Dat staat er ook. Maar je moet je gehakt ook nog bakken. Heb je ook nog boter voor nodig (ok, geen half pakje..)quote:Op woensdag 29 juni 2005 07:40 schreef Charmian het volgende:
Gezien het vlees dat de pan ingaat (i,5 kilo), is 1,5 pakje roomboter niet zo gek hoewel ik denk dat je met 1 pakje er ook wel komt. Chili moet wel een beetje smeuig zijn.
Mijn vader wist mij vanochtend te vertellen dat ze wel verkrijgbaar zijn bij een goede groentespecialist of een toko...quote:Op woensdag 29 juni 2005 08:54 schreef Hik het volgende:
Ik ben al tijden op zoek naar Tomatillos. Heb een prachtig mexicaans kookboek waarin recepten staan met deze heerlijke vrucht... Met name de groene salsa die ik overal in Mexico heb gegeten was (Heb laatst uit Cuba weer een fles meegenomen -die alweer op is - maar er gaat niets boven zelf maken).
Nu verkopen ze sinds kort bij de Oil&Vinegar ingemaakte tomatillos. Kan niets zeggen over de kwaliteit, want die dingen kosten, voor een piepklein zakje, bijna 9 euro!
In zekere zin wel natuurlijkquote:Op woensdag 29 juni 2005 12:52 schreef Shark.Bait het volgende:
fuck, ik dacht dat het over Chili-pepers ging
Ja erg he?quote:Op woensdag 29 juni 2005 10:56 schreef Hik het volgende:
Chili uit een zakje van Knorr...
Ga ik ook eens proberen!quote:Op woensdag 29 juni 2005 10:56 schreef Hik het volgende:
Wat ik overigens vaak doe is Chili maken met blokjes chorizo erin!
Ook even meefruiten, zodat de smaak van de chorizo overal komt te zitten...
Erg
Laat het me even weten als je ze vindt! Ik ben ze namelijk in al die jaren nog niet tegen gekomen!quote:Op woensdag 29 juni 2005 15:18 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Mijn vader wist mij vanochtend te vertellen dat ze wel verkrijgbaar zijn bij een goede groentespecialist of een toko...
no problemo...quote:Op woensdag 29 juni 2005 15:25 schreef Hik het volgende:
[..]
Laat het me even weten als je ze vindt! Ik ben ze namelijk in al die jaren nog niet tegen gekomen!
quote:Op woensdag 29 juni 2005 15:51 schreef Hik het volgende:
Groene tomaten volgens mij...
Goeie site!!! Ze verkopen daar ook gevulde jalapeños, en tamales, en churros!quote:Op woensdag 29 juni 2005 15:55 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
http://www.antojitos.nl/onlinestore/catalog.asp?action=product&value=47
Ja die gevulde jalapenos kom ik ook net langs...quote:Op woensdag 29 juni 2005 16:00 schreef Hik het volgende:
[..]
Goeie site!!! Ze verkopen daar ook gevulde jalapeños, en tamales, en churros!
*bestellen gaat!
? een magnum (jawel het ijsje) is al ongeveer 1 pakje roomboter.quote:Op woensdag 29 juni 2005 07:20 schreef diep-in-de-war het volgende:
1,5 pakje roomboter? wil je dood ofzo?
Verkopen ze volgens mij ook op schiphol. Maar jah neem niet aan dat je daar regelmatig komt.quote:Op woensdag 29 juni 2005 08:54 schreef Hik het volgende:
Ik ben al tijden op zoek naar Tomatillos. Heb een prachtig mexicaans kookboek waarin recepten staan met deze heerlijke vrucht... Met name de groene salsa die ik overal in Mexico heb gegeten was (Heb laatst uit Cuba weer een fles meegenomen -die alweer op is - maar er gaat niets boven zelf maken).
Nu verkopen ze sinds kort bij de Oil&Vinegar ingemaakte tomatillos. Kan niets zeggen over de kwaliteit, want die dingen kosten, voor een piepklein zakje, bijna 9 euro!
Ik denk dat dat wel meevaltquote:Op woensdag 29 juni 2005 16:32 schreef Charmian het volgende:
Na bovenstaande recepten zullen mensen mijn chili wel saai vinden:
pond rundergehakt
pot bruine bonen
pot mais
1 rode paprika (gesneden)
1 flinke ui (gesneden)
knoflook
klein blikje tomatenpuree
chilipoeder
cayennepeper
zout peper
bak het gehakt rul met peper en zout naar smaak in een beetje boter of olie, uien, knoflook en paprika erbij, ff omroeren, bonen en mais erbij. Tomatenpuree erbij, naar smaak chilipoeder, cayennepeper en zout toevoegen.
Je komt uit omgeving Rotterdam? Anders heb je er nog niets aan natuurlijkquote:Op woensdag 29 juni 2005 16:09 schreef Hik het volgende:
Ok, laat even weten of je wat vindt... Ik heb net even die site uitgespit en die lui zitten in Waalwijk, das voor mij niet naast de deur. Ze kunnen ook bezorgen maar dat kost 6 euro. Valt an sich ook wel mee, maar als ik het gewoon ergens halen kan...
Churros zelf maken is voor mij niet te doen. Frituren is voor mij altijd lastig in verband met een nogal ongelukkige keuken...
Vandaar dit topic. Zelf maken is leuker en lekkerderquote:Op woensdag 29 juni 2005 16:26 schreef hi2uplz het volgende:
Chili con carne is best lekker. Maar in Nederland wordt het meestal als paupervoer in blik verkocht, dus eet ik het nauwelijks meer.
Hoe lijkt je mijn recept?quote:Op woensdag 29 juni 2005 16:39 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vandaar dit topic. Zelf maken is leuker en lekkerder
Die ga ik proberen!quote:
Kaapse bessen zijn toch die ronde oranje dingen? (physalis of zo), of vergis ik me nu hel erg?quote:Op woensdag 29 juni 2005 18:06 schreef Nembrionic het volgende:
Nou, ik kom net bij de Turk vandaan en die kent die tomatilles (of groene tomaten niet).
Althans..groene tomaten kent hij wel, maar dan als onrijpe tomaat
Ik ga morgen mijn zwarte bonen ophalen bij hem.
Hij dacht dat ik het over Kaapse bessen had. Scheelt niet veel maar volgens mij is dat niet wat ik zoek.
Maar kent die californische vriendin die dingen niet als tomatillos? Wat dus in nederland niet als zodanig bekend isquote:Op woensdag 29 juni 2005 18:03 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik heb een Californische vriendin die nogal gespecialiseerd is in Tex-Mex, ik zal haar een goed recept vragen!
U hoort nog van ons!
volkomen gelijk.quote:Op woensdag 29 juni 2005 18:07 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Kaapse bessen zijn toch die ronde oranje dingen? (physalis of zo), of vergis ik me nu hel erg?
Nee, je vergist je niet!quote:Op woensdag 29 juni 2005 18:08 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Maar kent die californische vriendin die dingen niet als tomatillos? Wat dus in nederland niet als zodanig bekend is
Ik kan me vergissen natuurlijk
Hij staat te pruttelen hoor!quote:Op woensdag 29 juni 2005 16:24 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.
Voor 8-10 porties:
750 gr. rundergehakt
2 gesnipperde uien
3 gesnipperde teentjes knoflook
400 gr. tomaten in blik, in grove stukken (met sap)
375 ml. donker bier
400 ml. runderbouillon
1 kop sterke koffie
325 gr tomatenpuree
kwart kop basterdsuiker
3 eetl. paprika
1 eetl. komijnzaadjes
1 eetl. cacao
2 theel. oregano
1 theel. chilipoeder (of naar smaak)
1 theel. gemalen koriander
1 theel. gemalen komijn
4 rode of groene chilis, vers of ingemaakt, zaadjes verwijderen en fijngehakt
800 g - 1 kg gekookte zwarte bonen
zout naar smaak
Beetje olie of boter in de pan en het gehakt met de uiten en knoflook in ongeveer 10 minuten bruin bakken. Dan alle ingrediënten toevoegen en van de bonen de helft. Aan de kook brengen, dan gas lager draaien en ongeveer anderhalf uur laten pruttelen. Dan de rest van de bonen toevoegen en nog een half uur pruttelen.
Jalapeno cornbread....zwijmelquote:Op donderdag 30 juni 2005 20:44 schreef dutch-mamma het volgende:
Speciaal voor het CUL-forum...!
Een origineel, authentiek Chili recept zal wel nooit gevonden worden, want iedere chef of huisvrouw maakt het toch naar ‘eigen’ smaak en past vooral de “hitte” aan voor de gasten aan tafel. Gebruik dus de kruiden naar eigen smaak en inzicht. Het volgende is een beproefd recept en ook door een Nederlandse vriendin/chef goed gekeurd! En natuurlijk mag het smakelijke Maisbrood hier niet bij ontbreken, alsmede de andere bijgerechten. Smakelijk eten!!!!
Op een koude vrijdagmorgen, het weekend voor Halloween dacht ik dat een grote pot Chili Con Carne welkom zou zijn, en aangezien Chili goed bewaard kan worden in dikke plastic zakjes, wordt er hier altijd meteen een flinke pot gemaakt. Net als de Hollandse erwtensoep is ook Chili de dag na het bereiden het lekkerst, dus toog ik meteen die vrijdagmiddag aan het koken.
Chili hoort dus gemaakt te worden met kruiden, tomaten en vlees, GEEN BONEN. De boontjes kunnen er als een condiment bij geserveerd worden, evenals de gehakte uitjes, geraspte kaas en Crème Fraiche.
Benodigdheden:
2.5 pond, grof gemalen rundvlees van goede kwaliteit, zoals beeflappen.
2 uien, gepeld en in stukken gesneden
5 tenen knoflook, gehakt
2 thl. olijf olie
2 blikken tomaten, in stukjes met groene pepers
240 ml. water
1 Knorr Tomato bouillon tablet
2 of 3 eetl. Chili kruiden (zie recept)
Bereiding:
Fruit de uien en het gehakt bruin in een pan, voeg de tomaten, het bouillon tablet en de kruiden toe. Laat alles minstens 3 uur zachtjes pruttelen onder af en toe roeren op een klein vuur totdat gehakt gaar is. Proef na 2 uur of er nog meer kruiden of zout bij moet en laat nog een uurtje zachtjes pruttelen.
BRUINE BONEN VOOR CHILI:
Bak in een diepe braadpan 100 gr. Italiaanse ham en 1 gehakte ui.
Na het bruineren, voeg 2 grote potten uitgelekte bruine bonen toe en laat tezamen ong. 45 min. zachtjes pruttelen.
Serveer chili met de boontjes en de aangegeven condiments:
Grof geraspte Mozzarella kaas, gehakte uien, Crème Fraiche en verse Koriander blaadjes
Maisbrood oftewel Cornbread met Jalapeno is “a must with this dish”.
JALAPENO CORNBREAD:
700 g. grof Maismeel of Polenta gries
225 g. bloem
4 eetl. suiker
8 thl. bakpoeder
250 ml. melk
2 blikjes @ 450 g) “creamed corn”
100 g. fijngesneden Jalapenos pepers
50 g. fijngesneden rode paprika’s
Mix alle droge ingredienten.
Mix melk, mais (corn), jalapenos en rode paprika’s; voeg de droge ingredienten toe en roer tot een homogene massa ontstaat. Voeg eventueel wat melk bij het deeg als het te droog lijkt.
Verhit de oven tot 200°C. Vet een 25 x 25 cm. vuurvaste schaal of bakplaatje met opstaande rand in en plaats dit 3 minuten in de hete oven. Vul de (hete schaa) met het deeg en bak het geheel ong. 35- 45 min, of tot een houten stokje droog uit het brood komt. Snij het Cornbread in vierkante stukken en serveer met de Chili en zet een potje honing en schaaltje boter voor het brood op tafel.
CHILI KRUIDEN MIX:
2 1/2 eetl. paprika poeder
2 eetl. zout
2 eetl. knoflook poeder
1 eetl. zwarte peper
1 eetl. uien poeder
1 eetl. cayenne peper
1 eetl. gedroogde oregano blaadjes
1 eetl. gedrooge tijm
Mix alle ingredienten zorgvuldig en bewaar in een goed gesloten pot.
Note: Indien verkrijgbaar kan 1.5 zakje Chili kruiden gebruikt worden.
Recept bewerking en vertaling: Dutchess – Sonora – California – USA Sunday, October 31, 2004
quote:Op donderdag 30 juni 2005 21:18 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hij staat te pruttelen hoor!
Ik heb er stiekum wel draadjesvlees en spekkies bijgevoegd
Uhm... heb je dit topic wel gelezen?quote:Op donderdag 30 juni 2005 19:34 schreef Martijn_77 het volgende:
Welke andere soorten chili zijn er dan behalve Chili Con Carne?
Zou ik dit recept, met een beetje extra rundvlees (draadjesvlees, lijtk me heerlijk hierbij namelijk) en wat minder bonen en vocht, kunnen gebruiken als tortillavulling?quote:Op woensdag 29 juni 2005 16:24 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.
Gewoon uitproberen!quote:Op vrijdag 1 juli 2005 07:48 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Zou ik dit recept, met een beetje extra rundvlees (draadjesvlees, lijtk me heerlijk hierbij namelijk) en wat minder bonen en vocht, kunnen gebruiken als tortillavulling?
Lijkt me namelijk hartstikke lekker
Ik heb 'm gisteren gemaakt. Beetje minder vocht moet kunnen ja. En werkt dan perfect als vulling.quote:Op vrijdag 1 juli 2005 07:48 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Zou ik dit recept, met een beetje extra rundvlees (draadjesvlees, lijtk me heerlijk hierbij namelijk) en wat minder bonen en vocht, kunnen gebruiken als tortillavulling?
Lijkt me namelijk hartstikke lekker
Maak 'm anders dinsdag al. Dan kan het een nachtje allemaal op elkaar inwerken. Is wat lekkerder vind ikquote:Op maandag 18 juli 2005 02:38 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik ga het van de week eindelijk maken, lekkere spulletjes kopen en dan maar laten pruttelen in de keuken
Maar tot nu toe heb ik tot en met dinsdag al eten, dus het zal daarna worden, maar ik heb er wel heel veel zin in
Nee, kidneybonen zijnn donkerder.quote:Op donderdag 21 juli 2005 10:07 schreef Doekes het volgende:
Zijn kidneybonen eigenlijk hetzelfde als bruine bonen?
Zo ja, weet er dan iemand een goede vervanger voor bruine bonen in de chili?
Ik vind chili namelijk erg lekker, maar de lucht die er de rest van de avond en de volgende dag uit mijn poepertje komt
Google is our friendquote:Op donderdag 21 juli 2005 10:41 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, kidneybonen zijnn donkerder.
Bruine boon:
[afbeelding]
Kidney boon:
[afbeelding]
Vervangen zou ik trouwens niet doen. Eerder weglaten.
Veel chili die-hards menen dat bonen er sowieso niet in thuis horen.
Nembrionic Google BBQ-kipquote:
Fo' shizzle kbizzle!quote:Op donderdag 21 juli 2005 10:49 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou jammer dan, het gaat erom dat het lekker is, ja toch, niet dan?
Welke site? Antojitos.nl ?quote:Op donderdag 21 juli 2005 11:35 schreef Hik het volgende:
Nembrionic, heb jij nou besteld op die site? Want dat wil ik dus ook nog steeds even gaan doen...
Perfect. Ik heb net ook besteld. Vind de site wel een beetje vaag, maar ben benieuwd...quote:Op donderdag 21 juli 2005 12:01 schreef Nembrionic het volgende:
Welke site? Antojitos.nl ?
Yups, maandag toevallig gedaan. Direct betaald, volgende dag in huis
Ohja...die had ik ook nog! Aangezien het een diepvriesproduct is zul je eerst nog een mailtje krijgen of je ze toch niet stiekum wilt ophalenquote:Op donderdag 21 juli 2005 16:07 schreef Hik het volgende:
[..]
Perfect. Ik heb net ook besteld. Vind de site wel een beetje vaag, maar ben benieuwd...
Heb trowuens ook van die gevulde jalapeños besteld !
Wat is nou eigenlijk een chilidog?quote:Op donderdag 13 oktober 2005 00:17 schreef Nembrionic het volgende:
Hmmmmmmmm
Jammer genoeg geen spullen in huis ervoor op dit moment
Chilidogs..ook lekker! Mjam
Een hotdog met chili.quote:Op donderdag 13 oktober 2005 00:29 schreef Mini_rulez het volgende:
[..]
Wat is nou eigenlijk een chilidog?
Hm, dat had ik ook zelf kunnen bedenken.quote:Op donderdag 13 oktober 2005 00:49 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Een hotdog met chili.
[afbeelding]
Churrosquote:Op woensdag 29 juni 2005 16:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb weleens zelf churros gemaakt, waren heerlijk, maar ik heb het recept niet meer... helaasch...
Chili lijkt me ook wel lekker Maar dat mag iemand anders dan voor me koken, dan eet ik er heel smakelijk een klein beetje van (anders ruft ik de tent uit...)
quote:Op woensdag 22 maart 2006 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik op vrouwen zou vallen deed ik je prompt blind een aanzoek, SHE...
Dat niet(de mijne ook niet ben ik al achter) maar hij ziet er wel lekker uit!quote:Op woensdag 22 maart 2006 13:06 schreef SHE het volgende:
Het komt erg dicht bij de authentieke chili heb ik begrepen.
Als een mexicaan me vertelt dat ik het zo moet maken geloof ik het directquote:Op woensdag 22 maart 2006 14:13 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat niet(de mijne ook niet ben ik al achter) maar hij ziet er wel lekker uit!
Ik zei ook niet dat het niet mocht?quote:Op woensdag 22 maart 2006 14:14 schreef SHE het volgende:
[..]
Als een mexicaan me vertelt dat ik het zo moet maken geloof ik het direct
Ketjap gaat niet door mijn chili. Even beter lezen Miepquote:Alleen vergeef ik jou niet voor het feit dat je taki taki en ketjap door je chili gooit...los van de boter.
De fles omschrijft het als een pittige tomatensap voor cocktails, soepen en andere gerechten.quote:Op woensdag 22 maart 2006 15:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is taki taki?
Tuurlijk mag dat. Ik ga morgen dus dan moet je even een bestelling doorgevenquote:Op dinsdag 10 april 2007 16:35 schreef SHE het volgende:
Als dat zo is, mag ik dan wat bij je bestellen?
Ik kom zelden in amsterdamned, maar zou toch wel heeeel erg graag wat tex mex shizzle willen hebben
Ik zal kijken, moet geen probleem zijnquote:Op dinsdag 10 april 2007 16:35 schreef SHE het volgende:
en of je kunt kijken of ze habanero's hebben. Ik kan ze hier nergens meer vinden
En anders woon ik om de hoek SHE, dan kan ik ook wel eens wat opsturen of zoquote:Op dinsdag 10 april 2007 16:36 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Tuurlijk mag dat. Ik ga morgen dus dan moet je even een bestelling doorgeven
Dan is wel zo gemakkelijk om te doen voordat ik wegga anders wordt het een volgende keer en dat kan wel even duren
Ik ben iedere 2 weken in Utrecht dus het kan zó afgeleverd worden
Had je dat niet eerder kunnen zeggen?quote:Op dinsdag 10 april 2007 16:39 schreef Ripley het volgende:
[..]
En anders woon ik om de hoek SHE, dan kan ik ook wel eens wat opsturen of zo
Ik werk overdag he, dus dan kan ik er niet heen helaas. Ik had het graag voor je gedaanquote:Op dinsdag 10 april 2007 16:41 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Had je dat niet eerder kunnen zeggen?
Kun jij niet even een complete produktlijst halen bij die toko?
Nee joh, het is wel goedquote:Op dinsdag 10 april 2007 16:50 schreef Ripley het volgende:
[..]
Ik werk overdag he, dus dan kan ik er niet heen helaas. Ik had het graag voor je gedaan
Als je kan wachten tot volgende week zaterdag wil ik dan wel even langsgaan om je een trip amsterdam te besparen
Denk er even over ja. Je hebt tot morgenmiddag (begin)quote:Op dinsdag 10 april 2007 22:32 schreef SHE het volgende:
Ik en mijn heupen zijn jullie allebei dankbaar
Ik voel weer een chiliweek opkomen
Ik moet dan even rustig ndenken wat ik nodig heb Nem, en ik woon praktisch naast utrecht centraal ( vlakbij tivoli ) dus een overdracht van de stash moet goedkomen
Ripley; thnx lief
Je kan ze natuurlijk ook zelf gaan kweken.quote:Op dinsdag 10 april 2007 16:35 schreef SHE het volgende:
en of je kunt kijken of ze habanero's hebben. Ik kan ze hier nergens meer vinden
Ik heb gisteren toevallig 50 zaadjes gescoord via Ebay n.a.v. Capsicum's post.quote:Op donderdag 12 april 2007 11:17 schreef SHE het volgende:
really stupid question: waar vind ik zaadjes?
en ik heb nergens een vensterbank; dus gaan ze het redden in de tuin?
Ik ben zelf aan het pruttelen na de chili van gisterenquote:Op donderdag 12 april 2007 11:19 schreef Nembrionic het volgende:
Ohja..mijn pan staat weer te pruttelen
Nou heb ik trek in chili-dogsquote:Op donderdag 12 april 2007 15:00 schreef SHE het volgende:
Het is heel sneu........
maar ik ben dus chili gaan maken voor chili-dogs
Hji heeft de ochtend langzaam liggen pruttelen en ik ga zo de dogs op de grill gooien.
de buren vermoorden me, maar ik ben benieuwd wat manlief er van gaat vinden.
Ik heb ze uiteindelijk moeten bestellen via een toko die ze bij de groothandel moest bestellen.quote:Op maandag 23 april 2007 12:03 schreef dr.martin het volgende:
Ik had een aantal jaar geleden zaadjes van die groene tomaten op internet besteld. Deze groeien makkelijk in nederland en ik had dan ook erg veel van die groene tomaten. Volgens mij zijn ze verder nergens te koop in nederland.
Wat is precies een chili-dog? Een hotdog met chili erop?quote:Op donderdag 12 april 2007 15:00 schreef SHE het volgende:
Het is heel sneu........
maar ik ben dus chili gaan maken voor chili-dogs
Hji heeft de ochtend langzaam liggen pruttelen en ik ga zo de dogs op de grill gooien.
En ook de oranje versies zijn niet allemaal giftigquote:Op maandag 23 april 2007 22:05 schreef 61neorej het volgende:
Die tomatillos dingen had ik er gisteren bij de Zuid-Amerikaan eentje van op mijn bord liggen.
Heb hem niet durven eten omdat ik heb verdacht veel op van die giftige dingen die je hier aan planten heb hangen vond lijken . Hmmz dat ding was ook Oranje, niet groen, misschien toch zo'n giftig ding
Damned wat een hot topic, tvpquote:Op woensdag 29 juni 2005 05:48 schreef Nembrionic het volgende:
Als iemand mij trouwens kan wijzen naar een winkel waar ik tomatillos kan krijgen en black beans in Rotterdam (centrum, nieuwe binnenweg?) dan zou ik dat zeer fijn vinden
Post je recepten met chocolade en fivespices eens? Ik ben erg benieuwd!quote:Op zaterdag 19 juli 2008 22:42 schreef ColdFeet het volgende:
Bescheiden TVP'tje... Ik ben dol op chili, maak het iedere keer anders, maar oa koffie, chocolade, komijn en fivespice behoren bij mij in de categorie 'voor herhaling vatbare experimenten'.
Nu wil ik eerst een grotere vriezer. Want chili sudderen doe ik alleen in weeshuisformaat pannen. Maar ja, dan moet ik dus wel iets meer dan een piezel-vriesvakje hebben
In Utrecht zit "Arte Mexicano" in de zadelstraat. Daar verkopen ze o.a. tomatillos, maar ook allerlei soorten chili's zowel in blik als gedroogd (bijvoorbeeld voor mole), zwarte bonen, epazote en nog veel meer. Toen ik daar achetrkwam was het ook gelijk mijn nieuwe favoriete winkel...quote:Op maandag 23 april 2007 12:03 schreef dr.martin het volgende:
Ik had een aantal jaar geleden zaadjes van die groene tomaten op internet besteld. Deze groeien makkelijk in nederland en ik had dan ook erg veel van die groene tomaten. Volgens mij zijn ze verder nergens te koop in nederland.
bel eens met tropische supermarkt highway aan de dordtselaan misschien dat die het hebben?quote:Op woensdag 29 juni 2005 05:48 schreef Nembrionic het volgende:
Als iemand mij trouwens kan wijzen naar een winkel waar ik tomatillos kan krijgen en black beans in Rotterdam (centrum, nieuwe binnenweg?) dan zou ik dat zeer fijn vinden
Ik weet niet of dat hetzelfde is. Maar ik zag het van de week nog bij de AH staan.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 12:22 schreef Xlarge het volgende:
*kick*
Als fervent chili liefhebber ga ik morgen de chili van Nembrionic maken (zie OP)
Lekker in de ochtend al beginnen met het rundvlees te stoven/sudderen.
Nembrionic, ik heb alleen 1 vraag (mocht je dit lezen wanneer het topic weer omhoog komt in je myat)
De taki taki kan ik niet vinden bij de AH, waar zou dat ongeveer staan ?
Nu lees ik hier dat het heel makkelijk zelf te maken is
http://www.smulweb.nl/1049393/koken/recept/Taki-taki.
Is dat hetzelfde ? en word het gerecht niet te waterig met een half pak tomatensap erin ?
Ik had ze reeds gevonden maar vond het geen aanrader.quote:Op maandag 21 juli 2008 11:49 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
bel eens met tropische supermarkt highway aan de dordtselaan misschien dat die het hebben?
Nembrionic, waar staat het bij de AH ?quote:Op vrijdag 16 januari 2009 12:28 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik weet niet of dat hetzelfde is. Maar ik zag het van de week nog bij de AH staan.
Anders hebben ze het ook bij de meeste slijters en vast nog wel bij een andere supermarkt.
-edit- oh het is wel iets heeeeel anders dan tomatensap met tabasco.
quote:
Zie het gerecht uit de OP die ik wil maken , dat is met draadjesvlees.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 14:06 schreef Weltschmerz het volgende:
Waarom gooit bijna iedereen er eigenlijk gehakt doorheen? Ik vond dat eigenlijk weinig toevoegen, toen heb ik er spek in gedaan en dat was al een verbetering maar ook niet ideaal. Ik zit te denken aan iets draadjesvleesachtigs, zou dat niet wat zijn?
Iemand goede ervaringen met ongehakt rundvlees?
Edit: Even gemist dat er ook nog een pagina 2 was, maar niettemin blijft de vraag staan.
Met draadjesvlees isquote:Op vrijdag 16 januari 2009 14:06 schreef Weltschmerz het volgende:
Waarom gooit bijna iedereen er eigenlijk gehakt doorheen? Ik vond dat eigenlijk weinig toevoegen, toen heb ik er spek in gedaan en dat was al een verbetering maar ook niet ideaal. Ik zit te denken aan iets draadjesvleesachtigs, zou dat niet wat zijn?
Iemand goede ervaringen met ongehakt rundvlees?
Edit: Even gemist dat er ook nog een pagina 2 was, maar niettemin blijft de vraag staan.
dat was puur uit luiigheid.quote:Op maandag 19 januari 2009 00:33 schreef Nembrionic het volgende:
Geen update? Meestal geen goed teken
Guacamolequote:Op maandag 19 januari 2009 09:32 schreef Xlarge het volgende:
Opgedient met torilla chips en gacemoulle (hoe schrijf je dat eigenlijk ?).
Zo: opgediend.quote:Op maandag 19 januari 2009 09:32 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Opgedient met torilla chips en gacemoulle (hoe schrijf je dat eigenlijk ?).
Proef je dat dan dat het gerookt is? Het zit toch in die pan.quote:Op zondag 19 december 2010 15:09 schreef Xlarge het volgende:
[ afbeelding ]
Nog even en dan is het klaar, het recept uit de OP , gerookt met appelhout
De deksel van de bbq gaat er dan op, de gehle binnenkant vult zich dan met rookquote:Op zondag 19 december 2010 22:02 schreef Charmian het volgende:
[..]
Proef je dat dan dat het gerookt is? Het zit toch in die pan.
Ah ok dan snap ik het.quote:Op maandag 20 december 2010 08:11 schreef Xlarge het volgende:
[..]
De deksel van de bbq gaat er dan op, de gehle binnenkant vult zich dan met rook
Ben zelf niet echt van de chocolade, maar wat is dan precies de meerwaarde ?quote:Op zondag 19 mei 2013 11:50 schreef macferret het volgende:
ik mis de pure chocolade! is echt een meerwaarde in de chilli
Dit wordt hem, mijn eerste niet-uit-pakjes chili!quote:Op woensdag 29 juni 2005 16:24 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb een chili-recept met o.a. bier, basterdsuiker en koffie. Een recept van Robert Arsenault, als dat iemand wat zegt.
*knip*
Een uur verder en ik heb al een hele pan vol! Het brouwsel lijkt op chili, en het is nog flink pittig ook!quote:Op zaterdag 13 juli 2013 16:14 schreef Geelman het volgende:
Ik ga vanavond chili koken! Hopelijk gaat het lukken!
Ik kom waarschijnlijk wel even kijken volgende week met een maat van mij.quote:Op woensdag 4 september 2013 22:19 schreef macferret het volgende:
14 september Dutch Chili Fest in Eindhoven, chili, pepers en BBQ!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |