abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 3 mei 2005 @ 16:21:34 #51
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_26700191
niet zozeer een eigen klusblunder

kijk even op deze foto:

wat klopt er niet op die foto?

de trapleuning staat verkeerd
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_26700296
Is dat een fok-schermpje onderaan links?

Tevens TVP, en ik heb op dit moment nog geen leuk klusblunder te vertellen, maar dat komt vast nog wel!
  dinsdag 3 mei 2005 @ 16:26:27 #53
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_26700355
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:24 schreef iamredleader het volgende:
Is dat een fok-schermpje onderaan links?

Tevens TVP, en ik heb op dit moment nog geen leuk klusblunder te vertellen, maar dat komt vast nog wel!
yep ! ik zat net op het forum toen ik die ingeving kreeg: laat ik eens een blunder zien die niet door mezelf is gemaakt.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_26700412
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 15:27 schreef Conflict het volgende:
Ik heb een tijd bij een groothandel in bouwmaterialen gewerkt. Ik deed zand en grind, stenen en dakpannen.

Voor het zand en grind hadden we een shovel, zo een:

[afbeelding]

Een afgestreken bak is precies een kuub zand. Mensen kwamen met hun aanhangertje voorrijden en vroegen dan een kuub zand. Dat weegt ongeveer 1600 kilo. Telkens weer vertelde ik de mensen dat zo'n simpel aanhangertje geen kuub zand kon dragen maar ja, ze wilden nooit luisteren. Dus ik stapte op die loader, schepte een flinke kuub zand, gooide het heel langzaam in het wagentje....

Ik heb zoveel door de assen gezakte aanhangertjes gezien, fantastisch! of de banden waren zo slap dat ze niet konden rijden of hun auto kon het niet trekken. Heel leuk altijd en ze mochten het zelf met een schep tot een acceptabel niveua terugbrengen en moesten gewoon een keertje extra rijden

Of er waren mensen die zo een pallet stenen in hun bestelbusje lieten schuiven (1200 kilo) .

Te gek voor woorden hoe mensen gingen rijden met veel te grote ladingen, drie kuub tempex op het dak van een opel kadet kwam ook geregeld voor.
Doet me denken aan die eigenwijze mensen die wel vertrouwen hebben in die flutaanhangers van ze als ik daar met de heftruck een betonbarbecue in moet schuiven: "dat geet wa good, skuuf 'm d'r maar in". En dan zie je die aanhanger gevaarlijk laag worden...
  † In Memoriam † dinsdag 3 mei 2005 @ 16:28:37 #55
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_26700442
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 14:03 schreef Tinkerbell het volgende:

[..]

Ik dacht al 'wanneer komt ze'

Doe je verhaal eens hier
dat houden we privé
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
How fragile we are
  dinsdag 3 mei 2005 @ 16:28:45 #56
59607 Partyman
Heerlijk Helder Heineken
pi_26700446
quote:
Op maandag 2 mei 2005 11:45 schreef TimberWolf het volgende:


Tip van Flip: Tijdschakelaar schakelen de 0 draad, niet de stroomvoerende draad. Ergo: Bij tijdschakelaar uit staat er nog steeds stroom op het circuit.
Not true ... als jij hem GOED monteerd schakeld hij de fase draad .... iemand die er geen verstand van heeft heeft hem er dus aangeknooid

btw las ook dat je de MV box ( Mechanische Ventilatie ) zo wou veranderen dat ie ook uit kan ... dit nooit doen .. MV hoort standaart op stand 1 te staan zodat er een luchtstroom is in je huis voor een goede ventilatie... mooi laten wezen dus ( is over nagedacht )

[ Bericht 18% gewijzigd door Partyman op 03-05-2005 16:34:42 ]
pi_26700702
mn vader klust altijd in huis en echt handig is ie niet. Bij de aanleg van het bad de boor gewoon in de muur zetten en pas later door hebben dat je door de gasleiding hebt geboord. Mn moeder kwam boven en rook gas. mn vader was nog lekker aan het boren. Erg veel geluk gehad dat er geen vonkje is ontstaan.

Mn vader die zelf kamers maakte en een blok door moest zagen. Zette zijn voet op het blok, begint te zagen, zo zijn voet in.

en nog wat dingen...
pi_26701258
Dus....

Ik heb samen met mijn wat handiger Pa mijn nieuwe keuken ingebouwd. Dat is namelijk leuk en gezellig... ehaem.
We hadden dus alle kastjes inelkaargezet en zouden de bovenste kastjes tegen de muur aan schroeven.
Eerst meten dan boren... Dus eerst gemeten waar alle gaten moeten komen en toen de gaten geboord. Alle kastjes tegen de muur gemaakt en tevreden naar het resultaat gekeken.
plink plink.... Die kastjes aan de zijkant van de afziugkap waren toch niet wit? %$@## de sierplaten vergeten mee te nemen in de berekening .. Maar nu zitten er dus al wel gaten een centimeter naast waar de goede gaten moeten komen &**()@.. Dus eerst het kastje verbouwen zodathij een ander ophaning krijgt. Lastig maar je ziet er nu niets meer van.

Na al een hele ochtend gespendeerd te hebben om de achterwand van de onderpatrij waterpas te maken.( We probeerden die plank er muurvast in te draaien waardoor hij uiteraard aan het andere eind krom trok door de spanning.) Veel plezier en gezelligheid later de onmderkastjes erin gezet.
Om van het resutaat te genieten gaat mijn pa op de voorrand van het ovenkastje zitten. KRAAAAKKKKKKK. KAPOT.. Kastje eruit. nieuw kasje kopen en erin draaien. Bijna klaar.

Het aanrechtblad Die bestel je precies op maat. En wat denk je... Het klopte. Het klopte zelfs zo goed dat we moeite hadden het blad te leggen.. Daar mocht dus een stuje af. No prop. hadden we zaagtafel voor.
Nu nog ff de gootsteen erin zagen en dan de twee bladen in 90 graden verlijmen.
Mooi vierkantje gezaagd gootsteen erin en passen maar. Ik trek hem over de hoek. Mijn pa trekt hem weer terug in zijn hoek.. . NEEEEEeeeee. het moesten geronde hoeken zijn.... niet rechte hoeken. Gelukkig paste het toch nog zo dat er maar in 1 hoek 1 mm gat zichtbaar was. Pheww. aanrecht bladen zijn DUUuuurr.

Nu alleen nog ff lijmen. ff lijm lezen. : Moet in 1 keer gelijmd, in 1 keer goed. zie de bui hier al hangen. Het blad bestaat uit twee delen die in een L vorm verlijmt moetten worden. Lijm er in en de klem aandraaien.. IS DE HOEK VAN DE KEUEKNEN NIET 90 precies..... %^&*^%&^ . Na nog meer gezellige covo's tussen pa en mij het toch weer losgemaakt en nog eens geprobeerd. En wat denk je met wat schuiven wilde het wel passen in de hoek. Het blad seekt rechts bij de uitende dan niet net zoveel over als links maar ach.

Uiteindelijk ziet het er toch allemaal heel goed uit en ben ik apetrots dat ik hem zelf meegeholpen heb te zetten. Dank Pa

Foto's:
voor:


na:




nog ff wachten kennelijk voor de fofo's online komen

[ Bericht 3% gewijzigd door VitruvianMan op 03-05-2005 17:48:18 (foto) ]
As a well-spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death.
pi_26702389
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:53 schreef VitruvianMan het volgende:
KNIP
Hell! Daar waren klappen gevallen
Maar mooi dat het uiteindelijk netjes is geworden.
  dinsdag 3 mei 2005 @ 17:44:15 #60
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_26702861
De grootste blunder was hier vorig jaar toch wel dat we eraan begonnen zijn, denk ik.

Begonnen op goede vrijdag en een weekend uitgetrokken voor sloopwerk. Een schrootjesplafond moest eruit, een schrootjesmuur weg. Het behang dat op de muur achter de schrootjes zat moest eraf. Het tapijt moest de kamer uit. Alles moest gewoon kaal. De stucadoor zou dan het stucwerk in de week erna komen repareren.

Na anderhalve dag was al het slopen wel gedaan. Inclusief oude meubelen, alles lag netjes op een hoop in de tuin. Behalve dat klotetapijt, dat over de complete oppervlakte gelijmd was. Nou ja, na veel blaren, vloeken en geweld was dat er ook uit.

Toen kwam de stucadoor even kijken. Hij wilde weten hoeveel tijd hij nodig zou hebben, misschien kon hij eerder beginnen omdat we zo snel gesloopt hadden. Na 3 keer met een plamuurmes tegen de muren en het plafond tikken was het duidelijk, alles moest eraf en opnieuw gedaan worden.

3 Dagen gewonnen door snel te slopen. 4 Dagen extra nodig gehad om het stucwerk van de muren te slaan, en vooral het plafond werkte niet mee. Tussendoor kwam er nog wel eens wat beton mee, vooral op de plaats waar voorheen de schoorsteen naar beneden liep.

En dan nog de extra tijd die nodig was om het allemaal opnieuw te laten stucen. En voorstrijken. En drogen. De positieve instelling die we na 1 dag slopen hadden, die was opeens als sneeuw voor de zon verdwenen.

In plaats van 3 weken, zijn we zeker 5 weken bezig geweest. 5 Weken zonder woonkamer is niet leuk. Maar gelukkig, het resultaat mag er dan ook wel zijn, we hebben inmiddels alweer een jaar een prachtige woonkamer.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_26706240
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 17:44 schreef Angel_of_Dth het volgende:
schaamteloze knip
Foto's
As a well-spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death.
  dinsdag 3 mei 2005 @ 20:05:06 #62
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_26706548
Mijn grootste blunder tot op heden was dat ik wat gaatjes wilde boren in de natte ruimte.
Dit had tot gevolg dat er opeens water rondspoot terwijl ik dat niet verwachtte.
Dat was dus een zeer onaangename verrassing.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 3 mei 2005 @ 21:21:31 #63
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_26708746
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 19:53 schreef VitruvianMan het volgende:

[..]

Foto's
Foto's? Ik dacht dat mijn beschrijving wel vrij duidelijk was.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
  dinsdag 3 mei 2005 @ 21:26:14 #64
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_26708906
Het trappenhuis latexen en je emmer een treedje lager laten staan..... en dan argeloos een stapje omlaag doen om 't effect te bekijken.... de muur was schitterend wit. De vloerbedekking was bruin/wit gevlekt
Het overkwam mijn schoonvader toen hij kwam helpen vóór wij in ons nieuwe huis trokken, de arme man heeft peentjes gezweten want zo'n geintje hoeft hij mijn schoonmoeder niet te flikken
Gelukkig kon ik er wel om lachen
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_26713070
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:53 schreef VitruvianMan het volgende:
Dus....

Ik heb samen met mijn wat handiger Pa mijn nieuwe keuken ingebouwd. Dat is namelijk leuk en gezellig... ehaem.
...en mijn pa maar mokken dat-ie niet mag meehelpen. Pa, da's voor je eigah bestwil
pi_26715148
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:28 schreef Partyman het volgende:
Not true ... als jij hem GOED monteerd schakeld hij de fase draad .... iemand die er geen verstand van heeft heeft hem er dus aangeknooid
Aan een Gamma tijdschakelklok, rechtstreeks uit die heerlijke blisterverpakking valt niet geweldig veel te monteren. Tenzij 'monteren' vertaald kan worden naar 'in het stopcontact steken' Als het aan mij ligt zou het systeem beide draden schakelen, maarja.

Het had kunnen zijn overigens. De bewuste klok woont in een huis waar iemand heeft gewoond die zijn electra bedraadde met alles wat hij over had. Nog nooit zo veel zwarte draad gezien.
quote:
btw las ook dat je de MV box ( Mechanische Ventilatie ) zo wou veranderen dat ie ook uit kan ... dit nooit doen .. MV hoort standaart op stand 1 te staan zodat er een luchtstroom is in je huis voor een goede ventilatie... mooi laten wezen dus ( is over nagedacht )
Ik ben me compleet bewust van het doel van de ventilatie. Desalniettemin is het van tijd tot tijd prettig om het kreng uit te kunnen zetten. In de zomer ventileer ik me namelijk al driemaal mottig met open ramen en deuren, en staat het kreng dus voor Jan met de pet lucht rond te pompen. En ja, ik kan naar de doos lopen en de stekker uithalen, maar ik ben lui

Heb dat project overigens laten vallen omdat ik niet binnen 2 seconden snapte hoe de schakelaar werkte, en ik sterk het vermoeden kreeg dat het een fase-schakelaar was. En niet snappen is in mijn boekje: niet doen.
pi_26715421
Voor alle mensen met familie die in leidingen boort: Er bestaan leuke apparaatjes die leidingen in muren opsporen. Lijkt me eventueel een kado-tip?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26715508
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 00:33 schreef krakkemieke het volgende:
Voor alle mensen met familie die in leidingen boort: Er bestaan leuke apparaatjes die leidingen in muren opsporen. Lijkt me eventueel een kado-tip?
Zo boorde m'n ma eens door de muur om vervolgens aan mijn kant van de muur er weer uit te komen en m'n kabel-internet verbinding door te boren
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_26715653
Tis al bijna moederdag Kluup
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 4 mei 2005 @ 10:15:24 #70
117567 desaparacido
nu inclusief spelfout!
pi_26719933
Ik had in mijn studio een half weggesloopte muur, en mijn ex en zijn handige zwager zouden wel even kijken of de rest ook weg kon. Bleek er een afgesloten gasleiding in te zitten, nou ja, gaskraan dicht en snijden maar.

Het begon toen leidingwater te regenen

Bleek dat de een of andere mongool een gas-afsluitertje op een waterleiding gezet had, vandaar dat we dachten dat het gas was.

Het ergste van alles was, we wisten toen nog niet waar de waterkraan van mijn studio in het gebouw zat! Uiteindelijk toch het ketelhok kunnen vinden waar de waterkraan was en we het water af konden sluiten. Ik heb een paar dagen lang mogen genieten van een luxe binnenzwembad

Maar geluk bij klusongeluk, het laminaat was nog niet gelegd en er was nog niet geverfd, alleen gesloopt
As your attorney I advise you to rent a very fast car with no top.
  woensdag 4 mei 2005 @ 11:11:52 #71
108504 Shreever
Tintinnabulation!
pi_26721272
quote:
Op maandag 2 mei 2005 09:08 schreef Dark_Killah het volgende:
Doorsnee blunder: (mijn pa) Met een boor zomaar ergens de muur in boren en dan de dichtbijzijnde electriciteits kabel raken. Dag stoppen .
Dat heb ik ook een keer gedaan..
wie gaat er dan ook vlak boven een stopcontact een gaatje boren
Excuse me... have you seen my sanity...I think I lost it.
pi_26733273
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 00:33 schreef krakkemieke het volgende:
Voor alle mensen met familie die in leidingen boort: Er bestaan leuke apparaatjes die leidingen in muren opsporen. Lijkt me eventueel een kado-tip?
Wijsneus: de meeste van die apparaatjes werken op z'n best 'matig'. Plus dat er ook situaties zijn waarbij die apparaatjes sowieso niet werken. Probeer zo'n ding maar eens uit op een plafond van gewapend beton, waar ook nog 'ergens' een electriciteitsleiding loopt.
  woensdag 4 mei 2005 @ 18:57:48 #73
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_26733842
Ik heb ook nog eens een flink groot en zwaar kozijn moeten schilderen (voordat het huis gebouwd werd waar het voor bestemd was). Omdat makkelijk te maken, hadden we het op 2 flinke stalen dingen gelegd, want op de grond schilderen is ook niks.

We waren zo slim om ook tussen die twee dingen een flinke plank te leggen, met in het midden de 20 liter verf erop. Handig, alles lekker dicht bij. Tot we het kozijn eraf wilden tillen, zonder eerst die verf weg te halen. Gevolg, zeker 15 liter verf over de grond. Die stalen dingen stonden niet zo stabiel, eigenlijk, maar dat merk je niet als er een kozijn op ligt.

Gelukkig stonden we in een loods, daar kan dat niet zoveel kwaad
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
  woensdag 4 mei 2005 @ 20:26:56 #74
59607 Partyman
Heerlijk Helder Heineken
pi_26735557
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 00:22 schreef TimberWolf het volgende:

[..]

Aan een Gamma tijdschakelklok, rechtstreeks uit die heerlijke blisterverpakking valt niet geweldig veel te monteren. Tenzij 'monteren' vertaald kan worden naar 'in het stopcontact steken' Als het aan mij ligt zou het systeem beide draden schakelen, maarja.

Het had kunnen zijn overigens. De bewuste klok woont in een huis waar iemand heeft gewoond die zijn electra bedraadde met alles wat hij over had. Nog nooit zo veel zwarte draad gezien.
[..]

Ik ben me compleet bewust van het doel van de ventilatie. Desalniettemin is het van tijd tot tijd prettig om het kreng uit te kunnen zetten. In de zomer ventileer ik me namelijk al driemaal mottig met open ramen en deuren, en staat het kreng dus voor Jan met de pet lucht rond te pompen. En ja, ik kan naar de doos lopen en de stekker uithalen, maar ik ben lui

Heb dat project overigens laten vallen omdat ik niet binnen 2 seconden snapte hoe de schakelaar werkte, en ik sterk het vermoeden kreeg dat het een fase-schakelaar was. En niet snappen is in mijn boekje: niet doen.
oohh...zo'n gamma ding... oke ... dacht dat je een tijdklokje met en vaste aansluiting bedoelde

De mv box krijgt een vaste voeding waardoor hij altijd loopt ...als je hem schakelt gaat hij sneller lopen ... uitzetten met de schakelaar wil dus ook niet
  † In Memoriam † woensdag 4 mei 2005 @ 23:13:02 #75
25682 2cv
Niet subtiel
pi_26741529
TVP
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')