abonnement Unibet Coolblue
pi_23310333
Geen idee of dit al eens langs is gekomen: wat zijn zo de typische (of de ergste) blunders die je hebt gemaakt tijdens klussen in&om 't huis?

Om alvast een aftrap geven: een gat boren in de vloer van je zolder, en direct de enige electriciteitsleiding raken die daar te vinden is

(vloer was van gewapend beton, en dan kan ook zo'n leidingdetector je niet helpen..)
pi_23310457
ik had ooit eens het geweldige id om mijn groter boxen op mijn tv aan te sluiten

dus ik dacht, nou ik knip gewoon dat zwarte draadje door en dan komt het wel goed, MAAR ik knip dus de stroomkabel door

*POEF* alle lichten uit in huis

en dit alles op blote voeten
*BAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAM*
  zondag 14 november 2004 @ 17:45:16 #3
11729 killerkef
Veni, Vidi, Prutsum Erat
pi_23310600
mn zus heeft ooit eens in de gasleiding geboord... dat is pas scary.. t liep gelukkig goed af (behalve dan de rekening van 250 euro)
pi_23310602
Hmmm, ik heb er wel een aantal. Ik ben met een nogal groot project bezig, en daar heb ik meerdere blunders:

- Steiger geregeld, windveer en boeideel vervangen, schilderen, steiger terugbrengen, je werk bewonderen en zien dat je vanaf de nok 1,5 meter vergeten bent te schilderen ....
- Op de gatenboor/frees aftekenen hoe diep je moet boren, verkeerd aftekenen en dwars door je vers gestucte muurtje heen boren ....
- Al een jaar heb ik een gat op de eerste verdieping tussen 2 kamers, al een jaar zeg ik tegen iedereen, pas op, val er niet in. Wat gebeurt er 2 weken geleden? Ik val er vol in. Gelukkig niets gebroken alleen flink gekeusd en behoorlijk blauw. Meteen 18mm multiplex er tijdelijk opgeschroefd.
pi_23310625
een vriend van mij was aan het klussen in het huis van een andere vriend, er moesten tegeltjes van een muurtje in de badkamer afgebeiteld worden.
Daar had hij zo'n elektrsch apparaat voor. Op een gegeven moment hoort de eigenaar van het huis een welgemeend OEPS uit de badkamer komen... De hulpvaardige vriend had ontdekt dat de muur een beetje begon te wankelen... Het bleek dat er een paar stenen los zaten van de muur waardoor er een flink gat onstond naar de luchtkoker van de flat. Ze hebben het maar weer dicht gemetseld.
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
  zondag 14 november 2004 @ 17:46:37 #6
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_23310645
ik klus nooit in huis. Dan weet ik zeker dat het goed gaat.
Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
  zondag 14 november 2004 @ 17:52:51 #7
47400 De-Boswachter
Spritz mich im mund....
pi_23310812
Een plafondventilator ophangen in de woonkamer, en dan NET door een rioolafvoer boren die in het betonnen dek zit. Lekker was dat.
In het bos daar zijn de ..........
  zondag 14 november 2004 @ 17:55:08 #8
101860 Tique
strictly seated concert
pi_23310890
Was een tijdje terug, ik vrolijk aan het behangen, stopcontact opengeschroeft.
Tegen iedereen zeggen pas op voor het stopcontact.
Ik even uitrusten, even tegen de muur leunen tegen...jazeker, het stopcontact
- Fulltime FreeRunner - jij wilt die steen in de muur niet zijn
|
Laat 11 september uw sporttas staan !
Fun Lovin' Terrorist / Toeps addict
pi_23311510
-muurtje opmeten, gaten boren om een sleuf aan te leggen (sleuvenfrezen maken veel te veel stof, met een hamerboor/beitel en heel veel 20mm gaten ben je ook klaar), en na een twintigtal gaten opeens doorschieten met je boor. Nadat je van je verbazing bekomen bent zie je dat het muurtje de helft dunner is dan je dacht (d'r zat een hoek naar binnen in die ik vergeten was mee te nemen ).

-waterleiding aanleggen, alle solderingen checken, om er daarna achter te komen dat de ene hele moeilijk bereikbare soldering toch niet helemaal goed gelukt was
Helemaal genant omdat ik 3 hoog woon, en de hoofdkraan in de kelder zit. Erg pijnlijk om in de kelder te zien dat de waterflowmeter maar niet stil wil blijven staan, om dan in no-time naar boven te rennen en daar te zien dat het inderdaad je knutselwerk is wat fijn water staat te sproeien ipv een openstaande kraan.
pi_26658372
Welk klusblunders hebben jullie allemaal meegemaakt? Karpoorts die instorten, muurtjes die instorten, noem ze!!!!!!!!
pi_26658467
Hm, mijn belangrijkste klusblunder dan meteen maar even. Ik wilde een klusburo. Gewoon een rechthoekig ding, maar wel zo groot mogelijk. Ingemeten in de kamer, zo strak mogelijk tegen de muur. Blad van 2.50 bij 1 meter, 22 mm MDF. Alles prachtig op maat gezaagd, uitsparingen voor de poten voor het onderblad gemaakt, helemaal geweldig.

Tot ik het blad op de poten wilde leggen, of liever, erover. Van muur tot muur inmeten is natuurlijk prima, maar ruimte om het blad over de poten te schuiven heb je dan niet. Net zoals je geen ruimte hebt om het blad van lengte in breedterichting te draaien... Dus: Gigantisch zwaar blad optillen, draaien, en OVER de 70 centimeter hoge poten heentillen... Gelukkig met hulp van een maatje, maar toch...

erger: ontdekken dat je de poot rechtsachter, waar je dus niet meer bij kan, 5 centimeter te lang hebt gemaakt
  maandag 2 mei 2005 @ 09:08:24 #12
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_26658484
De echte Klusmod ként natuurlijk geen blunders.

Maar leest hier graag mee!
***
pi_26658492
Doorsnee blunder: (mijn pa) Met een boor zomaar ergens de muur in boren en dan de dichtbijzijnde electriciteits kabel raken. Dag stoppen .
  Official ESF Kreviewer maandag 2 mei 2005 @ 09:10:03 #14
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_26658511
Gisteren audio in de auto gebouwd. Alles klaar, alles werken, behalve de versterkers. geen sap. Alles checken. Nix vinden. Bleek m'n kameraad em na een half uur zoeken op de min ipv de plus te hebben gezet 'omdat er nog zo mooi een aansluiting op vrij was'.
Verder maak ik nooit blunders.
pi_26660033
Mooie vensterbanktafel gemaakt van een timmerpaneel wat eerst een week heeft staan acclimatiseren, trekt het ding alsnog zo krom als een hoepel is daar nog wat aan te doen?
Verder: plinten zagen in een kamer met veel hoeken, heeeel goed kijken welke kant om die moet, en het dan toch voor elkaar krijgen ze verkeerdom te zagen. En dat drie keer achter elkaar.
En: vloer schuren met zo'n megalomaan apparaat, gaat prima, en dan even wachten omdat er een spinnetje oversteekt. En niet de schuurrol van de vloer halen natuurlijk.
En ook: gat zagen voor afzuigkap in onderplank keukenkastje, boos worden op vriend die acht keer vraagt of ik hem wel op de goeie plek maak, en er bij het in elkaar zetten van het kastje achterkomen dat ie aan de verkeerde kant zit. Wij kunnen als we zouden willen onze afzuigkap achterstevoren zetten. Handig he?
En schoonpa zou zijn vliering in de schuur even opkrikken met een paar dommekrachten zodat hij er een caravanstalling onder kon maken. Twee uur later /had/ hij uberhaupt geen vliering meer.
pi_26660086
Denken dat je wel ff een stopkontakt kan fixen en niet de stroom eraf halen.

  maandag 2 mei 2005 @ 10:41:16 #17
62210 Double-U
Yeah I'm a girl
pi_26660205
Na het leggen van de nieuwe badkamervloer bleek de volgende ochtend dat er een verkeerd pak tegels tussen zat ... nu is het een mozaïek vloer.
Nee hoor, mijn hond bijt niet .... hij knuffelt je dood!
pi_26660471
Ik heb een huis gekocht. Blunders zat Zelf incl foto's

Blunder 1 : Zo'n mooi testdingetje gekocht van Flexa voor verf op de muur. Met een leuk kwastje zodat je een stukje kan verven. Alleen jammer dat de bovenkant openscheurde aan de kant van mijn vriendin. En dan krijg je dit, een Flexa cum-shot.



Blunder 2:
De goede kleur + kleurenstaal aan de stucadoor gegeven, die een dag aan het werk geweest om de komplete huiskamer te spagtelputzen. Zie hier het resultaat:



Alleen jammer dat het niet de goede kleur was en dat die lul het dus nog een keer mocht verven. Gelukkig ziet het er nu wel mooi uit.



Blunder 3:

Netjes de verwarming schoongemaakt.

Voor:



Daarna een beetje opgeschuurd en melkwit geverfd. Heel netjes en mooi zag hij er weer uit. 3 dagen erna werd het parket geleverd en hadden we het netjes in de huiskamer gezet. Toen naar huis om te eten en we komen terug. Tot onze schrik stond de huiskamer vol met water (+/- 2mm hoog) maar toch Precies ook bij de parket vloer. Gelukkig zat alles nog verpakt in plastic dus daar hadden we geen schade aan. Toen we naar de verwarming keken zat er een hele grote bol op die gevult was met water. De verwarming had dus aan de binnenkant van de verflaag een scheurtje gekregen de verf + water was gaan opbollen en via een klein gaatje aan de onderkant van deze watterbubbel lekte er dus vies water uit de verwarming in de husikamer



Hier zit je dus mijn verf. De originele verf en het staal van de verwarming zelf. Daar is dus de lek ontstaan en via dat vieze stroompje aan de onderkant op de grond gelekt. Bij deze foto heb ik het verf dat bol stond weggehaald om te kijken waar hij kapot was gegaan.

Nu hebben we nog wel wat blunders gemaakt, maar dat zijn meer de kleine dingetjes.
Mark Meisner Motografie! MarkMeisner.com
  maandag 2 mei 2005 @ 11:35:53 #19
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_26661656
Een "live" electriciteitsdraad doorknippen met een schaar geeft ook een spectaculair effect.
Flits, knal, stop eruit en een met koper beklede hap uit de schaar....
gelukkig was het een schaar met rubber handvat
I follow you......but not on Twitter
pi_26661747
quote:
Op maandag 2 mei 2005 11:35 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Een "live" electriciteitsdraad doorknippen met een schaar geeft ook een spectaculair effect.
Flits, knal, stop eruit en een met koper beklede hap uit de schaar....
gelukkig was het een schaar met rubber handvat
Nu je het zegt Mijn vader heeft dat in zijn jonge jaren een keer gedaan en werd toen vreselijk uitgelachen door zijn vader. Paar maanden later kwam opa hem een schaar laten zien: met een halve maantje er uit.
Ik heb dat verhaal honderden keren aan moeten horen bij wijze van 'knip niet in snoeren' les, maar toch kon ik een paar maanden geleden mijn vader ook een schaar met een hapje eruit laten zien
  maandag 2 mei 2005 @ 11:42:43 #21
46329 miss_c
It's lonely at the top
pi_26661836
Ik heb alleen maar blunders met mezelf. Bult op mijn kop, halve duim eraf, van de trap afvallen. Ben net 2 dagen bezig met verhuizen, maar vind het nu al niet leuk meer.....
Was ik maar rijk en niet zo knap.....
pi_26661921
Dat kan ik ook Net een nieuwe draadschaar gekocht, geisoleerd tot 1000v. Prachtig ding, nog helemaal nieuw en scherp. Besloten om deze mee te nemen om bij maatje de tuinverlichting uit te breiden. Er lag namelijk nog een lus waar een lamp tussen moest.

Ik vraag maatje of hij het stroomloos wil maken. 'Mag ik gewoon de tijdschakelaar op UIT zetten?'. Tuurlijk joh, geen probleem. <knip> <VONK>. Draadschaar, paar uur oud, voorzien van een serieus gat, en ik lasogen van de vonk.

Tip van Flip: Tijdschakelaar schakelen de 0 draad, niet de stroomvoerende draad. Ergo: Bij tijdschakelaar uit staat er nog steeds stroom op het circuit.
  maandag 2 mei 2005 @ 21:47:50 #23
23152 Lucille
Smartass
pi_26678649
Het briljante idee om alle draden onder het laminaat te leggen. Ging perfect en toen al het laminaat lag kwam ik er achter dat er 1 draadje niet gelegd was. Kon ik de halve vloer weer opengooien (het was een draad die van de huiskamer via de hal naar de werkkamer ging.

Maar het ligt er nu wel allemaal en ben er heel blij mee.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_26678805
Mijn plee liep niet goed leeg. Bleek iets met ontluchting en een sceptictank. Ik laat iemand komen, hij sloopt de vloer eruit, legt wat buizen, nieuwe vloer erin, pot erop... 1000 eurie!

Maar goed, twee weken later zat alles verstopt, blijkt dat die kerel me van het riool afgesloten had. Ik ben zelf maar wat gaan graven in de tuin, zaag een pijp door en zie zo 2 weken pies, poep en afvaolwater mijn tuin in lopen

Best cool om dan te gaan vegen
  maandag 2 mei 2005 @ 21:54:04 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26678843
Op een boor die tijdens het boren vast slaat en afbreekt in het plafond na heb ik weinig geblunderd.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26678869
quote:
Op maandag 2 mei 2005 21:52 schreef Conflict het volgende:


Maar goed, twee weken later zat alles verstopt, blijkt dat die kerel me van het riool afgesloten had. Ik ben zelf maar wat gaan graven in de tuin, zaag een pijp door en zie zo 2 weken pies, poep en afvaolwater mijn tuin in lopen
Gatver
  maandag 2 mei 2005 @ 22:01:27 #27
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_26679057
quote:
Op maandag 2 mei 2005 10:36 schreef Tinkerbell het volgende:
Denken dat je wel ff een stopkontakt kan fixen en niet de stroom eraf halen.

Of denken dat je de stroom er afgehaald hebt, maar de verkeerde automaat genomen.
En dan niet even controleren...

En het was er uiteraard net eentje die niet op de aardlek zat... (kapsel, na afloop)
  maandag 2 mei 2005 @ 22:06:13 #28
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_26679190
quote:
Op maandag 2 mei 2005 11:45 schreef TimberWolf het volgende:
Tip van Flip: Tijdschakelaar schakelen de 0 draad, niet de stroomvoerende draad. Ergo: Bij tijdschakelaar uit staat er nog steeds stroom op het circuit.
Isniegoe! Schakelen altijd op de fasedraad!! Alleen, bij een stekker-tijdschakelaar heb je niet altijd garantie dat je inderdaad in de fase zit.

Mijn zolder en mijn schuur waren overigens zeer consequent geschakeld in de nul... Kwam er een bruine en een zwarte draad tevoorschijn bij de lampen. In een heldere opleving besloot ik nog even te meten of de spanning er wel af was...

Inmiddels is alles opnieuw bedraad met de juiste kleuren en op de juiste manier geschakeld.
pi_26679368
Ik heb met handenarbeid een keer in mijn vinger gefiguurzaagd En ben een keer met mijn kop tegen de vers geverfde muur (door mij nota bene) gaan hangen. Witte haartjes zijn zo

Verder klus ik eik niet, ik heb een vader
pi_26679659
Stel je het volgende voor:
- Een vochtige boormachine door druppelend water.
- Een emmer met water klaar om er roodband in te mikken staat in de gootsteen
- Geen, ik herhaal, geen aardlek aanwezig in ons klusobject.
- Roodband toevoegen
- Mixen
- Merken dat het mengsel te droog is.....

STOP, hier ging het fout....

- Tijdens het mixen met een vochtige boormachine, de kraan willen opendraaien om water toe te voegen.

Het was best een heftige klap, gelukkig geen letsel.

Ik heb serieus even na moeten denken waarom ik en opdonder kreeg. Ik had niet snel de link gelegd dat ik onderdeel van de stroomkring geworden was.
pi_26679668
Bij het kopen van behang niet goed op de batchnummers (of hoe die dingen ook heten) letten, en er dan thuis achterkomen dat er toch 1 rol een iets andere kleur heeft.
pi_26682838
quote:
Op maandag 2 mei 2005 22:06 schreef NT-T.BartMan het volgende:

Isniegoe! Schakelen altijd op de fasedraad!! Alleen, bij een stekker-tijdschakelaar heb je niet altijd garantie dat je inderdaad in de fase zit.
Dat bedoelde ik te zeggen idd. Er was ergens een s weggevallen bij tijdschakelaars Overigens had ik slimmer moeten zijn, en de hele groep stroomloos moeten maken. Maarja, ik hoor helaas bij de mensen die denk dat het wel even snel kan. En dat kan vaak ook, als je de opdonder van tijd tot tijd voor lief neemt.

Gerelateerde klusblunder: Mijn huis is voorzien van een automatisch luchtstroom-ding. Ventilatie. Leuk voorzien van 3 snelheden, maar geen 'uit' stand. Ik zou dat wel even maken. Dus, kapje van de schakelaar gehaald, op mijn stalen aanrechtblad gelegd (...) en met mijn standaard kleine-schroefjes schroevendraaien de draden loshalen. Dat ging prima, tot de 2e schroef... Nog nooit zo'n gigantische klap gehad. Leunend op het stalen blad, blote armen natuurlijk, sloeg de stroom door het handvat van de schroevendraaier heen... Sindsdien werk ik dus ALTIJD met de bekende lichtgevende schroevendraaiers.

(overigens het contactpunt later nagemeten. 360 onbelast. Ouch.)
  dinsdag 3 mei 2005 @ 00:28:29 #33
51513 Foo_niks
'Weg weezze ! '
pi_26683844
Met een steenboor door nylon tapijt trok een baan van vijf centimeter breed pool van de ondergrond af.
Kabeldoorvoer door de muur in een kledingkast bij de buren bal van 60 centimeter dik om de boor geslagen.
Met een vrachtwagen van 2.60 een garage van 2.30 inrijden.
Tractieaccu van een heftruck verkeerd aansluiten explosie hele buitenlander onder het zuur.
Nichtje (100Kg )knipt laatste lampje af in de badkamer spanning stond er nog op dondert van de trap dwars dor de wasbak en trekt in haar val het dochegordijn van de muur.
Nieuwe auto van klant ophalen bij tectyleerservice Hassan had niet door de balken maar door de vloer geboord alvorens de tectyllans naar binnen te steken en te gaan spuiten.
Raampjes waren knap zwart de rest van het interieur ook.
200 Ltr vat thinner met een slang overhevelen weet niet meer hoe hij heet maar hij kreeg de volle laag in zijn gezicht .
Verblind door de thinner hebben we hem toen blind een drukke verkeersweg over laten steken om zijn ogen uit te wassen aan de overkant.
Banen op een betonmixer spuiten frame afdekken met plastic.
Door de middelpuntvliedende kracht kan je heel dik spuiten maar je moet de trommel niet stilzetten.
klaar met spuiten en iemand wil het plastic van het frame trekken wordt gegrepen door de natte lak en meters plastic rollen zich om de natte trommel.

enz enz enz.
Klaar?
Ik niet!
pi_26684069
hmmm. electra aan het aanleggen (wist waar de watrelijding liep. dat was dus horizontaal op 1 meter en een beetje hoog. )

gaatje boren op 120. yup daar ging de waterlijding dus de bocht om omhoog.
gelukkig geen schok gehad maar komt wel erg veel water door een 6mm gaatje heen.

en natuurlijk geen sleutels bij van de deur maar wel het huis uit moeten en drie trappen naar beneden om het water af te sluiten. en dan maar hopen dat de katten binnen blijven.

was ook wel blij dat de deur van de meterkast op dat moment toevallig wel dicht zat want de deur was doorweekt. ookal was de deur 5 meter bij het teboren gat vandaan.

ach gelukkig niks ernstigs gebeurd, maar was wel een halve dag verder voor ik alles weer netjes dicht had
  dinsdag 3 mei 2005 @ 00:42:46 #35
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_26684107
ik laat ze voor mijn klussen
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  dinsdag 3 mei 2005 @ 00:43:33 #36
37508 dunc
Serve Extra Cold
pi_26684119
Even met het lampje nog aangesloten testen of de stroom nog aan stond. Daarna op je lichtschakelaar zetten welke stand aan en uit is. Onfeilbaar... totdat je een hotelschakeling hebt.

Niet meer zeker weten of de stroom uit staat, dus de twee draadeindes even tegen het aluminium trapje (waar je zelf op staat) aan houden. 50% kans Helaas de verkeerde 50....

Hangmat ophangen tussen 2 muren. Gaan liggen, valt een van de 2 muren half om (heel groot stuk er uit). Leve oude amsterdamse woningen.
Het leek zo'n goed idee...
  dinsdag 3 mei 2005 @ 09:24:20 #37
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_26687194
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 00:43 schreef dunc het volgende:
Hangmat ophangen tussen 2 muren. Gaan liggen, valt een van de 2 muren half om (heel groot stuk er uit). Leve oude amsterdamse woningen.
***
  dinsdag 3 mei 2005 @ 09:36:35 #38
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_26687415
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 00:43 schreef dunc het volgende:
Even met het lampje nog aangesloten testen of de stroom nog aan stond. Daarna op je lichtschakelaar zetten welke stand aan en uit is. Onfeilbaar... totdat je een hotelschakeling hebt.

Niet meer zeker weten of de stroom uit staat, dus de twee draadeindes even tegen het aluminium trapje (waar je zelf op staat) aan houden. 50% kans Helaas de verkeerde 50....
Dan heb je ook nog de 'luie electricien hotelschakeling', dan wordt het helemaal leuk!

Dan zet je aan beide uiteinden resp 0 en fase op de schakelkanten en sluit je de betreffende lamp aan op de 'mes' kanten. Dan heb je dus per schakelaar maar één zwarte draad nodig, handig als de buizen vol raken. De lamp zit in dat geval aan twee zwarte draden die óf beide 0 zijn (lamp uit), óf beide fase voeren (lamp uit), of eentje is nul en eentje is fase (lamp aan).

Nog meer kans op een opdonder dus!!
pi_26687460
huisgenoot die even een gaatje ging boren in de muur tussen zijn kamer en de gang om een poster op te hangen. Tien minuten later had ie een gat waar hij zijn hoofd door kon steken
  † In Memoriam † dinsdag 3 mei 2005 @ 09:41:08 #40
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_26687520
polen inhuren
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
How fragile we are
  dinsdag 3 mei 2005 @ 09:44:23 #41
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_26687603
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 09:41 schreef just me het volgende:
polen inhuren
Dit wist ik voordat ik je reactie zag!
***
  † In Memoriam † dinsdag 3 mei 2005 @ 10:39:52 #42
7074 moussy
kuttekop
pi_26688780
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 09:41 schreef just me het volgende:
polen inhuren


Mijn schoonouders hadden eens bevriende polen in huis. Voor een prikkie zouden ze de buitenboel bij mijn schoonmoeder haar moeder verven, oma dus. Oma woonde ine en groot huis waar flink wat planten om heen stonden. De hele buitenboel moest wit worden... ze hebben ook alle (klim)planten en struiken om het huis wit gemaakt

Ik dacht zelf wel eens de wc te ontstoppen

Ik had manlief al eens met een trekveer in de weer gezien bij de vorige verstopping. Dat kon ik ook wel ff. Afvoer van het wasbakje losgehaald trekveer er in gepropt, beetje draaien, beetje pielen, heen en weer trekken.. vast en de plee liep nog steeds over van strontwater

Er zat 1 of ander verbogen haakje aan de trekveer die met met het terughalen is blijven hangen. Hoe dat ding uiteindelijk los is gekomen weet ik niet, toen was ik al uit de plee weggescholden
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_26695538
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 09:41 schreef just me het volgende:
polen inhuren
Ik dacht al 'wanneer komt ze'

Doe je verhaal eens hier
pi_26696221
mijn blunder: een sinterklaassurprise maken van mdf en die eind van middag op 5 nog even verven, maar verf zou nooit op tijd droog zijn, dus maar even gasbrandertje gepakt waarmee je ook kan solderen (met zo'n klein campingaztankje eronder)
en dat ging best goed, stukje voor stukje werd mooi droog. tot op een gegeven moment er allemaal rook vanaf kwam en de blazen op verf stonden.
toch iets te lang op één en dezelfde plek gehouden
pi_26696537
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 10:39 schreef moussy het volgende:
toen was ik al uit de plee weggescholden
Die laatste zin komt me bekend voor. Alleen ben ik dan degene die scheldt.
Tijdens het klussen moet er echt niemand denken om een gesprekje met te gaan beginnen of zich er mee te bemoeien. Tijdens het klussen heb ik een héél kort lontje.
Gelukkig weten de mensen die dat normaal gesproken zouden doen, precies hoe ik reageer en laten het wel uit hun hoofd.
Op het moment dat ik begin te fluiten weten ze dat ze de kamer uit moeten. Ik kan er niks aan doen, het gaat vanzelf.
  dinsdag 3 mei 2005 @ 14:47:14 #46
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_26696863
Buurman dacht even snel een extra kamertje erbij te fabrieken door een wandje te plaatsen. Helaas voor hem lag al het gereedschap aan de ene kant van het muurtje, alsmede de uitgang van de kamer. Buurman zat aan de andere kant. We hebben maar een ladder tegen het huis gezet en 'm via het raam geëvacueerd.

Buurman is op wel meer fronten niet helemaal lekker
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
pi_26696994
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 14:47 schreef kleinmeiske het volgende:
Buurman dacht even snel een extra kamertje erbij te fabrieken door een wandje te plaatsen. Helaas voor hem lag al het gereedschap aan de ene kant van het muurtje, alsmede de uitgang van de kamer. Buurman zat aan de andere kant. We hebben maar een ladder tegen het huis gezet en 'm via het raam geëvacueerd.

Buurman is op wel meer fronten niet helemaal lekker
Dat doet me aan Mister Bean denken die zijn vloertje ging schilderen
pi_26697215
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 14:36 schreef Dirkh het volgende:
Op het moment dat ik begin te fluiten weten ze dat ze de kamer uit moeten. Ik kan er niks aan doen, het gaat vanzelf.
Oei, wat herkenbaar, zodra ik begin te fluiten kan je er op wachten dat het raam opengaat en een stuk gereedschap of een onderdeel aan vlieglessen gaat beginnen...
pi_26698201
Ik heb een tijd bij een groothandel in bouwmaterialen gewerkt. Ik deed zand en grind, stenen en dakpannen.

Voor het zand en grind hadden we een shovel, zo een:



Een afgestreken bak is precies een kuub zand. Mensen kwamen met hun aanhangertje voorrijden en vroegen dan een kuub zand. Dat weegt ongeveer 1600 kilo. Telkens weer vertelde ik de mensen dat zo'n simpel aanhangertje geen kuub zand kon dragen maar ja, ze wilden nooit luisteren. Dus ik stapte op die loader, schepte een flinke kuub zand, gooide het heel langzaam in het wagentje....

Ik heb zoveel door de assen gezakte aanhangertjes gezien, fantastisch! of de banden waren zo slap dat ze niet konden rijden of hun auto kon het niet trekken. Heel leuk altijd en ze mochten het zelf met een schep tot een acceptabel niveua terugbrengen en moesten gewoon een keertje extra rijden

Of er waren mensen die zo een pallet stenen in hun bestelbusje lieten schuiven (1200 kilo) .

Te gek voor woorden hoe mensen gingen rijden met veel te grote ladingen, drie kuub tempex op het dak van een opel kadet kwam ook geregeld voor.
pi_26698696
vorige week nog bij mensen geholpen met het vastbinden van 6 tuinschermen van 1.80 bij 1.80 cm op het imperiaal van een ford fiesta, en de touwtjes gewoon door de ramen naar binnen en onderlangs aan elkaar geknoopt

ze hoefden niet zo ver, een kilometer of drie

en een keer geholpen met het inladen van een bad en allemaal tegels in een busje, maar het bad moest persé eerst, en daarna pas de tegels, die dus allemaal aan de linkerkant van de wagen opgestapeld werden (pak of 30 vloertegels met 10 kilo stuk oid)

nog nooit een busje zo scheef gezien aan het eind.
  dinsdag 3 mei 2005 @ 16:21:34 #51
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_26700191
niet zozeer een eigen klusblunder

kijk even op deze foto:

wat klopt er niet op die foto?

de trapleuning staat verkeerd
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_26700296
Is dat een fok-schermpje onderaan links?

Tevens TVP, en ik heb op dit moment nog geen leuk klusblunder te vertellen, maar dat komt vast nog wel!
  dinsdag 3 mei 2005 @ 16:26:27 #53
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_26700355
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:24 schreef iamredleader het volgende:
Is dat een fok-schermpje onderaan links?

Tevens TVP, en ik heb op dit moment nog geen leuk klusblunder te vertellen, maar dat komt vast nog wel!
yep ! ik zat net op het forum toen ik die ingeving kreeg: laat ik eens een blunder zien die niet door mezelf is gemaakt.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_26700412
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 15:27 schreef Conflict het volgende:
Ik heb een tijd bij een groothandel in bouwmaterialen gewerkt. Ik deed zand en grind, stenen en dakpannen.

Voor het zand en grind hadden we een shovel, zo een:

[afbeelding]

Een afgestreken bak is precies een kuub zand. Mensen kwamen met hun aanhangertje voorrijden en vroegen dan een kuub zand. Dat weegt ongeveer 1600 kilo. Telkens weer vertelde ik de mensen dat zo'n simpel aanhangertje geen kuub zand kon dragen maar ja, ze wilden nooit luisteren. Dus ik stapte op die loader, schepte een flinke kuub zand, gooide het heel langzaam in het wagentje....

Ik heb zoveel door de assen gezakte aanhangertjes gezien, fantastisch! of de banden waren zo slap dat ze niet konden rijden of hun auto kon het niet trekken. Heel leuk altijd en ze mochten het zelf met een schep tot een acceptabel niveua terugbrengen en moesten gewoon een keertje extra rijden

Of er waren mensen die zo een pallet stenen in hun bestelbusje lieten schuiven (1200 kilo) .

Te gek voor woorden hoe mensen gingen rijden met veel te grote ladingen, drie kuub tempex op het dak van een opel kadet kwam ook geregeld voor.
Doet me denken aan die eigenwijze mensen die wel vertrouwen hebben in die flutaanhangers van ze als ik daar met de heftruck een betonbarbecue in moet schuiven: "dat geet wa good, skuuf 'm d'r maar in". En dan zie je die aanhanger gevaarlijk laag worden...
  † In Memoriam † dinsdag 3 mei 2005 @ 16:28:37 #55
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_26700442
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 14:03 schreef Tinkerbell het volgende:

[..]

Ik dacht al 'wanneer komt ze'

Doe je verhaal eens hier
dat houden we privé
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
How fragile we are
  dinsdag 3 mei 2005 @ 16:28:45 #56
59607 Partyman
Heerlijk Helder Heineken
pi_26700446
quote:
Op maandag 2 mei 2005 11:45 schreef TimberWolf het volgende:


Tip van Flip: Tijdschakelaar schakelen de 0 draad, niet de stroomvoerende draad. Ergo: Bij tijdschakelaar uit staat er nog steeds stroom op het circuit.
Not true ... als jij hem GOED monteerd schakeld hij de fase draad .... iemand die er geen verstand van heeft heeft hem er dus aangeknooid

btw las ook dat je de MV box ( Mechanische Ventilatie ) zo wou veranderen dat ie ook uit kan ... dit nooit doen .. MV hoort standaart op stand 1 te staan zodat er een luchtstroom is in je huis voor een goede ventilatie... mooi laten wezen dus ( is over nagedacht )

[ Bericht 18% gewijzigd door Partyman op 03-05-2005 16:34:42 ]
pi_26700702
mn vader klust altijd in huis en echt handig is ie niet. Bij de aanleg van het bad de boor gewoon in de muur zetten en pas later door hebben dat je door de gasleiding hebt geboord. Mn moeder kwam boven en rook gas. mn vader was nog lekker aan het boren. Erg veel geluk gehad dat er geen vonkje is ontstaan.

Mn vader die zelf kamers maakte en een blok door moest zagen. Zette zijn voet op het blok, begint te zagen, zo zijn voet in.

en nog wat dingen...
pi_26701258
Dus....

Ik heb samen met mijn wat handiger Pa mijn nieuwe keuken ingebouwd. Dat is namelijk leuk en gezellig... ehaem.
We hadden dus alle kastjes inelkaargezet en zouden de bovenste kastjes tegen de muur aan schroeven.
Eerst meten dan boren... Dus eerst gemeten waar alle gaten moeten komen en toen de gaten geboord. Alle kastjes tegen de muur gemaakt en tevreden naar het resultaat gekeken.
plink plink.... Die kastjes aan de zijkant van de afziugkap waren toch niet wit? %$@## de sierplaten vergeten mee te nemen in de berekening .. Maar nu zitten er dus al wel gaten een centimeter naast waar de goede gaten moeten komen &**()@.. Dus eerst het kastje verbouwen zodathij een ander ophaning krijgt. Lastig maar je ziet er nu niets meer van.

Na al een hele ochtend gespendeerd te hebben om de achterwand van de onderpatrij waterpas te maken.( We probeerden die plank er muurvast in te draaien waardoor hij uiteraard aan het andere eind krom trok door de spanning.) Veel plezier en gezelligheid later de onmderkastjes erin gezet.
Om van het resutaat te genieten gaat mijn pa op de voorrand van het ovenkastje zitten. KRAAAAKKKKKKK. KAPOT.. Kastje eruit. nieuw kasje kopen en erin draaien. Bijna klaar.

Het aanrechtblad Die bestel je precies op maat. En wat denk je... Het klopte. Het klopte zelfs zo goed dat we moeite hadden het blad te leggen.. Daar mocht dus een stuje af. No prop. hadden we zaagtafel voor.
Nu nog ff de gootsteen erin zagen en dan de twee bladen in 90 graden verlijmen.
Mooi vierkantje gezaagd gootsteen erin en passen maar. Ik trek hem over de hoek. Mijn pa trekt hem weer terug in zijn hoek.. . NEEEEEeeeee. het moesten geronde hoeken zijn.... niet rechte hoeken. Gelukkig paste het toch nog zo dat er maar in 1 hoek 1 mm gat zichtbaar was. Pheww. aanrecht bladen zijn DUUuuurr.

Nu alleen nog ff lijmen. ff lijm lezen. : Moet in 1 keer gelijmd, in 1 keer goed. zie de bui hier al hangen. Het blad bestaat uit twee delen die in een L vorm verlijmt moetten worden. Lijm er in en de klem aandraaien.. IS DE HOEK VAN DE KEUEKNEN NIET 90 precies..... %^&*^%&^ . Na nog meer gezellige covo's tussen pa en mij het toch weer losgemaakt en nog eens geprobeerd. En wat denk je met wat schuiven wilde het wel passen in de hoek. Het blad seekt rechts bij de uitende dan niet net zoveel over als links maar ach.

Uiteindelijk ziet het er toch allemaal heel goed uit en ben ik apetrots dat ik hem zelf meegeholpen heb te zetten. Dank Pa

Foto's:
voor:


na:




nog ff wachten kennelijk voor de fofo's online komen

[ Bericht 3% gewijzigd door VitruvianMan op 03-05-2005 17:48:18 (foto) ]
As a well-spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death.
pi_26702389
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:53 schreef VitruvianMan het volgende:
KNIP
Hell! Daar waren klappen gevallen
Maar mooi dat het uiteindelijk netjes is geworden.
  dinsdag 3 mei 2005 @ 17:44:15 #60
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_26702861
De grootste blunder was hier vorig jaar toch wel dat we eraan begonnen zijn, denk ik.

Begonnen op goede vrijdag en een weekend uitgetrokken voor sloopwerk. Een schrootjesplafond moest eruit, een schrootjesmuur weg. Het behang dat op de muur achter de schrootjes zat moest eraf. Het tapijt moest de kamer uit. Alles moest gewoon kaal. De stucadoor zou dan het stucwerk in de week erna komen repareren.

Na anderhalve dag was al het slopen wel gedaan. Inclusief oude meubelen, alles lag netjes op een hoop in de tuin. Behalve dat klotetapijt, dat over de complete oppervlakte gelijmd was. Nou ja, na veel blaren, vloeken en geweld was dat er ook uit.

Toen kwam de stucadoor even kijken. Hij wilde weten hoeveel tijd hij nodig zou hebben, misschien kon hij eerder beginnen omdat we zo snel gesloopt hadden. Na 3 keer met een plamuurmes tegen de muren en het plafond tikken was het duidelijk, alles moest eraf en opnieuw gedaan worden.

3 Dagen gewonnen door snel te slopen. 4 Dagen extra nodig gehad om het stucwerk van de muren te slaan, en vooral het plafond werkte niet mee. Tussendoor kwam er nog wel eens wat beton mee, vooral op de plaats waar voorheen de schoorsteen naar beneden liep.

En dan nog de extra tijd die nodig was om het allemaal opnieuw te laten stucen. En voorstrijken. En drogen. De positieve instelling die we na 1 dag slopen hadden, die was opeens als sneeuw voor de zon verdwenen.

In plaats van 3 weken, zijn we zeker 5 weken bezig geweest. 5 Weken zonder woonkamer is niet leuk. Maar gelukkig, het resultaat mag er dan ook wel zijn, we hebben inmiddels alweer een jaar een prachtige woonkamer.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_26706240
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 17:44 schreef Angel_of_Dth het volgende:
schaamteloze knip
Foto's
As a well-spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death.
  dinsdag 3 mei 2005 @ 20:05:06 #62
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_26706548
Mijn grootste blunder tot op heden was dat ik wat gaatjes wilde boren in de natte ruimte.
Dit had tot gevolg dat er opeens water rondspoot terwijl ik dat niet verwachtte.
Dat was dus een zeer onaangename verrassing.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 3 mei 2005 @ 21:21:31 #63
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_26708746
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 19:53 schreef VitruvianMan het volgende:

[..]

Foto's
Foto's? Ik dacht dat mijn beschrijving wel vrij duidelijk was.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
  dinsdag 3 mei 2005 @ 21:26:14 #64
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_26708906
Het trappenhuis latexen en je emmer een treedje lager laten staan..... en dan argeloos een stapje omlaag doen om 't effect te bekijken.... de muur was schitterend wit. De vloerbedekking was bruin/wit gevlekt
Het overkwam mijn schoonvader toen hij kwam helpen vóór wij in ons nieuwe huis trokken, de arme man heeft peentjes gezweten want zo'n geintje hoeft hij mijn schoonmoeder niet te flikken
Gelukkig kon ik er wel om lachen
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_26713070
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:53 schreef VitruvianMan het volgende:
Dus....

Ik heb samen met mijn wat handiger Pa mijn nieuwe keuken ingebouwd. Dat is namelijk leuk en gezellig... ehaem.
...en mijn pa maar mokken dat-ie niet mag meehelpen. Pa, da's voor je eigah bestwil
pi_26715148
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 16:28 schreef Partyman het volgende:
Not true ... als jij hem GOED monteerd schakeld hij de fase draad .... iemand die er geen verstand van heeft heeft hem er dus aangeknooid
Aan een Gamma tijdschakelklok, rechtstreeks uit die heerlijke blisterverpakking valt niet geweldig veel te monteren. Tenzij 'monteren' vertaald kan worden naar 'in het stopcontact steken' Als het aan mij ligt zou het systeem beide draden schakelen, maarja.

Het had kunnen zijn overigens. De bewuste klok woont in een huis waar iemand heeft gewoond die zijn electra bedraadde met alles wat hij over had. Nog nooit zo veel zwarte draad gezien.
quote:
btw las ook dat je de MV box ( Mechanische Ventilatie ) zo wou veranderen dat ie ook uit kan ... dit nooit doen .. MV hoort standaart op stand 1 te staan zodat er een luchtstroom is in je huis voor een goede ventilatie... mooi laten wezen dus ( is over nagedacht )
Ik ben me compleet bewust van het doel van de ventilatie. Desalniettemin is het van tijd tot tijd prettig om het kreng uit te kunnen zetten. In de zomer ventileer ik me namelijk al driemaal mottig met open ramen en deuren, en staat het kreng dus voor Jan met de pet lucht rond te pompen. En ja, ik kan naar de doos lopen en de stekker uithalen, maar ik ben lui

Heb dat project overigens laten vallen omdat ik niet binnen 2 seconden snapte hoe de schakelaar werkte, en ik sterk het vermoeden kreeg dat het een fase-schakelaar was. En niet snappen is in mijn boekje: niet doen.
pi_26715421
Voor alle mensen met familie die in leidingen boort: Er bestaan leuke apparaatjes die leidingen in muren opsporen. Lijkt me eventueel een kado-tip?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26715508
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 00:33 schreef krakkemieke het volgende:
Voor alle mensen met familie die in leidingen boort: Er bestaan leuke apparaatjes die leidingen in muren opsporen. Lijkt me eventueel een kado-tip?
Zo boorde m'n ma eens door de muur om vervolgens aan mijn kant van de muur er weer uit te komen en m'n kabel-internet verbinding door te boren
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_26715653
Tis al bijna moederdag Kluup
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 4 mei 2005 @ 10:15:24 #70
117567 desaparacido
nu inclusief spelfout!
pi_26719933
Ik had in mijn studio een half weggesloopte muur, en mijn ex en zijn handige zwager zouden wel even kijken of de rest ook weg kon. Bleek er een afgesloten gasleiding in te zitten, nou ja, gaskraan dicht en snijden maar.

Het begon toen leidingwater te regenen

Bleek dat de een of andere mongool een gas-afsluitertje op een waterleiding gezet had, vandaar dat we dachten dat het gas was.

Het ergste van alles was, we wisten toen nog niet waar de waterkraan van mijn studio in het gebouw zat! Uiteindelijk toch het ketelhok kunnen vinden waar de waterkraan was en we het water af konden sluiten. Ik heb een paar dagen lang mogen genieten van een luxe binnenzwembad

Maar geluk bij klusongeluk, het laminaat was nog niet gelegd en er was nog niet geverfd, alleen gesloopt
As your attorney I advise you to rent a very fast car with no top.
  woensdag 4 mei 2005 @ 11:11:52 #71
108504 Shreever
Tintinnabulation!
pi_26721272
quote:
Op maandag 2 mei 2005 09:08 schreef Dark_Killah het volgende:
Doorsnee blunder: (mijn pa) Met een boor zomaar ergens de muur in boren en dan de dichtbijzijnde electriciteits kabel raken. Dag stoppen .
Dat heb ik ook een keer gedaan..
wie gaat er dan ook vlak boven een stopcontact een gaatje boren
Excuse me... have you seen my sanity...I think I lost it.
pi_26733273
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 00:33 schreef krakkemieke het volgende:
Voor alle mensen met familie die in leidingen boort: Er bestaan leuke apparaatjes die leidingen in muren opsporen. Lijkt me eventueel een kado-tip?
Wijsneus: de meeste van die apparaatjes werken op z'n best 'matig'. Plus dat er ook situaties zijn waarbij die apparaatjes sowieso niet werken. Probeer zo'n ding maar eens uit op een plafond van gewapend beton, waar ook nog 'ergens' een electriciteitsleiding loopt.
  woensdag 4 mei 2005 @ 18:57:48 #73
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_26733842
Ik heb ook nog eens een flink groot en zwaar kozijn moeten schilderen (voordat het huis gebouwd werd waar het voor bestemd was). Omdat makkelijk te maken, hadden we het op 2 flinke stalen dingen gelegd, want op de grond schilderen is ook niks.

We waren zo slim om ook tussen die twee dingen een flinke plank te leggen, met in het midden de 20 liter verf erop. Handig, alles lekker dicht bij. Tot we het kozijn eraf wilden tillen, zonder eerst die verf weg te halen. Gevolg, zeker 15 liter verf over de grond. Die stalen dingen stonden niet zo stabiel, eigenlijk, maar dat merk je niet als er een kozijn op ligt.

Gelukkig stonden we in een loods, daar kan dat niet zoveel kwaad
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
  woensdag 4 mei 2005 @ 20:26:56 #74
59607 Partyman
Heerlijk Helder Heineken
pi_26735557
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 00:22 schreef TimberWolf het volgende:

[..]

Aan een Gamma tijdschakelklok, rechtstreeks uit die heerlijke blisterverpakking valt niet geweldig veel te monteren. Tenzij 'monteren' vertaald kan worden naar 'in het stopcontact steken' Als het aan mij ligt zou het systeem beide draden schakelen, maarja.

Het had kunnen zijn overigens. De bewuste klok woont in een huis waar iemand heeft gewoond die zijn electra bedraadde met alles wat hij over had. Nog nooit zo veel zwarte draad gezien.
[..]

Ik ben me compleet bewust van het doel van de ventilatie. Desalniettemin is het van tijd tot tijd prettig om het kreng uit te kunnen zetten. In de zomer ventileer ik me namelijk al driemaal mottig met open ramen en deuren, en staat het kreng dus voor Jan met de pet lucht rond te pompen. En ja, ik kan naar de doos lopen en de stekker uithalen, maar ik ben lui

Heb dat project overigens laten vallen omdat ik niet binnen 2 seconden snapte hoe de schakelaar werkte, en ik sterk het vermoeden kreeg dat het een fase-schakelaar was. En niet snappen is in mijn boekje: niet doen.
oohh...zo'n gamma ding... oke ... dacht dat je een tijdklokje met en vaste aansluiting bedoelde

De mv box krijgt een vaste voeding waardoor hij altijd loopt ...als je hem schakelt gaat hij sneller lopen ... uitzetten met de schakelaar wil dus ook niet
  † In Memoriam † woensdag 4 mei 2005 @ 23:13:02 #75
25682 2cv
Niet subtiel
pi_26741529
TVP
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  woensdag 4 mei 2005 @ 23:49:46 #76
119919 Flierie
www.utfliereforum.tk
pi_26742925
Heerlijk topic !

Net op mezelf gaan wonen, dus moest er aardig tegenaan! Nu heb ik echt 2 linker dan linkse handjes, en dat geeft blundertjes...

Huis : Net nieuwe WITTE deuren gaan schuren om ze vervolgens WIT te verven...
Tuin : De heg 'snoeien' om vervolgens 2 takjes over te houden....

Ik heb er meer, maar die volgen later wel...haha
Join ons forum, een forum waar meer mag en niks moet !
  donderdag 5 mei 2005 @ 00:33:13 #77
102698 rotterdamse
De enige echte..
pi_26744263
Fantastisch...ik lig af en toe helemaal in een deuk. Ook hier de electrablunder, of beter gezegd bij mijn vriend. Moest een gaatje geboord worden in de vloer en jawel hoor, recht in de hoofdleiding van de eneco! Pats....hoofdstop door en het halve blok zonder stroom. Daar worden ze bij de eneco niet vrolijk van!
En gaatje door de muur boren bij een vriendin voor de tv kabel. Nadat er ongeveer 15 cm boor al in de muur was verdwenen toch maar eens verbaasd gaan kijken waar die boor nou toch bleef aan de andere kant. Bleek de vloer daar aardig wat centimetertjes hoger te liggen door de plavuizen. Op onze vraag waarom de vorige bewoners die vloer in hemelsnaam zo'n stuk opgehoogd hadden kregen we te horen dat er een vloerverwarming onder lag....oeps. We hebben een week lang lopen bidden dat we geen leiding geraakt hadden. Godzijdank was dat niet het geval anders hadden we de hele vloer er uit kunnen slopen.
Strijkijzer deed raar en doormeten wees wss op een kabelbreuk. Dus nieuwe bedrading aan je strijkijzer maken en dan naderhand ff met je vingers de draad netjes om het 'gleufje' willen leggen. Beetje vergeten dat ik de stekker in het stopcontact had gestopt om te kijken of de draad idd het probleem was. Resultaat, stoppen eruit, zwarte vingers en dag strijkijzer! En...ook een leuke....je tafel weer in elkaar willen schroeven en de verkeerde schroef pakken. Schroef was 3 cm lang, tafelblad 2 cm....pppffff.
pi_26744856
hier staan ook nog de nodige klusblunders.
pi_26744985
Ik heb een mooie van me zus .

Was daar op haar kamer ff wat meubels in elkaar zetten. We hadden een bureau en een hele simpele tv tafel (paar plankies en wat latten, kon bijna niets misgaan). Ik dacht ik doe het grootste werk wel, dus ik begin aan het bureau. Ik eindelijk klaar, en kijk hoever me zus is. Nou is het zo dat je zo'n tv tafel vaak op zijn kop in elkaar moet zetten . Op zich is dat geen probleem, maar dan moet je je eigen er wel consequent aan houden, en dus niet 2 planken goed doen en de bovenste op zn kop helemaal vasttimmeren . Afijn na de boel op zn pootjes gezet te hebben had ze dus een tv tafel waarvan de bovenste plank op zn kop zat .
pi_26745082
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 01:02 schreef Sport_Life het volgende:
kon bijna niets misgaan
Famous last words.
pi_26745091
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 01:07 schreef joshus_cat het volgende:

[..]

Famous last words.
Bureau zit trouwens goed in elkaar .
pi_26745277
Ooit eens met tapijt leggen.

Ik kan best wel een stukkie tapijt leggen en weet best dat je vooral vaak je haakmesjes moet vernieuwen.

Maar ja, je kent het, laatste stukje, mes beetje bot, toch doen en dan uitschieten met als gevolg haakmes dwars door mijn spijkerbroek en dijbeen.

Bloeden als een rund, vrouw komt en denkt dat ik mijn zaakje eraf gesneden had, dat scheelde zo;n 10 centimeter, gelukkig ook geen slagader door wel een stuk of 15 hechtingen .
pi_26749248
Geen blunder van mezelf, maar van de vorige bewoners.
Het is al een zooitje in mijn meterkast. Ik heb vier van de zes stoppen eruit gedraait en nog steeds doet alles het in huis, waarvoor ze dan extra groepen hebben aangelegd is mij een raadsel, want ze komen nergens op uit (misschien om buren ook van elektriciteit te voorzien.)
Een tijdje geleden, ik zit te internetten en ineens *pats* stroom eraf. Ik dacht meteen aan een storing bij NUON, maar in de meterkast hoor ik de 50Hz toon van de stroommeter en zie al meteen dat de aardlek om is.
Aardlek weer terug. Half uur later weer *pats*. Dat soort dingen gebeuren nou altijd op zondag. Het begint al te schemeren dus lijkt mij gevaarlijk om nu de groepenkast open te schroeven om de aardlekschakelaar te kunnen vervangen (of tijdelijk even te omzeilen).
Verder blijft alles goed werken, tot ik de volgende dag wakker wordt. Mijn mobiel dient ook als wekker, maar de wekkerradio is niet afgegaan, weer alle stroom eraf.
Ik kijk eerst naar de schuur, daar is al eerder kortsluiting geweest door vocht. Daar lijkt alles inorde. Dan toch maar eens kijken naar de buitenlamp. Daar blijkt het inderdaad te zitten. De voeding van de buitenlamp komt van een afsplitsing van de deurbel In het kastje zit een verlengsnoer met vertinde uiteinden die in een lasklem zijn geschoven Het zit gewoon allemaal los
Gewoon een wonder. Ik heb zelf nooit een buitenlamp aangesloten, dan komen er alleen maar ongenodigde collectanten. De contacten waren met isolatietape goed afgedicht, vier jaar lang ging het goed (en misschien al die jaren daarvoor bij de vorige bewoners ook), maar een lasklem is voor installatiedraad, stelletje sukkels! Niet voor een rafelig verlengsnoertje
objectief en betrouwbaar
*O* Partij voor de Dieren in de Kamer !! *O*
  donderdag 5 mei 2005 @ 12:21:38 #84
59607 Partyman
Heerlijk Helder Heineken
pi_26750701
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 11:16 schreef kansloze_dertiger het volgende:
Geen blunder van mezelf, maar van de vorige bewoners.
Het is al een zooitje in mijn meterkast. Ik heb vier van de zes stoppen eruit gedraait en nog steeds doet alles het in huis, waarvoor ze dan extra groepen hebben aangelegd is mij een raadsel, want ze komen nergens op uit (misschien om buren ook van elektriciteit te voorzien.)
Een tijdje geleden, ik zit te internetten en ineens *pats* stroom eraf. Ik dacht meteen aan een storing bij NUON, maar in de meterkast hoor ik de 50Hz toon van de stroommeter en zie al meteen dat de aardlek om is.
Aardlek weer terug. Half uur later weer *pats*. Dat soort dingen gebeuren nou altijd op zondag. Het begint al te schemeren dus lijkt mij gevaarlijk om nu de groepenkast open te schroeven om de aardlekschakelaar te kunnen vervangen (of tijdelijk even te omzeilen).
Verder blijft alles goed werken, tot ik de volgende dag wakker wordt. Mijn mobiel dient ook als wekker, maar de wekkerradio is niet afgegaan, weer alle stroom eraf.
Ik kijk eerst naar de schuur, daar is al eerder kortsluiting geweest door vocht. Daar lijkt alles inorde. Dan toch maar eens kijken naar de buitenlamp. Daar blijkt het inderdaad te zitten. De voeding van de buitenlamp komt van een afsplitsing van de deurbel In het kastje zit een verlengsnoer met vertinde uiteinden die in een lasklem zijn geschoven Het zit gewoon allemaal los
Gewoon een wonder. Ik heb zelf nooit een buitenlamp aangesloten, dan komen er alleen maar ongenodigde collectanten. De contacten waren met isolatietape goed afgedicht, vier jaar lang ging het goed (en misschien al die jaren daarvoor bij de vorige bewoners ook), maar een lasklem is voor installatiedraad, stelletje sukkels! Niet voor een rafelig verlengsnoertje
Drm moet je het ook door "ons" laten aanleggen hehe... irritant idd als je een huis koopt en een gast voor je is er mee aan klungelen geweest

Er liggen al plannen op tafel om een jaarlijkse controle te laten uitvoeren op meterkasten om de veiligheid te garanderen, alleen heeft het op vrijwillige basis geen zin zoals ze dat nu willen omdat een persoon die het door een erkend installateur heeft laten aanleggen toch een goede installtie heeft en piet die er maar wat heeft aangeknooid dat toch niet laat doen omdat hij anders toch niet door de keuring komt
pi_26750822
Eergisteren en vandaag aan het verven, een mooi stukje houtwerk. Zo'n klein houten kistje van de Praxis, wat wij gebruiken voor de vuile was. Gelukkig geen blunders, wel een beetje verf over de vloer van de keuken van mijn ouders..... dat wordt schoonmaken (zijn gelukkig maar tegeltjes).
pi_26752172
Mja, een blunder is nog zwak uitgedrukt, maar hoort hier wel een beetje.
Een jaar of 13 geleden kwam de houten vloer uit de kerk in opmars. Dus sloophout uit de kerk. Dat was natuurlijk enorm duur en ik vond dat een goedkope oplossing ook wel kon.
Ik naar zo'n houthandel die partijen opkoopt en verkoopt, je kent dat sort bedrijven wel. Die had hele mooie brede vloerdelen liggen, grenen, voor weinig geld.
Ik dacht, dat kan ik mooi gebruiken en dan donker beitsen.
Afijn, alles netjes gelegd en was voor 1000 gulden aan hout kwijt. Het lag er zowaar netjes is.
Een paar dagen later zie ik één plank in de lengte richting wat opbollen. En zo ging dat maar verder, de ene na de andere plank ging bol staan, met als gevolg enorme kieren tussen de planken.

Wat bleek, het hout wat ze voor vloerdelen gebruiken, komt van de buitenkant van de stam.
Die van mij dus van de kern van de stam waardoor het hout niet geschikt is voor vloeren. Ik heb het iets van een jaar laten liggen, maar je brak je benen als je niet oplette waar je liep.
  donderdag 5 mei 2005 @ 14:37:09 #87
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_26753894
quote:
Op maandag 2 mei 2005 11:35 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Een "live" electriciteitsdraad doorknippen met een schaar geeft ook een spectaculair effect.
Flits, knal, stop eruit en een met koper beklede hap uit de schaar....
gelukkig was het een schaar met rubber handvat
heb ik ook mee gemaakt op mijn werk. M'n baas en ik beetje klussen. He staat er stroom op deze kabel? Uhm weet niet. He een schakelaar naar een lamp effe testen. Jep staat stroom op. He schakelaar om dan is de stroom er af. Hop tang pakken KNIP FLITS rook hal uit schaar alle lampen uit. Ja hoor stop er uit. Er stond toch stroom op
Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
pi_26763038
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 00:56 schreef joshus_cat het volgende:
hier staan ook nog de nodige klusblunders.
Is nu samengevoegd met deze.
  vrijdag 6 mei 2005 @ 15:12:44 #89
11847 DGTL_Magician
1337er dan 1337.
pi_26778893
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 00:33 schreef krakkemieke het volgende:
Voor alle mensen met familie die in leidingen boort: Er bestaan leuke apparaatjes die leidingen in muren opsporen. Lijkt me eventueel een kado-tip?
Ja zo een heb ik ook. Detecteerd prima schroefjes en elektriciteit. Zolang ze maar niet in de muur zitten
Mod @ #1337peeps
pi_26787753
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 15:12 schreef DGTL_Magician het volgende:

[..]

Ja zo een heb ik ook. Detecteerd prima schroefjes en elektriciteit. Zolang ze maar niet in de muur zitten
Volgens mij heb jij precies 't zelfde apparaat als ik.

(In de praktijk blijkt dat het beste apparaat om te detecteren of er een leiding in de muur zit nog altijd een boormachine is. )
  zaterdag 7 mei 2005 @ 09:43:42 #91
120146 IntruderAlert
Beware of the Leopard
pi_26795995
Tapijt willen leggen, niet meten maar het op de gok kopen.
Het vervolgens niet willen laten leggen maar lekker zelf doen.
Omdat er een kein hoekje niet goed past (halve cm) de HELE lengte van het tapijt opnieuw snijden en dan tot de ontekking komen dat je "maat" zijn helft onderin niet heeft rechtgelegd.
Klein reepje links in de hoek werd ongeveer 15 cm rechts in de hoek die scheef ligt.

Arrrghh
Connection reset by little gnomes with hatchets.
Plato: To Be is to Do, Socrates: To Do is to Be, Sinatra: Do Be Do Be Do.
  zaterdag 7 mei 2005 @ 10:44:58 #92
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_26796617
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 21:03 schreef joshus_cat het volgende:

(In de praktijk blijkt dat het beste apparaat om te detecteren of er een leiding in de muur zit nog altijd een boormachine is. )
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_26799067
Jajajaja, gisteren een blunder gemaakt! Althans, gisteravond dan. Door het niet binnenplaatsen van een pasgeverfd stuk houten kast en de regen van vannacht weet ik niet of het nog wel goedkomt. Foto's zijn gemaakt, worden hopelijk later geplaatst. Op zich lijkt het mee te vallen, maar ja, een ongelukje zit in een kleine hoek.
pi_26800829
Een paar jaar geleden wilde ik even een stopcontact vervangen in de huiskamer... Dus ik zet de hoofdschakelaar uit van het blok waarop de 4 stopcontacten van de huiskamer aangesloten zijn en ga vrolijk aan de slag.

Ik had de spanningzoeker bij de hand, maar dacht 'm pas nodig te hebben ná de klus, om te testen of het allemaal weer naar behoren werkt. En de hoofdschakelaar van de huiskamer stond uit, dus er kon niets gebeuren...

Nou ja, je raadt het al. Ik krijg me daar een opdonder, zeg.
OUCH. Stond ff te tuimelen op m'n benen, en het duurde wel even voordat ik weer enigszins bruikbaar was.


Zoiets dus, alleen dan niet met een lampje maar met het stopcontact.

En wat bleek? Het stopcontact waaraan ik aan het werk was, stond - als enige - NIET aangesloten op het huiskamerblok, maar op dat van de KEUKEN! Nou jaaah zeg. Zoiets verwacht je toch niet!

Maar ja, wel stom natuurlijk dat ik het niet toch even van te voren getest heb, of de stroom er echt af was.
Maar goed, ik weet het nu dus.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_26803629
ik heb wel eens op mn vinger geslagen met de hamer

maar goed, uuuhm ik kan niet echt iets bedenken ja van een jaar of 10 geleden


We waren het huis aan het opknappen, je kent het wel verven, behangen dat soort dingen.
We hadden ook nieuwe meubels gekocht kast, bankstel etc.
Eigenlijk was bijna alles klaar, er moesten nog een paar kleine dingen gebeuren. tijdens het opknappen gingen de buren verhuizen en hadden schijnbaar de waterlijding niet goed afgesloten ofzoiets en aangezien het hartje winter was was die lijding dus gesprongen....
Mijn moeder ging 's morgens naar de wc, liep de trap af en toen stond ze tot haar kniën in het ijskoude water...
wat een zooi was dat zeg, vloerbedekking konden we wegdonderen, we konden weer opnieuw gaan behangen en we moesten alle meubels op houten blokken zetten, en het electrische gereedschap wat nog op de grond lag was ook overleden.

meer blunders enzo weet ik even niet, als ik er nog op kom vertel ik dat nog wel
de mensheid zorgt voor zn eigen ondergang.
pi_26806006
quote:
Op zaterdag 7 mei 2005 14:02 schreef Scootmobiel het volgende:
[.....]
En wat bleek? Het stopcontact waaraan ik aan het werk was, stond - als enige - NIET aangesloten op het huiskamerblok, maar op dat van de KEUKEN! Nou jaaah zeg. Zoiets verwacht je toch niet!
[.....]
Ja hoor, zo abnormaal is dat niet. Ik geloof zelfs dat in mijn huis overal steeds 1 stopcontact op een andere groep zit dan de rest. Wel handig, heb je nog altijd 1 stopcontact met stroom.
pi_26806248
quote:
Op zaterdag 7 mei 2005 16:01 schreef MOBO666 het volgende:

Mijn moeder ging 's morgens naar de wc, liep de trap af en toen stond ze tot haar kniën in het ijskoude water...
wat een zooi was dat zeg, vloerbedekking konden we wegdonderen, we konden weer opnieuw gaan behangen en we moesten alle meubels op houten blokken zetten, en het electrische gereedschap wat nog op de grond lag was ook overleden.
Holy... Dat is niet fijn wakker worden.
Moet je toch niet aan denken...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 7 mei 2005 @ 18:36:56 #98
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_26806417
Voor sommige personen geldt hier toch echt het prachtige gezegde: meten is weten. Ik lees soms dingen waarvan ik serieus denk "Dat had je makkelijk kunnen voorkomen door niet gehaast te werken en gewoon even een spanningszoeker gebruiken".

De enige blunder die ik me herinner had te maken met een nieuw schuurdak op het schuurtje zetten. Zaterdag samen met mijn vader het dak erop getimmerd. Na ruim 8 uur werken zat het er op (en zit het er nog steeds op ). Zondag zouden we dus de bedekking erop branden. Daar ging het dus mis Mijn pa zei dat ik achter de rol moest gaan staan en zachtjes de rol naar voren duwen, terwijl hij de brander eronder hield. Al snel vond ik het al erg plakkerig worden onder mijn voeten en sindsdien staan er twee voetafdrukken van mij op het schuurdak Het was bij nader inzien toch niet zo handig om op een stuk 'vers gebrand' dak te gaan staan
pi_26807364


Dat is 'em, nat.



Van de zijkant, je kan mooi zien dat de grond ook erg nat is.



En de derde foto.
Zoals beloofd.
pi_26818216
Bij een vriend aan het klussen. Hij heeft een leuk huisje uit de jaren '20 met een verrotte vloer, en verrotte vloerbalken. Vloer er uitslopen dus, en gelijk ook maar dat tussenmuurtje eruit, heeft ie een mooie grote woonkamer. Muurtje eruit getikt, blijkt het een draagmuur te zijn, hele huis begint enge kraakgeluiden te maken.
Gauw de boel ondersteund, met van die verstelbare steunen. Alles is goed gegaan, alleen op de verdieping klemmen alle deuren, omdat die verstelbare steunen iets te ver aangedraaid waren...
...
  zondag 8 mei 2005 @ 09:12:35 #101
693 ChOas
** Warning: Choking hazard **
pi_26818359
Ik heb een bed gebouwd waar mijn bloed, zweet en tranen inzitten...

En ik heb een keer mijn hand vastgeplakt aan een koffietafel...

Met secondenlijm

Terwijl mijn vriendin niet thuis was

Moest met tafel en al naar de keuken lopen om een mesje te pakken
"I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do.
When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."

[Stephen Roberts]
pi_26818384


Jaha, dat heb je met secondelijm....
(Dat hoofd in de reclame... )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 8 mei 2005 @ 12:10:46 #103
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_26820644
Oe, wat toevallig het gaat over lijm

Ik heb een pracht van een oldtimer caravan, en daar moet nog wat aan geklust worden, dus ik net met lijm naar buiten, alles schoongemaakt en met lijm ingesmeerd, en op het moment dat ik vast wil plakken voel ik de eerste regendruppels in m'n nek en de lijm houd in de hard word fase niet van water

Tja, dat komt er van als je niet alle kanten uitkijkt om te zien of er geen erg donkere regenwolken aankomen

ik heb nu met ducktape en een plastic zak een hoesje gemaakt die het hopelijk droog houdt
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  zondag 8 mei 2005 @ 15:44:01 #104
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_26826011
quote:
Op zondag 8 mei 2005 09:15 schreef Oblivion het volgende:


Jaha, dat heb je met secondelijm....
(Dat hoofd in de reclame... )
Op de spoedeisende-hulp wordt ook een soort van superlijm gebruikt ('histoacryl') om 'mooie' wonden mee dicht te plakken. Mijn vrouw heeft hiermee ooit eens een dokter vastgeplakt aan een patient... (ze assisteerde met het doseren van de lijm terwijl de betreffende dokter de wond dichthield).
pi_26826577
quote:
Op zondag 8 mei 2005 08:34 schreef Garbageman het volgende:
Bij een vriend aan het klussen. Hij heeft een leuk huisje uit de jaren '20 met een verrotte vloer, en verrotte vloerbalken. Vloer er uitslopen dus, en gelijk ook maar dat tussenmuurtje eruit, heeft ie een mooie grote woonkamer. Muurtje eruit getikt, blijkt het een draagmuur te zijn, hele huis begint enge kraakgeluiden te maken.
Gauw de boel ondersteund, met van die verstelbare steunen. Alles is goed gegaan, alleen op de verdieping klemmen alle deuren, omdat die verstelbare steunen iets te ver aangedraaid waren...
Stempels. En oef, dat had een heule linke blunder kunnen worden Een huis op je hoofd krijgen vergeet je niet licht
pi_26826608
Ik heb een keer een klopboor kromgetrokken al borend in een muur
pi_26829900
Het waaide hard die nacht, volgens die vriend van me kraakte het hele huis, de boel was ondersteund, maar het slaapt toch niet lekker....
quote:
Op zondag 8 mei 2005 16:04 schreef TimberWolf het volgende:

[..]

Stempels. En oef, dat had een heule linke blunder kunnen worden Een huis op je hoofd krijgen vergeet je niet licht
...
pi_26831256
Trouwens, altijd als ik gewaarschuwd word met "pas op dat je niet dit of dat...", gebeurd dat juist wel

* Kleding onder verf
* kras op net geverfde muur door stoten met meubels tijdens het slepen
* Knoeien met verf op grond
* Heb een keer een stukje sierlijst gebroken tijdens verslepen
* Zwanehals gebroken toen ik hem te strak aandraaide (op mijn stud.kamer - dat ding is van plastic! )
* Struikelen over spijkerkoffer

En ik heb al legio meubels van bijv Ikea in elkaar gezet en dat ik dan de verkeerde schroefjes gebruikte, of het-te-monteren-deel op de kop had.

Kortom: hopelijk overkomt mijn vader de komende jaren niks ernstigs zodat ik 'm nog in kan huren
pi_26831305
Heb net probleemloos een horgordijn opgehangen, zonder klusblunders, helaas
pi_27019356
Klassiekertje, rijp voor de Darwin Award:

Wilde vandaag een lamp met bewegingsmelder ophangen aan een houten schuurtje. Hierbij moest je elektriciteitskabel (niet meegeleverd) in kroonsteentjes vastklemmen. Ik had nog een oude computerkabel liggen, dus dat moest lukken

Afijn, ik knip van dat snoer een kop eraf, boor een gat in de wand voor het snoer en duw hem er doorheen. Ik sluit hem even aan en besluit de kabel gelijk netjes vast te gaan zetten met kabelgeleiders. Zo gezegd zo gedaan, zag er netjes uit Vervolgens even met een eenvoudige schaar de kabel even op de juiste lengte geknipt voor aan de lamp... vergetende dat de stekker er nog in zat . Schrok me dood, een flinke blauwe flits, een doffe knal en een gesprongen zekering + aardlekschakelaar waren het gevolg. En het ijzer van de schaar was deels zwart + beschadigd (brandplekje). Gelukkig liep het voor mezelf niet zo schokkend af.
  zondag 15 mei 2005 @ 12:13:35 #111
112581 kansloze_dertiger
Benedictus XVI
pi_27022111
Ook leuk: met een aansteker controleren of je het gasfornuis lekvrij hebt aangesloten
objectief en betrouwbaar
*O* Partij voor de Dieren in de Kamer !! *O*
pi_27022225
Probeer nooit, MAAR dan ook NOOIT een nietje met een schaar eruit te frummelen...
Geheid dat je in je stof schiet...

&^%@&(%^&% *@^#%*&@%#*~&@%

Stom wijf dat ik er ben...

*sigaretje ga roken.
De stoom komt uit mijn oren...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27022433
Toen mijn been werd ont-niet, hadden ze een heel mooi tangetje/schaartje......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 15 mei 2005 @ 12:37:15 #114
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27022679
quote:
Op zondag 8 mei 2005 16:05 schreef Waxxer het volgende:
Ik heb een keer een klopboor kromgetrokken al borend in een muur
Heb ik ook wel eens gehad. Gat boren in een betoon vloer boor dan zo warm worden dat ie op een bepaald moment onder een hoek van 90 graden staat!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 15 mei 2005 @ 12:39:20 #115
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27022721
quote:
Op zondag 15 mei 2005 12:18 schreef Oblivion het volgende:
Probeer nooit, MAAR dan ook NOOIT een nietje met een schaar eruit te frummelen...
Geheid dat je in je stof schiet...
Kun je nog wel foto's posten van je klus blunder?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27022753
quote:
Op zondag 14 november 2004 17:52 schreef De-Boswachter het volgende:
Een plafondventilator ophangen in de woonkamer, en dan NET door een rioolafvoer boren die in het betonnen dek zit. Lekker was dat.
Ieuw!
-
  zondag 15 mei 2005 @ 15:05:20 #117
32196 SjacoBaco
Are we there yet?
pi_27026718
Ik sta als een bezetene alle oude tegels van de keuken van de muur te beuke.... in één grote klap al het licht uit.... was de hoofdzekering eruit geklapt. Anderhalf uur gewacht op een mannetje ven de eneco.

Enorme vonk en ik mocht een nieuwe beitel kopen voor me kangoo..
pi_27027251
Ik heb een plafond met van die mdf wand/plafond rommel panelen gemaakt maar ik heb te weinig rachels (2/3 balkjes) gebruikt waardoor het een beetje golft. Achteraf is het wel een mooi effect.

Volgende plafond dat ik maakt doe ik gewoon met gisp platen. Ik heb de wanden ook bekleed met die mdf panelen met isolatie erachter. het nadeel vind ik dat je een ruimte niet op kan warmen omdat niets in verbinding staat met elkaar. Als je bijv gisp platen op een binnenmuur lijmt en dat weer stuct is alles masief en is het op te warmen. (Ik stook op hout )
Een discussie win je nooit.
Er ging vannacht om 9 uur nog een auto voorbij.
pi_27028559
gisp platen???
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_27037359
We waren de douche aan het vernieuwen. Oude tegels eraf, sleuven in de muur voor de leidingen enzo en nog met een beiteltje wat bijwerken. Door het muurtje heen gaan en je beitel laten vallen... Die ligt nu ergens achter het aanrechtblok .
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_27038444
Wij hadden een kast van Leenbakker. Die moet je dus zelf in elkaar zetten. De gebruiksaanwijzing klopte voor geen meter. Wij hadden de achterwand verkeerdom geplaatst, toen moesten we alles weer loshalen.

Geen blunder, maar wel irritant. Een gat van 8 mm willen boren, en eentje van 25 mm overhouden. Klote gipswand.
pi_27039205
quote:
Op zondag 15 mei 2005 22:23 schreef Ingrid19 het volgende:
Wij hadden een kast van Leenbakker. Die moet je dus zelf in elkaar zetten. De gebruiksaanwijzing klopte voor geen meter. Wij hadden de achterwand verkeerdom geplaatst, toen moesten we alles weer loshalen.

Geen blunder, maar wel irritant. Een gat van 8 mm willen boren, en eentje van 25 mm overhouden. Klote gipswand.
Wat voor boor heb je in hemelsnaam gebruikt?
pi_27039326
Ehm... als golfer niet kijkt wil ik wel iets verklappen hier

De toilet (die nu mooi rood is) moest met alle geweld van mij voorzien worden van een stukkie zeil op de vloer.
Er liggen raar gewolkte rode tegels, en voor de opknapbeurt was dat lelijk vond ik.
Wij een stukkie gekocht. Eigenlijk vonden we het niet heel erg mooi dat zeil maar lekker goedkoop en beter dan die tegeltjes.

*kuch*
Ik zou een mal knippen van krantenpapier, zodat we moeiteloos het stukkie zeil bijna in 1 keer met een klein achternaadje om de wc pot etc. zouden krijgen.
Neeee zegt golfer, ik snij het zo wel ff eromheen....

Ben je gek, zeg ik, die mal is veeeeeeeeel makkelijker en er kan niets misgaan

Dus mal op zeil en knippen maar....
Heb ik hem dus verkeerd om op het zeil gelegd, zodat het dus voor geen meter meer pastte

Ach.... zegt die lieverd na een gierende lachbui, ik vond het toch nie zo mooi staan die kleur zeil

[ Bericht 1% gewijzigd door Blues op 15-05-2005 23:41:24 ]
pi_27040014
quote:
Op zondag 15 mei 2005 22:49 schreef _Denker het volgende:

[..]

Wat voor boor heb je in hemelsnaam gebruikt?
Ik zelf niet hoor, mn man. Het was gewoon een 8 mm steenboor. Blijkbaar hebben we hier klote muren. Oud huis.
pi_27040267
Ik heb 3 jaar geleden me kamer geverfd etc.

Leek allemaal goed te gaan, ondanks de hittegolf . De laatste dag had ik nog een emmer terpetine waar ik kwasten met verf in had gestopt. Kwasten schoongemaakt, maarja die emmer moest nog leeg. Omdat het 35 graden was stond mn raam open (lekker briesje ) en aangezien ik te lui was om die emmer door de gootsteen te legen wilde ik hem even door het raam leeggooien (in de tuin hier voor het huis). Niet echt bij nagedacht en het resultaat was een hele witte muur aangezien door de wind de inhoud dus tegen de muur geklotst was. Na grondig schoonmaken was er nog steeds een witte vlek te zien. Nu is het wel weg gelukkig .

Verder niet zoveel problemen gehad.
pi_27042969
quote:
Op zaterdag 7 mei 2005 14:02 schreef Scootmobiel het volgende:
Een paar jaar geleden wilde ik even een stopcontact vervangen in de huiskamer... Dus ik zet de hoofdschakelaar uit van het blok waarop de 4 stopcontacten van de huiskamer aangesloten zijn en ga vrolijk aan de slag.

Ik had de spanningzoeker bij de hand, maar dacht 'm pas nodig te hebben ná de klus, om te testen of het allemaal weer naar behoren werkt. En de hoofdschakelaar van de huiskamer stond uit, dus er kon niets gebeuren...

Nou ja, je raadt het al. Ik krijg me daar een opdonder, zeg.
OUCH. Stond ff te tuimelen op m'n benen, en het duurde wel even voordat ik weer enigszins bruikbaar was.

[afbeelding]
Zoiets dus, alleen dan niet met een lampje maar met het stopcontact.

En wat bleek? Het stopcontact waaraan ik aan het werk was, stond - als enige - NIET aangesloten op het huiskamerblok, maar op dat van de KEUKEN! Nou jaaah zeg. Zoiets verwacht je toch niet!

Maar ja, wel stom natuurlijk dat ik het niet toch even van te voren getest heb, of de stroom er echt af was.
Maar goed, ik weet het nu dus.
Meestal is dat gedaan om te zorgen dat je nog een aansluiting over hebt in een ruimte mocht de spanning van een groep afgaan. Het kan dus zijn dat het consequent door je hele huis is gedaan. Helaas wordt dit meestal niet gedaan omdat het meer geld kost om dat stukie pijp door te trekken naar een ruimte met een andere groep.
Op een beetje elektro opleiding krijg je dat nog te leren.

[ Bericht 2% gewijzigd door Gr33b0 op 16-05-2005 00:56:44 ]
First we thought the PC was a calculator, Then we found out how to turn numbers into letters, and we thought it was a typewriter. Then we discovered graphics, and we thought is was a television. With the World Wide Web, we've realized it's a brochure.
pi_27054038
quote:
Op maandag 16 mei 2005 00:50 schreef Gr33b0 het volgende:
Meestal is dat gedaan om te zorgen dat je nog een aansluiting over hebt in een ruimte mocht de spanning van een groep afgaan. Het kan dus zijn dat het consequent door je hele huis is gedaan. Helaas wordt dit meestal niet gedaan omdat het meer geld kost om dat stukie pijp door te trekken naar een ruimte met een andere groep.
Op een beetje elektro opleiding krijg je dat nog te leren.
Ja, dat zei BeejEm ook al inderdaad, allebei nog bedankt voor jullie verduidelijking.
Het is dus echt expres zo gemaakt blijkbaar.
Wéér wat geleerd...!

Maar ik blijf het toch redelijk stom vinden van mezelf, dat ik dat toen niet nog even getest heb...
Wat ben je dan? Juist, een PRUTSER!!!

NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 12:42:25 #128
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_27079934
naar aanleiding van dit topic: Disselbak repareren

kam ik het volgende melden:

1: niet het hele potje gelijk met de verharder vermengen
2: iets van handschoenen aantrekken

Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_27083735
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 12:42 schreef Klonk het volgende:
naar aanleiding van dit topic: Disselbak repareren

kam ik het volgende melden:

1: niet het hele potje gelijk met de verharder vermengen
2: iets van handschoenen aantrekken


Of je leest eerst de gebruiksaanwijzing. Whehehe.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 14:41:08 #130
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_27083762
gebruiksaanwijzingen zijn voor mietjes
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  dinsdag 17 mei 2005 @ 15:19:40 #131
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_27084976
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 14:41 schreef Klonk het volgende:
gebruiksaanwijzingen zijn voor mietjes
Precies dat zegt mijn man óók altijd. Vandaar dat hij eerst een zelfbouw meubelstuk half in elkaar zet om 't dan weer uit elkaar te moeten halen.
Ik daarentegen zweer bij gebruiksaanwijzingen. We moesten een nieuwe vliezotrap naar de zolder en op de gebruiksaanwijzing stond dat je de een of andere veer eerst vast moest zetten en dan dat gevaarte in de opening moest hangen.... Mijn man zei al meteen dat 't zo niet ging, maar van mij moest en zou het volgen de gebruiksanwijzing gebeuren.
Resultaat : dat hele gevaarte donderdt naar beneden en knalt op onze hoofden. IK heb nóg een deuk in m'n kop waar dat ding bovenop geknalt is....

enne aan een keer had ik niet genoeg, ik stond erop om 't nog 'ns te proberen met het zelfde gevolg, weer een vreselijke knal op de kop. Van eigenwijs gesproken
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_27085050
Klonk heeft wel een beetje gelijk. Een gebruiksaanwijzing lezen, is ongeveer hetzelfde als de weg vragen als je verdwaald bent.
"Ik kan het zelf ook wel vinden hoor! "
  dinsdag 17 mei 2005 @ 15:55:03 #133
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_27086155
laat ik het anders formuleren: gebruiksaanwijzingen zijn voor vrouwen, als ik iets niet snap zonder een boekje erbij dan hoeft het niet meer
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  dinsdag 17 mei 2005 @ 16:16:31 #134
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_27086816
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 15:55 schreef Klonk het volgende:
laat ik het anders formuleren: gebruiksaanwijzingen zijn voor vrouwen,
hmmppffff

Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 17 mei 2005 @ 16:50:53 #135
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_27087935
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  Redactie Games woensdag 18 mei 2005 @ 10:01:35 #136
23535 crew  Fathom
LeChuck
pi_27108652
Vorige week nieuw aanrechtblad gekocht en wasbak etc.. had de wasbak opgemeten via de buitenrand maar werd daarna gebeld... Zat er niet meer bij met me hoofd en dus niet de binnenmaat genomen... Dus viel me wasbak er doorheen hahahha... Godzijdank had ik eerst even getest op me oude blad.
LeChuck: I-- --am your brother!
Guybrush: No! No, that's not true! That's impossible!
LeChuck: Search your feelings, you KNOW it to be true!
Guybrush: Noooooooo!!!!
  woensdag 18 mei 2005 @ 11:21:37 #137
32196 SjacoBaco
Are we there yet?
pi_27110847
Gisteren weer 1! achteruit op de rand van m'n gereedschap kist gaan staan... 't lag overal...tijdje bezig geweest met puinruimen.....
  woensdag 18 mei 2005 @ 13:13:07 #138
102364 FordXRRS
Bad boys drive bad toys
pi_27114397
Ehm,

keertje klussen in onze winkel.
Even wat netwerkkabels + telefoonkabels over het systeemplafond leggen, no problem.
Ware het niet dat ooit iemand bij montage een schroef door 1 dikke electriciteitskabel had gedraaid. (Ding liep ook nog eens door een metalen buis van het plafond tot onze toonbank en we leunden er ook nog eens vaak tegenaan ).
Afijn, ik sta dus lekker op m'n trap met m'n kop half in dat systeemplafond en die electriciteitskabel ligt me in de weg. Ik pak met 1 hand die kabel vast, sta dus meteen flink onder stroom en uit reactie pak ik met m'n andere hand ook die kabel vast. Paar seconden zo gestaan, 6 a 7 seconden ofzo en toen gelukkig een helder moment dat ik me van de ladder moest laten vallen om de stroomkring te verbreken... Flikker ik dus ook nog eens 2 meter naar beneden. Brandwondjes over de hele binnenkant van m'n hand, zwaar over de zeik, was m'n eerste ervaring met onder stroom staan, heb maar een paar dagen vrij genomen. Was toch op kosten van de baas, anders had ik nog moeilijk kunnen gaan doen

Verder nog met een hamer (zo'n vuist) vol in m'n gezicht, paar milimeter van m'n oog geslagen,
EHBO time
"Misunderstandings don't exist, only the failure to communicate"
What's your dysfunction?
pi_27114438
pi_27114621
Oei, daar herinner ik me ineens aan een mooi moment: ik was aan het helpen op school met het bouwen van het decor voor een toneelstuk. We stonden met zo'n 5 mensen om een houten plank, die redelijk dik was. Aan een kant mooi geschilderd, aan de andere kant zou een houten constructie worden gemaakt, waar een mini-openhaard moest komen. Dus ik en een meisje wat ook hielp met hamer en spijkers. Zij houdt die spijker mooi vast, ik de hamer om te slaan. Op het moment dat ik sla trekt ze haar hand een stukje opzij, mep ik vol op haar duim! Drie weken lang zo'n blauwe vlek, nog geluk dat er geen botten waren gebroken.

Damn, ik voelde me echt k*t
  woensdag 18 mei 2005 @ 13:23:58 #141
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_27114806
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 11:21 schreef SjacoBaco het volgende:
Gisteren weer 1! achteruit op de rand van m'n gereedschap kist gaan staan... 't lag overal...tijdje bezig geweest met puinruimen.....
Da's een goeie, ga ik ook eens doen. Kan m'n ventje gelijk de boel uitzoeken. Dat ding is niet meer te tillen (ook niet voor hem)
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
  woensdag 18 mei 2005 @ 17:20:45 #142
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_27121908
Ik moest vandaag een spijkerbroek korter maken, dat gaat heel simpel. Ik knip er een stuk af sla de onderkant 2 x dubbel en dan pak ik de hamer om aan de binnekant op de naden te meppen anders krijg ik de zoom niet onder de naald van de machine door. Ik kon geen kleine hamer vinden wel zo'n joekel met waarmee je paaltjes slaat of stenen klein mept ofzo. Het ding was nog geroest óók, om m'n nieuwe gebleekte spijkersbroek schoon te houden legde ik een dubbel gevouwen envelop op de zoom en toen ik mepte verschoof dat papier dus ik wilde dat met mijn andere hand ff gauw rechtleggen.......

Laat ik dit nog zeggen : ïk sloeg wél raak
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_27122922
Ik heb net met een hele grote hamer die ik vasthield in mijn rsi hand, op mijn andere hand geslagen

Nu issie dik
  woensdag 18 mei 2005 @ 18:13:11 #144
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_27123356
Whaha jij óók al een dikke zere hand
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_27123534
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 18:13 schreef deedeetee het volgende:
Whaha jij óók al een dikke zere hand
1 dikke, 2 zere
  woensdag 18 mei 2005 @ 18:32:27 #146
14142 Daffodil31LE
Pienter Pookje
pi_27123955
quote:
Op zondag 8 mei 2005 08:34 schreef Garbageman het volgende:
Bij een vriend aan het klussen. Hij heeft een leuk huisje uit de jaren '20 met een verrotte vloer, en verrotte vloerbalken. Vloer er uitslopen dus, en gelijk ook maar dat tussenmuurtje eruit, heeft ie een mooie grote woonkamer. Muurtje eruit getikt, blijkt het een draagmuur te zijn, hele huis begint enge kraakgeluiden te maken.
Gauw de boel ondersteund, met van die verstelbare steunen. Alles is goed gegaan, alleen op de verdieping klemmen alle deuren, omdat die verstelbare steunen iets te ver aangedraaid waren...
Dat hebben ze hier dus ook eens gedaan, tijdens een jaren '70 "renovatie"-bui

En dan bedoel ik niet de vloer eruit, want die is van steen, maar de tussenmuur eruitgehaald. Er staan hier in de rij 6 huizen, allemaal hebben ze nog een voor- en een achterkamer met schuifdeuren ertussen, behalve waar wij wonen. Kutzooi. Nou hoor ik je al zeggen: Metsel er dan een nieuw muurtje in... Helaas dus ook al geen optie omdat we dan ook de complete schoorsteen (waar twee kachels, eentje voor en eentje achter op aangesloten moeten worden) zouden moeten reconstrueren. Kachels? Ja, kachels. Gelukkig hebben we hier dus geen CV liggen.
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
  woensdag 18 mei 2005 @ 18:35:44 #147
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_27124072
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 18:18 schreef Conflict het volgende:

[..]

1 dikke, 2 zere
Ikke niet één hand is prima in orde

En de zoom in mijn nieuwe broek zit óók prima.
Zelfs hamer verkeerd nog in goede staat zij het nog immer ietwat roestig.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  woensdag 18 mei 2005 @ 19:01:49 #148
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_27125053
oeh, ik ben tijdens het klussen in het huis van vrienden ook nog een keer door een peperdure marmeren vensterbank gezakt, ff apeldoorn bellen
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_27169447
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 17:20 schreef deedeetee het volgende:
Ik moest vandaag een spijkerbroek korter maken, dat gaat heel simpel. Ik knip er een stuk af sla de onderkant 2 x dubbel en dan pak ik de hamer om aan de binnekant op de naden te meppen anders krijg ik de zoom niet onder de naald van de machine door. Ik kon geen kleine hamer vinden wel zo'n joekel met waarmee je paaltjes slaat of stenen klein mept ofzo. Het ding was nog geroest óók, om m'n nieuwe gebleekte spijkersbroek schoon te houden legde ik een dubbel gevouwen envelop op de zoom en toen ik mepte verschoof dat papier dus ik wilde dat met mijn andere hand ff gauw rechtleggen.......

Laat ik dit nog zeggen : ïk sloeg wél raak
Oh, die truuk van de naden plat slaan kende ik nog niet. Zo leer je nog eens wat tussen het lachen door...
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_27171737
Categorie 'ook slim': draadje solderen op een onhandige plek, soldeerstation ergens neerzetten, dan net op tijd ontdekken dat je bout zich door de 220-draad heen aan het smelten is.
  vrijdag 20 mei 2005 @ 00:25:06 #151
14721 jaguar
Regenboos
pi_27172183
gezellig draadjes gaan solderen in je huis,
Aardlek eruit
soldeerbout aan, rustig shaggie roken.
na 5 min kijken of je soldeerbout al warm is.
Verrekte ding word niet warm
Dan pas erachter komen dat je soldeerbout ook op 220 werkt
ijsbergvla
pi_27172419
Meneer ging een stijlvolle winkel maken, met een eikenhouten balk boven de schouw...
Schilder zag de balk en ging hem schuren, plamuren en in de grondverf zetten.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_27172441
Gelukkig kon hij ook marmeren en dus ook van niks een houten balk maken.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_27183020
Ik heb net een blunder achter de rug! Nadat alle schoolprojecten voorbij waren, dacht ik dat het wel zinnig zou zijn om de computer schoon te maken, je weet wel, stofzuigen en zo. Wat er allemaal voor rotzooi in een kast terecht komt, je hebt geen idee!

Dus ik heel voorzichtig alle onderdelen verwijderen, opschrijven waar het hoort, etc. Stroom eraf, voorzichtig aan met alles. Schoongemaakt, stofzuiger alleen als ik oop het metaal vasthield (statische electriciteit!), geen natte dingen gebruiken, etc. Alles erg voorzichtig.

Kast weer in mekaar, onderdeeltje voor onderdeeltje. Alles volgens het opgeschreven plan.

Aan-knop voor stroom. Stilte. Niks. Damn, vloeken, wat is er aan de hand. Bijna twee uur draadjes nagekeken, kon het niet vinden. Dit was gistermiddag allemaal, gisteravond was ik met verloofde Tinuviel naar Star Wars. Dus vanochtend pa gebeld (hij is professional computertechnicus), en na een kwartier hadden we het probleem: twee hele kleine plastic plugjes zaten niet perfect, net een pin te ver naar een kant.

De les: ga geen dingen losmaken van de computer zijn ingewanden, tenzij je computer-chirurg bent. Nu ben ik mijn vader een fles Glenmorangie schuldig. Maar hij werkt wel weer!
pi_27183774
Ik durf niet te boren. Heb het ooit eens gedaan, maar dat ging niet zo goed. Laat ik het zo zeggen, het werd een raar gat.

Ik kan tenminste wel een spijker in de muur slaan. En kastjes ed in elkaar zetten. Dat vind ik al heel wat.
  vrijdag 20 mei 2005 @ 13:53:59 #156
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_27183912
Afplakken, verven en dan het tape dagen laten zitten. Dan maar eens weghalen, en daarmee meteen ook hele plakkaten verf
Ik wist serieus niet dat je het eraf moest halen als de verf nog nat was. Superlogisch maar hey, als je verder nooit schildert...
pi_27190530
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 13:53 schreef Aventura het volgende:
Afplakken, verven en dan het tape dagen laten zitten. Dan maar eens weghalen, en daarmee meteen ook hele plakkaten verf
Ik wist serieus niet dat je het eraf moest halen als de verf nog nat was. Superlogisch maar hey, als je verder nooit schildert...
Komt me erg bekend voor...
  vrijdag 20 mei 2005 @ 16:54:18 #158
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_27190915
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 13:50 schreef Ingrid19 het volgende:
Ik durf niet te boren. Heb het ooit eens gedaan, maar dat ging niet zo goed. Laat ik het zo zeggen, het werd een raar gat.
Gewoon doen, anders leer je nooit fatsoenlijk boren. En als het mislukt, dan open je gewoon een topic waar je vraagt wat je met dat lelijke gat aanmoet.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_27190991
keertje dwars door mn vinger heen geboord
Amsterdam, stad van hash en coke,
Waar de vrouwen zich vrouwelijk gedragen..
En de mannen ook..
pi_27191465
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 16:54 schreef Angel_of_Dth het volgende:

[..]

Gewoon doen, anders leer je nooit fatsoenlijk boren. En als het mislukt, dan open je gewoon een topic waar je vraagt wat je met dat lelijke gat aanmoet.
Haha! Wel een goed idee...
pi_27194912
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 13:53 schreef Aventura het volgende:
Afplakken, verven en dan het tape dagen laten zitten. Dan maar eens weghalen, en daarmee meteen ook hele plakkaten verf
Ik wist serieus niet dat je het eraf moest halen als de verf nog nat was. Superlogisch maar hey, als je verder nooit schildert...
*Herkent* Dat afplakband moet je idd niet te lang laten zitten. Toen ik het na dagen weken maanden weghaalde kwamen er stukken van de bovenkant van de plakplinten mee, waar ik dat afplakband dus opgeplakt had. En kaal zien die plinten er minder mooi uit De verf bleef gelukkig wel zitten
  vrijdag 20 mei 2005 @ 20:07:22 #162
116562 boertie
Zonder hoofdletter dus.
pi_27196190
Na het plakken van een grote trekkerband moest de band weer om de velg. Omdat tijdens het oppompen de 'hiel' van de band weer op de velg moet schieten ff met een grote voorhamer op de zijkant van de band slaan. En je raad het al..... ... de hamer kwam net zo hard weer terug in mijn richting. Gevolg: Zwart/blauw/nu geelwordende plek rond m'n oog.

Laatst ook nog ervaren dat je bij een gereedsschapswagentje met volgestouwde lades niet alle lades tegelijk moet opendoen.
R.I.P. kat. Ik was er toch best gek mee. ;(
pi_27196257
Dat wist ik ook niet, van dat afplakband.... Dan heb ik nog stom geluk gehad zeg, dat de verf niet meekwam toen ik het er dagen later pas af trok!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_27227162
Zojuist meegemaakt:

Ik had al langere tijd het plan om de plinten van een zijkamer mooi op te lakken met verf. Maar omdat dit potje alweer een tijdje in de schuur stond en deze al eens eerder was opengeweest was het wat dik geworden en gaan klonteren, dus wat doe je dan? (tevens goeie tip bij deze) Je voegt terpetine toe om het weer iets smeerbaarder/dunner te maken en handzamer.

Afijn dus ik terpetine erdoor roeren en verfen.

Uiteindelijk wil ik me kwast schoon gaan maken en toen drong het tot me door....
Ik had door mijn verf geen terpetine gedaan maar "groene aanslag verwijderaar"

Overigens is het een perfecte laag geworden en het verdunde perfect, dus ik heb nog geen verschil gemerkt, maar het was wel een beetje dom
Profiel opgeheven.
pi_27245513
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 20:07 schreef boertie het volgende:
Na het plakken van een grote trekkerband moest de band weer om de velg. Omdat tijdens het oppompen de 'hiel' van de band weer op de velg moet schieten ff met een grote voorhamer op de zijkant van de band slaan. En je raad het al..... ... de hamer kwam net zo hard weer terug in mijn richting. Gevolg: Zwart/blauw/nu geelwordende plek rond m'n oog.
Whahaha, LOL (okee, behalve voor jou dan... sorry dat ik even moest lachen )
Ik zie het al voor me:... *BONK* .... Aiiiiiiii.....
Beterschap ermee alvast!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_27246037
O ja, alweer een paar jaar geleden...
Ik was iets aan 't snijden met een stanleymes, komt er ineens een dikke bromvlieg hinderlijk om me heen cirkelen. Dus ik in een reflexbeweging dat beest wegmaaien, *TSJAK*... schiet ik met dat stanleymes vol in m'n linkerhand.
Lekker slim...

NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_27246312
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 20:07 schreef boertie het volgende:
Gevolg: Zwart/blauw/nu geelwordende plek rond m'n oog.
Dat zijn wel het soort acties waarbij je achteraf denkt 'oeps, dat scheelde niet zo gek veel of ik had 't niet meer na kunnen vertellen'.

[ Bericht 49% gewijzigd door joshus_cat op 22-05-2005 16:10:24 ]
  zondag 22 mei 2005 @ 20:05:49 #168
21560 dr.dunno
shrivel me testes!
pi_27253185
quote:
Op zondag 22 mei 2005 15:57 schreef Scootmobiel het volgende:
O ja, alweer een paar jaar geleden...
Ik was iets aan 't snijden met een stanleymes, komt er ineens een dikke bromvlieg hinderlijk om me heen cirkelen. Dus ik in een reflexbeweging dat beest wegmaaien, *TSJAK*... schiet ik met dat stanleymes vol in m'n linkerhand.
Lekker slim...

[afbeelding]
Wie haar benen spreidt, spreidt gezelligheid.
pi_27256176
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 13:53 schreef Aventura het volgende:
Afplakken, verven en dan het tape dagen laten zitten. Dan maar eens weghalen, en daarmee meteen ook hele plakkaten verf
Ik wist serieus niet dat je het eraf moest halen als de verf nog nat was. Superlogisch maar hey, als je verder nooit schildert...
Herkenbaar.
Weet je nog BE
Het was er bijna niet af te krijgen bij het plafond, wat een kl*tebaan

Dus laatst met de wc verven, meteen weggehaald!
  woensdag 25 mei 2005 @ 16:51:49 #170
8372 Bastard
Persona non grata
pi_27345013
Kast in elkaar gaan schroeven, vreemd vinden dat er geen bouwtekening bij zit... kast in elkaar geschroeft, hou ik een balkje over voor de onderkant.. Maar die moet er tussen worden gezet wanneer je de twee wanden aan elkaar gaat schroeven, dus dan weer los halen, plankje er tussen, weer in elkaar schroeven.. eindelijk de kast klaar.. blijkt dat ik de doos verkeerd open heb gemaakt, onderin lag namelijk de bouwtekening
The truth was in here.
pi_27354106
Naar aanleiding van dit topic een kleine blunder gemaakt vandaag.

Ok, er moet een muur gestuct, kozijn is maatgevend, dus deur dicht en metselkoord spannen. Dan is het 12:45 uur, en wil ik gaan eten. Dat doe ik tijdens het klussen bij mijn ouders. Maar hee das nu ff niet handig, want:

Alle sleutels (Voordeur, achterdeur, auto) en pakketje brood lagen boven, achter de deur die ik met metselkoord dicht gespannen had

Toch maar weer e.e.a. weg gehaald om te kunnen eten
  woensdag 25 mei 2005 @ 21:42:59 #172
38072 King_Nothing
lik mijn taxus
pi_27354379
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 13:53 schreef Aventura het volgende:
Afplakken, verven en dan het tape dagen laten zitten. Dan maar eens weghalen, en daarmee meteen ook hele plakkaten verf
Ik wist serieus niet dat je het eraf moest halen als de verf nog nat was. Superlogisch maar hey, als je verder nooit schildert...
Haha. Zo herkenbaar .
En dan al die kale plekken weer voorzichtig bijwerken. En alle verfspullen weer gaan opzoeken .
Vroeger was ik een twijfelaar, nu ben ik daar niet meer zo zeker van !!
Nee, dat is geen gezwel!
Dat van die rode roos had ze er niet bij hoeven te vertellen.. goh wat was dat mens dik!
  woensdag 25 mei 2005 @ 22:18:53 #173
27865 Yorout
Are we negotiating?
pi_27356073
Gezellig bij zwager lief een hangend toiletje monteren. Hoogte bepalen met schoonmoeders. Proefzitten, hoogte wel goed, dachten we..... Na afmonteren en dus helemaal klaar en niet meer te veranderen bleek de pot toch iets hoog te hangen, bij het deviceren kon een gemiddeld lange persoon (1.80) net met de teentjes de grond raken Toen maar de toiletvloer opgehoogd
Ach, relatie ging 1,5 jaar later uit en huis werd verkocht. Voor nix half jaar verbouwd

Update: Oh ja, zelfde huis. Badkamer met gipsbeton wandjes. Gleufje maken voor PVC pijp. Iets te hard slaan en een gat van hier tot tokio in de muur. Toen dus maar gelijk de muur helemaal afgebroken en de badkamer 50 cm over de breedte groter gemaakt

[ Bericht 19% gewijzigd door Yorout op 25-05-2005 22:24:29 ]
A nice warm vibraty feeling all through your guttiwuts!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 27 mei 2005 @ 13:53:17 #174
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_27406057
Mijn ouders wilden de voortuin bestraten. Moest geëgaliseerd worden en daarbij kwamen ze een wortel tegen van de lariks, die in een hoekje van de voortuin stond. Nah, die hakken we dan maar weg, is alleen maar lastig. Voortuin klaar, ouders naar binnen. Om een uur later verwonderd te staan staren naar een horizontale lariks Gedrapeerd over een auto.

Lariksen hebben een zogenaamde penwortel. D.w.z. één dikke wortel. En die hadden ze weggehakt Nou ja, ze wilden toch eigenlijk van die larks af.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_27474424
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 13:53 schreef Aventura het volgende:
Afplakken, verven en dan het tape dagen laten zitten. Dan maar eens weghalen, en daarmee meteen ook hele plakkaten verf
Ik wist serieus niet dat je het eraf moest halen als de verf nog nat was. Superlogisch maar hey, als je verder nooit schildert...
Haha, dat had ik ook met de keuken. Ik had een mooi lime groen vlak op de muur gemaakt.

Uiteindelijk was de noodoplossing mooier dan het aanvankelijke idee.



Die donkergroene lijst was dus de noodoplossing. Het hele keukenproject was een verrassing voor mijn (ex)vriend, die twee dagen later thuis zou komen. In de stress had ik toen ook nog de verkeerde verf gekocht, op terpentinebasis, die weet-ik-hoeveel uur moest drogen. En toen moest ik die dingen met kit op de muur lijmen, wat ook niet al te snel ging... Ik was een uur voordat hij thuis kwam eindelijk klaar.
pi_27474598
Wat een geweldige oplossing Toeps
pi_27475072
erg mooi geworden, is dat schoolbordverf op die deurtjes, of heb je er zelf die letters opgeschilderd?
pi_27475130
quote:
Op maandag 30 mei 2005 10:31 schreef Gurb het volgende:
erg mooi geworden, is dat schoolbordverf op die deurtjes, of heb je er zelf die letters opgeschilderd?
Dat zijn Förhöja kastjes van de Ikea, kant en klaar met schoolbordverf. Ik heb alleen de zijkanten groen gemaakt.
pi_27475154


17,95 per stuk.
pi_27481716
Stelletje amateurs hier zeg

Zonder gekheid....ik heb zoveel blunders gemaakt dat ik niet eens meer alles weet.

Ja, ik klus vrij veel . Dan maak je ook veel fouten

Wandje geplaatst met een schuifdeur die in de wand moet. Alles exact gemeten. Alles paste perfect, helaas even niet nagedacht dat de ondergeleiding van de schuifdeur wel loodrecht op de bovenrails moet staan........

Dat goedgemaakt, bleken de schroeven te lang. Gevolg: Allemaal krassen van schroeven op de deur....


Stuken: Betokontakt om alle muren in te smeren (dat grove roze spul) Ik waarschuw een vrien dat ie moet oppassen dat hij de trap waar de emmer opstaat niet te wilt moet verplaatsen (op datzelfde moment til ik mijn trap op met een verse 5 liter emmer, enfin, ik heb nog 2 liter op kunnen vegen. De rest lag op de grond en in mn haar.

Gips voor plafond snijden: Dat spiegelbeeld met hoejes snijden en zo blijft moeilijk......

Zaag: Soms vergeet je dat er een lichaamsdeel in de weg zit. Datzelfde heb je ook met stanleymessen.

Hangtoilet plaatsen en een te lange buis voor het spoelen er op hebben (dan sluit ie niet goed af en heb je een hoop water.

Een kunsstof vloertje leggen en die meng je in de tuin. Plastic emmers zijn niet sterk genoeg voor een nieuwe kleine menger. Gevolg, een hele vieze rode tuin....het ergste was nog dat ik alleen de kleur aan het opmengen was en de harder er dus nog niet in had gedaan (praxiszak voor bouwafval met de tegels stonk behoorlijk naar oplos )

Werken aan de elektra en er op pijnlijke manier achter komen dat er 2 groepen gemengt waren. 1 stond uit......de ander niet... (de vorige bewoner had besloten om de nul van groep b te gebruiken met de fase van groep a.

Trap maken naar de tuin (2m lager) en alles prachtig hebben, maar er is net 1 tree die 4 cm te hoog zit. (en ja, dat werk je wel degelijk)

Maar het meeste vervelend is wel die kleine dingetjes, waarvan je achteraf denkt: Dat had ik beter zo kunnen doen

We zijn nu bezig met het balkonhek. Nog geen blunders gemaakt, maar ik zal mn bril wel aan het hek vastlassen of zo, of we lassen door het staal heen
  maandag 30 mei 2005 @ 14:39:08 #181
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_27482009
Kom eens gauw updaten in OUD. Er werd laatst naar jullie gevraagd!
***
pi_27482023
quote:
Op maandag 30 mei 2005 10:35 schreef Toeps het volgende:
[afbeelding]

17,95 per stuk.
heel mooi, ga ik zeker onthouden die dingen voor als ik over een jaartje ofzo het huis uitga
pi_27482594
quote:
Op maandag 30 mei 2005 14:39 schreef Brighteyes het volgende:
Kom eens gauw updaten in OUD. Er werd laatst naar jullie gevraagd!
Gedaan!

Overigens, noem ik met een vuist op je hand slaan niet echt een blunder.......Maar het doet wel pijn!

Of een gat boren en vervolgens de boor er gelijk van af proberen te halen (ja dat is heet)

Dit zijn van die dingetjes die meerdere malen voorkomen.

Overigens heb ik met het leggen van tegels wel eens een p[aar keer flink uitgehaald met een rubberen hamer om vervolgens alleen met het stokje op de tegel te slaan........ De rubberen knuist eindigde ergens in de tuin, maar de klap van een stokje deed toch wel zeer omdat mn hand nu op de tegel kletterde.

(boos een rubberen vuist weggooien is ook geen goed idee, soms komt ie terug
pi_27504771
quote:
Op maandag 30 mei 2005 14:58 schreef basset het volgende:
Of een gat boren en vervolgens de boor er gelijk van af proberen te halen (ja dat is heet)
Zo was ik dit weekend even snel-snel-snel een fancy zandbakdeksel in elkaar aan het schroeven van wat afvalhout en eigenlijk net te kleine schroefjes, draai ik er eentje dol met de henghengschroever, en die pak ik daarna dus beet. Sisssss. Auw auw auw.
pi_27505088
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 10:13 schreef anneja het volgende:

[..]

Zo was ik dit weekend even snel-snel-snel een fancy zandbakdeksel in elkaar aan het schroeven van wat afvalhout en eigenlijk net te kleine schroefjes, draai ik er eentje dol met de henghengschroever, en die pak ik daarna dus beet. Sisssss. Auw auw auw.
Hehe, zo heb ik dagen met een kruiskop in mn vinger rondgelopen door hem dol te draaien en ff voelen of ie wel in het mdf zat of dat ie nog een stukje uitstak.

Prachtig cirkeltje met een kruisje er in
  dinsdag 31 mei 2005 @ 17:05:03 #186
102698 rotterdamse
De enige echte..
pi_27518488
Niet zelf gedaan maar vandaag wel een mooie gezien. De buitenkant van de flat wordt gerenoveerd. Dat betekend dus ook dat de regenpijpen op een andere plek komen. Die jongens hebben keurig netjes de nieuwe gaten al geboord en natuurlijk moeten de oude dus dicht gestort worden. Stel je voor een gat met een diameter van ca. 15 cm en een diepte van ca.25 cm. Een aantal balkons onder elkaar. Dus zet je op het onderliggend balkon er een kunstofplaat tegen aan waar het beton niet op hecht. Deze stempel je gewoon met een houten balk. Werkt prima, totdat 1 van de jongens net het gat dicht gestort had en de ander op het balkon eronder per ongeluk de houten balk wegtrapt. Klets....gat weer open en alle vloeibare beton stortte zo naar beneden .....nog een geluk dat hij er niet pal onder stond!
  woensdag 1 juni 2005 @ 00:20:09 #187
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_27531192
Verbouwing in een badkamer:
Alle water, afvoer en CV leidingen op een muur gelegd (bij waterleiding en CV leiding gebruik gemaakt van knelkoppelingen). CV leidingen kwamen natuurlijk een stuk naar voren omdat er nog een radiator aan moest. Daarna heb ik een valse wand geplaatst (met gaten waar de twee leidingen doorheen staken). Tijdens het tegelen stond ik op een ladder en ik moest weer een tegel pakken welke op de vloer lagen. Ik kom van die ladder af, buk zijwaarts om een tegel te pakken en kom met mijn lichaam op één van die uitstekende leidingen..... *kloenk* en hij stond scheef naar beneden Na wat vloeken en een aantal schietgebedjes de leiding weer rechtgetrokken.

Na het voegen en plaatsen van de radiator mijn CV installatie gevuld en op druk gebracht en wat denk je?? Ja hoor, lekkage. Snel de boel weer afgetapt. Met een voegenkrabber twee tegels vrijgekrabt en met een decoupeerzaag mijn mooie valse wand opengezaagd. Probeer dan maar met een steeksleutel een knelkoppeling aan te draaien in een tussenruimte van 60mm Dat is lastig.

Uiteindelijk is het wel gelukt....ik heb mijn wandje kunnen repareren en de tegels er weer netjes in kunnen krijgen. Je ziet er niets meer van maar ik heb nu nog steeds nachtmerries dat de ruimte tussen mijn muur en valse wand tot de nok toe gevuld is met water
pi_27601463
gisteravond voor de zoveelste keer weer dezelfde blunder begaan.

ik was ff aan het schilderen met een rollertje. en toen ik klaar was wilde ik het rollertje van de beugel afhalen. dus ik pak een oude doek, doe die om de roller heen, pak de roller met de doek eromheen stevig beet, en wil trekken.
maar door het stevig vastpakken, knijp ik de roller uit, en komt alle verf door de doek heen, en is heel mijn handpalm geverfd.

en dit gebeurt me iedere keer weer, heb al wel tien keer verf op mijn handen gehad hierdoor
pi_27603135
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 11:08 schreef Gurb het volgende:
gisteravond voor de zoveelste keer weer dezelfde blunder begaan.

ik was ff aan het schilderen met een rollertje. en toen ik klaar was wilde ik het rollertje van de beugel afhalen. dus ik pak een oude doek, doe die om de roller heen, pak de roller met de doek eromheen stevig beet, en wil trekken.
maar door het stevig vastpakken, knijp ik de roller uit, en komt alle verf door de doek heen, en is heel mijn handpalm geverfd.

en dit gebeurt me iedere keer weer, heb al wel tien keer verf op mijn handen gehad hierdoor
ezel!

pi_27603795
ja, ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan, dat ik het weer vergeten was om de roller met een plastic zakje beet te pakken

gelukkig sloeg ik mezelf niet voor mijn kop, want anders had daar ook nog verf gezeten
pi_27677837
In het paasweekend vorig jaar...

We zouden in de kledingkast-kamer geen laminaat leggen maar we hadden zoveel over dat we het toch gedaan hebben. Jammer dat het niet meer aansloot. Moest dus een drempeltje tussen. Zaterdags 1 gehaald gelijk even passend gemaakt. Zondags besloten dat ik 2 gaatjes zou maken en dat ik em ging schroeven. Lijmen liet tenslotte zo weer los...

1e gat geen probleem, 2e gat WATER... KUT... snel de hoofdkraan dicht, zachtjes begon het kwartje te vallen, waarom was dat water warm? Dwars door de hoofdleiding van de CV voor de 1e etage heen gegaan dus... JOY, met combiketels heb je dan dus ook geen warm water meer.

De eerste die ons wilde helpen kon dinsdag (na 2e paasdag) pas langskomen
pi_27678374
Mijn vader die bijna onder m'n ogen dood lijkt te gaan en maar blijft denken dat hij alles kan fixen, ik zit hem op een gegeven moment echt te knijpen omdat hij zich de tyfus zweet, een knalrood hoofd heeft, kreunt en steunt vanwege pijnlijke gewrichten, ik tel de minuten omdat ik wil dat het voorbij is en hij niet naar mij luistert dat hij ook pauze moet nemen en zich niet zo moet inspannen, ik voel me schuldiger en schuldiger.....

En dan is er één pak laminaat te weinig. . Dus dan krijg ik dat hele gesodemieter weer van voren af aan. En ik moet nog al mijn spullen overhuizen. ik denk dat ik eigenhandig even "stiekem" een andere oplossing zoek voor het weekend, voor de meeste spullen. Het was echt eng, en die man ziet niet in dat hij geen 30 meer is, maar 57.
pi_27684220
quote:
Op maandag 6 juni 2005 15:52 schreef Waxxer het volgende:
Mijn vader die bijna onder m'n ogen dood lijkt te gaan en maar blijft denken dat hij alles kan fixen,
Tsja over vaders gesproken...

mijn vader ging een jaar of twintig terug eens samen met mijn opa een buitenkraantje aanleggen onder de grond door. Dat moest dus mooi op maat in bochten gesoldeerde buis van +/- 4 meter worden dus dat gingen de heren heerlijk in het zonnetje buiten doen op een mooie lentedag. Halve dag bezig en het resutaat mocht er zijn .

Maarja

Toen moest de buis door het gat onder de deurmat naar binnen en dat ging mooi niet. Alles moest uit elkaar en in een de kruipruimte (64 cm) in elkaar gezet worden.
  zaterdag 11 juni 2005 @ 12:06:22 #194
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_27830041
Ik heb een 2 e hands kaaskast op de kop getikt, ziet er prima uit en heeft 3 kasten met dubbele deurtjes. Het kastje onder de plek waar de t.v. staat werd door de vorige eigenaar gebruikt voor apperatuur en had ivm daarmee geen achterkant. Dat is niet handig vind ik dus ik haal een plaatje hardboard om er weer een achterkant in te maken. Mijn man zet dat plaatje zolang ff achter de kast uit 't zicht en vergeet het vervolgens om 't er achter te spijkeren. Ik ruim de kast in en leg een grote draagtas met een breiwerk waar ik mee bezig ben uitgerekend in DIE kast, jawel je moet maar boffen.
Vanochtend kwam stond mijn man als eerste op en werd verrast door een heleboel draden gele wol door de hele huiskamer tussen de meubels door gespannen.....
Mijn 2 lieve siamezen hadden een heleboel lol gehad

Dat komt er nou van als je kleine klusjes vergeet.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_28112191
Vanmorgen een luchtafvoerslang aan m'n nieuwe wasdroger gemonteerd.
Immers, een echte Fok!ker klust het zelf, dus met frisse moed aan de slag gegaan.
Droger met z'n tweeën op zijkant gelegd, handleiding erbij, slang vastgemaakt aan onderkant machine. Droger weer rechtopgezet, combimagnetron erbovenop geplaatst, alles in juiste positie geschoven.
Helaas is daarbij niets misgegaan, alles verliep perfect. Deze keer dus ff geen klusblunders te melden. Sorry mensen, volgende keer beter.



[ Bericht 2% gewijzigd door Scootmobiel op 21-06-2005 23:44:37 ]
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_28290791
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 11:26 schreef Scootmobiel het volgende:

Helaas is daarbij niets misgegaan, alles verliep perfect.
Offtopic!

Wat ik trouwens nog niet gezien heb in deze thread: mensen die hun gipswandjes of stucwerk vernaggelen doordat ze net iets te lang doorgaan met boren. Of moeten ontdekken dat het stucwerk aan de andere kant van de muur niet echt bestand is tegen stevig gehamerboor en gedril, ook al ga je niet door de muur heen.

Niet dat mij zoiets ooit is overkomen hoor. Ik hou altijd op tijd op met (hamer)boren.
  dinsdag 28 juni 2005 @ 08:32:35 #197
27865 Yorout
Are we negotiating?
pi_28292941
quote:
Op dinsdag 28 juni 2005 00:42 schreef joshus_cat het volgende:

[..]

Offtopic!

Wat ik trouwens nog niet gezien heb in deze thread: mensen die hun gipswandjes of stucwerk vernaggelen doordat ze net iets te lang doorgaan met boren. Of moeten ontdekken dat het stucwerk aan de andere kant van de muur niet echt bestand is tegen stevig gehamerboor en gedril, ook al ga je niet door de muur heen.

Niet dat mij zoiets ooit is overkomen hoor. Ik hou altijd op tijd op met (hamer)boren.
Ik heb weleens een onbedoeld tocht/kijk gaatje/sleuf gemaakt vanuit de badkamer naar het trapgat van de buren Gips bleek wat minder dik dan gedacht. Het was s'avonds en donker dus we hadden het geeneens opgemerkt, todat in het weekend de zon erdoor scheen Verzekeringskwestie
A nice warm vibraty feeling all through your guttiwuts!
pi_28293317
quote:
Op dinsdag 28 juni 2005 00:42 schreef joshus_cat het volgende:

[..]

Offtopic!

Wat ik trouwens nog niet gezien heb in deze thread: mensen die hun gipswandjes of stucwerk vernaggelen doordat ze net iets te lang doorgaan met boren. Of moeten ontdekken dat het stucwerk aan de andere kant van de muur niet echt bestand is tegen stevig gehamerboor en gedril, ook al ga je niet door de muur heen.

Niet dat mij zoiets ooit is overkomen hoor. Ik hou altijd op tijd op met (hamer)boren.
Bij mij was het niet met boren, maar ff met vuist en breekijzer een gat voor een wandcontactdoos maken. Laatste brokje baksteen eruit tikken, en op de kamer ernaast lag er een brokje steen
pi_28294042
quote:
Op dinsdag 28 juni 2005 09:02 schreef Gurb het volgende:

[..]

Bij mij was het niet met boren, maar ff met vuist en breekijzer een gat voor een wandcontactdoos maken. Laatste brokje baksteen eruit tikken, en op de kamer ernaast lag er een brokje steen
Dit herken ik van mijn eigen renovatie. Driftig allerlei tussenwandjes die niet meer zo goed waren weghalen en opnieuw opbouwen. De laatste zag er fris uit, dus laten staan. Alleen moest wel het bestaande elektrawerk verzet worden.

Ik lieg niet, een gat van 30 bij 30 centimeter was het gevolg, en de sloophamer ging er alsnog in! Deze muur was gemaakt van het bij ons bekende ´tufsteen´. Dat is grind gelijmd met .... ja met wat het gelijmd is weet ik zelf ook niet. Misschien is het wel niet gelijmd en los opgestapeld
pi_28294303
volgens mij is tufsteen gebouwd met kalk en zand en klei ofzo
pi_28294843
quote:
Op dinsdag 28 juni 2005 09:41 schreef Marsepein het volgende:

Deze muur was gemaakt van het bij ons bekende ´tufsteen´. Dat is grind gelijmd met .... ja met wat het gelijmd is weet ik zelf ook niet. Misschien is het wel niet gelijmd en los opgestapeld
Ik heb 'n paar soortgelijk muurtjes. Alleen dan gemaakt van een of andere donkergrijze puimsteen. Als je daar in boort ligt je kamer vol met fijn donkergrijs stof. Na een dagje klussen merk je dat 't niet echt gezond spul is. Grote gaten boren is ook leuk omdat ze altijd twee keer groter worden dan de diameter waar je mee begint, behalve als je daar rekening mee houdt.
pi_28423650
heeeel recente klusblunder (ja, ik ben zo'n lowlife die direct na z'n klusblunder achter z'n PC gaat zitten om iets te posten ) : voetventielen in je verwarmingsleidingen monteren, zodat je je radiatoren er pijnloos af kan halen, en dan denken dat het afdekkapje de kraan open en dicht doet

en natuurlijk staan voetventielen default open, zoals je ontdekt bij het vullen van je CV-installatie
pi_28433425
Even schuurtje beitsen. Mooi klaar, geen klusblunders dacht ik zo
Komt mijn broertje naar buiten lopen, denkt van laat ik die pot met beits maar even dicht doen. Deksel erop en er een keer op stampen. Pats, een druppel beits vliegt omhoog precies in mijn oog.

Nee dat is niet fijn en doet ongelovelijke pijn.
pi_28436208
quote:
Op zondag 3 juli 2005 01:11 schreef mistermaniac het volgende:
Even schuurtje beitsen. Mooi klaar, geen klusblunders dacht ik zo
Komt mijn broertje naar buiten lopen, denkt van laat ik die pot met beits maar even dicht doen. Deksel erop en er een keer op stampen. Pats, een druppel beits vliegt omhoog precies in mijn oog.

Nee dat is niet fijn en doet ongelovelijke pijn.
Dat is geen blunder, dat is min of meer geluk ...

Moet je voorstellen hoe groot de wereld is, en vervolgens hoe groot je oog is, en dan nog even nadenken hoe groot die druppel is.

Dat die druppel in je oog gekomen is, is sowieso een wonder, en dus is dat heel veel geluk!

Wel geluk wat pijn doet dan, ja dat wel....
  donderdag 21 juli 2005 @ 10:25:57 #205
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_29002542
Een paar maanden geleden was het lint van het rolluik in de slaapkamer zo erg door gesleten dat het vernieuwd moest worden. Dus ik open een topic in KLUS en krijg van Treinhomo netjes punt voor punt uitgelegd hoe dat moet.
Gisteren was het nog steeds niet gebeurd en toen knapte het lint, BAFFF viel 't luik dicht.
Ikke tegen m'n man want die stelde het heel laf steeds uit.Het leek hem best wel lastig
Dus ik ga lint halen en vanochtend moest het erin.
Eerst zat ie ermee dat het lint niet * zomaar * door het gaatje in de muur kon, ik heb ervaring met elastiek ergens doortrekken dus stelde voor er iets stijfs aan vast te maken en dat had gelukkig het gewenste resultaat. Toen moest er een schroefje los waar ie niet bij kon tenzij het luik opeen bepaalde stand open was. Stond ik daar met dat ding in mijn handen om hem in de juiste stand te houden terwijl manlief aan 't sakkeren was dattie niet bij 't schroefje kon.
Eindelijk gelukt !!! joepie
Had de sukkel het lint er verkeerd om opzitten....
Daar gingen we weer - rolluik vast houden schroefje los en lint andersom er weerop - Echt genieten om iets net boven ooghoogte vast te moeten houden En ik was als de dood dattie dat rotschroefje zou laten vallen, in het gras vind je dat ding nooit meer terug en dan moet er natuurlijk uitgebreid een ander schroefje worden gezocht dat óók past , terwijl ik daar al die sta met dat rolluik in mijn handen
Maar 'tis gelukt en viel uiteindelijk reuze mee
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  donderdag 21 juli 2005 @ 11:06:15 #206
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_29003583
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 10:25 schreef deedeetee het volgende:
Maar 'tis gelukt en viel uiteindelijk reuze mee
Geen blunder dus
  donderdag 21 juli 2005 @ 11:14:27 #207
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_29003805
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 11:06 schreef Oldbie het volgende:

[..]

Geen blunder dus
Ow nee en dat 't lint verkeerd om zat terwijl ik verging van de kramp in mijn armen dan ???
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  donderdag 21 juli 2005 @ 11:16:07 #208
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_29003854
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 11:14 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Ow nee en dat 't lint verkeerd om zat terwijl ik verging van de kramp in mijn armen dan ???
Das een beetje jammer idd.
pi_29022470
Behang van een muur staan pielen, omdat die muur opnieuw gestuct gaat worden. Zegt later een meehelpende vriend dat het ouwe stucwerk er ook afmoet, omdat dat zo slecht is dat het er bijna vanzelf afdondert. Voor niets die kleine klote stukjes behang er af staan pielen
...
pi_29022767
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 22:06 schreef Garbageman het volgende:
Behang van een muur staan pielen, omdat die muur opnieuw gestuct gaat worden. Zegt later een meehelpende vriend dat het ouwe stucwerk er ook afmoet, omdat dat zo slecht is dat het er bijna vanzelf afdondert. Voor niets die kleine klote stukjes behang er af staan pielen
Oh, zuur....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_30126963
Gang verven met een roller, en te lam zijn om het zeil in de gang af te dekken met plastic. Eindresultaat: zeil met verfspatten en heeeel veel kleine verfdruppels. Grrrr.
pi_30127249
grootste blunder tot nog toe was het monteren van een nieuw slot in de deur van een hok. Tijdens het afstellen had ik de sleutel aan de binnenkant van het hok laten zitten en vervolgens de deur achter me dicht getrokken. Oeps.
Gelukkig had ik de anti-inbraakstrips nog niet teruggeplaatst, dus met een breekijzer ging de deur wel weer open, waarna ik vervolgens wel de deurpost kon gaan fixen.
Mijn Nederlands is prima, ik kan gewoon niet typen!
pi_30128083
Het nadeel van je huis totaal inbraakproof maken is dat, mocht je inderdaad eens je sleutels laten liggen, het erg prijzig wordt om weer binnen te komen. Plus, als een dief echt binnen wil komen dan lukt 'm dat toch wel.

zijn deuren eigenlijk bestand tegen decoupeerzagen?
pi_30136820
Best een grappige...ja je had er bij moeten zijn.

Geen zin om het dressoir weg te halen om een gaatje te boren. Weet je wat, we doen de stofzuigerstang onder het boortje zuigt tie zo alles weg.....moet je um wel aanzetten

Vloerbedekking leggen
Slaapkamertje:
3.20 bij 4.50. Vloerbedekking gekocht van 4 breed x 5 lang.
We zouden het dus in 1x in de lengte gaan leggen.
Broertje lief dacht weet je wat als ik alvast 75 cm ff eraf snij dan kan ik het makkelijker in het kamertje kwijt. je voelt um al...van de verkeerde kant. Nu liggen er dus 2 passtukken in ut kamertje.
Ze konden gewoon niet op mij wachten

Huiskamertje:
80x alles opgemeten. 4.20x 5.03 niet echt makkelijk in 1x te leggen. Dus een klein stukje onder de radiator. 4br x 6 gekocht. Dan hadden we ruim genoeg ook al zouden we verkeerd snijden.
1 dag voor dat we het zelf gingen leggen kwam ik er achter dat ik het looppad van 1 mtr x 3.03 vergeten was mee te rekenen ..sjit...baalde ontzettend de vloerbedekking was er al een paar dagen. Dus maar een metertje bij besteld. En kilometersssss tape. Het is nu nog net geen jigsaw puzzel
"Out for my own, out to be free
One with my mind, they just can't see
No need to hear things that they say
Life's for my own to live my own way"
  donderdag 1 september 2005 @ 11:22:53 #215
32196 SjacoBaco
Are we there yet?
pi_30159959
quote:
Op donderdag 21 juli 2005 10:25 schreef deedeetee het volgende:

Rolluik toestand
Volgende post in R&P zeker???
pi_30160251
Zelf een muggen/vliegenhor maken voor de ramen. Netjes alles opgemeten, een mooi frame gemaakt met beugeltjes en daartussen een fijne lichtdoorlatende stof gespannen. Naja, helemaal mooi en aardig, maar ten eerste zijn ze zo wankel als de pest en ten tweede zetten ze uit of krimpen ze bij elke graad verschil
pi_30161286
quote:
Op donderdag 1 september 2005 11:32 schreef mistermaniac het volgende:
Zelf een muggen/vliegenhor maken voor de ramen. Netjes alles opgemeten, een mooi frame gemaakt met beugeltjes en daartussen een fijne lichtdoorlatende stof gespannen. Naja, helemaal mooi en aardig, maar ten eerste zijn ze zo wankel als de pest en ten tweede zetten ze uit of krimpen ze bij elke graad verschil
Zo wilde ik het eerst óók doen, maar ik ben blij dat ik uiteindelijk toch voor klittenband heb gekozen. Ideale oplossing!

Gewoon (de 'ruwe' helft van) wit, zelfklevend klittenband op het raamhoutwerk aangebracht en de 'zachte' helft op de randen van het op maat geknipte witte horrengaas vastgeniet, zodat je makkelijk bij de raamhendels kan door even *krrrtsss* een hoekje van de hor los te trekken. Raam open, klittenband weer aandrukken en klaar!

Zo heb je een flexibel, effectief en makkelijk te hanteren systeem, wat ook nog eens nauwelijks zichtbaar is.
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_30163480
Had ik dat toen ook maar gedaan
pi_30166384
Kan het niet alsnog?
Gewoon de hele boel erafslopen en nieuw gaas aanbrengen met klittenband?
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_30335869
Gaatje boren in de studeerkamer, vergeten dat mijn ventilator nog aan staat, waardoor het boorgruis mooi richting computer en (geleende!) monitor waaide. Nét op tijd boor uitgezet.

Iets eerder heb ik mijn monitorsteun vastgezet aan de muur, met keilbouten. Werkte ook prima in mijn vorige huis, helaas heb ik de boel iets te laag uitgemeten, woordoor mijn bureau niet meer tegen de muurgezet kan worden. En het muurtje bleek een dun tussenmuurtje te zijn, waardoor de kamer ernaast nu drie "mooie" gaten heeft, van een 12 mm boor Ik kom er niet meer aan, dan staat het bureau maar wat verder van de muur af...
...
  dinsdag 6 september 2005 @ 22:29:02 #221
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_30336233
quote:
Op dinsdag 6 september 2005 22:19 schreef Garbageman het volgende:
Gaatje boren in de studeerkamer, vergeten dat mijn ventilator nog aan staat, waardoor het boorgruis mooi richting computer en (geleende!) monitor waaide. Nét op tijd boor uitgezet.

Iets eerder heb ik mijn monitorsteun vastgezet aan de muur, met keilbouten. Werkte ook prima in mijn vorige huis, helaas heb ik de boel iets te laag uitgemeten, woordoor mijn bureau niet meer tegen de muurgezet kan worden. En het muurtje bleek een dun tussenmuurtje te zijn, waardoor de kamer ernaast nu drie "mooie" gaten heeft, van een 12 mm boor Ik kom er niet meer aan, dan staat het bureau maar wat verder van de muur af...
O mèn Álles had mij kunnen overkomen

En ik moet nog verhuizen

Maar wat een heerlijk topic
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_30339537
hahaha's kledingrek is eigenlijk ook wel een klusblunder
My washing machine doesn't work
Why did u fuck my washing machine
FUCK!
pi_30347708
Keb eergisteren Laminaat gelegd en op sommige plekken is de afstand muur-> laminaat te groot om met een plakstripje te overbruggen .
Ik had even de plakstripjes overschat qua breedte .
pi_30426738
Vanaf vanavond ga ik bij mijn broertje klussen, de digicam is al opgeladen en de simkaart leeg, dus als er iets gebeurt zal ik het posten (zondag)!
pi_30443019
Byzonder recente blunder, deze avond om precies te zijn.

Ik ben van plan zeer binnenkort m'n (eindelijk bijna klaar!!!) badkamervloer te betegelen.

Nu heb ik hier en daar wat leidingen onder de vloer weggewerkt (lang verhaal) en is de vloer op 1 punt iets hoger dan de rest. Tja, makkie: egalisatiemortel erover en gaan.. eerder gedaan, nooit een probleem. Je stort de bende uit, vlakt de troep af, een dag later kun je aan de slag.

Nu wil het toeval dat ik net klaar was met het voegen van een kleine m2 tegelwerk die ik eerder over het hoofd heb gezien. Was ernstig toe aan een peuk, zweet stond vrolijk op m'n voorhoofd, zo liet ik m'n schoonvader de egalis. mortel aanmaken om deze op de vloer te keilen.

Enfin. Uiteraard mixten we de mortel in m'n pas betegelde badkamer (spetters everywhere) waar ik achteraf niet zo blij mee ben. TOen mn schoonpa eenmaal goed op weg was met de mortel ben ik een peuk gaan roken in de tuin.
Een kleine 5 minuten later werd ik naar binnen gesleurd voor een koffiepauze, was ook weer een 15 minuten onderweg, steeds met het besef dat de vloer van de badkamer ook de nodige aandacht verdiende.

Al met al zo'n 20 minuten later stapte ik de badkamer weer in en greep naar het handvat van m'n troffel in de kuip.

Een grote harde bende... De mortel was zo snel uitgehard in de kuip, dat de eerste 10 centimeter met grof geweld opnieuw gemengd moest worden in de kuip.

Beetje water erbij, proberen de zooi nog een beetje soepel te krijgen, alles zonder resultaat.

uiteindelijk heb ik de kuip met redelijk stugge mortel op de vloer geplempt. Plakspaan erbij en smeren maar. 1 groot drama. Ik heb lopen beuken op de mortel om er nog wat beweging in te krijgen, achteraf gezien had ik de hele bende beter direct in de vullisbak kunnen dumpen maar helaas, het lag er al op, ik moest en zou het glad krijgen...

een half uur lang ben ik bezig geweest om, zo goed en zo kwaad als het ging, de mortel gelijkmatig te verdelen over de vloer. Uiteindelijk een sloot water bijgepakt en een klein mortelzwembad gemaakt waar ik steeds chagerijniger van werd.

Een ander deel van de mortel heb ik toen terug in de kuip geschept, zodat m'n schoonvader dit weer met een flinke sloot water kon aanmaken en zo een heel dunne emulsie te maken van de mortel om eventuele gaten op te vullen die ik met de plakspaan + lat achter zou laten.

In totaal een uur bezig geweest om die kl%te mortel te verwerken, vloer zit nu vol bobbels omdat de tweede laag (dunne mortel) nog wat klonterig was... Morgen maar lekker met de beitel en hamer aan de slag.. kijken of ik de bende er een beetje fatsoenlijk in krijg.


Oh ja.. helemaal lullig: toen ik de badkamer uitliep zag ik toevallig dat ik nog de helft aan mortel over had... *grom* had net zo makkelijk de hele bende weg kunnen flikkeren en opnieuw kunnen beginnen... *grmbl*
  zaterdag 10 september 2005 @ 12:08:43 #226
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_30449044
quote:
Op zaterdag 10 september 2005 01:40 schreef dscx het volgende:
Byzonder recente blunder, deze avond om precies te zijn.
O wat erg!

Heb je geen foto's?

Bij deze een algemene oproep: Leg uw blunders vast op beeld en plaats dit hier! Ter verhoging van het vermaak medeleven
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 10 september 2005 @ 13:46:09 #227
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_30451973
quote:
Op zaterdag 10 september 2005 01:40 schreef dscx het volgende:
Lang verhaal....
Gewoon niet de feiten onder ogen willen zien en stug doorgaan...... Klinkt bekend

Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_30452174
quote:
Op zaterdag 10 september 2005 13:46 schreef deedeetee het volgende:

Gewoon niet de feiten onder ogen willen zien en stug doorgaan...... Klinkt bekend
Zou 't een man zijn? Naaah...
pi_30467131
Tja... wat zal ik zeggen... "helaas" geen foto's... wel een erg leerzame avond... sterker nog, de dag erna weet je pas echt hoe erg het is.

Vanochtend de eerste 2 uur bezig geweest met het wegbikken van egaliseer... (schiet het doel een beetje voorbij, handmatig egaliseermortel egaliseren...)

Nu, een dag tegelen later, weet ik dat ik nooit nooit nooit nooit meer dit soort acties tegen beter weten in zal doen

en uiteraard... man ja...
  zaterdag 10 september 2005 @ 22:18:27 #230
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_30467746
quote:
Op zaterdag 10 september 2005 22:03 schreef dscx het volgende:


Nu, een dag tegelen later, weet ik dat ik nooit nooit nooit nooit meer dit soort acties tegen beter weten in zal doen

en uiteraard... man ja...
Ja de volgende keer dus foto's graag
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_30469942
Ik begin er steeds MINDER zin in te krijgen.
Heb net alles opgeschreven op de "bouwtekening" maar het wordt echt een feestje
Why Fart And Waste It When You Can Burp And Taste It?
pi_30478412
In verband met het achterlaten van de digicam op de werkplek zal ik waarschijnlijk pas vanavond de foto's kunnen uploaden: het is mooi geworden, dus geen blunders geloof ik!
pi_30478803
Een lantaarnpaal in de tuin in beton zetten. Om hem de hele tijd recht te houden bij het hard worden van het beton hadden we de lantaarnpaal in een werkbank gezet en vastgeschroeft. We waren alleen even vergeten hoe je dan later de werkbank weer wegkrijgt Dat bleek dus met een paar man over de lantaarnpaal tillen te zijn
[22:01] &lt;MrSubtle&gt; jij bent het slimste bijdehandte kutjoch dat ik ooit heb gesproken :|
http://files.fok.nl/games.fok/junk/hugedick.jpg
pi_30481988
quote:
Op zondag 11 september 2005 11:46 schreef pkwarts het volgende:
Dat bleek dus met een paar man over de lantaarnpaal tillen te zijn
ik zie het al helemaal voor me!
  zondag 11 september 2005 @ 18:37:53 #235
118586 KeessieK
Timmerdude.. :)
pi_30491077
quote:
Op zondag 11 september 2005 11:46 schreef pkwarts het volgende:
Een lantaarnpaal in de tuin in beton zetten. Om hem de hele tijd recht te houden bij het hard worden van het beton hadden we de lantaarnpaal in een werkbank gezet en vastgeschroeft. We waren alleen even vergeten hoe je dan later de werkbank weer wegkrijgt Dat bleek dus met een paar man over de lantaarnpaal tillen te zijn
!!
  vrijdag 23 september 2005 @ 10:26:20 #236
57546 Masta-t
King and Queen of Cheese
pi_30851151
hehe;

Zolder verbouwd, alle elektra leidingen gelegd, alle leidingen volgetrokken met de benodigde kleuren, centraaldozen aangesloten, nog maar een ding:
het geheel aansluiten op de binnenkomende leiding. Kan eigenlijk wel beginnen met aansluiten van blauw en groen/geel, dat kan immers geen kwaad.
En dat scheelt het halve huis uitschakelen! =
Godver, er staat prik op de blauwe, da's raar... Ja inderdaad, er staat prik op... Ja er staat echt prik op. Auw verdorie, dit is niet normaal. Als ik klaar ben zal ik eens even kijken...

Wat bleek: in de meterkast had een of andere banaan (niet ik dus) blauw op bruin aangesloten en bruin op blauw...

Zucht... dan hebben de kleurtjes dus geen zin; meterkast ook maar even opnieuw bedraad en bruin natuurlijk gelast.

En onder spanning werken: ik doe het niet meer, want ik mezelf daarna nog een keer flink ge-electruceerd via een verwarmingsbuis.

Voor in de huiskamer een mooi ovale houten plaat gemaakt met 3 ikea lampjes eraan, en boven de plaat wat lichtslang op een radioschakelaar voor sfeerverlichting, alles afgetekend, alles netjes gezaagd, alles geschilderd; dan ontdekken dat het gebruiken van een steadler Lumocolor als afteken stift niet zo fijn is; kwam lekker door 4 lagen verf heen aanzetten.
De plek helemaal tot op het hout afgeschuurd en opnieuw geschilderd, is toch nog goed gekomen. En dan het ophangen.
De ovaal was 2m doorsnee, mijn plafond is 2.6m hoog. Vriendin durft niets op hoogtes, en het geval was eigenlijk best wel lomp! Uiteindelijk met vijf maten (kostte me dus wat bier) het ding uiteingelijk nog aan het plafond gekregen. Maar hij hangt nog steeds mooi te wezen!
Disclaimer: Alles wat hierboven staat is onzin. De steen des aanstoots zit in je hoofd. Degene die aanstoot neemt is kortzichtig. Respect is belangrijk. Onnodig kwetsen is slecht. Per ongeluk is niet erg. De Blauwe Banaan HEEFT echt het antwoord!
pi_30856392
quote:
Op vrijdag 23 september 2005 10:26 schreef Masta-t het volgende:

*knip*
Foto's!
pi_30858602
ja, idd, een foto van dat ovaal ajb?
pi_30931272
Ik ook druk aan t klussen.... Muurtje gebouwd, andere muur verwijderd, wand dichtgemaakt & afgestuced, wat elektra (alvast) verlegd, en woensdag de waterleiding verlegd tbv vaatwasser....

en daar ging t fout..

Zooi gesoldeerd, druk erop, mooi, geen lek te zien. Druk eraf, zooi vastzetten, weer druk erop, nee, geen water, en weggaan...

en toen kwam ik erachter dat ik de kraan dus niet volledig dichtgedraaid had :x
Gevolg: Een mooi zwembad in mn huis. Deel woonkamer, de keuken, hoek slaapkamer en groot deel van andere kamer, allemaal voorzien van 3-4mm water...

Ik blij dat ik een benedenwoning heb en nog alles kaal had, dus alleen t beton drijfnat....
pi_30931673
(dubbel)

[ Bericht 99% gewijzigd door joshus_cat op 26-09-2005 00:03:02 ]
pi_30937970
quote:
Op zondag 25 september 2005 23:28 schreef DJSmiley het volgende:
Ik ook druk aan t klussen.... Muurtje gebouwd, andere muur verwijderd, wand dichtgemaakt & afgestuced, wat elektra (alvast) verlegd, en woensdag de waterleiding verlegd tbv vaatwasser....

en daar ging t fout..

Zooi gesoldeerd, druk erop, mooi, geen lek te zien. Druk eraf, zooi vastzetten, weer druk erop, nee, geen water, en weggaan...

en toen kwam ik erachter dat ik de kraan dus niet volledig dichtgedraaid had :x
Gevolg: Een mooi zwembad in mn huis. Deel woonkamer, de keuken, hoek slaapkamer en groot deel van andere kamer, allemaal voorzien van 3-4mm water...

Ik blij dat ik een benedenwoning heb en nog alles kaal had, dus alleen t beton drijfnat....
dat had mijn collega ook

nieuwbouwhuis gekocht , ff de cv ketel afvullen. tuinslang erop, kraantje van de cv ketel open, cv gevuld. kraantje van de cv ketel weer dicht
alleen de waterkraan had ie niet dichtgedaan.

de volgende morgen kwam ie terug, en toen liep het water langs de trap naar beneden

koste hem twee weken om alles weer droog te maken voordat ie kon gaan sauzen
pi_30946632
laats op m'n werk:
Gasveren van een achterklep vervangen, *doet achterklep open, haalt gasveren eruit, loopt weg, wil evenlater die klep ff dicht doen, BAM! zo op m'n handen.
'k Was eventjes vergeten dat zo'n klep een stukkie zwaarder is zonder gasveren
ijsbergvla
  maandag 26 september 2005 @ 17:48:41 #243
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_30947090
quote:
Op maandag 26 september 2005 17:25 schreef jaguar het volgende:
laats op m'n werk:
Gasveren van een achterklep vervangen, *doet achterklep open, haalt gasveren eruit, loopt weg, wil evenlater die klep ff dicht doen, BAM! zo op m'n handen.
'k Was eventjes vergeten dat zo'n klep een stukkie zwaarder is zonder gasveren
auwts
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  maandag 26 september 2005 @ 19:10:52 #244
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_30949581
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 00:22 schreef TimberWolf het volgende:

[..]

Aan een Gamma tijdschakelklok, rechtstreeks uit die heerlijke blisterverpakking valt niet geweldig veel te monteren. Tenzij 'monteren' vertaald kan worden naar 'in het stopcontact steken' Als het aan mij ligt zou het systeem beide draden schakelen, maarja.

Het had kunnen zijn overigens. De bewuste klok woont in een huis waar iemand heeft gewoond die zijn electra bedraadde met alles wat hij over had. Nog nooit zo veel zwarte draad gezien.
[..]
Hij schakelde de nul omdat in je stopcontact de fase en nul verwisseld zijn... En nee, daar kan jij niks aan doen (ja de tijdschakelaar andersom in je stopcontact)

(er zijn electiciens die doen de fase links en andere doen de fase rechts)

ik doe meestal de fase rechts.
  Moderator maandag 26 september 2005 @ 19:28:17 #245
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_30950172


Werkzaamheden : Het iets korter maken van het ijzer van het dak van het tuinhuisje. Dit is 6 mm dik staal. Het slijpen moest hier gebeuren met de haakse slijper naar je toe gericht omdat je anders er gewoon simpelweg niet bij kon.

+



Benodigd gereedschap : De grootste haakse slijper uitgevoerd met een goede nieuwe slijpschijf

=


En het resultaat




+ Kleine brand onder zijn oksel (Ey wat wordt het toch warm!)
+ Verschroeid en verbrand okselhaar
+ Paar kleine blaartjes
+ Een paar scheldwoordjes hier en daar; dat duurde even voor dat hij het door had dat hij in de fik stond
+ Een verbrand oud overhemd

En maar ontkennen dat het pijn doet; niet direct met water er op enzo Ach dat valt allemaal wel mee...

Maar verder is mijn vader wel lief hoor en heeft hij niet van die zelfmoordneigingen

[ Bericht 2% gewijzigd door Vonkenboer op 26-09-2005 19:50:32 (Paar kleine typfoutjes verbeterd) ]
  maandag 26 september 2005 @ 19:47:15 #246
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_30950793
quote:
Op maandag 26 september 2005 19:28 schreef Vonkenboer het volgende:
[afbeelding]

Werkzaamheden : Het iets korter maken van het ijzer van het dak van het tuinhuisje. Dit is 6 mm dik staal. Het slijpen moest hier gebeuren met de haakse slijper naar je toe gericht omdat je anders er gewoon simpelweg niet bij kon.

+

[afbeelding]

Benodigd gereedschap : De grootste haakse slijper uitgevoerd met een goede nieuwe slijpschijf

=


En het resultaat


[afbeelding]

+ Kleine brand onder mijn oksel (Ey wat wordt het toch warm!)
+ Verschroeid en verbrand okselhaar
+ Paar kleine blaartjes
+ Een paar scheldwoordjes hier en daar; dat duurde even voor dat hij het door had dat hij in de fik stond
+ Een verbrand oud overhemd

En maar ontkennen dat het geen pijn doet; niet direct met water er op enzo Ach dat valt allemaal wel mee...

Maar verder is mijn vader wel lief hoor en heeft hij niet van die zelfmoordneigingen


ach die man heeft gedacht * volhoudeeeeeh *

't is 'm zo te horen nog gelukt óók
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  † In Memoriam † maandag 26 september 2005 @ 20:44:57 #247
25682 2cv
Niet subtiel
pi_30952747
Ik schroei ook vrij regelmatig door een overall heen, maar ik stop als het me te warm wordt
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_31033488
quote:
Op woensdag 7 september 2005 11:12 schreef blieblie het volgende:
Keb eergisteren Laminaat gelegd en op sommige plekken is de afstand muur-> laminaat te groot om met een plakstripje te overbruggen .
Ik had even de plakstripjes overschat qua breedte .
Je kan bij de meeste bouwmarkten flinke brede plinten kopen. Ik had helaas ook jouw probleem
pi_31059724
gister-avond weer eentje.... overtuigd zijn dat mn maatje wel de stop eruit had getrokken en natuurlijk niet even nameten of de stroom er werkelijk af was... vervolgens doodleuk het stopcontact van de muur afschroeven, wat wonder boven wonder nog goed ging..... daarna werd het alleen wat minder toen ik de draadjes vakkundig de muur in wilde drukken.... de schroevendraaier lag weer aan de andere kant van de kamer

eergisteren nog effe een muurtje wezen schilderen....zag er strak uit...in het bordeaux-rood... na afloop even de stofzak van de schuurmachine legen, en vergeten dat het raam ook open stond.... morgen dus weer opnieuw schuren en schilderen
pi_31060284
quote:
Op vrijdag 30 september 2005 14:44 schreef kroegtijger het volgende:
eergisteren nog effe een muurtje wezen schilderen....zag er strak uit...in het bordeaux-rood... na afloop even de stofzak van de schuurmachine legen, en vergeten dat het raam ook open stond.... morgen dus weer opnieuw schuren en schilderen
Damn, da's balen. Heb een paar weken geleden bij broerlief wat geschildert, gelukkig bleef het beperkt tot een paar vingerafdrukken...
pi_31060651
Soortgelijks: zakken roodband halen, ergens neerzetten, zak scheurt open, vervolgens witte kalkvoetstappen door je hele huis en portiek (en 3 hoog wonen).
pi_31060831
quote:
Op vrijdag 30 september 2005 15:02 schreef iamredleader het volgende:

[..]

Damn, da's balen. Heb een paar weken geleden bij broerlief wat geschildert, gelukkig bleef het beperkt tot een paar vingerafdrukken...
da's niet balen...da's gewoon een stomzinnige actie van me
pi_31066301
Een flink aantal jaren geleden, van die verticale rails voor boekenplanken aan een betonnen muur schroeven...

Eerst geen goeie boortjes en boormachine hebben, met als resultaat dat het erg moeilijk is om een gat in een betonnen muur te krijgen, en boortjes natuurlijk afbreken, en met geen mogelijkheid meer uit de muur te prutsen zijn.

Vervolgens klopboor en betonboortjes regelen, nu wél makkelijk gaten boren, en de rails muurvast aan de muur schroeven. En ja, ik had de hoogte goed gemeten en afgetekend op de muur, dacht ik. Niet dus. Zo'n 2 cm hoogteverschil, waardoor de boekenplanken niet helemaal ehm... waterpas zijn.

En aangezien ik een paar kruiskopschroeven finaal dol had gedraaid, kreeg ik de krengen ook niet meer van de muur.

Ben benieuwd hoe betreffende vriendin een aantal jaren later haar huurwoning kaal heeft opgeleverd... .
pi_31279905
nouja klusblunder niet echt.

vorige verhuizing met een vriend van me . Hij had zo een klein computerbureau met een bovenkant kastje. Hij gaat zo wel mee de trap op zonder hem los te halen zei die nog.

we zaten godverdomme 1,5 uur vast op de trap met dat ding. ...scheelde net 2cm ofzo.
de bovenkant kon na 1 uur friemelen weer pas worden losgehaald.
pi_31280061
Op zo'n klein kloterig keukentrapje staan om buiten wat te schilderen, d'r van af stappen en op een bloempot gaan staan die d'r nog stond, daarbij je evenwicht verliezen en flink lopen zwaaien met het driekwartvolle potje verf wat je in je handen had.

Interessant gegeven: als je maar genoeg verf op je broek krijgt, loopt het er vanzelf doorheen, op je huid.
pi_31526859
niet echt een klusblunder, wel iets wat ik de volgende keer beter doe.

Ik moest een schuifwand onder een schuine kap maken, maar omdat het een oud huis was, boog de kap door en liep de vloer af. dus eerst heel netjes een balk onder de kap geschroefd, en vervolgens een lat op de grond bevestigd.
Hierna heb ik de rail erop gemonteerd, die ik heb uitgevuld, zodat de rails en de lat op de grond exact evenwijdig liepen. dit was allemaal ntjes gelukt, dus ik het eerste deurtje op maat gezaagd en erin gehangen. Alles paste perfect, een mooi klein naadje aan de onderkant, dus perfect gelukt

tot ik het deurtje losliet, en het deurtje met een rotgang naar recht rolde/schoof

wat bleek: de rail liep wel mooi evenwijdig, maar het huis was zo scheef, dat de rail allesbehalve waterpas liep en de deurtjes heel snel naar het laagste punt rolden.

dus weer de rail uitgevuld, en de onderlat ook, en toen liepen de rails evenwijdig, én waterpas
pi_31527733
Joshus_cat: ik geloof dat ditzelfde bij BrightEyes gebeurde afgelopen week....

Mijn blunder: Houten plankenvloer leggen en niet de achterkant schilderen waardoor alles krom trok bij het lakken.

Volgende blunder: vergeten dat de bovenkant van het stereo meubel eigenlijk lost ligt, en bij verhuizen in een aanhanger eraf kan waaien
  zaterdag 10 december 2005 @ 16:56:20 #258
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_32973066


Ja hoor, stro als isolatie. Ik wilde even kijken waarom het licht in de tuin niet werkte en kwam bij de verzameldoos op het plafond uit. Toen ik dat open maakte kwam ik hierbij uit... Nu weet ik waarom we het altijd koud hebben hier!
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_32973366
zwahiel, je foto doet het niet?

OK, nu doet 'ie het, maar wat moet ik zien?

[ Bericht 47% gewijzigd door #ANONIEM op 11-12-2005 15:26:57 (Plaatje werkt weer) ]
  zondag 11 december 2005 @ 22:45:06 #260
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_33001510
Dat er ipv glaswol of piepschuim, stro als isolatie gebruikt is, er gaten in het plafond zitten leidingen gewoon los op het onderplafond liggen (het is een verlaagd geheel) en dat het geheel ranzig is.

Dit huis is in 1995 nog half verbouwd door de vorige bewoners

Ik ben nog wel gekkere dingen tegen gekomen, gisteren wilde ik eens kijken waarom de lamp in de keuken niet gewoon op de schakelaar in de muur werkt, kwam ik erbij uit dat er een loze leiding liep vanaf het verdeelpunt. Naar de hoek van de keuken, daaraan hingen wat kroonsteentjes geel van al het vet in de keuken (geen afzuiging ). De kabel in de leiding terug volgend, was alleen de schakel draad en de aarde aangesloten. Alles doorgemeten en idd alleen de schakel en de aarde waren aangesloten. De lamp in de keuken hangt aan een draad met verschillende kroonsteentjes via het plafond naar beneden aan de linkerkant van de keuken omlaag om aldaar in een stopcontact te verdwijnen, aan de draad over de muur zat een schakelaar. Dat was dus de schakelaar voor het licht. En dat terwijl de lamp gewoon onder de verdeeldoos hing Na alle kabels gecheckt te hebben heb ik nu dus wél alles goed aangesloten en hebben we dus nu wel gewoon licht via de lichtschakelaar...

Nu rest nog een ding, ik heb gisteren een halogeenspot in de tuin opgehangen die via een kabel door het plafond (buitenkabel dus) naar binnen komt en daar in een stopcontact zit, dit is dus nu tijdelijk geschakeld via een kabel met daaraan een schakelaartje op de kabel. (tussen oplossing!) Die kabel komt uit het plafond omlaag zodat je de lamp aan en uit kunt schakelen, echter op de lamp zit een bewegingsdetector dus dat hoeft eigenlijk helemaal niet Boven het verlaagde plafond hangt nog een stopcontact, daarin zit dus nu de halogeenlamp.
Binnenkort komt daar gewoon een tijdklok op te zitten met daarin de stekker voor de halogeen lamp voor buiten, zonder aparte schakelaars of poespas! Plafond er weer tegen en klaar, je kunt er zo bij door een plank los te schroeven dus

Al met al werk genoeg gehad aan even wat lampjes maken en een lamp erbij hangen maar het is gelukkig wel allemaal gelukt
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_33005091
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 16:56 schreef zwahiel het volgende:
[afbeelding]

Ja hoor, stro als isolatie. Ik wilde even kijken waarom het licht in de tuin niet werkte en kwam bij de verzameldoos op het plafond uit. Toen ik dat open maakte kwam ik hierbij uit... Nu weet ik waarom we het altijd koud hebben hier!
Is dat wel isolatie?
Ik meen altijd dat stro in oude woningen fungeerde als hechtmateriaal voor het pleisterwerk.
Ben ik nu zo naief?
Profiel opgeheven.
  maandag 12 december 2005 @ 09:08:03 #262
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_33007117
Met veel pijn en moeite hadden we het frame van de eerste muur van de nieuwe kamers op zolder staan. In deze muur zitten twee deursponningen naar de 'hal' van de zolder. Helaas hadden we ze gemeten zoals je 'stompe' deuren inmeet en niet voor 'opdek' deuren die er in moeten.

Gevolg: de sponningen waren 3 cm te wijd en 1,5 cm te hoog. Afgelopen vrijdag de hele boel gedemonteerd, op de juiste maat gezaagd en weer gemonteerd. Gevolg: úúúúren gewerkt en op het oog ziet het er nog exact hetzelfde uit als toen we begonnen...
  maandag 12 december 2005 @ 11:30:49 #263
9760 zwahiel
keihard de lekkerste
pi_33009839
quote:
Op maandag 12 december 2005 01:02 schreef Bierie het volgende:

[..]

Is dat wel isolatie?
Ik meen altijd dat stro in oude woningen fungeerde als hechtmateriaal voor het pleisterwerk.
Ben ik nu zo naief?
Jep het is isolatie, de plaat die eronder zit is een gewone gipsplaat die ertegen geschroeft zit, ik heb op andere plaatsen gekeken en het zit bijvoorbeeld ook in de kelder onder de vloer van de woonkamer en op tal van andere plekken... Lekker...
As a teacher I enjoy my holidays! 2010: 8 januari boarden @ Willingen | 23 april boarden @ Val Thorens | juli Spanje | 9-16 aug. Sziget festival | 26, 27, 28, 29 aug. 2010 34e Zomerparkfeest Venlo | december 2010 boarden Swiss
pi_33864264
Zelf genoeg blunders maar mijn zus is een jaar naar de USA geweest en de gastvader Brian heeft een paar hele mooie:

* Parket door het hele huis leggen. Dan moet er een randje van de deuren af, aan de onderkant. Het wordt goed aangepakt en alle deuren worden er uit gehaald om op de lawn op maat te zagen.
Blijkt hij van alle deuren aan de bovenkant een halve Inch afgezaagd te hebben...
(bij de verkoop van het huis was het de kopers niet opgevallen dat de deuren iets aan de korte kant waren, en eerlijk gezegd viel het mij ook pas op nadat het verhaal was verteld:)

* "Brian, waarom heb je je linkerduim in het verband?" Nou, Brian had een nieuw greepje op het keukenkastdeurtje gezet en bij het boren door het deurtje heen in zijn linkerduim geboord..
"Maar Brian, waarom zit je rechterduim dan ook in het verband?" Nou, zo'n greepje heeft twee schroefjes en met links kon hij het greep je niet meer vasthouden en daar hield hij bij het tweede gaatje de boormachine maar mee vast...

e grote fan (zo'n plafondwapper) in de slaapkamer piepte als een stel hitsige muizen en aan Brian werd gevraagd om het ding te vervangen. Maar Brian kon het wel verhelpen.
De vrouw komt boven en doet de fan aan: zowaar Brian, je hebt het geflikt!
Maar als ze verder de kamer inloopt ziet ze een klein zwart vlekje op de muur op ongeveer 1,5 meter hoogte, en nog een er vlak naast, en dan nog een heleboel...
Over de muur de kast en ook de dure cocktailjurk die voor die avond klaar hing aan de kastdeur.
(leermoment: kijk uit met het smeren van een plafondventilator)

* Brian had zelf de ruitenwisserbladen vervangen en daarvoor was het volgens hem nodig geweest om de ruitenwissermotor los te halen. Afijn het werkt allemaal wel weer.
Maar bij een gigantische stortbui op de highway rond Atlanta houdt de ruitewisser er spontaan mee op. Wat moet je dan?
De vrouw trekt haar panties uit en de ene voet wordt door het linkerraampje heen aan de linkerwisser gebonden en de andere voet aan de andere kant. De medepassagier (gelukkig een goede vriend van Brian) en de vrouw werken nu samen: "Left: PULL!, Right: PULL!" etc.
Ervaring is datgene wat je krijgt als je niet krijgt wat je eerst wilde
pi_34094817
Okay, wij hebben vandaag sleuven gefreesd en die gaten voor stopcontacten gemaakt.
Alle muren kalkzandsteen, dus overal van die die gaten gemaakt.

De laatste moest nog in een binnenmuur. En het ging al zo makkelijk. Ik dacht dat ik ervaren werd

Blijkt het ytong blokken te zijn. Veel dunner dan kalkzandsteen. Dus nu hebben we een mooi rond gat van 7cm doorsnede in de WC.

Niet meer stinken op de wc dus
  zondag 15 januari 2006 @ 19:40:51 #266
118586 KeessieK
Timmerdude.. :)
pi_34095203
Hahahahaha...
  maandag 16 januari 2006 @ 03:15:15 #267
102569 buzzztah
sQueeZe me!
pi_34111124
Maat van mij vraagt mij of ik bij hem thuis even een aftakking voor de antenne kabel wil maken. De beste lamzak wil graag tv kijken op z'n slaapkamer.

Er was al een aftakking naar de werkkamer gemaakt en die zou door de meterkast lopen.

Hangt me daar toch perfect van onder naar boven een kabel welke volgens hem de coax moest zijn. Kabel voelde ook lekker stroef en star als een coax dus enthousiast zette ik het aardappelschilmesje erin om de kabel te splitsen.

*knal*

*vonk*

Keuken had krachtstroom nodig voor een kookplaat welke ze maar even met een normale kabel vanuit de meterkast hadden getrokken.

Erg jammer allemaal... Mesje werd versierd met een gat van bijna 2 cm in het rond en ligt nu al jaren in de "wall of shame" vitrine..
  maandag 16 januari 2006 @ 09:54:14 #268
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_34113200
quote:
Op maandag 16 januari 2006 03:15 schreef buzzztah het volgende:
[...]

Erg jammer allemaal... Mesje werd versierd met een gat van bijna 2 cm in het rond en ligt nu al jaren in de "wall of shame" vitrine..
Zo heb ik een zijkniptang waar een behoorlijk stuk uit het snijvlak geblazen is...
pi_34113207
Boven in alle kamers laminaat gelgd; ging perfekt alles zag er prachtig uit. Dus de volgende dag (ik was alleen in huis) de plinten tegen de muur aan getimmerd; Alles zag er mooi uit, dus koffie gedronken en nog even boven kijken hoe het eruiit zag en ik hoor een zacht gesis. Het kwam achter de plint vandaan, dus ik druk tegen de plint....ja daar zat dus de waterleiding achter...toen ik de plint wegtrok spoot het water eruit. Als ik m'n duim op het gaatje hield, stopte het maar ik kon daar niet de hele nacht blijven zitten (we sliepen nog in het oude huis). Dus op een sprintje mnaar benden, waterkraan dichtgedraaid....en boven stroomde het nog...wat nu. Naar de buren gerend, en ja het bleek het warmwater (van de standsverwarming te zijn, dus een ander kraantje. Inmiddels was er wel wat tijd verstreken en m'n mooie lamninaat nat.....
Gelukkig kwam er in die hoek een kastje te staan, dus een hoekje uit het laminaat weggekapt emt een beitel, zodat het eronder goed kon drogen. De stukken teruggelegd, plint niet meer op die plek vastgelegd en kast erop. Niemand die het ziet.
pi_34114568
quote:
Op maandag 16 januari 2006 09:54 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Zo heb ik een zijkniptang waar een behoorlijk stuk uit het snijvlak geblazen is...
Of een nieuwe huisgenoot waarvan de pa even wat elektra dingetjes ging verleggen dmv. verlengkabeltjes. *Schaar, contrastekker die er vanaf moet, knip, vonk!* en ik zat weer in het donker . Toch maar even gevraagd offie de volgende keer eerst mij wil waarschuwen als ie dat soort geintjes ging uithalen. Die schaar kon linea recta de vuilnisbak in en mijn pc deed wat moeilijk met opstarten .
pi_34114680
Niet echt een klusblunder, eerder een planningsfout, maar wel knap onhandig: zeil laten leggen op je zolderkamer met betonnen vloer en er dan achterkomen dat je er eerst wat ondervloerplaten onder had moeten leggen voor je onderburen. Hele hok dus weer leeghalen, zeil daar waar het gelijmd is voorzichtig lostrekken, ondervloerplaten eronder leggen en alles weer terugzetten. Wat 'n werk!
  woensdag 22 februari 2006 @ 22:25:48 #272
17596 Makster
Tell them Brother Beavis !!!
pi_35385939
quote:
Op zondag 15 januari 2006 19:33 schreef arithaterhorst het volgende:
Okay, wij hebben vandaag sleuven gefreesd en die gaten voor stopcontacten gemaakt.
Alle muren kalkzandsteen, dus overal van die die gaten gemaakt.

De laatste moest nog in een binnenmuur. En het ging al zo makkelijk. Ik dacht dat ik ervaren werd

Blijkt het ytong blokken te zijn. Veel dunner dan kalkzandsteen. Dus nu hebben we een mooi rond gat van 7cm doorsnede in de WC.

Niet meer stinken op de wc dus
Heb ik vandaag ook gedaan

Lekker met de gaten klopboor vna de elektricien ff gaten boren. Ging allemaal prima totdat de gatenboor vastliep en ipv de boor heel de machine om zijn as sloeg

Resultaat: Een boormachine van een kilotje of 15 a 20 (het was een grootzwaar ding ) die tegen mijn bek aanslaat. Schram onder mijn oog en een blauwe bek

Verder gaat het wel lekker met de klus
Lake Titikaka, where people are bred without a bunghole....
Whats a bunghole? You're a bunghole! Bunghole!
  woensdag 22 februari 2006 @ 23:20:14 #273
118586 KeessieK
Timmerdude.. :)
pi_35388719
Hehehe

mja.. vorige week op me werk ook.. begon net op die bouw, krijg handschoenen, zijn het van die tuiniershandschoenen zeg maar.. veelste groot enzo.. nouja, regenen dus de hele dag, handschoenen doorweekt, wil boven me hoofd een spijker in een lat slaan, glijdt zo me hamer uit me hand.. rot ie zo met de klauw net onder me oog.. mooie bloeduitstorting, voelde er nix van want het was nogal koud buiten.. dus door de kou voelde ik niets.. totdat ik in de keet kwam en die plek onder m'n oog zag..
  donderdag 23 februari 2006 @ 09:10:45 #274
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_35396450
Oke hier mijn blunder dan maar.

Bezig met leidingen te leggen voor de keuken die morgen komt.

Stukje stuclaag wegbikken. Express zo een 20 cm boven de vloer stoppen met de hakhamer omdat je daar de waterleiding ziet lopen.
Ik een 10 cm opzij en begin te hakken. Krijg ineens een straal water recht in mijn gezicht.

Lipe de waterleiiding daar een stuk omhoog om even verderop weer naar beneden te gaan. het gedeelte wat te zien was was dus allemaal 10 cm boven de vloer, en het gedeelte waar ik in hakte was dus niet te zien, en zat dus zo een 30 cm boven de vloer.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_35397711
Ik moest een muur verven van 60m2.
Samen met de vriendin een mooi kleurtje uitgezocht en de latex laten mengen bij de gamma.
Hoppa thuis meteen aan de slag gegaan.
Bleek dat ik net te weinig had.
Ik terug naar de gamma met de kleur code en nieuwe pot laten mengen.
Kom ik thuis en begin het laatste beetje te verven blijkt het een andere kleur te zijn.
Terug naar de gamma blijkt dat de eerste pot de verkeerde kleur was!!!
Tsja het was de mengmachine!!!!
Kon ik opnieuw beginnen!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_35397740
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 10:21 schreef dekilo het volgende:
Tsja het was de mengmachine!!!!
ITYM 'de jonge prutsertjes achter de mengmachine'
pi_35397863
Toen ik de keuken aan het verbouwen was moest ik nieuwe stroom dozen plaatsen.
Ik met de gaten boor aan de slag.
Zegt mijn vriendin die in de woonkamer bezig was, heej ik zie het behang bewegen!
Ik ga het van dichterbij bekijken blijkt dat dat ik erdoor geboord heb.
Het nadeel was dat ik al 5 dozen in dezelfde muur had geplaatst.
Bij elke doos hetzelfde probleem.
Door het behang had ik niet gezien dat ik erdoor was!
Ik heb het opgelost door er wat stuc in te porren!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_35397919
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 10:22 schreef joshus_cat het volgende:

[..]

ITYM 'de jonge prutsertjes achter de mengmachine'
Het ergste vond ik dat ik geen refund kreeg ik moest alle verf zelf betalen.
Ik kwaad.
Begon het 16 jarig manneke achter de mengmachine te huilen!
Toen voelde ik me toch wel schuldig.
Het enige wat ik kon doen was een klachten formulier invullen en opsturen naar de producent van de mengmachine.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_35399164
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 10:30 schreef dekilo het volgende:
Begon het 16 jarig manneke achter de mengmachine te huilen!
duuuuuude
[22:01] &lt;MrSubtle&gt; jij bent het slimste bijdehandte kutjoch dat ik ooit heb gesproken :|
http://files.fok.nl/games.fok/junk/hugedick.jpg
pi_35400181
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 10:30 schreef dekilo het volgende:
Begon het 16 jarig manneke achter de mengmachine te huilen!
Awww.. da's genant...
pi_35871328
Niet echt een klusblunder, maar wel pure onhandigheid: een enorme muur is na uren en uren eindelijk geverfd. Hij blijkt ook mooi op te drogen, helemaal geweldig dus. Een dag later willen we een andere muur in de betreffende kamer aan gaan pakken. Ik moet de boel afplakken, en loop enorm voorzichtig om allerlei klusmaterialen heen: "Als ik maar niet de voorstrijk omver loop, als ik maar niet met mijn voet in de verf ga staan."

Juist door zo voorzichtig te doen, struikel ik over mijn eigen voeten. De rubberen pootjes van de ladder knallen tegen de perfecte muur aan, en veroorzaken twee pikzwarte decimeterslange strepen daarop. Echt op het midden van de muur. Tsja, toen stond ik dus echt te janken.
  donderdag 9 maart 2006 @ 11:04:02 #282
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_35871796
Blunder, ach...

Ik had een pak steenwolplaten op zolder staan.
Kom ik 's morgens boven, heeft de kat er een kuil in gegraven... Ik hoop dat het beest flink zijn poten geprikt heeft...
pi_35874119
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 10:21 schreef dekilo het volgende:
Ik terug naar de gamma met de kleur code en nieuwe pot laten mengen.
Kom ik thuis en begin het laatste beetje te verven blijkt het een andere kleur te zijn.
Terug naar de gamma blijkt dat de eerste pot de verkeerde kleur was!!!
Tsja het was de mengmachine!!!!
Dat was dus eigenlijk een KLUTSblunder...!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_35874453
quote:
Op donderdag 9 maart 2006 12:24 schreef Scootmobiel het volgende:

[..]

Dat was dus eigenlijk een KLUTSblunder...!
Of van het mannetje achter de machine een PRUTSblunder
pi_35894478
quote:
Op donderdag 9 maart 2006 12:35 schreef kroegtijger het volgende:
Of van het mannetje achter de machine een PRUTSblunder
Hahaha, dat ook, ja!
NEE tegen elke vorm van religieus fundamentalisme.
JA tegen mensenrechten, vrije individuele keuzes en gelijkwaardige behandeling.
pi_35895742
Niet echt klussen in huis, maar bij het maken van een maquette. Een vriend van me had een paar weken aan een architectuur maquette gewerkt, en was achteraf niet zo gelukkig met een hoekje van de grondplaat. Ik adviseerde hem nog om het even met een handzaag of een hand schurrmachine te verwijderen, maar hij moest en zou dat hoekje met de grote ronddraaiende schijf (hoe heet zo'n ding?) doen, want dat schoot lekker op.
Ik zie hem nog zo de maquette aan de verkeerde kant van de schijf (dus de kant waar de schijf omhoog draait) zetten en de maquette gelanceerd worden door de werkplaats. ZOEF! CRASH!
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
  vrijdag 10 maart 2006 @ 00:47:15 #287
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_35899436
quote:
Op donderdag 9 maart 2006 22:42 schreef julekes het volgende:
........ met de grote ronddraaiende schijf (hoe heet zo'n ding?)
tafelcirkel? Zaagtafel?? Slijptol? handcirkel?
pi_35900290
Hmmzz pa met suikerziekte alleen hard aan het werk in huis, vergeet op tijd te eten en raakt lichtelijk van de wereld. Wil cola drinken om wat op te klaren maar grijpt de fles terpetine, wel goed afgelopen gelukkig.

Pa de handige klussen gaat de wasmachine vervoeren, pa wel de trommel vastzetten.. jaja. Ondertussen was het een neenee, vooral niet doen maar alles leek goed te gaan. Pa zette de wasmachine op zn plek, paar keer proefdraaien en niks aan de hand. Laminaat werd gelegt, harstikke mooi.. lag er allemaal net 2 dagen in. Kom ik thuis, alles onder water.. wasmachine dus kadoek ivm vervoeren en niet vastzetten van de trommel. Laminaat er allemaal weer uit door de waterschade, pa verteld me dat de komende week geen laminaat gelegd kan worden. Prima dacht ik en ik kom 2 dagen later weer thuis en pa heeft er nieuw laminaat ingelegd, nu heb ik in de gang een leuke snelheidsdrempel en hier en daar wat kieren.
  vrijdag 10 maart 2006 @ 08:46:48 #289
62913 Blik
The one and Only!
pi_35902454
Ik was laatst een lamp aan het ophangen, en het lukte maar niet, ik kreeg een van de draadjes niet in het contactje aangesloten, ging er de hele tijd uit. Komt de bovenbuurjongen even langs, vraagt of die moet helpen. Hij pakt de ladder en 1 minuut later hangt de lamp helemaal prima aan het plafond.

bleek later dat die elektrotechniek gestudeert heeft... Maar toch voel je je lullig
  vrijdag 10 maart 2006 @ 08:49:29 #290
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_35902493
Ik had het van de week ook weer. Ik kom op een onlogische plaats een WCD tegen (met losliggende draadjes dus). Dus ik denk, tja wat moet ik ermee. Bedenk ik me dat ik eerst wil weten of er wel stromm op staat. Dus ik pak mijn multimeter en probeer het door te meten. Springt de stop door! Dus ik denk das niet goed. Ik gat dichtgemaakt. Kom ik er later achter dat ik de multimeter verkeerdom had aangesloten.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  Moderator vrijdag 10 maart 2006 @ 10:22:04 #291
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_35904126
quote:
Op vrijdag 10 maart 2006 08:46 schreef Blik het volgende:
Ik was laatst een lamp aan het ophangen, en het lukte maar niet, ik kreeg een van de draadjes niet in het contactje aangesloten, ging er de hele tijd uit. Komt de bovenbuurjongen even langs, vraagt of die moet helpen. Hij pakt de ladder en 1 minuut later hangt de lamp helemaal prima aan het plafond.

bleek later dat die elektrotechniek gestudeert heeft... Maar toch voel je je lullig
Das gewoom stom; kom op voor een lamp aansluiten hoef je toch echt geen elektrotechniek gestudeerd te hebben
pi_35955346
Een gat boren in het plafond van de overloop om een lampje op te hangen en er dan achter komen dat een betonvloer toch niet zo dik is als je dacht.Resultaat toen de boor doorschoot: een welgemeend :"Huh??" en een gaatje in de vloer van de zolder.

Klusblunders van anderen:
Pa moest even wat dingen vervangen van de stortbak van de wc.Nu is het leuk om te weten dat wij een hoge stortbak hadden waarbij je aan de buis moest trekken om door te spoelen.
Dus pa haalt de aanvoer los van de pot,bedenkt dat hij de kraan(die boven naast de stortbak zat) nog even dicht moet draaien,klimt op het trapje,verliest bijna zijn evenwicht ,pakt de eerste de beste houvast die hij kan vinden en FLUSHH,daar lag ineens tien later water op de vloer.
Vader: RealZeus: en toen ik maar even weggelopen.En mijn moeder maar vragen waarom ik zo moest lachen.

Twee jaar geleden werd ons toenmalig huurhuis verbouwd door een bouwbedrijf.Er zou nieuw sanitair en nieuwe tegeltjes inkomen. Ze komen met een idioot grote boorhamer aanzetten om tegeltjes van de muur te bikken.Een hoop lawaai later gaat RZ even kijken en ziet allemaal scheurtjes in het stucwerk."Gaat het wel goed zo?" "Ja,gaat prima"
Toen ik 's avonds terug kwam van mijn werk bleek wel hoe prima het ging,ik keek via het trapgat zo de douche in.
Ik moest mijn kop echt even drie keer schudden voor ik mijn ogen geloofde.En wat er nog aan muur stond was zeker 20 centimeter verschoven.
Gelukkig kenden zij de Bierco's uit de familie Doorzonstrip ook.

Verder hebben ze de afvoer er eerst scheef ingelegd,vervolgens lag het ding niet waterpas en vervolgens vond de woningbouw het ding te groot dus kwam er een kleinere in.
Die hebben ze voor de grap niet op het laagste punt gelegd en ook niet waterdicht gemaakt.
Gelukkig gingen wij vlak daarna verhuizen dus in die rotzooi hebben we niet meer gezeten.
pi_35960216
Wat ook leuk is:

Een neef hebben die een hotelwantlamp in zijn kamer wil hebben.
Haalt de lamp uit de doos en ziet geen kabel (zit er ook niet bij, worden rechtstreek aangesloten op de draden uit de muur).

Vraagd advies aan mij, ik vertel hem dat hij zelf een kabeltje kan kopen en kan aansluiten.
Zo gezegd zo gedaan, kabeltje aangesloten en proberen het werkt

Weer een idee, een schakelaartje ertussen.
Geen probleem dat kan hij zelf wel verzekerd hij mij en zijn moeder.

Na 6 x pats en een donker huis te hebben beld me tante mij op met het verzoek of ik alstublieft even wil kijken.

Ik kom aan en vraag aan me neef wat er gebeurd is:
1. Kabeltje doorgeknipt op de plek waar hij de schakelaar wil hebben.
2. Kabeluiteinden strippen zodat de draden naakt komen te liggen.
3. Draden strippen om ze in de schakelaar aan te sluiten.
4. Draden aansluiten onder de schroefjes.
5. Schakelaar dichtdoen en de stekker in de WCD.
6. Pats en 1 donker huis.

Na een kleine onderzoek, zag ik het probleem al snel, het zat in punt 4.
Heb mijn neef maar uitgelegd dat je niet beide draden onder hetzelfde schroefje moest vastmaken
Op zondag 18 februari 2007 08:03 schreef ondeugend het volgende:
Ik ben een modje met ochtendhumeur.... so watch your back.
  zondag 12 maart 2006 @ 12:23:44 #294
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_35962463
quote:
Op zondag 12 maart 2006 06:30 schreef Paddokingnr1 het volgende:
Wat ook leuk is:

Een neef hebben die een hotelwantlamp in zijn kamer wil hebben.
Haalt de lamp uit de doos en ziet geen kabel (zit er ook niet bij, worden rechtstreek aangesloten op de draden uit de muur).

Vraagd advies aan mij, ik vertel hem dat hij zelf een kabeltje kan kopen en kan aansluiten.
Zo gezegd zo gedaan, kabeltje aangesloten en proberen het werkt

Weer een idee, een schakelaartje ertussen.
Geen probleem dat kan hij zelf wel verzekerd hij mij en zijn moeder.

Na 6 x pats en een donker huis te hebben beld me tante mij op met het verzoek of ik alstublieft even wil kijken.

Ik kom aan en vraag aan me neef wat er gebeurd is:
1. Kabeltje doorgeknipt op de plek waar hij de schakelaar wil hebben.
2. Kabeluiteinden strippen zodat de draden naakt komen te liggen.
3. Draden strippen om ze in de schakelaar aan te sluiten.
4. Draden aansluiten onder de schroefjes.
5. Schakelaar dichtdoen en de stekker in de WCD.
6. Pats en 1 donker huis.

Na een kleine onderzoek, zag ik het probleem al snel, het zat in punt 4.
Heb mijn neef maar uitgelegd dat je niet beide draden onder hetzelfde schroefje moest vastmaken
  maandag 13 maart 2006 @ 00:04:50 #295
58666 Blur
Wat zeg je?
pi_35978935
Muurtje stuccen; onderlaag van een oud mengsel kalkcement (anno 1953).
Mijn/onze gedachte: "Moet wel lukken".

Muur voorbehandelt met stucprimer, stuc er tegen aangekwakt, strak resultaat.

Volgende dag: stucloze muur.

Toch leuk als de kalklaag eronder het gewicht van de nieuwe stuclaag niet kan dragen .
pi_35979277
Met een beetje mazzel heb je de kalklaag meegetrokken. Scheelt weer afbikkosten
  maandag 13 maart 2006 @ 15:40:33 #297
62913 Blik
The one and Only!
pi_35992858
quote:
Op vrijdag 10 maart 2006 10:22 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Das gewoom stom; kom op voor een lamp aansluiten hoef je toch echt geen elektrotechniek gestudeerd te hebben
Ik had daarvoor dezelfde lamp ook in een andere kamer opgehangen zonder problemen, dus ik weet echt wel hoe ik een lampje op moet hangen
pi_36002917
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 10:22 schreef joshus_cat het volgende:

[..]

ITYM 'de jonge prutsertjes achter de mengmachine'
16, mengmachine, bouwmarkt... *meldt!

alleen niet bij de gamma maar de Praxis
Bram! Boterham!
pi_36020920
quote:
Op zondag 15 mei 2005 12:18 schreef Oblivion het volgende:
Probeer nooit, MAAR dan ook NOOIT een nietje met een schaar eruit te frummelen...
Geheid dat je in je stof schiet...

&^%@&(%^&% *@^#%*&@%#*~&@%

Stom wijf dat ik er ben...

*sigaretje ga roken.
De stoom komt uit mijn oren... [afbeelding]
um.. ja.
Ook 1 in dezelfde trant:
Een knoop in een splinternieuw (door m'n moeder gemaakte) jurkje slaan met de verkeerde middelen: de knoop was dunner dan het niet-zo-platte deel eronder, waardoor in plaats van een drukknoop nu plotseling een gat van 1,5 cm doorsnede zat

Nog 1 dan:
Bij het controleren van een radio vergeten dat de stekker erin zit. Op zich niet erg, maar als je dan de zekering van het apparaat wilt controleren krijg je een flinke klap. Daarna maar eerst de stekker eruit voordat ik de zekering verving.
pi_36032866
Klein blundertje vandaag. Als je gipsplaten aan het monteren bent en de zichtzijde ligt naar boven op de grond dat moet je alles wel gespiegeld aftekenen. Iets wat ik maar niet lijk te snappen ...

2 gipsplaten verkeerd gemeten en dus verkeerd een centraaldoos uitgesneden ...
pi_36036211
Verder blunderen in deeltje twee maar?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')