abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 juli 2005 @ 12:11:21 #201
3878 Vork
Manisch creatief
pi_28649083
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 10:41 schreef bloempjuh het volgende:
Dat weet ik al, zie mijn mijn originele post in dit topic.
In gewone M&M's zit schellak en misschien nog wel andere foute kleurtjes. In de variant van de Aldi zit geen foute kleurstof maar weer wel gelatine. Bestaat er ook een M&M's (met pinda's)-nep-variant zonder gelatine of foute kleurstof of whatever?
Schellak (E904) is trouwens een glansmiddel. Wordt verkregen door het opkoken van het afscheidingsproduct van diezelfde luizen, waar E120, die rode kleurstof van afkomstig is. Bij mijn weten is E120 trouwens de enige kleurstof met een dierlijke oorsprong. E124 is een veelgebruikte synthetische vervanger. (Ik heb laatst een project afgerond waarin we ook E124 hebben gebruikt, en die troep is echt lastig doseerbaar. Maargoed, dat even terzijde). Zo te zien is het vervangen van E904 nog best lastig, aangezien de meeste glansmiddelen irritaties kunnen veroorzaken (net als schellak overigens). E902 kan een optie zijn, wordt ook nog vaak gebruikt voor snoep e.d.

Ik zou niet weten of een vervanger zonder die stoffen, mogelijk, danwel rendabel is voor een bedrijf om het te produceren. Ik zou zoeven niets weten. Er is buiten de Aldi-variant en de gewone M&M nog een ander soort goedkope chocopinda's verkrijgbaar in sommige supermarkten (de niet-Ahold, niet-Laurus supermarkten gok ik). Ik weet niet of dat dezelfde is als bij aldi, maar je zou eens kunnen kijken. Als ik het ergens nog tegenkom, dan moet je me even helpen te herinneren dat ik even de ingredientendeclaratie voor je bekijk .
pi_28692892
Even een vakantievraag: kent iemand een site met vegetarische restaurants in Frankrijk? Zoiets als dit: http://restaurantgids.vegatopia.com/zuid-holland/ , maar pour la douce France.

Mijn laatste ervaring in Frankrijk was verre van prettig. Geen enkele supermarkt in het dorrup had iets van een vegetarische burger. Elke avond was het dus hetzelfde: pizzapunten vreten. Omdat uite eten gaan me ook wel een sleuk lijkt in dit land (waar het vegetarisme nog niet is doorgedrongen ofzo?!), wil ik me dit jaar voorbereiden
pi_28692998
Vegetarische restaurants hebben ze bijna niet in Frankrijk. Alleen in creperies of buitenlandse restaurants kun je daar nog wat fatsoenlijks krijgen. Stelletje achterlijke stokbroodvreters. .
  zondag 10 juli 2005 @ 22:39:23 #204
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28693290
Ik was afgelopen zondag en afgelopen donderdag in Parijs. De zondag heb ik gegeten in een vegetarisch restaurant vlakbij de Notre Dame. Dit was lekker en hadden veel keuze (50% was veganistisch dus voor mij ook ideaal). Je hebt ook Maoz er zitten.

www.happycow.net/europe/france/paris/

Volgens een veganist daar is het inderdaad wel lastig om in de rest van Frankrijk te eten. Alleen in de grotere steden zal het wel nog te doen zijn.

Frankrijk is idd dus niet de beste plek voor veggies en vegans
  zondag 10 juli 2005 @ 22:50:58 #205
3878 Vork
Manisch creatief
pi_28693586
We zijn wat dat betreft ook bestwel verwend in Nederland. Bijna ieder restaurant heeft minimaal 1 vegetarisch gerecht op de menukaart staan en iedere supermarkt verkoopt tientallen vleesvervangers. Dit heb ik in het buitenland nog amper gezien. Het hangt ook een beetje van de keuken af natuurlijk. In veel landen zijn de maaltijden om het vlees heen gebouwdf zegmaar. Dus het is vlees met iets erbij. In een land als Zwitserland, waar meer schotels, salades, pasta's enzo worden gegeten, daar zijn ook veel meer vleesloze gerechten, of gerechten waarin vlees een minder grote rol speelt, waardoor het makkelijker is weg te laten of te vervangen.

Het is gewoon hopen op een creatieve kok, die zou als hij dat wil natuurlijk, in staat moeten zijn om iets vegetarisch danwel veganistisch in elkaar te draaien.
  zondag 10 juli 2005 @ 23:04:23 #206
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_28693959
quote:
Op zondag 10 juli 2005 22:50 schreef Vork het volgende:
We zijn wat dat betreft ook bestwel verwend in Nederland. Bijna ieder restaurant heeft minimaal 1 vegetarisch gerecht op de menukaart staan en iedere supermarkt verkoopt tientallen vleesvervangers. Dit heb ik in het buitenland nog amper gezien. Het hangt ook een beetje van de keuken af natuurlijk. In veel landen zijn de maaltijden om het vlees heen gebouwdf zegmaar. Dus het is vlees met iets erbij. In een land als Zwitserland, waar meer schotels, salades, pasta's enzo worden gegeten, daar zijn ook veel meer vleesloze gerechten, of gerechten waarin vlees een minder grote rol speelt, waardoor het makkelijker is weg te laten of te vervangen.
Nou ja... 1 vegetarisch gerecht waarin niet-vegetarische dingen zit is natuurlijk niet vegetarisch

Maar er zijn wel wat landen waar het echt goed is. VS en england.
pi_28694021
quote:
Op zondag 10 juli 2005 22:39 schreef TechXP het volgende:
De zondag heb ik gegeten in een vegetarisch restaurant vlakbij de Notre Dame. Dit was lekker en hadden veel keuze (50% was veganistisch dus voor mij ook ideaal). Je hebt ook Maoz er zitten.

www.happycow.net/europe/france/paris/
Dankjewel! Parijs, Montpellier en Marseille staan op het programma en die staan ook op desbetreffende site. Dat scheelt alvast weer. En voor de rest zal ik mijn eigen culinaire talenen moeten aanspreken.

Vorig jaar ben ik in Barcelona geweest, en daar viel het me reuze mee. Maar ja, dat is dan ook een tamelijk progressieve stad. Als vegetariėr kun je misschien nog het beste naar India...kijkt niemand vreemd op als je vegetarisch voedsel wil. Maar er zijn daar natuurlijk ook de nodige nadelen wat voedsel betreft
pi_28714496
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 10:41 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Dat weet ik al, zie mijn mijn originele post in dit topic.
In gewone M&M's zit schellak en misschien nog wel andere foute kleurtjes. In de variant van de Aldi zit geen foute kleurstof maar weer wel gelatine. Bestaat er ook een M&M's (met pinda's)-nep-variant zonder gelatine of foute kleurstof of whatever?
In de AH pinda's in melkchocolade met een gekleurde suikerlaag ( ) zit als glansmiddel geen schellak, maar Carnauwbawas (E903), en is Natuurlijk.

Verdere E-nummers: 104,120,131,171,172. En die E120 is (volgens mij) dierlijk

Enige oplossing: AH gek laten maken om een andere rode kleurstof te gebruiken?
  donderdag 21 juli 2005 @ 15:49:43 #209
3878 Vork
Manisch creatief
pi_29012298
quote:
Op donderdag 7 juli 2005 09:03 schreef bloempjuh het volgende:
En vraagje: Bestaan er M&M-achtigen zonder 'foute' ingrediėnten? Gewone M&M's hebben schellak, de variant van de Aldi gelatine..
Misschien is het al een keer gemeld, maar ik denk dat ik die M&M-achtigen heb gevonden. BIj C1000 verkopen ze Alpina Colorinos. Hierin zit geen schellak, maar Azorubine (E122) als rode kleurstof (andere kleurstoffen zijn ook allemaal okay) en de glansmiddelen zijn : plantaardig vet, bijenwas en caraubawas. Ik eet ze op dit moment en ze smaken op zich best aardig, het is natuurlijk geen echte M&M's, maar prima te doen.
pi_29066516
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 15:49 schreef Vork het volgende:

[..]

Misschien is het al een keer gemeld, maar ik denk dat ik die M&M-achtigen heb gevonden. BIj C1000 verkopen ze Alpina Colorinos. Hierin zit geen schellak, maar Azorubine (E122) als rode kleurstof (andere kleurstoffen zijn ook allemaal okay) en de glansmiddelen zijn : plantaardig vet, bijenwas en caraubawas. Ik eet ze op dit moment en ze smaken op zich best aardig, het is natuurlijk geen echte M&M's, maar prima te doen.
Vork, gast, je bent de beste

Dit is inderdaad wat ik bedoelde. Denk dat ik maar eens een C1000 ga opzoeken maandag
Mon 'en!
pi_29141269
hey allemaal, ik ben geen vegetarier, maar wel op zoek naar een vegetarisch gerecht, had het hier gepost:
De kronkelburger....
en ik werd naar dit topic doorverwezen.. wie o wie kent deze vegetarische hap?
- Want die van een olifant is toch het langste
  maandag 1 augustus 2005 @ 22:45:56 #212
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29341176
Even een vraagje van mijn kant wat raden jullie mij aan als ik een keer vegetaries wil koken?

vlees vervangers of zijn er nog andere alternatieven?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:14:23 #213
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29342454
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 22:45 schreef Martijn_77 het volgende:
Even een vraagje van mijn kant wat raden jullie mij aan als ik een keer vegetaries wil koken?

vlees vervangers of zijn er nog andere alternatieven?
Als je eten wilt binnen 10 minuten ongeveer, dan:
- roerbakmix
- olie
- tofu of van healthy planet fricassee (in natuurwinkel) of andere vega-gehakt
- couscous
- tomatensaus

eerst tofu bakken in roerbakpan. Misschien wat kruiden erover... paar minuten..dan groente er bij.. ook weer wat minuten (totdat je de groenten goed doorbakken acht +/- 3-4 minuten). De tomatensaus bij de roerbakmix gooien. Goed doorroeren. Naar gevoel.
Dan couscous 150mg in een pannetje/bak. 250ml heet water (uit kraan kan) erbij. Zorgen dat het water in de couscous getrokken is (als het water erg lang erop blijft liggen.. dan gewoon even roeren en anders water eruit halen. ). Als het couscous klaar is dat bij de roerbak gooien. En mixen

Simpel gerecht en erg lekker altijd.

Iets anders... bietjes gemixt met tofu en wat couscous is ook wel lekker
  maandag 1 augustus 2005 @ 23:26:57 #214
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29342991
En als je niet van Couscous houdt kun je dan ook rijst gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 2 augustus 2005 @ 01:16:04 #215
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29346896
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 23:26 schreef Martijn_77 het volgende:
En als je niet van Couscous houdt kun je dan ook rijst gebruiken?
ja hoor. Je kan ook gewoon macaroni gebruiken. Of spaghetti. etc.
  donderdag 4 augustus 2005 @ 21:22:38 #216
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29430239
Ik hoor net dat er in de vegetarische boterhamworst van AH vis zit (in de aroma's). Even ter waarschuwing. 2 bronnen bevestigen het.

Daarnaast zou het ook wel in de aroma's van andere producten kunnen zitten.
pi_29430630
quote:
Op donderdag 4 augustus 2005 21:22 schreef TechXP het volgende:
Ik hoor net dat er in de vegetarische boterhamworst van AH vis zit (in de aroma's). Even ter waarschuwing. 2 bronnen bevestigen het.

Daarnaast zou het ook wel in de aroma's van andere producten kunnen zitten.
Hier 1 bron: vegatopia.com forum (wat is de tweede?)

Verder persoonlijk de ingredientenlijst bekeken:
Van de vegetarische boterhamworst van het AH-merk bevat o.a. (citeer) "aroma's (bevat vis, melk)" (einde citaat van verpakking)

Overige vegetarische 'vlees' boterhambeleg van AH bevatten eveneens aroma's, alleen wordt er niet gespecificeerd welke exact.

Inmiddels mail verstuurd naar zowel NVB als AH.
  donderdag 4 augustus 2005 @ 21:57:50 #218
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29431057
De 2 personen op vegatopia had ik het over Dus topicstarter en jij
  woensdag 10 augustus 2005 @ 15:16:35 #219
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29539214
Geachte heer Romijn,

Naar aanleiding van uw e-mail hebben wij navraag gedaan binnen onze
organisatie en kunnen u het volgende melden:
De klant heeft gelijk. Er wordt visbouillonpoeder gebruikt. Strikt genomen
mag dit niet in vegetarische producten, vandaar dat wij al actie hebben
ondernomen met de leverancier. De leverancier is nu op zoek naar een
soortgelijk ingrediėnt maar dan niet van dierlijke oorsprong. Wordt in de
loop van de tijd aangepast.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geļnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Albert Heijn Klantenservice
pi_29539473
Jeetje tis niet te hopen dat die leverancier ook andere producten met vis maakt, en die verkoopt als vegatarisch

[ Bericht 60% gewijzigd door Behh op 10-08-2005 15:50:36 (niet goed gelezen) ]
  woensdag 10 augustus 2005 @ 15:51:47 #221
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29539529
Het word verkocht onder AH merk, maar zulke producten worden altijd door andere bedrijven natuurlijk geproduceert. Maar het is de taak van AH om wel producten te controleren.
pi_29548329
Op de vegetarische ham van AH staat dat er sporen van vis in kunnen zitten. Wat moet ik me daar nou bij voorstellen? Dat het in dezelfde fabriek als de surimi sticks wordt gemaakt?
  woensdag 10 augustus 2005 @ 23:09:34 #223
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29548948
In een email aan iemand anders werd er idd gezegd dat er in de andere producten resten kunnen zitten. Dat gebeurd omdat het op een productielijn is waar ook visdelen worden gebruikt. Aangezien het ene product dus visbouillon heeft zal dat ook in de andere kunnen terecht komen. Dat word daar mee bedoeld. Dus die vegetarische boterhamworst daar zit echt visbouillon in en in de andere producten kunnen er delen in terecht komen. Als ze de machine niet goed schoonmaken enzo.
pi_29549001
quote:
Op woensdag 10 augustus 2005 22:44 schreef Cat_Byte het volgende:
Op de vegetarische ham van AH staat dat er sporen van vis in kunnen zitten. Wat moet ik me daar nou bij voorstellen? Dat het in dezelfde fabriek als de surimi sticks wordt gemaakt?
Volgens de AH klantenservice:

"Wel
kunnen deze sporen
van vis bevatten (carry-over)"

Dus idd: dat de vega-ham in het zelfde bedrijf wordt gemaakt als vissticks (ofzo) en door wat dan ook (werknemer) een stukje vis mogelijk in het productieproces van de vega ham kan komen.

Het is niet voor vegetariers van belang, maar voor mensen die allergisch voor vis zijn.
pi_29549224
Gelukkig, daar kan ik mee leven. Was al even bang dat ik deze lekkernij (al zullen er vegetariėrs zijn die van nepvlees walgen) moest bannen.
Dankjulliewel voor de snelle info... ik geloof dat ik maar eens even op vegatopia ga kijken naar het hele verhaal
  donderdag 18 augustus 2005 @ 10:51:05 #226
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29746980
http://telegraaf-i.telegr(...)S_20050818_3_291.php

Het is op het journaal geweest en staat in diverse kranten.
pi_29747548
Het door u opgevraagde artikel behoort tot het betaalde gedeelte van De Telegraaf-i. Als u hieronder inlogt met een actief account, dan kunt u het artikel direct lezen:

Ben toch wel heel benieuwd wat er in het artikel staat. Op het journaal geweest, wanneer? Dan is dat nog te zien op www.uitzendinggemist.nl
pi_29747620
quote:
Op woensdag 10 augustus 2005 15:16 schreef TechXP het volgende:
Geachte heer Romijn,

Naar aanleiding van uw e-mail hebben wij navraag gedaan binnen onze
organisatie en kunnen u het volgende melden:
De klant heeft gelijk. Er wordt visbouillonpoeder gebruikt. Strikt genomen
mag dit niet in vegetarische producten, vandaar dat wij al actie hebben
ondernomen met de leverancier. De leverancier is nu op zoek naar een
soortgelijk ingrediėnt maar dan niet van dierlijke oorsprong. Wordt in de
loop van de tijd aangepast.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geļnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Albert Heijn Klantenservice


Wat een eikels weer.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 11:27:23 #229
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29748065
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 11:09 schreef Cat_Byte het volgende:
Het door u opgevraagde artikel behoort tot het betaalde gedeelte van De Telegraaf-i. Als u hieronder inlogt met een actief account, dan kunt u het artikel direct lezen:

Ben toch wel heel benieuwd wat er in het artikel staat. Op het journaal geweest, wanneer? Dan is dat nog te zien op www.uitzendinggemist.nl
Ik heb een login verstuurd naar je emailadres in je profiel.

Het was vanochtend bij het NOS journaal. Daar behandelde ze kranten. Ik heb het zelf daar niet gezien, maar iemand anders zei het. Zie ook www.vegatopia.com/forum/
  donderdag 18 augustus 2005 @ 11:40:21 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29748440
Dat je je opwind dat er dierlijke producten in een vegetarisch gelabeld eindproduct zitten kan ik me voorstellen. Maar goed, als er in de aroma´s een boulionpoeder zit dat op visbasis is gemaakt is het aandeel erg weinig. Hoe zeer stoor je je dan aan dierlijke resten die met het oogsten van groenten meekomen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_29748716
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 11:09 schreef Cat_Byte het volgende:
Het door u opgevraagde artikel behoort tot het betaalde gedeelte van De Telegraaf-i. Als u hieronder inlogt met een actief account, dan kunt u het artikel direct lezen:
quote:
Vegetarische worst bevat vis

Supermarktketen Albert Heijn heeft jarenlang vegetarische boterhamworst verkocht die niet vegetarisch is. In de worst zat een visaroma dat voor vegetariėrs onacceptabel is.
Een woordvoerster van Albert Heijn spreekt van een "heel vervelende zaak", die zal worden rechtgezet. Het omstreden visaroma zal vervangen worden door een groentearoma, waardoor de worst weer door de beugel kan. Ook gaat de kruidenier de supermarkten vragen om de boterhamworst en het vegetarisch gehakt met bieslook, waar ook het visaroma in zit, uit de schappen te halen.
"Hoewel er absoluut geen gevaar voor de volksgezondheid is, willen we toch de consument tegemoet komen die heeft aangegeven dat er iets niet in orde is", aldus de woordvoerster.
De Nederlandse Vegetariėrsbond spreekt van 'dommigheid' en denkt niet dat er opzet in het spel is. Behalve in de boterhamworst zouden ook in de kant-en-klare foe yong hai-maaltijden van Albert Heijn 'foute' (kip-)extracten zitten. De woordvoerster van de kruidenier spreekt dit tegen.


De vegetarische worst die toch niet vegetarisch blijkt te zijn.

Waarom het zo lang geduurd heeft voordat iemand opmerkte dat de vegetarische worst niet vegetarisch was, weet de woordvoerster niet. Pas sinds dit jaar staan alle ingrediėnten op het etiket.
Het waren vegetarische klanten van Albert Heijn die aan de bel trokken. Boterhamworst wordt veel verkocht bij Albert Heijn. Vegetarische boterhamworst minder. Exacte verkoopaantallen wil de woordvoerster niet kwijt.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 11:54:14 #232
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_29748890
Jeetje! Die heb ik weleens op! Nou ja, ik geloof ook niet dat er opzet in het spel is, Albert-Heijn is een prima supermarkt voor vegetariers. Wel jammer zeg...
  donderdag 18 augustus 2005 @ 12:23:27 #233
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29749603
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat je je opwind dat er dierlijke producten in een vegetarisch gelabeld eindproduct zitten kan ik me voorstellen. Maar goed, als er in de aroma´s een boulionpoeder zit dat op visbasis is gemaakt is het aandeel erg weinig. Hoe zeer stoor je je dan aan dierlijke resten die met het oogsten van groenten meekomen?
Het gaat erom dat ze 'doelbewust' vis er in doen. Dat is wat anders als dat er mogelijke resten van insecten enzo tussen groente etc kan zitten.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 12:25:02 #234
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29749642
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 11:54 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Jeetje! Die heb ik weleens op! Nou ja, ik geloof ook niet dat er opzet in het spel is, Albert-Heijn is een prima supermarkt voor vegetariers. Wel jammer zeg...
Nee denk ook niet zozeer aan opzet, maar wel aan dom gedrag. Er moeten gewoon standaard vastgelegde wettelijke richtlijnen komen eigenlijk voor iets 'vegetarisch' noemen, want dat dit gebeurd dat kan gewoon niet.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 12:38:17 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29749982
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 12:23 schreef TechXP het volgende:

[..]

Het gaat erom dat ze 'doelbewust' vis er in doen. Dat is wat anders als dat er mogelijke resten van insecten enzo tussen groente etc kan zitten.
Dat vroeg ik niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 12:41:18 #236
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_29750069
Er is een verschil tussen bewust niets kopen waar dierlijke produkten in zitten en een beestje dat misschien wel over de sla heeft gelopen. Daarbij, groenten kun je wassen...
  donderdag 18 augustus 2005 @ 12:44:29 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29750156
Dat was niet mijn vraag. En als je je groeten was, verzuip je al die beestjes die er op zitten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 12:47:20 #238
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_29750239
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 12:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat was niet mijn vraag. En als je je groeten was, verzuip je al die beestjes die er op zitten.
Dan zou een vegetarier dus helemaal niets meer kunnen eten.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 12:49:11 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_29750289
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 12:47 schreef TheSilentEnigma het volgende:

[..]

Dan zou een vegetarier dus helemaal niets meer kunnen eten.
Dat, of gewoon toegeven dat je altijd een bep percentage dierlijke producten binnenkrijgt en daar niet histeries over doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 12:54:07 #240
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_29750415
Dacht dat dit het vegotopic was? Niet het zeikwijventopic.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  donderdag 18 augustus 2005 @ 13:11:57 #241
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29750957
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat, of gewoon toegeven dat je altijd een bep percentage dierlijke producten binnenkrijgt en daar niet histeries over doen.
Dat is altijd mogelijk ja. Dat is toch gewoon bekend.
Het gaat hier gewoon om iets wat te vermijden is. Echter gooien ze het er in. Doelbewust. Dom gewoon en waarschijnlijk niet over nagedacht.
pi_29751069
Goed dat ik dit topic zie!

Zaterdag komen er wat mensen BBQ'en en daar zitten 2 vegetariers bij.
De vlees/viskant is prima in orde, maar wat moet ik in godsnaam voor die 2 doen?
Gewoon wat van die nepburgers op de grill kwakken of kan het iets exclusiever?

Help!
  donderdag 18 augustus 2005 @ 13:17:57 #243
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_29751139
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 13:15 schreef SteveBallmer het volgende:
Goed dat ik dit topic zie!

Zaterdag komen er wat mensen BBQ'en en daar zitten 2 vegetariers bij.
De vlees/viskant is prima in orde, maar wat moet ik in godsnaam voor die 2 doen?
Gewoon wat van die nepburgers op de grill kwakken of kan het iets exclusiever?

Help!
Nepburger kan heel goed, maar je kan ook bijvoorbeeld vegaballetjes op een sateprikker doen met stukjes ui en paprika ertussen. En mais natuurlijk, wat ook lekker is voor niet-vegetariers!
  donderdag 18 augustus 2005 @ 13:20:33 #244
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_29751220
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 13:15 schreef SteveBallmer het volgende:
Gewoon wat van die nepburgers op de grill kwakken of kan het iets exclusiever?
Je zou zelf vegoburgers kunnen maken maar die laten zich niet zo goed BBQen.

Waar ikzelf altijd blij mee ben als we ergens gaan BBQen: gepofte aardappels en maiskolven. Champignons, paprika, courgette e.d. Doen het erg goed op een pitabroodje (die natuurlijk ook op de BBQ kan).
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_29751379
Ik hoor weleens dat vegetariers opzien tegen een bbq omdat een vegetarier daar vaak het ondergeschoven kindje is. Brood, salades, gepofte aardappel en tot ziens.
Ik wil graag iets aparts maken.
  donderdag 18 augustus 2005 @ 13:29:31 #246
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_29751501
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 13:25 schreef SteveBallmer het volgende:
Ik wil graag iets aparts maken.


Ik neem meestal mijn eigen voer mee naar een BBQ. Weet ik zeker dat ik wat lekkers te bikken krijg.

Wat recepten:

Champignons gevuld met kruidenkaas
voor 4 personen
4 grote kastanjechampignons, 100 gram zachte kruidenkaas (boursin)

1. Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Vul ze met kaas.
2. Verdeel de champignons over 4 aluminiumvelletjes en vouw ze dicht.
3. Leg de pakketjes circa 15 minuten op de barbecue.
--------------------

Auberginespies met krielaardappeltjes
voor 4 personen
1 aubergine, 16 krieltjes in de schil, 100 gram gedroogde tomaatjes op olie,
3 takjes verse basilicum, vers gemalen peper, 16 cherrytomaatjes, 4 spiesen
# Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken. Halveer de plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten liggen.
# Kook ondertussen de krieltjes bijna gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
# Pureer de gedroogde tomaatjes, met aanhangend olie, samen met de basilicumblaadjes in een keukenmachine tot een pasta. Breng op smaak met peper.
# Dep de plakken aubergine droog. Bestrijk ze met het tomatenmengsel. Rol elke plak stevig op.
# Rijg afwisselend de auberginerolletjes, de krieltjes en de cherrytomaatjes aan de spiezen.
# Bestrijk de spiezen rondom met olijfolie. Laat ze in circa 10 minuten rondom bruin roosteren op de hete barbecue.


Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_29866762
Topic even omhoog geschopt.

Ik heb 2 vragen, hebben mensen een mening?

Vandaag ben ik bij een bioresonantie-therapeute geweest. Ik heb eczeem, en af en toe mag je je dan wenden tot alternatieve artsen. Zit niet voor niet voor niets in een aanvullende pakket! Het gaat me nu niet over wat alternatieve geneeskunde al dan niet voor de mens kan betekenen, maar om het volgende:

Uit haar metingen (je energie wordt gemeten, en zo je allergiėn en overgevoeligheden bepaald) kwamen een overgevoeligheid voor noten in het algemeen (sterk) en voor zuivel (minder sterk).
Haar advies was deze tot het volgende gesprek over 2 weken te mijden.
Nu ben ik dus al jarenlang vegetarier, en gebruik noten en zuivel als calcium en eiwit leveranciers. En dat kan dus nu niet meer... Nu zijn er dus 2 oplossingen: noten en zuivel schrappen en sort-of veganist worden voor iig de komende weken. Als kaasliefhebber is dat natuurlijk lastig, maar dat kan ik wel aan zonder veel problemen.

De andere optie is om tijdelijke terug te gaan naar vlees/vis in mijn dieet. Ik ben geen hele dogmatische vegetarier, voornamelijk vind ik vlees niet lekker. Maar het hele vlees eet idee staat me erg tegen na 7 jaar vleesloos te leven. Maar wel heb ik er al eerder over gedacht weer vis te gaan eten, omdat mijn lichaam me zo in de steek liet het afgelopen jaar, dus ik sta er ook niet onwelwillend tegenover.

Mijn vragen:
* Wat moet ik aan mijn dieet toevoegen om voldoende eitwit en calcium binnen te krijgen als ik geen zuivel en noten kan eten?
* Kun je als vegetarier wel weer direct vlees gaan eten, of moet je dat opbouwen? Krijg je niet heel erg buikpijn, of wekt vlees laxerend na ontwenning?
pi_29867659
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 13:29 schreef Spindizzy het volgende:
Auberginespies met krielaardappeltjes
voor 4 personen
1 aubergine, 16 krieltjes in de schil, 100 gram gedroogde tomaatjes op olie,
3 takjes verse basilicum, vers gemalen peper, 16 cherrytomaatjes, 4 spiesen
# Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken. Halveer de plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten liggen.
# Kook ondertussen de krieltjes bijna gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
# Pureer de gedroogde tomaatjes, met aanhangend olie, samen met de basilicumblaadjes in een keukenmachine tot een pasta. Breng op smaak met peper.
# Dep de plakken aubergine droog. Bestrijk ze met het tomatenmengsel. Rol elke plak stevig op.
# Rijg afwisselend de auberginerolletjes, de krieltjes en de cherrytomaatjes aan de spiezen.
# Bestrijk de spiezen rondom met olijfolie. Laat ze in circa 10 minuten rondom bruin roosteren op de hete barbecue.
[/i]
Gemaakt en gelukt.

Thank you.
  maandag 22 augustus 2005 @ 19:10:48 #249
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_29869166
quote:
Op maandag 22 augustus 2005 16:29 schreef marsterretje het volgende:
Nu ben ik dus al jarenlang vegetarier, en gebruik noten en zuivel als calcium en eiwit leveranciers. En dat kan dus nu niet meer... Nu zijn er dus 2 oplossingen: noten en zuivel schrappen en sort-of veganist worden voor iig de komende weken. Als kaasliefhebber is dat natuurlijk lastig, maar dat kan ik wel aan zonder veel problemen.
Dan heet je gewoon totaal-vegetarier... niet echt veganist dus... en je neemt denk wel ei?
En noten en zuivel kan je schrappen.
quote:
De andere optie is om tijdelijke terug te gaan naar vlees/vis in mijn dieet. Ik ben geen hele dogmatische vegetarier, voornamelijk vind ik vlees niet lekker. Maar het hele vlees eet idee staat me erg tegen na 7 jaar vleesloos te leven. Maar wel heb ik er al eerder over gedacht weer vis te gaan eten, omdat mijn lichaam me zo in de steek liet het afgelopen jaar, dus ik sta er ook niet onwelwillend tegenover.
Waarom wil je dan vlees nemen? wat wil je daar dan weer mee bereiken?
quote:
Mijn vragen: * Wat moet ik aan mijn dieet toevoegen om voldoende eitwit en calcium binnen te krijgen als ik geen zuivel en noten kan eten?
Door de zuivel krijg je al niet veel calcium binnen omdat het niet goed word opgenomen. Zie zuiveloffline.nl
Neem bruin brood (hoeveel heb je daar per dag van?). Gebruik sla bijvoorbeeld op je brood. Daar zit calcium in. En neem meer groene groenten als broccoli en boerenkool in de week. En dan heb je genoeg calcium. En je kan sojamelk nemen. Daar zit ook calcium in toegevoegd vaak.. je hebt er 1 met extra calcium. Voor het eiwit kan je tofu nemen. Dit kan je verwerken in diverse gerechten. En natuurlijk peulvruchten wat ook eiwitrijk is. Dat zijn dingen die in je voeding al veelal waarschijnlijk een grote rol voor eiwit en calcium hebben. Maar daar kan je wat meer van eten enzo

Oja... de eczeem heb je waarschijnlijk van de zuivel gekregen. Het was bij mij ook een trigger. Iemand gaf me de tip om een goede balans te vinden tussen omega3 en omega6 eiwitten, omdat de zuivel deze in de war heeft geschopt en dat is bij mij nooit goedgekomen ofzo. Ben sinds kort daar mee bezig. Ik neem nu af en toe lijnzaadolie. Deze heeft een goede verhouding voor omega3-6. Maar het smaakt alleen niet zo lekker..
quote:
* Kun je als vegetarier wel weer direct vlees gaan eten, of moet je dat opbouwen? Krijg je niet heel erg buikpijn, of wekt vlees laxerend na ontwenning?
Ik zou het niet proberen. Je lichaam is er niet meer op ingesteld en ik heb gehoord dat mensen die dat gingen doen weer ziek werden een tijd.

Maar goed.. ik hoop dat dit wat duidelijk is verder. Je hoeft dus niet terug naar vlees... en zou ik ook niet doen, omdat je dan het probleem niet echt oplost. Want je moet wel dat eiwit goed binnen krijgen en calcium.

Maar kijk ook op vegatopia.com/forum
Daar is ook genoeg te vinden aan voedingsinfo.
  dinsdag 23 augustus 2005 @ 09:53:25 #250
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29879169
TechXP:
Ga nou niet weer lopen beweren dat exceem van zuivel komt, toon dit eerst maar eens aan met wetenschappelijk onderzoek (en dus niet www.milkisdeath.com ofzo). Maar aangezien je daar de spreekwoordelijke kaas niet van gegeten hebt denk ik dat er weinig bewijs voor is dat zuivel dé boosdoener is. Zou best een factor in het geheel kunnen zijn hoor, maar dat weten "we" gewoon nog niet, dus jij ook niet.

Omega3 en 6 heb je ook in capsulevorm, ook van lijnzaadolie gemaakt, in vega-capsules, dus compleet zonder dierlijke inmenging.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')