misschien moet ik toch maar meegaan.quote:Op woensdag 21 september 2005 00:50 schreef karper het volgende:
trouwens wat denken jullie? nemen ze 2 jongens van 18 serieus?
Serieus? Ik zou het wel tof vinden als je meeging.quote:Op woensdag 21 september 2005 09:39 schreef Chielus het volgende:
[..]
misschien moet ik toch maar meegaan.
Ik ook, maar zoals ik al eerder zij, ik heb momenteel gewoon geen 200 e om te gaan uiteten. Ben net bezig om mn huurachterstand weg te werken. Dus helaas. Had graag mee gewild maar het zit er echt niet in.quote:Op woensdag 21 september 2005 09:43 schreef Euc- het volgende:
[..]
Serieus? Ik zou het wel tof vinden als je meeging.
1 ster is voor amateurs ( ), parkheuvel heeft 3 sterren, het hoogst haalbarequote:Op woensdag 21 september 2005 09:45 schreef ThE_ED het volgende:
Leuk idee, ik ben wel benieuwd of het een beetje goed is daar. Ik bedoel; zo'n ster is allemaal leuk en aardig, maar het moet je toch ook maar net liggen.
Wellicht leuk om eens met een paar vrienden te gaan eten.
Zo, dat is een aardig flesje.quote:Op woensdag 21 september 2005 15:07 schreef teknomist het volgende:
Tip: bestel die fles wijn van ¤ 11.000 .
Ja idd, dat is gewoon wat je het waard vindt om zoveel te betalen voor een etentje. Ik heb iig altijd het idee dat zo'n diner bij Parkheuvel niet 10x zo lekker smaakt dan een diner in een regulier restaurant voor 20 euro's.quote:Op donderdag 22 september 2005 10:42 schreef Chielus het volgende:
Ik denk dat je tijdens het eten totaal niet aan de prijs moet denken. Dan smaakt idd geen enkele hap meer. Denk gewoon dat je 200 e betaald voor een totaal ervaring. Een geweldige avond vermaak voor de smaak en zicht zintuigen. Sommige betalen ook honderden euro's voor een concert van de Stones ofzo. Dan ga je ook niet bij elk nummer denken, daar had ik 2 cd's voor kunnen kopen.
Tja om dat te kunnen beoordelen zal je er toch een x moeten gaan eten.quote:Op donderdag 22 september 2005 10:54 schreef Falco het volgende:
[..]
Ja idd, dat is gewoon wat je het waard vindt om zoveel te betalen voor een etentje. Ik heb iig altijd het idee dat zo'n diner bij Parkheuvel niet 10x zo lekker smaakt dan een diner in een regulier restaurant voor 20 euro's.
Geef mij dan toch maar liever een BigMac ofzo .quote:MENU PARKHEUVEL
(alleen per tafel te bestellen)
¤ 115,00
Kreeftenstaart met basilicumroom, de schaar als salade met artisjokken
***
Gepocheerde kwarteleitjes met zwarte truffel in krokant stokbrood met groene asperges en truffelsabayon
***
In tempura-beslag gefrituurde langoustines, een pikant sesamkletskopje en Cantaloup meloen
***
Goujonnettes van tong en komkommer, bouillon van gerookte paling met mousselinesaus
***
Tarbot met ansjovismousseline, paddestoelen met peterseliecoulis en ingekookte vleesjus
***
Gepocheerde ossenhaas en ravioli van ganzenlever met truffel en een ‘pot-au-feu’ van jonge groenten
***
Kersencompote, ananasschuim met kokos en chocoladecake met kokossorbet
Ik vind een big mac ook lekker.. jaja ik geef het toe Maar toch zou ik wel zoveel geld neer willen leggen voor het eten. Al is het alleen maar om 1 keer te proeven hoe het is. Maar goed, ik ben ook gewoon heel erg nieuwsgierig. Je zou toch ook wel eens 1 keer in een lamborghini willen rijden?quote:Op donderdag 22 september 2005 12:41 schreef Falco het volgende:
[..]
Geef mij dan toch maar liever een BigMac ofzo .
K....... reageer dan gewoon niet Falco jeez ..quote:Op donderdag 22 september 2005 12:41 schreef Falco het volgende:
[..]
Geef mij dan toch maar liever een BigMac ofzo .
Als ik voor de keus gesteld werd dat menu of een big mac dan wist ik het welquote:Op donderdag 22 september 2005 12:41 schreef Falco het volgende:
[..]
Geef mij dan toch maar liever een BigMac ofzo .
Dat vind ik ook weer overdreven, maar menu's als die zijn wel de reden waarom ik altijd een beetje tegenop zie om met een groepje naar zo'n restaurant te gaan.quote:Op donderdag 22 september 2005 12:41 schreef Falco het volgende:
[..]
Geef mij dan toch maar liever een BigMac ofzo .
En wat zijn dat nou, langoustines?quote:Op vrijdag 23 september 2005 00:33 schreef golfer het volgende:
Het water loopt mij al en beetje in de mond bij het zien van dat menu, lekker juist kreeft, langoustines en tong.
Ik heb dus een keer zoveel uitgegeven voor eten (of meer mijn baas die niet liep op te letten ). Ergens in een restaurant in Frankrijk. 250 gulden per persoon, 9 gangen. Maar om nou te zeggen, goh, dat was het helemaal, nee sorry.quote:Op donderdag 22 september 2005 13:20 schreef rashudo het volgende:
[..]
Maar toch zou ik wel zoveel geld neer willen leggen voor het eten. Al is het alleen maar om 1 keer te proeven hoe het is.
Ja...quote:Op vrijdag 23 september 2005 00:39 schreef Euc- het volgende:
Langoustines is een kreeftensoort
Goujonettes van tong zijn rolletjes van tong
Nog meer vragen?
op de fiets naar 3 sterren restaurants, daar maak je daar behoorlijk de blits mee, lees maar op de website van de Librijequote:Op vrijdag 23 september 2005 01:13 schreef Euc- het volgende:
Karper woont in Capelle, kunnen met de fiets naar Parkheuvel, en ik had er niet aan gedacht da tik familie redelijk in de buurt van de Librije heb wonen (uur rijden)
Ja idd, dat oud stelletje niet? Misschien komen wij ook wel op de websitequote:Op vrijdag 23 september 2005 01:16 schreef Chielus het volgende:
[..]
op de fiets naar 3 sterren restaurants, daar maak je daar behoorlijk de blits mee, lees maar op de website van de Librije
Goeie keuze, Beluga is echt 'n toprestaurantquote:Op woensdag 21 september 2005 14:28 schreef Euc- het volgende:
Enne Karper, ik dacht zo rond januari naar Beluga te gaan? (Dat was mijn idee btw, beluga ), hoewel ik wel weer zit met een skireis in februari..
Nope, helaas.quote:Op dinsdag 4 oktober 2005 23:53 schreef Euc- het volgende:
Ken je toevallig een Jan Marrees?
Dat je het doet om de culinaire ervaring is prima, maar zoals je het hierboven beschrijft vind je het stoer om het geheel te ervaren om een kleinbeetje mee te pochen. Mannetjes van 18 die ook nog eens sigaren gaan roken na afloop neem ik niet serieus. Durf te wedden dat je sigaren roken alleen maar 'erbij vind horen schuine streep stoer vind'. Vind sigaren roken is een way of life. Heb je de sigaren al uitgezocht uberhaubt?quote:Op donderdag 22 september 2005 11:22 schreef Euc- het volgende:
Idd, we gaan ernaartoe voor de ervaring, daarbij KUN je idd voor 20 euro gaan uit eten, maar wat heb je voor die prijs? Een flink stuk biefstuk en een berg friet.
Nee, het is gewoon de totaal ervaring, de kleine dingetjes die de prijs gewoon goed maken, je komt binnen en wordt welkom geheten, jas wordt aangenomen, dan ga je naar de aperatief ruimte waar je rustig een drankje kunt nemen, de kaart kunt bekijken, je 1e amuse krijgt. Als je iets besteld bij de beste kerel, zal hij dat de hele avond onthouden (of iig ergens opschrijven zodat hij weet wat voor wie is) wat jij eet, geen dingen meer aan tafel als: "voor wie was de biefstuk?" De perfect bij het eten passende wijnen, met verhaaltje van de sommellier, de 7 gangen met alleen de beste en meest exclusieve ingredienten als kaviaar, kreeft, tarbot, krab en ga zo maar door. En als je uitgegeten bent en je na je aperatief en sigaren naar buiten gelopen wordt wordt je jas voor jou gepakt (ze hebben ook nog onthouden welke jas van wie is, of weer opgeschreven, ze hangen de jassen mooi per tafelnummer weg) en na nog een babbeltje wordt de deur achter je dicht gedaan
Het gaat gewoon om de totaal ervaring, niet om alleen het eten.
Volgende week vrijdag al.. kan niet wachten! Alsof ik er zelf zou heengaan.quote:Op maandag 10 oktober 2005 20:50 schreef Martijn_77 het volgende:
He het ging hier toch over het bezoek van Euc en Karper aan Parkheuvel?
Hoeveel dagen is het nog voor wij hier de recensie kunnen verwachten?
Great minds think alikequote:Op maandag 10 oktober 2005 23:15 schreef karper het volgende:
hotel new york ofzo is ook leuk gaan we met watertaxi.
ben al aan het aftellen!
Dat is toch wel netjes dat ze bellen om te vragen of alles nog door gaat. Is gewoon net die extra servicequote:Op maandag 17 oktober 2005 22:58 schreef karper het volgende:
ik was vanmiddag aan het vissen telefoon thuis, kom ik thuis me moeder jasper van parkheuvel heeft gebeld.
ik schrik me dood ze hebben toch geen tafel dubbel geboekt?
nee ze wouden nog weten of het door ging!
tuurlijk oke meneer ik zie u vrijdag.
volgens mij moeder werdt mij naam behoorlijk amerikaans uitgesproken
Zo, dus jij kwam daar al voordat ze een ster hadden, en ze kennen je nu nog. Indrukwekkend!quote:Over dat top-restaurant Librije:
Dat is nou een van mijn lievelingsrestaurants toen het nog geen ster had.
Nu het een ster heeft gekregen is het leuke dat ze nog weten wie je bent als je belt
en wilt reserveren ook als het 15 minuten voordat je wilt langskomen.
M.a.w. ze maken voor hun 'trouwe' klanten altijd ruimte en tijd ook al zitten ze vol!
Nee hoor, bij hun is het voor mij altijd smullen en bijna..'klaarkomen' op culinair gebied.
Nee, het is een scheetje en een lekker dingquote:Op vrijdag 21 oktober 2005 17:41 schreef Euc- het volgende:
Zo ik ben nu bij Karper, ik kan je alvast 1 ding vertellen: hij is geen enge verkrachter ofzo
Vermoord en opgegeten door Karper ben ik bang.quote:Op zaterdag 22 oktober 2005 03:28 schreef Chielus het volgende:
Nog niet terug?///??
Of ze staan nu nog af te wassen......quote:Op zaterdag 22 oktober 2005 03:46 schreef NoSigar het volgende:
[..]
Vermoord en opgegeten door Karper ben ik bang.
Die zijn dus echt niet aan het afwassen he.......quote:Op vrijdag 21 oktober 2005 17:41 schreef Euc- het volgende:
Zo ik ben nu bij Karper, ik kan je alvast 1 ding vertellen: hij is geen enge verkrachter ofzo
Het enige probleem is dat hij zijn fiets in de prak heeft gereden, en daardoor moeten we eerst met de tram metro naar parkheuvel, en dan de taxi terug naar zijn huis Maar ik hjeb er iig erg veel zin in
quote:Op zaterdag 22 oktober 2005 09:25 schreef Chielus het volgende:
[..]
Of ze staan nu nog af te wassen......
Wat liefquote:Op zaterdag 22 oktober 2005 10:28 schreef karper het volgende:
hier een berichtje van karper, we zijn net wakker
het was heerlijk een uitgebreide recensie volgt vanavond ik moet zo werken en euc nog wegbrengen
Dude, ik werk in dit soort restaurants, ik weet écht wel hoe het hoort. Brood breken ging niet, was het eerste wat ik probeerde en het was er gewoon te hard voor. Servetten opvouwen heb ik nog nooit zo meegemaakt eigenlijk, viel me gewoon opquote:Leuke recensie, twee goed bedoelde opmerkingen; 1) het stokbrood, dit hoor je niet te snijden maar te breken, ben je meteen van dat messen probleem af 2) Je servet hoef je niet te vouwen als je naar het toilet gaat, dat moet de bedienoing voor je doen (zeker op dit nivo). Ben benieuwd naar jullie volgende restaurant keus.
Kan niet anders zeggen dan dat je gelijk hebt. Als je het brood moet snijden, dan klopt er iets niet.quote:Op maandag 24 oktober 2005 10:55 schreef Tarado het volgende:
Leuke recensie, twee goed bedoelde opmerkingen; 1) het stokbrood, dit hoor je niet te snijden maar te breken, ben je meteen van dat messen probleem af 2) Je servet hoef je niet te vouwen als je naar het toilet gaat, dat moet de bedienoing voor je doen (zeker op dit nivo). Ben benieuwd naar jullie volgende restaurant keus.
Ze hadden ook structuur, maar we gingen er toch zo mooi doorheen met ons mes, we hoeften het niet eens te bewegen, ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijvenquote:Voor de rest een prima recensie.
Nog een puntje, over die schaalbeesten die jullie gegeten hebben het lijkt mij eigenlijk vervelend als die zo zacht zijn als boter ik wil structuur.
En hoe zat het met de wijn? Halve glazen vol en toch maar weer bijschenken?
??????????????????quote:Op maandag 24 oktober 2005 23:30 schreef karper het volgende:
electrisch koken heeft als voordeel dat er geen warmte vrij komt als het niet nodig is
Humbug, niets is sneller warm als een gaspit gestookte panquote:en je pannen zijn sneller warm.
Tja, ik moet zeggen dat bijvoorbeeld water koken wel heel snel gebeurd bij Inductie. Maar goed volgens mij blijft gas nog steeds het meest om mee te koken.quote:Op maandag 24 oktober 2005 23:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Humbug, niets is sneller warm als een gaspit gestookte pan
Leuk. Ben benieuwd.quote:Op donderdag 27 oktober 2005 22:08 schreef gimme.shelter het volgende:
Ff on topic...ik ga morgen naar De Librije. We zitten in de keuken met 10 man aan tafel. Ik ga een recensie schrijven..zonder fotoos!!!
Is dat nodig? Parkheuvel staat toch voor eten in een sterrenrestaurant? Wil het evt. wel doen hoor, maar of het nu een apart topic waard is??quote:Op donderdag 27 oktober 2005 22:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Leuk. Ben benieuwd.
Open je er een apart topic voor?
Ben er al in februari geweest voor mijn verjaardag!! heb toen meteen weer gererveerd voor morgen. Het is zoo super daar!!quote:Op donderdag 27 oktober 2005 22:11 schreef SHE het volgende:
zo vreselijk overrated..wat een kut tent....culinair fiasco !
Librije daarentegen staat garant voor een culinair orgasme...promise
Weet zeker dat je er tevreden vandaan komt...mijns inziens, 1 van s' lands beste restaurant, op mijn keuken na ...serieus...heerlijke tent!
Ik geloof best dat het super was daar in februari. Maar dat men acht maanden later nog weet te vertellen wat je voorkeur is lijkt me wat overdreven (of een gokje).quote:Op donderdag 27 oktober 2005 22:21 schreef gimme.shelter het volgende:
[..]
Ben er al in februari geweest voor mijn verjaardag!! heb toen meteen weer gererveerd voor morgen. Het is zoo super daar!!
Ze belden me vandaag en wisten nog dat ik niet van zoet houd. Om maar een detail te noemen!!
Je kunt het natuurlijk altijd kwijt in Uitgebreide Food recensies.quote:Op donderdag 27 oktober 2005 22:18 schreef gimme.shelter het volgende:
[..]
Is dat nodig? Parkheuvel staat toch voor eten in een sterrenrestaurant? Wil het evt. wel doen hoor, maar of het nu een apart topic waard is??
Heb bij beide nog niet gegeten, maar je verwoord mijn gedachtes vooraf.quote:Op donderdag 27 oktober 2005 23:22 schreef SHE het volgende:
Je kunt Librije , mijns inziens , echt niet met PH vergelijken...Ik vind en vond de Librije altijd een ultiem genot. Sterren daargelaten
Librije heeft persoonlijke aandacht, is vriendelijk, verzorgend en maakt uitsluitend gebruik van seizoens produkten.
Parkheuvel is pretentieus, ongezellig en onpersoonlijk...in mijn optiek dan
Misschien ben ik wat bevooroordeeld omdat ik ooit in Zwollywood heb gewoond, maar ik vond de Librije altijd een zeer gastvrij, exquise, tongstrelende ervaring
Daar waar ik bij Parkheuvel altijd de neiging heb mijn bloesje recht te trekken en uberhaupt 3 uur doe over hetgeen ik aan moet trekken.....
jammer
Qua culinair genot houd ik ook meer van het onverwachte, de rauwheid en het spelen met seizoenen
en daar is Librije heer en meester in
Sorry meneerquote:Op donderdag 27 oktober 2005 23:50 schreef NoSigar het volgende:
Zeg Kip, verklap dat nou niet ....
Voor dit menu was met zn tweeen de rekening 393,50quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 01:23 schreef PLAE@ het volgende:
Leuk om te lezen dit. Maar ik moet bekennen dat ik niet alles gelezen heb. Wat ik me nou afvraag wat ben je per persoon kwijt bij Parkheuvel/Librije? gemiddeld dan he je kan het verder natuurlijk altijd zo duur maken als je zelf wilt
Wij hebben eigenlijk veel te veel gegeven, volgensmij hebben we allebei zo een 220 neergelegd. Nu ik erop terugkijk erg veel, ruim 40 euro, maar achquote:Op vrijdag 28 oktober 2005 08:51 schreef nlco het volgende:
Zeg, in dit segment restaurants, wat zijn de 'regels' wat fooien betreft eigenlijk? Aangezien je je al een godsvermogen betaald. Ik neem aan dat je er met 2,50 de man een behoorlijke flater slaat, maar wat is daar de bedoeling? Hoeveel hebben jullie gegeven?
Ik zat ook al te denken aan 40 EUR hehe. Je moet eigenlijk kijken wat je normaal geeft, en dan in verhouding evenveel geven. In jullie geval dus 10%. Dat percentage hou ik ook aan, tenzij het erg slecht of goed was.quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 11:03 schreef Euc- het volgende:
[..]
Wij hebben eigenlijk veel te veel gegeven, volgensmij hebben we allebei zo een 220 neergelegd. Nu ik erop terugkijk erg veel, ruim 40 euro, maar ach
Ja en ja, de service was trouwens ook verbluffend. Trouwens, nu we het toch over Engeland hebben. Heb jij al bij een restaurant van Gordon Ramsey gegeten? Schijnt ook fantastisch te zijn. Staat ook nog hoog op mijn lijstje. En heel héél misschien kan ik volgend jaar gaan eten bij El Bulli bij Ferran Adrià. Al druk bezig om proberen via via een reservering te krijgen. Hopen dat het luktquote:Op vrijdag 28 oktober 2005 13:14 schreef i-spy24 het volgende:
Ha! kijk ook iemand die het genoegen heeft gehad bij hem te eten!
Leuk dat jij ook dat 'orgasmisch' gevoel kreeg bij elke hap die je nam.
Laatste keer dat ik er was was in 1998(nogal jaartjes geleden).
Was het druk,kwam de master zelf later ook nog even aan je tafel om
te vragen of alles naar wens was geweest etc..?
Ben het met je eens, ik doe het ook alleen als ik meer dan tevreden ben. Ik eet echter vaak bij restaurants waar ik meer dan tevreden ben dus geef ik ook vaak tips.quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 13:14 schreef i-spy24 het volgende:
T.a.v. tippen:
Meesten mensen vergeten dat en zijn dan zo dom om het wel te doen onder het mom van
" het zit er niet bij ". Dus als je mij gewoon normaal behandeld of datgeen ik wil serveert
zoals je dat bij elk restaurant mag verwachten,dan ga ik daar dus niet voor betalen omdat dat er gewoon bijhoort.
Zo kun je wel voor elk wissewasje tippen en daar is tippen nou net niet voor bedoelt. Tippen is iets extra's, niet voor zaken die je normaal behoort te krijgen.
Sjefke?quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 15:23 schreef zoalshetis het volgende:
ik wil binnenkort naar die belgische chef die alles met tabak verrijkt. iemand de naam van dat restaurant?
mijn dank is groot martijn. daar vond ik de recensies veel te goed voor.quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 23:22 schreef Martijn_77 het volgende:
Kom op allemaal nu gewoon weer on topic en geen gerel en gebash over recensies enzo.
Heb wel het een en het ander opgeschoond. Maar ik hoop dat we het nu weer over de Parkheuvel kunnen gaan hebbenquote:Op vrijdag 28 oktober 2005 23:39 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
mijn dank is groot martijn. daar vond ik de recensies veel te goed voor.
het valt me sowieso op dat je in toprestaurants veel meer waar voor je geld krijgt dan een willekeurige bistro met pretenties. misschien wat hollandsch gedacht, maar als ik dan toch geld uitgeef...quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 23:40 schreef Euc- het volgende:
Waar ik écht graag nog een keer wil gaan eten is bij The Fat Duck, dat schijnt zo ongelooflijk geweldig te zijn, dus dat wil ik wel een keer meemaken.
Trouwens, The Waterside Inn is niet eens zo heel gek duur, 5 gangen en koffie na voor 89,50 pond.
Daarover zijn de meningen verdeeld, zelfs in de klassieke keuken. Ik geef voorkeur aan bovengenoemde volgorde, liever eerst zoet en daarna de kaas.quote:Op zaterdag 29 oktober 2005 12:38 schreef Euc- het volgende:
Damn, het water loopt me in de mond, wat klinkt dat lekker zeg! Maarre, de kaas moet officieel voor de desserts
Ik ben bang dat mijn smaakpapillen iets te simpel zijn ingesteld. Ik krijg bij zo'n menu echt geen warme gevoelens (misschien bij de zeebaars etc), misschien dat ik het zou moeten proeven, maar vooralsnog heb ik neiging om te roepen waar zijn de frieten? (maar ik zal me inhouden )quote:Op zaterdag 29 oktober 2005 12:30 schreef gimme.shelter het volgende:
We zijn net terug uit Zwolle. Gisteravond zaten we met 10 man in de keuken.
Later meer, maar het was weer top!!
Het menu:
*knip*
Het was super!!!
Klinkt als een redelijke prijs. Kijk uit naar de reviewquote:Op zaterdag 29 oktober 2005 13:24 schreef gimme.shelter het volgende:
Moet straks al weer weg, maar ik geef zeker nog een uitgebreide review! We hebben het wijnarrangement erbij gedronken, veel!! Therese blijft maar bijschenken!
Voor 10 man waren we 1940 euro kwijt (er zijn ook nog behoorlijk wat sigaren gerookt!)
Dat konden we bij the waterside inn idd ook, wel na navraag of de directe mensen die om ons heen dineerden er geen last van hadden. Wij hadden onze cigaretten net uitgedrukt of aan drie tafels om ons heen werden ineens cigaretten aangestoken en slaakte men zuchten van opluchtingquote:Op zaterdag 29 oktober 2005 22:33 schreef gimme.shelter het volgende:
Net weer terug. Nee, er was geen aparte lounge; we zaten in de keuken. Maar de sigaren werden pas NA het diner gerookt; de keuken was al klaar!
Overigens werden er tijdens het diner wel sigaretten gerookt. Heel erg; maar het was voor De Librije geen probleem....heerlijk die oude tijden dat mensen nergens last van hadden!!
minder of ridicilous?quote:Op zondag 30 oktober 2005 01:35 schreef golfer het volgende:
gimme.shelter, ik ben razend benieuwd naar je uitgebreide recensie, ondanks dat ik sommige gerechten van het door jou al genoemde menu op het eerste oog wat minder vind lijken.
Mwoah..amuses met deze namen:quote:
oh ja joh?quote:Op zondag 30 oktober 2005 01:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Mwoah..amuses met deze namen:
Ijsje van piccalilly, bruine bonen en spek
Eitje met koffie en nootmuskaat
Krokante pinda met pittige augurk
Lolly van gekonfijte eend en eendenlever met rode biet en maggiplant
Eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas
Rode kool met gerookte sjalottencompote en appel
klinken mij wat te 'gemaakt' in de oren.
wie wel?quote:Op zondag 30 oktober 2005 02:03 schreef Chielus het volgende:
ik ben wel heel benieuwd naar de smaakrecentie over de amuses. die lolly van eendenlever van de Liberije is al heel bekend, maar wat ik moet verwachten van een krokante pinda met augurk weet ik ook niet.
YUMMIEquote:Op zondag 30 oktober 2005 13:43 schreef gimme.shelter het volgende:
Laat ik nou net die pinda hebben overgeslagen!!!
We kwamen om kwart voor acht aan bij De Librije met onze zoon en een dispuursgenoot van hem (die als lunchkok in Amsterdam een bijbaantje heeft en altijd kookt voor het dispuutshuis; vandaar dat het mij leuk leek om hem uit te nodigen); we werden door twee man buiten ontvangen ("daar ben u weer!"). Jas aangenomen en naar beneden de keuken in. Het interieur is erg modern geworden, veel zwart wit. Wel mooi; maar echt anders dan de vorige keer. Toen we de keuken binnenkwamen kregen we een hand van Jonnie Boer en hij heette ons welkom. Er werd direct gevraagd of we tijdens het wachten op de andere gasten (twee collega's van me, vrouw van collega, mijn beste vriendin en haar zus en zwager) een glas champagne wilden. Om acht uur was iedereen van ons gezelschap binnen en begonnen we aan het aperitief (7x witte wijn (vina santa ines), 1x kir en 1 campari). Voor iedereen lag er een broodje klaar met een kommetje olijfolie en boter. Bij iedere gang kregen we een ander broodje geserveerd.
Mijn eerste amus was een eitje met koffie en nootmuskaat. Errug lekker en prachtig geserveerd op een wat Japans aandoend grijs vierkant bordje. (ik schrijf maar gewoon op wat ik me nog herinner).
Omdat ik iedereen had uitgenodig ben ik maar met mijn rug naar de keuken gaan zitten, zoadt de anderen een beter uitzicht op de keuken hadden. Dat vond ik met name voor Youri (de kokende vriend van mijn zoon) leuk.
De asbakken kwamen op verzoek van Youri meteen op tafel! Daarna kwam Jonnie Boer aan onze tafel staan om te vragen of iemand iets echt niet lustte en hoevel gangen hij voor ons mocht maken. Hij zei ook dat we gewoon mochten rondlopen in de keuken en hem allles mochten vragen. Toch doe je dat niet zo gemakkelijk; ik had toch wat schroom (ligt helemaal aan mij) want die mensen zijn heel hard aan het werk, die wil je niet graag voor de voeten lopen. Na enig overleg kwamen we uit op 5 gangen. Therese vroeg of we de wijnkaart wilden bekijken (ja graag!) maar we hebben gekozen voor het wijnarrangement. Dat kostte voor tien man 650 euro; en er werd doorgeschonken, niet normaal meer! Ik zie nu op de nota dat we ook 10 flessen plat water hebben gebruikt. De Librije heeft eigen water.
Tweede amuse was de inderdaad befaamde lolly van eendenlever. Die hadden we vorige keer ook gehad en was weer heerlijk, alhoewel het een enigszins raar gezicht blijft...volwassenen aan de lolly. Moest weer denken aan Johan Cruijff toen hij met gestopt was met roken.
De lekkerste amuse vond ik toch het halve eitje met artisjok, boleten en krokante boerenkaas (dat lag er als een korstje bovenop).
Als laatste kreeg ik de rode kool met de sjalottencompote.
Daarna gingen we aan het menu. Alles was gewoon zooo lekker!! Na de tweede gang ( de zeebaars) zijn we een rondje door de keuken gaan lopen. De keuken is niet erg groot er was een man of zes aan het werk. Het viel me op dat er heel stil gewerkt werd, geen hard gepraat, al helemaal geen geschreeuw, niets van dat alles. Jonnie Boer vertelde dat hij daar een bloedhekel aan heeft.
Het lekkerste gerecht van de avond vond ik de kabaljauwrug met slakjes, aardpeer en truffel. Toen de borden bij Jonnie doorkwamen stond mijn man naast hem en met een simpel afkeurend handgebaar van Boer werd 1 bord verwijderd en vervangen door een ander. Gewoon een wegwerpgebaar, zonder woorden of ophef.
Tegn half elf ,elf uur was de keueknbrigade klaar en kwamen er flesjes bier te voorschijn voor de mannen. Ze hebben daarna echt heel lang schoongemaakt!!
Tegen een uur waren we klaar met de desserts en de digestieven. We hebben meteen weer gereserveerd voor tien man in de keuken, 14 juli!!
Wij zijn toen naar ons hotel gestrompeld (was gelukkig dichtbij zeg). Mijn zoon en zijn studievriend zijn nog langer gebleven. Ze hebben een rondleiding gekregen door het restaurant, want daar is het interieur ook vervangen; ze hebben nog meer gedronken en Youri heeft nog wat lectuur mee naar huis gekregen.
Oh ja, we werden bediend door een hele aardige jongen van een Hotelschool (weet niet meer welke). Hij deed het heel goed, had af en toe wat moeite om de gesprekken te onderbreken om alle gangen aan te kondigen, maar dat lag puur aan ons.
Al met al een hele ervaring; vorige keer aten we in het resaturant en dat is toch anders. Het is in het restaurant al informeel, maar in de keuken is het helemaal los! Er zaten ook maar twee mannen in jasje/dasje maar die gingen snel uit (toen mijn man dat in Brussel bij Villa Lorraine deed werd hij direct terechtgewezen). Enige nadeel van in de keuken eten is dat het er wat warm is maar alla!!
Ik kan het echt iedereen aanraden voor 194 euro p.p. heb je een prachtige avond!!
Voorlopig hoef ik even niet meer uit eten; kan alleen maar tegenvallen hierna!
Kortom het was top!!
Da's natuurlijik nie helemaal waar. Het bedrag op de rekening is de kostprijs + winstopslag en dus ook inclusief de loonkosten van de horeca-ondernemer. Tipgeld of fooi is iets heel anders.quote:Hier in Nederland is de rekening inclusief tipgeld en als je dus geeft doe je dubbel op.
Je geeft zelf het antwoord al. Tip/fooi geeft je als JIJ extra tevreden bent over de geleverde dienst.quote:Ik zelf tip alleen vnl.in het buitenland omdat ik weet dat het
personeel daar van het tipgeld moet leven en hier in Nederland krijgen die hun geld toch wel,
TENZIJ die persoon voor mij iets heel persoonlijks heeft gedaan waarvoor hij extra inspanningen
moest leveren die buiten zijn normale service-taken vallen.
Heb de ijdele hoop om dit jaar nog te gaan. Maar dan moet het uitkomen met reservering en andere activiteiten. Is dus nog niet zeker.quote:Op zondag 30 oktober 2005 19:26 schreef Dauthi het volgende:
als reactie op het harde brood. Als ik het goed heb, althans dat heb ik begrepen uit verscheidene boeken en van de televisie, dat je brood helemaal niet mag snijden maar juist moet breken en dan beboteren met het mes. maar goed klein dingetje
Goed verslag
Gaat er toevallig iemand binnenkort naar Ramsay's in Londen ?:p
Bluezz en ik houden ons aanbevolen, als je het ook leuk lijkt.quote:Op zondag 30 oktober 2005 21:13 schreef gimme.shelter het volgende:
Ik heb overigens meteen gereserveerd op de 1e avond dat er plek is in de keuken, dat is 14 juli. Om in de keuken te kunnen eten moet je met minimaal 10 man zijn. Als er iemand van jullie is die mee wil, dan hoor ik dat graag!!
Dit vind ik echt gaaf om te lezen.. die keuken is echt een geoliede machine! Verder lijkt zo'n lolly mij dus niks. Maar dat ben ik Overigens vind ik de prijs nog wel meevallen voor 10 man.quote:Toen de borden bij Jonnie doorkwamen stond mijn man naast hem en met een simpel afkeurend handgebaar van Boer werd 1 bord verwijderd en vervangen door een ander. Gewoon een wegwerpgebaar, zonder woorden of ophef.
We hebben de datum alvast in de agenda genoteerd.quote:Op zondag 30 oktober 2005 21:57 schreef gimme.shelter het volgende:
Lijkt me heel leuk!! Van harte welkom, we hebben gewoon maar meteen gereserveerd voor tien man; komt wel vol!!
hell yeahquote:Op zondag 30 oktober 2005 21:13 schreef gimme.shelter het volgende:
Ik heb in mijn recensie nog wel iemand heel erg te kort gedaan, en dat is Therese!! Ze zag er zo mooi uit (rood ensemble) en ze is zo aardig!! Echt een perfecte gastvrouw.
Het was jammer dat er een kindje van Jonnie en Therese ziek werd later op de avond; dat was echt even stressen!
Ik heb overigens meteen gereserveerd op de 1e avond dat er plek is in de keuken, dat is 14 juli. Om in de keuken te kunnen eten moet je met minimaal 10 man zijn. Als er iemand van jullie is die mee wil, dan hoor ik dat graag!!
Pfoe, het is wel kort dag maar okquote:Op zondag 30 oktober 2005 22:55 schreef gimme.shelter het volgende:
We zien jullie 14 juli tussen half acht en acht in de keuken bij Jonnie en Therese!
En daarvoor mailen we nog wel. Leuk!!
hier word ik dus helemaal (tja hoe zeg je dat subtiel) geil van. Wat klinkt dit gaaf. Ben nu al helemaal jaloers. Ik ga nu echt sparen om daar een x naar toe te gaan.quote:Op zondag 30 oktober 2005 13:43 schreef gimme.shelter het volgende:
Laat ik nou net die pinda hebben overgeslagen!!! ............................
....................Kortom het was top!!
ligt eraan hoe gek je doet met wijnquote:Op maandag 31 oktober 2005 09:19 schreef Zwansen het volgende:
Ik neem aan dat je met 2 man bij de Librije toch geen 400 euro kwijt bent?
Ja wie weet, Bluezz en Golfer, ik, Chielus? Misschien krijgen we karper ook nog wel meequote:Op maandag 31 oktober 2005 11:09 schreef gimme.shelter het volgende:
Als er heel veel mensen meewillen kunnen we er idd misschien beter een aparte super FOK meeting van maken.
Damn moet iemand ff snel bellen om een datum te prikken!!
als het pas volgend jaar ergens is kan ik daar zeker wel voor gaan sparen.quote:Op maandag 31 oktober 2005 12:26 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ja wie weet, Bluezz en Golfer, ik, Chielus? Misschien krijgen we karper ook nog wel mee
14 juli hequote:Op maandag 31 oktober 2005 12:31 schreef Chielus het volgende:
[..]
als het pas volgend jaar ergens is kan ik daar zeker wel voor gaan sparen.
Met dit kleine clubje kunnen we gewoon de 14e juli. Als er echt meer mensen meewilen moeten we ergens in het najaar gaan!quote:Op maandag 31 oktober 2005 12:40 schreef Euc- het volgende:
Denk niet dat je de 10 personen haalt, en gimme.shelter zegt zelf dat dit de 1e keer was dat ze er terecht konden, dan wil ik niet weten hoelang het gaat duren voordat wij daar terecht kunnen
Het maakt zeker wel uit of ze sterren hebben omdat dat garant moet staan voor een bepaalde kwaliteit. Alhoewel ik in Londen in een sterrenrestaurant heb gegeten waar ik mn hond nog niet zou toelaten (La Mirabelle). Dus het is niet altijd een garantie.quote:Op maandag 31 oktober 2005 14:36 schreef Steve-O het volgende:
Lijkt me wel wat een keer in zo'n restaurant eten . Vraag me af of dat nou werkelijk zo anders is als een restaurant zonder sterren . Ik bedoel is het eten lekkerder als je weet dat ze een aantal sterren hebben ?
Ben er zelf nog nooit geweest, en ken ook maar weinig mensen die erheen zijn afgereisd. Maar Jannis Brevet is dit jaar wel genomineerd voor Chef van het Jaar.quote:Op dinsdag 1 november 2005 08:32 schreef D1 het volgende:
[..]
Het maakt zeker wel uit of ze sterren hebben omdat dat garant moet staan voor een bepaalde kwaliteit. Alhoewel ik in Londen in een sterrenrestaurant heb gegeten waar ik mn hond nog niet zou toelaten (La Mirabelle). Dus het is niet altijd een garantie.
Heeft er hier trouwens iemand ervaring met Inter Scaldes? Zag hun website en ben erg benieuwd.
Des te meer reden om te gaanquote:Op dinsdag 1 november 2005 09:18 schreef Euc- het volgende:
[..]
Ben er zelf nog nooit geweest, en ken ook maar weinig mensen die erheen zijn afgereisd. Maar Jannis Brevet is dit jaar wel genomineerd voor Chef van het Jaar.
Ik heb me laten vertellen dat het het beste visrestautarant van de benelux is.quote:Op dinsdag 1 november 2005 08:32 schreef D1 het volgende:
[..]
Heeft er hier trouwens iemand ervaring met Inter Scaldes? Zag hun website en ben erg benieuwd.
Bronquote:Cees Helder stopt, Van Loo opvolger
Driesterrenkok Cees Helder houdt op met koken. De chef-kok van topzaak Parkheuvel in Rotterdam stopt per 1 juni 2006. Erik van Loo van De Zwethheul nabij Delft neemt de zaak over. Het nieuws slaat in als een bom.
Een culinaire aardverschuiving. Zo kan het nieuws om Helder en de move van Helder worden genoemd. Dat de 58-jarige Helder ermee stopt, zat er enigszins aan te komen. Al enige tijd draaide de geruchtenmachine op volle toeren over het vertrek van de topkok. Enkele maanden geleden ontzenuwde Rosalie Helder aan Zibb.nl/horeca nog het gerucht. ‘Nee hoor, niets van waar’, luidde het commentaar.
Donderdagavond werd het personeel van Parkheuvel ingelicht. Gelijktijdig gebeurde hetzelfde bij tweesterrenzaak De Zwethheul. ‘Ik wil graag stoppen op het hoogtepunt van mijn carrière. Ik wil niet door het leven gaan als een Heintje Davids’, aldus Helder op de website van De Telegraaf.
Chef-kok Erik van Loo is een vriend van Helder en neemt de zwarte en witte brigade over van Helder. Van Loo heeft al een binnenhuisarchitect in de arm genomen om het interieur van Parkheuvel flink onder handen te nemen.
Bronquote:Michelin: Parkheuvel start op nul
Bij het vertrek van Cees Helder verliest Parkheuvel al haar sterren. De nieuwe chef-kok Erik van Loo moet helemaal onderaan de ladder beginnen. Michelin zal na 1 juni Parkheuvel enkele malen bezoeken om zo de sterrenstatus te bepalen.
Dat zegt Peter Vermeij, woordvoerder van Michelin Nederland. Vermeij belde direct hoofdinspecteur Alain Fremiot in Brussel toen hij door Zibb.nl/horeca op de hoogte werd gebracht over de overname van Parkheuvel.
‘Als Van Loo het overneemt, dan gaan we eerst een paar keer op bezoek. Dan bepalen we of Parkheuvel nul, een, twee of drie sterren krijgt. Dat is destijds ook zo gegaan bij Kranenborg . Die vertrok bij het Amstel Hotel en begon gewoon met nul sterren bij Vossius. Ons motto is en blijft: eerst toetsen, dan waarderen’, aldus Vermeij.
maak me gek zeg!quote:Op dinsdag 1 november 2005 09:37 schreef D1 het volgende:
[..]
Des te meer reden om te gaan
SPECIALITEITEN VAN DE KAART
• Platte oesters 00000 met bunnahabhain whisky.
• Gepocheerd ei met spinazie, aardappelcrème met olijfolie en kaviaar.
• Jacobsmosselen in de schelp gegaard met truffel, bloemkool mousseline.
• Tarbot gepocheerd in gerookte melk, kruidnagel mousseline.
• Duif gegaard in zoutdeeg, het pootje nageserveerd op een salade.
• Zwezerik en kreeft met een brandade van schaaldieren.
• Kwarksouffle met citroen en bourbon vanille
Daar gaan je sterrenquote:
ik heb echt alle vertrouwen dat het goed komtquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |