abonnement Unibet Coolblue
pi_32808545
Hallo,

Ik ben nieuw hier en ga vandaag beginnen aan mijn roaccutane haha...
ik moet nu 30mg per dag nemen en als ik niet meer krijg moet ik dit ongeveer 8 maanden doen

ik zie een hoop positieve reacties van verschillende mensen, dus ik hoop dat dat bij mij ook zo is ..

Ik heb aardig last van acne op mijn gezicht (vanaf onder mijn neus eigenlijk ), en in mijn nek schouders en rug..

ik ga jullie wel op de hoogte houden hoe het ermee gaat in de loop van de tijd

Groetjes eXist!
pi_32818260
Het schijnt dat Jessica Simpson ook aan de ROA is geweest op advies van haar dermatoloog. Daarna is ze pas overgestapt naar het promoten van ProActiv, dat volgens haar heeft geholpen om van haar acne af te komen. Terwijl dat dus eigenlijk door de ROA is gekomen.
Ze heeft dat ("My dermatologist put me on Accutane, and I haven't had a break out since.")
toegegeven in een programma en in een magazine. (ff googlen en dan vindt je daar meer over)

Ik moet wel zeggen, ze heeft een super mooie gave huid momenteel. Als je daar naar kijkt dan zou je zeggen dat het haar heel goed heeft geholpen....

Dus dat is wel positief
The secret of getting ahead is getting started
  zondag 4 december 2005 @ 23:44:13 #228
97937 Excess_All
SensatieGeil
pi_32823478
ik ben nu 4 weken klaar met roa, en was best wel een heftige tijd , had heel veel bijwerkingen, toch zou ik het zo weer doen, want het resultaat is wel stukken beter dan dat mijn huid was, ik ben nog niet compleet tevreden maar dat komt vooral omdat mijn huid nog dun is en over 6 maanden zie je dus het complete resultaat, maar zou het zo weer doen,
Lead me into Temptation]
pi_32834322
Na hoeveel weken hadden jullie het ideej dat je echt begon te zien dat het beter werd?...
pi_32836409
ik had het idee dat ik na twee weken al verbetering zag,ben nu 6,5 weken op weg en het is echt al stukken gladder allemaal!
maarja,dat is bij iedereen weer anders.....ik had bij voorbeeld de eerste twee weken ook onzettend last van bijwerkingen(vuurig rood gezicht,onwijze jeuk,heel erg moe,lusteloos&depri)terwijl ik nu veel minder last van all die dingen heb(ondanks dat ik de dosis van 20mg naar 30mg had verhoogt)
ik ga morgen van 30mg naar 40 mg verhogen.....hoop dat het dan nog steeds goedgaat met de bijwerkingen!!!
  dinsdag 6 december 2005 @ 12:05:32 #231
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_32859007
Ik heb een vraagje:

heeft iemand nog doosjes over die hij/zij na de kuur niet meer gebruikt, maar die niet de houdbaarheidsdatum hebben overschreden? Ik bestel namelijk altijd via dokteronline, maar dat is zo godsgruwelijk duur. Iemand die zn overbodige capsules wil verkopen??
pi_32869736
ThaGuitarmaistro,waarom probeer je't niet gewoon via je huisarts(ik heb het ook via de huisarts gekregen)of de dermatologie???dan krijg je't namelijk op recept&kost het je of nix of in ieder geval veel minder!!!(ben zelf bij't zilveren kruis verzekerd en krijg het helemaal gratis!)
ik vind het sowieso een btje raar,dat je zo zware medicijnen als roaccutane via internet kan bestellen,mede omdat ze je dan ook helemaal niet van tervoren kunnen doorchecken en tussentijds je bloed contolleren,enzo....(!?)
normale gang van zaken is nml.(maar dat weet je waarschijnlijk toch wel)dat als je't via een arts krijgt je elke maand bloed moet prikken om je lever&nierfunkties en je colesterol te testen.
het stel,dat er iets niet goed gaat met b.v.b. je lever,dan weet je dat dus helemaal niet....vind je dat niet een btje link????(wil niet bijderhand overkomen,maar ben gewoon benieuwd!)
  dinsdag 6 december 2005 @ 23:37:46 #233
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_32877933
Je hebt wel gelijk, maar mijn dokter wilde het niet geven omdat hij mijn acne toendertijd te licht vond. Ik ben namelijk een beetje perfectionistisch/ijdel, en daarom wilde ik voor mijn lichte acne aan de Roa. Toen ik het niet kreeg, heb ik een andere oplossing gezocht, via dokteronline.com
Heb me heel goed laten informeren en ben voorzichtig begonnen, en tis allemaal goed gegaan. Nergens last van gehad, niet moe, niet depri, nergens pijn enz.
Kost je alleen een bom duiten zo..... daarom wil ik er op een goedkope manier aan komen.
pi_32893571
Kheb nu al een tijdje roaccutane, 2 maanden ofzo, is al stuk beter maar hoop dat het perfect wordt
pi_32901447
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 23:37 schreef ThaGuitarmaistro het volgende:
Je hebt wel gelijk, maar mijn dokter wilde het niet geven omdat hij mijn acne toendertijd te licht vond. Ik ben namelijk een beetje perfectionistisch/ijdel, en daarom wilde ik voor mijn lichte acne aan de Roa. Toen ik het niet kreeg, heb ik een andere oplossing gezocht, via dokteronline.com
Heb me heel goed laten informeren en ben voorzichtig begonnen, en tis allemaal goed gegaan. Nergens last van gehad, niet moe, niet depri, nergens pijn enz.
Kost je alleen een bom duiten zo..... daarom wil ik er op een goedkope manier aan komen.
Maar er zijn toch genoeg andere dokters? Je kan ook gewoon een afspraak regelen met een Dermatoloog. Als je daar benadrukt dat het je "geestelijk" erg hoog zit dan vind ik dat ze moeten luisteren en handelen. Mijn dermatoloog heeft nooit om een verwijsbriefje gevraagd.
Ik heb trouwens net 8 pillen weggegooid die ik op een verlaten plek vond....Doosje wel bewaard als aandenken

Ben nu 2 mnd klaar met de kuur. Ik ben erg positief! Nu al een paar weken volledig clean. Lijkt nu steeds beter te gaan!
pi_32901886
quote:
Op donderdag 1 december 2005 10:33 schreef gadjodilo het volgende:
oh ja,en ik zit ook nog met een vraag,die ik een bladzijde geleden al heb gesteld,maar waar helaas nog niemand op heeft gereageerd,nml.of er hier iemand is,die mensen(persoonlijk)kent,die na een roaccutanekuur nog een baby hebben gekregen en of die gezond was.
ik weet dat je volgens de bijsluiter na een tijdje weer wel zwanger mag worden,maar heb daar toch m'n twijfels aan,.....ik geloof toch liever het verhaal van " echte" mensen dan alleen maar statistiken!!!
wie heeft er meer info voor mij???
Een direct geval ken ik ook niet, wellicht heb je iets aan het onderstaande bericht?

Miskraam na slikken anti-acnémedicijn
--------------------------------------------------------------------------------
Ten minste zes zwangere vrouwen kregen een miskraam nadat ze het anti-acnémedicijn Roaccutane slikten. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, waar artsen en gebruikers op vrijwillige basis zwangerschapsproblemen met medicijnen melden, telde in 2003 en het eerste kwartaal van 2004 vier gevallen. Volgens fabrikant Roche kwamen daar de afgelopen twee jaar nog twee andere..................................
  woensdag 7 december 2005 @ 22:18:29 #237
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_32903866
quote:
Op woensdag 7 december 2005 21:04 schreef subsense het volgende:

[..]

Maar er zijn toch genoeg andere dokters? Je kan ook gewoon een afspraak regelen met een Dermatoloog. Als je daar benadrukt dat het je "geestelijk" erg hoog zit dan vind ik dat ze moeten luisteren en handelen. Mijn dermatoloog heeft nooit om een verwijsbriefje gevraagd.
Nu ik al een kuur heb gehad zullen ze helemaal staan te kijken als ik kom met 2 puistjes.....
Daarom maar zo. Dus niemand wat over??
pi_32903999
Ik ben nu ongeveer een maand geleden gestopt, na 19 weken. Tot nog toe helemaal clean.
pi_32916433
thanx voor de info,subsense!!!(ben blij dat er eindelijk iemand op reageerde!)
als je nagaat,dat elke deerde zwangerschap in de eerste 3 maanden eindigt in een miskraam,valt die percentage dus nog mee,maar wat mij eigenlijk meer zou interesseren is of de kinderen van de vrouwen,die geen miskraam hadden(na een roa-kuur)gezond waren!!!(weet je misschien,waar ik dat zou kunnen nalezen???)
ik ben zelf 37 en heb een dochter van 11 en denkt,dat de kans dat ik nog een kindje krijg vrij nihil is,maarja je weet maar nooit(ik bedoel,nix is onmogelijk)en ik vroeg me gewoon af,hoe veel groter de kans op een gehandycapt baby is.(dat is nml.de reden,waarom ik roa niet al veel eerder heb geslikt.....want ze zeggen wel,dat je na een maand stoppen weer probleemloos zwanger kan worden,maar ik vertrouwde dat nooit helemaal...ik bedoel,het zou niet de eerste medicijnen zijn,waar ze pas na 20 jaar erachter komen,dat het toch gevaarlijker was dan ze van tervoren dachten...!!!)
gezien hier waarschijnlijk ook genoeg jonge vrouwen,die later nog kinderen willen inloggen,lijkt me dat misschien ook een interessante vraag voor hun,toch???
pi_32923481
Ik kan me niet voorstellen dat als de isotretinoine (ROA) uit je bloed is, laten we zeggen 6 maanden na de kuur, je nog problemen met een zwangerschap kan verwachten. Maar ik vind jouw vraag wel interessant. Er zijn ook wel internationale fora. Wellicht dat je daar iets op kan vinden.

Er is ook een anti ROA forum. Als er dergelijke verhalen zijn dan kan je ze daar vinden denk ik.

Hier een linkje naar een forum

En een linkje naar een andere site
pi_32935435
hoi subsense!!!thanx voor de links,zal zo gelijk eens gaan kijken,misschien vind ik wel wat interessante antwoorden(als dat zo is,zal ik het zeker hier posten!!!!)
nog ff voor de duidelijkheid:mijn gedachtengang was als volgt,nml.dat roa na mijn weten in eerste instantie voor mannen was uitgevonden(ik kan me ook nog goed herinneren,dat 11 jaar geleden,toen ik roa voor't eerst kreeg aangeboden door mijn toenmalige dermatoloog het voor vrouwen onwijs moeilijk was om aan roa te komen.....je moest echt verplicht aan de pil,zwangerschapstest daarvoor en vervolgens elke maand daarna en een papiertje tekenen,waarop je heilig moest beloven,dat je in die periode beslist niet zwanger ging worden....ect.)en het klopt wel dat het na een paar maanden uit je bloed is,maar wat ik me afvraag is,als dat spul zo heftig voor je ongeboren vrucht is of het dan niet ook blijvende schade aan je eitjes aan kan richten(!?)
ik bedoel,mannen maken permanent nieuw zaad aan,maar wij vrouwen hebben maar zoveel eitjes,en daar moeten we het ons hele leven mee doen,dus als die bij voorbeeld verpest of gemanipuleerd zijn,dan is er ook no way back!(dat is,waar ik me zorgen over maak!)
maar ik moet ook eerlijk zeggen,dat ik wat dat betreft te weinig van roa afweet,om precies te kunnen zeggen,waar in je ligaam het allemaal gaat zitten(of b.v.b. alleen maar in je bloed of ook in al je organen...maarja,dat mag ik aannemen,anders zou je je lever en nieren ook niet hoeven te laten controlleren)en wat het allemaal precies binnen in je ligaam doet(behalve je talgproductie op een laag pitje zetten,enzo)
pi_32962891
effe vraagje tussendoor...heb de laatste tijd best wel last van een enorm rode(en volgens mij geirriteerde) huid op mijn kin en omstreken. Vooral savonds als ik terug kom uit school of uitgaan.

Ik gebruik Cetaphil smorgens en savonds, misschien dat ik naar wat beters ofzo moet zoeken?
Ook sudocrem lijkt na een weekje niet veel te helpen tegen de roodheid( ROODHEID dus he...niet rode plekjes na puistjes a.k.a. hyperpigmentation

dankkkkkkkkkkkkkkkkkje

[ Bericht 4% gewijzigd door zw0lsman op 10-12-2005 20:41:39 ]
pi_32965310
Rode huid op je kind en omstreken? Nog nooit van gehoord
Ik heb daar nooit last van gehad, hoe lang ben je nu bezig met je kuur?
Komt denk ik gewoon omdat je huid nu super dun is.
Bij mij is mijn huid na mijn kuur (nu 2 maanden) echt enorm opgeknapt. De rode plekken die ik had verdwenen als sneeuw voor de zon. Wellicht is geduld de oplossing voor jou.

Ik smeer nu al een tijd helemaal niets meer op minj gezicht. Ik was alleen maar Garnier Pure. één keer per dag. Als mijn huid zo blijft dan is ROA ook voor mij een echt wonder middel!

Succes!
pi_32973228
Hoe doen jullie het trouwens met alcohol? Helemaal stoppen? met mate? In de bijsluiter staat er alleen dat je voorzichtig moet zijn als je regelmatig alcohol drinkt.. Ik ben nu een maandje bezig, en heb in die tijd gewoon geen bier gedronken, maar volgens mij is dat ook weer niet nodig!
pi_32976668
ben nu 2 maandjes bezig en drink ongeveer eens in de week/2 weken-maar niet echt veel(je wordt sowieso veel sneller aangeschoten,dus dan drink je automatisch minder) mijn een na laatste bloedtest was goed(op de uitslag van de laatste ben ik nog aan't wachten)
ik denk,dat je best wel eens wat mag drinken,als het maar niet te vaak en veel is!!!
leuke usernaam heb je trouwens!!!!
pi_32977995
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 09:47 schreef subsense het volgende:
Rode huid op je kind en omstreken? Nog nooit van gehoord
Ik heb daar nooit last van gehad, hoe lang ben je nu bezig met je kuur?
Komt denk ik gewoon omdat je huid nu super dun is.
Bij mij is mijn huid na mijn kuur (nu 2 maanden) echt enorm opgeknapt. De rode plekken die ik had verdwenen als sneeuw voor de zon. Wellicht is geduld de oplossing voor jou.

Ik smeer nu al een tijd helemaal niets meer op minj gezicht. Ik was alleen maar Garnier Pure. één keer per dag. Als mijn huid zo blijft dan is ROA ook voor mij een echt wonder middel!

Succes!
Ja het gekke is dat het eigenlijk alleen in de loop van de dag roder wordt, s'ochtends is het dezelfde kleur als op bijvoorbeeld mijn wangen. Ik zit trouwens nu 2 1/2 maand aan de roa...

Denk eigenlijk ook dat geduld en veeeeeeeeel hydrateren de oplossing is

En het was KIN en omstreken natuurlijk
pi_32978051
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 19:52 schreef gadjodilo het volgende:
ben nu 2 maandjes bezig en drink ongeveer eens in de week/2 weken-maar niet echt veel(je wordt sowieso veel sneller aangeschoten,dus dan drink je automatisch minder) mijn een na laatste bloedtest was goed(op de uitslag van de laatste ben ik nog aan't wachten)
ik denk,dat je best wel eens wat mag drinken,als het maar niet te vaak en veel is!!!
leuke usernaam heb je trouwens!!!!
Ik dacht in het begin ook dat ik erg voorzichtig moest doen met drinken...maar k drink eigenlijk gewoon hetzelfde als voor mn kuur, en dat is elke week een aantal biertjes. Je moet gewoon niet tevaak ronduit dronken worden, das gewoon slecht voor je lever
  zaterdag 10 december 2005 @ 22:56:10 #248
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_32982143
Ik ben opzich wel gaaf nu, maar heb nog wel steeds last van die kleine bultjes op mn huid. Ik weet nog steeds niet waar het van komt. Er zit ook geen talg in, je kunt ze er zegmaar wel vanaf krabben ( dan wordt het wel rood ) Er komt ook geen vloeistof of iets dergelijks uit, en ze zijn best klein. Komt dit nou door de droogte ofzo?? Je ziet ze trouwens eigenlijk alleen in het licht. Met gewoon badkamerlicht zie je het al niet eens meer....
pi_32989618
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 19:52 schreef gadjodilo het volgende:
ben nu 2 maandjes bezig en drink ongeveer eens in de week/2 weken-maar niet echt veel(je wordt sowieso veel sneller aangeschoten,dus dan drink je automatisch minder) mijn een na laatste bloedtest was goed(op de uitslag van de laatste ben ik nog aan't wachten)
ik denk,dat je best wel eens wat mag drinken,als het maar niet te vaak en veel is!!!
leuke usernaam heb je trouwens!!!!
Ah, oke. Ik heb gister op een bruiloft ook gewoon een paar biertjes gehad. Nergens last van gehad ofzo. Dus zal wel goed gaan
pi_33049600
Een update na lange tijd:

Zit nu op inmiddels op ruim 7 maanden kuur en deze loopt voor mij af in januari (heb pillen meegehad tot begin januari omdat ik dan afspraak heb met dermatoloog maar officieel zit ik op 30 december op de 120 mg dus slik maar wat meer)

Ik ben superblij met het resultaat. Vanaf begin augustus eigenlijk geen last meer van acne, heel soms 1tje maar nu niks meer eigenlijk.

Het begin was een lijdensweg moet ik wel zeggen de eerste 2 maanden was het bij mij veel erger. Waar ik eerst acne had op mijn kin alleen, kwam het daarna in fases oveal. Kin, wangen, slapen, voorhoofd.

Opeens begin augustus kwam er niks meer, alles was weg. Dit is echt heerlijk. ' S ochtends opstaan zonder te kijken in de spiegel naar je acne, met zelfvertrouwen op stap gaan, en gewoon mijn biertjes drinken (deed ik eerst niet maar ben hier van afgestapt).

Nu is mijn kuur bijna ten einde, en mocht het nu wegblijven of niet, ik ben tevreden over het resultaat, heel erg tevreden. Zet gewoon door, Roa kan je echt helpen!!!! Ik ben 22, en heb vanaf mijn 15de acne (niet ernstig maar wel altijd last van). En nu ben ik gewoon al bijna 5 maanden clean
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')