abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 september 2005 @ 10:37:41 #1
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_30477335
Hier weer verder.

Vorige gaande delen : #1 : Bewaarplicht is een feit

Nog even op het internet gezocht wat de ISP ervan zeggen.

De ondergetekende internetaanbieders van Nederland maken zich grote zorgen over het Europese plan om alle gegevens over het telefoon- en internetverkeer van alle klanten minstens een jaar te bewaren. De Eerste Kamer overlegt hierover op 30 november met minister Donner van Justitie, de Tweede Kamer op 1 december. Dat plan heeft tenminste drie grote nadelen: het belemmert innovatie, schendt de privacy en brengt hoge kosten met zich mee. Het moet daarom alleen worden overwogen als er glasheldere bewijzen zijn dat het absoluut noodzakelijk is. Maar dat bewijs ontbreekt volledig. Minister Donner heeft onlangs toegegeven dat er geen serieus onderzoek is dat aantoont dat een bewaarplicht zou helpen bij de opsporing van strafbare feiten. Hij weigert bovendien om dergelijk onderzoek te laten uitvoeren, ondanks eerdere toezeggingen aan de Tweede Kamer. Daarom dringen de providers er bij de leden van de vaste kamercommissie Justitie op aan om de regering te verbieden akkoord te gaan zolang de noodzaak niet is aangetoond.
quote:
bron : ISPO

WAAROM ZIJN INTERNETAANBIEDERS TEGEN DE BEWAARPLICHT?

innovatie
Het voorgestelde besluit legt een hele zware hypotheek op de toekomst van de telecomindustrie. Innovatieve nieuwe communicatiediensten kunnen alleen uitgeprobeerd worden als ze op voorhand voldoen aan strenge opsporingseisen ten aanzien van aftapbaarheid en straks aan de bewaarplicht verkeersgegevens. Dat is in volstrekte tegenspraak met het belang dat de overheid zegt te hechten aan innovatieve nieuwe breedbanddiensten voor de ontwikkeling van Nederland als kenniseconomie. Bovendien blijkt uit de praktijkervaring met de aftapverplichting dat de overheid haar eisen voortdurend bijstelt, waardoor providers telkens nieuwe investeringen moeten doen. Providers staan hierdoor voor een onmogelijke bedrijfseconomische opgave.

privacy
Iedereen maakt zich zorgen over terrorisme en criminaliteit. Daders moeten niet met een beroep op privacy aan opsporing kunnen ontkomen. Er zijn echter al heel veel opsporingsbevoegdheden, ook op internet. Verkeersgegevens zeggen heel veel over wie wij zijn en wat wij doen en denken. De nu voorgestelde bewaarplicht richt zich niet alleen op daders of verdachten, maar op iedere internetter, verdacht of niet. Er wordt een enorme vergaarbak aan privacygevoelige gegevens gecreëerd. 99% daarvan is afkomstig van onschuldige burgers. De voorgestelde bewaarplicht is zo onbegrensd en breed, dat het niet verbaast dat tal van juridisch deskundigen aangeven dat hiermee de grenzen van grondwet en internationale mensenrechtenverdragen worden overschreden. De bewaarplicht verkeersgegevens lijkt het sluitstuk van de overheidswens om providers in te zetten als hulpofficieren van justitie. Providers moeten al volledig aftapbaar zijn, en sinds 1 september 2004 elke opsporingsambtenaar desgevraagd allerlei informatie over klanten geven. De minister van Justitie verwacht dat er in totaal 900.000 keer per jaar naam, adres- en rekeninggegevens worden opgevraagd over bellers en internetters. Binnenkort komt er nog een nieuwe verplichting bij; om gegevens over specifieke verdachten 3 maanden lang te bevriezen en te bewaren. Het feit dat providers straks het gedrag van alle internetters systematisch moeten gaan afluisteren en in de gaten houden leidt ertoe dat internet een onveilig communicatiemiddel wordt, waarbij het grote publiek onnodig bang wordt gemaakt dat elke muisklik tot een verdenking kan leiden.

kosten hoog en onbegrensd
Het invoeren van een bewaarplicht verkeersgegevens vergt grote investeringen in mensen en middelen, in totaal naar verwachting vele miljoenen euros. De precieze kosten zijn nog onbekend omdat de verplichting nog niet precies is gedefinieerd. Er is ook geen enkel onderzoek gedaan naar de mogelijke kosten. Dat maakt een goede kosten-baten analyse uiteraard onmogelijk. Wel is duidelijk dat de consument uiteindelijk de rekening betaalt voor de ongewenste opslag van zijn eigen verkeersgegevens. Het gaat namelijk om zeer grote hoeveelheden informatie. Een doorsnee breedbandprovider met 100.000 klanten vervoert snel 5,5 Terabyte per dag, dat wil zeggen, 8.500 CD's per dag. Uit deze verkeersstroom moeten de verkeersgegevens gedestilleerd worden, en opgeslagen in hele dure, zeer streng beveiligde, dubbel uitgevoerde databases om per klant te kunnen terugzoeken hoe lang iemand online is geweest, wat voor e-mail iemand heeft verstuurd en/of ontvangen en welke websites iemand heeft bekeken. In 2002 hebben internetaanbieders al enorme investeringen moeten doen om hun netwerken en diensten aftapbaar te maken. Hiervan heeft de overheid niets vergoed, ondanks massaal protest. De concurrentiepositie van Nederland en Europa staat hoog op de politieke agenda. Het is daarom een raadsel waarom het bedrijfsleven nu in alle haast en zonder gedegen onderzoek wordt opgezadeld met zeer hoge administratieve lasten.

uitvoerbaarheid
Over de uitvoerbaarheid van de bewaarplicht in de internetwereld lijkt nauwelijks nagedacht. In tegenstelling tot telecomaanbieders houden internetproviders nauwelijks gegevens bij. Klanten betalen niet per e-mail of per bezochte website. Er is dus geen enkel bedrijfsbelang om dat soort gegevens te bewaren. Over het individuele surfgedrag is bij de meeste providers al helemaal niets bekend; omdat het om zeer privacy-gevoelige informatie gaat, die alleen met behulp van ingewikkelde filtersystemen kan worden vastgelegd. Dergelijke filters brengen bovendien de snelheid van het verkeer in gevaar. De overheid lijkt blind voor de werkelijkheid op internet; meer dan de helft van het e-mail verkeer bestaat uit spam en virussen. Ook al die rommel zouden providers moeten gaan bewaren, terwijl het opsporingsnut miniem is.
WAAROM IS DE NOODZAAK VOOR EEN BEWAARPLICHT NIET AANGETOOND?
Politie en justitie beschikken al over een groot arsenaal opsporingsmiddelen. Er is geen bewijs dat de beschikbare middelen onvoldoende zijn, of dat er strafbare feiten onopgelost zijn gebleven door het ontbreken van een bewaarplicht. In tegendeel, het enige beschikbare onderzoek (door de politie Rotterdam) wijst op het tegendeel. Ondanks toezeggingen aan de Tweede Kamer weigert minister Donner om nieuw onderzoek uit te laten voeren om de noodzakelijkheid te onderbouwen.

WAT MOET HET PARLEMENT DOEN?
Kennelijk is de regering er op uit om het voorstel nog voor het einde van het voorzitterschap van Europa door te drukken. Op 2 en 3 december vergadert de Europese raad van ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken over het voorstel.Omdat het hier gaat om een bindend Kaderbesluit zijn de besprekingen op 30 november en 1 december in feite de laatste kans voor het Nederlandse parlement om invloed uit te oefenen.De internetproviders zijn van mening dat met de verdere bespreking van het voorstel moet worden gewacht tot dat er gedegen onderzoek is gedaan naar de noodzaak van een bewaarplicht en de kosten die ermee gemoeid zijn. Alleen als die gegevens op tafel liggen, kan de politiek een goede afweging maken.
En toch wil de politiek/EU het er door drukken , ze weten zelf niet wat voor pandora's box ze in het leven gaan roepen.
pi_30477615
Ah, de dictoriale heilstaat is weer een stap dichterbij.
I'm the hardest button to button.
#onz, de vrijhaven.
Self improvement is masturbation.
  zondag 11 september 2005 @ 10:58:13 #3
4842 D-FENS
Weapon of mass distraction
pi_30477663
Orwell was right
People should stop blaspheming and comparing Lemmy to God. He might be a decent chap but he certainly isn't Lemmy.
  zondag 11 september 2005 @ 11:01:52 #4
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_30477723
damn.. ze blijven maar doorgaan he..
  donderdag 22 september 2005 @ 10:58:35 #5
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_30817716
quote:
EC doet voorstel voor opslag internet- en telefoniegegevens
bron : Tweakers
Vandaag is door de Europese Commissie (EC) een voorstel aangenomen voor een richtlijn met betrekking tot de bewaarplicht van verkeersgegevens van datacommunicatie. Deze richtlijn zorgt ervoor dat binnen de hele Europese Unie (EU) een harmonisatie zal plaatsvinden van de verplichtingen van aanbieders van elektronische communicatie, zoals internetproviders of telefoniemaatschappijen, om verkeersgegevens te bewaren. Het voorstel is dat gegevens over vaste of mobiele telefonie een jaar bewaard zullen moeten worden en dat data over internetcommunicatie zes maanden opgeslagen zal moeten worden. Verder bevat de richtlijn bepalingen die stellen dat aanbieders een tegemoetkoming in de kosten kunnen krijgen om te voldoen aan de richtlijn. Nadrukkelijk wordt gesteld dat in de richtlijn is vastgelegd dat niet de inhoud van de communicatie opgeslagen zal worden.

Vooralsnog heeft alleen de Europese Commissie dit voorstel aangenomen. Voordat dit ontwerp een definitieve richtlijn wordt en geldig zal worden binnen de EU, zal deze eerst nog goedgekeurd moeten worden door het Europees Parlement en de Europese Raad (ER).Deze Raad is bezig met de ontwikkeling van een aangepast voorstel om gegevens over het internetverkeer voor een periode van drie jaar te bewaren. Bij het opstellen van het voorstel voor het nieuwe directief is rekening gehouden met fundamentele burgerrechten. Ook is in het voorstel vastgelegd dat speciale regels voor de bescherming van de opslagen data van toepassing zullen zijn. Dit proces zal per lidstaat gecontroleerd worden door nationale organisaties. Volgens de ER is het opslaan van data over communicatiestromen erg belangrijk in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit en terrorisme.
Als ze die kosten gaan vergoeden dan kunnen we nog lachen. Ze hebben volgens mij geen inzicht wat het kostenplaatje zal gaan worden. En het nut ?!.... ach dat is toch niet belangrijk.
pi_30857286
Kijk telefoongegevens bewaren (kijk wie iemand gebeld heeft), dat kan ik nog wel begrijpen. Maar internetgegevens opslaan lijkt mij niet echt zinvol. Je hebt echt gigantisch veel opslag nodig (laten we zeggen ongeveer 250 TB) en veel bereik je er niet mee (je kan zien dat een eventuele terrorist naar fok.nl surft ofzo?). Tegenwoordig hoe je ergens maar terrorisme bij te gebruiken en het geeft je een excuses om iets te doen. En als ik dus per ongeluk op een extremistische site kom, ben ik dan gelijk al verdacht?
pi_30930648
Bewaarplicht in combinatie met Notice&Takedown in combinatie met nieuwe wetten zorgt voor fantastische middelen om 'de massa' te beteugelen. 'Every step you take, every move you make, I'll be watching you'. Niet dat het iets uitmaakt voor terroristen natuurlijk, maar daar hoor je geen hond over.

Het is wachten op een nieuwe wind in Europa -Nederland lokaal is onbelangrijk- waarmee bepaalde stappen ongedaan worden gemaakt. Helaas moet die wind eerst uit de US gaan waaien. Vooralsnog zul je enkele decennia mogen bivakeren in een neo-DDR. Alleen de staats-doctrine is anders, de middelen zijn geperfectioneerd.
pi_30941545
Jup, maar we kunnen beter alvast gaan helpen met blazen
quote:
National Security Agency gets fix on Internet users

Top secret group applies for patent to ID physical address of Web surfers

Posted: September 25, 2005
1:00 a.m. Eastern

© 2005 WorldNetDaily.com; http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=46501


Internet users hoping to protect their privacy by using anti-virus software, Web anonymizers, false identities and disabled cookies on their computer's Web browser have something new to worry about – a patent filed by the National Security Agency (NSA) for technology that will identify the physical location of any Web surfer.

Patent 6,947,978, granted this week, describes a process based on latency, or time lag between computers exchanging data, of "numerous" known locations on the Internet to build a "network latency topology map" for all users. Identifying the physical location of an individual user, reports CNET News.com, could then be accomplished by measuring how long it takes to connect to an unknown computer from numerous known machines, and using the latency response to display location on a map.

The rate at which data travels over the Internet constantly varies due to the amount of traffic, the size of data files, the constant changing of hardware and software by millions of users. Sometimes the system is slow, sometimes it is fast. Because of this variation, knowing how long it takes for a signal to travel to a location and back is not sufficient to identify it's location. But knowing the latency of the entire system at a given moment and the latency for a specific computer provides a means of knowing relative locations, however fast or slow the Internet is operating.

While most users are unaware of it, their computers are able to "ping" website addresses to trace the route their connection took and how much time was required to complete the operation. Likewise other computer users – hackers, for example – can ping their computer as well when connected to the Internet. It is this feature that the NSA's patent seeks to exploit.

The NSA patent does not describe the intended use of the technology by the agency, noting only general uses like measuring the "effectiveness of advertising across geographic regions" or flagging a password that "could be noted or disabled if not used from or near the appropriate location," according to CNET News. But given NSA's status as the nation's premier cryptologic organization, it's unlikely the technology will be used to improve advertising.

NSA is so secret that its acronym has been said to stand for "No Such Agency." According to its website, "the National Security Agency/Central Security Service ... coordinates, directs, and performs highly specialized activities to protect U.S. government information systems and produce foreign signals intelligence information. A high technology organization, NSA is on the frontiers of communications and data processing. It is also one of the most important centers of foreign language analysis and research within the government."

The agency has come under fire in the past for spying on American citizens. In the 1970s, the agency was forced to admit that it had used its eavesdropping equipment against Jane Fonda and other anti-Vietnam War activists. The revelation led to a 1978 law banning spying by the agency on U.S. citizens and resident aliens anywhere.

In 2000, following reports revealing the existence of Echelon, a massive data-mining project that filtered electronic and voice communications around the world, then director of the National Security Agency, Air Force Lt. Gen. Michael Hayden, and his boss, CIA Director George Tenet, assured Congress, "We protect the rights of Americans and their privacy. We do not violate them and we never will."

"If, as we are speaking this afternoon, Osama bin Laden is walking across the peace bridge from Niagara Falls, Ontario, to Niagara Falls, New York, as he gets to the New York side, he is an American person and my agency must respect his rights against unreasonable search and seizure as provided by the Fourth Amendment to the Constitution," Hayden testified.

Post-9-11, if bin Laden goes online, NSA may actually know where he is.
Besef hoe belangrijk privacy is en hoe verdacht het is als machthebbers meer macht willen hebben terwijl het zogenaamde doel daar weinig bij gebaat is..
'Je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen' is een grondrecht, en deze bewaarplicht vult 'm aan met 'maar je bent wel verdachte'
"You can never get enough of what you don't need to make you happy."
pi_30941595
Erg slecht dit.

"Maar ja, als je niets te verbergen heb, wat zeur je dan".
pi_30944593
De criminaliteit is vorig jaar flink gedaald, zo was in het nieuws. Het kan dus ook zonder ID plicht en zonder bewaarplicht, maar waarschijnlijk zullen de cijfers straks worden gebruikt om aan te tonen hoe geweldig de bewaar/ID/...-plicht wel niet is.

Intussen. Geloofsgestoorden met hoofdletters 'terrorist' op hun voorhoofd geschreven worden alvast maar weer vrijgelaten omdat de straf die ze verdienen waarschijnlijk niet opweegt tegen de duur dat men heeft vastgezeten in de aanloop naar het proces.

Ondertussen kunnen buitenlandse politie-eenheden in ons land voor cowboy spelen, hoeft men zich helemaal niet aan de Nederlandse wet te houden. Het begint pijnlijk te worden nu blijkt dat de eenheden ook zonder toestemming van The Don hun gang blijven gaan. Indertijd had je een Zwolse DJ die met toestemming van Donner in Amsterdam door undercover-FBI werd overgehaald een partij pillen te regelen. De man werd op het vliegtuig gezet naar de US, waar ie nog nooit van z'n leven was geweest. En we weten hoe de rechtspraak ginds werkt: 300 aanklachten en dan een plea-bargaining. Schuld 'bekennen' op enkele punten die de aanklager graag wil zien en hiervoor nederig dankbaar straf ontvangen, of simpelweg wegrotten in een cel tijdens voortslepende processen en onderzoeken. Enfin, vorige week kwam dit langs: http://www.nu.nl/news/596(...)Zwarte_Cobra%27.html Wetten? Hoezo wetten? Donner's reactie in verband met die eerdere kwestie was overduidelijk: 'we moeten niet zo provinciaals doen en denken dat ons rechtssysteem nou zo goed is en ginds niet'. Wat mij betreft gaat Donner solliciteren in de US, maar ja.

Dan heb je nog rechercheurs die op getraumatiseerde kinderen gaan zitten om onjuiste belastende verklaringen eruit te persen. Na veel media-aandacht wil men wel excuses aanbieden. Er zijn mensen om minder ontslagen, maar goed. Incident? Het stikt van de incidenten. Tot slot heb je een Amsterdamse politiemeneer die wil dat iedereen overal en altijd gefouilleerd mag worden. Ook zonder aanleiding.

Het gaat de goede kant op.
pi_31428634
quote:
Ultimatum bewaren van belgegevens


LUXEMBURG, 13 OKT. De Europese Commissie moet eind dit jaar overeenstemming hebben bereikt met het Europees Parlement over de verplichte opslag van telecom- en internetgegevens van 450 miljoen Europeanen.

Als de Commissie niet voldoet aan dit ultimatum komen de Europese ministers van Justitie in december met een eigen voorstel. Daarover zal dan zonder instemmingsrecht van het Europees Parlement worden besloten.

De Europese ministers van Justitie hebben gisteren in Luxemburg tijdens de raad voor justitie en binnenlandse zaken dit ultimatum afgesproken.

Al enige tijd liggen Commissie en ministers met elkaar overhoop over de duur van de opslag van telefoongegevens. De Commissie wil niet zover gaan als bij voorbeeld het Verenigd Koninkrijk, dat voor opsporing van mogelijke terroristen de gegevens drie jaar wil bewaren.

Uitgangspunt voor de besluitvorming is een bewaarplicht voor telecom- en internetgegevens van zes maanden tot twee jaar. Lidstaten houden het recht om in hun wetgeving bewaartermijnen op te nemen van langer dan twee jaar.

Het staat lidstaten ook vrij om een wettelijke bewaarplicht in te voeren voor pogingen tot een telefoongesprek.

Vooral het Verenigd Koninkrijk had daarop aangedrongen, om achteraf plegers van aanslagen te kunnen achterhalen die met mobiele telefoons bommen op afstand laten ontploffen.

De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Clarke, gaat er vanuit dat overeenstemming tussen de Commissie en het Europees Parlement er komt. Hij baseert dat optimisme op gesprekken met de voorzitters van de grote fracties (christen-democraten, socialisten en liberalen) in het parlement.

,,Maar we sluiten het kaderbesluit (het voorstel van de Justitie-ministers, red.) niet uit.’’

Ook minister Donner (Justitie, CDA) gaat er van uit dat die overeenstemming er komt. Het Nederlandse parlement is tegen het voorstel van de Europese justitieministers.
Wat de fucking #@%$& is dit nou weer? Ze gaan het gewoon doordrukken dus .

Maar ons parlement is tegen. Wat betekent dat nog?
"You can never get enough of what you don't need to make you happy."
pi_31428857
quote:
"Maar ja, als je niets te verbergen heb, wat zeur je dan".
Inderdaad
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 04:12:05 #13
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31429074
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2005 03:39 schreef fernando_redondo het volgende:

[..]

Inderdaad
idd. zag vandaag nog een aflevering op discovery waar telefoongegevens van iemand 6 jaar na dato aanleding gaven om de man terecht te arresteren. prima dus. ik ben trouwens ook voor een dna-afgifte van elk persoon. ik wil wel graag dat de overheid het beheerd en niet doorspeelt aan lieden behalve justitie. die garantie moet je hebben, ten koste van een gigantische geldclaim.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31429548
Hoeveel agenten probeerden onlangs ook alweer in dat dossier van die voetballer te kijken?
  vrijdag 14 oktober 2005 @ 12:50:37 #15
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31435304
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2005 06:58 schreef Keromane het volgende:
Hoeveel agenten probeerden onlangs ook alweer in dat dossier van die voetballer te kijken?
en hoeveel hebben het daadwerkelijk gezien?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31435744
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2005 04:12 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

idd. zag vandaag nog een aflevering op discovery waar telefoongegevens van iemand 6 jaar na dato aanleding gaven om de man terecht te arresteren. prima dus. ik ben trouwens ook voor een dna-afgifte van elk persoon. ik wil wel graag dat de overheid het beheerd en niet doorspeelt aan lieden behalve justitie. die garantie moet je hebben, ten koste van een gigantische geldclaim.
mensen kunnen voor zijn, mensen kunnen tegen zijn, maar dit gaat op een dag zeker gebeuren, maar waar trek je de grens. Die valt nergens te trekken. Het afgeven van dna is het begin van een onstopbare doorgeschoten registratie revolutie wat weer een indirect gevolg is van de technologische revolutie.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_31441226
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2005 04:12 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

idd. zag vandaag nog een aflevering op discovery waar telefoongegevens van iemand 6 jaar na dato aanleding gaven om de man terecht te arresteren. prima dus. ik ben trouwens ook voor een dna-afgifte van elk persoon. ik wil wel graag dat de overheid het beheerd en niet doorspeelt aan lieden behalve justitie. die garantie moet je hebben, ten koste van een gigantische geldclaim.
Op discovery worden alleen 'goedgekeurde' docu's gespeeld. Bs over 11/9 ipv glasharde bewijzen dat het anders is gegaan.
Een overheid kan doorschieten als je die te machtig maakt. Je kan het nu om je heen zien. Verkeerde mensen met teveel geld/macht bepalen wat er gebeurd. Ethiek doet er niet meer toe, terrorisme wordt gecreeerd, angst aangepraat en burgervrijheden afgepakt. Waarom? Om meer criminelen te pakken? Dwijlen met de kraan open. En op deze manier krijg je die kraan nooit dicht.
quote:
Power tends to corrupt; absolute power corrupts absolutely.
De reguliere media laat meestal niet zien waar overheden tot in staat zijn. Zodat jij denkt dat een dna-bank ed een goed idee is

Waar we veel meer aan hebben is een sterke samenleving met sociale controle ipv overheidscontrole. De overheid kan toch alleen maar een schijnveiligheid bieden of niet?
quote:
conspiracy; a term used by the guilty to discredit their accusers.
Bovendien mag de politie in nederland al zonder aanleiding iedereen afluisteren die ze willen. Toch moeten er steeds meer maatregelen bijkomen. Doorgedrukt of vrijwillig, de kraan blijft open en het doel; De macht gaat straks de burger controleren ipv andersom. China, oost-duitsland, singapore, amerika...... Nee dank je .
quote:
"Relying on the government to protect your privacy is like asking a peeping tom to install your window blinds."
"You can never get enough of what you don't need to make you happy."
pi_31441783
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2005 04:12 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

idd. zag vandaag nog een aflevering op discovery waar telefoongegevens van iemand 6 jaar na dato aanleding gaven om de man terecht te arresteren. prima dus. ik ben trouwens ook voor een dna-afgifte van elk persoon. ik wil wel graag dat de overheid het beheerd en niet doorspeelt aan lieden behalve justitie. die garantie moet je hebben, ten koste van een gigantische geldclaim.
ben daar zeer op tegen, en kom niet met het gelul aan over het al oude verweer dat als mensen niks gedaan hebben ze ook niks te vrezen hebben...

alle manieren die nu nog stringenter worden om op mijn privacy in te hakken ben ik zeer op tegen...

zelf zou ik nooit aan zo'n DNA bank mee werken, aangezien ik dat ten eerste een inbreuk op mijn privacy vind, en ten tweede ben ik zeer erg gesteld op het strafrecht wat we nu hebben inzake dit soort dingen, pas als je officieel, met voldoende bewijzen door de rc als verdachte bent aangemerkt, dan pas mogen ze mijn DNA afnemen...

ik zou trouwens om de laatste genoemde redenen ook nooit meewerken aan een vrijwillig grootschalig DNA onderzoek bij bijvoorbeeld een moordzaak, zedenzaak, etc...al kan ik nooit de dader zijn, ik vraag van justitie de juiste kanalen te volgen om mijn DNA te vorderen, niet omdat de politie helemaal vast zit met het onderzok en het zo maar eens gaan proberen...

ben ik officieel als verdachte aangemerkt (en dan moet er echt al voldoende bewijslast zijn), getoetst door rc en anderen binnen justitie, prima...geen enkel probleem...
“ That was pretty fucking trippy... ”
Pulp Fiction
pi_33072788
De bewaarplicht is nu echt een feit.
pi_33072935
Wees gerust ze krijgen die hoeveelheid data nooit opgeslagen. Wel jammer dat de problemen naar de isp's worden verschoven.
Telefoontaps en gedraaide nummers worden al jaren opgeslagen, nu met de sterke opkomst van VOIP vind ik het opzich niet vreemd dat men dat ook wil monitoren, het is immers ook telefoonverkeer.

Alleen jammer dat ze wellicht ook data moeten opslaan van wat ik heb gedownload / bezocht. Laatst begon de Buma of brein al te suggeren dat deze gegevens gebruikt moeten worden om "cyber" criminaliteit aan te pakken.
Dat vind ik belachelijk.
Wat er ook gebeurd altijd blijven lachen. :P
pi_33072944
quote:
Op maandag 26 september 2005 13:06 schreef MarkzMan_X het volgende:
Erg slecht dit.
Natuurlijk maar er moet ook niet al te spastisch over worden gedaan, Echelon heeft ook al aangetoond niet werkbaar te zijn door o.a. de hoeveelheid data en het gebruik van dialecten en daar werd nog gefilterd op termen.

Helaas gaat dit nog achterlijk veel geld en jaren duren voordat de EU hier ook een keer achter komt.
pi_33073067
Digitale trajectcontrole kan helpen de kosten voor een deel te vergoeden. MP3 gedownload? Acceptgiro.

Gelukkig krijgt het notice and takedown project ook gestalte. Volgend jaar zullen er wat minder MP3's te vinden zijn. Tenzij men hun werk niet goed doet.
  woensdag 14 december 2005 @ 15:21:17 #23
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_33073364
quote:
Het staat lidstaten ook vrij om een wettelijke bewaarplicht in te voeren voor pogingen tot een telefoongesprek.
poging tot telefoongesprek dat staat lullig op je strafblad...

ik vind het geheel onzinnig, teveel kosten en geen nut. Hoe wil men uit al die gegevens preventief criminelen filteren? Je kunt het misschien gebruiken om achteraf nog wat dingen uit te zoeken.. maar dan ben je weer te laat.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_33073373
quote:
Op woensdag 14 december 2005 15:08 schreef Keromane het volgende:
Digitale trajectcontrole kan helpen de kosten voor een deel te vergoeden. MP3 gedownload? Acceptgiro.

Gelukkig krijgt het notice and takedown project ook gestalte. Volgend jaar zullen er wat minder MP3's te vinden zijn. Tenzij men hun werk niet goed doet.
Ik denk dat je dan eerder nog meer een vlucht van dat soort aanbieders krijgt naar landen waar ze deze regels niet kennen en een grote toename van internetters die een anonieme proxy gaan gebruiken.
pi_33073756
quote:
124 Teletekst wo 14 dec
***************************************
EU akkoord met opslaan belgegevens

***************************************
BRUSSEL Telecom- en internetbedrijven
in de lidstaten van de EU moeten vanaf
juli 2007 alle gegevens bewaren.Het
Europees Parlement heeft ingestemd met
het voorstel van de Britten.

Het gaat om alle gesprekken per gsm of
vaste telefoon en al het e-mailverkeer.
De landen mogen zelf weten hoe lang ze
de gegevens bewaren.De minimale tijd
is zes maanden en de maximale tijd is
twee jaar.

Het gaat niet om de inhoud van de
gesprekken,maar om welke mensen contact
met elkaar hebben.Regeringen mogen zelf
bepalen of ook onbeantwoorde gesprekken
bewaard moeten blijven.
***************************************
Hmmm, hier lees ik alleen maar e-mail en telefoonverkeer. Dus al het andere internetverkeer wordt niet opgeslagen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')