abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_56633619
registreer om deze reclame te verbergen
Iemand heeft per ongeluk geld op m'n rekening overgemaakt. Moet ik dat terugbetalen of heeft die persoon/dat bedrijf gewoon pech gehad?

Als iemand geld op je rekening overmaakt waar je geen recht op hebt, is er sprake van een zogenaamde 'onverschuldigde betaling'. Dat is als iemand zonder rechtsgrond een goed aan iemand anders heeft gegeven. Die persoon heeft dan een vordering op jou.

Uiteindelijk komt het er dus op neer dat je het geld dient terug te betalen. (indien die persoon dat van je eist)
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_69597176
Als ik twee banen heb, moet ik dan bij allebei de werkgevers de loonheffingskorting laten toepassen?

Je kunt maar bij 1 werkgever de loonheffingskorting laten toepassen. Doe dit bij de werkgever waar je het meest verdient. Er wordt dan bij je tweede werkgever (waar je dus het minst verdient) wellicht teveel of te weinig belasting ingehouden, maar bij de belastingaangifte aan het einde van het jaar kun je dat eventueel teveel betaalde weer terugkrijgen of moet je wat je te weinig hebt betaald alsnog betalen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Five_Horizons op 01-06-2009 14:37:00 ]
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_69597383
Ik heb vr 1 april m'n belastingaangifte verstuurd. Wanneer krijg ik bericht van de Belastingdienst?

De Belastingdienst hanteert de stelregel: voor 1 april verstuurd, dan krijg je vr 1 juli bericht. Dan ontvang je waarschijnlijk een brief met daarin de voorlopige aanslag. Mocht je geld terugkrijgen volgens die voorlopige aanslag, dan ontvang je dat geld meestal tegelijk met die brief (het kan soms een paar dagen duren).

Let op: dit is een voorlopige aanslag (tenzij er staat dat het een definitieve aanslag is, dan staat er 'Aanslag 20**'. Bij een voorlopige aanslag controleert de Belastingdienst de aangifte nogmaals en wanneer ze dat gedaan hebben, ontvang je alsnog de definitieve aanslag. Dan kan het zijn dat je alsnog iets moet (terug-)betalen of dat je nog meer terugkrijgt. Vaak is het te betalen of ontvangen bedrag gelijk aan dat van de voorlopige aanslag.

Hou er in elk geval rekening mee dat een voorlopige aanslag dus niet definitief is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Armani XL op 26-03-2017 16:01:42 ]
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_69829138
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb een tijdelijke arbeidsovereenkomst: moet mijn werkgever aangeven dat hij dit contract niet verlengt?

Nee, dat hoeft hij niet. Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd heeft een begin- en een einddatum. Op de einddatum eindigt het contract en de werkgever hoeft dit niet aan te kondigen. (het is immers bij het aangaan van het contract al aangegeven).

Edit van Mark: inmiddels is de wet gewijzigd:

Vanaf 1 januari 2015 bestaat er een aanzegplicht voor tijdelijke contracten van 6 maanden en langer.
Als je werkt op basis van een tijdelijk contract moet je werkgever jou minimaal 1 maand voor het aflopen van je contract schriftelijk mededelen of, en onder welke voorwaarden, hij het contract verlengt .

Deze aanzegplicht geldt alleen voor tijdelijke contracten van 6 maanden of langer, die zijn aangegaan op of na 1 januari 2015 of die voor 1 januari 2015 zijn aangegaan en eindigen na 1 februari 2015.

Als de werkgever jou niets laat weten of hij doet dit niet op tijd, dan moet de werkgever jou een vergoeding betalen van maximaal een maandsalaris. De schadevergoeding geldt naar rato. Is de werkgever 1 week te laat met aanzeggen, dan betaalt hij 1 week loon als schadevergoeding.

[ Bericht 27% gewijzigd door Mark op 23-09-2015 13:38:37 ]
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')