http://home.gwi.net/~seadog/treats.htmlhttp://tibbies.net/reference/recipes.htmlen:
TONIJNKOEKJES
ingrediënten:
- 1 blikje tonijn in eigen nat (niet uitgelekt)
- 300 g volkorenbloem (geen tarwebloem want dit wordt niet verteerd door onze honden)
- 4 tenen knoflook (uitgeperst)
- 2 eieren
- 2 eetlepels levertraan of goede olijfolie
- 2 soeplepels gehakte peterselie (niet noodzakelijk)
bereiding:
Doe de tonijn met het vocht en de knoflook in de blender en maak fijn. Voeg de bloem, eieren, peterselie en de levertraan toe. Maak hiervan een deeg. (voeg eventueel nog bloem bij tot het deeg niet meer plakt). Rol het deeg uit op 1/2 cm dikte en steek vormpjes uit. Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en laat gedurende 20 minuten bakken op 180 - 200 °C.
Wil je de koekjes redelijk hard, dan zet je de oven af, maar laat je de koekjes nog enkele uren in de oven verder bakken.
Je kan de koekjes variëren door bijvoorbeeld een blikje zalm, sardienen of makreel te gebruiken. Je kan van verschillende vissoorten koekjes maken en ze elk een andere vorm geven. Zo kan je zien welke koekjes jouw hond het liefste mag. (Bij ons zijn ze verzot op allemaal). 't is ook heel leuk om kinderen koekjes te laten maken voor hun harige vriend!
In plaats van peterselie kan je ook brandnetel gebruiken (vooral goed voor honden met gewrichtsproblemen)
Als je geen levertraan hebt, kan je ook een goede olijfolie gebruiken (onverzadigde vetzuren doen de jeuk verminderen bij allergieproblemen)
LEVERCAKE
3 eieren
75 ml. olijfolie
1/2 pond lever (mag ook hart of ander vlees zijn of kvv)
100 gr. meel
1 theelepel knoflook
Oven voorverwarmen tot 250C. eieren en olie in de blender mixen. Lever (of ander vlees) in stukken snijden en in de blender meemixen. Knoflook en meel toevoegen. Bakken in 10-12 min. (als nodig is langer) tot de bovenkant droog en bruin wordt. Uit de oven halen, 5 min. laten afkoelen. Dan de plaat op 'n snijplank omkeren en de cake in blokjes snijden.
VISKOEKJES
blikje makreel
blikje zalm
blikje sardientjes
blikje tonijn
4 eieren
grote scheut olijfolie
2 eetl. gedroogde peterselie
4 teentjes knoflook
200 gr. meel
Eieren en olie in blender. Teentjes knoflook en peterselie toevoegen. Dan blikjes vis erbij. Overgieten in een grote bak en meel erdoor tot je een brij hebt. Oven voorverwarmen op 150C. De brij uistorten op bakpapier en plm. 30 min. bakken. Morgen even omscheppen en verder laten drogen. Overmorgen heb je keiharde viskoekjes.
Deze 2 zijn van een instructrice van de hondenschool