FOK!forum / Culinesse à gogo / Kokosnoot openmaken
mel723vrijdag 13 mei 2005 @ 21:01
Ik heb een mooie kokosnoot gekocht bij de AH, maar hoe moet ik hem nou openkrijgen Liefst met gewoon keukengerei
Draaitafeltjevrijdag 13 mei 2005 @ 21:02
quote:
Om te beginnen moet je de kokosnoot kraken. Ik doe dat meestal door hem in een theedoek op een harde ondergrond te leggen en er een flinke dreun met een deegroller of hamer op te geven. Als hij eenmaal is gekraakt, kun je hem opentrekken (wel oppassen dat je geen melk morst!) en de harde buitenste laag weggooien. Het donkere vlies op de buitenkant van het vruchtvlees maakt mij niet uit, vooral niet als ik hem rasp, maar als jij het er per se af wilt halen, kun je daar het best een dunschiller voor gebruiken. Als je klaar bent met de kokosnoot kun je de paprika’s in vieren snijden, de steeltjes en zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in dunne reepjes snijden.
Eerste resultaat google
Succes, maar ik eet liever een bounty
Harry_Sackvrijdag 13 mei 2005 @ 21:05
effe naar de videotheek en dan Cast Away huren. Zo heb ik het gedaan althans
Dark_Killahvrijdag 13 mei 2005 @ 21:06
Met tom hanks?

Maare OT: Met een schroevendraaier gaatje in maken, sap eruit, anders gaat dat over de straat en dat zou zonde zijn. Dan met een hamer een klap erop geven, en drinken maar!
mel723vrijdag 13 mei 2005 @ 21:08
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 21:02 schreef Draaitafeltje het volgende:

[..]

Eerste resultaat google
Succes, maar ik eet liever een bounty
Damn, ik had notabene nog gegoogled, duidelijk niet goed genoeg...
Draaitafeltjevrijdag 13 mei 2005 @ 21:09
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 21:08 schreef mel723 het volgende:

[..]

Damn, ik had notabene nog gegoogled, duidelijk niet goed genoeg...
Op je topictitel nog wel
mel723vrijdag 13 mei 2005 @ 21:10
Ja ik ook maar ik heb er duidelijk dus behoorlijk overheen gekeken
Draaitafeltjevrijdag 13 mei 2005 @ 21:12
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 21:10 schreef mel723 het volgende:
Ja ik ook maar ik heb er duidelijk dus behoorlijk overheen gekeken
Enfin... issie al open??
baskabel4vrijdag 13 mei 2005 @ 21:13
van 12 hoog naar beneden gooien
mel723vrijdag 13 mei 2005 @ 21:21
Hijs open
qwerty_xvrijdag 13 mei 2005 @ 21:37
hiero doen we het dagelijks zo:

_Flash_vrijdag 13 mei 2005 @ 21:37
Ik gooi hem altijd buiten omhoog. Metertje of 2 a 3, dan gaat hij kapot maar niet in teveel scherven.

Wel snel naar binnen stappen en de deur dicht doen of hem een stuk van je af gooien anders zit je onder de klappermelk.
(Of als je van die meld houdt er van te voren twee gaatjes er in boren en het spul in een glaasje laten lekken. Dan wel eerst openen voordat je het opdrinkt, de kleine kans op een inwendige schimmel is altijd aanwezig. En daar kan je een nare voedselvergiftiging van krijgen.)
Gelukvrijdag 13 mei 2005 @ 22:06
Het kokosmelk kan je eerst weg laten lopen door met een boor of een spijker gaatjes te maken in de drie zachte plekken op de kopse kant van de noot.
Daarna kan je met een zaag of hamer of allebei de boel forceren..
Best leuk om te doen..
alsemvrijdag 13 mei 2005 @ 22:15
idd, gat erin boren, melk eruit lurken, en kapotmeppen
bouncingvrijdag 13 mei 2005 @ 22:26
ik gebruik gewoon een notenkraker
PeRivrijdag 13 mei 2005 @ 22:28
Wij hebben een hakbijltje in de lade liggen.
Martijn_77zondag 15 mei 2005 @ 11:31
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 22:06 schreef Geluk het volgende:
Het kokosmelk kan je eerst weg laten lopen door met een boor of een spijker gaatjes te maken in de drie zachte plekken op de kopse kant van de noot.
Daarna kan je met een zaag of hamer of allebei de boel forceren..
Best leuk om te doen..
Zou het niet met een zaag doen. Ivm het zaagsel
BBQ-kipmaandag 16 mei 2005 @ 01:34
quote:
Op zondag 15 mei 2005 11:31 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zou het niet met een zaag doen. Ivm het zaagsel
Gewoon flinke klappen op geven met een hamer, gaat prima
En je kunt nog lekker je aggressie kwijt ook
430ndinsdag 17 mei 2005 @ 09:57
Ik zag afgelopen zaterdag die Delia Smith van BBC laten zien hoe je dat het makkelijkst doet;

Gaatje boren om het vocht eruit te laten lopen,
Kokosnoot in een plastic tas,
Even een mep met een stevige hamer

en klaar.
fok.bichdinsdag 17 mei 2005 @ 16:15
Ik doe het ook altijd met een hamer

En als ie dan open is lekker de kokos eruit leppelen en zo opeten JAMMIE
bloempjuhdinsdag 17 mei 2005 @ 19:05
Mijn kokosnoot-tip: Pak een hamer en een schone kruiskopschroevendraaier (of priem). Zet de schroevendraaier op een van de 'ogen' van de kokosnoot en geef er een paar flinke meppen op met de hamer. Als er twee gaten in je kokosnoot zitten laat je het sap weglopen (in een glas). Daarna leg je de kokosnoot weer neer en mep je 'm in kleine stukken.

Ik heb er nu alweer spijt van dat ik geen kokosnoot mee heb genomen uit de supermarkt
Jarkievrijdag 27 mei 2005 @ 14:06
Fok is toch echt geweldig,
zit je een keer niet te fokken en krijg je een kokosnoot van Samsung toegesturd.
Zoek je even om te weten hoe je zo'n ding openmaakt en dan kom je gelijk weer op fok terecht