abonnement Unibet Coolblue
pi_4198627
*net wat reviews van gisteren en eerder heeft zitten lezen op intheflesh2002.com*

En, DEM, wat heb ik er zin in!

"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_4198642
De kracht was eigenlijk van Pink Floyd vroeger dat David Gilmour muzikaal erg sterk was, en Roger Waters kwa podiumeffecten en teksten en ideeen weer erg sterk was. Die combinatie was dus geweldig.
Toen ze uit elkaar gingen en apart gingen touren zag je ook dat Roger kwa lyrics erg goede liedjes heeft, maar muzikaal iets minder dan de Pink Floyd...

Luister maar eens naar Pink Floyd klassiekers als Wish you where, shine on en Money, Time, Comfortably numb en luister die versies van Delicate sound of thunder live cd of Pulse Live cd van Pink Floyd en de Live in the Flesh cd van Roger. Die versies van Pink Floyd zijn veeel beter. Niemand kan het gitaarwerk van Gilmour nabootsen alhoewel Roger het ooit probeerde met Eric Clapton..

Maar tis er zeker niet minder leuk om!(het concert

pi_4205022
quote:
Op woensdag 15 mei 2002 09:31 schreef Echoes het volgende:
heel verhaal........
hmmmmm...ik ben het er wel mee eens dat het gitaarwerk van Gilmour niet na te spelen is...
Het gaat om het gevoel dat je in het gitaarspel stopt..
maar zoals ik een stukkie naar boven ook al zei....die Doyle Bramhall speelt op z'n eigen manier niet minder dan Gilmour...alleen het klinkt niet hetzelfde...
nu vind ik wel dat wat Pink Floyd neer zet altijd perfect klinkt...niks op aan te merken maar soms vind ik het wel een beetje te strak....altijd de zelfde solo....nooit een beetje improviseren.....ieder nummer klinkt altijd perfect...en hetzelfde

en de nummers van "Pros and Cons" en "Amused to Death" klinken bijzonder goed op de cd/dvd...lekker bombasties
en een tekst die ergens over gaat

kortom..... me/ gaat genieten vanavond

Iedereen is uniek, behalve ik
pi_4205247
*bounce bounce*

ik ben d'r vandoor: ff eten in de stad en daarna op naar de ahoy!

.

"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 16 mei 2002 @ 03:07:00 #80
3771 lzandman
The Man NOR the Myth
pi_4213867
Nou, ben net terug van het concert. Het was een goed concert. Alleen hadden de bandleden iets enthousiaster op het podium mogen staan. Gitarist Snowy White had er volgens mij helemaal geen plezier aan... Hij keek de heletijd zo verveeld

Ook vond ik het jammer dat Waters een nieuwe lead-gitarist heeft aangenomen. De gast die op de DVD van "In The Flesh" meespeeld vind ik toch heel wat beter.

Andere opvallende zaken: De drummer verloor een paar keer z'n stokje (was ook nog duidelijk hoorbaar) en sloeg hij een keer een van z'n microfoons van z'n drumstel (was ook zeer duidelijk hoorbaar). Daarnaast gelukte het een toeschouwer om op het podium te klimmen en daarna prominent in de schijnwerpers te gaan staan. Twee roadies droegen beiden een mitella. Toen de drummer dat microfoontje wegsloeg probeerde een van die roadies met mitella het microfoontje weer te fixen. Dat lukte hem kennelijk niet (hij kon slechts een arm gebruiken ) en toen moest er een andere roadie aan te pas komen.

Ook leuk was de, kennelijk verveelde, lichttechnicus die tijdens de show een potje Patience zat te spelen op z'n laptop.

Maar verder was het allemaal piekfijn in orde. Jammer alleen dat Waters niet wat meer recenter werk speelde. Ik hoef nummers als Money, Time en Shine on you crazy diamond eigenlijk niet meer te horen. Die zijn al zo uitgemolken door de beide Pink Floyd's... Ik zou wel eens willen dat Waters "Radio KAOS" live ging opvoeren. Als een soort musical ofzo.

What's the speed of Dark?
pi_4214239
't Was echt helemaal top!

We waren op tijd bij de Ahoy, uurtje of half zeven en toen stond er al een behoorlijke rij. Rond 7 uur gingen de deuren open en na niet al te lang stonden we in de Ahoy. Bij binnenkomst maar direct een t-shirt gescoord, tijd zat.

De arena was nog redelijk leeg toen we daar binnenkwamen, alleen recht voor het podium stond het al vol. De echte die-hards, kennelijk. Wij hadden ons opgesteld aan de linkerkant van het podium, redelijk vooraan, derde rij ofzo. Blijft een gaaf gezicht, zo'n hal langzaamaan helemaal vol zien stromen.

Net na achten bgeon de show. En wat voor een show! De setlist was mij bekend van de DVD en de CD, dus daar weinig verrassingen. Al snel bleek dat we iets te ver vooraan stonden, want de zang vloog over ons heen de zaal in, was niet echt hoorbaar. Jammer, maar we zijn toch blijven staan, aangezien ik het zelf ook mega-irri vind als er de hele tijd gelopen wordt onder een concert.

Veel oud Floyd materiaal in de eerste set, wat openers van The Wall, daarna via nummers als Pigs on the Wing, Shine on you crazy diamond en Wish you were here naar de break. Korte pauze van een kwartier, daarna terug met wat nummers van Dark Side Of The Moon. Wat mij betreft 1 van de beste, meest geinpireerde momenten van het concert! In de break hadden we een andere plek opgezocht, wat meer naar achteren en naar het midden en dat was de moeite waard geweest! Stukken beter geluid!

Daarna was het de beurt aan het solo-werk van dhr. Waters. Prachtig mooi, vooral The bravery of being out of range, geweldig!

Na 3 uur spelen kwam (op de encore na dan) DE afsluiter, Comfortably Numb. En o-o-o wat een kippenvel is dat toch ook. Jammer van die microfoon glitch, zoals Izlandman al aangaf.

Prachtig concert, kan niet anders zeggen. Erg de moeite waard geweest allemaal.

"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_4215394
* madcap heeft genoten gisteren

wat kan ik er nog meer van zeggen
op een paar kleine foutjes zoals hier boven al geschreven vond ik het een top concert
volgend jaar weer

Iedereen is uniek, behalve ik
pi_4216145
ik vond het erg tegen vallen. Vooral het geluid was best wel ruk. nu weet ik niet hoe het in de "arena" was maar ik zat in 2e ring (perfect zicht!) maar geluid kwam niet echt geweldig over zoals je van iedereen had gehoord die naar Floyd concert is geweest. Denk dat dit aan Ahoy ligt.
Heel shel was het vaak.
Buiten dat vond ik de gitaristen niet echt super, de intro van shine on you crazy diamand bijvoorbeeld vond ik echt nix! gilmour doet dat met zoveel gevoel en mooi clean geluid.
En tevens vond ik de zang ook niet zo denderend van die nieuwe gitarist/zanger..die vorige had mooiere stem.
Was erg leuk concert met als uitzonderingen Set the controls, dogs en shine on part 6-9. De verdere Floyd nummers klinken veeel en veeel minder dan de echte Floyd met Gilmour. Het licht vond ik ook amper wat toevoegen aan de muziek. Bijvoorbeeld met In The flesh of begin van Breathe moet gewoon het licht erin knallen vind ik. Ook geen rookmachines.

Conclusie: erg leuk concert en heb erg genoten, maar Waters kan beter even volwassen worden en zich toevoegen bij de rest van Pink Floyd

pi_4216169
trouwens die tshirts waren belachelijk duur 30 euro!!!
zo'n tourboekkie was zelf 14 euro...beetje nep
pi_4216186
quote:
Op donderdag 16 mei 2002 12:03 schreef Echoes het volgende:
Waters kan beter even volwassen worden en zich toevoegen bij de rest van Pink Floyd
Dream On....Dream On
Iedereen is uniek, behalve ik
  donderdag 16 mei 2002 @ 12:58:16 #86
15150 rebel_girl
rebels_meisje
pi_4216737
geweldig concert! ben samen met mijn ouders geweest.
geluid vond ik uitermate goed, alleen jammer dat ik elke keer achter bomen van gozers stond waardoor ik dus het hele concert op mn tenen heb gestaan.
die gozer die zo stoer over het podium rende, stond tijdens de toegift achter mij heel luidruchtig op te scheppen en daardoor dus het hele nummer voor mij verklote.
trouwens, de toegift, dat was zeker een nieuw nummer?

verder wat minder dat waters niet zoveel solowerk speelde, dat vind ik nou eenmaal NOG veel beter dan het pink floyd werk.
iig wel ontzettend onder de indruk van dit concert, ik ben letterlijk mn hele leven al fan van deze muziek en het is gewoon geweldig om dat eens live te kunnen zien.

alerta, alerta, alerta antifascista
pi_4217059
haha helaas ja, ik las ergens wel dattie Nick Mason tegen was gekomen op vakantie en ze gepraat en wat afgesproken hadden om te komen eten ofzo...begin is er
pi_4217267

Mooi concert. Ik zat aan de linkerkant 1e ring dus het zicht was goed. Het geluid echter stond gewoon te hard. Heeft niets met Ahoy zelf te maken, want bij andere concerten was het wel goed. Maar de drums stonden te hard (tijdens de solo op de drums achter het drumstel was de linkerdrum weer veel te zacht), keyboards waren soms iets te hard, de gitaar van de persoon die altijd achteraan stond was ook te schel en een akoestische gitaar ook. En ook tijdens de solopartijen van een van de achtergrondzangeressen (Katie Kissoon?). Maar verder een prima concert.

Shine On You Crazy Diamond was voor mij wel het hoogtepunt.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  donderdag 16 mei 2002 @ 13:45:20 #89
15150 rebel_girl
rebels_meisje
pi_4217502
wat mij trouwens ook wel opviel is dat er zo'n verschillend publiek op af kwam.
studenten en mensen van rond de vijftig, ouwe hippies, mensen met metal shirtjes aan, ik zag zelfs twee jongentjes van een jaar of 15 rondhobbelen daar.
alerta, alerta, alerta antifascista
pi_4217540
quote:
Op donderdag 16 mei 2002 13:45 schreef rebel_girl het volgende:
wat mij trouwens ook wel opviel is dat er zo'n verschillend publiek op af kwam.
studenten en mensen van rond de vijftig, ouwe hippies, mensen met metal shirtjes aan, ik zag zelfs twee jongentjes van een jaar of 15 rondhobbelen daar.
Dit viel mij ook al op bij de floydconcerten van 1994, 1987 en the wall in berlijn. Er komt echt vanalles op af. Ook deep purple een aantal jaren geleden, zelfde verhaal. Deze muziek is tijdloos en dat zie je dus ook aan het publiek.
I find it kinda funny, I find it kinda sad. The dreams in which I'm dying are the best I ever had
  donderdag 16 mei 2002 @ 13:58:19 #91
15150 rebel_girl
rebels_meisje
pi_4217703
he echoes, volgens mij ken ik jou....
heb je een foto van jezelf?
alerta, alerta, alerta antifascista
pi_4217937
eeehm....waarvan zou jij me kennen dan?

www.robiniscool.com staat geloof ik wel foto...onder jamsessie ben ik degene met zwart-witte gitaar
en jij>?!

pi_4217992
Nieuwe niedorp?! haha ik sta als het goed is zaterdag met Jukebox daar op de kermis als roadie te helpen

[Dit bericht is gewijzigd door Echoes op 16-05-2002 14:33]

  donderdag 16 mei 2002 @ 15:32:14 #94
15150 rebel_girl
rebels_meisje
pi_4218576
onee lama ik ken je toch niet
en het komende weekend onvlucht ik het dorp voor die klere kermis.
alerta, alerta, alerta antifascista
pi_4218690
of je wilt me niet kennen na het zien van me foto zeker haha
  vrijdag 17 mei 2002 @ 16:55:08 #96
16209 cowgod
Obey.....!
pi_4225778
quote:
Op donderdag 16 mei 2002 12:58 schreef rebel_girl het volgende:
geweldig concert! ben samen met mijn ouders geweest.
geluid vond ik uitermate goed, alleen jammer dat ik elke keer achter bomen van gozers stond waardoor ik dus het hele concert op mn tenen heb gestaan.
die gozer die zo stoer over het podium rende, stond tijdens de toegift achter mij heel luidruchtig op te scheppen en daardoor dus het hele nummer voor mij verklote.
trouwens, de toegift, dat was zeker een nieuw nummer?

verder wat minder dat waters niet zoveel solowerk speelde, dat vind ik nou eenmaal NOG veel beter dan het pink floyd werk.
iig wel ontzettend onder de indruk van dit concert, ik ben letterlijk mn hele leven al fan van deze muziek en het is gewoon geweldig om dat eens live te kunnen zien.


Zoog big time.
Ik ben in Antwerpen geweest, en vond het niks. Allemaal heel statisch. Alleen bij comf. numb was het echt vuurwerk. Het moet allemaal niet zo perfectionistisch, heb je 3 hele goede gitaristen bij je, laat je ze netjes spelen.

Zonde van m'n tijd en geld

If I seem superhuman, I have been misunderstood.......
  zaterdag 18 mei 2002 @ 17:57:47 #97
15150 rebel_girl
rebels_meisje
pi_4233398
quote:
Op donderdag 16 mei 2002 15:47 schreef Echoes het volgende:
of je wilt me niet kennen na het zien van me foto zeker haha
neehoor, dat was het niet.

iig veel "plezier" op de kermis in nieuwe niedorp....

alerta, alerta, alerta antifascista
pi_4235535
ik ben verder niet op de kermis, alleen helpen opbouwen, en maandag weer afbreken normaal doe ik het licht maar er is geen licht.

over het concert van Waters....het was gaaf, heel erg gaaf, en goed..maar het was zeker niet 'mindblowing'. Niet zo dat ik terug in de auto dacht van.." woow...dat was wel heel erg geweldig zeg" . Ik heb tijdens het concert weinig tot geen kippevel gehad...helaas...

pi_8591137
beetje late reactie misschien, maar als ik nu terug kijk op het rogerwaters concert vorig jaar moet ik toch bekennen dat waters solo nummers me toch het meest zijn bijgebleven. hij had minder floyd nummers moeten spelen en meer solo materiaal. ik vond ook dat het publiek boven verwachting positief reageerde op het solo materiaal. wat bewijst dat hij toch echt iets te melden heeft. dit in tegenstelling tot de laatste paar floyd platen. dat is me bijgebleven van vorig jaar en dat is meer dan ik me kan herinneren van de floyd shows zonder waters, en daar heb ik er heel wat van gezien.
pi_8592012
quote:
Op woensdag 19 februari 2003 19:57 schreef rheingold het volgende:
beetje late reactie misschien, maar als ik nu terug kijk op het rogerwaters concert vorig jaar moet ik toch bekennen dat waters solo nummers me toch het meest zijn bijgebleven. hij had minder floyd nummers moeten spelen en meer solo materiaal. ik vond ook dat het publiek boven verwachting positief reageerde op het solo materiaal. wat bewijst dat hij toch echt iets te melden heeft. dit in tegenstelling tot de laatste paar floyd platen. dat is me bijgebleven van vorig jaar en dat is meer dan ik me kan herinneren van de floyd shows zonder waters, en daar heb ik er heel wat van gezien.
The Division Bell is zonder Waters gemaakt, en toch vind ik hem echt goed. Maar ik moet toegeven dat Pink Floyd met Waters nog altijd beter is.
'Who needs Information, just give me confirmation'. RadioParadise | http://www.radioparadise.com/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')