abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 28 april 2005 @ 13:57:51 #1
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_26569418
registreer om deze reclame te verbergen
Hi, hier ga ik een reisverslagje neerzetten Ik moet het nu even kort houden, maar er gaat meer volgen..

Een korte samenvatting, Jakarta is 1 grote verkeersopstopping, (al hebben ze wel een aardige oplossing gevonden in de vorm van een busbaan (transjakarta) , waar alleen speciale bussen op mogen rijden) maar wel erg leuke dingen te zien. Zoals een Nederlandse ophaalbrug, wat leuke pakhuizen en het heel erg interessante Wayang museum. Met onder meer de graven van Jan Peterszoon Coen (de stichter van Batavia) De Indische mensen zijn ontzettend vriendelijk en ik heb vanalles gegeten op straat. Hotelletjes ook spotgoedkoop Ik heb bij een Indische Familie thuis geslapen die ontzettend rijk was. (drie mercedessen, 20 bediendes en een enorm huis, in Jakarta zuid) Ik ben daar gekomen via een chatvriendinnetje.. Wat me verder opvalt, dat ontzettend veel mensen nog Nederlands spreken en dat ook heel graag met je willen doen als ze ontedekken dat je uit Belanda komt.!

Verder is het aantal toeristen echt op 1 hand te tellen , ik ben dan in Jakarta geweest, Bandung en zit nu in bogor (het voormalige Buitenzorg) , waar een prachtige Botanische tuin is, een verademing na de chaos van Bandung waar je als voetganger je leven niet zeker bent. In Bandunbg heb ik een ontzettend leuke trip gemaakt in een vulkaan krater die op uitbarsten staat en een thee \plantage bekeken en prachtig door de sawa's gewandeld (met een 3 man in een kleine jeep) echt fantastisch mooi!

Ik moet nu echt gaan, sorry voor het chaotische berichte, ik ga het later als ik meer tijd heb stroomlijnen

Selamat Malam, vanuit Bogor, West Java!
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  donderdag 28 april 2005 @ 14:01:01 #2
54845 clowncloon
Oppervlakkigheid troef
pi_26569492
heb je ook foto's?
Antec P180 | Intel Core 2 Quad Q6600 | Asus Striker Extreme S775 | 4 GB DDR2 800 Mhz
Seagate 400 GB | 8800 GTX Ultra 768 MB | X-Fi Extreme Gamer | Logitech Z5500 | much more...
pi_26569546
Dat je uit Belanda komt???
Dus dat je uit kaaskop komt???

Een belanda ben je, daar kom je niet uit.

Maar ben benieuwd naar je verdere verslag
  donderdag 28 april 2005 @ 14:04:41 #4
6941 APK
Factual, I think.
pi_26569584
registreer om deze reclame te verbergen
Ik wil ook foto's zien, het liefst met gevaarlijke beesten enzo.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  donderdag 28 april 2005 @ 14:08:49 #5
17729 SP
I hate my interests
pi_26569681
nog een week en dan ga ik ook!
pi_26570532
Leuk!! Het is dus toch nog gelukt met die vulkaan!
Gaaf!!!

Heel veel plezier nog!
  Moderator donderdag 28 april 2005 @ 18:12:22 #7
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_26575977
registreer om deze reclame te verbergen
Ah, een nieuw verslag-topic voor de lijst met reisverslagen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  donderdag 28 april 2005 @ 18:37:10 #8
71048 Tokay
makes your day!
pi_26576461
Oh leuk, hier ga ik in meelezen.

Een tante van me woont in Bogor (Buitenzorg) dus ik herken wel wat dingen, zoals de Plantentuin enzo. Mooi daar (wel veel muggen!).
Veel plezier verder op je Indonesië-trip, BHFH!
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
A.A. Milne, Winnie the Pooh
elke dag een klik
pi_26578535
* Dizzee meeleest.
pi_26586133
Veel plezier
quote:
en ik heb vanalles gegeten op straat
Ik zou daar mee uitkijken, zeker bij van die kraampjes waar het vlees in de zon ligt de hele dag.
  vrijdag 29 april 2005 @ 06:41:29 #11
1762 YPPY
Yppiaans
pi_26588520
BHFH laat zich niet zomaar vergiftigen, ik denk dat die een behoorlijk sterkte maag heeft opgebouwd.

Veel plezier nog!
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_26588700
quote:
Op vrijdag 29 april 2005 06:41 schreef YPPY het volgende:
BHFH laat zich niet zomaar vergiftigen, ik denk dat die een behoorlijk sterkte maag heeft opgebouwd.
Ik kan me zelfs nog een training herineren met bedorven vlees voordat hij naar India ging!
pi_26618699
Update:
BHFH zit nu in Yogyakarta en het is leuk daar.
  donderdag 5 mei 2005 @ 17:42:19 #14
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_26757784
Even een update!

Ik zit nu in Kuta, op Bali!

Yogya, was niet helemaal zo leuk als gehoopt, maar dat kwam omdat ik echt enorm ziek werd! Met de nachttrein vertrokken vanuit Jakarta, waar ik overigens nog de lachers op mijn hand kreeg door op een enorm druk kruispunt vol op mn plaat te gaan, bij het oversteken!) (ik rende naar een aan de overkant klaarstaande motor, die ik nodig had om op tijd bij Gambir te komen in de hopeloze verkeersopstoppingen) Overigens is bluebird in JKT ook niet altijd alles , want mijn taxichauffeur was mooi hopeloos de weg kwijt geraakt in Jakarta zuid een paar uur eerder! ( ik moest iemand oppikken daar en eindigde ook hier achterop een motor, wat toch wel het handigste transportmiddel is in deze stad)

De nachttrein was wel prima (executive class) stoelen kunnen naare achteren en je kreeg zelfs eten... (wellicht dat deze lauwe hap me genekt heeft??) In Yokya aangekomen had ik snel een kamer geregeld voor 25000 rupiah per nacht (2 euro) in het centrum en dacht dat ik na een paar uurtjes rust wel weer de oude zou zijn... niets minder waar. Ik had binnen no time enorm hoge koorts en ik gooide alles er aan alle kanten uit. Ik heb na het gezamelijke sanitair te hebben bejkeken van mijn hostel niet lang nagedacht en ben met behulp van 2 (wat zijn het toch een helden) Becak mannen naar een 5 sterren hotel vervoerd om te kunnen recoveren.

Ik nam wat asperines tegen de koorts en hield rust... gelukkig was de volgende morgen het alweer iets beter, in ieder geval zo dat ik weer wat fruit kon eten. Ik had nog allemaal rode vlekken in mijn gezicht. (men zegt hier nu dat ik een lichte vorm dengue moet hebben gehad)

savonds heb ik alweer een rondje gelopen en de volgende ochtend kon ik eindelijk wat dingen bezoeken in yokja. Waar ik overigens nog stomme pech had, odat zowat alles gesloten was. (het kraton van de sultan , volgens de kaartverkoper open.. "yes, sir, its open" kon ik alleen het eerstehalletjes zien.. Fort Vredeburg, kopn ik bij Gods gratie een beheerder vragen wat deuren voor me te openen.( wel een hele aardige man overigens die me nog veel uitleg gaf ook.. ) en behalve enorm vervelende Batik ronselaars resten mij verder weinig mooie herinneringen. De vogeltjes markt was echt enorm triest, met gemiddelde 200 vogeltjes per kooi waarvan de helft dood.. en dode katjes en andere beesten..

Ik was de volgende dag wel genoeg hersteld om de borobodur en de prambanan te beozoeken. en hoe cliche ook, het blijft echt indrukwekkend. De borobodur heb ik bij zonsopgang bezocht. (vertrekva hotel 0500) , in totaal waren er zon 10 toeristen op de tempels, wat wel betekende dat je er echt van kon genieten!

Wel weer hele leuke mensen ontmoet op dat tripje,een stel uit belgie, een amerikaan (die gezien zijn vorkomen duidelijk al te lang op reis was ) een australier en een engelsman en 2 nederlandse meiden.

Een gedeelte van dit groepje kwam ik gisteren weer tegen. Omdat ik al die hele en vervuilende steden zat was en al flink achter liep op schema, had ik namelijk besloten een trip naar Bromo te boeken met aansluitend een busrit naar Denpasar op Bali. Een enorm lange busrit kostte bijna een hele dag en was enorm vermoeiend.

Hier ontmoetten we "eenoog", (de louche kribbige loopjongen van de grote baas die we niet te zien kregen) . "midget"(die steeds terecht werd gewezen door eenoog) en de constant aan je zittende en schatje en lekker ding noemde "mister gay" (de namen zijn niet bij toeval gekozen ) drie illustere figuren die ons keer op keer probeerden op te lichten. (de beheerders van het "reisbureatje") dus opgepast voor deze heren voor de komende bromo gangers.. Het ging allemaal om vrij kleine bedragen, maar telkens was er wel weer iets. Ze probeerden je eerst mindere kamers te geven dan geboekt, en daarna bij elkaar op een kamer te zetten "you go room with your friend" daarna probeerden ze ons heel sneaky nogmaals de park entrance te laten afrekenen en later verkochten ze ons kaartjes voor een verplicht maal in een restaurant dat , los afgerekend in het restaurant ineens 3x zo goedkoop bleek te zijn..

Maarondanks deze kleinigheden , want je moet alle relativeren en je hebt er ook wel weer lol om met zn allen, moet ik zeggen dat Bromo, ondanks dat het zo toeristisch is, echt geweldig is! Eerst zijn we naar het picture postcard uitzichtpunt geweest, waar we tot mijn onaangename verassinge een kakelende groep FOX tokkies tegenkwamen die de het schouwspel ruw verbraken met hun voordurenende gekakel en geklaag. Gelukkig hadden ze ook niet veel weg van schoon heid en gingen ze voor het zicht het mooiste was alweer weg.

Beneden een prachtige wandeling gemaakt , langs door het vulkaanlandsschap en toen de bromo krater beklommen. Hier weer de kakelende fox tokkies, maar gelukkig waren die deze keer te ontlopen door de kraterrand rond te lopen. Op een IJZINGWEKKEND smal paadje, met links van je recht naar beneden een kolkende krater en rechts van je een afgrond van 100 m was het lopen als op een koort op de kraterrand van bromo, een geweldige, maar soms best gevaarlijke ervaring. , 'e'en misstap en je en je bent een offer voor de Goden! , maar wel zeer indrukwekkend!

Hierna direct vertrokken met de bus naar Denpasar, erg lange rit weer, om 2200 lt aangekomen en vanaf denpasar direct met de taxi naar kuta gegaan, waar ik 2 dagen wil blijven. Ik kwam er net achter dat ik overigens 50 meter zit van de plek waar 2 jaar geleden die bommen zijn ontploft! een van de ontplofte caf'es "paddys" is weer herbouwd op de zelfde plek en heet nu "paddys reloaded" Ik heb wel een schitterend hotel met zwembad en alle fasciliteiten voor 100.000 rupiah (8 euro) per nacht Net ff lekker gegeten en nu ff lekker bijkomen.

[ Bericht 23% gewijzigd door BloodhoundFromHell op 06-05-2005 03:51:45 ]
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  vrijdag 6 mei 2005 @ 03:52:41 #15
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_26770921
fotos komen later, want ik ben mijn usb kabel vergeten overigens..
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_26770931
Heb je al een indo meid aan de haak geslagen
fan van Putin, Baudet, Jorge Lorenzo en Assad
  vrijdag 6 mei 2005 @ 04:00:22 #17
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26770957
Klinkt goed BHFH! Mijn plan is om in September naar Java te gaan.

btw, fox tokkies?
  vrijdag 6 mei 2005 @ 04:14:02 #18
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_26771000
ik bedoel een groep van FOX reizen, volledig bestaande uit zon 25 oudere echt enorm vervelende, bijdehandte semibejaarden. wat een hel moet dat zijn om in die groep rond te reizen dacht ik nog..
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  vrijdag 6 mei 2005 @ 04:17:23 #19
19840 Libris
Live from Singapore
pi_26771011
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 04:14 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
ik bedoel een groep van FOX reizen, volledig bestaande uit zon 25 oudere echt enorm vervelende, bijdehandte semibejaarden. wat een hel moet dat zijn om in die groep rond te reizen dacht ik nog..
Haha, tot wanneer zit je nog daar?

* Libris zwaait even naar de overkant van het water...
  vrijdag 6 mei 2005 @ 04:25:15 #20
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_26771031
15 mei moet ik al weer terug..
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  zaterdag 7 mei 2005 @ 11:29:56 #21
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
  Moderator zaterdag 7 mei 2005 @ 13:20:58 #22
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_26799785
TVP voor hoe hij er dít keer in slaagt om willige lokale meisjes van zich af te houden.
Relativiteit is van toepassing op natuurkunde, niet op ethiek
pi_26799953
5 maanden geleden ook geweest, op Bali... Die gewillige meisjes, daar moet je voor betalen, dus dat valt echt wel mee... Ondanks dat je blank bent...

TVP voor de fotos trouwens... Ik heb zelf ook hele mooie, de jouwe zullen de moeite waard zijn... Wat ga je nog meer doen op Bali??? Lovina en Sanur?
Fools rush in where angels fear to tread...
  zaterdag 7 mei 2005 @ 13:27:15 #24
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_26799969
Ik zit nu in Ubud. Erg toeristisch, maar wel veel plezanter dan Kuta, en in tegenstelling tot kuta is hier ook erg veel te zien. De acomodaties zijn werkelijk de beste die ik in Indonesi"e ben tegengekomen. Groot, schoon, mooi en relatief goedkoop. Ik heb besloten mezelf maar eens te verwennen en ik slaap nu echt in de mooiste paleiskamer waar ik ooit in heb geslapen. Mijn cotage ligt midden tussen de rijstterrassen, heeft een prachtig zwembad, een Keizerlijke badkmaer, met zelfs een vissenvijver in de badkamer, 2 douches, een bad en een prive buiten tuin , ik heb een enorm grote slaapkamer, met 2 2 persoonsbedden, alles in prachtig balinees/koloniale stijl afgewerkt, een eigen veranda , met uitkijk , over schitterende natuur, bediendes die van alles voor je brengen zonder extra kosten en een uitgebreid ontbijt! En dat voor de prijs van 18 euro p.d. (ik geef toe, erg duur en decadent voor de begrippen hier, en toen ik de ene nog mooiere lokatie dan de andere zag, wilde ik gewoon de mooiste!

Ik ga zo naar een Wayang kulittheather (schaduwpoppen) en morgen ga ik fietsen.. Ik denk dat ik misschien wel wat langer hier blijf, ik kan vanaf hier alle tripjes doen die ik wil... mn originele programma ga ik niet halen, maar ik ben het gesleep met mn tassen beu! maar ik ga nog wel wat spannends doen hoor

oh, p.s. demeiden zien me niet staan trouwens..

[ Bericht 11% gewijzigd door BloodhoundFromHell op 07-05-2005 15:26:59 ]
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_26800365
Super BHFH
Ik wil later ook nog gaan reizen en vind het echt leuk zo'n dingen te lezen...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')