abonnement Unibet Coolblue
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 19 juli 2005 @ 22:40:59 #1
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_28959409
Wow, het wordt een reeks... na anderhalf jaar

Voorgaande de(e)l(en):
En hoe gaat het met de (nieuwe) Vaders dan?

Laatste onderwerp daar aangesneden
quote:
HELP, IK WORD VADER!


Vanaf woensdag 27 juli zendt de AVRO het nieuwe programma Help! Ik Word Vader uit. Tooske Breugem overvalt iedere week een aankomend vader met de ultieme vadertest. Een weekend lang krijgt de pappa in spé twee kinderen ‘op proef’. De aanstaande moeder volgt samen met haar beste vriendin, moeder en Tooske de gebeurtenissen op de voet. Is hij klaar voor het vaderschap?

De kijker wordt getuige van de eerste kennismaking met het ouderschap voor de aankomende vaders in kwestie. Zij krijgen namelijk totaal onvoorbereid, een weekend lang, twee kinderen te logeren. Vervolgens moeten ze voor de kinderen zorgen. Alle vreugde maar ook beslommeringen horen hierbij van slaapliedjes zingen tot luiers verschonen. In een overdonderend tempo leren de aanstaande pappa’s alle facetten van het vaderschap kennen. Hierbij werken de omstandigheden niet altijd mee. De telefoon gaat, tegelijkertijd staat er iemand voor de deur en tot overmaat van ramp zijn de luiers op. Ondertussen kijkt de toekomstige moeder mee en zal zij haar oordeel vellen over de beproevingen van haar partner.

Je eerste kind krijgen is een levensveranderende ervaring. Vrouwen zijn over het algemeen goed voorbereid op deze ingrijpende gebeurtenis. Als klein meisje al achter de poppenwagen, daar wordt de basis gelegd voor het moederschap. Zo niet voor de man. Vanaf het moment dat de zwangerschap een feit is begint voor hem een verwarrende tijd. Twijfels over zijn capaciteiten als vader zijn wellicht aan de orde van de dag. Wordt hij wel een goede vader? Hoe houd je ze rustig? Terwijl de zwangerschap vordert en de moeder steeds rustiger wordt slaan bij veel aanstaande vaders de zenuwen toe: Help! Ik Word Vader.

Erik (33): ‘Kom alsjeblieft naar huis. Ik wil mijn vrijheid terug’.

Sander (27): ‘Het leukste moment van deze dagen is het moment waarop ik de kinderen kan uitzwaaien’.

‘Ik heb zeker heel veel geleerd dit weekeind. En ik ben beter voorbereid op de komst van mijn eigen kindje’.

Sebastiaan (24): ‘Ik heb wel respect gekregen voor al die ouders die in hun eentje een kind moeten opvoeden’.

Woensdag 19.55 uur Nederland 2
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 19 juli 2005 @ 22:42:11 #2
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_28959442
En nog even mijn reactie op dit onderwerp
quote:
Wat een verschrikkelijk bevooroordeeld misleidend inleidend stukje voor een stupide TV programma.
'Vrouwen zijn over het algemeen goed voorbereid', m'n reet.

Een kind krijgen is voor een vrouw net zo'n wereld veranderende ervaring als voor een man. NIEMAND welke nog nooit een kind gekregen heeft kan overzien hoe je leven veranderd of wat voor invloed een kind op je dagelijks bestaan heeft.

Natuurlijk zullen alle mannen welke plotseling overvallen worden met TWEE kinderen er een zooitje van maken (ik dacht dat van alle geboren kinderen in Nederland er maar een procentje of 3 uit tweelingen bestaan trouwens). Ik denk alleen dat exact hetzelfde geldt voor kinderloze vrouwen welke plotseling twee kinderen in hun schoot geworpen krijgen. OUderschap groei je in. Kinderen rennen namelijk niet direkt al slopend door het huis terwijl net de telefoon gaat.Over het algemeen beginnen ze al liggend, een beetje vaag de wereld inkijken met af en toe een verlangen naar een fles en een luier volschijtend.

De insteek is aan bovenstaand inleidend verhaaltje wel weer duidelijk. De dommige onhandige vaders to be eens 'humoristisch' in beeld brengen

Ik neem aan dat het duidelijk is dat IK er niet naar ga kijken
  dinsdag 19 juli 2005 @ 22:56:19 #3
34891 melonovy
La Kutschie
pi_28959974
En mijn vraag, wie in godsnaam zijn/ haar kinderen daaraan laat meedoen?

Je moet je kroost wel heel erg zat zijn wil je ze dumpen bij een man die vader moet leren worden
Het voelt goed hè?
A je to!
  † In Memoriam † woensdag 20 juli 2005 @ 09:43:05 #4
43556 miss_dynastie
pi_28967396
quote:
De aanstaande moeder volgt samen met haar beste vriendin, moeder en Tooske de gebeurtenissen op de voet. Is hij klaar voor het vaderschap?
Als ik een kerel zou zijn, en mn vrouw zou me voor zoiets opgeven, zou ik haar de deur uit zetten.
  † In Memoriam † woensdag 20 juli 2005 @ 09:43:33 #5
43556 miss_dynastie
pi_28967405
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 22:56 schreef melonovy het volgende:
En mijn vraag, wie in godsnaam zijn/ haar kinderen daaraan laat meedoen?

Je moet je kroost wel heel erg zat zijn wil je ze dumpen bij een man die vader moet leren worden
Sommige mensen vinden het nu eenmaal 'leuk' en 'stoer' als hun kind op tv komt
  woensdag 20 juli 2005 @ 09:54:18 #6
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_28967607
quote:
Op woensdag 20 juli 2005 09:43 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Als ik een kerel zou zijn, en mn vrouw zou me voor zoiets opgeven, zou ik haar de deur uit zetten.
Dat maakt peter mij ook duidelijk toen we een keer een stukje op tv zagen over dit programma
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  woensdag 20 juli 2005 @ 12:23:46 #7
24188 Belana
kloon van belana
pi_28971391
sjonge, wat een onzin idd! Nick is altijd beter voorbereid geweest dan ik, gaat heel makkelijk en natuurlijk om met babies en ik heb heel veel van hem geleerd juist!
stormy waters...
sailin'
pi_28984947
als ik mijn vent op zou moeten geven voor zoiets om te kijken of hij het wel "aankan" (ofwel, ik zou er geen vertrouwen in hebben) dan begin ik er al niet aan
Zoals ma kamper piet zegt:
~~ * * eeN DaG NieT LEVEN ~~ IS DaG NieT LacHT TOCHT ? * * ~~
  woensdag 20 juli 2005 @ 19:52:43 #9
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_28985362
Als je mij 2 jaar geleden met TWEE kinderen van rond de twee jaar had opgezadeld had ik ook gillend gek geworden
Nu ik er langzaam ingegroeid ben valt het reuze mee, maar het diepe wat ze hier voorhouden is wel erg diep en woest.
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  † In Memoriam † woensdag 20 juli 2005 @ 19:55:14 #10
43556 miss_dynastie
pi_28985441
Ik wilde het net zeggen E.T., ik denk dat ik het zelf nu ook niet aan zou kunnen. Zo is mn huis nu echt allesbehalve kindproof, om maar eens wat te noemen. En ik ben ook al niet geboren met een gen waardoor ik zonder te oefenen en blind een luier om kan doen bij een lastige tegenstribbelende peuter
  Jubileum moderator woensdag 20 juli 2005 @ 19:55:18 #11
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_28985443
Ik kan me met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat iemand zijn man hier voor opgeeft om hem vervolgens op tv af te laten gaan. Af laten gaan ja want de succesverhalen zullen wel niet zo breed uitgemeten op tv komen want wie wil dat nou zien?
En dan nog iets, iets wat Mel ook al zei, wie geeft zijn kinderen nou aan iemand die geen enkele ervaring heeft? Dat doe je toch niet?
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  † In Memoriam † woensdag 20 juli 2005 @ 19:56:47 #12
43556 miss_dynastie
pi_28985488
quote:
Op woensdag 20 juli 2005 19:55 schreef Lois het volgende:
En dan nog iets, iets wat Mel ook al zei, wie geeft zijn kinderen nou aan iemand die geen enkele ervaring heeft? Dat doe je toch niet?
Er zal wel directe back-up aanwezig zijn achter de camera, en als de kids iets te dicht bij de giftige middelen komen zal men wel ingrijpen. Ik mag tenminste hopen dat men dat geen 'vermaak' vindt...
  zondag 24 juli 2005 @ 20:43:49 #13
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_29094501
Enorme mosterd na de maaltijd reactie op Swets' post over Saskia en d'r ehm... plakje kaas. Heerlijk verteld weer!

En dat programma... dat is idd gewoon je vent booby-trappen... Je zaagt bij wijze van spreke van te voren al de poten onder zijn stoel vandaan...
***
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 augustus 2005 @ 22:06:50 #14
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_29568121
De gehoortest

Nadat onze spruit 3 maal gezakt was voor de Consternatie Buro gehoortest, ook wel de oostblok methode genoemd wegens de enorm vooruitstrevende hypermoderne aanpak, werd ons geadviseerd contact op te nemen met de huisarts.

Aangezien het lastig is om een slechthorende peuter de interpretatie van een gebruld 'NEE!' bij te brengen besloten we aan dit advies gehoor (haha) te geven. Op naar de huisarts. Deze schreef vervolgens een verwijskaart voor een KNO arts en moeders toog naar het plaatselijke ziekenhuis.

Aldaar trof zij een arts welke nog net een termijntje te kort kwam op z'n nieuwe jacht en met een 2 minuten was de diagnose wel gesteld: 'Vocht achter de trommelvliezen, buisjes'. Met een voortvarendheid welke IK nog nooit heb meegemaakt in de burocratische medische molen, was de afspraak voor deze ingreep al gemaakt voordat m'n ega 'boe' kon zeggen...laat staan protesteren.

Wat gezoek op internet bracht al snel aan het licht dat deze veel gebruikte methode nog wel z'n haken en ogen had. Bij een groot percentage groeien de buisjes er voortijdig uit zonder enig nut te hebben, haast alle kinderen tussen 0 en 4 hebben een aantal keren vocht achter de trommelvliezen hetgeen vanzelf over gaat, etc. Daarnaast heeft ze nooit last van d'r oren, en gaat ze steeds meer praten (ook een hard gebruld 'NEE!' beheerst ze al..., inclusief interpretatie). Eensgezind, zoals alles in ons huwelijk ( ) besloten wij dat er eerst maar eens onderzocht moest worden OF er wat aan d'r oren mankeert, en zoja of ingrijpen gewenst is.

In Rotterdam hebben ze daarvoor in het Sophia een 'audiologisch centrum'. En wij een afspraak gemaakt. En daar begon de ellende al. Bij voorkeur moet het kind 'aan haar slaapje toe zijn' omdat dat de input beperkt welke de test kan schaden.... Een peuter van anderhalf is normaal gesproken om half 9 niet aan d'r slaapje toe als ze om kwart over 7 uit bed komt. De wekker maar een uurtje vroeger. Om zes uur trekken we ons nageslacht uit bed, welke vervolgens van 6 tot kwart over 7 levenloos als een peen voor zich uit heeft zitten kijken... to zover operatie vermoeidheid.

In het ziekenhuis aangekomen, werden we door een mevrouw met een houten been mee genomen voor de gehoortest. Volgens mij had deze vrouw behalve haar willoze patientjes nog nooit een kind van dichtbij gezien... en dat merkt zo'n peuter instinctief op. Ze volgde met argus ogen elke slepende stap van deze audioloog.

Anyway, Saskia moest op een bed 'Welke zo leuk schommelt' (aldus de audioloog). Saskia zag de pret er nog niet zo van in. Vervolgens ging mevrouw sensoren op saskia d'r knar plakken. Een vreemd mens aan mijn hoofd!!! Dit werd uiteraard schreeuwen. De audioloog dacht dat op te lossen door op Saskia d'r borst te drukken zodat het bed leuk ging schommelen Saskia dacht van niet.

Vervolgens werd er een ENORME koptelefoon op dat kleine koppie geplaatst. Met grote vochtige blauwe ogen, dikke tranen langs haar wangen en een stel wonderoren op, ligt ze me hartverscheurend huilend aan te kijken.... de test duurt een uur .

Na een kwartiertje krijgt Saskia door dat ze zich maar moet schikken in haar lot. Haar ogen wijd open, glinsterend van het vocht kijkt ze naar het plafond. Af en toe komt er nog een trillende *SNIK* vanaf haar middenrif naar boven geborreld. Uit haar ooghoeken houdt ze het vreemde mens in de gaten... wanneer die beweegt draait ze snel haar hoofd naar Papa en Mama met een grote angstige 'DOE WAT!' blik.....

Conclusie...ze heeft wat vocht achter haar trommelvliezen, hoort prima en hoeft voorlopig geen buisjes. En ze sliep prima op de weg terug .
  donderdag 11 augustus 2005 @ 22:12:27 #15
5177 Leah
I'm going to Graceland
pi_29568287
Je moet ze gaan bundelen Swets .
Losing love is like a window in your hart,
everybody sees you're blown apart, everbody sees the wind blow.
pi_29568292
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 22:06 schreef Swetsenegger het volgende:


Uit haar ooghoeken houdt ze het vreemde mens in de gaten...
En dit komt me zo bekend voor
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 augustus 2005 @ 23:06:27 #17
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_29569973
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 22:12 schreef jessie het volgende:

[..]

En dit komt me zo bekend voor
Ja...ze is wat voorzichtig
pi_29573103
Swets heerlijke verhaaltje weer, met tranen in mijn ogen lees ik ze met veel plezier, met Leah eens is je moet ze echt bundelen
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
pi_29577021
Swets,

Schitterend verhaal, gelukkig dat het vocht vanzelf weg zou moeten gaan. Hopelijk is het snel over...


En als reply op de laatste post van het vorige topic: Ik ben zelfhet oudste kind, en toen ik klein was dacht ik echt dat mijn ouders de wijheid in pacht hadden. Ze waren mijn ouders en wisten alles, dus ook het opvoeden van kinderen hadden ze helemaal onder de knie.
Pas toen Wesley geboren werd, en ik de vader was, kwam ik erachter dat je als nieuwe ouders ook maar wat aanmoddert, in de hoop dat je het allemaal goed doet. Een kind verwekken kan iedere lul, maar opvoeden is iets dat nietmand in zich heeft dat leer je al doende
pi_29581335
Ik vond het eerlijk gezegd vooral SUPER zielig voor Saskia...dat had je heel treffend beschreven Swets.
quote:
Met grote vochtige blauwe ogen, dikke tranen langs haar wangen en een stel wonderoren op, ligt ze me hartverscheurend huilend aan te kijken.... de test duurt een uur .

Na een kwartiertje krijgt Saskia door dat ze zich maar moet schikken in haar lot. Haar ogen wijd open, glinsterend van het vocht kijkt ze naar het plafond. Af en toe komt er nog een trillende *SNIK* vanaf haar middenrif naar boven geborreld.
Ik wou bijna aan komen hollen om haar te troosten. Wat een nachtmerrie voor zo'n kind! Ik vond een gehoortest persoonlijk al vervelend.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 13 augustus 2005 @ 19:01:25 #21
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_29608591
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 22:12 schreef Leah het volgende:
Je moet ze gaan bundelen Swets .
Ze staan op m'n weblog. Mocht de crew ze willen verzamelen in 1 topic vind ik het prima maar zeker geen vereiste voor mij om af en toe mijn visie op het vaderschap en de ontwikkeling van mijn kind te posten in het vaders topic
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 19:05:07 #22
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29608692
Ik denk dat Leah meer zoiets bedoelde als "op papier"
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 20:25:00 #23
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_29610629
jahaa!!! Ik zou naar de Bruna rennen als ie uitkomt!!
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 21:32:17 #24
5177 Leah
I'm going to Graceland
pi_29612638
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 19:05 schreef E.T. het volgende:
Ik denk dat Leah meer zoiets bedoelde als "op papier"
Dat bedoelde Leah inderdaad , en dan bij de Bruna naast Daphne Deckers komen te liggen .
Losing love is like a window in your hart,
everybody sees you're blown apart, everbody sees the wind blow.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:40:46 #25
1972 Swetsenegger
Egocentrische Narcist
pi_29614506
Het wordt tot op heden een verdomd dun boekkie
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')