abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_23310333
Geen idee of dit al eens langs is gekomen: wat zijn zo de typische (of de ergste) blunders die je hebt gemaakt tijdens klussen in&om 't huis?

Om alvast een aftrap geven: een gat boren in de vloer van je zolder, en direct de enige electriciteitsleiding raken die daar te vinden is

(vloer was van gewapend beton, en dan kan ook zo'n leidingdetector je niet helpen..)
pi_23310457
ik had ooit eens het geweldige id om mijn groter boxen op mijn tv aan te sluiten

dus ik dacht, nou ik knip gewoon dat zwarte draadje door en dan komt het wel goed, MAAR ik knip dus de stroomkabel door

*POEF* alle lichten uit in huis

en dit alles op blote voeten
*BAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAMBAM*
  zondag 14 november 2004 @ 17:45:16 #3
11729 killerkef
Veni, Vidi, Prutsum Erat
pi_23310600
mn zus heeft ooit eens in de gasleiding geboord... dat is pas scary.. t liep gelukkig goed af (behalve dan de rekening van 250 euro)
pi_23310602
Hmmm, ik heb er wel een aantal. Ik ben met een nogal groot project bezig, en daar heb ik meerdere blunders:

- Steiger geregeld, windveer en boeideel vervangen, schilderen, steiger terugbrengen, je werk bewonderen en zien dat je vanaf de nok 1,5 meter vergeten bent te schilderen ....
- Op de gatenboor/frees aftekenen hoe diep je moet boren, verkeerd aftekenen en dwars door je vers gestucte muurtje heen boren ....
- Al een jaar heb ik een gat op de eerste verdieping tussen 2 kamers, al een jaar zeg ik tegen iedereen, pas op, val er niet in. Wat gebeurt er 2 weken geleden? Ik val er vol in. Gelukkig niets gebroken alleen flink gekeusd en behoorlijk blauw. Meteen 18mm multiplex er tijdelijk opgeschroefd.
pi_23310625
een vriend van mij was aan het klussen in het huis van een andere vriend, er moesten tegeltjes van een muurtje in de badkamer afgebeiteld worden.
Daar had hij zo'n elektrsch apparaat voor. Op een gegeven moment hoort de eigenaar van het huis een welgemeend OEPS uit de badkamer komen... De hulpvaardige vriend had ontdekt dat de muur een beetje begon te wankelen... Het bleek dat er een paar stenen los zaten van de muur waardoor er een flink gat onstond naar de luchtkoker van de flat. Ze hebben het maar weer dicht gemetseld.
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
  zondag 14 november 2004 @ 17:46:37 #6
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_23310645
ik klus nooit in huis. Dan weet ik zeker dat het goed gaat.
Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
  zondag 14 november 2004 @ 17:52:51 #7
47400 De-Boswachter
Spritz mich im mund....
pi_23310812
Een plafondventilator ophangen in de woonkamer, en dan NET door een rioolafvoer boren die in het betonnen dek zit. Lekker was dat.
In het bos daar zijn de ..........
  zondag 14 november 2004 @ 17:55:08 #8
101860 Tique
strictly seated concert
pi_23310890
Was een tijdje terug, ik vrolijk aan het behangen, stopcontact opengeschroeft.
Tegen iedereen zeggen pas op voor het stopcontact.
Ik even uitrusten, even tegen de muur leunen tegen...jazeker, het stopcontact
- Fulltime FreeRunner - jij wilt die steen in de muur niet zijn
|
Laat 11 september uw sporttas staan !
Fun Lovin' Terrorist / Toeps addict
pi_23311510
-muurtje opmeten, gaten boren om een sleuf aan te leggen (sleuvenfrezen maken veel te veel stof, met een hamerboor/beitel en heel veel 20mm gaten ben je ook klaar), en na een twintigtal gaten opeens doorschieten met je boor. Nadat je van je verbazing bekomen bent zie je dat het muurtje de helft dunner is dan je dacht (d'r zat een hoek naar binnen in die ik vergeten was mee te nemen ).

-waterleiding aanleggen, alle solderingen checken, om er daarna achter te komen dat de ene hele moeilijk bereikbare soldering toch niet helemaal goed gelukt was
Helemaal genant omdat ik 3 hoog woon, en de hoofdkraan in de kelder zit. Erg pijnlijk om in de kelder te zien dat de waterflowmeter maar niet stil wil blijven staan, om dan in no-time naar boven te rennen en daar te zien dat het inderdaad je knutselwerk is wat fijn water staat te sproeien ipv een openstaande kraan.
pi_26658372
Welk klusblunders hebben jullie allemaal meegemaakt? Karpoorts die instorten, muurtjes die instorten, noem ze!!!!!!!!
pi_26658467
Hm, mijn belangrijkste klusblunder dan meteen maar even. Ik wilde een klusburo. Gewoon een rechthoekig ding, maar wel zo groot mogelijk. Ingemeten in de kamer, zo strak mogelijk tegen de muur. Blad van 2.50 bij 1 meter, 22 mm MDF. Alles prachtig op maat gezaagd, uitsparingen voor de poten voor het onderblad gemaakt, helemaal geweldig.

Tot ik het blad op de poten wilde leggen, of liever, erover. Van muur tot muur inmeten is natuurlijk prima, maar ruimte om het blad over de poten te schuiven heb je dan niet. Net zoals je geen ruimte hebt om het blad van lengte in breedterichting te draaien... Dus: Gigantisch zwaar blad optillen, draaien, en OVER de 70 centimeter hoge poten heentillen... Gelukkig met hulp van een maatje, maar toch...

erger: ontdekken dat je de poot rechtsachter, waar je dus niet meer bij kan, 5 centimeter te lang hebt gemaakt
  maandag 2 mei 2005 @ 09:08:24 #12
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_26658484
De echte Klusmod ként natuurlijk geen blunders.

Maar leest hier graag mee!
***
pi_26658492
Doorsnee blunder: (mijn pa) Met een boor zomaar ergens de muur in boren en dan de dichtbijzijnde electriciteits kabel raken. Dag stoppen .
  Official ESF Kreviewer maandag 2 mei 2005 @ 09:10:03 #14
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_26658511
Gisteren audio in de auto gebouwd. Alles klaar, alles werken, behalve de versterkers. geen sap. Alles checken. Nix vinden. Bleek m'n kameraad em na een half uur zoeken op de min ipv de plus te hebben gezet 'omdat er nog zo mooi een aansluiting op vrij was'.
Verder maak ik nooit blunders.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_26660033
Mooie vensterbanktafel gemaakt van een timmerpaneel wat eerst een week heeft staan acclimatiseren, trekt het ding alsnog zo krom als een hoepel is daar nog wat aan te doen?
Verder: plinten zagen in een kamer met veel hoeken, heeeel goed kijken welke kant om die moet, en het dan toch voor elkaar krijgen ze verkeerdom te zagen. En dat drie keer achter elkaar.
En: vloer schuren met zo'n megalomaan apparaat, gaat prima, en dan even wachten omdat er een spinnetje oversteekt. En niet de schuurrol van de vloer halen natuurlijk.
En ook: gat zagen voor afzuigkap in onderplank keukenkastje, boos worden op vriend die acht keer vraagt of ik hem wel op de goeie plek maak, en er bij het in elkaar zetten van het kastje achterkomen dat ie aan de verkeerde kant zit. Wij kunnen als we zouden willen onze afzuigkap achterstevoren zetten. Handig he?
En schoonpa zou zijn vliering in de schuur even opkrikken met een paar dommekrachten zodat hij er een caravanstalling onder kon maken. Twee uur later /had/ hij uberhaupt geen vliering meer.
pi_26660086
Denken dat je wel ff een stopkontakt kan fixen en niet de stroom eraf halen.

  maandag 2 mei 2005 @ 10:41:16 #17
62210 Double-U
Yeah I'm a girl
pi_26660205
Na het leggen van de nieuwe badkamervloer bleek de volgende ochtend dat er een verkeerd pak tegels tussen zat ... nu is het een mozaïek vloer.
Nee hoor, mijn hond bijt niet .... hij knuffelt je dood!
pi_26660471
Ik heb een huis gekocht. Blunders zat Zelf incl foto's

Blunder 1 : Zo'n mooi testdingetje gekocht van Flexa voor verf op de muur. Met een leuk kwastje zodat je een stukje kan verven. Alleen jammer dat de bovenkant openscheurde aan de kant van mijn vriendin. En dan krijg je dit, een Flexa cum-shot.



Blunder 2:
De goede kleur + kleurenstaal aan de stucadoor gegeven, die een dag aan het werk geweest om de komplete huiskamer te spagtelputzen. Zie hier het resultaat:



Alleen jammer dat het niet de goede kleur was en dat die lul het dus nog een keer mocht verven. Gelukkig ziet het er nu wel mooi uit.



Blunder 3:

Netjes de verwarming schoongemaakt.

Voor:



Daarna een beetje opgeschuurd en melkwit geverfd. Heel netjes en mooi zag hij er weer uit. 3 dagen erna werd het parket geleverd en hadden we het netjes in de huiskamer gezet. Toen naar huis om te eten en we komen terug. Tot onze schrik stond de huiskamer vol met water (+/- 2mm hoog) maar toch Precies ook bij de parket vloer. Gelukkig zat alles nog verpakt in plastic dus daar hadden we geen schade aan. Toen we naar de verwarming keken zat er een hele grote bol op die gevult was met water. De verwarming had dus aan de binnenkant van de verflaag een scheurtje gekregen de verf + water was gaan opbollen en via een klein gaatje aan de onderkant van deze watterbubbel lekte er dus vies water uit de verwarming in de husikamer



Hier zit je dus mijn verf. De originele verf en het staal van de verwarming zelf. Daar is dus de lek ontstaan en via dat vieze stroompje aan de onderkant op de grond gelekt. Bij deze foto heb ik het verf dat bol stond weggehaald om te kijken waar hij kapot was gegaan.

Nu hebben we nog wel wat blunders gemaakt, maar dat zijn meer de kleine dingetjes.
Mark Meisner Motografie! MarkMeisner.com
  maandag 2 mei 2005 @ 11:35:53 #19
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_26661656
Een "live" electriciteitsdraad doorknippen met een schaar geeft ook een spectaculair effect.
Flits, knal, stop eruit en een met koper beklede hap uit de schaar....
gelukkig was het een schaar met rubber handvat
I follow you......but not on Twitter
pi_26661747
quote:
Op maandag 2 mei 2005 11:35 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Een "live" electriciteitsdraad doorknippen met een schaar geeft ook een spectaculair effect.
Flits, knal, stop eruit en een met koper beklede hap uit de schaar....
gelukkig was het een schaar met rubber handvat
Nu je het zegt Mijn vader heeft dat in zijn jonge jaren een keer gedaan en werd toen vreselijk uitgelachen door zijn vader. Paar maanden later kwam opa hem een schaar laten zien: met een halve maantje er uit.
Ik heb dat verhaal honderden keren aan moeten horen bij wijze van 'knip niet in snoeren' les, maar toch kon ik een paar maanden geleden mijn vader ook een schaar met een hapje eruit laten zien
  maandag 2 mei 2005 @ 11:42:43 #21
46329 miss_c
It's lonely at the top
pi_26661836
Ik heb alleen maar blunders met mezelf. Bult op mijn kop, halve duim eraf, van de trap afvallen. Ben net 2 dagen bezig met verhuizen, maar vind het nu al niet leuk meer.....
Was ik maar rijk en niet zo knap.....
pi_26661921
Dat kan ik ook Net een nieuwe draadschaar gekocht, geisoleerd tot 1000v. Prachtig ding, nog helemaal nieuw en scherp. Besloten om deze mee te nemen om bij maatje de tuinverlichting uit te breiden. Er lag namelijk nog een lus waar een lamp tussen moest.

Ik vraag maatje of hij het stroomloos wil maken. 'Mag ik gewoon de tijdschakelaar op UIT zetten?'. Tuurlijk joh, geen probleem. <knip> <VONK>. Draadschaar, paar uur oud, voorzien van een serieus gat, en ik lasogen van de vonk.

Tip van Flip: Tijdschakelaar schakelen de 0 draad, niet de stroomvoerende draad. Ergo: Bij tijdschakelaar uit staat er nog steeds stroom op het circuit.
  maandag 2 mei 2005 @ 21:47:50 #23
23152 Lucille
Smartass
pi_26678649
Het briljante idee om alle draden onder het laminaat te leggen. Ging perfect en toen al het laminaat lag kwam ik er achter dat er 1 draadje niet gelegd was. Kon ik de halve vloer weer opengooien (het was een draad die van de huiskamer via de hal naar de werkkamer ging.

Maar het ligt er nu wel allemaal en ben er heel blij mee.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_26678805
Mijn plee liep niet goed leeg. Bleek iets met ontluchting en een sceptictank. Ik laat iemand komen, hij sloopt de vloer eruit, legt wat buizen, nieuwe vloer erin, pot erop... 1000 eurie!

Maar goed, twee weken later zat alles verstopt, blijkt dat die kerel me van het riool afgesloten had. Ik ben zelf maar wat gaan graven in de tuin, zaag een pijp door en zie zo 2 weken pies, poep en afvaolwater mijn tuin in lopen

Best cool om dan te gaan vegen
  maandag 2 mei 2005 @ 21:54:04 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26678843
Op een boor die tijdens het boren vast slaat en afbreekt in het plafond na heb ik weinig geblunderd.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')