Maar ze hebben toch wel een idee van hoe lang hun produkt na openen nog houdbaar is?quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:05 schreef Martijn_77 het volgende:
De houdbaarheid gaat na openen natuurlijk achteruit. En ik denk dat men zich zo probeert in te dekken dat je je ze niet aan de vermelde houdbaarheids datum kunt houden
Jawel, maar waarom aan de ene kant een exacte datum en dan na openen ineens alleen een vage indicatie?quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:13 schreef juliusbackpacking het volgende:
kan je zelf niet inschatten of iets bedorven is of niet?
Dat geloof ik ook wel, moet ik zeggen.quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:15 schreef Zwansen het volgende:
Sinasappelsap is na opening ook maar 3 dagen houdbaar zeggen ze..
Ik heb regelmatig melk (van de AH) gehad die een dag VOOR de houdbaarheidsdatum al klontjes had...quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:16 schreef DeTolk het volgende:
melk is 2-3 dagen na de datum nog prima te drinken
Hippie.quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:25 schreef Lexie het volgende:
Waarom zou je vertrouwen op de datum die een fabrikant meegeeft. Ben je zo ver van de natuur af komen te staan (ik klink als een hippie ) dat je niet eens meer weet wat nog eetbaar is of niet? Met kijken, ruiken en desnoods proeven ben je er snel genoeg achter of iets nog eetbaar is.
Uitzonderingen op de regel )quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:22 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ik heb regelmatig melk (van de AH) gehad die een dag VOOR de houdbaarheidsdatum al klontjes had...
Wow, ze bestaan nogquote:Op zondag 2 oktober 2005 14:25 schreef Lexie het volgende:
Waarom zou je vertrouwen op de datum die een fabrikant meegeeft. Ben je zo ver van de natuur af komen te staan (ik klink als een hippie ) dat je niet eens meer weet wat nog eetbaar is of niet? Met kijken, ruiken en desnoods proeven ben je er snel genoeg achter of iets nog eetbaar is.
"De natuur"?! Melk uit een pak, jam uit een potje en een koe uit de diepvries?! Dat heeft NIETS met de natuur te maken, maar met kunstmatige houdbaarheid.quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:25 schreef Lexie het volgende:
Waarom zou je vertrouwen op de datum die een fabrikant meegeeft. Ben je zo ver van de natuur af komen te staan (ik klink als een hippie ) dat je niet eens meer weet wat nog eetbaar is of niet? Met kijken, ruiken en desnoods proeven ben je er snel genoeg achter of iets nog eetbaar is.
Rotting en verderf is anders nog steeds natuurlijk en maakt geen verschil tussen wel/niet kunstmatig. Een geconserveerd plakje ham dat ligt te rotten stinkt even erg als een rottend stuk ham zonder toevoegingen..quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:50 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
"De natuur"?! Melk uit een pak, jam uit een potje en een koe uit de diepvries?! Dat heeft NIETS met de natuur te maken, maar met kunstmatige houdbaarheid.
Bij bv sinaasappelsap is het een stuk lastiger. Vooral als je zelf je smaak een beetje kwijt bent omdat je na een avond zuipen net opgestaan bentquote:Op zondag 2 oktober 2005 15:00 schreef Lexie het volgende:
[..]
Rotting en verderf is anders nog steeds natuurlijk en maakt geen verschil tussen wel/niet kunstmatig. Een geconserveerd plakje ham dat ligt te rotten stinkt even erg als een rottend stuk ham zonder toevoegingen..
Misschien staat je koelkast te warm ingesteld?quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:22 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ik heb regelmatig melk (van de AH) gehad die een dag VOOR de houdbaarheidsdatum al klontjes had...
er bestaat geen natuurlijke ham dat komt niet voor in de natuurquote:Op zondag 2 oktober 2005 15:00 schreef Lexie het volgende:
[..]
Rotting en verderf is anders nog steeds natuurlijk en maakt geen verschil tussen wel/niet kunstmatig. Een geconserveerd plakje ham dat ligt te rotten stinkt even erg als een rottend stuk ham zonder toevoegingen..
Is dat werkelijk zo moeilijk te begrijpen?quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:16 schreef Arcee het volgende:
[..]
Jawel, maar waarom aan de ene kant een exacte datum en dan na openen ineens alleen een vage indicatie?
Je moest eens weten hoeveel mensen de koelkast te warm hebben, niet voor niets komen de meeste voedselvergiftigingen van thuis eten..quote:Op zondag 2 oktober 2005 15:23 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Misschien staat je koelkast te warm ingesteld?
Ik geloof je onmiddellijk.quote:Op zondag 2 oktober 2005 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten hoeveel mensen de koelkast te warm hebben, niet voor niets komen de meeste voedselvergiftigingen van thuis eten..
eensquote:Op zondag 2 oktober 2005 15:40 schreef juliusbackpacking het volgende:
[..]
Is dat werkelijk zo moeilijk te begrijpen?
die producten worden goed verpakt, warmte processen en weet ik wat allemaal zodat het zo min mogelijk schadelijke bacterieën bevat. Weinig tot geen variabele(standaard proces), dus jampot 1 en jampot 20.000 hebben nagenoeg dezelfde inhoud. Dan is makkelijk vast te stellen hoelang iets houdbaar is.
Zodra jij het open maakt zijn er veel meer variabele, temp. van je koelkast, hoeveelheid "leven" in je koelkast, gebruik je een schoon of vuil mes/lepeltje noem maar op. beperkt houdbaar dus, afhankelijk van de omstandigheden.
Onze koelkast op 5 is vriezen. Bevoren melkquote:Op zondag 2 oktober 2005 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten hoeveel mensen de koelkast te warm hebben, niet voor niets komen de meeste voedselvergiftigingen van thuis eten..
En waarom zijn slasaus, mosterd en appelmoes niet vatbaar voor die variabelen?quote:Op zondag 2 oktober 2005 15:40 schreef juliusbackpacking het volgende:
Is dat werkelijk zo moeilijk te begrijpen?
die producten worden goed verpakt, warmte processen en weet ik wat allemaal zodat het zo min mogelijk schadelijke bacterieën bevat. Weinig tot geen variabele(standaard proces), dus jampot 1 en jampot 20.000 hebben nagenoeg dezelfde inhoud. Dan is makkelijk vast te stellen hoelang iets houdbaar is.
Zodra jij het open maakt zijn er veel meer variabele, temp. van je koelkast, hoeveelheid "leven" in je koelkast, gebruik je een schoon of vuil mes/lepeltje noem maar op. beperkt houdbaar dus, afhankelijk van de omstandigheden.
Als ik een pot appelmoes in de kast zet blijft hij tijden goed, maak ik hem open en zet hem in de koelkast dan is het met 1 week bekeken. Met mosterd gaat het minder snel maar is op een gegeven moment ook niet meer goed(korter dan dat ik hem dicht laat).quote:Op zondag 2 oktober 2005 17:08 schreef Arcee het volgende:
[..]
En waarom zijn slasaus, mosterd en appelmoes niet vatbaar voor die variabelen?
En als je kat doodgaat , koop je dan weer een nieuwe testkat?quote:Op maandag 3 oktober 2005 14:39 schreef Whiskers het volgende:
* Whiskers checkt het altijd via de kat; lust 'tie het nog, dan is het nog goed.
Gaat alleen op bij zuivel en vleeswaren.
Een kat eet nooit iets dat bedorven is.quote:Op maandag 3 oktober 2005 14:52 schreef DeTolk het volgende:
[..]
En als je kat doodgaat , koop je dan weer een nieuwe testkat?
Zelfs dan kun je sommige produkten nog eten.quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:01 schreef Active_Topics het volgende:
Zolang het product nog niet groen uitslaat van de schimmel kun je het vast nog wel eten.
Maar dan nog kan die fabrikant toch wel weten hoe lang het na openen nog houdbaar is? Dat is toch gewoon te testen.quote:Op vrijdag 25 november 2005 16:48 schreef DrXLTrouble het volgende:
Bij een aantal produkten wordt, voor het sluiten van de verpakking, de lucht vervangen door een gas waarin schimmels e.d. niet kunnen groeien.
Meestal is dat stikstof, maar het kunnen ook andere gassen zijn.
Dat gas verdwijnt natuurlijk bij het openen waardoor dan die houdbaarheid een stuk korter wordt.
Hangt er dus vanaf waar je het dan bewaard. In de koelkast, buiten de koelkast. In het zonlicht, in het donker. Kamertemperatuur hier, kamertemperatuur daar (zit nog wel eens verschil in).quote:Op vrijdag 25 november 2005 17:06 schreef Jojogirl het volgende:
[..]
Maar dan nog kan die fabrikant toch wel weten hoe lang het na openen nog houdbaar is? Dat is toch gewoon te testen.
Ik laat een pak melk soms wel een week staan en het is nog prima te drinken .quote:Op zondag 2 oktober 2005 14:16 schreef DeTolk het volgende:
melk is 2-3 dagen na de datum nog prima te drinken
Voor ál die andere produkten kunnen ze daar toch ook een zinnige indicatie voor geven?quote:Op vrijdag 25 november 2005 17:08 schreef Nembrionic het volgende:
Kunnen ze moeilijk allamaaal op het pakje gaan zetten
Natuurlijk kunnen ze dat en ze weten ook verdomde goed hoelang hun produkten nog houdbaar zijn.quote:Op vrijdag 25 november 2005 17:06 schreef Jojogirl het volgende:
[..]
Maar dan nog kan die fabrikant toch wel weten hoe lang het na openen nog houdbaar is? Dat is toch gewoon te testen.
Het zou al een hoop helpen als ze het voor de meest logische bewaarplek (koelkast/voorraadkast) zouden vermelden.quote:Op vrijdag 25 november 2005 17:08 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hangt er dus vanaf waar je het dan bewaard. In de koelkast, buiten de koelkast. In het zonlicht, in het donker. Kamertemperatuur hier, kamertemperatuur daar (zit nog wel eens verschil in).
Kunnen ze moeilijk allamaaal op het pakje gaan zetten
"Na openen beperkt claimbaar".quote:Op vrijdag 25 november 2005 17:46 schreef Thorical het volgende:
Natuurlijk kunnen ze dat en ze weten ook verdomde goed hoelang hun produkten nog houdbaar zijn.
Maar ze zijn niet zo dom om het op de verpakking te zetten, ivbm claims die niet te controleren zijn.
Doen ze vaak "na openen gekoeld bewaren" enzquote:Op zaterdag 26 november 2005 11:47 schreef Jojogirl het volgende:
[..]
Het zou al een hoop helpen als ze het voor de meest logische bewaarplek (koelkast/voorraadkast) zouden vermelden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |