abonnement Unibet Coolblue
pi_30522673
Mijn xbox deelt de internetconnectie met mijn laptop, mijn laptop raakt regelmatig(de laatste 2 weken) oververhit en slaat dan uit. Nadat ik een tijdje heb gewacht totdat mijn laptop is afgekoeld kan ik niet direct met mijn xbox op live komen Nee ik moet eerst de stekker uit mijn modem halen laptop restarten en dan stekker weer in de modem en DAN pas kan ik weer op live. Behoorlijk irritant vooral als je bedenkt dat ik bijna altijd de host ben voor het groepje mensen waarmee ik regelmatig game.

Mijn vragen nu hoe los ik dit op?
Klungelen met mijn laptop dat ding niet zo overhit raakt (kan er eerlijk gezegd geen pijl op trekken, ik heb nu 2 keer per dag dat dat ding uitgaat, daarvoor een periode dat het misschien 1 keer in de week gebeurde)

Ander connectie, eentje waarin ik niet afhankelijk ben van mijn laptop. Wat heb ik dan nodig en wat raden jullie mijn aan? Hoeveel kost het?


De specificaties:

Laptop, Acer Aspire 1604 LC cliccy, cliccy voor de volledige lijst met specificaties.

USB modem (ja ik weet het ) Ericsson HM12dp

Internetconnectie 1.6 mbps down, 0.512 up

Crosscable die van laptop naar xbox gaat

xbox
  maandag 12 september 2005 @ 20:51:05 #2
529 twi
Het lichtje is uit...
pi_30523133
Neem in vredesnaam een (stabiele) modem/router in 1, waar je gewoon gelijk je laptop en je Xbox op aan kan sluiten. Voor 79 euro heb je er eentje bij de KPN

2e Hands kan je zoiets wel voor minder vinden, zoals hier of zelfs hier.

Die kan je dan altijd aan laten staan, en is je Xbox niet meer afhankelijk van je laptop (waarvan overigens wellicht de ventilator compleet verstopt is geraakt door stof).

'k Word trouwens steeds vaker voor cabron uitgescholden online

[ Bericht 3% gewijzigd door twi op 12-09-2005 20:56:10 ]
pi_30523575
Moet ik dan nog een speciale kabel kopen die van xbox naar modem/router gaat of is de crosscable die ik nu heb ook voldoende?
  maandag 12 september 2005 @ 21:19:31 #4
529 twi
Het lichtje is uit...
pi_30523988
Je krijgt er als het goed is een UTP patch kabel bij, dus zul je er nog eentje voor een paar euro's moeten kopen. Bedenk wel dat dit slechts 1 van de mogelijke oplossingen en 1 van de tientallen producten is die je ervoor kunt kopen. Wanneer je bijvoorbeeld besluit om later een draadloos kaartje in je laptop te gebruiken, kun je nu beter een draadloos accesspoint kopen voor niet al te veel meer. Maargoed, het is gewoon zo ontzettend veel makkelijker dan aanklooien met een laptop en een USB modem.

Waar zit je met je ADSL eigenlijk? Welke provider? Wellicht hebben die wel een oplossing met eventuele korting voor je beschikbaar. Ik geef in elk geval deze modem+router aan, omdat ik er erg positieve ervaringen mee heb en de meeste ISP's deze ook bij leveren.

Dan krijg je dus als volgt.

1
2
3
4
5
             _______
            |       |----- UTP Patch ----- Xbox
--tel lijn--| modem |
            |_______|----- UTP Patch ----- Laptop
 
pi_30524215
Ik zit bij Wanadoo op dit moment, ik zal eens vragen wat zij me kunnen bieden. Kort nadat ik die klote usb modem had genomen, hebben ze dat ding uit hun assortiment gehaald

Draadloos is niet nodig, ik ben erg klein behuisd en internetten/studeren/werken doe ik gewoon aan mijn buro.


Bedankt iig
  maandag 12 september 2005 @ 23:10:53 #6
17864 Ablaze
Is niet meer te houwe!
pi_30527309
Zoek ook eens op het Internet naar de nieuwste drivers voor je modem.
En stel je laptop zodanig in dat hij niet zo warm wordt (geen CPU vretende achtergrondprocessen, als je een mobile processor hebt de kloksnelheid iets terugschroeven e.d.). Of blaas je ventilatiegaten eens uit.
Ga doorrrrrr!
pi_30528078
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:10 schreef Ablaze het volgende:
Zoek ook eens op het Internet naar de nieuwste drivers voor je modem.
En stel je laptop zodanig in dat hij niet zo warm wordt (geen CPU vretende achtergrondprocessen, als je een mobile processor hebt de kloksnelheid iets terugschroeven e.d.). Of blaas je ventilatiegaten eens uit.
Dat doe ik normaal wekelijks Het is nu al een 4 weken niet gebeurd dit ivm vakantie en dat ik steeds vergeet zo een spuitbusje met lucht te kopen. Ik zal mijn fohn (koude stand) er maar weer eens op zetten.

Als ik aan het gamen ben dan is mijn CPU usage iets van 40 % dat valt toch wel mee toch?

Dat van die drivers is een goeie, maar ik begin het afhankelijk zijn van mijn laptop goed zat te worden. Voor HALO was dit gebeuren niet zo een ramp, maar ik ben bang dat als ik als host zijnde met Rainbow 6 Lockout wegval dat, dat niet zo soepeltjes opgelost wordt
Heb afgelopen zondag van 19:00 t/m 1:00 s'nachts Lockout gespeeld, gelukkig is mijn laptop niet uitgevallen, maar om de haverklap over je schouder kijken en hopen dat je laptop ''er nog is'' ervaar ik niet als relaxt gamen moet ik zeggen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')