Nieuwe aardappels bevatten sowieso weinig suiker, dat komt later in het jaar als het zetmeel begint af te breken.quote:Op zaterdag 8 oktober 2005 02:06 schreef Solitarias het volgende:
Ik zag net bij de KVW dat ik een Saturna moet gebruiken vanwege het lage suikergehalte....
Humbugquote:Op zaterdag 8 oktober 2005 14:06 schreef DIJK het volgende:
Bakken in ossewit is niet echt gezond natuurlijk.
Nee, niet echt.quote:Op zaterdag 8 oktober 2005 14:18 schreef DIJK het volgende:
Volgens mij kun je toch echt beter Olie met enkelvoudig onverzadigde vetzuren nemen zoals Olijfolie. Net zo stabiel als verzadigde vetten en een stuk gezonder als het dierlijk vet Ossewit.
De perfecte oplossing is er niet. Frituren wordt nooit gezond.quote:Op zaterdag 8 oktober 2005 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, niet echt.
Omdat je frituurvet vaker verhit is onverzadigde vetten niet de perfecte oplossing.
Maar een teveel aan dierlijk vet wel. En dat er teveel vet aan/in je frieten blijft hangen is inherent aan frieten bakken. Ook al bak je op de perfecte temperatuur, laat je goed uitlekken en ga je flink met keukenrol aan de slag.quote:Op zaterdag 8 oktober 2005 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Dierlijk vet is niet ongezond, dat is een sprookje.
Olestra komt het dichtst in de buurt.quote:Op zaterdag 8 oktober 2005 16:49 schreef DIJK het volgende:
De perfecte oplossing is er niet. Frituren wordt nooit gezond.
Eenzijdig en veel eten is nooit goed, alleen sla eten is ook niet goed.quote:Op zaterdag 8 oktober 2005 16:49 schreef DIJK het volgende:
Maar een teveel aan dierlijk vet wel. En dat er teveel vet aan/in je frieten blijft hangen is inherent aan frieten bakken. Ook al bak je op de perfecte temperatuur, laat je goed uitlekken en ga je flink met keukenrol aan de slag.
Ga je alleen nogal van lekken,quote:Op zaterdag 8 oktober 2005 16:50 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Olestra komt het dichtst in de buurt.
Nee daarom moet je ook zeker die lap vlees incluis dierlijk vet blijven eten. Maar is als je regelmatig gebruik maakt van de friteuse, ossewit misschien niet zo'n verstandige keuze.quote:Op zaterdag 8 oktober 2005 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Eenzijdig en veel eten is nooit goed, alleen sla eten is ook niet goed.
Verstandig en met mate eten is altijd goed. Maar welke aardappelrassen zijn nu echt goed te frituren?quote:Op zaterdag 8 oktober 2005 16:59 schreef DIJK het volgende:
[..]
Nee daarom moet je ook zeker die lap vlees incluis dierlijk vet blijven eten. Maar is als je regelmatig gebruik maakt van de friteuse, ossewit misschien niet zo'n verstandige keuze.
Om friet te maken, zweer ik bij een hoog zetmeelaandeel, dus bloemigkokende, wat grotere aardappels.quote:Op zaterdag 8 oktober 2005 18:47 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Verstandig en met mate eten is altijd goed. Maar welke aardappelrassen zijn nu echt goed te frituren?
Maar hoe dik je die friet snijdt is ook smaak gebonden. Ik ken namelijk ook mensen die vinden die dikke friet helemaal niet lekker.quote:Op maandag 10 oktober 2005 21:13 schreef allsystemshalt het volgende:
Nog niemand heeft het over de dikte van de friet gehad.
Voor de smaak maakt het nogal wat uit als je dikke of dunne friet snijdt
Komend weekeinde ga ik dit een proberen!quote:Op maandag 10 oktober 2005 21:36 schreef hassanjassan het volgende:
Als je een grill hebt dan moet je es dit doen:
op je mandoline, of iets dergelijks, patat snijden van aardappels in de schil
dan koken in water (met wat zout erbij) tot ze half gaar zijn.
dan afgieten en laten drogen effe op een theedoek
ondertussen heb je je over op 200 graden gezet
doe de aardappels op een bakplaat, olijfolie eroverheen, een zooi hele tenen knoflook erbij beetje mixen en dan onder de grill stoppen....helemaal gaar grillen die patat en ondertussen af en toe omdraaien en je hebt superlekkere patat.
past goed bij een mooi stuk vis of vlees.
Yups, veel knoflook gebruiken, dat is altijd goed.quote:Op maandag 10 oktober 2005 22:30 schreef Solitarias het volgende:
[..]
Komend weekeinde ga ik dit een proberen!
Komt mijn 20kg Franse knofloook (verjaardagskadootje van ouders) toch goed van pas!
Nu nog een mooi wapen boven de deurquote:Op maandag 10 oktober 2005 23:19 schreef Solitarias het volgende:
[..]
Ja, + een enorme grijns van mijn pa! Ben nu de knoflookleverancier voor al mijn vrienden....
Hoelang bak je ze de eerste keer? En hoelang daarna?quote:Op vrijdag 7 oktober 2005 18:42 schreef Solitarias het volgende:
Ik bak tegenwoordig zelf vaak patat: aarappels schillen, snijden, 1x bakken/frituren in olie bij lage temperatuur (150 denk ik), af laten koelen, daarna nog 1x frituren bij 180 graden.
Kun je voor het lekkerste (krokantste) resultaat nu beter een "kruimige" of "vastkokende" pieper gebruiken? (waarbij ik de aardappel uiteraard niet kook, maar dat zijn toch de kreten die er op de aardappelzak staan?)
Oftewel: Wat zijn de beste aardappels om patat van te maken? Bintje, eigenheimer, ander ras?
Binnenkort maar eens met zoete aardappels aan het experimenteren slaan!
Olie is btw mix van 1 liter olijfolie en 1 liter zonnebloemolie.....
Hoeveel graden en welk vet?quote:
Nee je weet niet veel!quote:
Waarom dat dan?quote:Op donderdag 5 februari 2009 03:38 schreef liesje1979 het volgende:
Kruimig en zo oud mogelijk!
Ossenwit schijnt ook lekker te zijn . Al vraag ik me A af of het nog verkocht wordt en B je kunt er alleen patat in maken geen snacks.quote:
Volgensmij 150 graden voorbakken,terugkoelen en dan op 180 afbakken.quote:
D'Ananas kom er maar inquote:Op donderdag 5 februari 2009 03:47 schreef Twerk het volgende:
Het gaat niet om de patat, maar om de saus.. Ketchup, curry, chilisaus of zelfs appelmoes.. Alles draait om de saus
Ossewit alleen nog in Belgie dacht ik. Arachideolie oid schijnt ook lekker te zijn.quote:Op donderdag 5 februari 2009 03:47 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Ossenwit schijnt ook lekker te zijn . Al vraag ik me A af of het nog verkocht wordt en B je kunt er alleen patat in maken geen snacks.
quote:Op donderdag 5 februari 2009 03:48 schreef Morwen het volgende:
[..]
Volgensmij 150 graden voorbakken,terugkoelen en dan op 180 afbakken.
Morwen! !quote:
Arachideolie hoor je idd veel mensen over . Maar waar nou precies het voordeel inzit met die olie is me niet geheel duidelijk . De prijs i.i.g. niet . peperduur dat spul.quote:Op donderdag 5 februari 2009 03:49 schreef Morwen het volgende:
[..]
Ossewit alleen nog in Belgie dacht ik. Arachideolie oid schijnt ook lekker te zijn.
Hier bij Bram Ladage gebruiken ze bintjes. En hebben al diverse prijze aangaande gezondste/ beste patat van Nederland etc gewonnen. Blijft natuurlijk subjectief . Idd kiezen voor een zetmeelrijke aardappel . Nicola schijnt ook goed te werken.quote:Op donderdag 5 februari 2009 03:52 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Morwen! !
Geen idee, ik heb ooit een jaar in een groentenzaak gewerkt en die schenen het beste te zijn.
Wie?quote:
Aha ok.. Het lijkt me niet te vreten, maar het idee is aardig. Wellicht zou de juiste saus nog wat kunnen compenserenquote:Op donderdag 5 februari 2009 04:06 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
De frituurkoning
Gebakken kaassoufflés
Heyquote:Op donderdag 5 februari 2009 03:52 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Morwen! !
Geen idee, ik heb ooit een jaar in een groentenzaak gewerkt en die schenen het beste te zijn.
Olijfolie lijkt mij idd helemaal niks, zou dan eerder voor een neutrale olie gaan. Eerdaags maar weer eens makenquote:Op donderdag 5 februari 2009 03:53 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Arachideolie hoor je idd veel mensen over . Maar waar nou precies het voordeel inzit met die olie is me niet geheel duidelijk . De prijs i.i.g. niet . peperduur dat spul.
Olijfolie schijt ook prima te zijn maar levert een sterke smaak op en vind ik niet zo lekker.
ja als ik het zeg!quote:Op donderdag 5 februari 2009 04:09 schreef Morwen het volgende:
[..]
Hey
Lijkt mij juist dat die uit elkaar vallen, maar als jij het zegt
Ke danquote:Op donderdag 5 februari 2009 04:11 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
ja als ik het zeg!
(Maar serieus de oude kruimige aardappels waren erg in trek! )
Waar was je?
Nee ik had je gemist in de nachtploegquote:Op donderdag 5 februari 2009 04:16 schreef Morwen het volgende:
[..]
Ke dan
Netwas ik even mijn neus snuiten, moest ik dat melden
Ben een beetje ziekjes... Maar dat is geheel offtopic.quote:Op donderdag 5 februari 2009 04:17 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Nee ik had je gemist in de nachtploeg
!quote:Op donderdag 5 februari 2009 04:21 schreef Morwen het volgende:
[..]
Ben een beetje ziekjes... Maar dat is geheel offtopic.
Patat
Niet hier a.u.b.quote:
Sorella ik heb het nu net anders gedaan. Pan op 140 graden en voorbakken. Duurt wel even maar vooruit. Als het goed is zijn ze nu minder donker dan dat je ze op 150/160 graden doet. Daarna ipv 180 op 170 afbakken.quote:Op dinsdag 10 februari 2009 20:28 schreef Sorella het volgende:
tvp die van mij zijn ook altijd slapjes
Vergeet dat voorbakken, en kóók ze even voor (minuutje of 4). Dan laten uitdampen en in de frituur. Worden ze lekker krokant van en ze worden goudgeel in plaats van ranzig bruin van de aangebrande suikers.quote:Op zondag 8 februari 2009 02:48 schreef Pacmaniac het volgende:
Alleen ze waren wat slapjes? Heb ze voorgebakken op 150 graden daarna afgebakken op 175. Iemand een suggestie waardoor ze wat meer krokant worden?
Klinkt puikquote:Op woensdag 11 februari 2009 05:58 schreef dvr het volgende:
[..]
Vergeet dat voorbakken, en kóók ze even voor (minuutje of 4). Dan laten uitdampen en in de frituur. Worden ze lekker krokant van en ze worden goudgeel in plaats van ranzig bruin van de aangebrande suikers.
Arachide (pinda) olie zou ik niet doen, dat spattert ontzettend. Wie geen dierlijk vet wil gebruiken kan huismerk frituurvet van C1000 of AH gebruiken, dat van palmvet gemaakt is (wel even controleren, kan intussen veranderd zijn). Palmvet is net als Ossewit verzadigd vet, maar heeft ook het voordeel dat er nauwelijks schadelijke transvetten in ontstaan.
Nee hoor, gewoon na het koken afgieten in een vergiet (of beter: zeef), een minuutje laten uitdampen en dan hup de frituur in.quote:Op woensdag 11 februari 2009 06:05 schreef Pacmaniac het volgende:
Moet je ze dan eerst zeker weer heel goed laten drogen?
Morgen/straks maar weer eens proberen.Voorkoken gaat ik doen. Iemand anders nog praktische tips?quote:Op donderdag 12 februari 2009 13:46 schreef dvr het volgende:
[..]
Nee hoor, gewoon na het koken afgieten in een vergiet (of beter: zeef), een minuutje laten uitdampen en dan hup de frituur in.
Precies, gedoe met die patat steedsquote:Op vrijdag 20 februari 2009 04:36 schreef Twerk het volgende:
Alles maar dan ook echt alles draait om de saus.
Fail !quote:
Dit klinkt me echt als muziek in de oren.. Deze realistische, verstandige taal. Hulde.quote:Op vrijdag 20 februari 2009 04:42 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Fail !
Yoghonaise of andere Light bagger verneuken je patatje compleet. Volle Zaanse mayo met 80 % vet. Maar je moet ook niet elke dag frietuur naar binnenwerken dus health /care.
quote:
En welke MAYO gebruiken jullie bij BRAM? Vroeg het een keer toen zeiden ze die Remia lite ofzo, die groene, maar die is het niet volgens mij, smaakt heel andersquote:Op donderdag 5 februari 2009 03:55 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Hier bij Bram Ladage gebruiken ze bintjes. En hebben al diverse prijze aangaande gezondste/ beste patat van Nederland etc gewonnen. Blijft natuurlijk subjectief . Idd kiezen voor een zetmeelrijke aardappel . Nicola schijnt ook goed te werken.
Laat even weten hoe het is gelukt!quote:Op vrijdag 20 februari 2009 15:22 schreef Sorella het volgende:
Aardappelen geschild en met de patatten snijder in reepjes gesneden, Daarna in de frituurolie gegooid op 140/150 graden een minuut of 5 en nu staan ze uit te lekken tot het etens tijd is.
Ben benieuwd of ze nu wel knapperig zijn als ze straks op 170 afgebakken worden.
Net voorgekookt 4 min en dan zo de pan in op 175 en perfect krokantquote:Op vrijdag 20 februari 2009 20:49 schreef Sorella het volgende:
Slappe hap
Misschien omdat het kruimige aardappels waren ?
Oja eerst koken hielp ook niet bleven ze ook slap (verleden week gedaan)
Dan moet het wel aan je aardappelen liggen. Ik had nu aardappelen van de Bas vd Heijden .quote:Op zaterdag 21 februari 2009 08:38 schreef Sorella het volgende:
Ik heb ze ook weleens voorgekookt maar bleef slappe hap, misschien was de temp te hoog volgende keer maar weer proberen. Als het niet lukt dan koop ik wel die nieuwe crunch patat van aviko d8 ??
quote:
Oow ok :pquote:Op zondag 22 februari 2009 04:19 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Ik was toch al eerder in Cul geweest, en jij ook!
quote:Op zondag 22 februari 2009 04:20 schreef Twerk het volgende:
[..]
Oow ok :p
Weinig indruk gemaakt blijkbaar
Waar?quote:Op zondag 22 februari 2009 04:23 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Integenstelling tot het saustopic!
Nederland kennende is dat volgend jaar ook afglopen. Zullen we wel vettax o.i.d. moeten gaan betalen(al die stoute plannen van Bos moeten toch ergens van bekostigt worden)quote:Op zondag 22 februari 2009 04:25 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
Die Mayo is beste in NL te krijgen en nog goedkoopste ook.
Ja!! Ketchup uiteraard.quote:
Zaanse Mayo lightquote:Op zondag 22 februari 2009 04:27 schreef Pacmaniac het volgende:
[..]
Nederland kennende is dat volgend jaar ook afglopen. Zullen we wel vettax o.i.d. moeten gaan betalen(al die stoute plannen van Bos moeten toch ergens van bekostigt worden)
Misschien moet er een speciale politieke partij komen ter behoud van bepaalde normen en waarden in de fastfood maatschappij.quote:Op zondag 22 februari 2009 04:29 schreef Twerk het volgende:
Misschien moet iedereen de OP+eventueel reacties maar uitprinten en bij de lokale snackbar door de brievenbus gooien om zo mogelijk ze bewust te maken van hun nalatende gedrag
quote:Op woensdag 25 februari 2009 16:57 schreef devlinmr het volgende:
*knip
quote:Op donderdag 26 februari 2009 02:00 schreef Morwen het volgende:
[..]
Kruimige aardappels met een scherp mes in niet te dunne reepjes en dan in zonnebloemolie. *check
Ga ik morgen denk ik maar eens proberen: Fish and Chips
PS: iemand nog een tip waar ossewit (die blokken, geen vloeibare zooi) te koop is?
Whehehehequote:Op donderdag 26 februari 2009 02:03 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Ja maar je duikt steeds op als laatste poster in myat, en nu weer hier.
Waar dan ook.....
Morwen!!!!!!
In Belgie waarschijnlijk, hier frituurt er zowat geen kwaletaria meer in.quote:Op donderdag 26 februari 2009 02:00 schreef Morwen het volgende:
PS: iemand nog een tip waar ossewit (die blokken, geen vloeibare zooi) te koop is?
Ja, Belgie, I know Maar daar woont mijn huis niet, waarde kraaksandaal.quote:Op donderdag 26 februari 2009 02:06 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
In Belgie waarschijnlijk, hier frituurt er zowat geen kwaletaria meer in.
Ja oude aardappels moet je hebben!quote:Op donderdag 26 februari 2009 02:06 schreef Morwen het volgende:
[..]
Whehehehe
Dat heb je als je me stalkt heh
http://www.foodservice.va(...)ducten?categorie=335quote:Op donderdag 26 februari 2009 02:14 schreef Morwen het volgende:
[..]
Ja, Belgie, I know Maar daar woont mijn huis niet, waarde kraaksandaal.
Dat is wel wat ik bedoel ja, maar:quote:Op donderdag 26 februari 2009 02:23 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
http://www.foodservice.va(...)ducten?categorie=335
Ik zou eerst weleens willen weten waarom het uit de handel gehaald is, in dit topic en andere vinden mensen het toch lekkerder dan vloeibare vetten. Zal het de ultieme bemoeizucht van de gezondheidspolitie zijn?quote:Op donderdag 26 februari 2009 02:30 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
Misschien een inkoopactie organiseren?
In NL is Ossewit nooit echt populair geweest, meeste frituurs/ snackbars hadden eerst goedkoop ander spul in blokken en daarna wat ze nu hebben, reuze gezond enzo.quote:Op donderdag 26 februari 2009 02:37 schreef Morwen het volgende:
Zal het de ultieme bemoeizucht van de gezondheidspolitie zijn?
Gaat mij niet om de naam verder, maar om de inhoud dus àls het nog onder een andere naam te koop is nu hoor ik dat ook graag.quote:Op donderdag 26 februari 2009 03:18 schreef kraaksandaal het volgende:
[..]
In NL is Ossewit nooit echt populair geweest, meeste frituurs/ snackbars hadden eerst goedkoop ander spul in blokken en daarna wat ze nu hebben, reuze gezond enzo.
Volgens mij uiteindelijk nog "gezonder" ook. Al die omega 5 vetten in plantaardige olie is misschien wel slechter. Daarnaast gaat olie minder lang mee ook (dwz te lang door frituren in zonnebloemolie etc)quote:Op donderdag 26 februari 2009 03:43 schreef kraaksandaal het volgende:
Ik doe in ieder geval mee om 't weer te krijgen dat spul, er gaat niets boven ossewit in de frituurpan.
Nu met die vervloekte voetbalplaatjeshype was ik dus weer eens een keer in de AH en zie daar: Ossewitquote:Op donderdag 26 februari 2009 09:15 schreef devlinmr het volgende:
Ik zag van de week nog Ossewit bij AH XXL liggen. T'is dus gewoon te koop.
Ook lekker trouwens, frituren in geklaarde boter
Palmquote:Op zaterdag 28 februari 2009 04:02 schreef Stereotomy het volgende:
Mor
Ik lust ook wel een frietje ossewit, als het toch een frietje moet zijn.quote:
Je maakt het daadwerkelijke voedsel veel te belangrijk joh.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:26 schreef Pacmaniac het volgende:
Schandalig trouwens dat er vrijwel nergens in supermarkten goede bintjes te koop zijn. Van die grote jongens weet je wel. Met de kleintjes blijft het een beetje behelpen.
Trouwens met de kwaliteit "verse" zakjes patataardappelen(gesneden en wel) is het ook uitermate droevig gesteld.
Bintjes zijn tegenwoordig bijna nergens meer te koop. Ditt ras word steeds zwakker en dus hebben ze andere rassen die meer resistent zijn.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:26 schreef Pacmaniac het volgende:
Schandalig trouwens dat er vrijwel nergens in supermarkten goede bintjes te koop zijn. Van die grote jongens weet je wel. Met de kleintjes blijft het een beetje behelpen.
Trouwens met de kwaliteit "verse" zakjes patataardappelen(gesneden en wel) is het ook uitermate droevig gesteld.
Voor het beste resultaat moeten zowel de sauzen alsmede de snacks/patat van sublieme kwaliteit zijn.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:29 schreef Twerk het volgende:
[..]
Je maakt het daadwerkelijke voedsel veel te belangrijk joh.
Succes formule Bram Ladage gebruikt sinds jaar en dag binten hoor. Als hun ze op grote schaal kunnen krijgen moet dat voor de huis tuin en keuken frituur-koning ook mogelijk zijn.quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:33 schreef Divel het volgende:
[..]
Bintjes zijn tegenwoordig bijna nergens meer te koop. Ditt ras word steeds zwakker en dus hebben ze andere rassen die meer resistent zijn.
Misschien kopen die wel alle Bintjes op in Nederland en zijn ze daarom zo slecht verkrijgbaarquote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:35 schreef Pacmaniac het volgende:
Succes formule Bram Ladage gebruikt sinds jaar en dag binten hoor. Als hun ze op grote schaal kunnen krijgen moet dat voor de huis tuin en keuken frituur-koning ook mogelijk zijn.
Als dat het geval mocht zijn moeten ze per direct geboycot worden!quote:Op zaterdag 28 februari 2009 06:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Misschien kopen die wel alle Bintjes op in Nederland en zijn ze daarom zo slecht verkrijgbaar
nee, patat aardappelenquote:Op donderdag 29 oktober 2009 12:11 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Bintjes ??? Die zijn in de Randstad niet meer te krijgen !
iiiiiiiiiiiiiieuw, friet uit stinkende slaolie.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 16:43 schreef Sorella het volgende:
Tegenwoordig gooi ik mijn verse patat in een pan gevuld met slaolie en zet daarna het gas aan.
Voor mij geen patat uit de frituurpan meer
Je wil geen frituurpan maar je gooit je friet in olie dat minder geschikt is voor frituren en gaat het vervolgens op een gasbron frituren?quote:Op donderdag 29 oktober 2009 16:43 schreef Sorella het volgende:
Tegenwoordig gooi ik mijn verse patat in een pan gevuld met slaolie en zet daarna het gas aan.
Voor mij geen patat uit de frituurpan meer
Ik snap hem niet helemaal. Doe je nou je verse aardappelstokjes in een pan met koude slaolie die je dan vervolgens warm gaat maken?quote:Op donderdag 29 oktober 2009 16:43 schreef Sorella het volgende:
Tegenwoordig gooi ik mijn verse patat in een pan gevuld met slaolie en zet daarna het gas aan.
Voor mij geen patat uit de frituurpan meer
Lekker.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 18:11 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik snap hem niet helemaal. Doe je nou je verse aardappelstokjes in een pan met koude slaolie die je dan vervolgens warm gaat maken?
Yup, slaolie, arachide olie, olijfolie, frituurolie als het maar olie isquote:Op donderdag 29 oktober 2009 18:11 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik snap hem niet helemaal. Doe je nou je verse aardappelstokjes in een pan met koude slaolie die je dan vervolgens warm gaat maken?
En dit vind je beter dan de frituurpan, omdat... ?quote:Op donderdag 29 oktober 2009 22:24 schreef Sorella het volgende:
[..]
Yup, slaolie, arachide olie, olijfolie, frituurolie als het maar olie is
je weet dat je patat zich eerst helemaal volzuigt met olie?quote:Op donderdag 29 oktober 2009 16:43 schreef Sorella het volgende:
Tegenwoordig gooi ik mijn verse patat in een pan gevuld met slaolie en zet daarna het gas aan.
Voor mij geen patat uit de frituurpan meer
Lol dat d8 ik dus ook maar dat valt ontzettend mee dat vet worden. In de frituurpan had ik altijd friet wat naar beneden hing, van die slappe hap wat ik ook probeerde. voorkoken, voorfrituren op 150/160 graden het maakte allemaal niet uit heb bleef slappe hap.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 22:29 schreef Mirjam het volgende:
[..]
je weet dat je patat zich eerst helemaal volzuigt met olie?
en dus ontzettend vet en smerig wordt?
Dit lijkt me heel erg viesquote:Op donderdag 29 oktober 2009 16:43 schreef Sorella het volgende:
Tegenwoordig gooi ik mijn verse patat in een pan gevuld met slaolie en zet daarna het gas aan.
Voor mij geen patat uit de frituurpan meer
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |