abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_31012708
vorige delen:
Vegetariėrs, verenig hiero!
Vegetariėrs, verenig hier! Deel twee.

Andere topics:
Veganisten hier verzamelen!

Links:
vegatopia.com
forum
Vegetarische Restaurantgids

(leuk einde van het vorige topic

Hier weer vriendelijk verder, net zo vriendelijk als voor de diertjes

[ Bericht 21% gewijzigd door Blues op 08-12-2005 18:30:38 ]
pi_31023590
Fipo!!!

Broodjes humus roeleren, trouwens.
pi_31025726
TVP

Ik heb niet echt iets te melden
Mon 'en!
pi_31036359
Vedgies heerschen
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
  donderdag 29 september 2005 @ 20:10:10 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31036958
Wat eet een vegetarier eigenlijk s'middags op zijn brood?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31037079
Kaas, jam, salades, pindakaas, muisjes, vegetarische dingen van AH, duopenoti

Ja ik drink melk. Heeel weinig, want ik ben gestopt met het drinken van zuivel en ben overgestapt op sojamelk (nog wel in koffie en ook kaas). Dit omdat sojamelk gewoon veel gezonder is en ongeveer even lekker
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
  donderdag 29 september 2005 @ 20:19:51 #7
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31037324
Aan wat voor salades moet ik dan bijvoorbeeld denken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31042052
Komkommer, eiersalade, pastasalade.. whatever.

En ik eet ook best veel sandwichspread..
Mon 'en!
pi_31042664
Ik wou 'vroeger' ook best graag hartig op brood. Maar toen ik op kamers ging, ging dat best hard omlaag, net als vlees in warmeten btw. Maar ik mis vlees bij het brood totaal niet (enige probleem is vaak nog broodjeszaken die erg vaak erg veel vlees gebruiken)

Vegetarische broodbeleg niet, kaas, jam, pindakaas, muisjes appelstroop ed wel. Aan salades had ik nog niet gedacht!
  vrijdag 30 september 2005 @ 10:04:37 #10
3878 Vork
Manisch creatief
pi_31051450
Ik eet voornamelijk kaas op m'n brood, zowel vast als smeerbaar. Soms wat jam of gewoon boter en wat suiker, hagelslag, honing, kaassouflee's of dingen met sla, komkommer, paprika, al dan niet nog met een of andere dressing (ja het kan allemaal). Er is nog zoveel keuze wat broodbeleg betreft. Ik denk dat een vegetarier zich daar wel het minste zorgen om hoeft te maken.
pi_31052878
Sinds ik op een zuivel- en notenloos dieet zit, moet ik dus wel even nadenken wat ik op brood eet!

Geen kaas, geen pindakaas, geen chocopasta etc.

Dus nu: groente op brood. Soms alleen tomaat en komkommer, soms de hele verzameling: avocado, tomaat en rucolasla. Met peper en zout heel lekker. .
Verder ben ik geen fan van vleesvervangers, maar de vegetarische pate van de AH is best wel lekker, en zonder melkbestanddelen. 8 Jaar vego, en nooit geweten dat dat er was. Simpelweg nooit in het broodvleeschap gekeken
pi_31086445
Ik houd van hartig. Op mijn brood zit dan ook vaak (vegetarische) kaas, en vegetarische gerookte ham van de AH. Liefst met een klodder mosterd erbij.

@marsterretje: welke paté bedoel je? Die worstjes die bij de gewone vleeswaren op brood liggen? Ik vind de filet americain-variant daarvan ook best te pruimen. Zeker als je daar een berg peper op gooit.
  zondag 2 oktober 2005 @ 01:03:24 #13
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_31103836


[ Bericht 100% gewijzigd door PLAE@ op 02-10-2005 01:03:33 ]
pi_31103971
quote:
Op zaterdag 1 oktober 2005 15:13 schreef Cat_Byte het volgende:
Ik houd van hartig. Op mijn brood zit dan ook vaak (vegetarische) kaas, en vegetarische gerookte ham van de AH. Liefst met een klodder mosterd erbij.

@marsterretje: welke paté bedoel je? Die worstjes die bij de gewone vleeswaren op brood liggen? Ik vind de filet americain-variant daarvan ook best te pruimen. Zeker als je daar een berg peper op gooit.
Tuinkruiden is het lekkerst, maar bijna allemaal zijn ze lekker
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
  zondag 2 oktober 2005 @ 03:19:01 #15
97955 Axioma
ik denk tegendraads mee
pi_31105966
een vriend van me heeft een vegetarische vriendin voor wie hij wil koken (iets wat toch vaak mis lijkt te gaan, althans een lekker vegetarisch gerecht zien te vinden). Hebben jullie nog recepten om zowel vega's als niet vega's aan te tonen dat vegetarisch eten wel degelijk lekker is?
- Live Life Live -
Een axioma is in de wiskunde en logica sinds Euclides en Aristoteles een niet te bewijzen, maar als grondslag aanvaarde stelling; een axioma kan als zelf als bewijs voor andere stellingen dienen.
pi_31107482
quote:
Op zaterdag 1 oktober 2005 15:13 schreef Cat_Byte het volgende:


@marsterretje: welke paté bedoel je? Die worstjes die bij de gewone vleeswaren op brood liggen? Ik vind de filet americain-variant daarvan ook best te pruimen. Zeker als je daar een berg peper op gooit.
Ja die ja. Ze zijn redelijk te eten, de tuinkruiden zijn vind ik de beste. En, er zit geen melk(producten) in.
  zondag 2 oktober 2005 @ 10:39:58 #17
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_31107502
quote:
Op donderdag 29 september 2005 12:20 schreef marsterretje het volgende:
Broodjes humus roeleren, trouwens.
Yum! Lekker een zelfgebakken snee donker brood met humus en daarop een stuk geroosterde paprika
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_31107512
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 03:19 schreef Axioma het volgende:
een vriend van me heeft een vegetarische vriendin voor wie hij wil koken (iets wat toch vaak mis lijkt te gaan, althans een lekker vegetarisch gerecht zien te vinden). Hebben jullie nog recepten om zowel vega's als niet vega's aan te tonen dat vegetarisch eten wel degelijk lekker is?
Maak je wel eens lasagne? Mooi, dat kan prima zonder vlees.

Vervang het gehakt door veel groenten, paprika is aan te raden.

Knal er een xtra laag in, gemaakt van geroerbakte spinazie. Eerst uitje bakken, dan spinazie erbij (mmmm 5 ons) en laten slinken.

Je hebt dus twee soorten inhoud in de lasagne, een laag tomaten-groente spul, en een laag spinazie spul.

Lukt bijna altijd, ziet er mooi uit en is ook nog eens lekker.
pi_31107522
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 10:39 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Yum! Lekker een zelfgebakken snee donker brood met humus en daarop een stuk geroosterde paprika
Aan het eten as we speak! .
  zondag 2 oktober 2005 @ 10:49:37 #20
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_31107631
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 03:19 schreef Axioma het volgende:
Hebben jullie nog recepten om zowel vega's als niet vega's aan te tonen dat vegetarisch eten wel degelijk lekker is?
Onderstaand recept heb ik een niet-vego vriendin voorgezet en dat was haar eerste keer echt vego eten. Daarna heeft ze een aantal vegokookboeken aangeschaft omdat ze nu doorheeft dat vegetarisch koken helemaal niet saai, vies en flauw is.

Kikkererwtenstoofschotel met feta

Ingrediėnten
1 courgette
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel milde paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 blik kikkererwten (400 g)
zout en peper
200 g feta (kaas)

Bereiden
Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Uien pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en grof hakken. In pan olie verhitten. Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken. Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen. Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen. Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Feta laten uitlekken en in blokjes snijden. Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen. Blokjes feta erover verdelen. Serveren met couscous of pitabroodjes.



Dit is voor twee grote eters genoeg. Als je ook een voorgerecht hebt en een salade erbij kunnen er 4 mensen van eten. Ik gooi er op het eind altijd een flinke handvol verse koriander door.

------------------------------------

Ook erg lekker:
Paprikalasagne met oude kaas

Ingrediėnten
1 rode ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2/3 pot geroosterde paprika's (a 465 g), in stukken
2 theelepels paprikapoeder
3 eetlepels boter
50 g bloem
500 ml melk
250 g oude kaas, geraspt
250 g lasagnevellen

Materialen
ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter, ingevet

Bereiden
In pan ui in olie goudbruin fruiten. Tomaat en geroosterde paprika toevoegen en aan de kook brengen. Paprikasaus 15 min. laten sudderen en op smaak brengen met paprikapoeder, mespunt suiker, zout en peper. Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan boter verwarmen en bloem erdoor roeren. Gedeelte van melk erbij schenken, aan de kook brengen en met pollepel of garde goed blijven roeren tot geheel glad is. Rest van melk in gedeelten erbij schenken en goed blijven roeren tot gladde saus ontstaat (dit duurt ca. 3 min). Saus minimaal 2 min. doorkoken. Helft van kaas door saus roeren en op smaak brengen met zout en peper. Bodem van ingevette ovenschaal met lasagnevellen bedekken, 1/3 van kaassaus erover verdelen en lasagnevellen erop leggen. Helft van paprikasaus erop scheppen en met lasagnevellen afdekken. Verder laagjes maken van respectievelijk kaassaus, lasagnevellen, paprikasaus, lasagnevellen en met kaassaus eindigen. Lasagne met rest van kaas bestrooien en in midden van oven in 40 min. gaar laten worden.


Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  zondag 2 oktober 2005 @ 13:25:30 #21
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_31111877
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 10:40 schreef marsterretje het volgende:

[..]

Maak je wel eens lasagne? Mooi, dat kan prima zonder vlees.

Vervang het gehakt door veel groenten, paprika is aan te raden.

Knal er een xtra laag in, gemaakt van geroerbakte spinazie. Eerst uitje bakken, dan spinazie erbij (mmmm 5 ons) en laten slinken.

Je hebt dus twee soorten inhoud in de lasagne, een laag tomaten-groente spul, en een laag spinazie spul.

Lukt bijna altijd, ziet er mooi uit en is ook nog eens lekker.
Gehakt vervangen door stukjes pompoen, smaakt heerlijk en zo kom je nog aan je ijzer ook!
pi_31112280
Ik vind de tuinkruiden pate van AH ook het lekkerst . Voor de rest doe ik gewoon kaas, jam en hagelslagachtige dingen op mijn brood.
pi_31114663
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 13:25 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Gehakt vervangen door stukjes pompoen, smaakt heerlijk en zo kom je nog aan je ijzer ook!
Ook een optie, en bovendien een seizoensgroente, dus makkelijk en goedkoop te krijgen. .
pi_31116418
Ik heb gister Tartex gegeten. En wel de variant Pesto...errug lekker! Jammer dat je daarvoor dan weer speciaal naar een natuurwinkel moet gaan. Ik hou meer van alles in 1 keer bij de Appie.
pi_31116830
quote:
Op zondag 2 oktober 2005 15:44 schreef Cat_Byte het volgende:
Ik heb gister Tartex gegeten. En wel de variant Pesto...errug lekker! Jammer dat je daarvoor dan weer speciaal naar een natuurwinkel moet gaan. Ik hou meer van alles in 1 keer bij de Appie.
Vroeger, toen ik een tijd geen suiker at (1997 dacht ik) at ik ook wel eens Tartex. Ik vond het het aller- allervieste wat je op je brood kon smeren. Getver.

Maar toen was er ook nog geen pesto in NL. Misschien dat het nu beter is, who knowes...
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')