Nog wat infor over de vis:
Pangasius Latijnse naamPangasius Hypopthalmus
UiterlijkPanga wordt ook wel Chinese tongfilet genoemd, omdat hij qua uiterlijk en in filetvorm veel weg heeft van de Atlantische tong.
InformatieDe Pangasiusfilet is in 3 kleuren te verkrijgen geel, deze heeft een lage kwaliteit, roze, deze filet heeft een middelmatige kwaliteit en wit, deze filet heeft de beste kwaliteit. De Pangasius is een meerval soort. De meerval die wij kennen is van de Ictalurius soort en de Pangasius valt daar dus niet onder. De Pangasius is een latijnse naam en is gewoon overgenomen naar de Nederlandse taal. Wij hebben dus geen eigen benaming voor deze vis. In Amerika werd deze vis eerst ook als Catfish (meerval) verkocht, dat mag nu niet meer omdat het een andere vis is. De smaak van panga is veel vlakker dan 'onze' tongfilet. De filets zijn geschikt om te bakken en pocheren. Bovendien is de panga veel voordeliger dan de dure Noordzeetong. Bij bereiding zijn alle recepten van schol en tong te gebruiken.
Leuke wetenswaardighedenOm helder witte filets te krijgen, laten de visverwerkers de vis na de slacht leegbloeden, voordat deze met de hand wordt gefileerd.
Voorkomen/vangstPanga is een zoetwatervis en wordt gevangen in Vietnam waar hij wordt gekweekt in de Mekong rivier.In Nederland wordt deze vis als diepgevroren filets verhandeld. Pangasius is het hele jaar door verkrijgbaar.
Bron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! SearchEen goede Fok! Search