een goede luchtdichte verpakking helpt dit ook voorkomen/vetragen!!quote:Op donderdag 11 augustus 2005 16:48 schreef Gerard25 het volgende:
Als je het te lang in de vriezer bewaard krijg je vriesbrand op je vlees, dit is een soort aanslag wat je op het vlees te zien krijgt, je zou het kunnen vergelijken met schimmel
Klopt, maar ook bij lagere temperatuur dan in een huishoud vriezertjequote:Op donderdag 11 augustus 2005 17:46 schreef longinus het volgende:
Gehakt van de AH kan wel 2 jaar in een vriescel gelegen hebben, kijk maar eens bij keuringsdienst van Waarde.
Bron (Hier staat ook nog meer info over het bewaren van je voedsel)quote:De sterren op de vriezer
In het kort
De sterren op de vriezer
De temperatuur van het vriesvak of het vriesgedeelte wordt aangegeven met sterren. Hoe meer sterren, hoe lager de temperatuur en hoe langer de ingevroren producten goed blijven. Zelf invriezen kan alleen met vier sterren.
Wat betekenen de sterren?
* -6°C
Geschikt voor het maken van ijsblokjes en het bewaren van diepvriesproducten gedurende enkele dagen.
** -12°C
Geschikt voor het bewaren van diepvriesprodukten gedurende een of twee weken, roomijs maximaal een dag.
*** -18°C
Bewaren van diepvriesprodukten tot drie maanden, roomijs een maand.
**** -24 tot -40°C
Zelf invriezen mogelijk. De vriescapaciteit is afhankelijk van de inhoud van de vriesruimte en de haalbare invriestemperatuur.
Bij een koel/vrieskombinatie zeggen de sterren niets over de temperatuur van het koelgedeelte. De temperatuur in het koelgedeelte is zelf in te stellen en hoort tussen de 0 en de 7°C te zijn, waarbij de ideale temperatuur 4°C is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |