Tuinkruiden is het lekkerst, maar bijna allemaal zijn ze lekkerquote:Op zaterdag 1 oktober 2005 15:13 schreef Cat_Byte het volgende:
Ik houd van hartig. Op mijn brood zit dan ook vaak (vegetarische) kaas, en vegetarische gerookte ham van de AH. Liefst met een klodder mosterd erbij.
@marsterretje: welke paté bedoel je? Die worstjes die bij de gewone vleeswaren op brood liggen? Ik vind de filet americain-variant daarvan ook best te pruimen. Zeker als je daar een berg peper op gooit.
Ja die ja. Ze zijn redelijk te eten, de tuinkruiden zijn vind ik de beste. En, er zit geen melk(producten) in.quote:Op zaterdag 1 oktober 2005 15:13 schreef Cat_Byte het volgende:
@marsterretje: welke paté bedoel je? Die worstjes die bij de gewone vleeswaren op brood liggen? Ik vind de filet americain-variant daarvan ook best te pruimen. Zeker als je daar een berg peper op gooit.
Yum! Lekker een zelfgebakken snee donker brood met humus en daarop een stuk geroosterde paprikaquote:Op donderdag 29 september 2005 12:20 schreef marsterretje het volgende:
Broodjes humus roeleren, trouwens.
Maak je wel eens lasagne? Mooi, dat kan prima zonder vlees.quote:Op zondag 2 oktober 2005 03:19 schreef Axioma het volgende:
een vriend van me heeft een vegetarische vriendin voor wie hij wil koken (iets wat toch vaak mis lijkt te gaan, althans een lekker vegetarisch gerecht zien te vinden). Hebben jullie nog recepten om zowel vega's als niet vega's aan te tonen dat vegetarisch eten wel degelijk lekker is?
Aan het eten as we speak! .quote:Op zondag 2 oktober 2005 10:39 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Yum! Lekker een zelfgebakken snee donker brood met humus en daarop een stuk geroosterde paprika
Onderstaand recept heb ik een niet-vego vriendin voorgezet en dat was haar eerste keer echt vego eten. Daarna heeft ze een aantal vegokookboeken aangeschaft omdat ze nu doorheeft dat vegetarisch koken helemaal niet saai, vies en flauw is.quote:Op zondag 2 oktober 2005 03:19 schreef Axioma het volgende:
Hebben jullie nog recepten om zowel vega's als niet vega's aan te tonen dat vegetarisch eten wel degelijk lekker is?
Gehakt vervangen door stukjes pompoen, smaakt heerlijk en zo kom je nog aan je ijzer ook!quote:Op zondag 2 oktober 2005 10:40 schreef marsterretje het volgende:
[..]
Maak je wel eens lasagne? Mooi, dat kan prima zonder vlees.
Vervang het gehakt door veel groenten, paprika is aan te raden.
Knal er een xtra laag in, gemaakt van geroerbakte spinazie. Eerst uitje bakken, dan spinazie erbij (mmmm 5 ons) en laten slinken.
Je hebt dus twee soorten inhoud in de lasagne, een laag tomaten-groente spul, en een laag spinazie spul.
Lukt bijna altijd, ziet er mooi uit en is ook nog eens lekker.
Ook een optie, en bovendien een seizoensgroente, dus makkelijk en goedkoop te krijgen. .quote:Op zondag 2 oktober 2005 13:25 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gehakt vervangen door stukjes pompoen, smaakt heerlijk en zo kom je nog aan je ijzer ook!
Vroeger, toen ik een tijd geen suiker at (1997 dacht ik) at ik ook wel eens Tartex. Ik vond het het aller- allervieste wat je op je brood kon smeren. Getver.quote:Op zondag 2 oktober 2005 15:44 schreef Cat_Byte het volgende:
Ik heb gister Tartex gegeten. En wel de variant Pesto...errug lekker! Jammer dat je daarvoor dan weer speciaal naar een natuurwinkel moet gaan. Ik hou meer van alles in 1 keer bij de Appie.
Toevallig eet ik het vanavond, maar dan met spinaatquote:Op zondag 2 oktober 2005 14:44 schreef marsterretje het volgende:
[..]
Ook een optie, en bovendien een seizoensgroente, dus makkelijk en goedkoop te krijgen. .
Je hebt verschillende smaken Tartex. Ik zelf vind champi en mexican lekker. Van die champi is ook een Zonnatura versie te koop, bij de grotere Appie.quote:Op zondag 2 oktober 2005 16:01 schreef marsterretje het volgende:
[..]
Vroeger, toen ik een tijd geen suiker at (1997 dacht ik) at ik ook wel eens Tartex. Ik vond het het aller- allervieste wat je op je brood kon smeren. Getver.
Maar toen was er ook nog geen pesto in NL. Misschien dat het nu beter is, who knowes...
Ik zou niet meer weten hoe leverpastei ruikt, maar de champi versie lijkt idd een beetje op smeerleverworst.quote:Op woensdag 5 oktober 2005 00:23 schreef Spindizzy het volgende:
Ik heb Tartex nooit gekocht omdat ik me helemaal voorstelde dat het ruikt als leverpastei ( ). Ruikt het inderdaad zo?
Ik volgens mij nog wel... Zal vanavond is kijkenquote:Op maandag 3 oktober 2005 06:45 schreef BBQ-kip het volgende:
Iemand hier toevallig een recept voor pompoentaart?
Als je zou willen doen, graagquote:Op woensdag 5 oktober 2005 17:56 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik volgens mij nog wel... Zal vanavond is kijken
Pindakaas.quote:Op donderdag 29 september 2005 20:10 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat eet een vegetarier eigenlijk s'middags op zijn brood?
Nee, hij zei dat de mens tig jaar geleden opeens vlees ging eten, en dat het lichaam zich daar op aanpaste (o.a. "twee keer zo korte darmen!"). Daaromheen nog een heel verhaal dat mensen die vlees aten "het snapten" en dat vegetariėrs dus "verraders van onze soort" zijn.quote:Op zondag 30 oktober 2005 00:12 schreef Setambre het volgende:
Nee hij zei volgens mij dat de mens voor het eerst in lange tijd veel vlees kon eten en daardoor haar darmstelsel kon verkorten...
Nu kan ik jou eens beschuldigen van 'niet opletten'.quote:Op zondag 30 oktober 2005 01:11 schreef Setambre het volgende:
Hij heeft zelfs gezegd dat de mens in de tijd van de ijstijd boomschors heeft gegeten en appels.
dat klinkt heerlijkquote:
Doel je nu op bovenstaande discussie over wat een cabaretier gezegd zou hebben?quote:Op zondag 30 oktober 2005 13:40 schreef Prego het volgende:
en: ik word doodziek van de 'strijd' tussen vegateriche en vleesetende mensen. tegenwoordig is dat een keuze, respecteer dat gewoon van elkaar.
Fucking grrrrreat!quote:Op zaterdag 5 november 2005 01:52 schreef okkith het volgende:
heb vandaag een heerlijke provencaalse aardappelschotel gegeten, heerlijk tomaat, aardappel, zoete uitjes, mais, weet ik veel... behoorlijk lekker dus
Brcocoli of sla is een uitstekende basis voor ijzer (meer dan spinazi). Ik weet wat je met protesteren bedoelt, vlees stinkt ook. Zeker als je het een tijd niet hebt gegeten.quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:17 schreef SHE het volgende:
Ik zorg voor mijn zuivel; gezien mijn sporten , vind ik het belangrijk om kwark/yoghurts e.d binnen te krijgen
voor mij is een vegetarisch dieet dna ook geen principiele overweging, maar een noodzakelijk. Mijn lichaam protesteert bij vlees
( en dan te bedenken dat ik echt de grootste vlees liefhebber ben die er bestaat...ironie ten top )
Alleen merk ik dat mijn lijf herstelt in ultra rap tempo...
Ik eet bijzonder veel ijzerrijke groentjes en B's haal ik uit mijn zuivel
Ik denk dan ook dat ik niets tekort kom...
Met die 1 keer/maand krijg je je b12 (om speciifiek te zijn) en ijzer niet binnen ;-)quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:07 schreef Tafkahs het volgende:
Ik eet sinds een jaar montjesmaat vlees (1x per maand ofzo) en dat bevalt prima. Het probleem van vegetariers is eigenlijk dat ze vitamine b en ijzer tekort komen. Dat kan een downer zijn, heb ik gemerkt.
Melk drink ik niet meer.
Eiwit? (vast wel, zo moeilijk is dat niet..)quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:17 schreef SHE het volgende:
Ik denk dan ook dat ik niets tekort kom...
recept?quote:Op zaterdag 5 november 2005 01:52 schreef okkith het volgende:
heb vandaag een heerlijke provencaalse aardappelschotel gegeten, heerlijk tomaat, aardappel, zoete uitjes, mais, weet ik veel... behoorlijk lekker dus
een zacht gemodificeerd eiwitquote:Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Toch mis ik mijn vleesjes wel hoor...Ik ben echt een liefhebber ( zo iemand die s' ochtends een steak kan wegwerken )
maar ik weet dat dat psychisch is...mijn lijf voelt zich 1000x maal beter. Ik snap nu de uitdrukking " je bent wat je eet "
Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.
Ik ben niet begonnen uit principe, alhoewel mijn bijdrage aan de vleesindustrie ook wel meetelt. Maar sinds ik vlees heb verbannen , voel ik me er ineens lullig over.
Kijk, zuivel e.d....een koe wordt er niet minder van als het melk geeft...maar zo'n kippe ei is toch een baby kuiken. Ergens klopt het niet
Maar goed, misschien is dat de afkick fase inzake vlees
En vooral appelstroop!quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:20 schreef Tafkahs het volgende:
[..]
Brcocoli of sla is een uitstekende basis voor ijzer (meer dan spinazi). Ik weet wat je met protesteren bedoelt, vlees stinkt ook. Zeker als je het een tijd niet hebt gegeten.
Vooral varkensvlees is echt goor.
Omdat ik sport drink ik eiwit shakes..en dat is hoogwaardig biologisch eiwit ( beter dan wat je uit vlees/ei /zuivel haalt )quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:28 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Met die 1 keer/maand krijg je je b12 (om speciifiek te zijn) en ijzer niet binnen ;-)
Waarom eet je nauwelijks meer vlees, en waarom eet je juist nog wel 1x/maand? (aangezien ik geen enkele behoeft meer heb aan vlees. Ook niet 1/maand. En volgens mij ben ik niet de enige. Of je moet een niet standaard-reden hebben om vlees-onthouder te zijn.)
[..]
Eiwit? (vast wel, zo moeilijk is dat niet..)
[..]
recept?
O ja dat ook, off guinness bierquote:
Inderdaad... Ik heb het exact...Het is lekker, je kunt gerust denken aan de kip (mits gras of biologisch) maar het is opeens wel heel erg onsmakelijk als je denkt wat het nou exact is, dat eitje...quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.
serieus?quote:
Maarja, dan verbruik je ook extra veelquote:Op zaterdag 5 november 2005 02:31 schreef SHE het volgende:
[..]
Omdat ik sport drink ik eiwit shakes..en dat is hoogwaardig biologisch eiwit ( beter dan wat je uit vlees/ei /zuivel haalt )
Ik denk dat het met de eiwitjes wel goed zit
Zo bewust met je eten omgaan zet je aan het denken...echt. Ik had dit voorheen nooit, maar nu sta ik stil bij alles wat ik in mijn mond stopquote:Op zaterdag 5 november 2005 02:33 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Inderdaad... Ik heb het exact...Het is lekker, je kunt gerust denken aan de kip (mits gras of biologisch) maar het is opeens wel heel erg onsmakelijk als je denkt wat het nou exact is, dat eitje...
Dat ik ga slapenquote:
Jepzquote:Op zaterdag 5 november 2005 02:33 schreef SHE het volgende:
[..]
serieus?
Dat ligt standaard in mijn koeling...naast de carlsberg ...enige biertjes die dit vrouwtje lekker vind
Online met een vivist zitten forum'men... Das ook wel heel erg (en ongezond)...(die vivist)quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:35 schreef SHE het volgende:
[..]
Zo bewust met je eten omgaan zet je aan het denken...echt. Ik had dit voorheen nooit, maar nu sta ik stil bij alles wat ik in mijn mond stop
Ik wil alleen niet zo'n freak worden...lijkt me ook weer heel ongezond
ow, iemand die alleen producten eet wat niks dood.quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:39 schreef SHE het volgende:
call me a n00b, maar wat de neuk is een vivist?
Mij ook niet.. Je moet ergens de grens trekken. Ze hebben wel een punt, maar je leven moet ook leefbaar blijven. Als biologische veganist ben je ook al goed bezigquote:Op zaterdag 5 november 2005 02:46 schreef SHE het volgende:
Ik dacht dat veganisten, de fundamentalisten van de voeding waren...maar vivisten zijn dus de mohammed B's van het groenvoer?
Mij niet gezien hoor...
A girl's gotta eat
Het is geen vermoedelijk tekort, er is zeker weten een tekort. Ik heb uitgezocht in welke producten zoal omega-3 vetzuren zitten, en het blijkt dat ik er niet of nauwelijks iets van binnen krijg. Daarnaast lijdt een tekort aan omega-3 vetzuren onherroepelijk tot tenminste een beetje concentratieverlies, hoe erg dat is verschilt per persoon natuurlijk. Ik heb het dan waarschijnlijk wat meer dan normaal.quote:Op zaterdag 5 november 2005 01:45 schreef BBQ-kip het volgende:
Mik het door de vla en eet het op, is prima te doen. Je gaat er ongelofelijk van naar het toilet en ik heb het diee dat het meer voor de darmwerking gebruikt wordt dan voor de Omega 3 enzo.
Koop gewoon olie, 1 of 2 lepeltjes en klaar.
Hoe weet je trouwens dat de concentratieproblemen veroorzaakt worden door een vermoedelijk tekort aan Omega 3?
Oeps, niet goed gelezen in welk topic dit speeldequote:Op zondag 6 november 2005 10:07 schreef m021 het volgende:
Vis eten? Blasfemie!
Ik ben wel vegetariėr hoor!
Je weet dat er vegetarisch Omega-3 pillen verkrijgbaar zijn?? Met zeeeeewierquote:Op zondag 6 november 2005 10:07 schreef m021 het volgende:
Vis eten? Blasfemie!
Ik ben wel vegetariėr hoor!
En nee, die psycholoog gooide het niet op een omega-3 tekort. Ze kon alleen geen oorzaak vinden, dus bleef voor mij dit als enige oorzaak over. Maar zoals je al zei, wat het probleem ook is, dat tekort moet sowieso aangevuld worden.
Nee leren zeggen is iets wat je moet leren, dujs beter vandaag dan morgen..quote:Op maandag 7 november 2005 16:15 schreef m021 het volgende:
Ik weet het, en ik las dat die (naast op Internet) in sommige natuurvoedingswinkels ook verkrijgbaar zijn. Dus ik naar de natuurvoedingswinkel in mijn buurt, bleken ze het niet te hebben.
En ik vond het zo onbeleefd om zomaar weg te gaan, dat ik daarom maar een pak lijnzaad heb gekocht.
ik moet echt leren 'nee' te zeggen
ik vraag me dat ook wel af. om eerlijk te zijn denk ik juist dat het lekkere van hachee juist het gestoofde vlees is, er gebeurt iets met dat vlees waar het zo heerlijk glibberig van word en zo'n zachte smaak van krijgtquote:Op dinsdag 15 november 2005 13:46 schreef vriendinnie het volgende:
Vroeger maakte mijn moeder op zondag altijd hachee of goulash, heeerlijk vond ik dat. Sinds ik vegetarier ben (zo'n 13 jaar) heb ik dat dus niet meer gehad. Laatst was ik bij de AH en daar zag ik van Knorr van die zakjes (voor goulash en hachee dus) waar je dan alleen nog groente en...vlees... moet toevoegen. Er moeten eigenlijk runderlappen bij maar nu vroeg ik me af welk vegetarisch product ik hiervoor het beste zou kunnen gebruiken. Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
je stooft het toch vanwege het taaie vlees?-zodat dat beter te kauwen is. Als je het vlees weghaalt, zal het wel een stuk sneller kunnen, logischerwijs gezien.quote:Op dinsdag 15 november 2005 13:46 schreef vriendinnie het volgende:
Welke vleesvervanger zou qua smaak het beste in de buurt komen en overleeft 1,5 uur stoven?
Een ei is geen embryo hoor...quote:Op zaterdag 5 november 2005 02:25 schreef SHE het volgende:
Alleen krijg ik steeds meer moeite met het concept " ei " ...het is onontbeerlijk voor de crea kok, maar zowaar krijg ik rare gedachten over het eten van embryootjes...en dat ik dat eigenlijk ook niet wil.
Grappig, ik heb juist meer iets tegen melk. Dat vind ik nou zo'n ranzig idee, een beetje moedermelk van een ander dier gaan drinken. Melkproducten zoals kaas en yoghurt vind ik dan nog wel toegevoegde waarde hebben, maar "gewoon" melk?quote:Op woensdag 30 november 2005 01:17 schreef the_disheaver het volgende:
Maar ik vind het ei uberhaupt al raar en eng. Bovendien is het onderdeel van een het leven van een kip. Er zijn genoeg argumenten voor mijzelf te denken waarom een ei niet erg is, toch blijf ik het raar en eng vinden. Ik eet ze ook wel, maar wel zo weinig mogelijk...
Ik heb weer niets tegen melk qua diervriendelijkheid, of 'engheid', maar drink het wel nooit. Voornamelijk omdat ik het gewoon niet lekker vindt.quote:Op woensdag 30 november 2005 10:38 schreef Rosella het volgende:
[..]
Grappig, ik heb juist meer iets tegen melk. Dat vind ik nou zo'n ranzig idee, een beetje moedermelk van een ander dier gaan drinken. Melkproducten zoals kaas en yoghurt vind ik dan nog wel toegevoegde waarde hebben, maar "gewoon" melk?
Trouwens, deze week bij de Albert Heijn zijn de Tivall Rondo's 2e halve prijs. Ik heb spinazie en Grieks meegenomen. Ik eet niet heel vaak van dat soort vleesvervangers (dus één pakje is gelijk de vriezer in gegaan), ik neem ook vaak dingen zoals nootjes of ijzerrijke groente.
Ja althans ik wel. Ik drink geen zuivel meer maar ik eet het nog wel, omdat ik melk niet meer lekker vind. Erg raar want ik vond het vroeger erg lekker, maar nu proef ik een beetje en nare smaak, als of de melk niet zuur is (nee de melk was nog goed).quote:Op donderdag 1 december 2005 10:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?
Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Zuivel niet, ik drink gewoon geen melk en vervang het ook niet door sojamelk en ik eet gewone kaas en yoghurt e.d. Sommige vleesvervangers die ik eet zijn wel op basis van soja meen ik, maar ik eet die niet heel vaak.quote:Op donderdag 1 december 2005 10:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Vervangen de vegetariėrs alhier veel zuivelproducten en vleesproducten door soja eigenlijk?
Ik ben zelf geen vegetariėr maar moet wel oppassen met soja, omdat dit de schildklierwerking belemmerd, en daar ik schildklierpatiėnt ben, er extra op moet letten.
Weing vega-nieuws te vertellen eigenlijk...quote:Op donderdag 8 december 2005 22:47 schreef thabit het volgende:
Zeg, wordt er nog een beetje in dit topic gepost of zit iedereen maar een beetje te vegeteren?
Precies. Die Tivall Balletjes gooi ik overal doorheen. Ze zijn zo lekker neutraal gekruid.quote:Op vrijdag 9 december 2005 11:57 schreef mallemeid het volgende:
Oh mij maakt het niet uit of het niet feestelijk is, die tivall dingen zijn toch lekker?
Ik heb het topic even snel doorgelezen en ik zag ergens iemand zeggen dat hij/zij die gewone tivallburgers ook in de vriezer gooide. Heeft iemand daar nog meer ervaring mee? Ik was er altijd van overtuigd dat ze uit elkaar zouden vallen.quote:Op donderdag 22 december 2005 20:47 schreef Wolfje het volgende:
Tivall heeft nu ook diepvries-vega-dingen . De mini frikandellen die ik vandaag heb geproefd, smaakten goed. De overige varianten moet ik nog proberen .
Ik heb dat een tijdje gedaan, heel veel inslaan en dan per stuk in een diepvrieszak en dan invriezen. Een avond vantevoren het uit de vriezer halen en in de koelkast ontdooien of gewoon gelijk in de pan, gaat gewoon goed . Ook met quorn trouwens.quote:Op donderdag 22 december 2005 21:06 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Ik heb het topic even snel doorgelezen en ik zag ergens iemand zeggen dat hij/zij die gewone tivallburgers ook in de vriezer gooide. Heeft iemand daar nog meer ervaring mee? Ik was er altijd van overtuigd dat ze uit elkaar zouden vallen.
Ik vond die mini frikandellen niet zo lekker, had ze in de oven gedaan maar ze kwamen er niet lekker uit.quote:Op donderdag 22 december 2005 20:47 schreef Wolfje het volgende:
Tivall heeft nu ook diepvries-vega-dingen . De mini frikandellen die ik vandaag heb geproefd, smaakten goed. De overige varianten moet ik nog proberen .
Is lacto-vegetariėr een ander woord voor 'veganist die wel zuivel gebruikt'?quote:Op zaterdag 7 januari 2006 15:16 schreef .Tarzan. het volgende:
Daar zitten zeker eieren in. Ik ben lacto vegetarier.
yups, of vegetarier die geen ei eet. Hoe je het wilt noemen.quote:Op zaterdag 7 januari 2006 16:46 schreef m021 het volgende:
[..]
Is lacto-vegetariėr een ander woord voor 'veganist die wel zuivel gebruikt'?
Waarom baal je daar zo van? Heb je echt het gevoel dat het fysiek slecht voor je is of vind je het gewoon jammer dat die creativiteit niet meer tot uiting komt?quote:Op zondag 13 november 2005 01:24 schreef releaze het volgende:
alleen is de kwaliteit van slapen ontzettend achteruit gegaan. ik kan lang slapen en voel me uitgerust als ik wakker word, maar mn droomwereld is compleet ingestort zeg maar, en daar baal ik behoorlijk van. geen creatieve dromen meer en nachtmerries totdat ik erbij wakker word.
tsja, smaken verschillen...quote:Op zondag 8 januari 2006 14:31 schreef pberends het volgende:
Heeft iemand hier een lijst van goede vleesvervangers?
Sinds enkele jaren heb je van die voorgekruide tofublokjes (o.a. Albert Heijn), die vind ik een stuk lekkerder dan zelf tofu kruiden (zoals vroeger).quote:Op maandag 9 januari 2006 00:17 schreef the_disheaver het volgende:
Tofu kan lekker zijn, maar je moet er van houden.
Het probleem met Quorn is dat het altijd hetzelfde spul is. Ookal brengen ze 10 verschillende producten uit met andere vormen en kruiden, het basisingrediėnt (dus de globale smaak) blijft hetzelfde. En dat gaat vervelen.quote:Quorn is ook lekker, maar heb er nu wat te veel van gehad geloof ik (koop het nauwelijks meer).
Is inderdaad mijn vega-materiaal bij uitstek. Ook andere supermarkten verkopen vaak hun eigen vegaspullen, wat vaak veel weg heeft van 'de echte' Tivall.quote:Het ah-tivall zooi is erg goed te doen.
Ik ga eerst maar groentevlees proberen .quote:Op maandag 9 januari 2006 00:17 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
tsja, smaken verschillen...
Tofu kan lekker zijn, maar je moet er van houden.
Quorn is ook lekker, maar heb er nu wat te veel van gehad geloof ik (koop het nauwelijks meer).
Het ah-tivall zooi is erg goed te doen.
En noten/kaas/bonen ed enzo.
Wat zoek je? een kant en klaar product of iets waar je wat meer moeite voor moet doen (maar wat beter in een gerecht past)
Ik ben Tch XP voor: niets .quote:Op maandag 9 januari 2006 08:57 schreef pberends het volgende:
[..]
Maar welke belangrijke stoffen ga je precies missen als je geen vlees meer zou eten?
Ik heb even je fout verbeterd.quote:Op maandag 9 januari 2006 09:44 schreef marsterretje het volgende:
Ik ben Tch XP voor: niets .
Tenzij Mits je gevarieerd eet dan. Je moet opletten voldoende ijzer binnen te krijgen en als je je voedt met bonen, noten, sla, tofu en bla bla bla is dat geen probleem.
Dat doet het dus wel. Het smaakt echt net als kip.quote:Op maandag 9 januari 2006 07:58 schreef m021 het volgende:
En die reclames dat het precies zo smaakt als vlees. Ik heb mijn hele leven nog nooit vlees gehad, maar ik denk dat ik met redelijke zekerheid kan zeggen dat vlees niet zó smaakt.
Echt? Nou, dan weet ik in ieder geval dat ik niks mis door geen kip te eten.quote:Op maandag 9 januari 2006 19:30 schreef Marble het volgende:
[..]
Dat doet het dus wel. Het smaakt echt net als kip.
En dat zout moet er uit...quote:Op maandag 9 januari 2006 22:24 schreef VliegendeVlieg het volgende:
Ik ben sinds een half jaar nu vega dus heb best wel wat kip op in mijn leven, maar ik weet zeker dat valess echt niet zoals kip smaakt. Zit altijd zo'n rare bijsmaak aan valess, moet echt goed gekruid worden anders is het niet echt normaal eetbaar
Jeetje, pas maar op. Straks reincarneer je nog als kip!quote:Op maandag 9 januari 2006 22:24 schreef VliegendeVlieg het volgende:
Ik heb best wel wat kip op in mijn leven.
Als iedereen dan vega is geworden is er toch niets aan de hand?quote:Op maandag 9 januari 2006 22:34 schreef thabit het volgende:
[..]
Jeetje, pas maar op. Straks reincarneer je nog als kip!
Naja, er zijn genoeg vegetarische producten wat duurzamer zal zijn dan Valess maar wel goed te eten is.quote:Op donderdag 12 januari 2006 20:09 schreef Eveli het volgende:
Dat Valess is misschien niet zo geweldig qua smaak, maar het geeft me wel een goed gevoel van binnen. Dat vind ik toch belangrijker dan hoe het smaakt. Maar ja sausje's doen wonderen.
Heb die topic pas net ontdekt maar ik had even een vraagje, die waarschijnlijk al vaker gesteld is:
Waarom zijn jullie eigenlijk vegetariėr?
En zijn sommigen van jullie ook veganisten of is daar een ander topic voor? (niet dat ik dat ben, maar ik ben wel benieuwd naar hun motivatie)
Niet veel meer dan de overrige vleesvervangers toch (qorn enzo) Het is geloof wel redelijk vaak in de bones / overige aanbieding.quote:Op donderdag 12 januari 2006 23:06 schreef Rosella het volgende:
Ik heb Valess nog nooit geproefd, het is zo duur! Als het een keer in de Bonus zou zijn wil ik het wel eens proberen.
Ik heb altijd de indruk dat het duurder is én minder is dan andere vleesvervangers. Ik zal nog eens kijken.quote:Op donderdag 12 januari 2006 23:11 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Niet veel meer dan de overrige vleesvervangers toch (qorn enzo) Het is geloof wel redelijk vaak in de bones / overige aanbieding.
Beetje afhankelijk wat je neemt. Een blok tofu is best goedkoop.quote:Op donderdag 12 januari 2006 23:41 schreef Rosella het volgende:
[..]
Ik heb altijd de indruk dat het duurder is én minder is dan andere vleesvervangers. Ik zal nog eens kijken.
Ik denk dat je meer kans hebt op antwoord in het veganisten topic. De mensen in dit topic gebruiken over het algemeen wel zuivel.quote:Op dinsdag 17 januari 2006 17:20 schreef bloempjuh het volgende:
Vandaag ontdekt: Sojavla (vanille) en ik vind het echt heel erg lekker. Ik heb het wel gemist, toetjes.. Zijn er andere (goedkopere) alternatieven als je geen koemelk eet?
Geitenyoghurt met honing en vruchten.quote:Op dinsdag 17 januari 2006 17:20 schreef bloempjuh het volgende:
Vandaag ontdekt: Sojavla (vanille) en ik vind het echt heel erg lekker. Ik heb het wel gemist, toetjes.. Zijn er andere (goedkopere) alternatieven als je geen koemelk eet?
Hoe kun je dat eigenlijk net zo kruiden als "pittig gekruid" van de AH? Is dat een marinade?quote:Op donderdag 12 januari 2006 23:47 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Beetje afhankelijk wat je neemt. Een blok tofu is best goedkoop.
Hey, iemand die Valess wél lekker vindt!quote:Op zondag 29 januari 2006 21:48 schreef weathergirl het volgende:
ik vind vleesvervangers soms wel lekker, niet altijd. Valess stukjes zijn heerlijk door de sla (ben gek op maaltijdsalades), vind ik.
Van alpro of provamel?quote:Op dinsdag 17 januari 2006 17:20 schreef bloempjuh het volgende:
Vandaag ontdekt: Sojavla (vanille) en ik vind het echt heel erg lekker. Ik heb het wel gemist, toetjes.. Zijn er andere (goedkopere) alternatieven als je geen koemelk eet?
Alpro. En van de week de caramel-versie op. Oh man.. soms mis ik gewone (stuk goedkopere) zuivelquote:Op maandag 30 januari 2006 01:29 schreef TechXP het volgende:
[..]
Van alpro of provamel?
Weet je wat je moet proeven. De alpro yofu perzik-abrikoos. Een yoghurt is dat. Lekker is dat
Er zijn nog wel meer koemelkvrije toetjes.
Ik zou het niet weten. Ik zou zeggen, vraag of ze even op de doos willen kijkenquote:Op woensdag 1 februari 2006 14:47 schreef Marble het volgende:
Weten jullie of een Friet ei vegetarisch is? Volgens de laatste post in dat topique niet, maar ik dacht altijd van wel. Wel fijn om het zeker te weten, voor als we weer eens gaan snacken.
Nou mensen, als dat geen goed nieuws is dan weet ik het ook niet meer!quote:Uit recente cijfers van onderzoeksbureau Aurelia blijkt dat het
aantal vegetariers in twee jaar tijd is gestegen van 560.000 naar
720.000 mensen. Het aantal parttime vegetariers (zij eten regelmatig
vegetarisch) steeg afgelopen jaren nog veel sterker naar momenteel
enige miljoenen.
Wow, zoveel had ik niet verwacht. Ik behoor overigens tot de part-time vegetariėrs, aangezien m'n moeder het anders te duur vindt.quote:Op donderdag 16 februari 2006 18:31 schreef thabit het volgende:
Aantal vegetariėrs groeit!
[..]
Nou mensen, als dat geen goed nieuws is dan weet ik het ook niet meer!
Gek, ik merk juist dat vlees duur is..quote:Op donderdag 16 februari 2006 19:53 schreef Eveli het volgende:
[..]
Wow, zoveel had ik niet verwacht. Ik behoor overigens tot de part-time vegetariėrs, aangezien m'n moeder het anders te duur vindt.
Maar we wonen hier met 4 mensen, waarvan ik de enige ben die wel vegetarisch wil eten. Dan zou m'n moeder dus telkens alleen voor mij vegetarisch eten moeten halen en voor de rest gewoon vlees. En aangezien het anders met het aantal stuks per pakje ook niet helemaal goed uitkomt, koopt ze nog (te) vaak gewoon vlees voor iedereen.quote:Op donderdag 16 februari 2006 19:54 schreef Alicey het volgende:
[..]
Gek, ik merk juist dat vlees duur is..
Vertel haar eens dat je dat vegaspul juist makkelijker en net iets langer dan vlees kunt bewaren.quote:Op donderdag 16 februari 2006 20:00 schreef Eveli het volgende:
[..]
Maar we wonen hier met 4 mensen, waarvan ik de enige ben die wel vegetarisch wil eten. Dan zou m'n moeder dus telkens alleen voor mij vegetarisch eten moeten halen en voor de rest gewoon vlees. En aangezien het anders met het aantal stuks per pakje ook niet helemaal goed uitkomt, koopt ze nog (te) vaak gewoon vlees voor iedereen.
Zeg gewoon de volgende keer dat je vlees niet lekker vindt... Ik neem aan dat dat inmiddels wel klopt... ik vraag me af of ze dan stoppen met doorvragen... En overigens zijn spruitjes lekker!quote:Op donderdag 16 februari 2006 22:48 schreef timpie82 het volgende:
Ik ben al bijna 10 jaar vegetariėr en vind het hoe langer hoe vervelender worden om mij daar altijd voor te moeten verantwoorden. In het begin doe je de uitleg nog wel, maar als persoon nummer 100 langskomt die zegt dat het dier 'toch al dood is' word ik het echt beu. Ik vraag toch ook niet waarom iemand geen spruiten eet?
Als mensen aan me vragen "Waarom eet je geen vlees/vis?" zeg ik meestal "Omdat ik dat niet wil"quote:Op vrijdag 17 februari 2006 00:38 schreef TechXP het volgende:
Ach.. gewoon negeren Timpie82... gewoon een kort maar krachtige zin bedenken die meteen duidelijk zegt wat je wilt zeggen en hun gewoon kop dicht houden.
Het makkelijkst vind ik altijd nog door gewoon te zeggen dat je van vlees eten buikpijn krijgt, stoppen ze meestal gelijk met doorvragen en moeilijk doen.quote:Op donderdag 16 februari 2006 22:48 schreef timpie82 het volgende:
Ik ben al bijna 10 jaar vegetariėr en vind het hoe langer hoe vervelender worden om mij daar altijd voor te moeten verantwoorden. In het begin doe je de uitleg nog wel, maar als persoon nummer 100 langskomt die zegt dat het dier 'toch al dood is' word ik het echt beu. Ik vraag toch ook niet waarom iemand geen spruiten eet?
mee eensquote:Op donderdag 16 februari 2006 22:48 schreef timpie82 het volgende:
Ik ben al bijna 10 jaar vegetariėr en vind het hoe langer hoe vervelender worden om mij daar altijd voor te moeten verantwoorden. In het begin doe je de uitleg nog wel, maar als persoon nummer 100 langskomt die zegt dat het dier 'toch al dood is' word ik het echt beu. Ik vraag toch ook niet waarom iemand geen spruiten eet?
Hmm op die manier.. Hoewel er natuurlijk ook geprobeerd zou kunnen worden om een aantal keer in de week voor iedereen vegetarisch te koken. Zo rampzalig zal een goede vegetarische maaltijd voor een vleeseter toch niet zijn?quote:Op donderdag 16 februari 2006 20:00 schreef Eveli het volgende:
[..]
Maar we wonen hier met 4 mensen, waarvan ik de enige ben die wel vegetarisch wil eten. Dan zou m'n moeder dus telkens alleen voor mij vegetarisch eten moeten halen en voor de rest gewoon vlees. En aangezien het anders met het aantal stuks per pakje ook niet helemaal goed uitkomt, koopt ze nog (te) vaak gewoon vlees voor iedereen.
Ik quote mezelf evenquote:Op vrijdag 27 januari 2006 19:02 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Hoe kun je dat eigenlijk net zo kruiden als "pittig gekruid" van de AH? Is dat een marinade?
Als ik het zelf marineer doe ik dat meestal met een ketjap/gembermarinade maar dat is natuurlijk niet voor alle gerechten geschikt.
Ik weet niet hoe "pittig gekruid" van de AH smaakt, maar met de juiste kruiden kom je denk ik een heel eind (Chillipoeder en cayennepeper kun je alvast wat pit mee maken).quote:Op vrijdag 24 februari 2006 21:55 schreef MouseOver het volgende:
[..]
Ik quote mezelf even
Iemand enig idee?
Dat kun je natuurlijk nooit concluderen. Dat jij nooit ziek bent geweest geldt dat natuurlijk niet voor de 10.000 andere kinderen...quote:Op zaterdag 25 februari 2006 10:38 schreef SaskiaR het volgende:
(ben nu 26, en nooit ziek, dus dat je vlees nodig hebt als kind is ook onzin).
Oh jawel, 'deze kant op' kan dat wel.quote:Op zaterdag 25 februari 2006 11:22 schreef the_disheaver het volgende:
Dat kun je natuurlijk nooit concluderen. Dat jij nooit ziek bent geweest geldt dat natuurlijk niet voor de 10.000 andere kinderen...
Probleem met al die vleeseters is dat ze denken dat vlees, zuivel e.d. de bronnen zijn voor alle stoffen. Terwijl juist niet alles goed binnen krijgen. En gemiddelde mens eet tegenwoordig ook amper fruit e.d.quote:Op vrijdag 10 maart 2006 07:51 schreef Vork het volgende:
Ach, als kind (en trouwens ook als volwassen mens) moet je gewoon goed en gezond eten om de kans op ziekte en andere problemen te doen verminderen. Dat kan zowel met als zonder vlees, als je er maar voor zorgt dat je afwisselend eet en ale je belangrijke stoffen binnen krijgt.
Wel erg tegenstrijdig. Het is een stuk makkelijker geworden en het was vroeger ook goed te doen?quote:Dat laatste is tegenwoordig wel een heel stuk makkelijker geworden voor vegetariers, maar was vroeger ook zeer goed te doen.
ja idd.quote:Het voordeel dat veel vegetariers hebben, is dat ze door het weglaten van vlees in hun eetpatroon, veel meer op zijn gaan letten op wat ze eten, hoeveel en of ze van alle belangrijke stoffen wel genoeg binnen krijgen en daardoor zichzelf minder snel te kort doen wat eten betreft, dan iemand die er eigenlijk praktisch nooit bij stil staat en al jaren enkele tekorten opbouwt.
Dat zeker.quote:Ik durf niet te beweren of wel of geen vlees en wel of geen zuivel gezonder is, maar als je je bewust bent van wat je eet, dan gaat het in ieder geval een hele hoop narigheid schelen.
Helderquote:Op zaterdag 11 maart 2006 00:25 schreef Viking84 het volgende:
Ja dat dus.
Al een tijdje loop ik met het idee rond om vegetariėr te worden. Lange tijd leek het me ondoenlijk om zonder vlees te leven, maar ik merk dat het even van mijn vlees me steeds meer tegen staat. Niet alleen vanwege de dieren, maar ook vanwege mijn groeiend geloof in reļncarnatie en het feit dat vlees erg vatbaar is voor allerlei ziektes: BSE, MKZ en nu weer de vogelgriep. Dus, redenen te over om geen vlees meer te eten.
Het verleden moet je gebruiken om van te leren, de fouten te bekijken, en de goede dingen. Niet om direct besluiten mee te maken. Vroeger had de mens vlees nodig. Maar de wereld is veranderd. De mens is veranderd.quote:Maar, er zijn ook redenen om juist wél vlees te eten:
is het niet de bedoeling dat de mens vlees eet? De oermens at ook vlees en in de dierenwereld is het eten en gegeten worden. Waarom zou dat voor de mens anders zijn?
voor vegetariers absoluut niet nodigquote:mis je niet belangrijke vitaminen als je geen vlees eet? Het is toch onnatuurlijk om een pilletje te slikken om toch maar de nodige bouwstoffen binnen te krijgen?
Dat klinkt geheel niet flauw. Ik heb het me ook vaak genoeg afgevraagd, en er schijnen mensen te zijn die ook geen planten eten die daardoor dood zijn gegaan (eigenlijk dus alleen maar appels enzo).quote:en dit klinkt misschien een beetje flauw, maar waarom zou je geen vlees eten, maar wel planten? Misschien hebben planten ook wel gevoel, maar ben je je daar minder van bewust omdat planten geen emoties tonen (al kun je daar over twisten, zie ook James Redfield - de Celestijnse Belofte).
Grootste probleem is niet gebrek aan voedingsstoffen. Als je lekkere gerechten hebt ontdenkt, denk ik ook niet dat je vlees mist (ik had het totaal niet, maar geen idee hoe het bij jou zit natuurlijk). Als je maar wat te koken hebt, zal de drang op vlees denk ik snel genoeg verdwijenen. Eerder is het sociale een groter probleem: Als je bij iemand gaat eten, vragen of ze vegetarisch willen koken.quote:hoe moet ik het in godsnaam aanpakken om geen vlees meer te eten? Het maakt een groot deel uit van mijn leven en vaak ben ik me er niet eens van bewust dat ik geen vlees eet, omdat ik vlees eten associeer met avondeten en niet met de lunch. Zo eet ik vaak een boterham met ham of boterhamworst en pas als ik m'n tanden erin zet, bedenk ik me: goh, ja dat is eigenlijk ook vlees
en dan last but not least: wat kan ik op tafel zetten als er geen vlees in mag zitten? Ik zit op internet wel eens te surfen naar vegetarische websites, maar ik kom altijd gigantisch ingewikkelde dingen tegen. Daar heb ik niet zoveel zin in. Ik wil gewoon alles eten wat ik nu ook eet minus vlees. Dus gewoon macaroni, tortilla's, rijst, aardappeltjes e.d.
Ik denk dat de beste manier om te beginnen is, om gewoon minder vlees te eten, dus bijv 2 dagen per week en niet meer.
Maar dat lijkt me al een hele klus.
Valt opzich mee. Er zijn soja vervangers voor veel zuiver. Maar dat komt idd eventueel later wel.quote:Veganist word ik sowieso (de komende jaren iig) niet. Dan zou er al helemaal niets meer over blijven om te eten
Ik hoop dat het wat duidelijk is gebleven...quote:Nou, ik ben benieuwd naar de reacties van doorgewinterde vegetariėrs
Hai Furbquote:Op zaterdag 11 maart 2006 01:49 schreef Furby het volgende:
Mooi voorbeeld van een iets waarom fok saai is nu. We hebben alle topics wel gehad. Dit onderwerp pas een keer of 100 en je bent een eikel als je geen vlees eet.
klopt niet helemaal hé? Klagen over het onderwerp, maar toch wel 'inhoudelijk' willen reageren...quote:Op zaterdag 11 maart 2006 01:49 schreef Furby het volgende:
Mooi voorbeeld van een iets waarom fok saai is nu. We hebben alle topics wel gehad. Dit onderwerp pas een keer of 100 en je bent een eikel als je geen vlees eet.
Heb jij er problemen mee dat ik iets niet eet?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 02:05 schreef Repeat het volgende:
Mźn, als je niet eens meer een lekker stuk vlees kunt eten kan je je net zo goed meteen verhangen.
Is namelijk zo leuk bij kerst, zit jij met je sojarijstewafels terwijl de rest aan een hert zit ofzo...
En dus?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 03:03 schreef cerror het volgende:
Ik dacht dat we omnivoor waren.
Misschien kijk ik dan minder ver terug. Ik legde meer een vergelijking met 20 a 30 jaar geleden, toen de vleesvervangers (of kunstvlees zoals het toen nog dikwijls werd genoemd) slechts beperkt verkrijgbaar waren en meestal ook nieteens eetbaar. Het makkelijke zit 'm in de tegenwoordig vrij ruime keuze aan producten die voor de consument duidelijk zijn, waar ze voor dienen. Het is nou eenmaal makkelijker om je vlees te vervangen met een vleesvervanger dan om zelf aan de slag te gaan om een goede maaltijd in elkaar te zetten waar alles in zit zonder vlees, of iets wat er op zou moeten lijken.quote:Op vrijdag 10 maart 2006 12:21 schreef TechXP het volgende:
Wel erg tegenstrijdig. Het is een stuk makkelijker geworden en het was vroeger ook goed te doen?
Vroeger was vlees altijd nog een luxe product. Sinds de oorlogen is het omhoog gegaan, omdat ze het idee hadden dat iedereen vlees moest kunnen eten. Toen kwam de bioindustrie.
Vegetarisch leven was dus erg iets van vroeger. Vegetarisme en veganisme is dus wat vroeger net zo goed kon als nu.
Meerdere redenen denk ik:quote:Op zaterdag 11 maart 2006 08:13 schreef Isabeau het volgende:
Ik eet trouwens steeds vaker van die vegetarische produkten en ik ben erg verrast dat ze eigenlijk gewoon heel erg lekker zijn! Wat alleen jammer is is dat ze zogenaamd zoveel mogelijk op vlees moeten lijken. Je wilt als vegetariėr geen vlees meer hebben en vervolgens eet je iets dat zoveel mogelijk op vlees lijkt. Vaag hoor.
ik vind dit eigenlijk een beetje een halve oplossing.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 11:33 schreef renzell het volgende:
Een tussenoplossing: biologisch vlees!
De biologische boterhamworst van de appie is echt mjummie!!!
Probeer verder eens wat 'houmous', kikkererwtenpasta op brood! Is ook heerlijk. Of bijvoorbeeld vegetarische pate. Die van zonnatura is weliswaar duur, maar echt heel erg goed (vooral die met champignons). Offe....... roomkaas-achtigen, zoals Philadelphia enzo, eventueel met wat komkommer of tomaat erop. En laten we de avocado niet vergeten! heerlijk los op brood of in combi met kaas! Kortom: keuze te over!!!! Succes!
Hmmmm, ik krijg er trek van....
ja dat had ik dus ook al ja. Zie je in vegetarische recepten dat ergens 'vegetarisch gehakt' in moet. Dus je eet geen vlees, maar wel iets dat als vlees smaakt en er als vlees uit ziet. Dan ben je m.i. gewoon een non vegetariėr in denial.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 08:13 schreef Isabeau het volgende:
Ik eet trouwens steeds vaker van die vegetarische produkten en ik ben erg verrast dat ze eigenlijk gewoon heel erg lekker zijn! Wat alleen jammer is is dat ze zogenaamd zoveel mogelijk op vlees moeten lijken. Je wilt als vegetariėr geen vlees meer hebben en vervolgens eet je iets dat zoveel mogelijk op vlees lijkt. Vaag hoor.
quote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:23 schreef renzell het volgende:
Maar men, wat zijn sommige van die vegetarische burgers lekker!!
Zeker als je naar de biologische winkel gaat, hebben ze zo veel keuze. En ze stappen daar ook steeds meer af van het idee dat het alemaal op vlees moet lijken.
quote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:27 schreef robh het volgende:
Ik vind het altijd jammer wanneer mensen besluiten om vegetarier te worden
God schiep de koe, niet de vegaburger.
nu ja, ik zie iedereen vooral over vlees praten.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:40 schreef krakkemieke het volgende:
Nee, vegetariers eten geen beesten, dus ook geen vis.
vroeger, toen de vis nog uit zee kwam, hadden die dieren een vrij leven, denk dat de gedachte van veel vegetariėrs daar uit voortkomt. ook het knuffelgehalte zal belangrijk zijn.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:53 schreef Isabeau het volgende:
Er zijn anders genoeg vegetariėrs die juist wčl vis eten. Heb ik altijd een vaag iets gevonden, alsof een vis geen dier is.
Dat heb ik altijd zo ... euh.... "vreemd" gevonden, dat men vleesvervangers er uit liet zien als vlees. Zoiets als dat je tegen bont bent en daarom een nepbontmantel draagt.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:23 schreef renzell het volgende:
Maar men, wat zijn sommige van die vegetarische burgers lekker!!
Zeker als je naar de biologische winkel gaat, hebben ze zo veel keuze. En ze stappen daar ook steeds meer af van het idee dat het alemaal op vlees moet lijken.
Vis komt tegenwoordig niet meer uit zee? Waarvandaan dan? Het Regenwoud?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:55 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
vroeger, toen de vis nog uit zee kwam, hadden die dieren een vrij leven, denk dat de gedachte van veel vegetariėrs daar uit voortkomt. ook het knuffelgehalte zal belangrijk zijn.
kan je je die chinees nog herinneren in grazend nederland? die alles precies zo namaakte als het echte product. tot aan de inktvis toe. dat was dan wel weer mieters.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat heb ik altijd zo ... euh.... "vreemd" gevonden, dat men vleesvervangers er uit liet zien als vlees. Zoiets als dat je tegen bont bent en daarom een nepbontmantel draagt.
kwekerijen.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vis komt tegenwoordig niet meer uit zee? Waarvandaan dan? Het Regenwoud?
Het knuffelgehalte van een zoute haring ligt natuurlijk vele malen hoger dan dat van een klein lief onschuldig lammetjequote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:55 schreef zoalshetis het volgende:
vroeger, toen de vis nog uit zee kwam, hadden die dieren een vrij leven, denk dat de gedachte van veel vegetariėrs daar uit voortkomt. ook het knuffelgehalte zal belangrijk zijn.
Wel eens op een zalmkwekerij geweest?quote:
ik was anders gek op mijn guppies anders, hoorquote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:55 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
vroeger, toen de vis nog uit zee kwam, hadden die dieren een vrij leven, denk dat de gedachte van veel vegetariėrs daar uit voortkomt. ook het knuffelgehalte zal belangrijk zijn.
ja, in noorwegen. in een bassin. steeds een stapje verder. met lekker gezond voer enzo, want de controles zijn minimaal.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wel eens op een zalmkwekerij geweest?
Waarom eten we dan geen baby's. Die dingen zijn spuuglelijk...quote:Op zaterdag 11 maart 2006 13:02 schreef milagro het volgende:
[..]
ik was anders gek op mijn guppies anders, hoor
alleen de guppies waren niet zo gek op elkaar
maar idd, het knuffelgehalte speelt zeker een rol, een konijn is zo veel zieliger want zoveel schatitiger.
Ja, en dat terwijl wild vangst een grotere bedreiging is het zeeleven dan de kweekerijen. Vegetariers eten geen vis. Er zijn echter ook mensen die wel vis eten maar zich toch vegetarier noemen.quote:
Je vergeet nog te vermelden dat ze ook nog godsdienst wetenschappen studeerd..quote:Op zaterdag 11 maart 2006 13:00 schreef Xebrozius het volgende:
Je bent lesbisch, schopt huisgenoten uit bed omdat ze niet passen in jouw standaard van leven, bent een controlfreak en nu wil je ook nog eens vegetarisch worden. Hoeveel mensen in jouw omgeving wil je tot waanzin drijven?
PS: schaf wel sandalen en een tuinbroek aan, want dan is het stereotype beeld van een geitenwollensokken linksdraaiende macrobiotische feministische lesbo compleet.
Nee, kwekerijken zijn nu juist een grotere bedreiging, men gebruikt veel vis voor vismeel, om daar pellets van te persen en die aan zalmen enzo te voeren om daar onder de streep weinig vis van over te houden.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 13:03 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Ja, en dat terwijl wild vangst een grotere bedreiging is het zeeleven dan de kweekerijen. Vegetariers eten geen vis. Er zijn echter ook mensen die wel vis eten maar zich toch vegetarier noemen.
niet!quote:Op zaterdag 11 maart 2006 13:02 schreef Xebrozius het volgende:
[..]
Waarom eten we dan geen baby's. Die dingen zijn spuuglelijk...
Laten we wel zijn, als je echt wat wil doen voor het milieu neem je geen kinderen.quote:
ja hetero's sowieso natuurlijk, planten zich voort namelijk, al dan niet bewust of gewenst, de kans erop is altijd aanwezigquote:Op zaterdag 11 maart 2006 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Laten we wel zijn, als je echt wat wil doen voor het milieu neem je geen kinderen.
Op lange termijn is een kinderloze steaketende autorijder beter voor het milieu dan een fietsende vegetarier met zijn / haar kinderen achterop
ja dat vroeg ik me dus ook af.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:33 schreef milagro het volgende:
uuuh eten vegetariers wel vis?
oh ik hoorde van een vegetarier eens, dat dat mag, omdat dat een afvalproduct isquote:Op zaterdag 11 maart 2006 14:20 schreef Viking84 het volgende:
[..]
ja dat vroeg ik me dus ook af.
En hoe zit het eigenlijk met het dragen van leer? Ik heb een prachtig stel soldatenkissies , maar dat mag dan zeker ook niet meer?
ja dat weet ik niet hoor, dat knuffelgehalte. Konijnen worden ook gegeten door Nederlanders en hebben toch een hoog knuffelgehalte. Ook honden (en ook katten?) worden gegeten in Aziė, dus blijkbaar hebben die daar geen hoog knuffelgehalte of is knuffelgehalte cultuurbepaald.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 12:55 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
vroeger, toen de vis nog uit zee kwam, hadden die dieren een vrij leven, denk dat de gedachte van veel vegetariėrs daar uit voortkomt. ook het knuffelgehalte zal belangrijk zijn.
als je het leer gebruik van dieren die toch dood zijn (natuurlijke omstandigheden!), is het sowieso wel ok, vind ik, maar als je speciaal dieren gaat afschieten...quote:Op zaterdag 11 maart 2006 14:21 schreef milagro het volgende:
[..]
oh ik hoorde van een vegetarier eens, dat dat mag, omdat dat een afvalproduct is
sandalen heb ik! . Tuinbroek zal ik nooit hebbenquote:Op zaterdag 11 maart 2006 13:00 schreef Xebrozius het volgende:
Je bent lesbisch, schopt huisgenoten uit bed omdat ze niet passen in jouw standaard van leven, bent een controlfreak en nu wil je ook nog eens vegetarisch worden. Hoeveel mensen in jouw omgeving wil je tot waanzin drijven?
PS: schaf wel sandalen en een tuinbroek aan, want dan is het stereotype beeld van een geitenwollensokken linksdraaiende macrobiotische feministische lesbo compleet.
ja was jij niet die kattenhater? dan lijkt het me idd handig om jou niet als huisgenoot te hebben, want mijn kat lust je rauwquote:Op zaterdag 11 maart 2006 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je vergeet nog te vermelden dat ze ook nog godsdienst wetenschappen studeerd..
Kijk ook in haar fotoboek, en bedenk dan de horror van haar als huisgenote te hebben...
.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 14:23 schreef Viking84 het volgende:
[..]
als je het leer gebruik van dieren die toch dood zijn (natuurlijke omstandigheden!), is het sowieso wel ok, vind ik, maar als je speciaal dieren gaat afschieten...
ja daar zie ik het hypocriete weer niet zo van in. Wel is het niet haalbaar om voor ieder paar leren schoenen dat je koopt uit te zoeken of het dier door natuurlijke omstandigheden aan zijn einde is gekomen of door een schot van de jager.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 14:26 schreef milagro het volgende:
[..]
.
nou, ik vind dat dus hypocriet.
zo kan je overal wel een excuus voor vinden.
ik draag alleen bont van dieren die toch al dood waren , omdat 'jij' zonodig vlees moet eten.
snap je, ik vind het wel erg makkelijk.
dan heb ik iets meer op nog met vega's, die trekken hun standpunt tenminste consequent door
ja doorslaan doe ik wel vaker hč, volgens jouquote:Op zaterdag 11 maart 2006 14:36 schreef milagro het volgende:
nu sla je door, zonder vlees en vis, ben je aangewezen op planten.
wil je echt consequent zijn, dan houd je beter op met eten, all together
maar bont niet en leer wel als afvalproduct geen bezwaar vinden , vind ik gewoon te makkelijk.
als je spreekt over een tweede hands jas, dan geldt dat net zo goed voor schoenen.
want reken maar dat bont als afvalprodukt nog steeds op bezwaren zal stuiten.
een bontjas is echter meer herkenbaar als dood beest dan een schoen
Vegetariers eten geen vis. Daar is geen discussie over. Of vegetariers wel leer dragen, tja dat verschilt per persoon.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 14:20 schreef Viking84 het volgende:
[..]
ja dat vroeg ik me dus ook af.
En hoe zit het eigenlijk met het dragen van leer?
Als het zuivel op een biologische manier gewonnen wordt, dan heb ik er weinig tegen. Melk drink ik niet, eieren ook nauwelijks, maar zonder kaas kan ik niet.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 14:51 schreef Viking84 het volgende:
[..]
ja doorslaan doe ik wel vaker hč, volgens jou
Bont vind ik eigenlijk ook geen bezwaar, zolang er maar geen dier speciaal voor gedood is.
Toch zal ik zelf nooit een bontjas aantrekken en iedere bontjasdrager uitmaken voor dierenbeul. En het is inderdaad vrij hypocriet om dan wel leer te dragen, maar zoals jij al zei: bont is veel duidelijker herkenbaar als dood best dan een schoen. Maar als je echt goed bezig wilt zijn, ben je veganist. Tot 5 minuten geleden zag ik het nut van veganisme niet in, tot ik in m'n gedachten 100 koeien op een rij leeggezogen zag worden met hun uiers aan een melkmachine. Dan denk ik met weemoed terug aan de tijd dat koeien nog geen melkmachines waren en de boer en z'n gezin en het kalfje de enigen waren die die melk dronken.
Dat kun je toch wel als dierenmishandeling zien. Moest je kersverse moeders eens met hun borsten aan een melkmachine leggen. Dat is toch net zo gerechtvaardigd (of juist ongerechtvaardigd, hangt er vanaf hoe je het bekijkt) als een koe aan een machine leggen?
Oh, Je hebt een kat?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 14:26 schreef Viking84 het volgende:
[..]
ja was jij niet die kattenhater? dan lijkt het me idd handig om jou niet als huisgenoot te hebben, want mijn kat lust je rauw
Goed, het lijkt me duidelijk dat jij beter hebt opgelet bij Nederlands, en ik bij ethiek, moraaltheologie en biologie.quote:oh ja, tussen haakjes: onvoltooid tegenwoordige tijd enzo
Met zalm noem je natuurlijk direct het extreemste voorbeeld. Neem wel gekweekte vis uit het groene rijtje. Maar de huidige visvraag kan gewoon niet alleen enkel door wildvanst verkregen worden. Natuurlijk is wild beter, maar leegvanst of verwoeste zeebodems nou totaal niet.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 13:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, kwekerijken zijn nu juist een grotere bedreiging, men gebruikt veel vis voor vismeel, om daar pellets van te persen en die aan zalmen enzo te voeren om daar onder de streep weinig vis van over te houden.
Je kan beter een wildgevangen haring, sardien, heek, harder of wijting eten, ipv dat deze tot vismeel verwerkt worden en met kleurstoffen vermengt aan zalmen gevoerd worden.
Die van forel of paling is precies zoquote:Op zaterdag 11 maart 2006 15:24 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Met zalm noem je natuurlijk direct het extreemste voorbeeld.
Hoe bedoel je?quote:Neem wel gekweekte vis uit het groene rijtje.
Nee, en daarom is iemand zonder kinderen op de lange termijn ook milieuvriendelijker.quote:Maar de huidige visvraag kan gewoon niet alleen enkel door wildvanst verkregen worden. Natuurlijk is wild beter, maar leegvanst of verwoeste zeebodems nou totaal niet.
Mag? Natuurlijk zou een vegetarier dat mogen, als een vleeseter dat wel mag. Je bent misschien niet erg consuquent, maar wel (tenminste, in meeste gevallen) diervriendelijker dan vleeseters.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Men vraagt zich hier af of een vegetarier vis mag eten, maar mag een vegetarier een huisdier hebben lijkt me ook een heel relevante vraag.
ja maar als we allemaal zo milieuvriendelijk zouden zijn, op die wijze, dan hebben we ook weer een probleemquote:Op zaterdag 11 maart 2006 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die van forel of paling is precies zo
[..]
Hoe bedoel je?
[..]
Nee, en daarom is iemand zonder kinderen op de lange termijn ook milieuvriendelijker.
Wat voor een probleem is dat?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 15:31 schreef milagro het volgende:
[..]
ja maar als we allemaal zo milieuvriendelijk zouden zijn, op die wijze, dan hebben we ook weer een probleem
nou . ik zeg toch " op die manier" dan doel ik dus op geen kinderen nemenquote:Op zaterdag 11 maart 2006 15:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat voor een probleem is dat?
Iedereen vegetarier en doorfokken is iig geen optie.
hoe kun je een probleem hebben als je zelf er niet eens bent??quote:Op zaterdag 11 maart 2006 15:38 schreef milagro het volgende:
[..]
nou . ik zeg toch " op die manier" dan doel ik dus op geen kinderen nemen
door het probleem op die manier op te lossen, los je jezelf dus ook op.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:29 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
hoe kun je een probleem hebben als je zelf er niet eens bent??
Maarje hoeft niet te stoppen. Wel verminderen.
Ik denk dat het met een kat in ieder geval nog beter vertoeven is dan met een mens als jij en daar heb ik graag een lieve duit voor over, al kan ik er 100 gezinnetjes in Afrika mee voedenquote:Op zaterdag 11 maart 2006 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
-knip-
meen je dat nou?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 15:27 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Mag? Natuurlijk zou een vegetarier dat mogen, als een vleeseter dat wel mag. Je bent misschien niet erg consuquent, maar wel (tenminste, in meeste gevallen) diervriendelijker dan vleeseters.
Ik zeg overigens niet dat ik huisdierbezit niet afkeur. Juist wel, net als dierentuinen...
Dit is wel heel erg off topic, maar je hebt (vegetarische) geloofsgemeenschappen, zoals de Rozenkruisers die net willen dat de mens uitsterft en daarom niet aan voortplanting doen. Hoewel het per lid zal verschillen of men zich daar ook werkelijk aan houdt.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:36 schreef milagro het volgende:
[..]
door het probleem op die manier op te lossen, los je jezelf dus ook op.
1,70?? Wat heb je in vredesnaam gekocht dan, meestal heb je 2 voor 2,20.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:45 schreef Viking84 het volgende:
Oh ja, beste mensen: ik heb vandaag mijn eerste vegaburger gehaald, die ik morgen heerlijk ga oppeuzelen. Wat zijn die krengen duur trouwens . Daar word ik minder vrolijk van. Eén stukje vlees voor 1,70, hallo. En vegetarisch gehakt heb ik ook niet gezien. Had direct al mijn eerste dilemma, want mijn huisgenoot die wilde iets met gehakt eten of bobotie. Dus ja, toen kreeg ik direct al klachten. Maar hij zei dat ik het wel zelf moest weten en als ik dat wilde, moest ik het gewoon proberen (we koken eten/altijd samen, dus vandaar dat je dan die situaties krijgt).
Overigens ben ik nu in de testfase en zal ik vast nog wel eens een stukje vlees peuzelen. Ik vind echter dat ik het aan mezelf verplicht ben om het eens te proberen. Het is een experiment
Ja, daar was ik ook al achter Ik beschouw het nu dan ook als een experiment. Kijken hoe het bevalt en niet direct zo rigide te werk gaan.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:45 schreef MouseOver het volgende:
Waarom maak je je zo druk over wat "moet" of over wat consequent is? Je bent geen machine en "moeten" is in deze context ook een beetje dwangmatig.
Het is net als met lijnen, hoe strengere eisen je jezelf gaat opleggen hoe zekerder je ervan kunt zijn dat je het niet lang volhoudt. Ga voor de lol gewoon eens wat vaker vleesvervangers kopen en kijk hoe je erin rolt. Op die kant en klare knorr zakjes (die gele zakjes met poeder) staan ook altijd variaties om ze vleesloos te maken.
Oja, en laat valess vooral liggen want 3/4 van de mensen vind dat niet te vreten.
een marokkaanse burger, op basis van kikkererwten of zoiets. Ja er was niet echt bijzonder veel keus. Viel me een beetje tegen. Er zit hier in de stad ook een natuurwinkel. Misschien moet ik daar eens gaan kijken?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:47 schreef MouseOver het volgende:
[..]
1,70?? Wat heb je in vredesnaam gekocht dan, meestal heb je 2 voor 2,20.
gewoon appie?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:49 schreef Viking84 het volgende:
[..]
een marokkaanse burger, op basis van kikkererwten of zoiets. Ja er was niet echt bijzonder veel keus. Viel me een beetje tegen. Er zit hier in de stad ook een natuurwinkel. Misschien moet ik daar eens gaan kijken?
Bij welke winkel was dat? Of is vegetaries altijd duurder dan vlees?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:49 schreef Viking84 het volgende:
[..]
een marokkaanse burger, op basis van kikkererwten of zoiets. Ja er was niet echt bijzonder veel keus. Viel me een beetje tegen. Er zit hier in de stad ook een natuurwinkel. Misschien moet ik daar eens gaan kijken?
Dat kun je een kat die Taco heet eigenlijk niet aandoen neequote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:54 schreef krakkemieke het volgende:
Of eerder boodschappen doen?
Ik hoop alleen dat je niet wilt dat je kat vegetarier wordt.
Tja, zo een kat spreekt je natuurlijk niet tegen.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:36 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Ik denk dat het met een kat in ieder geval nog beter vertoeven is dan met een mens als jij en daar heb ik graag een lieve duit voor over, al kan ik er 100 gezinnetjes in Afrika mee voeden
Dat zou je reinste dierenmishandeling zijnquote:Ja, en mbt je opmerking dat mijn kat ook vlees eet, daar heb je een punt. Eigenlijk zou ik hem ook alleen maar rijst en macaroni moeten geven.
Maar 1/4de wel, dus probeer het 1 keertje. 1 tip: gooi er geen zout overheen 2 keer gehad, en zelf vind ik het niet lekker...quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:45 schreef MouseOver het volgende:
Oja, en laat valess vooral liggen want 3/4 van de mensen vind dat niet te vreten.
ken je die kleine stukjes (lijken op kipnuggets, maar dan glad) bij ah?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:45 schreef MouseOver het volgende:
Waarom maak je je zo druk over wat "moet" of over wat consequent is? Je bent geen machine en "moeten" is in deze context ook een beetje dwangmatig.
Het is net als met lijnen, hoe strengere eisen je jezelf gaat opleggen hoe zekerder je ervan kunt zijn dat je het niet lang volhoudt. Ga voor de lol gewoon eens wat vaker vleesvervangers kopen en kijk hoe je erin rolt. Op die kant en klare knorr zakjes (die gele zakjes met poeder) staan ook altijd variaties om ze vleesloos te maken.
Oja, en laat valess vooral liggen want 3/4 van de mensen vind dat niet te vreten.
ja dat was bij de Albert Heijn (Korenbeurs in Groningen, voor wie daar bekend is)quote:
1.70 voor 1 stuk is best wel duur inderdaad. Ik heb enkel vleesvervangers gezien wat tussen de 1.70 en 2,50 lag voor 2 stuks.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 16:53 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Bij welke winkel was dat? Of is vegetaries altijd duurder dan vlees?
Ik zag ze liggen En ook dat spul wat 3/4 vies zou vinden Ben jij zelf eigenlijk vega, zoalshetis?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:37 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ken je die kleine stukjes (lijken op kipnuggets, maar dan glad) bij ah?
heerlijk met sugarsnaps, tagliatella en bospaddestoelen
ach, die is mij te klein... Woon je in het centrum?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:38 schreef Viking84 het volgende:
[..]
ja dat was bij de Albert Heijn (Korenbeurs in Groningen, voor wie daar bekend is)
Die kleine vielen wel mee (6 in een pakje) qua zoutgehalte. Die grotere (2 in 1 bak) was te zout...quote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:39 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Ik zag ze liggen En ook dat spul wat 3/4 vies zou vinden Ben jij zelf eigenlijk vega, zoalshetis?
te klein Volgens mij is het de grootste AH van Groningen, hoor Ik woon niet in het centrum, maar ga vaak wel speciaal naar het centrum om naar de Korenbeurs te gaan Wat bedoel je met 3 of 5 AH? Nee, het spul van AH is niet altijd per twee verpakt. Alle vegetarische burgers waren per stuk.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:41 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
ach, die is mij te klein... Woon je in het centrum?
Irritant, je heb er 4 AH's echt in het centrum, maar het zijn allemaal winkel nr 3's. Waarom niet eentje minder, en ergens anders een 5 winkel van maken...
Al woon ik gelukkig 3 minuten van een 5-AH. Maar het spul van AH is naar mijn weten altijd per 2 verpakt. Was het totaal 3,40?
edit: overigens is er bij AH geen prijsverschil bij de verschillende winkels (met uitzondering van de AH to go)
quote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:48 schreef Viking84 het volgende:
[..]
te klein Volgens mij is het de grootste AH van Groningen, hoor Ik woon niet in het centrum, maar ga vaak wel speciaal naar het centrum om naar de Korenbeurs te gaan Wat bedoel je met 3 of 5 AH? Nee, het spul van AH is niet altijd per twee verpakt. Alle vegetarische burgers waren per stuk.
http://www.ah.nl/winkelformules/quote:Alle winkels hebben allemaal een nummer van 1 tot 5 op de deur. Deze nummers zeggen iets over de grootte van de winkel. De allerkleinste hebben een 1, de allergrootste een 5.
Idd zeer goed te doenquote:Op zaterdag 11 maart 2006 17:37 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
ken je die kleine stukjes (lijken op kipnuggets, maar dan glad) bij ah?
heerlijk met sugarsnaps, tagliatella en bospaddestoelen
En eet je dan gewoon kaas uit de supermarkt of doe je ook nog de moeite vegetarische kaas te kopen?quote:Op zaterdag 11 maart 2006 15:17 schreef the_disheaver het volgende:
Als het zuivel op een biologische manier gewonnen wordt, dan heb ik er weinig tegen. Melk drink ik niet, eieren ook nauwelijks, maar zonder kaas kan ik niet.
net ff gecheckt en je hebt gelijk Er zit zo'n stuk karton overheen, waardoor ik het niet goed kon zien. Tijdje geleden dat ik in Selwerd was (woon nu in Rivierenbuurt), maar het zou inderdaad goed kunnen dat die groter is, hoewel Vinkhuizen volgens mij nog groter is. Maar natuurlijk heeft niet elk filiaal dezelfde producten. Ze liggen ook zo dicht bij elkaar.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 18:01 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
[..]
http://www.ah.nl/winkelformules/
Akerkhof 1, Groningen
Winkelgrootte 3
(http://www.ah.nl/albertheijn/winkelinformatie/filialen.jsp?cityName=Groningen)
De vega burgers zijn absoluut niet allemaal per stuk. In de groenteburger van 1,70 zitten er 2. Ze zitten opelkaar, dus misschien valt het niet erg op...
Korenbeurs heeft veel dingen niet. Echt groot noem ik hem niet. De ah in selwerd is een stuk groter. 1 ding wat een nr 3 winkel niet heeft en een 5 wel is de Wasa runda kaneel knackerbrod.
Ik krijg ook vaak die opmerking, waarom maak je dan iets dat op vlees lijkt en ook zo smaakt? Sorry, maar ik denk dat vlees in bijna niks meer op het dier lijkt waarvan het komt (geldt niet voor alle vlees natuurlijk), netjes verpakt in de winkel en met zo weinig mogelijk bloed erbij. Nog veel belangrijker vind ik echter dat 'de typische vleessmaak' in de eerste plaats gemaakt wordt door de kruiden die erin zitten. Als mijn moeder vegetarisch stoofvlees maakt (met een vegetarisch product in) smaakt het heel sterk naar het stoofvlees met echt vlees. Ik heb één tip voor je Viking84: lees eens een goed boek met de filosofie erachter bv 'Animal Liberation/Dierenbevrijding' van Peter Singer. Heel erg goed boek en laat je dieper nadenken over de bio-industrie.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 11:39 schreef Viking84 het volgende:
[..]
ja dat had ik dus ook al ja. Zie je in vegetarische recepten dat ergens 'vegetarisch gehakt' in moet. Dus je eet geen vlees, maar wel iets dat als vlees smaakt en er als vlees uit ziet. Dan ben je m.i. gewoon een non vegetariėr in denial.
dank je voor de tipquote:Op zaterdag 11 maart 2006 20:57 schreef timpie82 het volgende:
Ik heb één tip voor je Viking84: lees eens een goed boek met de filosofie erachter bv 'Animal Liberation/Dierenbevrijding' van Peter Singer. Heel erg goed boek en laat je dieper nadenken over de bio-industrie.
In de supermarkt is ook vega kaas te krijgen. De AH heeft zelfs euroshopper Brie waar vegetarsiche stremsel inzitquote:Op zaterdag 11 maart 2006 19:54 schreef Vanyel het volgende:
[..]
En eet je dan gewoon kaas uit de supermarkt of doe je ook nog de moeite vegetarische kaas te kopen?
Viking zullen we dit topic 1 maken met het vegetariėr topic? Vegetariėrs, verenig hier! Deel 3quote:
ehh, na 11 post in dat topic worden ze allebei gesloten. Als je ze merged dan is ie zowat al vol...quote:
Maakt niet uit, dan gaan we verder in een nieuw Verenigd koninkrijk Vegetariėrs topicquote:Op zondag 12 maart 2006 01:44 schreef the_disheaver het volgende:
ehh, na 11 post in dat topic worden ze allebei gesloten. Als je ze merged dan is ie zowat al vol...
Blijkbaar is er een markt, want de aantal namaakproducten is nog steeds hoger dan aantal gronteschijven ed.Een deel ligt misschien ook wel bij de niet vega's die wel eens vleesloos willen eten. En voor kinderen van vega'ers. Maar die groep is lijkt me niet even groot als de vega's, die w het dus ook welleens moeten eten.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 20:57 schreef timpie82 het volgende:
[..]
Ik krijg ook vaak die opmerking, waarom maak je dan iets dat op vlees lijkt en ook zo smaakt? Sorry, maar ik denk dat vlees in bijna niks meer op het dier lijkt waarvan het komt (geldt niet voor alle vlees natuurlijk), netjes verpakt in de winkel en met zo weinig mogelijk bloed erbij. Nog veel belangrijker vind ik echter dat 'de typische vleessmaak' in de eerste plaats gemaakt wordt door de kruiden die erin zitten. Als mijn moeder vegetarisch stoofvlees maakt (met een vegetarisch product in) smaakt het heel sterk naar het stoofvlees met echt vlees.
Totaal onnodige flame richting mensen die dat spul eten.quote:Op zaterdag 11 maart 2006 11:39 schreef Viking84 het volgende:
ja dat had ik dus ook al ja. Zie je in vegetarische recepten dat ergens 'vegetarisch gehakt' in moet. Dus je eet geen vlees, maar wel iets dat als vlees smaakt en er als vlees uit ziet. Dan ben je m.i. gewoon een non vegetariėr in denial.
Bullshit? Het is gewoon de naam. Vlees is het weefsel van gewervelde dieren. Vis dat van vissen.quote:Op zondag 12 maart 2006 17:49 schreef m021 het volgende:
[..]
Daarnaast is het natuurlijk grote bullshit dat vis geen vlees zou zijn. Waar is een vis dan van gemaakt? Planten?
Nee, het gaat om het feit dat die producten er uit zien als vlees, en smaken als vlees. Niet het feit dat het te makelijk is om aan een lekker vleesvervanger te komen.quote:Op zondag 12 maart 2006 17:49 schreef m021 het volgende:
[..]
Totaal onnodige flame richting mensen die dat spul eten.
Ik ben al mijn hele leven vegetariėr, en sinds de komst van "dat spul dat er zo uitziet als vlees" daar dankbaar gebruik van gemaakt. Niet omdat ik iets wil hebben dat er uitziet als vlees, het kan me niks schelen hoe het er uitziet. Maar het is wel bijzonder handig dat het voorgekruid is (10 jaar geleden moest je je soja nog zelf marineren, kruiden, e.d.).
Goed om door iemand die zelf al 22 jaar gewoon vlees eet een "non vegetariėr in denial" genoemd te worden. Doe het zelf maar eens beter, dan heb je eventueel recht van spreken. Ik kijk al uit naar het eerste topic in KLB "wat duurt het fucking lang om tahoe te bereiden".
Vlees komt bij mij de deur niet in. Dus iemand die veel vlees eet kan beter uit de buurt blijven. Ik vind veel vlees eten getuigen van een denkwijze die in zijn geheel indruist tegen de mijne, het is echt een afknapper te noemen. Zal ook nooit vlees klaar maken, of zoenen met iemand die net een gehaktbal achter de kiezen heeft. Voor mij dus liever geen vleesetervriend.quote:Op woensdag 15 maart 2006 12:27 schreef kruimel_20 het volgende:
Vraagje, zijn er ook mensen die een partner hebben die wel graag vlees eet?
Hoe los je dat op?
Ik eet zelf wel vlees maar ook niet van harte. Ik vind het gewoon niet lekker.
En naar mijn idee is het ook niet echt gezond.
Als ik minder tot geen vlees zou gaan eten dan doe ik dat voor mijn gezondheid en omdat ik het niet lekker vind.
Mijn ouders ook, maar hebben mijn veranderde eetgewoonten met wat gemopper gewoon geaccepteerd. Ik at het gewoon niet meer, mijn moeder móest wel iets anders voor me klaar gaan maken anders was ik ziek geworden oid. Gewoon je kont tegen de krib gooien! .quote:Alleen woon ik nog thuis en daar zijn fanatieke vleeseters dus minderen zal er nu nog niet inzitten.
Ik vries ze nooit in maar als je ze meteen na aankoop in de vriezer doet kan het prima hoor. Staat ook op de verpakking hoe lang en bij welke temperatuur.quote:Ik lees hier ook dat mensen het heel duur vinden al die vlees vervangers.
Maar vlees is ook niet goedkoop. En kun je de vervangers ook invriezen?
Gewoon doen. . Schrap bv. eerst het vlees op je brood, en ga niet meer naar de Mac, MurderKing of de snackbar. Cold turkey stoppen is ook niet zo moeilijk al heb ik in de eerste weken nog wel per ongeluk een worstenbroodje en een bapao verorberd, verstopt vlees . Later kun je dan ook nog gelatine, geplette schildluizen, dierlijk vet, kippenei-eiwit (uit de legbatterij) schrappen als je wil...quote:En hoe kun je het aanpakken als je wilt gaan minderen?
Vleesvervangers kunnen goed ingevroren worden. De meeste zo'n 3 maanden. Handig als je een grote vriesvak hebt als er iets in de bonus isquote:Op woensdag 15 maart 2006 12:27 schreef kruimel_20 het volgende:
Vraagje, zijn er ook mensen die een partner hebben die wel graag vlees eet?
Hoe los je dat op?
Ik eet zelf wel vlees maar ook niet van harte. Ik vind het gewoon niet lekker.
En naar mijn idee is het ook niet echt gezond.
Als ik minder tot geen vlees zou gaan eten dan doe ik dat voor mijn gezondheid en omdat ik het niet lekker vind.
Alleen woon ik nog thuis en daar zijn fanatieke vleeseters dus minderen zal er nu nog niet inzitten.
Ik lees hier ook dat mensen het heel duur vinden al die vlees vervangers.
Maar vlees is ook niet goedkoop. En kun je de vervangers ook invriezen?
En hoe kun je het aanpakken als je wilt gaan minderen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |