abonnement Unibet Coolblue
pi_28631878
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 18:28 schreef TechXP het volgende:

[..]

Biologisch gezien zou elke bioloog wel afkeuren dat het voor mensen is.
Tja, wie is een bioloog om te zeggen wie wat zou moeten eten of drinken?

Ik ben meer geïnteresseerd in de gevolgen van het wel of niet drinken, dan of het nou wel of niet normaal gedrag is vergeleken met andere diersoorten. Andere diersoorten zitten ook niet achter de PC, en eten ook geen magnetron voer, en dat doe ik ook.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_28632122
Goed idee van mij hè
  vrijdag 8 juli 2005 @ 18:45:57 #53
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28632158
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 18:11 schreef dutch-mamma het volgende:
OK, maar een mens heeft een eigen vrije wil. En als die mens besluit volledig dier-loos eten te eten, wat is dan de drijfveer? En daar kunnen we over blijven speculeren, maar ik zou het zo graag eens van de veganisten zélf willen horen...
Wat de drijfveer is. Een goede vraag. Toen ik vegetarier werd toen was het vooral vanuit gevoel. Ik was 10 en voelde altijd een connectie met de natuur. Ik voelde dat het onjuist was. Dus ik stopte met vlees enzo. Echter leefde ik in onwetendheid en mij werd ook dat ideale beeld opgedrongen dat kippen scharrelde en een goed leven had en dat koeien lekker elke dag gemolken word en daarom erg blij was want deze moest het kwijt... maar tot mijn schrik was de wereld in waar ik leefde niet de werkelijkheid. Zeg maar 'deze beelden berusten niet op de werkelijkheid' reclame. Ik leerde meer en kwam achter al dat leed. Ik begon te denken over of het wel juist is of niet (ethisch) en begon te kijken naar de natuur en wat daarin gebeurde. En keek naar hoe de mens zich gedraagde. Ik vond dat er iets niet klopte. Ik wist dat er iets niet klopte. Wat gaf ons het recht om te bepalen voor een dier dat die opgesloten moest zitten? Dat wij deze mochten gebruiken en zwangen maken? En de kinderen weghalen? En later bepalen wanneer het dier dood mocht nadat we deze voor ONZE doelen hadden gebruikt? Wat gaf ons dat recht? Wie kan zoiets goedkeuren? Hoe zou ik het zelf vinden als dat met mij gebeurde? Het was iets om over na te denken. Voor mij was het antwoord bekend. Ik kon niet meer leven dat dit onrect aan de dieren werd aangedaan. Ik weet hoe het voelt om een soort van pispaaltje te zijn. Dus kon me enigszins inleven in wat het voor de dieren moest zijn. Hoe het voor mij zou zijn als ik op die plek stond.
Later leerde ik nog meer. Over de ontbossingen voor veevoer en de landverspilling en vervuilingen die vlees enzo erbij heeft. En dat veganisme een goede oplossing was om dat tegen te gaan.
Ook voor de mensen. Want wie denk je dat er uitgebuit word op de plantages voor veevoer? Mensen ja. En zoveel voedsel moet er naar koeien en zoveel water. En we kunnen niet eens even wat missen om die mensen te voeden? Er klopte voor mij iets niet. En ook de mensen in de buurt zijn de dupe van de vervuiling van lucht en water. Daarnaast was het voor mij duidelijk dat het ook gezonder zou zijn. En naarmate ik steeds meer leer en te weten kom over het leed enzo ga ik steeds verder. Ik ben nu veel bezig om mijn kleren fair trade / sweatshop free te houden en biologisch. Ik probeer zoveel mogelijk biologisch te eten. Mijn consumptie probeer ik te verminderen. En ik probeer me full time bezig te houden met oplossen van onnodig leed. Het is streven tot het optimale, dus een constante ontwikkeling. Ik ben veganist voor dier (ook mens dus) en natuur&milieu. Dit zijn mijn eerste prioriteiten. Ook veelal met voeding bezig en daardoor leer ik steeds meer. En ben van plan nog een voedingscurcus te doen (altijd handig in discussies ).
Ergens is mijn veganisme ook spiritueel. Het is vanuit een gevoel dat het goed is.

Is mijn drijfveer duidelijker?
  vrijdag 8 juli 2005 @ 18:49:13 #54
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28632239
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 18:34 schreef heiden6 het volgende:
Een vitamine B12-tekort heb je trouwens vrij snel. Mijn ex eet bijna nooit vlees, omdat ze het eigenlijk niet lekker vindt, en toen ze een tijdje helemaal geen vlees at werd ze heel zwak en viel ze regelmatig flauw. Volgens de huisarts was een tekort aan vitamine B12 de oorzaak. Als ze weer af en toe vlees eet gaat het prima, maar een paar weken slecht ritme en ze is weer niet in orde.
Artsen weten amper wat over voeding. En dat toont het al aan. Want de symptomen lijken op die van ijzertekort. En b12 tekort betekent zenuwschade. Trillingen enzo.Maar je hebt meestal wel een voorraad van 3 tot 5 jaar in je lichaam voordat je tekort krijgt.

Ijzertekort kan je oplossen door ijzerrijke producten te eten. Boerenkool en broccoli. Spinazie bevat redelijk veel ijzer (minder dan ze eerst dachten). Echter is de opname slechter. Betere opname moet je krijgen door vooral vitamine C te nemen bij je eten of vlak tijdens.
En caffeine (koffie en thee enzo) dat remt opname af van ijzer.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 18:52:22 #55
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28632320
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 18:35 schreef heiden6 het volgende:
Tja, wie is een bioloog om te zeggen wie wat zou moeten eten of drinken?
Het ging me om de biologische functie van melk. Melk is bedoeld om een jong dier te voeden. Een vrouw geeft de borst aan kinderen om te voeden in het begin. Een koe geeft aan het kalf. De lactase periode bij een koe is 10 maanden meen ik. Daarom krijgt een koe elk keer een kalf om de melkproductie constant omhoog te houden.
quote:
Ik ben meer geïnteresseerd in de gevolgen van het wel of niet drinken, dan of het nou wel of niet normaal gedrag is vergeleken met andere diersoorten. Andere diersoorten zitten ook niet achter de PC, en eten ook geen magnetron voer, en dat doe ik ook.
PC en magnetron zijn idd rare dingen. Echter zijn het improvisaties. Technologische ontwikkelingen. Daarin is de mens verder ja. Echter dieren kennen gereedschapgebruik ook.

Over melk is hier veel te vinden: www.zuiveloffline.nl
pi_28634071
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 18:19 schreef TechXP het volgende:

[..]

Dat heb ik geloof al uitgelegd. Dat slikken van B12 is omdat er onduidelijkheid is over waar nog meer goede b12 in zit. En ook omdat andere manieren van b12 binnen krijgen niet erg lukt als je producten uit supermarkten haalt. Daarmee doel ik op b12 van bacterien die op grond en op planten leven.
Daarnaast zijn er aanwijzigingen dat b12 ook nog van andere dingen afhangt.

B12 tekort komt overigen meer bij vleeseters voor.
Nee, dat is dus niet waar.
B12 tekort komt juist voor bij mensen die vegetarisch/veganistisch zijn opgevoed!
Mensen zoals ik dus, en dat maakt dat ik dus nu voor de rest van mn leven B12 injecties in mn reet moet krijgen.
B12 zou inderdaad in banaan zitten, maar voornamelijk nog altijd in vlees.
Ferritine is ook iets wat een mens niet mag missen en ook dat haal je vooral/alleen uit vlees.
Het feit dat je dit niet mag missen, betekend voor mij dat een dieet zonder vlees niet volledig genoeg is.
Nou zei je net tegen mij dat ik me er maar eens meer in moest verdiepen?
Ik denk dat ik, als addison biermer patient, me daar voldoende in heb verdiept hoor.
Ik voel dus aan den lijve de gevolgen van een niet volledig genoeg dieet.
Je zei ook dat ik moest stoppen met eten omdat er, in het geen ik eet, toevoegingen zitten.
Dat zit tegenwoordig in heel veel, zo niet alle voeding, dat ontloop je niet. Maar om nou maar van alles te gaan wegschrappen en dan later zelf weer kunstmatig terug toe te voegen in de vorm van voedingssupplementen..... Is dat echt per saldo beter denk je?
Ik geef mijn kind gewoon dr vlees en zooi.
Want als je alles onder de loep neemt is er met elke appel of aardappel wel iets mis.
Maar dan geldt nog altijd , overal waar te voor staat is niet goed.
Zolang je dus van alles, en gevarieerd met mate, eet zit je bij mijn weten goed en dat is incl vlees!!
The waves you made will always be
  vrijdag 8 juli 2005 @ 19:57:35 #57
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28634394
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 17:06 schreef Sasandra het volgende:

[..]
Heel naief van mij, ik leefde in de overtuiging dat er geen veganisten met overgewicht bestonden.
Ja, dat stereotype beeld ben ik nu ook in 1 klap kwijt...!

en dat willen we toch, al die stereotiepjes en vooroordelen de wereld uit?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 8 juli 2005 @ 19:57:59 #58
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28634401
TechXP, ik zie tegenwoordig vaak in de ISPC/Hanos/Sligro krantjes biologische "afdelingen", waar ze garanderen dat die kip altijd vrij rond gescharreld heeft enzo, en zo staan er nog meerdere voorbeelden in.

Wat ik geleerd heb op school is dat een veganist ook niets van een levend dier eet, dus ook geen eieren, melk en noem alles maar op. Wat is jouw mening over die biologische producten allemaal dan?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_28634436
quote:
Veganistisch eten
Als je wilt dat je kindje geen dierlijke producten eet (dus ook geen melk, kaas en honing), is het moeilijk om hem volwaardig voedsel te geven: zelfs een kleine hoeveelheid zuivel of eieren complementeert elke maaltijd. Als je overtuiging dit niet toelaat, is het verstandig om een deskundige in te schakelen. Kinderen die veganistisch eten hebben namelijk extra vitaminen en mineralen nodig, ook als ze sojamelk en -kaas gebruiken. Voor kinderen tot vier jaar kun je eiwit uit soja niet als de enige bron van eiwit gebruiken. Kies voor sojamelk die is verrijkt met calcium, vitamine A en D.

Vitamine B12
Als je kind voldoende eieren en zuivelproducten eet, krijgt hij genoeg vitamine B12 binnen. Maar plantaardige bronnen van vitamine B12 zijn zeldzaam. Het komt voor in enkele zeewieren, maar dan wordt het door kinderen niet goed opgenomen. Daarom is het noodzakelijk om een passende aanvulling te vinden voor kinderen die veganistisch eten. Zorg ook hierbij voor deskundig advies, want in de meeste vitaminen-mineralenpreparaten voor peuters zit geen vitamine B12.
Nog even extra info voor de mensen die hun kinderen veganistisch opvoeden, altijd handig om te weten.
Toon alleen wel weer aan dat een veganistisch dieet gewoon geen goed uitgebalanceerd dieet is en kan zijn zonder hulp/toevoegen.
The waves you made will always be
  vrijdag 8 juli 2005 @ 19:59:22 #60
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28634438
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 18:15 schreef TechXP het volgende:

[..]
Tenminste de meeste niet. Daarnaast durf ik nog steeds te wedden dat niet-veganisten meer vitamine pillen slikken en producten met toegevoegde vitamines dan veganisten doen
En dat vaak niet eens nodig hebben...! (mits ze de schijf van 5, of was het nou weer 4, aanhouden)!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:01:13 #61
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28634482
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 19:59 schreef pepper_961 het volgende:

[..]

Nog even extra info voor de mensen die hun kinderen veganistisch opvoeden, altijd handig om te weten.
Toon alleen wel weer aan dat een veganistisch dieet gewoon geen goed uitgebalanceerd dieet is en kan zijn zonder hulp/toevoegen.
Bedankt, maar wat is de bron?

Citaten zijn altijd welkom, maar vergeet de bron er niet bij te vermelden!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:02:05 #62
62129 De-oneven-2
Wir sind so leicht...
pi_28634499
Schelden doen we elders. Niet hier.

[ Bericht 83% gewijzigd door dutch-mamma op 08-07-2005 20:07:38 ]
...dass wir fliegen.
pi_28634524
http://www.kinderinfo.nl/artikelen/artikel.asp?ArticleID=275
u vraagt wij draaien.
Maar is dit geen spam eigenlijk?
The waves you made will always be
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:04:18 #64
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28634551
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:03 schreef pepper_961 het volgende:
http://www.kinderinfo.nl/artikelen/artikel.asp?ArticleID=275
u vraagt wij draaien.
Maar is dit geen spam eigenlijk?
Spam is iets rondstruinen waar je zelf beter van wordt, dus als je zoveel kliks moet halen voor die ene euro ofzo. Dit is gewoon een bronvermelding, zodat wij weten dat je dat stukje tekst niet zelf hebt geschreven en eventuele achtergrond info kunnen opzoeken.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:04:39 #65
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28634563
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 19:57 schreef Euc- het volgende:
TechXP, ik zie tegenwoordig vaak in de ISPC/Hanos/Sligro krantjes biologische "afdelingen", waar ze garanderen dat die kip altijd vrij rond gescharreld heeft enzo, en zo staan er nog meerdere voorbeelden in.

Wat ik geleerd heb op school is dat een veganist ook niets van een levend dier eet, dus ook geen eieren, melk en noem alles maar op. Wat is jouw mening over die biologische producten allemaal dan?
Ik heet geen TechXP, maar ik geef wel antwoord
Ik denk dat dit 2 verschillende dingen zijn. Biologisch wil zeggen: op een "gezonde" (even kort door de bocht gezegd) gekweekt of gefokt.

Veganistisch is weer heel wat anders. Daarin wordt eten met "iets van een beest" (ook ei, melk, gelatine, etc) vermeden. Ik denk (die opmerking is geheel voor eigen rekening, dus roep maar als het niet waar is) dat in de praktijk veganisten ook liefst eco- en bioproducten eten, maar in theorie hoeft dat dus niet...!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:07:51 #66
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28634636
Ik ben benieuwd wat TechXP te zeggen heeft
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:11:52 #67
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28634740
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 18:45 schreef TechXP het volgende:

[..]

Wat de drijfveer is. Een goede vraag. (...respectvolle knip ivm lengte...)
Is mijn drijfveer duidelijker?
Ja, perfect! Bedankt!
En je hebt zeker een punt wat je drijfveren betreft om eens bij stil te staan!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:13:02 #68
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28634772
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 19:45 schreef pepper_961 het volgende:
Nee, dat is dus niet waar.
B12 tekort komt juist voor bij mensen die vegetarisch/veganistisch zijn opgevoed!
Mensen zoals ik dus, en dat maakt dat ik dus nu voor de rest van mn leven B12 injecties in mn reet moet krijgen.
In je reet? Doen ze dat niet meer in je maag? Tenminste ik dacht dat ze dat daar altijd deden.

Nee. B12 komt vooral veel voor bij vrouwen in de overgang. En bij ouderen mensen. Die het niet meer kunnen opnemen op de een fo andere manier uit vlees enzo. En dat resulteert in dementerend gedrag. B12 tekort komt bij vegetariers misschien nog wel voor. Veganisten zijn veel meer gericht op dat voorkomen. Ik zei toch dat het bij veganisten amper voor komt?
Vegetariers zijn vaak laks in vanalles nog en weten vaak weinig. Aangezien niet iedereen veel ei of melk drinkt.
quote:
Ferritine is ook iets wat een mens niet mag missen en ook dat haal je vooral/alleen uit vlees.
Het feit dat je dit niet mag missen, betekend voor mij dat een dieet zonder vlees niet volledig genoeg is.
Sorry, maar Ferritine ken ik niet. En daar heb ik niks over gehoord. Ik denk dat je het daarom mis hebt. Heeft het nog een andere naam?
Ik zal het eens navragen. Ook dietisten organisaties heb ik nooit over Ferritine gehoord. Zowel buitenlandse als de nederlandse. Dus ik zal eens nazoeken wat het precies is enzo. Maar ik denk dat het niet klopt. Ik weet het eerlijk gezegd wel zeker.
quote:
Nou zei je net tegen mij dat ik me er maar eens meer in moest verdiepen?
Ik denk dat ik, als addison biermer patient, me daar voldoende in heb verdiept hoor.
Ik voel dus aan den lijve de gevolgen van een niet volledig genoeg dieet.
Je zei ook dat ik moest stoppen met eten omdat er, in het geen ik eet, toevoegingen zitten.
Dat zit tegenwoordig in heel veel, zo niet alle voeding, dat ontloop je niet. Maar om nou maar van alles te gaan wegschrappen en dan later zelf weer kunstmatig terug toe te voegen in de vorm van voedingssupplementen..... Is dat echt per saldo beter denk je?
Ok, je hebt je waarschijnlijk er wel wat in verdiept. Tsja als je geen volledig dieet hebt gehad dan zal je dat ook ondervinden. Echter als je als veganist gewoon de voedingsregels volgt dan is er toch echt niks mis hoor. Tuurlijk zijn er wel mensen die b12 tekort snel oplopen, maar dat lijkt soms ook wel genetisch te zijn. Iets met de intrensieke factor.
quote:
Zolang je dus van alles, en gevarieerd met mate, eet zit je bij mijn weten goed en dat is incl vlees!!
Mijn kinderen zou ik dat nooit aandoen. Ik wil niet dat ze vroeg borstkanker of iets dergelijks krijgen. Dus zal ze nooit vlees geven, of melk of eieren etc. Over het gevarieerde ben ik natuurlijk wel eens.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:13:29 #69
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28634786
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 19:57 schreef Euc- het volgende:
Wat ik geleerd heb op school is dat een veganist ook niets van een levend dier eet, dus ook geen eieren, melk en noem alles maar op. Wat is jouw mening over die biologische producten allemaal dan?
Het is een stapje...
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:14:48 #70
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28634829
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:13 schreef TechXP het volgende:

[..]

Het is een stapje...
Maar..?

Onderbouw het eens, ik ben gewoon benieuwd (eerlijk waar).
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:15:19 #71
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28634844
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:07 schreef Euc- het volgende:
Ik ben benieuwd wat TechXP te zeggen heeft
Nou ehhh... Misschien heeft die wel óók een leven buiten FOK om, en komt hij hier later op terug?

En trouwens, ik HOEF niet per sé een antwoord, ik zit gewoon hardop te filosoferen om voor mezelf e.e.a. op een rijtje te krijgen en een eigen mening te voren...!
Wat dat betreft vind ik dit en het fair trade topic geweldig, het zet me aan tot nadenken over bepaalde dingen.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:17:15 #72
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28634899
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 19:59 schreef pepper_961 het volgende:
Nog even extra info voor de mensen die hun kinderen veganistisch opvoeden, altijd handig om te weten.
Toon alleen wel weer aan dat een veganistisch dieet gewoon geen goed uitgebalanceerd dieet is en kan zijn zonder hulp/toevoegen.
Dat hulp toevoegen is zoals ik zei doordat we in een ander soort maatschappij leven dan bijvoorbeeld veganisten in India die op andere manier al 5000 jaar b12 binnen krijgen.
*zucht*

Daarnaast.... die bron heeft geen bronnen... het lijkt op een voedingscentrum stukje. En dat noem ik geen betrouwbaar iets. Aangezien ik weet wie en wat er achter schuilt.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:18:41 #73
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28634944
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:14 schreef Euc- het volgende:
Maar..?

Onderbouw het eens, ik ben gewoon benieuwd (eerlijk waar).
Er is weinig te onderbouwen. Ik vind het nog niet goed, maar als iemand van biologische vlees ofzo wilt eten is dat al weer een stapje tot wellicht een bewustwordingsproces.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:19:37 #74
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28634975
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:15 schreef dutch-mamma het volgende:
Nou ehhh... Misschien heeft die wel óók een leven buiten FOK om, en komt hij hier later op terug?
Nee veganisten zijn niet zo sociaal Ik ga zo wel even weg...
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:20:16 #75
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28634997
Ja, maar je hebt ook de eieren enzo, ik neem aan dat je die ook niet eet? Waarom dan niet eieren die zelf een aantoonbaar goed leven hebben gehad?

En stel jij houd kippen in de tuin, en geeft die een mooi leven, eet je hun eieren ook niet op?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:25:59 #76
101809 BObNL
Je bent top!
pi_28635183
quote:
Mijn kinderen zou ik dat nooit aandoen. Ik wil niet dat ze vroeg borstkanker of iets dergelijks krijgen. Dus zal ze nooit vlees geven, of melk of eieren etc. Over het gevarieerde ben ik natuurlijk wel eens
Als je toch wil weten wat een mens van zichzelf is. geef een baby vegetarische voer en vlees, of wat dan ook! Dat gaat dan volgens zijn instinkt niet volgens zen bewustzijn. Juist mensen zijn alles eters. En ookal ben jij het daar niet mee eens. Laat je kind lekker zelf kiezen als die op leeftijd is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oke niet grappig
Leuter mee!!
pi_28635388
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:13 schreef TechXP het volgende:

[quote]In je reet? Doen ze dat niet meer in je maag? Tenminste ik dacht dat ze dat daar altijd deden.
Nee, die gaat echt in je reet.
quote:
Nee. B12 komt vooral veel voor bij vrouwen in de overgang. En bij ouderen mensen. Die het niet meer kunnen opnemen op de een fo andere manier uit vlees enzo. En dat resulteert in dementerend gedrag. B12 tekort komt bij vegetariers misschien nog wel voor. Veganisten zijn veel meer gericht op dat voorkomen. Ik zei toch dat het bij veganisten amper voor komt?
Vegetariers zijn vaak laks in vanalles nog en weten vaak weinig. Aangezien niet iedereen veel ei of melk drinkt.
Nee, niet dus.
Het komt vaker bij jonge mensen voor dan jij denkt.
Wat jij daar aan info hebt of wat jij er nu van weet9of meent te weten) is oude achterhaalde info.
Ik denk dat van ons twee ik de toch beter ingelezenen ben.
Ik kreeg veel eieren, melk, karnemelk en andere zuivel. Elke dag heel veel plenty, daar ligt het dus niet aan.
quote:
Sorry, maar Ferritine ken ik niet. En daar heb ik niks over gehoord. Ik denk dat je het daarom mis hebt. Heeft het nog een andere naam?
Ik zal het eens navragen. Ook dietisten organisaties heb ik nooit over Ferritine gehoord. Zowel buitenlandse als de nederlandse. Dus ik zal eens nazoeken wat het precies is enzo. Maar ik denk dat het niet klopt. Ik weet het eerlijk gezegd wel zeker.
Dus omdat jij er nog nooit van gehoord hebt maakt automatisch dat het niet bestaat?
Ik weet eerlijk gezegd wel zeker dat jij niet voldoende weet.
quote:
Ok, je hebt je waarschijnlijk er wel wat in verdiept. Tsja als je geen volledig dieet hebt gehad dan zal je dat ook ondervinden. Echter als je als veganist gewoon de voedingsregels volgt dan is er toch echt niks mis hoor. Tuurlijk zijn er wel mensen die b12 tekort snel oplopen, maar dat lijkt soms ook wel genetisch te zijn. Iets met de intrensieke factor.
(Ik heb , zoals ik al zei, elke dag voldoende zuivel producten gehad.)
Deels genetisch.
Maar inprincipe kan iedereen een B12 absorptie stoornis krijgen.
Alleen de mensen met een veganistisch of vegetarisch dieet sneller.
De aanleg voor die absorptie stoornis dragen veel mensen bij zich, maar is ook deels afhankelijk van voeding.
Als je dan de aanleg ervoor bij je draagt en je wordt opgevoed met een veganistisch/vegetarisch dieet kan dat de trigger zijn om het probleem te starten en je komt er nooit meer vanaf.
Het is maar waar je op gokken wil uit idealistische gedachten he.....
quote:
Mijn kinderen zou ik dat nooit aandoen. Ik wil niet dat ze vroeg borstkanker of iets dergelijks krijgen. Dus zal ze nooit vlees geven, of melk of eieren etc. Over het gevarieerde ben ik natuurlijk wel eens.
Ik wil mijn kind het niet aandoen dat ze dr rest van dr leven (zeer pijnlijke) prikken in dr kont moet krijgen..
Geloof me, die doen echt zeer.
The waves you made will always be
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:42:46 #78
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28635752
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 18:19 schreef TechXP het volgende:

[..]

Dat heb ik geloof al uitgelegd. Dat slikken van B12 is omdat er onduidelijkheid is over waar nog meer goede b12 in zit. En ook omdat andere manieren van b12 binnen krijgen niet erg lukt als je producten uit supermarkten haalt. Daarmee doel ik op b12 van bacterien die op grond en op planten leven.
Daarnaast zijn er aanwijzigingen dat b12 ook nog van andere dingen afhangt.
Is duidelijk nu, bedankt
quote:
B12 tekort komt overigen meer bij vleeseters voor.
Klopt. Is momenteel nogal in het nieuws vanwege de mogelijke oorzaak voor ME/CVS (chronische vermoeidheid).
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:51:05 #79
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28636009
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:20 schreef Euc- het volgende:
Ja, maar je hebt ook de eieren enzo, ik neem aan dat je die ook niet eet? Waarom dan niet eieren die zelf een aantoonbaar goed leven hebben gehad?
Nou, met alle respect, maar... "eieren die een goed leven hebben gehad"...!

Bij "een aantoonbaar goed leven hebben gehad" denk ik toch eerder aan een levend wezen dat de geboorte al hoog en breed achter de rug heeft...!

Maar ik begrijp je bedoeling (je doelt vast op het leven van mama kip) en zal je niet verder meer plagen Maar dit was zo'n mooi schot, dat kon ik niet laten liggen

(plagerijtje moet kunnen )
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 8 juli 2005 @ 20:54:20 #80
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28636111
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:19 schreef TechXP het volgende:

[..]
Nee veganisten zijn niet zo sociaal Ik ga zo wel even weg...
Ik trek me straks ook even terug, ivm niet-FOKgerelateerde bezigheden Maar ik kom weer terug, hoor
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28636143
Mensen zijn omnivoren. Veganisme (en ook vegetarisme) is wat dat betreft tegennatuurlijk.

Dat je principieel geen vlees van de bio-industrie wilt eten kan ik begrijpen, maar vlees hoort er gewoon bij. Gewoon zelf een kippetje in de tuin en slachten maar Al is het maar één of twee keer per week een stukje vlees.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 21:03:18 #82
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28636388
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:20 schreef Euc- het volgende:
Ja, maar je hebt ook de eieren enzo, ik neem aan dat je die ook niet eet? Waarom dan niet eieren die zelf een aantoonbaar goed leven hebben gehad?

En stel jij houd kippen in de tuin, en geeft die een mooi leven, eet je hun eieren ook niet op?
De kippen bestaan dan nog voor de mens. Kippen horen niet voor de mens te bestaan.
Echter is zelf kippen houden binnen de maatschappij wel het diervriendelijkste.
pi_28636421
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:04 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Veganistisch is weer heel wat anders. Daarin wordt eten met "iets van een beest" (ook ei, melk, gelatine, etc) vermeden. Ik denk (die opmerking is geheel voor eigen rekening, dus roep maar als het niet waar is) dat in de praktijk veganisten ook liefst eco- en bioproducten eten, maar in theorie hoeft dat dus niet...!
Nee, veganisme consumeert niks van dierlijk afkomst. Dus geen dierlijke producten, maar ook geen producten welke van dieren afkomstig is.

Vegetarisme consumeren geen dierlijke producten, maar wel producten van dierlijk afkomst.

Met dierlijke producten: Vlees, Vis, Gevogelte, Dierlijk stremsel (stremsel is een ingrediënt voor kaas) en gelatine (afkomstig van dierlijk beendermeel)

Met producten van dierlijk afkomst: melk, eieren, kaas, honing, wol, enzo

Vegetariërs en veganisten zullen idd waarschijnlijk eerder biologische producten consumeren dan niet-vega's.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 21:05:10 #84
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28636439
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:25 schreef BObNL het volgende:
Als je toch wil weten wat een mens van zichzelf is. geef een baby vegetarische voer en vlees, of wat dan ook! Dat gaat dan volgens zijn instinkt niet volgens zen bewustzijn. Juist mensen zijn alles eters. En ookal ben jij het daar niet mee eens. Laat je kind lekker zelf kiezen als die op leeftijd is.
Mijn kinderen zouden veganistisch voeding krijgen. Als ze het huis uit zijn mogen ze zelf hun leven lijden natuurlijk.
quote:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oke niet grappig
Krijg ik geen borsten? eh... ik ben een man...
pi_28636524
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:55 schreef ChrisJX het volgende:
Mensen zijn omnivoren. Veganisme (en ook vegetarisme) is wat dat betreft tegennatuurlijk.

Dat je principieel geen vlees van de bio-industrie wilt eten kan ik begrijpen, maar vlees hoort er gewoon bij. Gewoon zelf een kippetje in de tuin en slachten maar Al is het maar één of twee keer per week een stukje vlees.
Wat boeit het nou of de mens door god of evolutie nou wel of niet als omnivoor is gemaakt?

Feit is dat je goed kunt leven zonder vlees. Wat is daar tegennatuurlijk aan?
  vrijdag 8 juli 2005 @ 21:10:26 #86
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28636584
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:32 schreef pepper_961 het volgende:
Nee, die gaat echt in je reet.
Oh ok.. hoorde van andere dat het in de maag ging namelijk.
quote:
Het komt vaker bij jonge mensen voor dan jij denkt.
Wat jij daar aan info hebt of wat jij er nu van weet9of meent te weten) is oude achterhaalde info.
Ik denk dat van ons twee ik de toch beter ingelezenen ben.
Ik kreeg veel eieren, melk, karnemelk en andere zuivel. Elke dag heel veel plenty, daar ligt het dus niet aan.
Ja maar dat is door een bepaalde genetisch afwijking toch? Het gaat mij erom dat mensen zonder dat allemaal tekort krijgen of niet. Maar het zal best ook bij jonge mensen voorkomen. Dat zal best.
Maar in totaal ken ik weinig veganisten en zelfs vegetariers die tekort hebben gehad.
quote:
Dus omdat jij er nog nooit van gehoord hebt maakt automatisch dat het niet bestaat?
Ik weet eerlijk gezegd wel zeker dat jij niet voldoende weet.
Ik weet genoeg. Ik zeg alleen dat ik er nog niet van gehoord heb en andere er ook niet over gehoord hebt. Dus ik ga daar eens over zoeken. Echter geloof ik dat de dieetorganisaties daarover vast wel geinformeerd zou hebben als dat echt zo was. Of het bij mensen nodig is die een afwijking hebben ofzo... geen idee.
quote:
(Ik heb , zoals ik al zei, elke dag voldoende zuivel producten gehad.)
Deels genetisch.
Maar inprincipe kan iedereen een B12 absorptie stoornis krijgen.
Alleen de mensen met een veganistisch of vegetarisch dieet sneller.
Meer kans op tekort... ja mee eens, maar alleen als de persoon zelf niet oplet.
quote:
De aanleg voor die absorptie stoornis dragen veel mensen bij zich, maar is ook deels afhankelijk van voeding.
Als je dan de aanleg ervoor bij je draagt en je wordt opgevoed met een veganistisch/vegetarisch dieet kan dat de trigger zijn om het probleem te starten en je komt er nooit meer vanaf.
Het is maar waar je op gokken wil uit idealistische gedachten he.....
Al zou ik het krijgen. Dan liever dat krijgen dan dierlijke dingen moeten eten. Dan liever van die b12 shots in lichaam ofzo.
quote:
Ik wil mijn kind het niet aandoen dat ze dr rest van dr leven (zeer pijnlijke) prikken in dr kont moet krijgen..
Geloof me, die doen echt zeer.
Dat zal best. Ik snap je angst.
pi_28636619
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 21:08 schreef the_disheaver het volgende:

Feit is dat je goed kunt leven zonder vlees. Wat is daar tegennatuurlijk aan?
Blijkbaar niet, aangezien je moet zorgen voor supplementen en het voor kinderen niet aangeraden wordt geen vlees te eten.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 21:11:56 #88
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28636622
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 20:55 schreef ChrisJX het volgende:
Mensen zijn omnivoren. Veganisme (en ook vegetarisme) is wat dat betreft tegennatuurlijk.

Dat je principieel geen vlees van de bio-industrie wilt eten kan ik begrijpen, maar vlees hoort er gewoon bij. Gewoon zelf een kippetje in de tuin en slachten maar Al is het maar één of twee keer per week een stukje vlees.
Je snapt niet helemaal het begrip omnivoor dan. Dat betekent nl. niet meteen dat je vlees moet eten. En daarnaast moet je de link lezen die ik eerder gaf.
pi_28636649
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 18:49 schreef TechXP het volgende:

[..]

Artsen weten amper wat over voeding. En dat toont het al aan. Want de symptomen lijken op die van ijzertekort. En b12 tekort betekent zenuwschade. Trillingen enzo.Maar je hebt meestal wel een voorraad van 3 tot 5 jaar in je lichaam voordat je tekort krijgt.
Dat was het ook, en zolang had ze ook geen vlees gegeten. En groenten ook heel weinig.
quote:
Ijzertekort kan je oplossen door ijzerrijke producten te eten. Boerenkool en broccoli. Spinazie bevat redelijk veel ijzer (minder dan ze eerst dachten). Echter is de opname slechter. Betere opname moet je krijgen door vooral vitamine C te nemen bij je eten of vlak tijdens.
En caffeine (koffie en thee enzo) dat remt opname af van ijzer.
Dat kan best, maar in vlees zit het ook. Als je echter geen van die dingen eet die jij noemt, of iets anders waar het in zit, krijg je een probleem.

Zoals ik al zei, vlees is geen absolute vereiste, maar je moet het gebrek aan stoffen die je ermee binnenkrijgt wel adequaat opvangen.

Ik ben er niet zo voor om moeilijk te doen. Als ik geen vlees zou lusten echter, zou ik wel op zoek gaan naar wat ik dan het beste kan eten.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_28636685
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 21:04 schreef the_disheaver het volgende:

Nee, veganisme consumeert niks van dierlijk afkomst. Dus geen dierlijke producten, maar ook geen producten welke van dieren afkomstig is.

[...]

Met producten van dierlijk afkomst: melk, eieren, kaas, honing, wol, enzo
En daar zie ik de logica niet van in. Dat je nou zegt dat je geen dieren wil doden: okee. Maar als je zelf in een weiland lekker wat schaapjes en kipjes houdt, die lekker natuurlijk rond laat lopen enz. doe je die beesten er heus geen kwaad mee als je ze scheert en van de wol een trui breit. Of de niet bevruchte eieren raapt. Of een koe die geen kalveren meer te voeden heeft melk blijft aftappen.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 22:28:00 #91
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28638718
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 21:12 schreef heiden6 het volgende:
Dat was het ook, en zolang had ze ook geen vlees gegeten. En groenten ook heel weinig.
Ja dan is het haar eigen schuld.
quote:
Dat kan best, maar in vlees zit het ook. Als je echter geen van die dingen eet die jij noemt, of iets anders waar het in zit, krijg je een probleem.
Ja als je niet op je stoffen let krijg je er last van ja. Maar dat is gewoon dom.
quote:
Zoals ik al zei, vlees is geen absolute vereiste, maar je moet het gebrek aan stoffen die je ermee binnenkrijgt wel adequaat opvangen.
Nou gebrek aan is beter te vervangen door een andere bron nemen van de voedingsstof.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 22:28:45 #92
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28638753
Waar trekken veganisten nu eigenlijk de grens als het gaat om dierlijke producten?

Kijken ze alleen naar het eten of ook naar de kleding (Geen leren schoenen bijvoorbeeld) enzo
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28638870
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 22:28 schreef TechXP het volgende:

[..]

Ja dan is het haar eigen schuld.
[..]

Ja als je niet op je stoffen let krijg je er last van ja. Maar dat is gewoon dom.
[..]

Nou gebrek aan is beter te vervangen door een andere bron nemen van de voedingsstof.
Dat is precies wat ik ook bedoel, dus ik begrijp niet wat je nu voor punt wilde maken over die B12.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_28638890
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 22:28 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar trekken veganisten nu eigenlijk de grens als het gaat om dierlijke producten?

Kijken ze alleen naar het eten of ook naar de kleding (Geen leren schoenen bijvoorbeeld) enzo
Volgens mij is de grens bij veganisten duidelijk, en bij vegetariers juist veel minder!

Leer is een dierlijk product (anders dan wol wat weer een product is van dierlijk afkomst) dus ook vegetariers zullen geen leren schoenen dragen.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 22:33:27 #95
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28638894
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 21:14 schreef ChrisJX het volgende:
En daar zie ik de logica niet van in. Dat je nou zegt dat je geen dieren wil doden: okee. Maar als je zelf in een weiland lekker wat schaapjes en kipjes houdt, die lekker natuurlijk rond laat lopen enz. doe je die beesten er heus geen kwaad mee als je ze scheert en van de wol een trui breit. Of de niet bevruchte eieren raapt. Of een koe die geen kalveren meer te voeden heeft melk blijft aftappen.
Ligt eraan wat je onder kwaad verstaat. En wat vind je natuurlijk genoeg? Laat je de schapen lammetjes krijgen? Maak je de dieren na diverse jaren af?
En een koe moet trouwens gewoon lekker kalveren krijgen. Dan kan de koe ongeveer 10 maanden melk geven. Daarom word een koe elk jaar zwanger gemaakt. En wat doe je dan met de kalveren?

Ik zie nog vele problemen en sowieso geen enkel recht om dieren zo te gebruiken voor de menselijke behoefte. Echter als je geen probleem hebt met dieren houden voor behoefte dan is het diervriendelijkste om een paar kippetjes te houden op eigen terein... zoals ik al zei. En deze ook laten uitleven.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 22:34:55 #96
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28638945
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 22:28 schreef Martijn_77 het volgende:
Waar trekken veganisten nu eigenlijk de grens als het gaat om dierlijke producten?

Kijken ze alleen naar het eten of ook naar de kleding (Geen leren schoenen bijvoorbeeld) enzo
Geen leren schoenen idd. Een veganist gaat zover mogelijk om geen producten te gebruiken waarvoor dieren uitgebuit worden. Dit gaat zover mogelijk. En is grotendeels streven, omdat het in deze maatschappij ook bemoeilijkt word. Denk aan belasting betalen waarvan een deel de bioindustrie sponsort enzo.
  vrijdag 8 juli 2005 @ 22:35:55 #97
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28638978
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 22:32 schreef heiden6 het volgende:
Dat is precies wat ik ook bedoel, dus ik begrijp niet wat je nu voor punt wilde maken over die B12.
ok.. waarschijnlijk wilde ik extra uitleggen ofzo. Misschien ben ik niet zo helder vandaag. Zoals eerder genoemd lange busreis vanuit pamplona, dag parijs, demonstraties, en bus terug naar NL. en weinig slaap
  vrijdag 8 juli 2005 @ 22:37:06 #98
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28639015
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 22:33 schreef the_disheaver het volgende:
Volgens mij is de grens bij veganisten duidelijk, en bij vegetariers juist veel minder!

Leer is een dierlijk product (anders dan wol wat weer een product is van dierlijk afkomst) dus ook vegetariers zullen geen leren schoenen dragen.
Dat ligt eraan. Ik vond als vegetarier dat leren schoenen ook niet kon. Echter slaat vegetarier meer op dieet en minder op kleding enzo. Vegetarier is erg breed. Bij veganist is er 1 startpunt wat duidelijk is en de rest is een streven.
  zaterdag 9 juli 2005 @ 13:06:39 #99
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_28650291
Je hoort wel eens dat vegetariers die na een aantal jaren weer vlees gaan eten de eerste tijd wel eens een beetje ziek ervan worden. Hoe zit dat eigenlijk met ex-veganisten die ineens weer melk gaan drinken?
Vampire Romance O+
  zaterdag 9 juli 2005 @ 13:09:02 #100
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28650348
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 13:06 schreef MouseOver het volgende:
Je hoort wel eens dat vegetariers die na een aantal jaren weer vlees gaan eten de eerste tijd wel eens een beetje ziek ervan worden. Hoe zit dat eigenlijk met ex-veganisten die ineens weer melk gaan drinken?
Dat ligt eraan hoe snel ze dat doen. Als een veganist jarenlang melk weggelaten heeft en dan melk gaat drinken kan dat een enorme aanslag zijn op het lichaam omdat die het niet meer kan verdragen. Je lichaam is dan gezuivert van alle stoffen uit melk en dan ga je weer dat witte gif er in stoppen. Logisch dat je dan vaak wel ziek er van wordt. Maar ik ga het niet proberen. Ik blijf veganist voor mijn hele leven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')