abonnement Unibet Coolblue
pi_28216519
Vervolg van Vermiste meisje op Aruba en Vermist meisje op Aruba #2



  • Natalee Holloway is nog steeds niet terecht
  • Vijf mannen zitten vast:
    .....- Joran van der Sloot; zoon van een Nederlandse rechter
    .....- Paul van der Sloot; vader van Joran (update: vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs)
    .....- Deepak Kalpoe
    .....- Satish Kalpoe
    .....- Steve Croes; werkzaam op een party boot: arubatattoo.com
  • Zoektochten in de omgeving hebben niets opgeleverd



    Satish, Joran en Deepak



    Steve Croes

    Updates:
    cnn.com
    foxnews.com
    news.google
    riehlworldview.com

    Reportages van Nova:
    Vader en zoon op Aruba gearresteerd
    De ouders van Natalee Holloway
    Exclusief interview met Paul en Anita van der Sloot
    quote:
    De mysterieuze verdwijning van Natalee Holloway houdt Aruba nu al een maand in zijn greep. Het 18-jarige Amerikaanse meisje verdween spoorloos na een avondje stappen op het eiland met Joran (17), een zoon van een Nederlandse rechter. Hoewel de familie van Natalee hoop blijft houden op haar terugkeer, gaat justitie op Aruba er al een tijd vanuit dat het meisje niet meer leeft. Inmiddels zitten vijf Nederlanders in voorarrest, onder wie (sinds eergisteren), rechter Paul van der S. Heeft deze als zeer intelligent omschreven magistraat werkelijk zijn zoon geholpen bij het vermoorden van Natalee Holloway?

    'Happy' eiland nu al maand in greep van vermissing Amerikaans meisje

    Raadsels op Aruba

    door John van den Heuvel

    Heeft rechter Paul S. zijn zoon geholpen bij een moord?

    Wat is er gebeurd na de zoenpartij van Joran en Natalee?

    ORANJESTAD (Aruba), zaterdag
    Het politiebureau in de wijk 'Noord' in Oranjestad, Aruba, donderdagavond. Zojuist is hier de Nederlandse rechter Paul van der S. geboeid naar binnen gevoerd. Cameraploegen, fotografen en tientallen journalisten zijn voor de deur samengestroomd om live verslag te doen van de zaak die Aruba nu al weken in zijn greep houdt: de raadselachtige verdwijning van het Amerikaanse meisje Natalee Holloway.

    Het zijn vooral de Amerikaanse media die massaal op Aruba zijn neergestreken. Grote netwerken als CNN, ABC en NBC hebben eigen teams gestuurd die de Amerikaanse bevolking op de hoogte houden van de zoektocht naar Natalee. De arrestatie van rechter Van der S. was eergisteren 'breaking news' op alle grote televisiestations in de VS. Teneur van de berichtgeving: het vooral bij de Amerikaanse toeristen zo populaire Aruba is niet meer 'one happy island'.



    Vermist: Natalee Holloway (inzet). Alleen een spoedige oplossing van de zaak lijkt de toekomst van Aruba als zonnig vakantieparadijs voor Amerikaanse toeristen te kunnen redden.



    V.l.n.r. de Nederlandse rechter Paul van der S., zijn vrouw Anita en hun zoon Joran. Hielp hij zijn zoon bij het laten verdwijnen van Natalee? Of is zijn arrestatie een poging van de Arubaanse justitie om te laten zien dat alles wordt gedaan om de zaak op te lossen?



    Moeder Beth en vader Jug leven tussen hoop en vrees. "De gedachte dat Natalee er niet meer is, is onverdraaglijk."

    Crimineel broeinest
    Het Nederlandse eilandje in de Cariben is een crimineel broeinest waar vakantievierende ouders hun dochters geen minuut alleen kunnen laten, zo laten de reporters hun achterban in ronkende reportages weten. Intussen proberen de plaatselijke autoriteiten verwoed het imago van Aruba te redden. Alleen een spoedige oplossing van de zaak lijkt de toekomst van het eiland als zonnig vakantieparadijs voor Amerikaanse toeristen te kunnen redden.
    Een ontknoping lijkt sinds eergisteren een stap dichterbij. Was Paul van der S. - een voormalig kabinetschef van de procureur-generaal op Aruba - werkelijk degene die zijn zoon Joran hielp bij het laten verdwijnen van Natalee Holloway? Of is de arrestatie een wanhoopspoging van de Arubaanse justitie om de machtige Amerikaanse media te laten zien dat wel degelijk alle middelen worden aangewend om de zaak op te lossen?
    Zaterdag 28 mei. Natalee Holloway is met 124 schoolgenoten op Aruba neergestreken. Het meisje heeft van haar ouders toestemming het afsluiten van de high school te vieren met een spetterende vakantie in de Cariben. Vooraf is op de school overigens weerstand tegen de reis ontstaan. In het zeer conservatieve staalstadje Birmingham in de staat Alabama vinden sommige ouders het maar niets dat zo'n grote groep kinderen op reis gaat met als toezicht 'slechts' zeven chaperonnes. Het schoolbestuur realiseert zich kennelijk ook dat er risico's aan de reis kleven, want de ouders die hun kinderen wel laten meereizen moeten een verklaring ondertekenen die de school vrijwaart van verantwoordelijkheid bij eventuele ongelukken.
    De groep wordt ondergebracht in het Holiday Inn Hotel op Aruba, gelegen aan het prachtige hagelwitte strand van Palm Beach. Op vrijdag 27 mei ontmoet Natalee in het hotel Joran van der S., een 17-jarige jongen die op Aruba studeert aan de internationale school. Joran komt uit een keurig gezin. Zijn vader is sinds 2002 rechter in opleiding en zijn moeder geeft les op dezelfde school waar haar drie kinderen hun lessen volgen. De familie Van der S. behoort tot de upper-class van Aruba. Joran heeft een eigen appartement naast de villa met zwembad waar zijn ouders wonen. Hij draait lekker op school, maar staat wel onder behandeling van een psychiater omdat hij een nogal opvliegend karakter heeft.
    In het Holiday Inn blijkt het te klikken tussen Joran en Naalee, waarna de twee besluiten elkaar de volgende dag weer te zien in de nachtclub Carlos 'N Charlie's. Het is Natalees laatste dagje op het eiland, dus als Joran aan het einde van de avond nog een stukje wil rijden pakt ze de kans op een avontuurtje. Twee Surinaamse vrienden van Joran, de gebroeders Deepak en Satish K., zitten voor in de auto, terwijl de tieners op de achterbank tegen elkaar kruipen en beginnen te zoenen. Wat er daarna is gebeurd is tot op de dag van vandaag onduidelijk.
    Vaststaat dat Natalee Holloway niet meer terugkeert in haar hotel. Als het meisje de volgende dag spoorloos blijkt, wordt direct groot alarm geslagen. Haar gescheiden ouders vliegen over vanaf Alabama en de politie wordt gewaarschuwd. Tot groot onbegrip van de Amerikanen worden Joran en zijn vrienden in eerste instantie alleen als getuigen gehoord. Het onderzoek komt sowieso moeizaam op gang omdat er direct al onenigheid ontstaat over wie het rechercheteam moet leiden. De Arubaanse minister van Justitie Croes leeft al enige tijd in onmin met de top van politie en het openbaar ministerie en de bewindsman wil niet dat de Nederlandse politiecommissaris Jan van der Straaten het onderzoek leidt. Die krijgt echter steun van de lokale politiebonden, waarna Croes alsnog eieren voor zijn geld kiest en Van der Straaten mag aanblijven.
    Al snel brengt de zeer ervaren politiechef, die aan zijn vooravond van zijn pensionering staat, een gedreven politieteam bijeen, bestaande uit Arubaanse en Nederlandse rechercheurs. Het team krijgt bovendien steun van zeven FBI-experts. De 'aanvankelijke getuigen' veranderen al snel in verdachten als het drietal steeds wisselende verklaringen aflegt. Joran zegt eerst dat hij eerder naar huis ging en Natalee achterliet bij zijn twee vrienden. De broers verklaren echter dat zij het meisje gedrieën bij haar hotel hebben afgezet waar ze dronken naar binnen zou zijn gestrompeld. Op de bewakingscamera's van het Holiday Inn Hotel is daar echter niets van te zien.
    De drie worden na een week gearresteerd en de auto waarin het laatste ritje met Natalee plaatsvond gaat voor technisch onderzoek naar het politielab. De politie krijgt steeds meer de overtuiging dat de drie meer weten van de verdwijning van Natalee en gaandeweg het onderzoek ontstaat de overtuiging bij het politieteam (van inmiddels bijna dertig rechercheurs) dat het meisje door hen is vermoord. De recherche acht het het meest aannemelijk dat Natalee is meegenomen naar het 'Light House' op Aruba, een uitgestorven plek op het meest noordelijke puntje van het eiland. In de ogen van justitie zouden Joran en zijn vrienden daar hebben getracht seks met de Amerikaanse te hebben, maar die zou daar niet van zijn gediend en hebben tegengestribbeld. Natalee Holloway zou vervolgens zijn vermoord en haar lichaam zou op een van de talloze verlaten plekjes van het eiland zijn achtergelaten of mogelijk zelfs in zee zijn gedumpt.

    Jorans vader
    Wat er die nacht verder is gebeurd en welke rol Jorans vader Paul van der S. bij het misdrijf heeft gespeeld, is nog een raadsel. Van der S. woont al zeventien jaar op het eiland en werd drie jaar geleden plaatsvervangend rechter in opleiding. De rechterlijke macht was echter niet tevreden over zijn functioneren en had intern al de beslissing genomen dat Van der S. zijn functie zou moeten neerleggen. Er werd een ander plekje binnen het justitieapparaat voor hem gezocht en Van der S. deed al geen rechtszaken meer.
    De politie op Aruba begint zijn optreden steeds meer verdacht te vinden als uit het onderzoek blijkt dat Paul alle verdachten instructies geeft en ze probeert voor te houden wat ze wel en niet moeten verklaren. Dat leidt ertoe dat Van der S. een verbod krijgt zijn zoon nog langer te bezoeken in de cel, waarna de magistraat een kort geding aanspant om deze stap aan te vechten. Afgelopen donderdag besluit justitie Paul van der S. te arresteren op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Natalee. Keihard bewijs ontbreekt vooralsnog, maar de ondoorzichtige houding van Van der S. roept te veel vragen op. Of de aanklacht van moord ook in een later stadium van kracht blijft, moet nog blijken. Justitie kan de verdenking ook hebben aangevoerd om Van der S. in verzekering te kunnen stellen. De tenlastelegging kan dan later alsnog worden aangepast in bijvoorbeeld het wegwerken van bewijsmateriaal.

    Wanhoop
    Inmiddels is de familie van Natalee Holloway de wanhoop nabij. De vader en moeder van Natalee verblijven met hun nieuwe partners al een maand in het Holiday Inn Hotel. De kamer van het meisje verkeert nog steeds in dezelfde staat als op de dag van haar verdwijning. "We hebben nog steeds niet de kracht gevonden de kamer te ontruimen", zegt Beth Holloway in de lobby van het hotel, waar vakantievierende landgenoten van haar voor een oorverdovend kabaal zorgen.
    "We leven tussen hoop en vrees. Ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat de autoriteiten hier er alles aan doen de zaak op te lossen. We krijgen ook heel veel steun en liefde van de Arubaanse bevolking. Maar het paradijs dat Aruba was is voor ons veranderd in een nachtmerrie. Ik heb nog met een van die vrienden van Joran gesproken, die nu ook vastzit. Onvoorstelbaar hoe koel en afstandelijkheid hij deed over de verdwijning van Natalee. Dat vond ik direct al verdacht. Mijn dochter was het liefste, vrolijkste en knapste meisje dat je je kunt voorstellen. De gedachte dat ze er niet meer is, is onverdraaglijk. Maar dat we niet weten wat er met haar is gebeurd is zo mogelijk nog erger. Ik blijf daarom op Aruba tot daar duidelijkheid over is."
    bron

    [ Bericht 0% gewijzigd door Mylene op 29-06-2005 10:50:53 ]
  •   zaterdag 25 juni 2005 @ 11:03:22 #2
    108357 Xenomaniac
    Radical outlet
    pi_28216779
    tvp
    "Socialism only works in two places: Heaven, where they don't need it and Hell, where they already have it." - Ronald Reagan
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:09:37 #3
    95998 -DailaLama-
    Het is Dalai, niet Daila!
    pi_28216910
    Ik vind het wel een spannend verhaal ...
    pi_28216972
    die vader is in ieder geval mindel slim dan je van een rechter zou verwachten, da's duidelijk.
    anderen benaderen om hun getuigenissen te sturen, per telefoon nog wel .... en dan denken dat het niet uitkomt en als het uitkomt je niet als verdacht overkomt... de man is niet vies van een gokje wagen, en nu heeft hij dus verkeerd gegokt, de knullen trekken hun eerder verklaringen in, ondanks zijn aanwijzingen
    [i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:15:39 #5
    32597 ShaoliN
    *BLiNg bLiNG*
    pi_28217032
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:13 schreef milagro het volgende:
    die vader is in ieder geval mindel slim dan je van een rechter zou verwachten, da's duidelijk.
    anderen benaderen om hun getuigenissen te sturen, per telefoon nog wel .... en dan denken dat het niet uitkomt en als het uitkomt je niet als verdacht overkomt... de man is niet vies van een gokje wagen, en nu heeft hij dus verkeerd gegokt, de knullen trekken hun eerder verklaringen in, ondanks zijn aanwijzingen
    Hij was nog geen rechter.
    pi_28217092
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:15 schreef ShaoliN het volgende:

    [..]

    Hij was nog geen rechter.
    En zal dat nu ook wel niet meer worden .
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:18:12 #7
    3542 Gia
    User under construction
    pi_28217101
    Zomaar een gedachtegang:

    Laatste avond....

    Ik denk dat Joran hevig verliefd was en er bij haar op aangedrongen had om op Aruba te blijven.
    Hij heeft tenslotte een eigen appartement waar ze voorlopig zouden kunnen samenwonen.
    Toen zij dit weigerde is hij doorgedraaid door de gedachte dat zij hem dan zou vergeten en dat hij haar nooit meer zou zien.
    Gezien zijn driftige karakter, heeft hij haar dan geslagen. Wellicht is ze gevallen en met haar hoofd ergens op geslagen wat de dood tot gevolg heeft gehad.

    Ik vermoed dat hier die twee vrienden al niet meer bij waren, maar dat die wel wisten dat Joran met haar ergens naartoe is gegaan.
    Ik denk ook dat hij, toen zij dood bleek te zijn, zijn vader heeft gebeld voor hulp.

    Tja, en sommige papa's proberen altijd alles te regelen voor hun kinderen.

    Was dus zomaar een gedachte, maar ik denk wel dat Joran schuldig is aan de dood van het meisje.
    De vader medeplichtig aan de verdwijning van het lichaam en de twee vrienden schuldig wegens het achterhouden van informatie die zou kunnen leiden tot oplossing van deze zaak.

    Ben erg benieuwd hoe het nou werkelijk zit.
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:19:29 #8
    32597 ShaoliN
    *BLiNg bLiNG*
    pi_28217129
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:17 schreef Roel_Jewel het volgende:

    [..]

    En zal dat nu ook wel niet meer worden .
    Nee. Zelfs al zou hij onschuldig zijn.
    pi_28217171
    quote:
    die vader is in ieder geval mindel slim dan je van een rechter zou verwachten
    Een rechter is ook maar iemand die rechten heeft gestudeerd hoor.
    @find the_riaa_cant_touch_me.mp3
    pi_28217181
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:15 schreef ShaoliN het volgende:

    [..]

    Hij was nog geen rechter.
    weet ik, aankomend rechter, en zoals nu blijkt, zelfs dat niet.
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:21 schreef hi2uplz het volgende:

    [..]

    Een rechter is ook maar iemand die rechten heeft gestudeerd hoor.
    ook dat weet ik, maar er zijn users die menen dat een rechter nooit zo dom zou kunnen zijn om zich zo in de nesten te werken, vandaar die opmerking van mij
    [i]"you left me standing here, a long long time ago"[/i]
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:24:14 #11
    120604 DeltaHF
    HPE 2.0 HF Turbo
    pi_28217234
    quote:
    ijn dochter was het liefste, vrolijkste en knapste meisje dat je je kunt voorstellen.
    Ok, ik ken haar verder niet ofzo, maar als ik me probeer een zo knap mogelijk iemand voor te stellen komt er een heel ander beeld boven drijven in mijn gedacht
    Met dubbel s; aldus
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:25:12 #12
    95998 -DailaLama-
    Het is Dalai, niet Daila!
    pi_28217255
    Pfff .. wie zegt dat.

    Alsof slechte dingen doen met domheid te maken heeft.
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:26:12 #13
    32597 ShaoliN
    *BLiNg bLiNG*
    pi_28217283
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:22 schreef milagro het volgende:

    [..]

    weet ik, aankomend rechter, en zoals nu blijkt, zelfs dat niet.
    [..]

    ook dat weet ik, maar er zijn users die menen dat een rechter nooit zo dom zou kunnen zijn om zich zo in de nesten te werken, vandaar die opmerking van mij
    Ja een kat in het nauw maakt soms rare sprongen. Ongeacht de intelligentie. Heb trouwens toch het idee dat de FBI achter de schermen de touwtjes in handen heeft.
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:26:29 #14
    95998 -DailaLama-
    Het is Dalai, niet Daila!
    pi_28217288
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:24 schreef DeltaHF het volgende:

    [..]

    Ok, ik ken haar verder niet ofzo, maar als ik me probeer een zo knap mogelijk iemand voor te stellen komt er een heel ander beeld boven drijven in mijn gedacht
    Dat zeggen ouders altijd over hun kinderen.

    En ik vind d'r niet lelijk.
    pi_28217309
    Enigszins verwonderlijk dat er overal gesteld wordt dat de vader van Joran van der Sloot rechter is. Dat is hij niet. Tot ongeveer drie a vier maanden geleden volgde van der Sloot te Den Bosch de de opleiding tot rechter (verplicht onderdeel om rechter te worden op Aruba). Die heeft hij niet succesvol afgerond en is vervolgens weer richting Aruba vetrokken. Gedurende de opleiding ben je zogenaamd 'rechter plaatsvervanger'. Rechter ben je pas na benoeming door de Koningin en ben je voor het leven.
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:27:40 #16
    120604 DeltaHF
    HPE 2.0 HF Turbo
    pi_28217320
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:26 schreef -DailaLama- het volgende:

    [..]

    Dat zeggen ouders altijd over hun kinderen.

    En ik vind d'r niet lelijk.
    Ik zeg ook niet dat ik haar lelijk vind; ik vraag me alleen af waarom die zin erbij staat, omdat ouders dat, zoals je zelf al zegt, altijd over hun eigen kinderen zeggen
    Met dubbel s; aldus
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:28:27 #17
    32597 ShaoliN
    *BLiNg bLiNG*
    pi_28217336
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:27 schreef ZeroVince het volgende:
    Enigszins verwonderlijk dat er overal gesteld wordt dat de vader van Joran van der Sloot rechter is. Dat is hij niet. Tot ongeveer drie a vier maanden geleden volgde van der Sloot te Den Bosch de de opleiding tot rechter (verplicht onderdeel om rechter te worden op Aruba). Die heeft hij niet succesvol afgerond en is vervolgens weer richting Aruba vetrokken. Gedurende de opleiding ben je zogenaamd 'rechter plaatsvervanger'. Rechter ben je pas na benoeming door de Koningin en ben je voor het leven.
    Dat ligt vooral aan CNN e.d. Die vonden het nodig om hem als judge neer te zetten zodat het verhaal wat pakkender was.
    pi_28217359
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:21 schreef hi2uplz het volgende:

    [..]

    Een rechter is ook maar iemand die rechten heeft gestudeerd hoor.
    ...en vervolgens nog een zesjarige RAIO-opleiding heeft gevolgd.
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:31:04 #19
    95998 -DailaLama-
    Het is Dalai, niet Daila!
    pi_28217402
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:27 schreef DeltaHF het volgende:

    [..]

    Ik zeg ook niet dat ik haar lelijk vind; ik vraag me alleen af waarom die zin erbij staat, omdat ouders dat, zoals je zelf al zegt, altijd over hun eigen kinderen zeggen
    Tja ...

    Daar wordt het artikel wat sentimenteler van. Dat is nou eenmaal de Telegraaf.
    pi_28217416
    Op Amerikaanse fora [ScaredMonkeys, RiehlWorld] word je ziek van de vooringenomen meningen over Joran, zijn vader, de Arubaanse politie en de Nederlandse mentaliteit. Als je ergens tegenin gaat word je afgemaakt.
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:32:30 #21
    95998 -DailaLama-
    Het is Dalai, niet Daila!
    pi_28217436
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:31 schreef Mano het volgende:
    Op Amerikaanse fora [ScaredMonkeys, RiehlWorld] word je ziek van de vooringenomen meningen over Joran, zijn vader, de Arubaanse politie en de Nederlandse mentaliteit. Als je ergens tegenin gaat word je afgemaakt.
    Oei. Link?
    pi_28217593
    http://www.scaredmonkeys.com/

    http://www.riehlworldview.com/carnivorous_conservative/

    Ze willen bloed zien en snel. Dat begrijp ik wel. Maar wel jammer dat ze maar open staan voor een mening.

    Er waren drie kinderen zoek, in New Jersey. Ik begreep dat die kinderen uit een achterstandsgezin kwamen. Daar is geen heisa rond ontstaan. Maar door de verdwijning van Natalee kunnen ze lekker Aruba bashen -derde wereld land- en de Nederlandse mentaliteit -kinderporno, drugs.
      zaterdag 25 juni 2005 @ 11:40:49 #23
    120604 DeltaHF
    HPE 2.0 HF Turbo
    pi_28217621
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:31 schreef -DailaLama- het volgende:

    [..]

    Tja ...

    Daar wordt het artikel wat sentimenteler van. Dat is nou eenmaal de Telegraaf.
    Ja.
    HEt blijft natuurlijk een kutkrant he
    Met dubbel s; aldus
    pi_28220210
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:39 schreef Mano het volgende:
    http://www.scaredmonkeys.com/

    http://www.riehlworldview.com/carnivorous_conservative/

    Ze willen bloed zien en snel. Dat begrijp ik wel. Maar wel jammer dat ze maar open staan voor een mening.

    Er waren drie kinderen zoek, in New Jersey. Ik begreep dat die kinderen uit een achterstandsgezin kwamen. Daar is geen heisa rond ontstaan. Maar door de verdwijning van Natalee kunnen ze lekker Aruba bashen -derde wereld land- en de Nederlandse mentaliteit -kinderporno, drugs.
    Alleen het hele idee dat Aruba een derde wereldland zou zijn, is al te belachelijk voor woorden. Iemand die dat stelt geloof ik sowieso niet.
    As the officer took her away, she recalled that she asked,
    "Why do you push us around?"
    And she remembered him saying,
    "I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
    pi_28220334
    quote:
    Op zaterdag 25 juni 2005 11:18 schreef Gia het volgende:
    Zomaar een gedachtegang:

    -knip-
    Ik heb begrepen dat Joran en de anderen worden vastgehouden als verdachten van moord met voorbedachte rade. Dat zegt mij dat van een ongeluk geen sprake kan zijn. Of hoef je een dergelijke aanklacht niet serieus te nemen en kan de aanklacht ook veranderen?
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')