abonnement Unibet Coolblue
pi_28652035
Ik heb op de markt Pangafiletjes gekocht. Op internet ging ik een recept erbij zoeken, maar ik vond niet echt iets waar ik zin in had.

Wel zag ik op een online menukaart:

Pangafilet ¤ 16,50
Pangafilet bedekt met vleestomaten, basilicum en mozzarella geserveerd met een romige tomatensaus.

Dit wil ik nu dus gaan maken. Alle ingredienten heb ik in huis gehaald. Ook al ergens een receptje vandaan geplukt voor een romige tomatensaus, alleen geen idee hoe ik het verder aan moet pakken.

Ik dacht zelf de filetjes even kort in de pan, beide kantjes bruinbakken, daarna in ovenschaal leggen, kaas en bassilicum er boven op en even in de oven. Ondertussen de saus apart maken en pas bij elkaar doen, wanneer je het gaat opdienen.

Is dit een beetje een logische manier om het aan te pakken? En zo ja kan iemand zeggen hoe lang het in de oven zou moeten? En zo nee, wat is wel slim?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_28657476
moet de tomaat niet toevallig ook in de oven? voor mozarella uitkijken dat die niet aanbrandt.

mij lijkt eerst tomaat dan basilicum en dan plakken mozarella
pi_28657504
ow en wat doe je er bij? Pasta ofzo?
pi_28658464
De vis moet je niet eerst in de pan bakken, gewoon direct in de ovenschotel (ovenschotel beetje insmeren met olijfolie eerst), alle overige ingrediënten erbij en de oven in...
Receptje is trouwens erg lekker, ik maak hier vaak een variant erop...
Kabeljauw, tomaten en gedroogde tomaten en kaas erover... ook uit de oven natuurlijk ;-)
pi_28660752
Ja. Fiorenza, tomaat ook in de oven bedoelde ik inderdaad, foutje van mijn kant.

rvrb, bedoel je ook de tomatensaus in de oven?

Waarschijnlijk eet ik er aardappeltjes, ook uit de oven bij. Beter passen, zou rijst of pasta, maar ik ben niet zon rijstliefhebber en pasta is eigenlijk ook nog wel een optie, maar van de week ook eens op.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_28698892
Nee, de tomatensaus zelf niet... Maar de tomaten en mozzarella voor op de vis.

Pasta is er ook heerlijk bij... aardappelpuree of gepofte aardappel ook :j
pi_28699901
Nou, het was geen succes. Het was vooral erg nat... Ik heb het ergens tussen de 15 en 20 minuten in de oven gedaan op 180 graden. Schaal ingesmeerd met olie, vis ook, peper en zout erop, basillicum erop, tomaat erop, kaas bovenop en nog wat olie eroverheen gedruppeld. Toen ik het eruit haalde was het echt een drijfnatte bende. De vis was gaar maar zompig, niet voor herhaling vatbaar dus, maar iedereen bedankt voor de tips!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  maandag 11 juli 2005 @ 18:36:30 #8
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28713194
@ DancingPhoebe wat voor kaas had je gebruikt?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28751723
mozzarella. Dat stond in de gerechtomschrijving. Achteraf had ik wellicht beter van de tomaat aleen reepjesvruchtvlees erop kunnen leggen, niet het natte gedeelte met de zaadjes en het geheel stiekem overstrooien met parmazaanse kaas...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_28751925
Jammer, het leek me wel een idee om dat zelf ook eens te maken..
Misschien idd zoals je zegt zonder het natte gedeelte van de tomaat. Welke tomaten heb je gebruikt?
  dinsdag 12 juli 2005 @ 23:01:50 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28753388
Mozzarella en tomaat zijn twee nog al natte ingredienten. Misschien dat je er wat panneermiddel aan toe had moeten voegen. Maakt het vaak net wat droger.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28763899
Ik heb vleestomaten ervoor gebruikt.

De vis zelf deed me ook niet zo gek veel, dus ik zal het zelf niet nog een keer gaan maken.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 17 juli 2005 @ 18:08:09 #13
72710 whispers
verbally copulating
pi_28886854
quote:
Op maandag 11 juli 2005 09:50 schreef DancingPhoebe het volgende:
Nou, het was geen succes. Het was vooral erg nat... Ik heb het ergens tussen de 15 en 20 minuten in de oven gedaan op 180 graden. Schaal ingesmeerd met olie, vis ook, peper en zout erop, basillicum erop, tomaat erop, kaas bovenop en nog wat olie eroverheen gedruppeld. Toen ik het eruit haalde was het echt een drijfnatte bende. De vis was gaar maar zompig, niet voor herhaling vatbaar dus, maar iedereen bedankt voor de tips!
Ligt ook grotendeels aan de vis. Smaken verschillen, maar geloof me: pangasius is NIET lekker. Koop in het vervolg een betere vis. Er zijn er genoeg.
  maandag 18 juli 2005 @ 10:29:47 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28903508
Nog wat recepten:

Pangafilet met kruidensaus

Ingrediënten:
6-8 ons pangafilet
citroensap
zout en peper
paprikapoeder

saus:
1-2 uien
1 teentje knoflook
½ stengel prei
1-2 dl. kookroom
1-2 dl. sinaasappelsap
peper
1 theelepel citroensap
1-2 theelepels mosterd
1 eetlepel gembersiroop
dragon naar smaak
Provençaalse kruiden

Bereiding:
Pel de ui en snijd dun in kwart ringen.
Snijd de prei in dunne halve ringen.
Besprenkel de vis met citroensap en laat even intrekken.
Strooi er dan zout, peper en een beetje paprikapoeder overheen.
Bak de panga in een koekenpan aan weerszijden mooi bruin en gaar.
In een andere pan de ui, prei en knoflook een paar minuten fruiten.
Voeg dan de dragon, Provençaalse kruiden, citroensap, mosterd en gembersiroop toe. Even doorroeren en daarna geleidelijk de kookroom erbij gieten.
Goed roeren en op smaak afmaken met wat peper.
Leg de gebakken vis op een schaal en giet de saus erover.

Pangafilet met mangosalsa (4 personen)

Benodigdheden:
1 limoen
3 eetl. Thaise vissaus
pangafilet, 500 gram
1 rijpe mango
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 rode peper, (zonder zaadjes) in stukjes
1 eetl. gehakte koriander
4 eetl. geraspte kokos
2 eetl. olie

Bereiding:
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Schep de vissaus en het limoensap door elkaar, sprenkel hier 1 eetlepel van over de visfilet en laat ze even staan. Schil de mango en snijd de helften langs de pit los. Snijd de helften in blokjes. Schep de mango, ui, peper, koriander en kokos met de limoenrasp door elkaar. Schenk de rest van het limoensap en de vissaus erover. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Dep de visfilets droog en bak ze in enkele minuten aan beide kanten bruin en net gaar van binnen.

Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 18 juli 2005 @ 10:33:35 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28903589
Nog wat infor over de vis:

Pangasius

Latijnse naam
Pangasius Hypopthalmus

Uiterlijk
Panga wordt ook wel Chinese tongfilet genoemd, omdat hij qua uiterlijk en in filetvorm veel weg heeft van de Atlantische tong.

Informatie
De Pangasiusfilet is in 3 kleuren te verkrijgen geel, deze heeft een lage kwaliteit, roze, deze filet heeft een middelmatige kwaliteit en wit, deze filet heeft de beste kwaliteit. De Pangasius is een meerval soort. De meerval die wij kennen is van de Ictalurius soort en de Pangasius valt daar dus niet onder. De Pangasius is een latijnse naam en is gewoon overgenomen naar de Nederlandse taal. Wij hebben dus geen eigen benaming voor deze vis. In Amerika werd deze vis eerst ook als Catfish (meerval) verkocht, dat mag nu niet meer omdat het een andere vis is. De smaak van panga is veel vlakker dan 'onze' tongfilet. De filets zijn geschikt om te bakken en pocheren. Bovendien is de panga veel voordeliger dan de dure Noordzeetong. Bij bereiding zijn alle recepten van schol en tong te gebruiken.

Leuke wetenswaardigheden
Om helder witte filets te krijgen, laten de visverwerkers de vis na de slacht leegbloeden, voordat deze met de hand wordt gefileerd.

Voorkomen/vangst
Panga is een zoetwatervis en wordt gevangen in Vietnam waar hij wordt gekweekt in de Mekong rivier.In Nederland wordt deze vis als diepgevroren filets verhandeld. Pangasius is het hele jaar door verkrijgbaar.

Bron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')