abonnement Unibet Coolblue
pi_32059893
Ik weet het, en ik las dat die (naast op Internet) in sommige natuurvoedingswinkels ook verkrijgbaar zijn. Dus ik naar de natuurvoedingswinkel in mijn buurt, bleken ze het niet te hebben.

En ik vond het zo onbeleefd om zomaar weg te gaan, dat ik daarom maar een pak lijnzaad heb gekocht.

ik moet echt leren 'nee' te zeggen
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
pi_32060315
quote:
Op maandag 7 november 2005 16:15 schreef m021 het volgende:
Ik weet het, en ik las dat die (naast op Internet) in sommige natuurvoedingswinkels ook verkrijgbaar zijn. Dus ik naar de natuurvoedingswinkel in mijn buurt, bleken ze het niet te hebben.

En ik vond het zo onbeleefd om zomaar weg te gaan, dat ik daarom maar een pak lijnzaad heb gekocht.

ik moet echt leren 'nee' te zeggen
Nee leren zeggen is iets wat je moet leren, dujs beter vandaag dan morgen..

Met het bonnetje terug naar natuurwinkel en geld terug. Zeg maar dat mama het al voor je had gehaald ofzo.

Oja, als je het niet kunt vinden dus gewoon verder zoeken, is echt wel te krijgen.
pi_32060584
Ik doe meteen even een update over mijn ex-vegetarierschap.

Ongeveer een maandje of 2 1/5 eet ik weer vis (en een beetje vlees), en ben ik gestopt met melkproducten. Dit deed ik uit oogpunt van mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid.

En het gaat goed! Voorheen was ik altijd verkouden, loopneus etc. Dat was meteen weg toen ik geen melk meer gebruikte. Mijn eczeem is er nog steeds, maar wordt telkens een klein beetje minder. Goed nieuws dus!

Het eten van vis en vlees begint te wennen. Ben eenmaal naaar McDonalds geweest, hopelijk hoeft dat niet meer. Het was vies. Ook andere vleessoorten vind ik meestal nog vies. Alleen kip wil nog wel. Vis gaat iets beter. Een grote vleeseter zal ik toch nooit worden.

Wat wel opvalt: melk stinkt! Bah! Alle melkproducten die ik tegenkomen ruiken naar bedorven zuivel... heel raar...
  zondag 13 november 2005 @ 01:24:56 #79
81237 releaze
best of both worlds
pi_32222416
ik ben sinds een paar maanden prakiserend vegerarier en heb niet het gevoel dat ik er qua gezondheid op achterui ga.. voel me niet vaker ziek of hoofdpijn, m'n concentratie is hetzelfde en ik voel me in het algemeen "fit" (voor iemand die niet sport)

alleen is de kwaliteit van slapen ontzettend achteruit gegaan. ik kan lang slapen en voel me uitgerust als ik wakker word, maar mn droomwereld is compleet ingestort zeg maar, en daar baal ik behoorlijk van. geen creatieve dromen meer en nachtmerries totdat ik erbij wakker word.
pi_32284967
Vroeger maakte mijn moeder op zondag altijd hachee of goulash, heeerlijk vond ik dat. Sinds ik vegetarier ben (zo'n 13 jaar) heb ik dat dus niet meer gehad. Laatst was ik bij de AH en daar zag ik van Knorr van die zakjes (voor goulash en hachee dus) waar je dan alleen nog groente en...vlees... moet toevoegen. Er moeten eigenlijk runderlappen bij maar nu vroeg ik me af welk vegetarisch product ik hiervoor het beste zou kunnen gebruiken. Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
  dinsdag 15 november 2005 @ 13:54:30 #81
81237 releaze
best of both worlds
pi_32285172
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 13:46 schreef vriendinnie het volgende:
Vroeger maakte mijn moeder op zondag altijd hachee of goulash, heeerlijk vond ik dat. Sinds ik vegetarier ben (zo'n 13 jaar) heb ik dat dus niet meer gehad. Laatst was ik bij de AH en daar zag ik van Knorr van die zakjes (voor goulash en hachee dus) waar je dan alleen nog groente en...vlees... moet toevoegen. Er moeten eigenlijk runderlappen bij maar nu vroeg ik me af welk vegetarisch product ik hiervoor het beste zou kunnen gebruiken. Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
ik vraag me dat ook wel af. om eerlijk te zijn denk ik juist dat het lekkere van hachee juist het gestoofde vlees is, er gebeurt iets met dat vlees waar het zo heerlijk glibberig van word en zo'n zachte smaak van krijgt

ik denk dat je met seitan wel een klein endje kan komen, heeft zo'n draadjesstructuur.. vooral als je het zelf maakt kan je het glibberig krijgen ipv taaier denk ik..maar die smaak, tja.. of het in de buurt komt...

ik wil het zelf iig een keer proberen te maken. hachee is heerlijk!
  dinsdag 15 november 2005 @ 15:10:18 #82
81237 releaze
best of both worlds
  dinsdag 22 november 2005 @ 14:37:00 #83
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_32479723
quote:
Op dinsdag 15 november 2005 13:46 schreef vriendinnie het volgende:
Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
je stooft het toch vanwege het taaie vlees?-zodat dat beter te kauwen is. Als je het vlees weghaalt, zal het wel een stuk sneller kunnen, logischerwijs gezien.
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_32544970
Er schijnt een vorm van vegetarisme te bestaan waarbij ook geen knoflook gegeten wordt. Weet iemand waarom dat is?
  donderdag 24 november 2005 @ 19:36:55 #85
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_32545253
De vedische keuken gebruikt geen knoflook. De knoflookplant gaat dood na het oogsten van de knoflook. In die keuken gebruiken ze alleen ingredienten van planten die niet doodgaan na het oogsten van het gedeelte dat je wilt eten.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_32546437
En wat is de reden daarachter? Het is slecht om dode dingen te eten oid?
Heeft Fok! verlaten, jeweetoch.
  donderdag 24 november 2005 @ 20:27:31 #87
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_32546700
Dat zal wel ja. Ze klinken nogal boomknuffelig.

Maar goed, het zijn voornamelijk Indiase gerechten die ze maken dus daar wordt het al een stuk interessanter van
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_32547706
Het is volgens de vivisten slecht om planten te doden.

Vegetariers vinden het onacceptabel dat je dieren dood om de mens te voeden. Het vivisme gaat een stapje (ehh, stap) verder door ook geen producten te eten waar de plant dood gaat bij comsumtie (te denken valt aan spinazie, sla, aardappels, enzo).

Wat eten ze wel? Fruit, veel fruit. En wortelknool ofzo. En slikken veel suplementen (maar men zegt wel dat ze daar genoodzaakt zijn doordat de huidige markt geen grote aanbod in dit soort producten heeft. Dat het dus wel mogelijk zou zijn te blijven leven als vivist, zonder extra suplementen.

Ik begrijp ze wel, waarom planten dood als je het al niet accepteert om dieren te doden, maar je moet imo ergens de grens trekken. Dat ligt bij mij momenteel nog gewoon bij vegetarier.
pi_32550134
Volgens mij is knoflook en ui geen onderdeel van de vedische keuken, omdat deze het lichaam teveel ...ehh opfokken zeg maar. Daarom is ook zwarte en chocola 'verboden'. Tegelijkertijd schijnt het zo te zijn dat in de ayurvedische leer de medicinale werking van ui en knoflook gebruikt wordt. Het heeft in ieder geval niets te maken met het al dan niet doodmaken van planten. Daarvoor moet je dan weer bij de vivisten zijn. En dat gaat mij ook een stap te ver. Zelfs veganisme lijkt me bijzonder moeilijk.
  FOK!fossiel woensdag 30 november 2005 @ 00:08:27 #90
1455 Keroppi
kool kikker
pi_32686004
quote:
Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.
Een ei is geen embryo hoor...

Pas wanneer er een haan bij de kippen heeft gelopen (en dat is dus niet het geval) kan er bevruchting plaatsvinden en ontstaat er een zygote die uitgroeit tot een embryo.

Dit soort hysterische statements over 'embryo's eten" ... brrr... mensen denk toch even na voordat je wat zegt...
Chick on a mission
pi_32686373
Ik zie een ei ook niet als een onvolgroeid embryo, het is alleen een voederzak ofzo (iew, dat klinkt nou wel een beetje ranzig ). Ik doe niet graag uitspraken over iets wat ik nooit gezien heb, maar het lijkt me niet dat ze totaal zinloos een hen rond laten lopen bij de kipjes om ze te bevruchten.

Maar goed, ik kom me ook maar eens melden, want ik ben dus ook een vegetariër. Ik heb de datum van beginnen nooit geprikt, maar ik denk al een jaar of 7 of 8. Ik zie hier een aantal mensen praten over gezondheidsissues nadat ze net vegetariër zijn geworden of vice versa, maar ik zou niet te snel conclusies trekken (placebo effect enzo). Ik heb ook een lange periode van vermoeiheid doorgemaakt, maar dat was al voordat ik vegetariër werd. Echter, toen ik eenmaal vegetariër was gingen mensen gelijk van die suffe verbanden trekken tussen mijn vermoeidheid en mijn vegetarisme. Duh, ik had het al eerder...

Ik weet niet precies wat het doel van dit topic is, is me uit de OP niet helemaal duidelijk. Ik kom hier in ieder geval niet om tot in den treure mijn levensstijl te moeten verdedigen, want dat ben ik na die jaren eigenlijk wel beu. Als het voor het uitwisselen van recepten is hou ik me aanbevolen, voel me wat inspiratieloos de laatste tijd.
pi_32687524
Tuurlijk is een ei geen embryo. Het is geen dier, en het lijkt me helder dat een vegetarier gerust een ei 'mag' eten.
Afgezien het dierenwelzijn van de kippen (gelukkig zijn er gras en biologische eieren, en zijn legbatterijkippen bijna verboden (nouja, bijna...2012, en scharreleieren heeft imo ook een wat te positieve naam...)

Maar ik vind het ei uberhaupt al raar en eng. Bovendien is het onderdeel van een het leven van een kip. Er zijn genoeg argumenten voor mijzelf te denken waarom een ei niet erg is, toch blijf ik het raar en eng vinden. Ik eet ze ook wel, maar wel zo weinig mogelijk...

Doel van dit topic? Tsja, zeker dus niet de discussie tussen vega's en niet vega's. Het is een vaga-topic (dus misschien wel discussie tussen de vega's). Voor de rest recepten en problemen (gezondheid, maar ook waar kan ik product X vinden, of wat is een goede vervanger voor Y).
  woensdag 30 november 2005 @ 08:30:35 #93
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_32689263
gaat nu al 2 maandjes super...voel me herboren sinds ik vlees eruit geflikkerd heb. Wel wil ik bij een speciale gelegenheid gewoon een stukje vlees eten. Maar goed, ik doe ook niet vegetarisch uit prinicpiele overwegingen, maaar uit gezondheids oogpunt.
Ik vind het aanbod vleesvervangers echt heel goed, ik heb ze ook nodig, aangezien ik 6 dagen per week sport en ik mijn ijzer, B's en eiwitten dringend nodig heb.

Ben gek genoeg ook minder vis gaan eten, zo goed als niet zelfs...dat vind ik wel vreemd, want ik at heel veel vis.
Moet mezelf er toch maar toe dwingen, want de tonijn heb ik eigenlijk wel nodig.

Al met al vind ik het dus heel fijn, mijn maagklachten en hoofdpijnen zijn verdwenen en ik voel me fysiek gewoon fitter.

Jeeej
pi_32691102
quote:
Op woensdag 30 november 2005 01:17 schreef the_disheaver het volgende:
Maar ik vind het ei uberhaupt al raar en eng. Bovendien is het onderdeel van een het leven van een kip. Er zijn genoeg argumenten voor mijzelf te denken waarom een ei niet erg is, toch blijf ik het raar en eng vinden. Ik eet ze ook wel, maar wel zo weinig mogelijk...
Grappig, ik heb juist meer iets tegen melk. Dat vind ik nou zo'n ranzig idee, een beetje moedermelk van een ander dier gaan drinken. Melkproducten zoals kaas en yoghurt vind ik dan nog wel toegevoegde waarde hebben, maar "gewoon" melk?

Trouwens, deze week bij de Albert Heijn zijn de Tivall Rondo's 2e halve prijs. Ik heb spinazie en Grieks meegenomen. Ik eet niet heel vaak van dat soort vleesvervangers (dus één pakje is gelijk de vriezer in gegaan), ik neem ook vaak dingen zoals nootjes of ijzerrijke groente.
pi_32691302
Om me maar even te melden als vega en iets toe te voegen aan het gezondheidsissue:
Ik ben een jaar of drie vega; eet niet overdreven gezond (bijvoorbeeld weinig fruit) en vervang vlees met vnl vleesvervangers en af en toe noten. Gebruik veel zuivel. Heb laatst wat bloedbepalingen laten voor de zekerheid; foliumzuur, vit. B12 en hemoglobine laten checken. Deze zullen als eerste omlaag gaan als je helemaal stopt met vlees en vis eten en dit niet ergens mee vervangt. Maar ze waren alledrie ok Moraal: vlees en vis vervangen is een eitje
Jesus saves but death prevails.
pi_32693227
quote:
Op woensdag 30 november 2005 10:38 schreef Rosella het volgende:

[..]

Grappig, ik heb juist meer iets tegen melk. Dat vind ik nou zo'n ranzig idee, een beetje moedermelk van een ander dier gaan drinken. Melkproducten zoals kaas en yoghurt vind ik dan nog wel toegevoegde waarde hebben, maar "gewoon" melk?

Trouwens, deze week bij de Albert Heijn zijn de Tivall Rondo's 2e halve prijs. Ik heb spinazie en Grieks meegenomen. Ik eet niet heel vaak van dat soort vleesvervangers (dus één pakje is gelijk de vriezer in gegaan), ik neem ook vaak dingen zoals nootjes of ijzerrijke groente.
Ik heb weer niets tegen melk qua diervriendelijkheid, of 'engheid', maar drink het wel nooit. Voornamelijk omdat ik het gewoon niet lekker vindt.

Ik zag die aanbieding gister, alleen was er nog maar 1 rondo in het schap, dan is de 2de voor halve prijs wel een beetje moeilijk meenemen....
  woensdag 30 november 2005 @ 15:27:40 #97
3878 Vork
Manisch creatief
pi_32697942
Ik vind de gedroogde sojabrokken (verkrijgbaar bij reformwinkels) steeds meer een idealere vleesvervanger worden. Die zakken koop je voor nog geen 3 euro, waar je toch wel een flink aantal keren van kunt eten en daarnaast nemen ze de smaak van kruiden enzo ook nog eens goed op. Het enige nadeel is dat ze toch wel 20 minuten moeten koken, voordat ze goed zacht en hapbaar zijn (waar andere vegaproducten meestal maar een paar minuten bereidingstijd nodig hebben). Eigenlijk kende ik het niet, totdat m'n vriendin er een keer mee aan kwam zetten. Goedkopere vleesvervangers zijn er niet. Nu we die dingen een paar keer per week eten, scheelt dat gewoon echt in geld.

Maar er gaat natuurlijk niets boven die balletjes van Tivall. Helemaal niet als je er zelf nog een flinke berg goede satesaus bij gooit. .
pi_32698238
AH heeft ook sojamelk & soja-yoghurt in de Bonus deze week..
Mon 'en!
pi_32716282
Kan iemand mij vertellen of er nog verschil zit in smaak tussen de verschillende merken soja-melk? Ik heb namelijk laatst de sojamelk van SO-good gekocht, maar ik vond het toch zo ontzettend vies... Terwijl ik eigenlijk veel liever sojamelk zou drinken dan gewone melk... Heeft er iemand tips voor mij???
pi_32718909
Ik vind de gekoelde versie van Alpro Soja (natural fresh) wel okee. Maar sojamelk smaakt altijd flink naar sojabonen. Je zou de smaakjes kunnen proberen. Bijvoorbeeld Perzik-abrikoos smaakt naar niet-zure yoghurtdrink.

Ik heb het mezelf léren drinken..
Mon 'en!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')