnt goed te zijn. Siematic waren we al geweest, maar we willen gewoon het verschil weten tussen een zelfbouwkeuken en een merkkeuken).

    De offerte van Siematic was toen 30000 euro. Gezien het feit dat we nu op 45000 euro aan verbouwkosten zitten, bouw ik er voor dat geld liever nog een stuk aan
    Pas je op met Tulp keukens, sinds de doorstart vorig jaar lees ik er nog maar weinig positieve verhaleb over. Op www.trosradar.nl zit een keuken forum, altijd handig voor de tips en de trucs.
    pi_35296651
    quote:
    Op zaterdag 18 februari 2006 00:37 schreef Cybersijp het volgende:

    [..]
    Tzzzz,

    wat denk je nou? Dat een chef kok na al die bouwvakuurtjes nog thuis potje gaat koken?
    ik was vergeten dat je een chef kok was
    quote:
    ...... Eh ja, ik kook altijd van 1/11 tot 1/03 van het jaar erop, plus altijd als ik vrij ben door de weeks als ik in een week zit wanneer het reguliere werk mijn aandacht vraagt. Vind het nl. leuk om te koken (anders kan ik wel wat anders gaan doen denk ik als ik koken niet leuk zou vinden.....) Bouwvakker ofzo
    Ja, want het is een groot verschil tussen bloem en water mixen, of cement en water
    pi_35297168
    Dank je gumtree, voor de tip!

    Wij zijn afgelopen zaterdag dus naar Piek Klerkx geweest. Daar gaan wij dus echt niet een keuken uitzoeken.

    Wij hadden om 9:30 afgesproken daar. Komen we daar binnen, komt er een verkoper aan. Zo, meneer en mevrouw, U gaat een keuken uitkiezen? Mag ik u dan een cocktailtje aanbieden om dit heugdelijke feit te vieren? Dan denk ik: "Jaja, schenk er maar alcohol in. Maakt de handtekening late rmakkelijker".

    Nou, toen zijn we gaan zitten. Wij hadden redleijjk duidelijk op papier wat we wilden, maar hij heeft er toch 5 uur over gedaan om een offerte te maken. Wij hadden vrij specifieke wensen op kookgebied, maar alle wensen veegde hij van tafel en alle apparatuur werd door ATAG apparatuur verwisseld. Zeker grootste winstmarge daar. Een afwasmachine net iets boven de begane grond kon niet want dat gaf allerlei lekkage problemen. En een stuk aan het kookeiland om met een barkrukje aan te zitten was ook een belachlijk idee. Op een gegeven moment stond alles op papier, offerte was 27000 euri. Of we daar mee accoord gingen want dan kon hij het contract opmaken, want alleen vandaag was de apparatuur voor de halve prijs.

    Op onze reactie dat we er nog even over wilden nadenken, zei hij dat hij dacht dat we serieus waren. Jamaar, dat zijn we ook. Alleen vorig jaar hebben we een soortgelijke offerte laten maken, alleen is de plaats van de keuken nu veranderd, en toen was die offerte 15000 euro. Nou, dat kon echt niet zei hij. Dus uiteindelijk keken wij elkaar aan en zijn weggelopen. Piet klerkx is voor ons dus
    Ik wist dat ik dat cocktailtje had moeten nemen, was de ervaring dragelijker geweest

    Daarna gingen we naar Nieuwegein, naar Hornbach. Daar hadden ze ook keukens, hadden wij ons laten vertellen. We komen daar binnen, en ergens achter in de zaak staan een aantal keukens. De eerste die we zagen zat schots en scheef in elkaar. Maar de andere zagen er echt wel mooi uit (hoewel niet echt 'gelikt' geshowed).

    Dus wij naar de verkoper toe. Onwijs aardige man. Hebben wat gevraagd over de keuken. Tijd lang gebabbeld, hij vertelde dat hij niet op commissie werkte zoals bij keukenboeren, en vertelde ons gewoon van een paar keukens dat die gewoon niets zijn. En van een paar andere wel. En hij gaf ons volledige inzage in de prijzen en gaat nu een offerte maken. Wij hebben een prijslijst ook meegekregen en de modellen enzo.

    De keukens die Hornbach heeft zijn eigenlijk Wellness keukens, die weer Alno keukens levert. Alle maten zijn mogelijjk, hoge kasten van 90 breed, ladekasten van 120 cm breed, allemaal geen probleem. En om onze HR ketel moet een ombouw komen, hij zou de fabriek vragen of ze dat konden maken. Dus hier is onze hoop nu op gevestigd, echt hele goede ervaringen tot nu toe.

    Uiteindelijjk merkte hij nog op dat de keuken die zo schots en scheef in elkaar zat, door hem met een vorkheftruk per ongeluk een andere lokatie had gekregen
    pi_35297935
    Ik reed vandaag langs jullie huis, ben deze week bij mijn ouders nl., en het ziet er echt gróót uit! Goed werk
    pi_35298048
    quote:
    Op maandag 20 februari 2006 19:09 schreef Syytön het volgende:
    Ik reed vandaag langs jullie huis, ben deze week bij mijn ouders nl., en het ziet er echt gróót uit! Goed werk
    dank je
    Komen nog dakkapellen op aan de voorkant (ziet het er niet zo dicht uit )

    Zie je licht branden beneden? Da's Rene die met electra aan het klooien is
    pi_35298204
    hoi,

    kijk anders eens op www.idkeukens.nl.

    Zij komen bij je thuis, en dan maken ze bij je thuis de offerte en laten je alles zien aan de hand van stalen enz.

    Misschien heb je er iets aan.

    Ik vind echt dat jullie een super leuk project hebben
      maandag 20 februari 2006 @ 19:17:38 #301
    87509 Duderinnetje
    Miskend decadent
    pi_35298232
    Aritha, niet-aflatende bewondering hier!

    Wij zijn koud een maandje aan het 'gewone' klussen (likjes verf enzo) en al dood op elke avond.
    Hoe jullie dat doen?

    Respect
    Snobs have more fun!
    KLIK!
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')