abonnement Unibet Coolblue
pi_29884718
Ik ben nu 2 maand gestopt met Roa en mijn gezicht ziet er egaal uit. Hier en daar heb ik wel last van een paar puistjes. Dat komt denk ik omdat mijn huid nu weer vetter begint te worden.

Je wordt ook heel kritisch als je gezicht eenmaal zo mooi is geweest. Het is moeilijk er genoegen mee te nemen dat het niet zo mooi is als het eerst was, ookal zou ik er heel tevreden mee zijn als het altijd zo bleef zoals het nu is. Het is gewoon angst dat het terugkomt.

Ik neem gewoon aan dat ik straks 21 word en mijn hormoonhuishouding vanaf nu rustiger moet worden en het dus niet terugkomt

Voor huidreiniging gebruik ik Zarqua voor de onzuivere huid. Ik hoorde dat Garnier ook goede verzorging heeft, zijn er meer mensen die dit gebruiken?
Smoke City - Underwater love
pi_29884779
Leeftijd zegt niet zoveel, HunnY. Ik ben bijna 28...
pi_29884949
Dat snap ik, maar er bestaan verschillende soorten acne.
Wat ik had was acne vulgaris, heb jij dat ook?
En we mogen ook wel iets positiever de toekomst inkijken vind je niet?

* Op de positieve toer is*

Smoke City - Underwater love
pi_29885085
Yep, ik heb ook gewone acne (dat is wat 'acne vulgaris' betekent).

Ik ben ook wel positief nu, maar dat komt door de Roa en niet doordat mijn hormonen zich eindelijk eens koesthouden.
pi_29885338
Ik van vroig jaar van Mei tot November Roaccutane geslikt 40/60/80mg. Ik wil graag een 2e behandeling omdat mijn acne weer terug komt, ik ben 22 jaar en verzorg mijn huid goed en eet geen junkfood/varkensvlees.
Iemand ervaring met een 2e behandeling, gaat toch geen half jaar duren?
pi_29885494
Je bent een beetje nukkig?

Ik zou juist blij zijn als mijn hormonen zich rustig hielden, dan heb je ook geen Roaccutane nodig, dus dat snap ik niet helemaal.
Maar ik kan me voorstellen dat als je zo lang met acne rondloopt, je blij bent dat er in ieder geval iets is dat helpt, want zo voelde ik dat ook.

Kan het niet zo zijn dat als je op 28-jarige leeftijd nog last hebt, het dan geen andere vorm van acne is?
Smoke City - Underwater love
pi_29885783
Ik zeg juist dat mijn hormonen zich niet koesthouden. Als ik geen Roa gebruikte, zou ik gewoon onder de pukkels zitten.

Nee, het is geen andere vorm van acne. Er zijn in dit topic ook wel meer mensen van rond mijn leeftijd met acne.
  dinsdag 23 augustus 2005 @ 13:52:46 #58
116418 scubagirl
Diving is high enough
pi_29886145
vanaf mijn 14e ofzo.... :-((( ben nu 35!
als het onder water niet kan, kan het nergens
Mijn duiksite http://www.velvetglobedivers.nl
pi_29886278
Scubagirl, ben jij ook 'mannelijker' dan de gemiddelde vrouw?

Acne wordt veroorzaakt door testosteron en daarvan maak ik dus te veel aan. Van uiterlijk ben ik erg vrouwelijk, maar ik heb qua karakter wel veel 'typisch mannelijke' trekjes. Vraag me af of dat met die testosteron te maken heeft.
pi_29894467
quote:
Op maandag 22 augustus 2005 20:26 schreef MeMarz het volgende:
Vandaag weer naar de dermo geweest, alles zag er goed uit op de exceem plekken na, dus weer nieuwe zalfjes, en een ontsteking onder/op mn borst.

Voor de dames onder ons:
Als je een keer een ontsteking op je borsten hebt ga dan meteen naar je huisarts. Anders dan op je gezicht, rug etc. kan een ontsteking daar moeilijk tot niet naar boven komen wat dus betekend dat deze zich steeds dieper ingroeit. Als hij maar diep genoeg komt kan het zo zijn dat dit een hap uit je borst betekend... Of daarmee borstkanker werd bedoeld weet ik niet, was ik vergeten te vragen.
Ik heb in elk geval op mn flikker gekregen van mn dermo gezien ik hier al een tijdje mee rond liep en dacht dat het gewoon acne is en het vanzelf met roa weg zou gaan, gebeurde vorige keer ook.
Ik heb er nu een antibioticum naast gekregen dat deze ontsteking zou moeten uitroeien.
Ik heb er wel 1 tussen mn borsten, telt dat ook?
pi_29896653
quote:
Op dinsdag 23 augustus 2005 18:22 schreef Salie het volgende:

[..]

Ik heb er wel 1 tussen mn borsten, telt dat ook?
Volgens mij niet, er zit daar een heel ander huidweefsel, maar bij onzekerheid zou ik gewoon even langs een arts gaan.
pi_29897491
Het huidweefsel is op je borsten volgens mij hetzelfde als elders, hoor. Het weefsel eronder is echter vetweefsel. Maar ik vind het al met al nogal een vaag verhaal.
pi_29899167
Dat van dat vetweefsel bedoelde ik ook, tussen je borsten zit dat of niet of veel minder, daarnaast zitten er in je borsten klieren die tussen de borsten niet zitten.

Ik heb t van mn dermo te horen gekregen en er ook medicatie tegen gekregen. Ik denk dus niet dat dat voor niets is. Het ziet er ook niet uit als andere acne, het is een harde grote bult die blijft groeien maar dan niet omhoog maar in de omtrek. Daarnaast is het ook een heel andere pijn bij het aanraken dan bij de puisten die ik heb gehad. Als mn vriend alleen al zn armen om me heel doet en per ongeluk die bult aanraakt dan verga ik van de pijn.
pi_29899510
Dan is het dus gewoon geen acne, maar een cyste oid, neem ik aan?
pi_29903659
Ik heb ook nooit gezegd dat het acne is maar een ontsteking. Het lijkt wel op een cyste maar dan diep onder de huid. Cysten vallen overigens ook onder acne, acne vulgaris en acne conglobata/acne cystica.
Die laatste is dus het type acne waar ik al een aantal jaar mee te maken heb. Dat in combinatie met acne ectopica.

Het is in elk geval een ontsteking. Hoe dan ook lijkt het me niet onverstandig om er daar op te letten en op tijd actie te ondernemen wanneer je denkt dat het er te lang zit of dat het doorgroeit of wat dan ook dat niet 'normaal' voelt.
pi_29903740
Ik zou sowieso bij elke afwijking op of in mijn borst meteen naar de HA gaan.
pi_29904192
Vandaar dat ik m'n dermo er ook naar heb laten kijken, het duurde mij nu na 3 weken iets te lang en het was duidelijk dat de roa er geen effect op heeft.
pi_29934742
fok, ik krijg ineens weer pukkies na 2 weken gebruik te hebben gemaakt van roa.

was vorige week weg.
  woensdag 24 augustus 2005 @ 21:47:13 #69
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_29935304
resistent?
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
pi_29935385
Ik denk niet dat het mogelijk is om resistent te worden tegen Roa. Het is namelijk een vitamine A-derivaat en volgens mij kun je niet resistent worden tegen een vitamine.
pi_29951374
Klopt, bijvoorbeeld antibiotica gaat de werking van bacterien tegen.

Bacterien kunnen resistent worden tegen een bepaald middel. Maar bij bijvoorbeeld Roa wordt gewoon het Vitamine A niveau erg verhoogd waar geen resistentie mogelijk is.

Moet trouwens terug naar de apotheek. Heb maar 60 capsules gehad ipv 120. Anders zit ik een maand lang zonder, wat een gepruts zeg
pi_30014267
Even een update van mij..

Zit inmiddels 9 weken en 1 dag aan 30 mg per dag... Iets meer dan 2 maanden dus, 'na 2 maanden zuiver' geldt voor mij dus niet... helaas!

Het is na mijn gevoel nog steeds erger dan ik het altijd had en baal hier natuurlijk flink van. Maar ik blijf positief en vertrouw erop dat ook ik, uiteindelijk goed resultaat zal zien.
pi_30021998
Ik heb al een hele tijd geen nieuwe pukkels meer gehad. Zit nu op 54 dagen.
pi_30032073
ik zit nu op bijna 2 maanden en ook helemaal clean, alleen nu is mijn vraag hebben jullie ook erg last van snel rood worden, Als ik me wat teveel inspan of te snel wat wil doen , voel ik mijn wangen warm worden en zeggen mensen dat ik heel erg rood deruit zie, zou dit te maken kunnen hebben met dat de huid dun is

mijn huid is trouwens echt extreem dun aan worden., ff een schram ofzo en ben al aan bloeden, mijn hele handen zitten onder de pleisters want ik heb overal wondjes :S
Lead me into Temptation]
pi_30041568
quote:
Op zaterdag 27 augustus 2005 16:57 schreef Excess_All het volgende:
ik zit nu op bijna 2 maanden en ook helemaal clean, alleen nu is mijn vraag hebben jullie ook erg last van snel rood worden, Als ik me wat teveel inspan of te snel wat wil doen , voel ik mijn wangen warm worden en zeggen mensen dat ik heel erg rood deruit zie, zou dit te maken kunnen hebben met dat de huid dun is

mijn huid is trouwens echt extreem dun aan worden., ff een schram ofzo en ben al aan bloeden, mijn hele handen zitten onder de pleisters want ik heb overal wondjes :S
Dat heb ik ook! Ik zit nu op mijn 37e dag van Roa. Wondje op mijn handen, wondje op mijn gezicht, wondje hier, wondje daar. Maar het herstelt wel razendsnel.
Hornblower 4 life, y'all!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')