abonnement Unibet Coolblue
pi_28172156
Was zojuist een beetje aan het Googlen op vlagprotocol en kom tegen dat 15 december de zogeheten 'Koninkrijksdag' is. Geen idee wat het is, maar reden genoeg om de vlag uit te hangen, zo blijkt.

Een beetje meer Googlen leert mij dat op deze dag het bestaan van het Statuut der Nederlanden, waarin de staatkundige verhouding tussen Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen wordt geregeld, gevierd wordt. Een half jaar geleden scheen dit aardige tekstje zowaar vijftig jaar te bestaan.

Meer heb ik niet kunnen vinden, ik heb er vorig jaar niets over meegekregen en hoewel ik binnen mijn studie Rechten het Statuut uiteraard (een beetje) behandeld heb, zei die hele Koninkrijksdag mij niets. Wie kan mij hier wat meer over vertellen? Is het gewoon een dag met een naampje of wordt er ofwel in Nederland, ofwel ergens op de Antillen/Aruba iets aan gedaan? Zo ja, waar en wat?
pi_28174343
Hier misschien wat meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninkrijksdag

Verder heb ik al eens gehoord over Koninkrijksspelen ofzo op die dag, dus Nederlanders, Antilianen en Arubanen die samen sporten. Maar ik weet daar niet echt het fijne van. Zal even opzoeken of ik er nog wat van kan vinden.
pi_28174556
Blijkbaar hebben de Koninkrijksspelen niet echt met deze dag te maken lees ik nu, want ze vinden dit jaar plaats in juli

Beatrix viert wel Koninkrijkspelen en Koninkrijksdag dit jaar ivm haar jubileum:

- Bezoek van de Koningin aan de Nederlandse Antillen en Aruba: 29 juli 2005
Dit bezoek sluit aan bij de Koninkrijksspelen die dan overzee worden gehouden. Het bezoek staat daarmee vooral in het teken van jeugd en cultuur. De Koningin zal in het sportstadion SDK van Curaçao de ceremoniële sluiting van de Koninkrijksspelen bijwonen. Zij zal getuige zijn van de sportieve verrichtingen van een nieuwe generatie sportlieden van diverse disciplines in de leeftijd tot 18 jaar. Na de finale van de Koninkrijksspelen vindt als een soort sluitingsceremonie een culturele manifestatie met jongeren van Aruba en alle eilanden van de Nederlandse Antillen plaats.
De Koningin ontmoet die dag ook vertegenwoordigers uit alle geledingen van de samenleving en de gouverneurs en regeringsleiders.

Sluiting van het jubileum van Beatrix vindt plaats op 15 december
pi_28177874
Dat sluiten van het jubileum is dan wel weer op Koninkrijksdag Die spelen kende ik trouwens ook niet
  vrijdag 24 juni 2005 @ 00:33:45 #5
91676 Plato1980
Gloriosus et liber
pi_28181168
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 22:59 schreef ChrisJX het volgende:
Dat sluiten van het jubileum is dan wel weer op Koninkrijksdag Die spelen kende ik trouwens ook niet
Jawel, maar zijn dacht ik voornamelijk voor junioren. In tegenstelling tot de Gemenebestspelen die in de desbetreffende landen vrij serieus genomen worden.
Giallo e nero è il tuo colore,
giallo e nero Roda nel cuore.
  vrijdag 24 juni 2005 @ 00:42:53 #6
18811 sooty
Hab' meine Frist verlänge
pi_28181370
Zolang we maar vlaggen ZONDER oranje wimpel.
HGW XX/7 gewidmet, in Dankbarkeit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')