Hier bij Bram Ladage gebruiken ze bintjes. En hebben al diverse prijze aangaande gezondste/ beste patat van Nederland etc gewonnen. Blijft natuurlijk subjectief . Idd kiezen voor een zetmeelrijke aardappel . Nicola schijnt ook goed te werken.quote:Op donderdag 5 februari 2009 03:52 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Morwen! !
Geen idee, ik heb ooit een jaar in een groentenzaak gewerkt en die schenen het beste te zijn.
Wie?quote:
Aha ok.. Het lijkt me niet te vreten, maar het idee is aardig. Wellicht zou de juiste saus nog wat kunnen compenserenquote:Op donderdag 5 februari 2009 04:06 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
De frituurkoning
Gebakken kaassoufflés
Heyquote:Op donderdag 5 februari 2009 03:52 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Morwen! !
Geen idee, ik heb ooit een jaar in een groentenzaak gewerkt en die schenen het beste te zijn.
Olijfolie lijkt mij idd helemaal niks, zou dan eerder voor een neutrale olie gaan. Eerdaags maar weer eens makenquote:Op donderdag 5 februari 2009 03:53 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Arachideolie hoor je idd veel mensen over . Maar waar nou precies het voordeel inzit met die olie is me niet geheel duidelijk . De prijs i.i.g. niet . peperduur dat spul.
Olijfolie schijt ook prima te zijn maar levert een sterke smaak op en vind ik niet zo lekker.
ja als ik het zeg!quote:Op donderdag 5 februari 2009 04:09 schreef Morwen het volgende:
[..]
Hey
Lijkt mij juist dat die uit elkaar vallen, maar als jij het zegt
Ke danquote:Op donderdag 5 februari 2009 04:11 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
ja als ik het zeg!
(Maar serieus de oude kruimige aardappels waren erg in trek! )
Waar was je?
Nee ik had je gemist in de nachtploegquote:Op donderdag 5 februari 2009 04:16 schreef Morwen het volgende:
[..]
Ke dan
Netwas ik even mijn neus snuiten, moest ik dat melden
Ben een beetje ziekjes... Maar dat is geheel offtopic.quote:Op donderdag 5 februari 2009 04:17 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Nee ik had je gemist in de nachtploeg
!quote:Op donderdag 5 februari 2009 04:21 schreef Morwen het volgende:
[..]
Ben een beetje ziekjes... Maar dat is geheel offtopic.
Patat
Niet hier a.u.b.quote:
Sorella ik heb het nu net anders gedaan. Pan op 140 graden en voorbakken. Duurt wel even maar vooruit. Als het goed is zijn ze nu minder donker dan dat je ze op 150/160 graden doet. Daarna ipv 180 op 170 afbakken.quote:Op dinsdag 10 februari 2009 20:28 schreef Sorella het volgende:
tvp die van mij zijn ook altijd slapjes
Vergeet dat voorbakken, en kóók ze even voor (minuutje of 4). Dan laten uitdampen en in de frituur. Worden ze lekker krokant van en ze worden goudgeel in plaats van ranzig bruin van de aangebrande suikers.quote:Op zondag 8 februari 2009 02:48 schreef Pacmaniac het volgende:
Alleen ze waren wat slapjes? Heb ze voorgebakken op 150 graden daarna afgebakken op 175. Iemand een suggestie waardoor ze wat meer krokant worden?
Klinkt puikquote:Op woensdag 11 februari 2009 05:58 schreef dvr het volgende:
[..]
Vergeet dat voorbakken, en kóók ze even voor (minuutje of 4). Dan laten uitdampen en in de frituur. Worden ze lekker krokant van en ze worden goudgeel in plaats van ranzig bruin van de aangebrande suikers.
Arachide (pinda) olie zou ik niet doen, dat spattert ontzettend. Wie geen dierlijk vet wil gebruiken kan huismerk frituurvet van C1000 of AH gebruiken, dat van palmvet gemaakt is (wel even controleren, kan intussen veranderd zijn). Palmvet is net als Ossewit verzadigd vet, maar heeft ook het voordeel dat er nauwelijks schadelijke transvetten in ontstaan.
Nee hoor, gewoon na het koken afgieten in een vergiet (of beter: zeef), een minuutje laten uitdampen en dan hup de frituur in.quote:Op woensdag 11 februari 2009 06:05 schreef Pacmaniac het volgende:
Moet je ze dan eerst zeker weer heel goed laten drogen?
Morgen/straks maar weer eens proberen.Voorkoken gaat ik doen. Iemand anders nog praktische tips?quote:Op donderdag 12 februari 2009 13:46 schreef dvr het volgende:
[..]
Nee hoor, gewoon na het koken afgieten in een vergiet (of beter: zeef), een minuutje laten uitdampen en dan hup de frituur in.
Precies, gedoe met die patat steedsquote:Op vrijdag 20 februari 2009 04:36 schreef Twerk het volgende:
Alles maar dan ook echt alles draait om de saus.
Fail !quote:
Dit klinkt me echt als muziek in de oren.. Deze realistische, verstandige taal. Hulde.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 04:42 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Fail !
Yoghonaise of andere Light bagger verneuken je patatje compleet. Volle Zaanse mayo met 80 % vet. Maar je moet ook niet elke dag frietuur naar binnenwerken dus health /care.
quote:
En welke MAYO gebruiken jullie bij BRAM? Vroeg het een keer toen zeiden ze die Remia lite ofzo, die groene, maar die is het niet volgens mij, smaakt heel andersquote:Op donderdag 5 februari 2009 03:55 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Hier bij Bram Ladage gebruiken ze bintjes. En hebben al diverse prijze aangaande gezondste/ beste patat van Nederland etc gewonnen. Blijft natuurlijk subjectief . Idd kiezen voor een zetmeelrijke aardappel . Nicola schijnt ook goed te werken.
Laat even weten hoe het is gelukt!quote:Op vrijdag 20 februari 2009 15:22 schreef Sorella het volgende:
Aardappelen geschild en met de patatten snijder in reepjes gesneden, Daarna in de frituurolie gegooid op 140/150 graden een minuut of 5 en nu staan ze uit te lekken tot het etens tijd is.
Ben benieuwd of ze nu wel knapperig zijn als ze straks op 170 afgebakken worden.
Net voorgekookt 4 min en dan zo de pan in op 175 en perfect krokantquote:Op vrijdag 20 februari 2009 20:49 schreef Sorella het volgende:
Slappe hap
Misschien omdat het kruimige aardappels waren ?
Oja eerst koken hielp ook niet bleven ze ook slap (verleden week gedaan)
Dan moet het wel aan je aardappelen liggen. Ik had nu aardappelen van de Bas vd Heijden .quote:Op zaterdag 21 februari 2009 08:38 schreef Sorella het volgende:
Ik heb ze ook weleens voorgekookt maar bleef slappe hap, misschien was de temp te hoog volgende keer maar weer proberen. Als het niet lukt dan koop ik wel die nieuwe crunch patat van aviko d8 ??
quote:
Oow ok :pquote:Op zondag 22 februari 2009 04:19 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Ik was toch al eerder in Cul geweest, en jij ook!
quote:Op zondag 22 februari 2009 04:20 schreef Twerk het volgende:
[..]
Oow ok :p
Weinig indruk gemaakt blijkbaar
Waar?quote:Op zondag 22 februari 2009 04:23 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Integenstelling tot het saustopic!
Nederland kennende is dat volgend jaar ook afglopen. Zullen we wel vettax o.i.d. moeten gaan betalen(al die stoute plannen van Bos moeten toch ergens van bekostigt worden)quote:Op zondag 22 februari 2009 04:25 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
Die Mayo is beste in NL te krijgen en nog goedkoopste ook.
Ja!! Ketchup uiteraard.quote:
Zaanse Mayo lightquote:Op zondag 22 februari 2009 04:27 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Nederland kennende is dat volgend jaar ook afglopen. Zullen we wel vettax o.i.d. moeten gaan betalen(al die stoute plannen van Bos moeten toch ergens van bekostigt worden)
Misschien moet er een speciale politieke partij komen ter behoud van bepaalde normen en waarden in de fastfood maatschappij.quote:Op zondag 22 februari 2009 04:29 schreef Twerk het volgende:
Misschien moet iedereen de OP+eventueel reacties maar uitprinten en bij de lokale snackbar door de brievenbus gooien om zo mogelijk ze bewust te maken van hun nalatende gedrag
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |