abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_33228080
Hoe erg hadden jullie eigenlijk last van Acne toen je met je ROAkuur bent begonnen, daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar?... Ik heb er aardig last van, somige dagen erger andere dagen weer wat minder... Ik heb er last van op mijn gezicht nek schouders en rug... ik ben nu in m'n 3e week ROA (30Mg) en begin nu een klein beetje wat te gaan zien geloof ik, maar ik juig nog niet te vroeg :p

Groetjes justin..
pi_33233454
Hoi..ik ben nieuw op het forum en vandaag ook begonnen met mijn kuur.
Ik kijk al zkr een jaar op het forum maar heb nooit berichten gepost.

Ik zal ff mijn situatie uitleggen:

Ben nu bijna 22 jaar en heb ongeveer vanaf mijn 17e last van acne.
Ik ben denk ik vrij laat begonnen met puberen waardoor ik ook wat later er last van gekregen heb.
De eerst paar jaar ging het wel.....was gewoon vervelend..maarja..het hoorde bij het ouder worden dus ik accpepteerde het. Maar sinds een jaar erger ik me toch wel aan. De meeste van mijn leeftijd zijn er allemaal vanaf en bij mij was helemaal geen verbetering zicht baar. Dus vorig jaar maar eens voor het eerst naar de dokter. Benzolperioxide gel.....dus die troep paar maaden gesmeerd maar werkte dus niet echt, daarna aan de tetracycline begonnen. Opzich ging dat wel redelijk maar dat kwam ook omdat het zomer werd en het dus beter ging met mijn huid. Tijdens de zomer ging het goed en had ik er niet hele erg last van. Maar een maand geleden ongeveer begonnen het weer erg te worden. (Mede omdat het weer verandere, hebben lange nazomer gehad). Dus weer naar de dokter en moest aan de Minocycline...maar dat heeft het eigenlijk alleen maar verergerd. Vandaag naar de dokter geweest en die schreef ROA voor. Ik wist dus eigenlijk wel wat de bijwerkingen waren van het medicijn doordat ik al een jaar op het forum kijk, maar hij had het alleen maar over dat ik geen vrouwen zwanger mag maken om het maar beetje bot te zeggen. Ik dacht dat ie nog wel zou beginnen over dat je niet in de zon mag enz. en andere bijwerkingen maar dat zei ie niet. Hij hamerde echt op het feit dat ik niemand zwanger mag maken

Maarja vandaag dus begonnen en kijken wat het doet. Over 2 weken bloed laten prikken en dan op op controle.

Opzich ben ik wel blij dat ik er nu eindelijk aan begonnen ben want al die zalfjes en zooi ben ik gewoon zat. Mijn hele nachtkasje licht vol met allemaal medicijnen en zooi wat eigenlijk niet meer normaal is.

Als ik er zo op terug kijk heb ik toch wel een klein beetje psygisch leed onder gehad. Ik heb namelijk heel veel last van acne aan een bepaalde kant en daardoor ga ik bijvoorbeeld aan een kant van de bus zitten en bepaalde plekken opzoeken in de klas. Zelf als ik een gesprek heb 1 op 1 met iemand dan verplaatst ik mezelf nog zodat hij me "slechtere" kant niet zo goed kan zien. Eigenlijk slaat dit helemaal nergens op maar het is een beetje een automatisme geworden van me. Verder ga ik ook redelijk vaak met jeugd om bij mijn sportclub en dan voel ik me niet altijd om me gemak als een klein jongentje of meisje vraagt wat ik op mijn gezicht hebt. Dit soort dingen maakt me best wel onzeker.

Daarom hoop ik dat dit beter resultaat oplevert zodat ik iets meer plezier kan krijgen in mijn leven. Ik zal proberen om om te tijd wat te posten en hopelijk leer ik wat van jullie ervaringen en mss later als ik wat verder ben ik mijn kuur kan ik jullie een beetje helpen.

groeten
(ik hoop dat ik niet te veel mensen moe heb gemaakt met dit verhaal, maar zoiets vertellen lucht wel een beetje op)

ohh..en ik heb morgen een engels presentatie....geweldig toch het leven he

[ Bericht 0% gewijzigd door Touchy op 20-12-2005 00:41:14 (taalfouten) ]
Is er leven op Pluto ?
pi_33237346
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 00:07 schreef Touchy het volgende:
...
Welkom op het forum

Gister heb ik mijn laatste pilletje Roa genomen (9600mg, 21 weken). En nu hopen dat het wegblijft Anders hup! Weer aan de Roa zonder enige twijfel. Het scheelde echte ¤, ik hoefde alleen vochtinbrengende cremes te kopen.

Ik wens iedereen veel succes toe!
Hornblower 4 life, y'all!
pi_33257983
hoi allemaal!!!
ik wou ff iets geks melden (oftewel,ik weet niet of het echt gek is,maar het fiel me gewoon op en ik vroeg me af,of dit voor andere mensen ook bekend klingt)
ik heb namelijk al jaren regelmatig last van koortslippen als ik verkouden,ziek of ongesteld ben of me om eene van de andere reden niet lekker voel.
normaalgesproken duurt het meerdere dagen voordat hij is opgedroogd en soms enkele weken totdat de lidtekens helemaal weg zijn,maar sinds ik roa slik (ongeveer 2 maanden) valt mij op,dat als ik een koortslip krijg,die helemaal niet meer echt opkomt (dat wil zeggen,hij komt wel even op,maar veel minder heftig en pijnlijk dan normaal,met minder blaasjes en ook minder groot)en trekt binnen een/twee dagen weer weg (niet helemaal natuurlijk,maar voor't grootste gedeelte)zonder echt een piek te hebben bereikt!
de eerste keer dacht ik,dat dat toeval was,maar ik heb sinds ik met roa ben begonnen al 3 keer een koortslip gehad en het was elke keer zo,dus mijn conclusie daaruit is,dat roaccutane kennelijk niet alleen tegen acne helpt,maar ook een positieve invloed op een herpesinfectie (koortslip,dus) heeft!
alleen ik heb er nooit iets over gelezen en vroeg me dus af of er hier nog meer mensen zijn,die deze ervaring hebben gemaakt!!!
ergens vind ik't wel maf (maar wel erg lekker) omdat tijdens een roa-kuur juist allerlei andere huidaandoeningen zoals wondjes,puistjes,drooge plekjes enzo veel langzamer helen en wegtrekken,maar zo te zien geld dat dus niet voor koortslippen!!!!
pi_33264171
Dat zou goed kunnen denk ik want in roa zit iets ontstekingsremmend (volgens de dermatoloog)! En een koortslip is ook een soort onsteking toch!?
pi_33266754
een koortslip is een virus!!!!! (maarja,als je'm heftig hebt soms ook een btje ontstoken!)
pi_33282475
Ik krijg nu telkens jeukende pukkels. Het lijken eigenlijk net muggebulten en ze gaan vanzelf weer weg. Dat ze jeuken vind ik vreemd...
pi_33342245
Hi,

Dat verhaal van die koortslip herken ik! Komt wellicht omdat je huid veel dunner is nu door de ROA. Er raakt gewoon veel minder weefsel aangetast. Zodra ik blaasjes krijg prik ik ze door, ontsmet met alcohol en smeer er de welbekende zalf op. En inderdaad na een paar dagen was het weg!
Ik ben begin oktober gestopt en hoewel ik tijdens de gehele kuur pukkeltjes bleef krijgen ben ik nu al sinds oktober volledig clean. misschien 1 pukkeltje gehad.
Mijn huid is nu zelfs beter dan veel mensen om me heen!
En nu maar hopen dat het zo blijft! ROA Rulez!
pi_33343141
Hier weer een berichtje van mij. De 'oude garde' ROA gebruikers zullen me vast nog wel kennen

Ik ben vorig jaar rond deze tijd met Roa begonnen en afgelopen Juni gestopt. Ik heb het in totaal dus ongeveer 5-6 maanden geslikt. En goed nieuws; tot nu toe is er niet extreem veel verandert. Ik merk wél dat mijn huid vergeleken met 5 maanden terug (Juni) wel minder glad is, maar de (grote) puisten blijven weg én dat is echt TOP. Elke dag ben ik er nog blij om. Als ik nu 1 of 2 grote ronde puisten heb dan baal ik en vind ik dat echt niet leuk terwijl ik vorig jaar met 10-15 van die dingen rondliep . Dus je wendt er wel snel aan. Want af en toe zie ik wel eens een puist opkomen maar die verdwijnt dan redelijk snel weer.

Ik voel me ook zekerder. Ook op het gebied met meisjes. Het voelt alsof ik net 16 geworden ben (Vanaf juni). Ik ben nu 18 maar aangezien ik 2 jaar met flinke acne rondgelopen heb heb ik nooit naar meiden omgekeken of contact proberen te maken in bijv. discotheek of ergens anders ('die vinden me toch niet mooi'). Maar nu in deze 5 maanden zonder acne heb ik al veel leuke meisjes leren kennen waar ik zelfs bij sommige al kans op verkering had. Het was iig wat 'meer' dan alleen het 'kennen' .

Het enige wat ik hoop/wens is dus dat het zo blijft en dat is alsmaar afwachten . Het voordeel is misschien wél dat ik steeds ouder wordt en daardoor mijn puisten ook minder snel terug komen. Maar ik hoop gewoon dat ze ook in het nieuwe jaar wegblijven en niet langzaam terugkomen op een gegeven moment. Want ik wil niet wéér aan de roa (vooral omdat ik dan geen alcohol mag drinken en dat vind ik het grootste nadeel omdat een half jaar niet te doen )

nja succes met jullie kuren en ik post nog wel eens een update

ps. @ Touchy; ik herken je verhaal helemaal. Ik ging ook altijd aan een bepaalde kant zitten (in de klas/bus etc) zodat de andere de kant van mijn gezicht zagen waar ik op die dag de minste puisten had. En ook presenaties/iets zeggen in de klas etc...zijn een hel met acne (als je dus 'onzeker' bent)

[ Bericht 21% gewijzigd door Gelderland op 23-12-2005 14:20:15 ]
Haleloeja
pi_33347711
Ik ben inmiddels ruim 3 maanden gestopt en mijn huid ziet er extreem goed uit, inderdaad beter dan veel mensen om mij heen. Toen ik stopte kreeg ik na twee weken last van af en toe wat rode puntjes/kleine bultjes, maar daar had ik na 6 weken vrijwel geen last meer van. Ik heb nog geen enkel echt puistje gehad, af en toe een rood puntje dat na een paar uur alweer weg is. Dat is altijd boven m'n mond (misschien ontstoken haartjes?) en onder m'n ogen. Ik heb nog geen enkel iets gehad op de plekken waar ik vroeger acné had. *Klopt af.*

Ook kreeg ik last van flinke haaruitval nadat ik gestopt was (als ik mijn haar waste met shampoo vooral), maar dat was na 2 maanden ook weer teruggekeerd naar normale niveau's. Maar ik juig nog niet te vroeg, ik wacht het rustig af hoe het gaat.

Ik heb trouwens 135mg/kg geslikt in totaal, met een dagdosis van 70mg over de langste periode (ik weeg 67kg), met op- en afbouwen van de dosis (hoewel dat volgens mij niet hoeft).
pi_33352646
Twee positieve verhalen! Helemaal top!
Hoe zit t bij iedereen met littekens?? Volgens mij blijf je die bij mij voorlopig wel zien... ook als de puistjes weg zijn....!
  vrijdag 23 december 2005 @ 23:04:04 #287
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_33357323
Ook bij mij nog steeds een succesverhaal. Ik merk wel dat ik af en toe nog een onzuivere huid heb. Vaak kleine bultjes die je alleen in het licht ziet, of kleine vochtbultjes. Maar de ontstekingen en puistjes met talg erin zijn zo goed als verdwenen. Aangezien ik nogal perfectionistisch ben op het gebied van uiterlijk, baal ik nog wel van die kleine bultjes, maar die krijg ik denk ik nooit helemaal weg. Ben nu bijna 2 maanden van de Roa af, en het resultaat is beter dan dat het ooit was, maar nog steeds niet perfect.....
pi_33439051
Ik ben nu zon 3 weken klaar met mijn kuur, Maar ik merk dat mijn huid weer wat vetter wordt, bijna net zo erg als voor mijn kuur.... Ik heb geen last meer van mijn acné, maar ik dacht altijd dat het onder andere oorzaak was van een vette huid...Moet ik me zorgen gaan maken? Iemand iets soortgelijks meegemaakt?
pi_33442567
quote:
Op dinsdag 27 december 2005 14:18 schreef DoubleC het volgende:
Ik ben nu zon 3 weken klaar met mijn kuur, Maar ik merk dat mijn huid weer wat vetter wordt, bijna net zo erg als voor mijn kuur.... Ik heb geen last meer van mijn acné, maar ik dacht altijd dat het onder andere oorzaak was van een vette huid...Moet ik me zorgen gaan maken? Iemand iets soortgelijks meegemaakt?
Ik zou me geen zorgen maken. Als je eraan denkt dan kan wel wat gebeuren. Het kan een psychische vorm aannemen? Hypochondrie
Hornblower 4 life, y'all!
pi_33454755
hey beste mensen ik volg jullie forum een tijdje, ik heb zelf last van acne, al vanaf me 15 ben nu 22.
ik ben pas bij de dermatoloog geweest en heb ROA gekregen, 40mg per dag (dit op mijn eigen verzoek).
nu mag ik pas na 18 januari beginnen omdat ik mijn ogen laat laseren op die dag, ik zou eigenlijk nu al willen beginnen...
maar is dit af te raden? ivm ooglaserbehandeling.
Ik wil zo graag aan de kuur beginne:D.
pi_33513768
Hallo Mistah!
Ik ken het idee van je 15e tot je 20e (in mijn geval) onder de acne zitten!
Maar over die ooglaserbehandeling... ik heb zelf door de ROA wel een beetje last van zere en droge ogen... niet heel erg hoor! Ik weet niet of dat de rede is.. maar als de dermatoloog zegt dat het niet slim is lijkt me het wel verstandig dit op te volgen! Maarja is snap ook dat je graag wil beginnen....

Mariek
pi_33516900
quote:
Op vrijdag 23 december 2005 16:38 schreef IntelliEye het volgende:
Ik ben inmiddels ruim 3 maanden gestopt en mijn huid ziet er extreem goed uit, inderdaad beter dan veel mensen om mij heen. Toen ik stopte kreeg ik na twee weken last van af en toe wat rode puntjes/kleine bultjes, maar daar had ik na 6 weken vrijwel geen last meer van. Ik heb nog geen enkel echt puistje gehad, af en toe een rood puntje dat na een paar uur alweer weg is. Dat is altijd boven m'n mond (misschien ontstoken haartjes?) en onder m'n ogen. Ik heb nog geen enkel iets gehad op de plekken waar ik vroeger acné had. *Klopt af.*

Ook kreeg ik last van flinke haaruitval nadat ik gestopt was (als ik mijn haar waste met shampoo vooral), maar dat was na 2 maanden ook weer teruggekeerd naar normale niveau's. Maar ik juig nog niet te vroeg, ik wacht het rustig af hoe het gaat.

Ik heb trouwens 135mg/kg geslikt in totaal, met een dagdosis van 70mg over de langste periode (ik weeg 67kg), met op- en afbouwen van de dosis (hoewel dat volgens mij niet hoeft).
Jezez 70 mg??
Ik weeg 80 en ik ben nu ongeveer 3 maanden bezig, doe 30mg per dag en ik moet nog een halfjaar datzelfde slikken... Wel weinig dan lijkt me, maar waarschijnlijk speelt de periode hoelang je het slikt ook mee..
pi_33518741
Bij mij had 1 mg per kg lichaamsgewicht het meeste resultaat. 80-90 mg per dag.
Maar het gaat inderdaad om de totale hoeveelheid die je binnenkrijgt!
pi_33526505
Nou dan heb ik veel liever dat ik een kortere tijd die medicijnen moet innemen met een hogere dosis, de bijwerkingen zijn toch niet erg en ik ben nu echt al spierwit, zou graag een keer een zonnebankje pakken
pi_33537198
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 01:22 schreef Markoe het volgende:
Nou dan heb ik veel liever dat ik een kortere tijd die medicijnen moet innemen met een hogere dosis, de bijwerkingen zijn toch niet erg en ik ben nu echt al spierwit, zou graag een keer een zonnebankje pakken
spierwit is mooier dan poepbruin
Hornblower 4 life, y'all!
pi_33541604
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 13:17 schreef LonelyWolf het volgende:

[..]

spierwit is mooier dan poepbruin
Een gezonde huidskleur is mooier dan spierwit
  zaterdag 31 december 2005 @ 03:27:13 #297
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_33570183
Ik ben ergens benieuwd naar. Ik lees in dit topic dat diverse mensen veel baat hebben gehad bij Roaccutane, maar ik lees ook veel dat mensen na afloop van de kuur toch weer last krijgen van acne. Als ik dat soort dingen lees, dan vraag ik me toch af of het dan wel nut heeft om het te gebruiken. Is Roaccutane nou echt een geneesmiddel, of is het meer een tijdelijk middel? Want hoe zorgt Roaccutane er nou voor dat de acne ook na de kuur wegblijft?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_33572430
Al 3 maanden volledig clean, alhoewel ik dezelfde zorgen heb als jou 2L0w4Zer0. Maar hoe langer het nu duurt de positiever ik word. Je moet natuurlijk wel bedenken dat de meeste mensen bij wie het echt over is je hier niet meer ziet. Het zijn er maar een paar die regelmatig blijven posten na de kuur. De kans dat het na een tweede kuur terugkomt is al heel erg klein.
Ik hoop ook echt dat het bij mij voor altijd weg blijft!
pi_33677991
Hoe snel gaat bij jullie de roodheid weg? M'n acne is voor het grootste gedeelte weg, maar m'n wangen blijven nog steeds rood, ondanks die Sudocrem .
  dinsdag 3 januari 2006 @ 23:43:09 #300
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_33678077
Bij mij blijft het voor 80% weg. Mooi toch?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')