abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_27920856
Succes Gelderland, goed voor je dat de kuur geslaagd is!
Wat de toxiciteit van Roaccutane betreft, is er net weer een "positieve" studie gepubliceerd in een wetenschappelijk vaktijdschrift. In een studie waarbij ratten en muizen met 7.5 of 15mg/kg (dit komt bij een persoon van 60kg overeen met 450 en 900mg Roa per dag!!!!) Roaccutane behandeld werden, werd aangetoond dat er nauwelijks veranderingen opgetreden zijn in onder ander de concentratie aan dopamine en serotonine in de hersenen. En deze stofjes spelen de hoofdrol bij depressies en zo, dus goed nieuws voor de hypochonders onder ons (waartoe ik behoor;-)

Voor de geïnteresseerden:
Food Chem Toxicol. 2005 Aug;43(8):1289-96. Epub 2005 Apr 19. Related Articles, Links


Four weeks of oral isotretinoin treatment causes few signs of general toxicity in male and female Sprague-Dawley rats.

Ferguson SA, Cisneros FJ, Gough BJ, Ali SF.

Division of Neurotoxicology, HFT-132, National Center for Toxicological Research/FDA, 3900, NCTR Road, Jefferson, AR 72079, USA.

Despite widespread use of isotretinoin for its anti-acne effects and its current evaluation in clinical trials as a cancer treatment, little is known about its general toxicity in adult nonpregnant animals, particularly after oral administration which mimics the human route. Here, adult male and female Sprague-Dawley rats were gavaged daily with 0 (soy oil), 7.5, or 15mg/kg isotretinoin for 28 days during which time body weight, food/water intake, and estrous phase were measured. At sacrifice, organ weights were collected and concentrations of dopamine (DA), serotonin and metabolites were measured in frontal cortex, striatum, hippocampus, and diencephalon. Food intake was mildly decreased in both treated groups ( approximately 15% in males and 7% in females); however, body weight and water consumption were unaffected. The estrous cycle appeared slightly affected (i.e., lengthened by 15mg/kg, and both treated groups appeared to have less time in diestrus and more time in estrus). Kidney/body weight ratio was decreased by 7.5 and 15mg/kg isotretinoin and spleen/body weight ratio was increased in the 7.5mg/kg group. Males of the 7.5mg/kg group exhibited significantly higher gonad/body weight ratios than did same-sex controls. Concentrations of monoamine and metabolites in the frontal cortex and diencephalon were unaffected. Nor were striatal DA and DOPAC concentrations affected; however, there were isolated effects on striatal HVA and 5-HIAA. Hippocampal DA concentrations were marginally increased. These data indicate mild effects resulting from oral isotretinoin treatment at doses which likely produce serum levels within the range of humans.

Groetjes!
pi_27930245
@Belgium26

Bedankt voor je bron!
pi_27930527
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 12:38 schreef Gelderland het volgende:

Ik heb het 'geluk' gehad dat ik op Ebay iets van 15 van die hele mini tubetjes kon kopen....Is maar een inhoud van 0.25 OZ (7 gram). pér tubetje .
Dat was super want die kon ik gewoon in mijn broekzak meenemen...en is uiteraard véle malen handiger dan 1 grote tube/pot....
Ten eerst, GEFELICITEERD met je huid. En nou maar hopen dat het bij ons allemaal dat effect heeft. Ik raak er steeds meer van overtuigt dat het voor ons allemaal een erg goed middel is!!

Maar, Ik heb al 15 jaar last van droge lippen, vroeger volstond een paa rmaal per dag smeren met vaseline. Ik heb dit op een gegeven moment in een klein (leeg ) blistex potje gesmeerd. Dit kan je natuurlijk ook doen met Aquaphor. Erg handig en mijn voorraad gaat voorlopig niet op. (Ik smeer heel wat potjes blistex weg... )

Heb momenteel een gescheurde mondhoek, Ben benieuwd of Aquaphor hier ook tegen helpt...
pi_27939694
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 21:03 schreef subsense het volgende:
Heb momenteel een gescheurde mondhoek, Ben benieuwd of Aquaphor hier ook tegen helpt...
Ja, helpt daar ook tegen. Je kan het ook gewoon op je huid smeren.
pi_27944639
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 21:03 schreef subsense het volgende:
Heb momenteel een gescheurde mondhoek, Ben benieuwd of Aquaphor hier ook tegen helpt...
Ja helpt het ook tegen. NIet omdat ik er ervaring mee heb (omdat ik door dat spul nooit gescheurde mondhoeken had) maar omdat het de huid gewoon hersteld.

Btw. het is voor: Dry,Cracked!! or irritated skin (dus ook gewoon voor je huid, al zou ik het alleen op je lippen smeren of op de échte droge plekjes op de huid)
Haleloeja
pi_27945397
heej, tijdje geleden dat ik hier ben geweest, ik weet 't. Druk, druk, druk bezig met verhuizen geweest...
Laatste post in deel 5 geloof ik, shame on me...

Maar, goed te lezen dat roa bij de meesten z'n vruchten afwerpt!!
In de tussentijd zijn de klachten ook bij mij minder geworden, ik had vooral last van acne in het gelaat en dat is nu zo goed als weg! Ja, af en toe nog eens een pukkeltje maar dat stelt natuurlijk niets voor bij die ellendige ontstekingen! Wat ik alleen vreemd vind (ik ben nu overigens net over de helft van de kuur en moet nog een 1/2 jaar...jeej...) is dat nu mijn gezicht eindelijk is opgeklaard er inneens een belachelijk grote ontsteking onder mijn borst is verschenen en 2 pijnlijke bultjes (lijken ook ontstekingen) in m'n lies... Heeft hier iemand ervaring mee? De onteking onder m'n borst is onlangs opengebarsten en nadat ik alle troep er zachtje uitgedrukt had lijkt deze te verminderen, maar in mijn lies zitten ze er nog 'doodleuk' en doen behoorlijk zeer. (pijngraad: niet met een goed aansluitende spijkerbroek over klinkers fietsen)
De laatste keer dat ik dit heb meegemaakt was ik een jaar of 17 (is nu zo'n 7 jaar geleden) en waren het cysten die herhaaldelijk terug kwamen en operatief verwijderd moesten worden. Roa zou hier toch ook tegen moeten werken gezien een cyste ook een soort abces is waarbij de troep vast zit onder de huid?
2 augustus heb ik weer een afspraak dus dan kan de dermo er pas naar kijken... (controles zijn bij mij om de 3 a 4 mnd ipv 2) In de tussentijd toch maar eens die sudocreme proberen, baat het niet, schaadt het niet.

@salie:
ik ken het probleem, niet zozeer met schilvertjes maar intern wat droger, erg irritant tijdens het sexen maar met een beetje glijmiddel is dit probleem opgelost. Om verder alles een beetje op orde en comfortabel te houden gebruik ik een gel die je zowel intern als extern kunt gebruiken. Die kun je gewoon bij de drogist krijgen. Ik zal nog eens kijken hoe hij heet en dan post ik het de volgende keer voor je. Deze gebruik ik met name na de sex en vaak de dagen vlak na de menstruatie. Verder zou ik je adviseren gewoon naar de drogist te gaan, daar hebben ze een scala aan producten voor de vagina. Informeer gewoon bij een (vrouwelijke) verkoper, die heeft er immers verstand van en kan je aanraden welk product je moet hebben. Ik zou niet met babyolie gaan klooien, zéker niet intern, hiermee verneuk je je hele zuurgraad en dat kan voor behoorlijke irritaties zorgen. Met gevolgen als infecties, en die zijn erg naar en alleen met medicatie op te lossen. Been there, done that.

@lilolot:
uit je post begrijp ik dat jij door accute eczeem regelmatig je huid open hebt (gehad). Ik heb al sinds ik nog een echt klein meisje was last van atopisch eczeem, voor de roa kuur gebruikte ik daar al dermovate en triamcinolon op vaseline basis voor, nu hoofdzakelijk triamcinolon gezien dat vetter is. Helaas mag ik het niet dagelijks smeren, 3 dagen 2 maal daags gevolgd door 3 dagen rust. Dit omdat mijn huid anders te dun wordt (je kent 't waarschijnlijk wel). Het prettige is dat het de jeuk stilt als het er op zit maar dat de huid niet in zijn geheel wil en kan helen omdat ik niet mag door smeren en de roa alees heel fijn uitdroogt. Mijn dermo zei tegen me dat zo lang als dat ik aan de Roa zit dit niet zal veranderen, vandaar dus ook de lichte dosereing roa die om deze reden ook niet verhoogd zal worden (20mg) en dat ik in totaal een jaar over de kuur zal doen.
Nu vraag ik me dus af of jij nog tips en tricks hebt afgezien van de handschoentjes, (die heb ik tegenwoordig trouw 's avonds aan gezien ik anders m'n rug in m'n slaap open haal) om er overdag mee om te gaan op de dagen dat triamcinolon niet op de huid mag worden aangebracht? Ik betrap mezelf er namelijk nogal eens op dat ik begin te wrijven of zelfs krabellen waardoor de wondjes weer open gaan, wat het helingproces natuurlijk alleen maar vertraagd en op de lange termijn voor nog meer lelijke lidtekens zorgt. Overdag is het voor mij geen optie om met handschoentje aan rond te lopen ivm werk. Daarnaast gaat het met het -eindelijk- wat mooiere weer broeien wat voor alleen maar meer irritatie zorgt.

@lilolot & thaguitarmaistro:
Het is idd niet gebruikelijk dat bij huidaandoeningen anders dan acne roa wordt voorgeschreven, zeker niet bij eczeem gezien het de huid zo drastisch doet uitdrogen. Maar als je er over nadenkt, als je sebboroïsch of atopisch eczeem (ontstoken huid) hebt of een andere huidaandoening dat wordt veroorzaakt door ontstekingen, klinkt het al wel weer wat logischer. zolang de huid goed vet gehouden wordt en de wondjes en irritatie die als nog naar boven komen behandeld worden met onststekings remmers met bijvoorbeeld bijnierschorshormonen/corticosteroïden/antibioticum in de vorm van zalven zou het theorethisch moeten kunnen, ja toch? Ik ben natuurlijk geen arts maar in mijn theorie zou het moeten kunnen. Als het werkt zou ik dan ook heel mischien na de kuur van die shitty huidklachten af kunnen zijn... leuke gedachte!

Terug algemeen: Een paar maanden terug heb ik van een vriendin een geweldige lipbalsem gekregen. Hij is zacht en daardoor makkelijk smeerbaar, werkt fantastisch en het leukste, het kost haast niets, ongeveer een euro: kruidvat eigenmerk voor gevoelige lippen.Dit goedje is meesterlijk vet maar het blijft redelijk lang zitten, glimt niet zoals bij vaseline én, heel belangrijk, het verzacht de scheurtjes in de lippen! Dit is de eerste die bij mij ook op langere termijn blijft werken en geen bijwerkingen heeft. (Purol/Vaseline zullen ongetwijfeld dezelfde werking hebben maar daar reageer ik allergisch op, een paar dagen smeren en ik heb een clowns-bekkie... Niet echt grappig...)

[ Bericht 0% gewijzigd door MeMarz op 15-06-2005 11:39:26 ]
pi_27949891
@salie:
Het product waar ik het eerder vandaag over had heet : Bioclin Actigel van het merk Multi-Gyn.
Op de achterkant staat het volgende vermeld:

"toepassing: Multi-Gyn Actigel heeft direkt effect bij veel voorkomende vaginale ongemakken zoals: irritatie, gevoeligheid, roodheid, schraalheid, onaangename geur en afscheiding. Het optimaliseert de conditie van het vaginale weefsel en gaat zwelling tegen. Multi-Gyn Actigel activeert het natuurlijke afweersysteem en werkt licht ontsmettend."

Het is niet echt goedkoop, rond de 10 euro voor een tube van 50 ml. Ik vindt het het waard gezien de klachten meteen verlichten en met een paar dagen helemaal verdwenen zijn, daarnaast gaat het ook best wel lang mee gezien je er niet zo heel veel nodig hebt. Zoals al eerder gezegd kun je dit product bij de drogist krijgen (in elk geval de Etos en de DA). Als je meer info wilt:
https://secure.is.nl/mijn(...)etails.asp?ID=272371

succes ermee!
  vrijdag 17 juni 2005 @ 15:19:15 #233
122482 Lilolot
Th@nx in @dv@nce!!!
pi_28019074
Hey there!

Ik had nooit zó veel reacties verw8... te gek! Is goed voor de motivatie. Th@nx daarvoor!
Ci@o @migo's!
Liefs, Lilo
pi_28019463
Even een update momenteel dag 38 dus zo'n 5 en een halve week...

Denk dat de ergste periode er voor mij op zit... Eigenlijk vanaf zaterdag is m'n huid stapje voor stapje verbeterd. Alleen heb ik nog steeds een onderhuidse rond mijn kin wat ik vreselijk vind omdat hij net zit rond een andere rode plek en dat dus opvalt en je nooit weet met die dingen of ze doorkomen en enorm worden of weblijven maarja.

Voor de rest is de acne een stuk minder, alleen waar ik vorige week enkele bij elkaar had zie je wel een grote rode plek, smeer er wel sudo op maar het trekt maar langzaam weg. Vind het wel grappig dat je de dingen die je hier allemaal leest voordat je aan de kuur begint nu zelf terug ziet. Maar ik merk nu dat er meer acne wegtrekt dan dat er bij komt dus een stap in de goede richting
  vrijdag 17 juni 2005 @ 18:48:40 #235
122482 Lilolot
Th@nx in @dv@nce!!!
pi_28025358
Nog ff:
(P.S.)

@Gelderland:
Gefeliciteerd... nog ff en dan ben je hier ook weer vanaf dus! Ga zo door zou ik zeggen! Fijne vakantie alvast!

@MeMarz:
Draag géén schurende kleding, dus GEEN SPIJKERBROEKEN en vooral géén nauw sluitende!!! Ook geen spagettibandjes of te strak aangetrokken broekriemen! Vermijd ruwe stoffen en draag zachte stofjes of iets ruimere kleding.


Verder af en toe in bad (indien mogelijk) met 'n parfumvrije badolie voor gevoelige huid (niet teveel in gooien!) of onder de douche met douche-olie of een olie voor na het douchen (insmeren op de nog natte/vochtige huid en daarna droog deppen met 'n 100% katoenen handdoek). Hemp (hennep) handcrème van de Body Shop is ook erg goed tegen extreem droge handen!!! En helpt bovendien je huid te herstellen. Er is overigens een hele lijn van! Zoals Hemp bodybutter, facecrème, footcrème, lipbalm enz. Wel prijzig, en je moet van de geur houden, maar zeer effectief!

@Subsense en Oioioioi:
Streptococcus of Streptokokken kun je idd 't beste ff opzoeken op google, is namelijk een lang en ingewikkeld verhaal. Er zijn ook heel veel verschillende soorten!

Bij mij is 't begonnen in m'n strottenhoofdklepje (accute epiglottis) toen ik tweebijna drie jaar was en het is een wonder dat ik hier nix aan over heb gehouden (alhoewel?! zie vervolg) en dat ik hier überhaubt nog zit! De relatie tussen huidproblemen, depressies (die ik beide vanaf mijn 20e heb) en de Streptococcen bacterie zijn onderzocht, maar (nog) niet erkend in de medische wereld! De huidproblemen en depressieve klachten zouden het gevolg kùnnen zijn van deze infectie... en komen vaak pas na zo'n 10 tot zelfs pas 30 à 40 jaar na dato tot uiting... bij mij dus na zo'n 17 à 18 jaar.

@every body else:
Ik zal later nog uitgebreid antwoord op verdere vragen geven.. maar nu moet ik helaas verder blokken voor m'n tentamens! Dus tot later!
Ci@o @migo's!
Liefs, Lilo
pi_28055463
Juni 2004 gestopt, heb wel een halfjaar afgebouwd van 40 naar 10 mg, mn huid is nog altijd glad (gebruik nog wel benzac voor de zekerheid).

Heb alleen nog last van droge lippen ( boeiend )
pi_28061540
Ik heb gisteren, na 2 weken clean te zijn geweest, ineens 2 puistjes gekregen... Is dat normaal, of kan dat? Dacht dat het echt over was.
pi_28071956
Ik en momenteel zo'n 10 weken onderweg. laatste 2 maanden 40 mg.
Net terug van een weekend centerparcs met 11 vrienden, helaas toch weer een aantal exemplaren erbij gekregen. IntelliEye, maak je dus maar geen zorgen.....
Over het algemeen kan ik wel zeggen dat het beter gaat. De 3 maanden oude pukkelvlekken beginnen nu ook langzaam weg te trekken.
Aquaphor is nu ook een aantal dagen binnen, lekker spul MAAR, er zit helaas geen zonnefactor in. Dat heeft Blistex wel (F15). Ik heb nu dus helaas koortsuitslag op mijn lip, dat krijg ik altijd als de zon er een tijdje opstaat.
pi_28074315
Vandaag lekker in de zon geweest, ben al net een neger, gezicht ziet er nu ook veel beter uit.

@lilolot

ik heb een keel abces gehad (zware keelontsteking), dat was ook die bacterie, was heel erg geworden omdat ze dachten dat het van mijn pfeiffer kwam, maar dat was dus niet zo. Alleen mijn amandelen zijn er nu uit dus ik zal er wel geen last meer van hebben denk ik.
pi_28076994
Hele middag in de zon gezeten, gaat best goed. Lekker snel bruin
pi_28081586
ja en nu maar 1 puistje te zien
  maandag 20 juni 2005 @ 12:24:15 #242
106588 Security
its just me
pi_28085399
Hallo Allemaal,

Ik ben nog redelijk nieuw hier op Fok...
Ben een jongeman van inmiddels 22 met een superlieve vriendin.
Echter mijn acne maakt het er niet makkelijker op.
Al enige tijd heb ik last van zeer zware acne op mijn rug..
Echt van die dikke smerige bulten...
Mijn vriendin probeert mijn goed te verzorgen en knijpt die dingen ook uit... Ze doen echt zoveel pijn joh.. Er komt ook bloed en troep uit.. (ik vraag me af of dit wel goed is dat uitknijpen eigenlijk)
Verleden jaar ben ik gestart met ROA (daar de bijwerkingen volgens mijn moeder erg duidelijk aanwezig waren ben ik op haar advies gestopt)
Tijdens het gebruik werd het inderdaad minder maar mijn moeder had er zulke spookverhalen over gehoord.
Vandaag 20 Juni ben ik toch weer begonnen aan een ROA kuur, graag wil ik mijn indrukken en ervaringen met jullie delen.
Ik hoop op een goede steun voor de komende periode...

Gr

Sec
  maandag 20 juni 2005 @ 13:22:00 #243
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_28087119
Goedzo Security,
en laat je niet beinvloeden door horrorverhalen. 9 van de 10 keer weten mensen niet half waarover ze praten.
pi_28087373
Succes.....ik neem vanavond mijn laatste pil, dus zal ook wel ff wennen zijn....hopen dat het in 4 weken (niet terugkomt) ivm vakantie.... Daarna wil ik het ook niet terug (uiteraard) maar dan kan ik (als het terugkomt) snel weer beginnen met een 2e kuur...
Haleloeja
pi_28087952
Heej security,
uitknijpen mag eigenlijk niet omdat je dan het weefsel en de kanalen onder de huid beschadigd. Als de spanning te pijnlijk wordt kun je het beste de puist ontsmetten (met sterilon oid) en met een scherpe en schone naald (ook ontsmetten dus) 'open' prikken en dan zachtjes alle troep er uit drukken. Het eruit drukken doe je door een zacht drukkende beweging te maken van de rand van de puist tot waar hij is open geprikt. (dit heeft mn huisarts in het begin een aantal keer gedaan om de spanning er af te halen) Als het goed is komt dan eerst alle troep er uit, dan wat wondvocht (bijna transparante vloeistof) en als laatste bloed. Wanneer er alleen nog zuiver bloed uit komt kun je stoppen met drukken. Ontsmet de huid nog een keer en laat je het verder met rust.
Het gevaar bij knijpen is dat de rotzooi in andere kanalen terecht komt waardoor er daar een ontsteking kan ontstaan of de huidige puistalleen maar groter wordt.

@lilolot:
thx voor de tips, zal binnekort eens naar de bodyshop gaan. Ik heb eerder wel eens de hemp-lipbalm van ze geprobeerd, is idd wel goed spul en de geur trekt gelukkig altijd wel snel weg. Hopen dat dit ook zo goed werkt!

[ Bericht 12% gewijzigd door MeMarz op 20-06-2005 13:53:57 (aanvulling) ]
  maandag 20 juni 2005 @ 17:32:16 #246
106588 Security
its just me
pi_28094953
thnx all voor het snelle posten.
Ik ben vandaag dus begonnen met roa..
Zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

PS in welke hoeveelheid slikken jullie?
Hoeveel daags en hoeveel mg?

[ Bericht 39% gewijzigd door Security op 20-06-2005 18:42:04 ]
  maandag 20 juni 2005 @ 19:48:10 #247
106588 Security
its just me
pi_28098614
inmiddels nr 2 ingenomen...
Ik merk duidelijk een verergering van de klachten / gezicht / nek..
Tevens kurkdroge lippen morgen snel labello aanschaffen.
Verder nog andere tips en truuks?
pi_28103145
Hi Security,

Welkom op het forum! Ik hoop dat het ook voor jou een wondermiddel is.
Maar na de tweede pil al verergering? Das wel heel snel denk...

Tips:

*Gebruik Sudocrem voor rode plekjes en puistjes.
*Blistex (rode SPF 15) werkt voor mijn lippen heel erg goed, beter dan purol, labello en al het andere
*Aquaphor (Te bestellen op amazon.com) werkt ook uitstekend voor mijn lippen, maar pas op met zon op je lippen, (geen spf)
*Uitknijpen kan maar niet met veel geweld, zoals MeMarz beschrijft haal eventueel injectienaalden bij de apotheek.
*Mijn ervaring is dat een goed uitgeknepen beginnende puist vaak geen puist wordt, maar het kan door het rommelen ook erger worden!!
*Smeer je goed in met de juiste factor, je huid zal erg dun worden wat de kans op verbranden vergroot.
*Lees alle draadjes eens door,deel 1 tot en met 7, geeft je een heel goed beeld van de resultaten
*Heb geduld, bij de een is het verschil al na 3 weken zichtbaar bij de ander na 5 maanden.
*Niet te veel zuipen!
*Niet te veel aan de bijwerkingen denken, vallen reuze mee. De meeste van "ons" hebben alleen droge lippen/huid, spierpijn en moeheid. (ik heb alleen drogere lippen)
*Hou rekening met een of meerdere outbreaks in het begin van je kuur, ook bij een dosis verhoging kan er weer een outbreak plaatsvinden

Heel veel succes met je kuur!!
pi_28103222
quote:
Op maandag 20 juni 2005 19:48 schreef Security het volgende:
Tevens kurkdroge lippen morgen snel labello aanschaffen.
Labello zou ik niet aanraden, ik vind het rotzooi!!
Potje purol is veel beter, of Blistex
  maandag 20 juni 2005 @ 23:41:47 #250
106588 Security
its just me
pi_28105497
nou ehmm thnx voor de welkom...
Sjeeminee ik trok vanavond me shirt uit na een dag hard werken..
ratssss hele rug open... :S (sommige grote dan)
Is dat wel goed zo?
ben me beetje geschrokken..
en zo snel ?
zijn er meerdere waar het zo snel ging?
Ik had de draadjes al gelezen maar werd gek van de bemoeinissen van mijn moeder.. (tis troep je krijgt er kanker van enz )
Op haar advies ben ik gestopt en blij ben ik er niet mee.
hmm een voordeel ik zuip niet :-)
nou uhhh ik ga jullie op de hoogte houden..
maar ga dit morgenochtend wel ff met mijn huisarts oppakken...
Is er bij meerdere al eens een testje van die troep genomen?
Mijn arts wil het onderzoeken..
anyway will keep you posted!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')