zondag 2 oktober 2005 @ 13:33:34 #1
862 Arcee
Look closer
pi_31112162
Augurken zijn een paar maanden houdbaar en jam wel bijna een jaar. Na openen echter zijn ze ineens "Beperkt houdbaar". Hoe lang is dat? En dag? Een week? Een maand?

Soms staat op produkten dat ze na openen enkele dagen houdbaar zijn. Daar kan ik wel wat mee, maar "beperkt"? Wat is dat? Ik vertrouw 't na enkele dagen al niet meer.

Hoewel jam volgens mij zelfs ongekoeld nog wel weken houdbaar is.
Don't waste your time living someone else's life.
* * * Arcee's FOK!lijstjes * * *
pi_31113178
Zolang het product nog niet groen uitslaat van de schimmel kun je het vast nog wel eten.
Active Topics
pi_31113212
De maggie uit 11-2003 was nog prima te doen
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
Klik hier NIET!!!!
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:05:12 #4
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31113323
De houdbaarheid gaat na openen natuurlijk achteruit. En ik denk dat men zich zo probeert in te dekken dat je je ze niet aan de vermelde houdbaarheids datum kunt houden
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31113436
Zoalng het in het vocht blijft zitten, blijft het volgens mij minstens goed tot de houdbaarheidsdatum. Het vocht is immers zuur en remt de vorming van bacterieŽn. De delen van de augurk die boven het vocht uitsteken, zijn echter niet meer beschermd, dus die kunnen gaan rooten/schimmelen.
pi_31113594
Mijn ervaring is dat geopende jam (buiten de koelkast) na een week of twee van die mooie donzige plekjes begint te vertonen. Maar dat hangt natuurlijk ook af van de hoeveelheid conserverings-middelen erin, ik heb de over het algemeen iets "zuiverder' soorten jam. Een andere factor is natuurlijk de temperatuur buiten de koelkast, is het 15 of 25 graden daar ?

Augurken, in de koelkast, doen het bij mij maandenlang goed.

Het probleem voor de fabrikant is dat de omstandigheden na het openen niet meer gecontroleerd zijn. Ik denk dat als ik mijn jam een uurtje vlak na een blauw/wit uitgeslagen sinaasappel zou laten staan, dan binnen een dag de jam ook compleet beschimmeld is.
You can't do that here !
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:13:36 #7
862 Arcee
Look closer
pi_31113611
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:05 schreef Martijn_77 het volgende:
De houdbaarheid gaat na openen natuurlijk achteruit. En ik denk dat men zich zo probeert in te dekken dat je je ze niet aan de vermelde houdbaarheids datum kunt houden
Maar ze hebben toch wel een idee van hoe lang hun produkt na openen nog houdbaar is?
Don't waste your time living someone else's life.
* * * Arcee's FOK!lijstjes * * *
pi_31113613
Stroop uit 1993 is volgens mijn ouders ook nog steeds goed :p
(Hebben ze echt nog in hun kast staan en gebruiken ze zelf ook)
pi_31113618
kan je zelf niet inschatten of iets bedorven is of niet?
'The Less you know, The more you believe'
pi_31113625
Ik vind dit zelf vrij irritant, en heb de neiging dingen daardoor te snel weg te gooien, terwijl ze gewoon nog goed zijn (rationeel gezien). Wat voor mij als bedorven geldt kan voor een ander nog steeds eetbaar zijn (" gewoon de schimmel eraf schrapen"). Een maat van mij bewaart bijv. de boter buiten de koelkast....is helemaal geel en ranzig....En hij eet gerust vlees wat al een week geopend in de koelkast ligt etc. Of vla die al 3 dagen over de datum is en waarvan het pak bol staat.

Wat mij betreft zetten ze binnenkort een tijdsindicatie erop, gewoon voor de twijfelaars. Dan kun je zelf alsnog naar eigen inzicht beslissen, net als bij bier (wat veeeel langer goed is als de datum die erop staat).
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:15:35 #11
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_31113679
Sinasappelsap is na opening ook maar 3 dagen houdbaar zeggen ze..
[b]Op woensdag 9 juni 2010 09:38 schreef n3z het volgende:[/b]
Nee. Ik vindt immigranten niet erg, maar aub alleen hoogopgeleide.
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:16:18 #12
93214 DeTolk
Elk puntje telt.
pi_31113701
melk is 2-3 dagen na de datum nog prima te drinken
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:16:46 #13
862 Arcee
Look closer
pi_31113718
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:13 schreef juliusbackpacking het volgende:
kan je zelf niet inschatten of iets bedorven is of niet?
Jawel, maar waarom aan de ene kant een exacte datum en dan na openen ineens alleen een vage indicatie?
Don't waste your time living someone else's life.
* * * Arcee's FOK!lijstjes * * *
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:17:20 #14
862 Arcee
Look closer
pi_31113738
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:15 schreef Zwansen het volgende:
Sinasappelsap is na opening ook maar 3 dagen houdbaar zeggen ze..
Dat geloof ik ook wel, moet ik zeggen.
Don't waste your time living someone else's life.
* * * Arcee's FOK!lijstjes * * *
pi_31113843
ik erger me er ook altijd aan. schimmels kun je wel zien. bacterien niet. die kun je hoogstens ruiken (hun afval)

ik ben ook voorstander van betere omschrijvingen ten aanzien van de houdbaarheid na opening. ik drink ook regelmatig melk die al een dag of wat over de datum is. dat gaat altijd wel goed.

en gisteren was ik vergeten mijn boodschappen van die ochtend in de koelkast te doen. -> vlees 10 uur buiten de koeling. hoe lang zou dat nog goed zijn?
[Love] Beyond this dejection there's beauty and grace
A glorious future we long to embrace
[Rage] (PAIN!) All the time, I have waited with rage
All the time, I was promised my salvation
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:22:50 #16
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_31113917
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:16 schreef DeTolk het volgende:
melk is 2-3 dagen na de datum nog prima te drinken
Ik heb regelmatig melk (van de AH) gehad die een dag VOOR de houdbaarheidsdatum al klontjes had...
pi_31114027
Waarom zou je vertrouwen op de datum die een fabrikant meegeeft. Ben je zo ver van de natuur af komen te staan (ik klink als een hippie ) dat je niet eens meer weet wat nog eetbaar is of niet? Met kijken, ruiken en desnoods proeven ben je er snel genoeg achter of iets nog eetbaar is.
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:30:25 #18
862 Arcee
Look closer
pi_31114179
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:25 schreef Lexie het volgende:
Waarom zou je vertrouwen op de datum die een fabrikant meegeeft. Ben je zo ver van de natuur af komen te staan (ik klink als een hippie ) dat je niet eens meer weet wat nog eetbaar is of niet? Met kijken, ruiken en desnoods proeven ben je er snel genoeg achter of iets nog eetbaar is.
Hippie.
Don't waste your time living someone else's life.
* * * Arcee's FOK!lijstjes * * *
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:46:20 #19
93214 DeTolk
Elk puntje telt.
pi_31114714
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:22 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Ik heb regelmatig melk (van de AH) gehad die een dag VOOR de houdbaarheidsdatum al klontjes had...
Uitzonderingen op de regel )
pi_31114819
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:25 schreef Lexie het volgende:
Waarom zou je vertrouwen op de datum die een fabrikant meegeeft. Ben je zo ver van de natuur af komen te staan (ik klink als een hippie ) dat je niet eens meer weet wat nog eetbaar is of niet? Met kijken, ruiken en desnoods proeven ben je er snel genoeg achter of iets nog eetbaar is.
Wow, ze bestaan nog
  zondag 2 oktober 2005 @ 14:50:38 #21
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_31114857
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:25 schreef Lexie het volgende:
Waarom zou je vertrouwen op de datum die een fabrikant meegeeft. Ben je zo ver van de natuur af komen te staan (ik klink als een hippie ) dat je niet eens meer weet wat nog eetbaar is of niet? Met kijken, ruiken en desnoods proeven ben je er snel genoeg achter of iets nog eetbaar is.
"De natuur"?! Melk uit een pak, jam uit een potje en een koe uit de diepvries?! Dat heeft NIETS met de natuur te maken, maar met kunstmatige houdbaarheid.
pi_31115130
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:50 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

"De natuur"?! Melk uit een pak, jam uit een potje en een koe uit de diepvries?! Dat heeft NIETS met de natuur te maken, maar met kunstmatige houdbaarheid.
Rotting en verderf is anders nog steeds natuurlijk en maakt geen verschil tussen wel/niet kunstmatig. Een geconserveerd plakje ham dat ligt te rotten stinkt even erg als een rottend stuk ham zonder toevoegingen..
  zondag 2 oktober 2005 @ 15:15:33 #23
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_31115607
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 15:00 schreef Lexie het volgende:

[..]

Rotting en verderf is anders nog steeds natuurlijk en maakt geen verschil tussen wel/niet kunstmatig. Een geconserveerd plakje ham dat ligt te rotten stinkt even erg als een rottend stuk ham zonder toevoegingen..
Bij bv sinaasappelsap is het een stuk lastiger. Vooral als je zelf je smaak een beetje kwijt bent omdat je na een avond zuipen net opgestaan bent
Vampire Romance O+
Gezocht: italiaans fok-like forum
  zondag 2 oktober 2005 @ 15:23:03 #24
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_31115819
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 14:22 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Ik heb regelmatig melk (van de AH) gehad die een dag VOOR de houdbaarheidsdatum al klontjes had...
Misschien staat je koelkast te warm ingesteld?
The love you take is equal to the love you make.
pi_31115861
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 15:00 schreef Lexie het volgende:

[..]

Rotting en verderf is anders nog steeds natuurlijk en maakt geen verschil tussen wel/niet kunstmatig. Een geconserveerd plakje ham dat ligt te rotten stinkt even erg als een rottend stuk ham zonder toevoegingen..
er bestaat geen natuurlijke ham dat komt niet voor in de natuur
[Love] Beyond this dejection there's beauty and grace
A glorious future we long to embrace
[Rage] (PAIN!) All the time, I have waited with rage
All the time, I was promised my salvation

Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')