abonnement Unibet Coolblue
pi_29987244
quote:
Bont gezelschap: van reclameverkoper tot bardame

Dit is de Big Brother-Familie!


Dit is de nieuwe familie van de Big Brother-baby. Alle aanstaande tantes en ooms van het ongeboren kleintje wonen sinds gisteren met de frêle mama Tanja, zoals de 27-jarige Groningse in het echt heet, in Het Huis in de studio in Aalsmeer. Vlak voor de deur van het door honderd camera's bekeken onderkomen op slot ging, sprak ik langdurig met alle bewoners. Over Big Brother en hun ervaring met luiers en baby's. Mama Tanja deed nog een onthulling. Haar baby wordt een bruin kindje. "De papa komt uit het Caribisch gebied."



Baby van Tanja heeft Carabische papa

De 31 weken zwangere Tanja mag eindelijk herkenbaar op de foto. "Iedereen is nu op de hoogte", lacht ze in het hotel waar ze de nacht voor haar intrek in het Big Brother- huis doorbrengt. "En ook de vader van mijn kindje vindt het leuk. Ik moest wel even huilen toen ik het vertelde. Wat dat betreft heb ik de zwangerschapstranen al geoefend. Ik merk nu dat de hormonen gaan werken. Ik laat alles maar over me heen komen. Mijn moeder, die eigenlijk bij de bevalling zou zijn, heeft dat in mijn oren geknoopt: blijf jezelf. Als het straks dus pijn doet, ga ik me niet inhouden. De camera's maken me niet uit, ik vertrouw erop dat het op een mooie manier wordt uitgezonden. Ik weet alleen niet of ik alle bewoners om mijn bed heen wil hebben. Dat hangt helemaal af van de relatie die ik met hen opbouw."
Tanja heeft enorm moeten lachen dat de verwekker van haar baby'tje in de krant de schuilnaam Jan kreeg. "Hij kwam ook niet meer bij. Want hij komt uit het Caribisch gebied, dus daar zijn zulke namen op zijn minst ongebruikelijk. Ik zoek voor mijn kindje mooie exotische namen. Ik heb voor een jongetje en een meisje al iets in mijn hoofd. Maar ik laat me graag verder inspireren. Ik vind namen uit Brazilië heel mooi."



Oom Rob (44), reclameverkoper

Rob is een gescheiden vader van een zoon van 20 en een dochter van 17. Hij is het type Ruud van Big Brother 1. Joviaal, warm en hij zou wel eens de 'olie in de machine' van het Big Brother-huis kunnen worden. Rob is drieënhalf jaar alleen, maar houdt de mogelijkheid van een nieuwe liefde open. "Ik houd van vrouwen met een mysterie." Hij is dol op kinderen. "Mijn ex-vrouw en ik kenden elkaar al sinds onze puberteit en kregen onze kinderen jong. Als Tanja opziet tegen de bevalling zal ik proberen haar gerust te stellen. De natuur doet haar werk en daar hoef je niet bang voor te zijn." Robs geheim: een houten been.



Tante Dido (24), verpleegster in opleiding

De lieve vrijgezelle verpleegster Dido heeft net haar kraamaantekening gehaald, maar werkt nu in een verpleeghuis met dementerende ouderen. "Dat is heel mooi werk. Toen ik er begon zag ik er erg tegenop, maar het valt mee omdat dementerende ouderen vaak erg gelukkig zijn. Zij piekeren niet over hun kwalen en gebreken, maar genieten in hun eigen fantasiewereld. Daar kun je als verzorgende een belangrijke rol in spelen." Dido heeft los van haar studie nog weinig eigen ervaring met baby's. "Ik verschoon nu luiers bij ouderen, in de opleiding heb ik verder alleen met poppen geoefend. Maar het lijkt me prachtig."



Oom Roel (26), bijna afstuderend psycholoog

Vrijgezel Roel is gefascineerd door de paar kilo hersenen die onze schedel bevat. Na de havo, een wereldreis en een lerarenopleiding is de studiebol nu bijna afgestudeerd psycholoog. "Ik ben heel goed in staat te achterhalen wat er echt in de geest van mensen speelt", zegt hij. "Dat kan nuttig zijn in het BB-huis."
Roel heeft veel respect voor mama Tanja. "Ik houd van mensen die ongewone dingen doen." Hij heeft ontspanningsoefeningen voor haar in petto en hij wil haar gaan uitleggen wat pasgeborenen allemaal al ervaren. "Zelfs baby's van enkele weken zien verschil als je ze eerst één en vervolgens twee dezelfde poppen laat zien. Ze kunnen meer dan we weten. We kunnen misschien een paar proefjes doen."



Tante Ingrid (26), sportanimatrice

Ingrid heeft haar baan bij de Spaanse variant op Club Med opgezegd om het Big Brotherhuis in te gaan. "Ik wil tijd voor mezelf, ook omdat ik nu al een jaar liefdesverdriet heb over een verbroken relatie. Ik ben weg bij de man met wie ik eigenlijk wilde trouwen. Dat doet nog steeds pijn." Ingrid komt over als een ferme tante. "Dat heb je nodig als je in zo'n vakantieclub werkt. Je maakt dagen van elf uur en ik stond daar ook wel eens in de kinder- of babyopvang."
Ingrid wordt, zoals ze dat zelf zegt, niet poëtisch als ze aan baby's denkt. "Als ik luiers moest verschonen, kreeg ik kotsneigingen." Maar Tanja hoeft niet bang te zijn: "Ik denk wel dat zij met haar verhaal een voorsprong heeft op de andere kandidaten, maar ik zal haar er nooit uitstemmen." Het beste dat Ingrid kan overkomen in het BB-huis? "Dat ik verliefd word, daar word ik zacht van."



Tante Lieske (19), studente economie

De jongste bewoonster van het BB-huis kan niet wachten tot ze aan de buik van Tanja mag voelen. "Ik vind het spannend en fascinerend. Bovendien ben ik mijn hele leven al overal de benjamin. Dat wordt dan nu eindelijk anders." Lieske is briljant in wiskunde, "kwestie van een goed ontwikkelde rechter hersenhelft", maar heeft ook jarenlang op de academie voor dans gezeten. Ze wil zelf geen kinderen. "Ik vind dat carrière en kinderen niet combineren. Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen mijn baby in een crèche te stoppen." Lieske heeft nog nooit een vriendje gehad. "Een bevriende homeopaat zei een keer tegen mij dat alle jongens bang voor me zijn, omdat ze me niet aankunnen."



Tante Nathalie (26), congresmanager

Toen Nathalie 14 was, hielp ze haar moeder bij het krijgen van haar jongste zusje. "We hebben een groot gezin, maar toen de jongste kwam was mijn moeder net gescheiden. Ik heb mijn portie luiers verschonen en flesjes warmen dus eigenlijk wel gehad. Maar goed. Ik hoop dat Big Brother ook zwangerschapsgymnastiek en pufcursussen regelt. Op mij kan Tanja rekenen. Ik heb destijds ook met mijn moeder meegedaan."
Nathalie heeft overigens een vaste relatie en woont nu een jaar samen met Joost. "Wij zijn totale tegenpolen. Hij is kalm en overwogen. Ik huppel vrolijk door het leven. Maar ik weet zeker dat hij degene is voor mij." Nathalie is de eerste die door Big Brother op de proef wordt gesteld. De gisteravond gepresenteerde dertiende bewoner is haar ex-vriend Ralph.



Oom Joost (21), student

Joost is al drieënhalf jaar samen met zijn vriendin en hun relatie heeft een fysieke time-out van een jaar overleefd. "Zij heeft een jaar in Amerika gewerkt en is net anderhalve week terug. Na een avond feesten heb ik haar verteld dat ik nu mijn droom ga beleven in het Big Brother-huis. Ze moest even slikken, maar gelukkig steunt ze mij."
Joost heeft de afgelopen dagen veel met zijn vriendin gepraat over de aanstaande baby. "Mijn vriendin was zelf een huilbaby en zij vertelde de truc van haar vader. Die is na een half jaar gejammer boven haar wieg gaan staan en heeft zo hard hij kon gegild dat het nu afgelopen moest zijn. Bij haar hielp het."
"Ik kan geloof ik wel goed omgaan met vrouwen die hormonaal in de war zijn. Als dames ongesteld zijn, sleep ik met kopjes thee en lees ik tijdschriften voor."



Tante Chantal (40), office manager

Dat Chantal goed met mensen kan omgaan, voel je direct. "Ik ben een teamplayer en op mijn werk is er een babyboom aan de gang, dus ik ben gewend aan zwangere vrouwen. Ik wil zelf heel graag een kindje, want mijn biologische klok tikt. Maar na drie serieuze relaties ben ik momenteel single. Op mijn veertigste verjaardag heb ik de hele dag gehuild."
Chantal houdt van aanpakken. "Ik blijf niet in bed liggen als de baby huilt. Ik ga uitzoeken wat er is of ik leg hem of haar tegen mijn hart. Dat schijnt te helpen."



Oom Rikkert (26), informaticastudent

Rikkert is voorstander van zorgroosters voor de Big Brother baby. "Organisatie is alles. Ik ben goed in conflictbeheersing en als analyticus weet ik dat je door zaken structureel aan te pakken problemen voorkomt." Ricket gaat de zorg zelf ook niet uit de weg. "Ik heb dat zorgzame in me. Ik betrap me er nu al vaak op dat ik leeftijdgenoten zit te bemoederen." De intellectueel, die zichzelf goed gelukt vindt, zoekt overigens een vrouw. "Een leuk meisje dat mij een grote mond durft te geven."



Oom Menno (25), manager toerisme

's Avonds werkt Menno in het casino in Breda bij de speelautomaten. Overdag studeert hij management in de toerismesector. De gezellige Brabander heeft zich voorgenomen gangmaker te zijn in het huis. "Ik heb weinig middelen nodig. Ik kan driehonderd spelletjes verzinnen met een lepel en een ei."
Vrijgezelle Menno, die is opgeleid als gymleraar, verwacht niet dat hij naast het bed zal gaan staan als Tanja moet bevallen. "Ik ben vast de eerste die flauwvalt. Misschien beter als ik de andere bewoners vermaak."



Tante Linda (25), bardame-serveerster

Linda heeft zich opgewerkt van bordenwasser tot serveerster en bardame in twee goedlopende horecabedrijven. Ze heeft geen relatie en noemt als haar belangrijkste voordeel dat ze weinig slaap nodig heeft. "Als er shifts komen voor het geven van de fles, sta ik paraat. Ik weet niet veel van kinderen, maar ik ben iemand die goed met mensen om kan gaan, dus het zal wel lukken." Linda's levensmotto is gelukkig worden. Ze heeft een hekel aan mensen die zeuren. Grinnikt: "Zwangere vrouwen zeuren geloof ik enorm. Maar goed, als ik ooit zwanger ben, zal ik dat ook wel doen. Vergeven en vergeten dus maar."
bron

Alleen Ralph onbreekt in het artikel .

[ Bericht 0% gewijzigd door Mylene op 26-08-2005 17:37:22 ]
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 10:41:10 #2
79183 SynXteR
Terug van weggeweest
pi_29987696
Ja en rob is er al uit
Fok! San Andreas Mulitplayer Server: 81.171.99.130:7777
pi_29988052
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 10:41 schreef SynXteR het volgende:
Ja en rob is er al uit
Voor 48 uur .
  Moderator vrijdag 26 augustus 2005 @ 10:59:26 #4
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_29988217
Goed idee, om ze allemaal oom of tante te noemen.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 11:00:11 #5
100297 teamlead
Nu met Napoleon complex
pi_29988235
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 10:54 schreef schatje het volgende:

[..]

Voor 48 uur .
hopen we
If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.
Nothing is more difficult, and therefore more precious, than to be able to decide.
Victory belongs to the most persevering
pi_29990236
Nog een artikel uit de Telegraaf:
quote:
Exenstrijd in BB-Huis

Big Brother heeft een dag nadat de 12 bewoners het huis in zijn gegaan zijn eerste sensationele verrassing gepresenteerd. De kandidaten kregen te maken met een dertiende bewoner: Ralph, de exvriend van de 26- jarige Nathalie, die intussen een nieuwe partner heeft.


Ralph

Big Brotherhoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek: "In deze Big Brother staan menselijke relaties centraal. Nathalie en haar ex gaan goed met elkaar om. Ik ben benieuwd hoe het verplicht samenwonen hun vergaat. Vooral omdat haar ex deze kans wellicht aangrijpt om een en ander nog eens goed uit te praten."
Die foto .
  vrijdag 26 augustus 2005 @ 12:15:18 #7
79183 SynXteR
Terug van weggeweest
pi_29990819
Ik mis rob nu al
Fok! San Andreas Mulitplayer Server: 81.171.99.130:7777
  Moderator vrijdag 26 augustus 2005 @ 14:15:27 #8
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_29995161
De media beginnen het behoorlijk op te pikken. Grote verontwaardiging in De Telegraaf op onderstaand artikel. Al bijna 300 reacties.
De Telegraaf doet er dan ook alles aan om dit 'nieuws' lekker hitserig te brengen.


Zwangere Tanja rookt in BB-huis

AMSTERDAM - Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid. Vooral als je zwanger bent. Maar Big Brother-Tanja, die 7 maanden in verwachting is, heeft dat nieuws blijkbaar niet meegekregen. De 27-jarige Groningse trekt zich er niets van aan en blijft ongestoord haar sigaretjes roken.


Op de Big Brother-site is te zien hoe de aanstaande moeder een sigaret opsteekt. Haar baby rookt gezellig met haar mee.

De brunette vertelt aan de andere bewoners dat ze voor haar zwangerschap 20 sigaretten per dag rookte en nu nog 'maar' 3. Terwijl Tanja er een opsteekt noemt ze die haar 'haar laatste'. Maar dat had meer te maken met het feit dat haar pakje sigaretten in een andere koffer zat waar ze niet bij kan.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_29996171
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 14:43 schreef Sassefras het volgende:
In de spits van vandaag staat een heel stuk over Big brother.
daarin staat ook over LINDA : Linda werkt in de horeca en danst graag. Zij wil binnen het huis sex vinden, ze kan niet zonder..


dat belooft nog wat.. !!! (is ze al aan het zoeken?)
Iemand het volledige artikel?
Frankly my dear, I don't give a damn. Smike. O+.
pi_29996252
www.spitsnet.nl en dan de digitale versie.. pagina 18, 19 en 20
Babe In Totale Control of Herself
pi_30000632
quote:
300.000 mensen bekijken live streams Big Brother
De gratis live streams die de gebeurtenissen in het Big Brother-huis registreren zijn woensdag en donderdag in totaal 300.000 keer bekeken. De vier streams zijn tevens te volgen op mobiele UMTS- telefoons van Vodafone en KPN en digitale televisie van Versatel.

Talpa spreekt van een 'stormachtig begin'. Hoewel Big Brother pas zondag 28 augustus om 20.30 uur van start gaat op televisie, trekt het programma veel bekijks op internet. Sinds woensdag 24 augustus 22.00 uur werd de site al door 150.000 mensen bezocht. Dit leverde anderhalf miljoen pageviews op. De biografie van de zwangere bewoner Tanja is vooralsnog het populairst. Deze werd 45.000 keer gelezen. Na de kick-off aanstaande zondag is Big Brother iedere werkdag om 19.30 uur op Talpa te zien.
bron
pi_30003037
quote:
Op vrijdag 26 augustus 2005 10:22 schreef schatje het volgende:

[..]

bron

Alleen Ralph onbreekt in het artikel .
En Rikkert ook...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_30022256
quote:
Onderzoek naar mogelijke kinderarbeid

Inspectie moedert over BB-baby

De Arbeidsinspectie is een diepgravend onderzoek begonnen naar de mogelijke geboorte en het verblijf van een baby in het Big Brother-huis.

Het blijft in elk geval nog een paar dagen uiterst onzeker of de baby van de aanstaande moeder, de 27-jarige Tanja uit Groningen, direct na de geboorte wel in het Big Brother-huis mag blijven. Pas medio volgende week neemt de Arbeidsinspectie een besluit.
Reden voor het onderzoek is dat de baby officieel valt onder alle regels die gelden voor het beperken van kinderarbeid.

Vergunning
Talpa, die het programma uitzendt, heeft wel een vergunning aangevraagd om de baby in de uitzendingen te mogen brengen. Maar minister De Geus (Sociale Zaken) wil dat de Arbeidsinspectie tot op de bodem uitzoekt wat het voor een zuigeling betekent om in een spectaculair tv-programma ter wereld te komen.

Voor kinderen tot en met 12 jaar, dus ook baby’s, zijn er namelijk allerlei beperkingen om op tv en in films, reclamespotjes, radioprogramma’s, theaterproducties en modeshows op te treden. Zo mogen er geen gevaarlijke situaties voorkomen en mag het optreden niet nadelig zijn voor het kind. Het belang van de kleine moet altijd voorop staan, zo staat in de wet.


Big Brother-hoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek (l) is dolblij met de zwangere Tanja en haar aanstaande BB-baby: "Ze kunnen rekenen op maximale aandacht en zorg". Minister De Geus (r) denkt daar heel anders over en laat de Arbeidsinspectie onderzoeken of de baby officieel valt onder de regels die gelden voor het beperken van kinderarbeid.

De regels voor kinderen tot 7 jaar zijn zelfs nog veel scherper. In dit geval moet het optreden vooral spelelementen bevatten en mag het kind zelf niet in het centrum van de belangstelling staan.
Alleen wanneer de werkgever kan aantonen dat er sprake is van een uitzonderlijke situatie, kan hiervan worden afgeweken.
Tanja is op dit moment 31 weken zwanger. De Groningse, die tot afschuw van velen nog steeds blijkt te roken, gelooft zelf niet dat het verblijf in het BB-huis schadelijke gevolgen voor haar baby heeft. "Ik denk dat mijn kind daar later trots op is."
bron

Nou ja, regels zijn regels. Al sta ik er wel een beetje raar van te kijken .
pi_30022363
quote:
Beste vriendin Nathalie protesteert

Big Brother is gemeen


De beste vriendin van Big Brother-bewoonster Nathalie heeft fel geprotesteerd tegen de komst van de dertiende bewoner, Nathalies ex-vriend Ralph. "Big Brother is gemeen. Ralph en Joost zijn echte rivalen. Ze waren beste vrienden, tot Joost Nathalie van Ralph verloste. Ze heeft zo'n moeite moeten doen om van Ralph bevrijd te worden. En nu zit hij weer op haar lip. Terwijl Joost tandenknarsend thuis zit. Ik vind het echt een rotstreek."
De 26-jarige accountmanager Nathalie vertelde eerder zelf al dat ze Ralph nog steeds een lekker ding vindt. "Wij waren als magneetjes! We zijn op een vervelende manier uit elkaar gegaan. Ik dacht dat ik klaar was met hem, maar hij is dat niet met mij." Ralph bracht ook nog een verrassing met zich mee in de vorm van een brief. Die overhandigde hij aan de populaire bewoner Rob, die het huis stel op sprong verliet. Morgenavond zal blijken dat de 44-jarige ondernemer niet écht weg is, maar verstopt zit op een geheime plek…
bron
pi_30034924
quote:
Van Westerloo hoopt op 600.000 Big Brother-kijkers
Talpa-programmadirecteur Remko van Westerloo denkt dat de vijfde reeks van Big Brother op Talpa uiteindelijk zo'n 600.000 kijkers per dag gaat trekken. "Het wordt cruciaal", aldus Van Westerloo in het Algemeen Dagblad. "We waren de afgelopen weekeinden marktleider. Het was een droom- start. Big Brother moet de overtreffende trap worden."

Hij mikt morgenavond op een miljoen kijkers voor de kick-off. De dagen daarna op 300.000 tot 400.000 kijkers, een aantal dat snel moet oplopen tot 600.000. De kritiek op de kijkcijfers van Talpa - met name die van zijn vader Fons, de programmadirecteur van RTL - wijst Remko van Westeloo grijnzend als 'schromelijk overdreven' van de hand. Big Brother 5 gaat terug naar de basis: een groep uiteenlopende types die honderd dagen op elkaars lip zitten.

Het draait weer ouderwets om de psychologische processen, aldus Endemol-directeur Paul Römer. "Nederland was het eerste land waar gelijk een tweede en een derde serie kwam", aldus Römer. "We hebben veel uitgeprobeerd, sommige dingen werkten wel en sommige niet. In andere landen waar het programma de afgelopen jaren gewoon doorliep, hebben we gemerkt dat daar waar we het dichtst bij het oorspronkelijk format blijven, het het beste uitpakt. Het wordt de Big Brother van de geheimen." De deelnemers zijn speciaal geselecteerd op het geheim dat ze met zich meedragen. Dat kan van alles zijn, tot lichamelijke afwijkingen aan toe, maar daarover willen de makers nog niets kwijt. Ze zullen de ontwikkelingen echter zo sturen, dat die geheimen in de loop der tijd naar buiten komen.

Eén van de manieren om de ontwikkelingen te sturen, is de komst van de 26-jarige Ralph. Gisteren verraste die zijn ex, de Rotterdamse Nathalie, door onverwacht het Big Brother-huis binnen te stappen. "Dit soort ontwikkelingen geeft een enorme dynamiek in de groep. En zo hebben we nog een paar troeven die we gaan uitspelen." Het idee voor het toevoegen van een ex-geliefde komt uit Amerika. "Daar liep de producent er gewoon tegenaan. Hij had in Los Angeles een meisje gecast en kwam in Denver haar ex-vriend tussen de kandidaten tegen. De ex werd daar de rode draad, dat werkte geweldig. Zo hebben we uit de hele wereld van dat soort succesnummers verzameld."
bron

Ja, ik denk dat het wel zal lukken .

Het is imo in ieder geval een boeiende groep mensen. Het zijn niet van die saaie mensen zoals in de vierde editie van Big Brother. Hoewel, op Margriet na dan .
pi_30054226
quote:
Op weg naar een permanente 'Big Brother'

Door EELCO VAN DEN HEUVEL

De eerste Big Brother was voer voor psychologen. Morgen begint de vijfde versie van de moeder aller reality - programma's. Heeft reality - tv toekomst?

Joost is 'een irritant mannetje', en Rikkert 'zal absoluut de keus van het publiek niet worden'. En zwangere Tanja? 'Hoe mediageil moet je zijn om je kind uit te leveren aan Talpa?'.

De messen zijn geslepen op het Big Brother 5-weblog. Nieuwkomer Talpa begint morgen met de vijfde versie van Big Brother (BB), maar de bewoners zitten al sinds woensdag in het huis in Aalsmeer en zijn via internet te volgen.

Naar goed Nederlands gebruik was er een rel: een zwangere vrouw moet tijdens haar verblijf in het huis bevallen. Tanja zit er niet mee. "Het lijkt me prachtig om de zwangerschap en de tijd na de bevalling te delen met een club mensen. Het lijkt me voor het kleintje ontzettend leuk dat het de eerst BB-baby wordt", zei ze woensdag.

De ophef valt in het niet bij die van 1999 toen de eerste versie van BB op het scherm kwam. Psychologen en intellectuelen buitelden over elkaar heen om hun mening over het ethische gehalte van het programma te geven. Miljoenen keken gefascineerd naar een groep mensen die overwegend op de bank hing. We vonden het ge-wél-dig om te kijken naar gewone mensen, die doordat wij ernaar keken in sterren veranderden.

BB markeerde de start van reality-televisie in Nederland en was de basis voor talloze varianten. SBS 6 kwam onmiddellijk erna met De bus. Survivalprogramma Expeditie Robinson en ultieme relatietest Temptation island zijn schatplichtig aan BB. Evenals de geflopte varianten, zoals De bar.

De publieke omroep laat zich evenmin onbetuigd. De nieuwste loot aan de reality-stam is Zondagskinderen, een soap over de Baptistenkerk Bethel in Drachten. Gisteravond zond de EO de eerste aflevering uit.

De makers van BB probeerden het met drie nieuwe versies, waarvan de derde The battle werd genoemd. De bewoners werden daarin in rijk en arm verdeeld. BB 5 is nadrukkelijk gefundeerd op de oerversie: twaalf bewoners en geen battles. 'Back to basics', propageert Talpa. "De eerste versie was eenmalig", zegt Maarten Reesink, televisiewetenschapper en auteur van Reality soap! Big Brother en de opkomst van het multimediaconcept. "Bij de tweede was de casting slecht en de derde werd een veredelde zeskamp. Als de vijfde versie terug gaat naar dat psychologische spel tussen deelnemers, redactie en kijkers kan het succesvol zijn."

Maar toch hadden alle navolgers één grote gemene deler: de kijkcijfers haalden bij lange na niet de gigantische aantallen van BB 1. Heeft reality-tv toekomst?

"Hetgeen waar mensen blijven hangen bij het zappen is authenticiteit. Uit angst voor lage kijkcijfers wordt er nog te veel voorgeproduceerd. Dat is niet echt meer. Het format maakt de kijker niet uit, als het maar pure tv is, niet doodgeproduceerd", zegt mediadocent Reinder Rustema.

Maarten Reesink denkt dat we nog lang aan reality-tv vast zitten, omdat het relatief goedkoop te maken is. "Bovendien zie je dat er nieuwe formats uit andere landen komen." Inmiddels ziet hij twee succesvolle varianten: reality-soaps met beroemdheden en een programma als Idols.

"Men wil niet meer zien dat gewone mensen hun sokken aantrekken, maar dat Gerard Joling en Gordon dat doen. Idols is schatplichtig aan Big Brother omdat ze heel slim riepen niet het grootste talent te zoeken, maar het grootste idool. Dan gaat de discussie over hoe gewoon Maud is en of Boris in het echt ook zo arrogant is."

Rustema voorspelde zes jaar geleden een permanente stroom Big Brother-beelden: 'Er is geen absolute geldprijs en geen finale meer; de winnaars blijven eeuwig in beeld want pure televisie kent geen einde'. Inmiddels, zegt Rustema, ziet hij die voorspelling bewaarheid, maar dan op internet. "Op televisie verandert dat niet zolang we nog aan de kabel zitten, maar als we straks massaal op digitale televisie zijn overgestapt, kunnen er veel meer leuke dingen gebeuren."


Judith, 'Big Brother 4'
Hoe lang in het huis? Honderd dagen. Ze bleef tot aan de finale, maar won niet.

Wat heeft Big Brother je gebracht? "Het verblijf in het Big-Brother-huis heeft me veel inzicht over mezelf gegeven. En in wat media doen met mensen."

Ga je naar Big Brother 5 kijken?

"Ik ga niet kijken. Een zwangere vrouw in huis, dat vind ik te ver gaan."

Richard Oosterhuis, 'Big Brother 3'
Hoe lang in het huis? Verliet het huis na een week.

Wat heeft Big Brother je gebracht? "Mijn vrouw. Ik woon samen met Nancy, die ook in Big Brother zat. We hebben een zoontje en in september gaan we trouwen."

Ga je naar Big Brother 5 kijken? "We denken wel dat we gaan kijken. Kijken hoe het is geworden. We hadden een uitnodiging voor de aftrap, woensdagavond, maar daar zijn we niet op ingegaan. Voor ons is dat station gepasseerd."

Willem Boomsma, 'Big Brother 1'
Hoe lang in het huis? Ruim honderd dagen. Eindigde bij de laatste drie.

Wat heeft Big Brother je gebracht? "Het programma heeft niet zo'n impact op me gehad, mijn scheiding des te meer. Ik ben door Big Brother hoogstens wat rustiger geworden. Vroeger was ik niet zo'n lezer en nu neem ik er de tijd voor. Ik ben ook wat opener geworden over mezelf. Het is een prachtige rugzak voor het leven."

Ga je naar Big Brother 5 kijken? "Tuurlijk ben ik nieuwsgierig. Mensen kijken is altijd leuk. Dat doe je ook op een terras."

Bianca Hagenbeek, 'Big Brother 2'
Hoe lang in het huis? Tot het bittere eind; ze won.

Wat heeft Big Brother je gebracht? "Het geld dat ik heb gewonnen. (250.000 gulden, red.) heb ik in een eigen bedrijf gestopt. Wat dat betreft heeft BB mij de vrijheid gegeven om te doen wat ik wil.

Mijn bedrijf heet Letsbeopen en organiseert en bedenkt dingen voor de 'openminded vrouw'.

Ga je Big Brother 5 volgen? "Ja, naast het feit dat ik af en toe op de BB-site zal reageren op vragen, dus het wel moet volgen, ben ik ook wel nieuwsgierig. Elke keer als BB er is, is er toch iets vertrouwds. BB was voor mij een avontuur en is nu een hele leuke herinnering. Dus heerlijk om weer eens te kijken hoe het gaat."

bron

Judith .
  Moderator maandag 29 augustus 2005 @ 10:31:10 #17
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_30068534
'Honderdduizenden Big Brother-internetkijkers'
(planet.nl)

Gepubliceerd op maandag 29 augustus 2005

Talpa telde 300.000 opvragen van 150.000 kijkers die online de Big Brother-streams wilden zien.
De verrichtingen van de bewoners van het Big Brother-huis zijn live te volgen via BigBrother.tv.


Talpa claimt dat tussen 24 en 28 augustus de vier videostreams van Big Brother 300.000 keer werden opgevraagd. Volgens het televisiebedrijf van John de Mol bezochten 150.000 internetters de Big Brother-site. Dat houdt in dat iedere unieke sitebezoeker gemiddeld twee keer een videostream aanzette.

De videostreams uit het gesloten televisiehuis leverden de Talpa-site een aanzienlijke hoeveelheid verkeer op. Het bedrijf zegt 1,5 miljoen pageviews te hebben verwerkt op de Big Brother-pagina's. De biografie van de zwangere deelneemster Tanja werd tot eind vorige week 45.000 keer opgevraagd. Een Talpa-woordvoerder zegt nog geen informatie te kunnen geven over hoe de kijkmomenten op internet verdeeld zijn over de dag. "Dat zijn we nog aan het onderzoeken".

Fok op volle toeren
Net als vorige Big Brother-jaren groeit ook nu weer het aantal fan- en discussiesites over het programma rap. Fok.nl, dat al bij de eerste Big Brother furore maakte met berichtgeving over het tv-programma, richtte een apart subdomein in dat gewijd is het tv-programma.

Een woordvoerder van Talpa zegt dat het bedrijf nog geen samenwerkingsverbanden heeft gesloten met Big Brother-fansites. "De redactie volgt de ontwikkelingen op het net op de voet. Direct contact is er nog niet maar is voor de toekomst zeker niet ondenkbaar."

Talpa heeft wel het domein BigBrother.tv, maar niet BigBrother.nl. Dat laatste blijft in handen van Big Brother Security Systems in Ede. Die krijgt normaliter veel extra bezoek door verwarring over de domeinnaam maar verwijst bezoekers die abusievelijk langskomen niet op het juist domein.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_30069852
quote:
Big Brother goed uit de startblokken
HILVERSUM - Het begin van de vijfde reeks van de realityshow Big Brother (BB) is zondagavond goed bekeken. Naar het door Talpa uitgezonden programma keken 1.487.000 mensen, blijkt maandag uit kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek.


Ook de BB-beelden via internet zijn populair, meldde Talpa maandag. Volgens een woordvoerder leverde www.bigbrother.tv sinds de start op 24 augustus inmiddels vijf miljoen pageviews op. Dat komt neer op 400.000 unieke bezoekers die het meest geïnteresseerd waren in het verhaal van de zwangere bewoonster Tanja. De biografie van haar is namelijk bijna 100.000 keer gelezen.
bron
pi_30100568
quote:
Artsen: Big Brother misbruikt moeder en kind
Dieren worden op allerlei manieren beschermd, maar Talpa kan mensen exploiteren zonder dat dit tot verontwaardiging leidt, stellen de artsen Mark Hoetjer en Peter Leusink in een artikel in de Volkskrant.

[ Binnenkort is er publieksvermaak op televisie te zien waarbij een pasgeboren kind in een kooi met cameratoezicht (vader, grootouders en vrienden wordt de toegang door moeder ontzegd), weliswaar met een overdaad aan zorg en aandacht, zijn kunstjes zal vertonen.
Lees verder >>Ter bescherming van dieren bestaan allerlei wettelijke bepalingen. Maar de mens behoort niet tot een beschermde diersoort. Daarom kan het bestaan dat momenteel geen enkele organisatie in Nederland in beweging kan worden gezet om een halt toe te roepen aan dit verwerpelijke fenomeen.
We hebben het over de gevorderde zwangerschap van een bewoonster van het Big Brother huis, sinds zondagavond op televisie. De vrouw is door Talpa uitgenodigd, opdat in dat huis een bevalling kan plaatsvinden.

Kennelijk bestaan er onuitgesproken wetten die maken dat soms wel en soms niet zaken in onze maatschappij worden toegestaan. Beschermde dieren zijn binnen de boot gevallen, mensen met pathologisch gedrag echter mogen gebruikt en geëxploiteerd worden. Na de Tokkies en de achterstandsbuurten die door SBS6 werden gefilmd, was het kennelijk nog niet genoeg.
Maar hoe werken die onzichtbare wetten dan? Waarom geen dansende beer meer op het dorpsplein maar wel een kwetsbare vrouw op televisie? Een antwoord kan zijn dat, in tegenstelling tot een dier, de mens voor zichzelf kan beslissen en dat je dat moet respecteren (sommigen zeggen: dat je je daarmee niet moet bemoeien).
Het paradoxale is dat omdat een dier niet voor zichzelf kan spreken het niet geëxploiteerd mag worden, en omdat een mens wel voor zichzelf kan spreken het wel geëxploiteerd mag worden. Had je maar nee moeten zeggen!

Als professionele hulpverleners met veel ervaring in misbruiksituaties waarbij derden te lang draalden om in te grijpen in gebeurtenissen die nu eenmaal niet kunnen, hebben we onze bemoeizorg voorgelegd aan een aantal instanties. Vanuit ons beroepsperspectief stelden we hen en onszelf twee vragen.
De eerste is of hier sprake is van kindermishandeling. Er is een aanstaande moeder in nood (ze wist niet meer of ze überhaupt met de vader verder wilde en hem bij de bevalling wilde toelaten) die zichzelf en haar kind in een situatie brengt waarvan de gevolgen niet te voorzien zijn. Vroegtijdige bevalling en/of complicaties tijdens de bevalling zijn hierbij zeer wel mogelijk.
De kans is aanwezig dat ze toch in een ziekenhuis moet bevallen. Zij heeft geen steun van emotioneel belangrijke anderen rondom de bevalling, kan zij dat aan? Hoe zal de binding tussen vader en kind zich ontwikkelen als hij pas na weken het kind mag vasthouden? Wat is de impact op moeder en kind van het feit dat ze bekende Nederlander worden?

De tweede vraag die wij ons stelden, is de beroepsethiek van onze collega's. Deze vrouw heeft een huisarts en ze heeft ooit een verloskundige bezocht. Zijn deze op de hoogte? Zo niet, dan is er minstens een verloskundige tijdens het programma bij betrokken, waarschijnlijk ook een psycholoog en het zou niet verbazen als er al een gynaecoloog is benaderd.
Vanuit welke beroepsethiek werken deze hulpverleners? Is hen geen slecht hulpverlenerschap te verwijten doordat ze deze situatie mee helpen in stand te houden? Zijn er termen aanwezig hen tuchtrechtelijk te veroordelen?

Een korte samenvatting van de reacties van de door ons benaderde organisaties: het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling (AMK) ziet momenteel geen directe schade voor het kind en heeft te weinig gegevens om de casus aan te nemen. Bureau Jeugdzorg heeft grotendeels dezelfde reactie en vraagt te wachten totdat een calamiteit wordt gesignaleerd. De Raad voor Kinderbescherming wacht op signalen van AMK of Bureau Jeugdzorg. De Hoofdinspecteur van Gezondheidszorg vindt het iets voor een regionale Inspecteur en deze ziet geen mogelijkheden in te grijpen, al voelt hij mee met de verontwaardiging. De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen heeft nog geen standpunt en wil haar leden niet oproepen deelname aan het programma te weigeren.

Wij stellen met spijt vast dat het niet mogelijk is maatschappelijk draagvlak te vinden om gedrag te stoppen waarvan elk weldenkend mens zegt: dat doe je niet. De vrijblijvendheid van onze morele verontwaardiging voelt niet goed. Het frustreert om als professional te moeten toekijken en te wachten totdat straks ooit een van onze collega's de put moet dempen. ] (Mark Hoetjer en Peter Leusink/Volkskrant)
bron
pi_30131329
quote:
Emile slacht 'Big Brother'-formule

'Het is idioterie!'

Big Brother is nog maar pas van de startbaan vertrokken of heel Nederland heeft al een mening over de nieuwe formule waarbij de alleenstaande Tanja in de bunker zal gaan bevallen van haar kindje. Emile Ratelband vindt het allemaal maar niks: "Het is een programma voor mensen met de intelligentie van een 8-jarige!"


Of 'Big Brother' bij Talpa een Big Flop of een Big Succes wordt, is afwachten. Commotie heeft het programma al genoeg teweeg gebracht, want vriend en vijand zijn het er niet over eens of het ethisch verantwoord is dat de zwangere Tanja in het 'BB'-huis haar kraambed zal hebben. En dan zijn er nog mensen die vinden dat 'Big Brother' een bewijs is van de vervagende normen en waarden op de kwelbuis. Tanja zelf ziet de toekomst zonnig tegemoet. In een interview kraait ze dat haar eigen moeder geen mooier geboortekaartje kan bedenken dan een bevalling in alle Nederlandse huiskamers. "Naar hem of haar wordt straks door honderdduizenden uitgekeken. Ik ben er vast van overtuigd dat in het 'BB-huis' het beste voor me wordt geregeld. Heel Nederland lijkt kritisch toe. En tja, voor de bevalling zelf ben ik sowieso erg bang, dus voor mij maakt het niet uit dat er camera's op staan." Tanja wil er niets van weten dat haar baby later zal lijden onder zijn of haar televisie-geboorte. Ze denkt dat haar kind er later juist fier op zal zijn.

Presentator Ruud de Wild ziet ook geen bezwaren. "Het is prima toch? Die vrouw heeft een gezond verstand. Ze weet wat ze doet. Dus ze moet straks ook niet gaan piepen." Zijn mede presentatrice Bridget Maasland zei in een interview ook geen wolkje aan de lucht te herkennen. "Laatst beweerde iemand dat het kind waarschijnlijk een psychisch probleem zal krijgen. Dat vind ik heel knap, want behalve dat het nog met eens is geboren, zal het terecht komen in een leuk, warm nest met 'Big Brother'-bewoners."

Musicalster Mariska van Kolck, zelf moeder van twee kinderen, zal zelf niet op 'BB' afstemmen, maar zij vindt de commotie overdreven. "Waar maken mensen zich druk om? Er zijn al zoveel bevallingsprogramma's. Er is dus weinig nieuws onder de zon. En de vrouw in kwestie kiest er zelf voor. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat de programmama-makers er integer mee om zullen gaan." Annette Barlo, ook moeder, denkt er net zo over als Mariska. Volgens Annette zal het kind er geen schade van ondervinden. Maar zelf zou het nooit doen. "Geen haar op mijn hoofd die eraan zou denken op televisie te bevallen. Zoiets intiems hoeft niet de hele wereld te zien."

Emilie Ratelband is minder positief. "Ik citeer Joop van den Ende en John de Mol die zeiden dat het intelligentie-niveau van de gemiddelde Nederlander dat van een achtjarige is. Dat zegt genoeg. Geef het volk wat het wil: brood en spelen. Heel Nederland zal aan de buis gekluisterd zitten, maar ik niet. Mijn intelligentieniveau is iets hoger." Dat wat Tanja doet, grenst voor Emile aan het ongelofelijke. Als Emile Ratelbad kan ik me niet voorstellen dat ik op televisie zou gaan bevallen van een kind. Maar als ik me in die zwangere vrouw verplaats, dan kan ik me er wat mij voorstellen. Zij wil beroemd worden en de eerste zijn die zoiets heeft gedaan."
(bron: weekblad Party)
quote:
Andries' Big Brother Column

Een leuk stukje teevee


Zo. De komende drie maanden ben ik weer even 'Andries van Big Brother'. Drie jaar lang is het rustig geweest op straat en in de supermarkt. Vanaf het moment dat bekend werd dat er een vijfde aflevering van de beruchte realitysoap zou komen, word ik echter steeds vaker aangesproken en bellen, mailen en schrijven de diverse media dat het een aard heeft. Wat vragen ze dan? En vooral, wat vertel ik ze? Het standaardverhaaltje. Ik ben leraar Nederlands in Overijssel, woon in Friesland, ben 27 jaar en heb 'Big Brother The Battle' (serie 3) in 2001 ervaren als een unieke belevenis. Klaar.

En dan beginnen ze over 'Big Brother 5; men wil meningen, kritiek en roddels horen. En die krijgen ze vanaf nu. In deze column. Het is nog maar heel vers allemaal, maar toch springen er al een paar bewoners uit. De enorme media-aandacht voor Tanja, een Groningse die zeven maanden zwanger is en het 'Big Brother'-huis in Aalsmeer als de ideale plek beschouwt om te bevallen, wil ik haar niet geven. Ik vind het een kwalijke zaak dat er een uitzonderingspositie wordt gecreëerd voor een persoon. Dat komt het groepsproces niet ten goede, er komen scheve gezichten.

Een zwangere vrouw mag het aan niets ontbreken op het gebied van voeding en rust en ze mag zich niet te zwaar lichamelijk inspannen. Haar nomineren door de bewoners of wegstemmen door de kijkers is al helemaal uit den boze, want na zoveel gedoe vooraf wil ik die baby uit die baarmoeder zien ploffen ook! Deze Tanja is overigens wel de eerste hoogzwangere vrouw op tv die gewoon doorgaat met roken; ben benieuwd hoe televisiekijkend Nederland daar op reageert.

Rob is de eenbenige, seks georiënteerde, 44-jarige versie van knuffelbeer Ruud uit BB1 met een prachtige dochter. Na een dag werd ie stiekem in een verborgen vertrek gegooid en moest ie driemaal per dag gevoerd worden door Joost, maar niemand mocht het zien. Geheime missie mislukte, Rob mocht terug en de groep op rantsoen. Creatief van de redactie, maar wel ver gezocht.

Wel een geniale kronkel: de ex vriend van Nathalie, Ralph, is een dag na de 'kick off' het huis in geplaatst. Zij heeft nog altijd een zwak voor hem en hij voor haar. De huidige vriend van Nathalie zit tandenknarsend thuis op de bank; het schijnt dat de twee mannen ooit vrienden waren en nu elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Als je dat allemaal weet, is het een leuk stukje teevee. En Nathalie zelf? Die heeft de geestelijke flexibiliteit van een dikke breinaald en heeft al aangegeven te willen vertrekken. Vooralsnog blijft ze en dat moedig ik met vlaggetjes en slingers aan; openlijk vreemdgaan in het 'Big Brother'-huis zou pas echt spraakmakend zijn

Andries De Jong
(bron: weekblad Party)
pi_30159810
quote:
Lieske omgekocht door Big Brother

De bewoners van het Big Brother-huis zitten al ruim een week met elkaar opgescheept. Langzaam beginnen koppeltjes te ontstaan. Lieske (19), die nog nooit een vriendje heeft gehad, heeft het voor het kiezen, met Roel en Rikkert aan haar voeten. Tv gaat steeds verder. Dus de makers dromen vast van de eerste BB-ontmaagding… Maar of iedereen Lieske binnenkort nog wel zo aardig vindt is de vraag. Zij heeft namelijk in het geheim geld aangenomen van Big Brother…

"Een homeopaat zei ooit tegen mij dat alle jongens bang voor me zijn omdat ze me niet aankunnen", vertelde Lieske bij haar intakegesprek. "Ik ben benieuwd hoe dat in het BB-huis is." Lieske kan intussen kiezen. Zowel psycholoog Roel als informaticus Rikkert deinst niet terug voor de 19-jarige studente economie. Zo lag ze met Roel innig verstrengeld op de bank en in de tuin en trakteerde Rikkert haar op een nachtelijke massage…
Lieskes moeder heeft haar dochter gewaarschuwd: "Er wordt niet gesekst op tv!" Haar gevatte antwoord: "Mam, er zit toch een uitknop op", leverde Lieske applaus op van Roel, die wel wil helpen met het ergeren van zijn 'toekomstige schoonmoeder'.
Ook Dido, de 24-jarige verpleegster i.o. en student Menno (25) kruipen langzaam maar zeker steeds dichter naar elkaar toe. "Je bent een geweldige verleider", aldus Dido met haar meest zwoele blik. Nathalie en haar ex Ralph, die na een dag onverwacht het huis inkwam, lijken 'normaal' met elkaar om te kunnen gaan. Al zitten ze wel heel gezellig nachtelijk te fietsen om de lamp (zoals de weekopdracht luidde) brandende te houden.
De enige die op verleidingsvlak nog een beetje achterblijft is Rob, de 44-jarige eenbenige ondernemer, die heel stoer riep dat hij wel iemand aan de haak zou slaan in het huis. Wie gokt op bardame 'ik kan niet zonder seks' Linda komt tot op heden bedrogen uit. Zij gedraagt zich al een week celibatair.

Roken

Vooral de zwangere Tanja is verder onderwerp van gesprek in het huis. Zij rookt nog steeds. De 27-jarige mama in spe zegt niet te gaan stoppen. Tanja probeert haar gedrag aan haar medebewoners uit te leggen: "Als ik nu zou stoppen zou ik mezelf echt schijnheilig vinden, omdat ik het dan alleen zou doen omdat er camera's op me gericht staan."

Ondertussen moeten de bewoners vandaag nog hun weekopdracht volbrengen. Al dagenlang zitten ze in toerbeurten – zwangere Tanja uitgezonderd – 24 uur per dag op de hometrainer. Zo kunnen ze weer eten krijgen, want ze zijn op noodrantsoen. Dat Big Brother dit jaar gemeen is, blijkt ook. Lieske had kunnen zorgen voor eten, maar zij kreeg de keuze tussen 5000 euro of eten en drinken voor iedereen. Ze koos voor het geld en niet voor de groep! Ze moet de biljetten wel verstoppen. Maar of haar geheim in het 'no privacy'-huis verborgen blijft is de vraag.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
bron
  donderdag 1 september 2005 @ 13:12:16 #22
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_30163696
quote:



Dutch investigate 'Big Brother' baby

AMSTERDAM, Netherlands (Reuters) -- Dutch authorities are investigating plans by the producers of the "Big Brother" reality television show to include a pregnant contestant who will give birth on the show.

Talpa, the new television station launched earlier this month by the billionaire creator of Big Brother John de Mol, will broadcast a new series from Sunday in which a contestant is due to give birth six weeks into the show.

A spokeswoman for the social affairs and labor ministry confirmed a report in De Telegraaf daily on Saturday that inspectors were examining a request by Big Brother producers for the newborn baby to be allowed to appear on the program.

The Netherlands has strict rules governing young children acting on television, in films or on the stage.

The ruling Christian Democrats have condemned the idea of a birth on the live show, but the 27-year-old pregnant contestant identified only as Tanja defended the idea.

"I think that my child will be proud of it later," she told De Telegraaf.

The show's director Hummie van der Tonnekreek said Tanja would be well looked after in the Big Brother house, where a group of 12 strangers are locked in together and gradually voted out by the audience.

"She will get the maximum attention and care," Van der Tonnekreek said.

Versions of the show first aired in the Netherlands in 1999 have since been produced in dozens of countries worldwide.

bron: CNN.com
Nederlandse Big Brother op CNN
pi_30167189
Van den Tonnekreek,krijgen die Amerikanen dat wel uit hun strot
pi_30197178
sorry stond eral
  zaterdag 3 september 2005 @ 03:11:43 #25
16701 scanman01
Today's a good day
pi_30222272
Hoe gaat het met de kijkcijfers?
My soul is painted like the wings of butterflies
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')