FOK!forum / Culinesse à gogo / Ideetjes voor een leuke, romantische lekkere, simpele brunch
yvette1982dinsdag 31 mei 2005 @ 15:24
Morgenmiddag heb ik iemand een lekkere, leuke, romantische brunch beloofd. Dus ik zal wat lekkers moeten maken, echter heb ik nog niet zo veel inspiratie. Ze houdt o.a. van champignons, paprika, croissants, pasta/
Zelf dacht ik aan wat lekkere croissants, eitje, wat aardbeien, meloen, kaas, worst. Alleen wil ik meer leuke dingen en als het even kan iets liefs en misschien wat romantisch. Weet iemand leuke dingen?
Aelalcallorgandinsdag 31 mei 2005 @ 15:28
Wentelteefjes? Croissants lijken me prima toch.
Tering naast aardbeien kan ik me niet zo iets 'romantisch' bedenken.
Ow vers geperste sinaasappelsap.
Boostdinsdag 31 mei 2005 @ 15:28
Maak een heerlijke pastasalade met een olijfstokbrood.
Maak het geheel lekker kleurig en werk het geheel netjes af door mooie borden, tafel netjes dekken enz.
hassanjassandinsdag 31 mei 2005 @ 15:35
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 15:24 schreef yvette1982 het volgende:
Morgenmiddag heb ik iemand een lekkere, leuke, romantische brunch beloofd. Dus ik zal wat lekkers moeten maken, echter heb ik nog niet zo veel inspiratie. Ze houdt o.a. van champignons, paprika, croissants, pasta/
Zelf dacht ik aan wat lekkere croissants, eitje, wat aardbeien, meloen, kaas, worst. Alleen wil ik meer leuke dingen en als het even kan iets liefs en misschien wat romantisch. Weet iemand leuke dingen?
Beer Batter Coconut Shrimp #115209
Love it. Easy and delicious.
170.25 g beer
5.00 eggs
236.59 ml milk
591.48 ml flour
227.00 g coconut, shredded
15.00-20.00 large shrimp, peeled &,cleaned
canola oil


Borinquen Jibarito Sandwich #114779
The Puerto Rican style jibarito (pronounced hee-bah-ree-to) sandwich was created at the Borinquen Restaurant in Chicago by owner Juan "Peter" Figueroa. Here's my take on making his famous jibarito at home. The plantain "bread slices" for this sandwich are most easily made if you have a large deep fryer, but it can also be done in a deep skillet with oil. I originally saw this made on FoodTV's "Roker on the Road" (episode "On a Roll"). According to the Borinquen website, these sandwiches are known as "emparedado de platano" in Puerto Rico.
1 large green plantain, peeled and sliced lengthwise and in half (4 pieces)
oil (for deep frying)
1 tablespoon butter
2 teaspoons olive oil
1 cup thinly sliced onions
2 cloves garlic, smashed and minced
1/4 teaspoon cumin
1-2 pinch cayenne or dried chipotle powder, to taste
6 ounces shaved shoulder steak (or other tender cut such as flank, or thinly sliced chicken breast meat)
salt & freshly ground black pepper, to taste
4 slices American cheese
1 tablespoon mayonnaise
romaine lettuce
thinly sliced tomatoes or roasted red peppers
1 teaspoon melted butter
1/4 teaspoon roasted minced garlic


Ginger Pork Lettuce Wraps #111737
this recipe is adapted from the march 2005 food and wine magazine. easy and tasty, 2 requirements to weeknight dinners. i served this as an appetizer, but i guess it could be a light lunch too. The meat should be sliced very thin before it's boiled; to make slicing easier, freeze the loin for an hour first. The kimchi, a Korean pickled cabbage is sold in supermarkets and Asian groceries.there are also alot of good recipes here, i recommend recipe #50792 kimchee in a day by sharon 123..
78.78 ml pine nuts
2,838.00 ml water
29.58 ml kosher salt
908.00 g pork loin, sliced 1/8 inch thick
14.79 ml finely grated peeled fresh ginger
2.00 heads boston lettuce, leaves separated
59.15 ml hoisin sauce
236.59 ml cabbage kimchi (8 ounces)

4-6 servings Change size or US/metric
Change to: servings US Metric

15 minutes 10 mins prep

Portobellos Stuffed With Parmesan Potatoes #103451
Portabellos topped with potato filling served on a bed of spinach. Gourmet, easy, lovely to behold!
1.00 large red-skinned sweet potato, peeled,chopped
2.00 large white-skinned potatoes, peeled,chopped
19.72-24.65 ml garlic, chopped
1.00 bay leaf
59.16-88.74 ml grated parmesan cheese
2.00 large eggs, beaten until blended
5.00-6.00 portabello mushrooms (4 to 5" diameter)
29.58 ml olive oil
118.30 ml chopped onions
29.58 ml chopped fresh parsley
4.93 ml minced fresh rosemary
1 (340 1/2 g) bag fresh baby spinach
salt and pepper

4 servings

Salmon and Crab in Phyllo With White Wine Honey Mustard Sauce #110547
This is a simple and healthy dish. The sauce is optional, but if you like a light vinegar-y sauce, it does add a little something to the dish. Otherwise some sort of cream sauce would probably be nice.
59.15 ml fresh parsley leaves, packed
14.79 ml breadcrumbs (plain or Italian flavored)
2.47 ml dried dill weed
14.79 ml lemon juice
2.47 ml garlic, minced
1.23 ml lemon pepper
29.58 ml white wine
28.38 g fat-free cream cheese (or reduced fat, or regular)
14.79 ml parmesan cheese, fresh grated
85.13 g crabmeat or imitation crabmeat
2 (170 1/4 g) boneless skinless salmon fillets, thawed
4.00 sheets phyllo dough, thawed
cooking spray or olive oil
SAUCE
44.37 ml white wine
1.23 ml dill weed, dried
2.47 ml cornstarch
9.86 ml honey mustard
4.93 ml butter
white pepper, to taste

2 servings

http://www.recipezaar.com/r/165/88/pg=2

klinkt allemaal erg goed en sommige zijn erg apart...waard om te proberen en niet moeilijk of lang voorbereiden nodig.
yvette1982dinsdag 31 mei 2005 @ 15:36
dankjewel
hoe maak ik een lekkere simpele pastasalade dan?
Feyadinsdag 31 mei 2005 @ 15:40
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 15:24 schreef yvette1982 het volgende:
Morgenmiddag heb ik iemand een lekkere, leuke, romantische brunch beloofd. Dus ik zal wat lekkers moeten maken, echter heb ik nog niet zo veel inspiratie. Ze houdt o.a. van champignons, paprika, croissants, pasta/
Zelf dacht ik aan wat lekkere croissants, eitje, wat aardbeien, meloen, kaas, worst. Alleen wil ik meer leuke dingen en als het even kan iets liefs en misschien wat romantisch. Weet iemand leuke dingen?
Van die kleine worstenbroodjes/ croisantjes(+jam) voor in de oven. En natuurlijk ook ei, aardbijen en meloen. Kaas en worst lijkt me niks eigenlijk... Pasta als bruch? koude of warme?

Verder romantisch... tja suc6 , iedere vrouw houd van wat anders. GEEN kaarsen bij een brunch!
iig simpel houden
Boostdinsdag 31 mei 2005 @ 15:41
ff googlen en zie:
http://www.webchef.nl/recept/salades/pastasalade
http://www.tastyweb.nl/de(...)tID=502!intSoortID=5
http://www.kookotheek.com(...)kip_en_lichte_ke.htm
http://www.la-cucina.be/?page=recept&id=61

enz. enz.

Zoek een lekkere uit zou ik zeggen! Veel plezier morgen en eet smakelijk!!
Mirjamdinsdag 31 mei 2005 @ 15:42
pasta koken met wat olijfolie en af laten koelen.
wat spekjes uitbakken en pijnboompitjes roosteren
ijsbergsla en veldsla bij elkaar gooien
voorgaande zooi erbij, zongedroogde tomaatjes en feta erdoor, wat lekkere dressing eroverheen, en dan heb je al een aardige lekkere pasta salade

hoeveelheden variabel, naar smaak
Mirjamdinsdag 31 mei 2005 @ 15:42
misschien is t wel leuk om die aardbeien vooraf in gesmolten chocola te dopen, schijnt ook erg romantisch te zijn
kroontje eraan laten, om vast te houden
Feyadinsdag 31 mei 2005 @ 15:44
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 15:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
misschien is t wel leuk om die aardbeien vooraf in gesmolten chocola te dopen, schijnt ook erg romantisch te zijn
kroontje eraan laten, om vast te houden
is dat niet TE?? kbedoel, this een brunch, geen candlelight dinner
ik zou het iig te overdreven vinden, wel lief...
Mirjamdinsdag 31 mei 2005 @ 15:45
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 15:44 schreef Feya het volgende:

[..]

is dat niet TE?? kbedoel, this een brunch, geen candlelight dinner
weet ik veel
leuk toch
ik geef alleen maar een tip
Annedinsdag 31 mei 2005 @ 15:46
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 15:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
pasta koken met wat olijfolie en af laten koelen.
wat spekjes uitbakken en pijnboompitjes roosteren
ijsbergsla en veldsla bij elkaar gooien
voorgaande zooi erbij, zongedroogde tomaatjes en feta erdoor, wat lekkere dressing eroverheen, en dan heb je al een aardige lekkere pasta salade

hoeveelheden variabel, naar smaak
Ik vind zoiets lekker maar dan met augurkjes, ham, erwtjes, mais, zilveruitjes, etc .
yvette1982dinsdag 31 mei 2005 @ 15:49
bedankt voor alle tips.
die aardbeien ga ik zeker halen al denk ik niet dat ik ze zal smelten in chocolade. Al is dat wel een leuk, lief, romantisch idee.
Fratzdinsdag 31 mei 2005 @ 15:59
wat dacht je van een (klein) flesje champagne?
hassanjassandinsdag 31 mei 2005 @ 17:24
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 15:36 schreef yvette1982 het volgende:
dankjewel
hoe maak ik een lekkere simpele pastasalade dan?
Wat je kan doen is koop of maak de allerbeste pasta die je kan maken cq vinden.

Koken tot perfectie, wat knoflook fruiten in een pan, de pasta erbij gooien, in een kom met wat goede pesto mixen en klaar.

Serveren op een mooi bord, en dan wat goede parmazan kaas (de echte) en heel erg smullen maar !!
Martijn_77dinsdag 31 mei 2005 @ 18:54
Je zou ook de tafel aankleding in het rood en het roze kunnen houden met rozen enzo.
klaaroverwoensdag 1 juni 2005 @ 10:23
Champagne, absoluut.
Aardbeien met romige yoghurt, vers croissantje, jus d'orange...
Geen zware vette shit want een steen op je maag voelt niet romantisch.
Hoewel samen bunkeren ook liefde is....

En een nieuw idee: toast met een lichte kaasspread.
De lichte kaasspread maak je half raspkaas en half yoghurt.

Een ander nieuw idee: alle items op tafel zijn mini-formaat. Dat staat zo schattig.
Dus mini-croissantjes, mini-toast, mini-jam, etc.