Zoals je me eerder vermelde wil je blijkbaar niets horen wat hier tegen in gaat, maar voor de mensen die wél geinteresseerd zijn in anderen werken:quote:Op maandag 17 april 2006 02:42 schreef Tiesemans het volgende:
[..]
Voeding als medicijn (Deltas) heet mijn boek(je) en gelet op de vele wetenschappelijk onderbouwde studies die er ter grondslag aan liggen kan ik me deze opmerking met 100% zekerheid permiteren evenals de auteur die het boek geschreven heeft..
quote:Dude spuit nog een injectie in je bil..
En gooi je boekje weg want dat is echt flauwe kul.
[...]
En als jou boekje dat niet erkend fijn voor jou.
[...]
Wil je trouwens best met het IBSN nummer om je oren slaan als je je doof wenst te houden.
Kun je nog wat opsteken naast al dat blinde "ik weet het altijd beter" gezwats van je.
Een b12 pilletje vind ik eigenlijk wel zo makkelijk.quote:Op dinsdag 18 april 2006 02:45 schreef Tiesemans het volgende:
En dan het liefst rauw eten uiteraard voor optimale werking/hoeveelheid, maarja je moet ook wat over hebben voor je veganisme.
Hey hey hey... Je bedoelt het goed Bram !quote:Op dinsdag 18 april 2006 05:14 schreef McGry het volgende:
[..]
Zoals je me eerder vermelde wil je blijkbaar niets horen wat hier tegen in gaat, maar voor de mensen die wél geinteresseerd zijn in anderen werken:
Becoming vegan vermeld dat er tot nu toe té weinig wetenschappelijke informatie is om met zekerheid te kunnen onderbouwen dat je via plantaardige bronnen genoeg B12 binnen krijgt. Het feit dat er genoeg mensen rondlopen die zonder suplementen geen B12 problemen ontwikkelen geeft wetenschappelijk en/of statistisch gezien nog geen uitsluitsel
[..]
Het enige wat ik probeer is waarvolle informatie toe te voegen. Als ik iets lees in mijn boekje, en het komt niet overeen met jouw boekje, dan lijkt het me nuttig om dit hier te vermelden. "Blind gezwats" is iets anders.
Buiten dat worden er vaak rond dit soort lastige situaties vaak meerdere onderzoeken mbt dezelfde zaken gedaan. Als de resultaten elkaar dan tegenspreken, wie heeft er dan gelijk? Je kan het positief, negatief of neutraal opvatten, en dat ligt dus ook aan de mening van de schrijver. Dit lijkt op een voorbeeld van zo'n situatie. Ik zeg niet dat 'mijn boekje' gelijk heeft, en ik zeg ook niet dat 'jouw boekje' ongelijk heeft, ik constateer alleen dat ze elkaar tegenspreken.
Onzin.. zuurkool wordt gemaakt door melkzuurbacterien die erbij zitten. Geen b12 bacterien.quote:Op dinsdag 18 april 2006 02:45 schreef Tiesemans het volgende:
Een plantaardige bron voor B-12 is dus bijv (verse) Zuurkool.
(Waarbij gezegd moet worden dat je er wel regelmatig van dient te smikkelen om de plantaardige B12 op te nemen.)
Chocomoussequote:ingredienten: (voor 10 a 12 cupcakes)
1 kopje sojamelk
1 theelepel natuurazijn/appelazijn
3/4 kopje suiker
1/3 zonnebloemolie
1 1/2 theelepel vanille extract
1 kopje bloem (patentbloem had ik)
1/3 kopje cacao poeder
2 a 2 1/2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout (ik had iets meer gedaan)
Bereiding:
1: oven op 180 graden
2: sojamelk en azijn in kom goed mengen en even paar minuten opzij zetten
3: Daarna de suiker, olie en vanille extract erbij en goed opkloppen.
4: Dan in een aparte kom de bloem, cacao poeder, bakpoeder en zout bij elkaar doen en goed mengen met elkaar.
5: Doe 1 helft van het vaste mengsel bij de sojamelk-mengsel. En dan met een goede handmixer mengen. Gooi daarna de 2e helft erbij. Je krijgt een redelijk vloeibaar mengsel nu.
6: Doe deze in vormpjes.
7: Dan in de oven. En dan 20 minuten ongeveer erin.
De taart is ongeveer hetzelfde. Doe je voor 1 bodem 2x de cupcakedeegmix en dan in een taartbodem. Dan maak je 2 taartbodems. Met soyatoo slagroom (al eens zuivelvrije slagroom gehad? veel lekkerder dan gewone ) uit een pakje (je hebt ook spuitbussen) klop je het op met een mixer. Daar wat cacao doorheen. En eventueel wat agave siroop.. hoeft niet echt. Je krijgt iig een bruinige room. Dit smeer je op 1 van de taartbodem. Dan doe je de andere erop. Maak ook de chocomousse. Dat smeer je dan aan de zijkant van de taart en bovenop. Dan kan je het nog wat afwerken met hagelslag enzo. En dan heb je de taart uit foto 2 Eet smakelijkquote:ingredienten:
1/2 kop margarine (wajang)
1/2 kop cacaopoeder
2 1/2 kop poeder suiker
3 eetlepels soyamelk
1 1/2 theelepel vanille extract
bereiding:
1) Margarine mixen met cacao. Doe dit met een mixer
2) Dan doe je de poedersuiker per 1/2 kopje erbij. En dan een beetje van de soyamelk (niet te veel doen)
3) Als alles gemixt is kan je er een beetje vanille extract bij doen en dit goed mixen. Goed opkloppen dus. 3 minuten met een handmixer.. 7 minuten met een vork)
Als de cupcakes afgekoeld zijn kan je dit er op spuiten met slagroomspuit.
Daarvoor is het idd niets. Deze mousse is lekker:quote:Op zondag 4 maart 2007 10:32 schreef p_iglet het volgende:
De soyatoo slagroom ken ik... ik vind het idd prima te eten, maar wel voor kleine hoeveelheden.
Ik heb er een keer chocolademousse als toetje mee proberen te maken of baverois en dat vind ik dan toch minder, dan blijft de smaak van die soyatoo heel erg overheersen.
Ik heb het via bol.com. Duurt wel even en het is in het engels. Redelijk makkelijk engels. Hoewel sommige ingredienten ik eerst moet gaan vertalen.quote:Is dat boekje een beetje makkelijk te verkrijgen??
Gewoon die van albert heijn. Zo een pak tofu. Dus 1 groot brok. Even wel eerst het vocht uit de tofu laten lekken en beetje eruit persen. Mag wel ietsje vochtig zijn.. maar er zit meestal veel vocht in opgenomen standaard.quote:Op zondag 4 maart 2007 20:39 schreef p_iglet het volgende:
Thx, die chocomousse ga ik proberen.
Maar tofu??? wat voor soort moet ik dan hebben.. weet jij een geschikt merk ofzo?
Dat is dus iets dat ik normaal nooit gebruik. De overige dingen staan hier zelfs standaard in de kast.
Nee ik ook niet. Volgens mij heeft bol.com het uit engeland gehaald. Weet niet zeker.quote:engels is geen probleem, levertijd ook niet...
maar ik heb het niet zo op dingen helemaal vanuit amerika moeten laten komen.
Dan wordt dat stukje vlees alleen maar erger, want als er door niemand vlees gegeten werd, is het helemaal niet nodig om die regenwouden te kappen. Voor die ene kilo vlees is namelijk vele kilo's plantaardig voedsel nodig, wat anders door de mens geconsumeerd zou kunnen worden in plaats van door een koe. Daar kunnen heel wat meer mensen van eten dan van dat vlees.quote:Op maandag 5 maart 2007 06:58 schreef vats het volgende:
Ok je bent veganist en eet en drink niets dat van een dier vandaan komt. Je eet wel plantaardig. Denk je ook na over het feit dat heel veel dingen uit landen komen waar de mensen niet zo heel goed behandeld worden die werken aan jouw plantaardig eten? Of denk je er bij na dat voor de soja die jij allemaal naar binnen werkt hele regenwouden gekapt worden om die soja maar te kunnen verbouwen?
Dan blijkt ineens dat er niets mis is met een stukje vlees van de bio slager! Think about it!
hahaha... wist je dat jouw stukje vlees zorgt voor vernietiging van de wereld? Jaja.. 18% van de uitstoot (meer dan auto's) van broeikasgassen is van de veeteelt!!!!quote:Op maandag 5 maart 2007 06:58 schreef vats het volgende:
Of denk je er bij na dat voor de soja die jij allemaal naar binnen werkt hele regenwouden gekapt worden om die soja maar te kunnen verbouwen?
Dan blijkt ineens dat er niets mis is met een stukje vlees van de bio slager! Think about it!
ligt er maar net aan waar je je vlees vandaan haalt he. Koop je bio slager vlees dan heeft dat niets te maken met zuid amerika. Ja koop je goedkoop vlees dan heb je gelijk, maar koop je eerlijk vlees dan niet.quote:Op maandag 5 maart 2007 10:48 schreef TechXP het volgende:
[..]
hahaha... wist je dat jouw stukje vlees zorgt voor vernietiging van de wereld? Jaja.. 18% van de uitstoot (meer dan auto's) van broeikasgassen is van de veeteelt!!!!
Think about it!!!
ps... de meeste soja word geteeld voor de dieren voor jouw vlees. Misschien zou je eerst je feitenkennis op een rijtje moeten hebben voordat je het ook maar durft te wagen zo een slecht bericht te plaatsen.
Trouwens worden ook door de grote veevoerverbouwers (grote multinationals) hele volksstammen met de harde hand verwijderd zodat daar weer gebied en regenwoud kan verdwijnen voor je veevoer.
Je mag best denken dat 'bio slager' vlees goed en perfect is.... dat recht heb je.quote:Op maandag 5 maart 2007 12:56 schreef vats het volgende:
ligt er maar net aan waar je je vlees vandaan haalt he. Koop je bio slager vlees dan heeft dat niets te maken met zuid amerika. Ja koop je goedkoop vlees dan heb je gelijk, maar koop je eerlijk vlees dan niet.
net als dat jij het recht hebt te denken goed bezig te zijn voor deze wereld.....quote:Op maandag 5 maart 2007 13:28 schreef TechXP het volgende:
[..]
Je mag best denken dat 'bio slager' vlees goed en perfect is.... dat recht heb je.
Ik denk het niet. Ik weet het... ondersteund door de VN rapportenquote:Op maandag 5 maart 2007 14:42 schreef vats het volgende:
net als dat jij het recht hebt te denken goed bezig te zijn voor deze wereld.....
wat een onzin.. eet vlees of eet geen vlees... maar geen nep zooi.quote:Op maandag 5 maart 2007 19:40 schreef Eveli het volgende:
Er zijn gewoon vleesvervangers die eruit zien als vlees, zo ruiken, zo smaken en zo voelen maar het gewoon niet zijn. Wat maakt het dan uit of je echt vlees eet of de vervanger?
quote:Op vrijdag 8 juli 2005 15:52 schreef dutch-mamma het volgende:
Omdat er toch behoorlijke verschillen zijn tussen vegetariërs en veganisten, is hier een speciaal veganisten-hoekje.
Succes ermee!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |