abonnement Unibet Coolblue
pi_29468155
Uitgebreid verslag op de Eagles site van de Amstel Cup wedstrijd
quote:
Door in de Amstel Cup: Ajax amateurs-GA Eagles 0-4
Om 14:45 uur trapte GA Eagles definitief af voor het seizoen 2005-2006. Op het programma stond de eerste ronde van het Amstel Cup toernooi, waarin de Eagles gekoppeld werden aan het zaterdaghoofdklasser Ajax, de amateurtak van het grote Ajax.

Of het net als vorig jaar in de eerste ronde (11-0 bij SC Genemuiden) een walk-over zou worden bij net van vakantie terugkerende amateurs, of juist een moeizame middag was vooraf natuurlijk nog te bezien. Vorig jaar verloren de Amsterdammers in de 1e ronde van FC Zwolle, dat overigens pas in de slotfase een beslissende voorsprong wist te realiseren. Toen bleef het dus lang spannend op sportpark De Toekomst maar wonnen de profs dus wel.

De start opstellingen vandaag:
Ajax amateurs::
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Dick Zwarthoed, Dustin Huisman, Philip de Leeuw, Dion Glumac, Orville Blankendal, Gerry Spier, Danny Moinat, Jamal Ahadouch en Tairon Dekker

Go Ahead Eagles:
Mikko Rahkamaa, Alper Göbel, Marco Parnela, Tim Gilissen, François Mével, Sjors Brugge, Ceriel Oosthout, Ignacio Tuhuteru, Geoffrey Knijnenburg, Johan Pater, Loďc Loval


De 1e helft:
In verband met een lange file voor Amsterdam, waaruit de spelersbus uiteindelijk na een "afstekertje" wist te ontglippen, begon het bekerduel een kwartier later dan gepland, dus om 14:45 uur. GA Eagles nam zoals viel te verwachten direct het initiatief. In de eerste 20 minuten van de eerste helft had doelman Rahkamaa eigenlijk nog niets te doen. Enerzijds was het balbezit merendeel bij de Deventernaren, anderzijds had GA Eagles in defensief opzicht de boel vooralsnog goed onder controle, waarbij het meeste gevaar van de gastheren op de linkervleugel onschadelijk werd gemaakt door Aiper Göbel. Aan de andere zijde realiseerde GA Eagles wel gevaar voor het doel. Sjors Brugge had de grootste kans, maar stuitte op keeper Homoet, nadat hij was vrijgespeeld door Knijnenburg die profiteerde van slecht uitverdedigen van de amateurs. Loic Loval was de gevaarlijkste man aan de zijde van GA Eagles. Hij speelde zich regelmatig vrij op de linkervleugel en bezorgde van de Berg al handenvol werk en een gele kaart. Eenmaal leidde een rush van Loval tot een kans voor Knijnenburg wiens schot naast ging.
In het vervolg van de eerste helft passeerde Göbel buitenom over rechts zijn tegenstander en zag hij zijn inzet voorlangs gaan. Captain Jamal Ahadouch van Ajax kreeg de 2e gele prent van vandaag voorgehouden door arbiter Goosens, na een charge op Sjors Brugge. Uit de hierbij toegekende vrije trap schoot Tuhuteru vanaf 18 meter over de lat. Even later kregen de amateurs toch hun eerste echte kans toen Jamal Ahadouch alleen voor Rahkamaa op wist te duiken, de Deventer sluitpost redde. Aan Amsterdamse zijde pakte Danny Moinat eveneens geel door te fel doorgaan op dezelfde Rahkamaa. Hoewel het wachten bleef op de 0-1 voor GA Eagles, met een hardwerkende Pater die zelf nog geen echte kans kreeg, leidde de blanco tussenstand er toe dat de amateurs toch kansen gingen ruiken en de spanning in de wedstrijd bleef. Zo stond het halverwege nog 0-0 op een veld waar elke minuut een jet van schiphol over komt vliegen.

De 2e helft:
Na rust betraden twee nieuwe spelers het veld. Bij de Eagles bracht Mike Snoei Bruns in voor Oosthout, en bij de amateurs begon Terry Klokkemeijer aan de tweede helft voor Spier. Het eerste kwartier begon zoals het voor rust eindigde. Een overwicht voor GA Eagles, maar een steeds goed stand houdende defensie van Ajax. Echt gevaarlijk werd GA Eagels niet waardoor de amateurs er steeds meer in gingen geloven naarmate het duel vorderde en de stand 0-0 bleef. Knijnenburg strandde nog alleen op de keeper na een assist van Loval. Toen Huisman echter de opnieuw doorgebroken Loval in het strafschopgebied vloerde was de ban gebroken. Na een gele kaart voor Huisman benutte Loval zelf de penalty en stond het na 62 minuten spelen 0-1. Drie minuten later leek de ban inderdaad gebroken want Aiper Göbel bekroonde een tot dusverre goed duel van zijn kant met een rake kopbal: 0-2 na 65 minuten spelen. Een raar fenomeen is in dit soort duels dat het tijdenlang spannend kan zijn en 0-0 kan blijven, en na het eerste de beste doelpunt ineens hard gaat en geheel uit balans raakt. Zo ook vanmiddag op de Toekomst. In de 70e minuut maakte Knijnenburg met een schot in de verre hoek de 0-3 na alleen diep te zijn gegaan. In een tijdsbestek van 8 minuten van 0-0 naar 0-3...de wedstrijd is gespeeld.
Direct na de 0-3 kwam Zwollo in het veld voor Tuhuteru en bij de amateurs werden David van der Lijcke (voor Blankendal) en Vincent de Groot (voor de Leeuw) eveneens in de 71e minuut ingebracht. In de 83e minuut scoorde Loval zijn 2e treffer door bij de 2e paal voorbereidend werk van de nu over links doorgebroken Knijnenburg af te ronden: 0-4. Bij GA Eagles was Kuiper vlak daarvoor ingevallen voor Mavel (79e minuut), die in de eerste helft ook geel gekregen bleek te hebben bij het incident Rahkamaa/Moinat.
Zo trok Ajax amateurs net als vorig seizoen aan het einde van een duel dat lang spannend was toch weer ruim aan het kortste eind. GA Eagles stelde met een 0-4 eindresultaat toch nog bijtijds orde op zaken. De Deventernaren gaan in de koker voor de loting van de volgende Amstel Cup ronde. Vrijdag wacht de competitie start met een pittig uitduel bij Fortuna Sittard. Dan zal GA Eagles een tandje bij moeten schakelen om opnieuw aan de goede kant van de score te kunnen blijven.


[ Bericht 9% gewijzigd door BliksemSchigt op 06-08-2005 16:49:43 ]
pi_29468562
quote:
Op vrijdag 5 augustus 2005 17:49 schreef Stanley_Climbfall het volgende:
Een schitterende ontwikkeling voor hem. Ik word er ook niet verdrietig van. Het is altijd nog zo geweest dat nieuwe goede jonge spelers opstaan om de vertrekkende Sikora, Schuurman, Kromkamp en ga zo maar door te vervangen.
Er zit nu wel minder talent bij de A-junioren dan normaal. Het kwijtraken van Marbus, De Zeeuw, Hulshoff, Rossen lijkt me lastig op te vangen...
pi_29468621
Mooi verslag, BS. We zitten er nog in!
pi_29468835
Als je van Ajax zaterdag had verloren had je wel een heel zwaar jaar gekregen hoor....
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_29469027
Klopt. Maar de Amstel Cup ligt ons al jaren niet. Vorig jaar was iets wat op een uitzondering leek trouwens. Dan staat er altijd wel iemand als Siemen Zijm op.
pi_29470296
Geen probleem dus, zoals het hoort.
That's all folks!
pi_29470601
Loting pas volgende week zeker?
pi_29471905
Dinsdag moeten nog een aantal ploegen (waaronder Excelsior'31). Daarna zal de loting wel plaatsvinden.
That's all folks!
pi_29475380
Eagles zometeen op SBS6 met 'hooligan' van Cuilenborg.
pi_29475622
Wat een kneus, die van Cuilenborg. "wat een schande, Roda werd uitgeschakeld door Go Ahead Eagles". De Graafschap, Roda en Willem II werden gewoon weg gevoetbald.
pi_29476982
quote:
Op zaterdag 6 augustus 2005 23:11 schreef Stanley_Climbfall het volgende:
Eagles zometeen op SBS6 met 'hooligan' van Cuilenborg.
Vanwege zijn nieuwe 'kapsel' ?
pi_29478084
Wat een top vrijetrap van Sjors, de eerste assist is een feit. Edward deed wel wat laagdunkend over de Eagels inderdaad.
That's all folks!
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 02:47:29 #63
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_29514172
Vrijdag vlammen tegen Fortuna! Hopelijk het begin van een mooie reeks.
pi_29530411
Heracles uit geloot voor de Amstel Cup.

Leuk
pi_29530946
We presteren altijd goed op kunstgras, maar met dit nieuwe team weet ik het niet. Heracles is wel erg degelijk, ik reken nergens op.
pi_29530978
Ik had nog gehoopt op die andere confrontatie toen er nog tien ballen inzaten.
That's all folks!
pi_29531002
Ik hoopte op Groningen - Eagles!
pi_29531090
Dat was voor jou een interessante geweest ja!
That's all folks!
pi_29531113
Maar goed, Groningen-Sparta is ook leuk. Beker heeft toch altijd iets extra's.

Is Almelo niet dichter bij jou in de buurt dan Deventer, Vaduz of maakt het elkaar niet veel?
pi_29531160
Naar Almelo is het twaalf minuten plus nog tien minuten lopen. Naar het station van Deventer is een kwartier, Van het station van Deventer naar de Adelaarshorst weet ik zo niet.
That's all folks!
pi_29531205
Station Deventer naar Adelaarshorst is ook tien minuten ongeveer.

En dat blijft zo!!
pi_29531247
We zien elkaar nog wel dit seizoen!
That's all folks!
pi_29531273
Wanneer had je in gedachten? Bij de Eagles een keer?
pi_29531397
Bij de Eagles ja, bij de meet zien we elkaar ook als je komt.
That's all folks!
pi_29531449
22 oktober is genoteerd, maar ik hou een slag om de arm. Vorige keer heb ik wat mensen teleurgesteld en dat wil ik voorkomen. Bij de meet spreken we een wedstrijd af om naar toe te gaan?

Speelt Gouden Gids ook met de Kerstdagen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')