abonnement Unibet Coolblue
pi_26203489
The Golden state:

California

Eerdere deeltjes:

California
California - Deel 2

[ Bericht 3% gewijzigd door Dizzee op 13-04-2005 20:41:31 ]
pi_26204119
is het niet The Golden State?
We gaan toch niet de wapens wegdoen..waarom zouden we de wapens wegdoen?
  woensdag 13 april 2005 @ 20:40:48 #3
93643 DumDaDum
We Have Unfinished Business
pi_26204230
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:31 schreef sjengpieterse het volgende:
is het niet The Golden State?
Vlg mij ook, Florida was toch de Sunshine State???
“I'm not touched but I'm aching to be”
— Heather Nova
| myHiFi | myMusic | Chuck Norris
pi_26204280
hmm...oke
pi_26204433
Ik moet hier zeker nog een keer naartoe maar eerst weer is naar de mooiste stad ter wereld -> NY.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  woensdag 13 april 2005 @ 20:53:44 #6
26411 The.PhantoM
IN URBANITY WE TRUST
pi_26204619
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:40 schreef DumDaDum het volgende:

[..]

Vlg mij ook, Florida was toch de Sunshine State???
California Golden State
Florida Sunshine State (1970)

http://www.infoplease.com/ipa/A0854968.html
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:47 schreef Jeroenus het volgende:
Ik moet hier zeker nog een keer naartoe maar eerst weer is naar de mooiste stad ter wereld -> NY.
The empire state
Life is a Journey, Not a Destination. Enjoy the Ride!
pi_26218347
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:47 schreef Jeroenus het volgende:
Ik moet hier zeker nog een keer naartoe maar eerst weer is naar de mooiste stad ter wereld -> NY.
Mooi wil ik het niet noemen als je kijkt naar alles maar eerder indrukwekkend! NY is echt super gaaf. Een paar jaar geleden ben ik er eens 1 hele week geweest en het is echt zo cool!

Ik ga maar snel weer de videoband terug kijken
pi_26229894
Ik wil er misschien ook heen begin Juni..
2 weken beetje relaxed vakantie (ook strand) en wat dingen bekijken enzo..
Waar kan ik het beste heen dan? Los Angeles??
Waar zou ik het goedkoopst kunnen boeken voor 2 weken? Exit-reizen.nl misschien?
  donderdag 14 april 2005 @ 20:01:30 #9
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26230450
Exit-reizen is aardig goedkoop. Alles los boeken kost ongeveer hetzelfde / net iets minder dan bij Exit, maar dan kan je je eigen route en hotels bepalen

Strand? LA, Santa Monica gok ik....
Maar dan kan je net zo goed een villa in Florida huren, goedkoper volgens mij en een bende pretparken in de buurt.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_26230833
Ik ga van 9 juli tot 13 augustus!! :D
Misschien ga ik zelfs een paar dagen eerder al om even langs mn familie te gaan Heb er echt zin in!
pi_26232004
matthijst: ik ga (als ik ga) met mijn vriendin daar naar toe... Dus het moet lekker strand zijn lekker eten.. beetje bezienswaardigheden en lekker eten=)
Dat kan ik ook in spanje, dat weet ik... maar wilde een keer wat anders als Mexico oid.
Dus lijkt me California of Florida mij wel leuk..
Alleen als ik niet via exit reizen ga.. waar kan ik dan het goedkoopste de vlucht boeken?
  donderdag 14 april 2005 @ 21:29:28 #12
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26232813
Reisbureau denk ik? Heb zelf via het reisbureau geboekt voor 625pp incl. naar Los Angeles, op 16 aug. Goedkoopste vlucht op vliegwinkel etc. was 700 pp toen ik het boekte.
Vage was dat je op Amerikaanse sites wel de vlucht voor omgerekend 625 kon vinden, maar je mag (nog) niet boeken via een Amerikaanse ticketservice.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_26237969
Ik woon in California. in Los Angeles, heb ook in San Francisco en het fantastisch, mooie New York City gewoond. California rules!!!!
The Religious Right is Neither!!!
Censorship sucks!!!
American dude
'This Monkey's Gone to Heaven'
pi_26244776
hmm zal is langs reisbureau gaan dan..
Misschien Is miami ook wel wat....
  vrijdag 15 april 2005 @ 12:44:32 #15
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26245574
Miami Beach heje wel leuk strand.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_26269617
Misschien dat het in eerdere delen al naar voren is gekomen, maar ik heb een klein vraagje wat betreft het huren van een auto in LA.

Aan het einde van dit jaar ga ik op studiereis naar de VS en eindig ik in LA. Nou leek het mij en een paar studiegenoten van mij wel leuk om wat langer te blijven en nog 1 of 2 weekjes wat in de buurt te gaan doen.
Het probleem is echter dat we vervoer moeten zien te regelen. De oudste van ons groepje is dan 21 en het schijnt dat je onder de 25 extra verzekeringskosten moet betalen dat het geheel nogal duur maakt. Nou heb ik al wel een beetje rond gegoogled en heb ik wel gelezen dat het verschilt per verhuurbedrijf, maar misschien dat iemand er hier wat meer over kan vertellen? hoeveel extra het is, en welk verhuurbedrijf deze extra kosten wellicht niet heeft?
~To alcohol! The cause of, and solution to all of life's problems~
pi_26276321
Vette studiereis.

Zoiets heb ik vorig jaar ook gedaan. Ook als eindpunt LA en ik was toen 20 en mn maat was 19. Huren opzich is niet zo'n probleem als je maar een creditcard hebt. Over die leeftijd komt wellicht wel iets extra's bij, maar met meerderen is dat goed te compenseren.

Die verhuurblijven doen niet zo heel moeilijk en stellen zich vrij vaak wel flexibel op.
  zaterdag 16 april 2005 @ 23:06:28 #18
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_26284282
Ben net 32 dagen in USA geweest ben pas paar dagen terug.

Auto gehuurd in San Francisco > Yosemite > Sequoia > Hollywood > Death Valley > Las Vegas > Grand Canyon > Petrified Forest > Canyon de Chelly > Monument Valley > National Bridges > Black Canyon of the Guniness > Arches > Capitol Reef > Bryce > Zion > Salt Lake City > Craters of the Moon > Grand Teton > Yellowstone ( die was dicht ) > Casper > Nederland ( jaja een leuk kleine plaats vlakbij denver) > Denver. Vanuit denver met vliegtuig naar Atlanta > huntsville (vriend bezocht) > Atlanta > Amsterdam.

De parken zijn echt fantastisch. Zulke geweldige natuur, waar je uren en uren en uren kan rond lopen. En overal en nergens zie je gewoon wildlife.

Hotels is met 2 personen zeg gemiddeld 45 euro per nacht. Overal en nergens liggen er hotel-kortingsboekjes. Maar toch is een Motel6 het vordeeligst die zitten overal en nergens in het land. De prijs is erg netjes en de service is goed. Zo hebben alle motels een wasserette dat kun je van veel andere hotel/motels niet zeggen.

Tanken:
Het maakt allemaal niet zo veel uit waar je tankt. Per plaats locatie verschilt de prijs van 1.92 tot 2.45 per gallon. Waar je wel goed om moet denken is dat de Nationale parken geen tankstations hebben. En in het gebied van Monument Valley, native indianen gebied, is er in de weide omtrek geen tankstations. Op de borden staat dan in trend van volgende servicepunt is 150 mile.
Dus je moet gewoon in dat gebied tanken wanneer je kunt en niet denken we kunnen nog best wel wat verder. We hebben het een keer gedaan, maar het was best tricky het lampje brandde al.

---------------------------------------------------------

San Francisco is echt een geweldige stad. Erg goed verzorgd uitziend en het straatbeeld met de schuine straten is prachtig. Alcatraz bezocht .. dat viel me alles mee, voor 16$ ga je met een ferry naar het eiland en krijg je een walkman en kan je gehele dag prachtig vertoeven daar. Tevens heb je prachtige views van de Golden Gate.

Yosemite prachtig park met hoge watervallen en lekker wandeltochten.

Sequoia > Wat zijn deze bomen toch alle jezus groot. De General Sherman is het bord het grootst levende object op aarde. Hier hebben een prachtige wandeling gemaakt richting de Moro Rock. Deze rots kan je prachtige beklimmen. Doordat het was mistig was gaf het gebied exact de sfeer van het spel Myst. Ondanks dat er bergen met sneeuw in dit park ligt was het weer heerlijk.

Hollywood > Dat was een domper. Beverly Hills was wel grappig .. maar eerlijk gezegd vind ik het maar een verpauperde en vies uitziende ongezellige stadsgebied. Uiteraard is Universal Studios wel weer helemaal geweldig. Met de Tour rijd je door de straten van Back to the Future en zijn de attracties best vermakelijk als Terminator 2 3d en Shrek 4D.

Death Valley > wat is dit park toch inmens. Van uit Stovepipe wells zijn we gelopen naar de sand dunes. Lijkt het net of als je in de sahara bent. De vallei zegt men van dat het het diepste punt van het noordelijk halfrond is. Ruim 80 m benende zeenivo.

Las Vegas > zo gigantisch overdreven allemaal .. maar het blijft natuurlijk fun om te gokken in de Belagio of de MGM. Stratosphere geeft een prachtig overview en de Big Shot is een must. Dat is toch wel zo bruut. Ben je al z'n 300 meter hoog wordt je nog is zeg 80/100 meter de lucht ingeboost. De 8baan kan je met rustlaten, daar vond ik niet zo veel aan.

Hooverdam > best wel impossant bouwwerk. Hier kom je vanzelf langs als je vanaf LasVegas naar Grand Canyon gaat.

Grand Canyon is gewoon niet met pen of woorden te beschrijven. dat MOET je gewoon met eigen ogen zien. Canyon is gewoon 1.5 km diep. zo gruwelijk extreem is het. We hebben daar de Bright Angel Trail gedaan naar Plateau Point. Dit is extremely strenios. Heen en weer is het dik 12 mile en je daal meer dan een kilometer. Het gruwelijke daaraan is dat je ook terug moet. Ik heb wel ontzag gekregen voor de Grand Canyon. Je bent bekaf maar het is wel de meest geweldige wandeltocht dat we tijdens deze vakantie hebben belopen.

Petrified Forest > Prachtig om te zien hoe de bomen versteend zijn. In de meest onwaarschijnelijke kleuren. In de giftshop hebben ze mooie brokstukken opgepoetst .

Monument Valley. Het aanblik van WildWest movies. Zo idioot hoe die Mitte's uit het niets in het landschap staan is bizar. Het zand is erg bruinkleurig en fijn. Dit gebied wordt nog gewoon bewoond door indianen. Dit park is geen National Park of State Park. En dien je bij de ingang 10$ betalen aan native indianen. De weg die er loopt is onverhard.

Natural Bridges > Dit park is erg klein en ligt op de weg vanaf Monument Valley richting Arches. Maar het park heeft erg wisselende natuur.
De trail die naar de onderkant van de brug loopt is een mooi wandelinkje langs de bergwand met hier-en-daar een houtentrappetje. Het is zeker de moeite om ook even langs dit park te gaan.

Arches > Toen ik bezig was met het boeken van de reis had ik een aardige foto van het park als windows-achtergrond genomen. Toen we in het park waren had ik met Windows-achtergrond gevonden .. best wel een grappige ervaring zeker als je het al enkele maanden hebt.
Uiteraard heb ik in me achtergrond gelopen . .just for the fun. Het hoogtepunt van het park is wel de Delicate Arch. Dit ding staat aan de rand van de afgrond en is echt imposant. De wandeling ernaar toe was best aardig en stijgt ook best aanzienlijk. Een ander grappig ding in het park is de Balanced Rock. Je zou denken dat het moet vallen. Je kunt er mooi om heen lopen.

Capitol Reef > Hier zie je een paar Petroglyphen ( images gemaakt in de rotsen door prehistorische volkeren). Daar hebben we de Rim Overlook/ Navajo Knobs trail gewandeld. Een gigantisch afstand langs de prachtige bergenwanden. Moet je best langs enge paden vlak langs de afgrond. Ook was het vaak niet helemaal duidelijk hoe het pad nu precies loopt. Hoe het pad loopt is aangeven door middel van een paar kleine steentjes op elkaar gestapeld. Het eindpunt heb je een prachtig uitzicht van het gebied en kan je 360 graden rond kijken en heb je zicht op andere bergpartijen. Nice. De terugweg is heel wat simpelere doordat het nu berg afgaat. Deze wandeling is heen en weer z'n 8 mile.

Bryce > Het was bovenaan vrij koud en lag er ook een bak sneeuw. Maar je had prachtig uitzicht op het amphitheater. Deze natuur is zo bizar. Knal roze rotsen het is gewoon zo unreal. Veel van de trails waren afgesloten vanwege de sneeuw. Maar een van de trails die naar beneden gaat was open. En geeft je echt een magnifieke view op de knalroze rotsen. Dit is echt helemaal geweldig als de zon er opschijnt. Prachtig. Dacht dat ik ergens gelezen had dat dit park het schoonste lucht heeft op aarde. In dit park geven ze aan de het snachts de sky heeft zo als onze voorouders de lucht hebben moeten zien. Met een bord laten ze zien hoe extreem de aardige belicht is bij de grote steden gebied. NL is bijvoorbeeld een grote lichtbron. Het gebied van Bryce ligt in een zwart gebied. Maar helaas was de lucht bij ons goed dicht.

Zion > Dit park is toch wel een van de mooiste parken die America behelst. Dit park mag je tot de Visitors Center zelf met de auto betreden daarna moet je toch echt overgaan in de Shuttle Bus die er constant heen en weer rijdt. Prachtige oplossing voor de ziekelijke hoeveelheid bezoekers jaarlijks. Volgens de borden is dit een van de drukste parken en verwerkt het 2.5 mlj bezoekers.
Het park heeft z'n diversieteit aan flora en fauna, volgens een introductie filmpje wordt er verteld dat er gewoon puma's in het wild rondlopen.

Hier hebben we de Angel Landing trail bewandeld. Dat was even lachen, achteraf las ik dat deze tocht niet bedoelt is voor mensen met hoogtevrees. Halvewege de trip werd me vriend toch echt te veel. Maar wat is deze wandeling toch allejezus geweldig. Het begint vrij rustig en stijgt het niet zo sterk, daarna loop je op een ingenieuze zigzag weg wat een extreme stijging opleverd in kort tijd.
vanaf dat punt begint er me toch een prachtige tocht langs een smalle bergwand en moet je langs stukken waar de enige houvast een ketting is. Het is zo erg dat je aan beide kant in de afgrond kan donderen. Maar het uitzicht die het je oplevert is adembenemend. Terwijl Bryce in een dik pak sneeuw ligt is Zion geheel vrij van sneeuw.

Deze dag had nog een staartje na dat we het park aan de zijkant had verlaten, door de tunnel en langs de Checkersboard mesa rijdt hebben we ergens in restaurant wat gegeten. Moesten we nog terug naar ons hotel in Cedar City. Het begon op eens spontaan te sneeuwen en werd allen maar erger. We reden op een berg in het pikke donker en de weg was al zo wit geworden dat er geen verschil meer was met de berm. Het zichtveld was verminderd tot 5 meter en als ik op de rem trapte was me spoor al weer bijna dichtgesneeuwd.
We hebben maar besloten om niet verder te gaan en andere hotel te pakken. Volgende ochtend was de auto beplakt met ruim 30cm sneeuw.

Vervolgens zijn we gereden naar Great Basin NP in Nevada. Dit park heeft een prachtige cave genaamd Lehman Caves. Deze grot heeft de prachtigste formaties alleen wat wel erg duidelijk en jammer is dat er veel gestolen is in de begin jaren. In 1881 is de grot ontdekt door Lehman en had er een attractie van gemaakt. Entree 1$ en als souvenier mocht je een staligmiet/tiet meenemen. Zo zijn er honderden afgebroken. Wat wel prachtig is zijn parachutes .. en schuine vlakke plaat met daar onder de druipingen in de vorm van een parachute. Deze formaties zijn nog gewoon in full working staat. Je moet wel apart betalen voor een tour, je NP-pas is niet voldoende.

Vervolgens zijn we een dag of 2 in Salt Lake City geweest best een aardige stad. Maar echt veel valt er niet te beleven. We zijn daar naar het planetarium geweest en hebben Pink Floyds Dark Side of the Moon in het DomeTheather gezien dat was toch wel mooie ervaring.

Ondanks dat we van meerdere hebben gehoord dat Yellowstone dicht is, toch gewoon proberen. Je komt er niet eens echt in de buurt. De wegen zijn nog niet eens knap ontsneeuwd. Dus dat was een onnodige trip er naar toe. Grand Teton was wel open maar toch ook weer niet. Dat park heeft de geweldig wildlife dieren rondlopen als grizzly berer en bizons. Enige wat we gezien hebben was een hert met vol gewei.

Vervolgens zijn we weer gaan zakken richting Denver en kom je in het oerzaaie stadje Casper. Me vader heet zo dus ik dacht daar wel fftjes wat rommel-souveniers te vinden ,, Noway !.. Er valt bijna niets leukers te verzinnen dan een McDrive terwijl het toch echt een redelijk grote stad is. Tuurlijk is het lichtelijk overdreven, het is gewoon echt saai daar. Zijn maar snel doorgegaan naar Denver.

Denver. Vanuit hier kan je best leuke tripjes maken. Ook hier was het Rocky Mountain NP dicht vanwege het sneeuw. Maar even te rijden door de bergen kom je in toch alleraardigst plaatstje genaamd Nederland. Volgens my had de ober in het restaurant daar door dat we Nederlander zijn die het dorp weer is ontdekt hebben. Dit dorp heeft een beetje een duitse inslag. We hebben daar dan ook een schnitzel gegeten.

Toen we de huurauto afgaven op het vliegveld van Denver gaf de het bonnetje aan dat we 7400 mile had gereden. Ik was zo grappig om rommel in me handbagage te hebben wat op de 'verboden' lijst staat. En ik was er uit gelicht en moest me gehele koffer laten uitpakken. De messen van het bestek zet was een no-go, maar vervolgens waren de vorken en de pizzasnijder geen probleem. Ik had 3 opties of in de bagage, inleveren of naar jezelf opsturen. Heb maar voor het laatste gekozen :0

Van uit hier zijn we gevlogen naar Atlanta, Georgia waarna we een rit van 4 uur in Huntsville, Alabama zijn aangekomen. Hier woont een vriend van me. En hebben hier rond gereden in het gebied en hebben een wandeling gemaakt in een mooi bos.

De gehele trip bij elkaar was 7700 mile en is omgerekend z'n 12500 km.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_26289632
Mooi om te lezen Grand Canyon is idd niet te beschrijven. Zelfs de foto's geven niet weer wat je daarwerkelijk ziet en voelt, tis fokking beautiful and impressive as hell! Ik vond heel LA tegenvallen, vooral Sunset Boulevard (was that it? gevoel). Ik ben over 3 weken voor drie dagen in Yosemite! !
  zondag 17 april 2005 @ 13:19:48 #20
17114 Pistol_Pete
Hard to be a saint in the city
pi_26294028
leuk verslag
[b]Stay Hard, Stay Hungry, Stay Alive[/b]
pi_26303033
leuke verslag idd.

die hooverdam vond ik niet zo bijzonder als ik verwacht had.
pi_26304073
gaaaf!!!

ik ga van de zomer ook 3 weken naar LA , LV , SF !
k ga dit topic volgen !
  zondag 17 april 2005 @ 21:10:22 #23
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26306787


Dat ik dit topic nu pas zie.

LA is het helemaal voor mij, geweldige stad. Daarentegen voel ik minder voor San Francisco, kweenie waarom...

Dit jaar naar NYC, maar de volgende vakantie wordt zeker weten weer richting California.
  zondag 17 april 2005 @ 21:33:36 #24
62913 Blik
The one and Only!
pi_26307452
quote:
Op zondag 17 april 2005 19:31 schreef hEx3 het volgende:
gaaaf!!!

ik ga van de zomer ook 3 weken naar LA , LV , SF !
k ga dit topic volgen !
ik ook, van 13 juli t/m 4 augustus
pi_26329305
Ik heb een vraagje waarvan ik hoop dat jullie het antwoord weten

Ik was 6 jaar geleden in Los Angeles geweest en liep een parkeerboete op. (Wist ik veel dat je in die tering grote parkeervlakken BINNEN de aangegeven lijnen moest parkeren)
Boete opgestuurd gekregen door het verhuurbedrijf en helaas misplaced (kon 'm niet meer vinden)

Ik ben van plan om volgende maand voor 2 weken op vakantie te gaan naar California.
Mijn vraag is dus zit dat nog in het systeem? Krijg ik problemen als ik de USA binnenkomt?

Bij de amerikaanse ambassade komt ik ook niet verder. Mij werd verteld dat ik dat van te voren dient te regelen en daarvoor contact moet op zoeken met de Californische politie?

Bij voorbaat dank als jullie wat over kunnnen vertellen.
  donderdag 21 april 2005 @ 14:11:36 #26
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_26403189
Als ik op vakantie ben in California, kan ik met een Nederlands rijbewijs toch gewoon rijden neem ik aan?
  donderdag 21 april 2005 @ 16:13:47 #27
76871 fanneke
Met heel m'n hart
pi_26406524
quote:
Op donderdag 21 april 2005 14:11 schreef Stanley_Climbfall het volgende:
Als ik op vakantie ben in California, kan ik met een Nederlands rijbewijs toch gewoon rijden neem ik aan?
Ja hoor, Nederland rijbewijs is voldoende.
Laat je geen internationaal rijbewijs aanpraten. Dat is alleen maar om de ANWB(zij geven dat uit) kas te spekken.
Bezochte-/geplande wedstrijden:
(104) 08-02-2014 WSV - ESC 2-0 (Districtsbeker Oost)
(105) 09-02-2014 Excelsior - FC Den Bosch 4-1 (Jupiler League)
(106) 14-02-2014 FC Den Bosch - Sparta (Jupiler League)
pi_26413391
Ik heb een probleem en hoop dat iemand mij kan helpen;

Ik ga op vakantie naar California, tenminste dat was de bedoeling. Nu blijkt echter dat je onder de 21 absoluut niet in een gehuurde auto kan rijden. Heel jammer want we hebben de tickets al geboekt. Nu zoeken we dus een manier om alsnog een leuke vakantie te hebben. We wilden graag van LA naar SF naar LV en dan SD. Maar zonder auto wordt dat nogal een andere trip. Heeft iemand weleens eerder door California gereisd zonder auto? En zo ja, op wat voor manier zodat je alsnog een leuke vakantie hebt waarbij je veel ziet en mooie parken kan bezoeken.

Wie heeft er dus goede reistips over hoe je kan reizen door California zonder auto. We hebben in principe een budget van 6000 euro. Is de Greyhound een optie? Of met de trein? Heeft iemand daar ervaring mee? Per vliegtuig en zo ja, kun je makkelijk reizen in de steden?

We hebben nu dus een plan B nodig en hebben daar wat hulp bij nodig.......
My name it is Sam Hall, and I hate you one and all!
Yes, I hate you one and all! Damn your eyes!
  donderdag 21 april 2005 @ 21:36:00 #29
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_26414671
quote:
Op donderdag 21 april 2005 14:11 schreef Stanley_Climbfall het volgende:
Als ik op vakantie ben in California, kan ik met een Nederlands rijbewijs toch gewoon rijden neem ik aan?
Je moet eigenlijk wel 25 zijn anders komt er een toeslag van 10 tot 20$ per dag erboven op.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  donderdag 21 april 2005 @ 21:48:23 #30
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_26414998
quote:
Op zondag 17 april 2005 21:10 schreef BrauN het volgende:
LA is het helemaal voor mij, geweldige stad. Daarentegen voel ik minder voor San Francisco, kweenie waarom...
Ben je wel eens in San Diego geweest?
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_26415167
quote:
Op donderdag 21 april 2005 20:56 schreef John.R.Cash het volgende:
Ik heb een probleem en hoop dat iemand mij kan helpen;

Ik ga op vakantie naar California, tenminste dat was de bedoeling. Nu blijkt echter dat je onder de 21 absoluut niet in een gehuurde auto kan rijden. Heel jammer want we hebben de tickets al geboekt. Nu zoeken we dus een manier om alsnog een leuke vakantie te hebben. We wilden graag van LA naar SF naar LV en dan SD. Maar zonder auto wordt dat nogal een andere trip. Heeft iemand weleens eerder door California gereisd zonder auto? En zo ja, op wat voor manier zodat je alsnog een leuke vakantie hebt waarbij je veel ziet en mooie parken kan bezoeken.

Wie heeft er dus goede reistips over hoe je kan reizen door California zonder auto. We hebben in principe een budget van 6000 euro. Is de Greyhound een optie? Of met de trein? Heeft iemand daar ervaring mee? Per vliegtuig en zo ja, kun je makkelijk reizen in de steden?

We hebben nu dus een plan B nodig en hebben daar wat hulp bij nodig.......
Ik heb daar wel ervaringen mee. Greyhound vond ik niet echt relaxed, maar dat heb ik in een eerder deeltje al beschreven. Het is wel de goedkoopste manier en stopt op bijna alle plaatsen. Ook wel in de buurt vd parken zoals Flagstaff bij de Grand Canyon.

Vliegen kan natuurlijk ook. Kijk even op http://www.americawest.com/ Daar kan je de prijzen zien, en eventueel boeken.

Overigens is het geen probleem om een auto te huren onder de 25. Je betaalt wel een toeslag.
pi_26415193
quote:
Op donderdag 21 april 2005 21:48 schreef maartena het volgende:

[..]

Ben je wel eens in San Diego geweest?
Hoor ik vele goeie dingen over. Zelf helaas niet gezien.
  donderdag 21 april 2005 @ 22:01:20 #33
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_26415395
quote:
Op donderdag 21 april 2005 20:56 schreef John.R.Cash het volgende:
Ik ga op vakantie naar California, tenminste dat was de bedoeling. Nu blijkt echter dat je onder de 21 absoluut niet in een gehuurde auto kan rijden. Heel jammer want we hebben de tickets al geboekt.[/url]

Ja, dat is natuurlijk niet zo bijster slim van je om dat niet even van te voren uit te zoeken! Maar goed, je wilt dus een oplossing..

[quote]Nu zoeken we dus een manier om alsnog een leuke vakantie te hebben. We wilden graag van LA naar SF naar LV en dan SD. Maar zonder auto wordt dat nogal een andere trip. Heeft iemand weleens eerder door California gereisd zonder auto? En zo ja, op wat voor manier zodat je alsnog een leuke vakantie hebt waarbij je veel ziet en mooie parken kan bezoeken.

Wie heeft er dus goede reistips over hoe je kan reizen door California zonder auto. We hebben in principe een budget van 6000 euro. Is de Greyhound een optie? Of met de trein? Heeft iemand daar ervaring mee? Per vliegtuig en zo ja, kun je makkelijk reizen in de steden?

We hebben nu dus een plan B nodig en hebben daar wat hulp bij nodig.......
Je kunt met de trein ( www.amtrak.com ) en busdiensten ( www.greyhound.com ) van stad naar stad reizen. San Diego, Los Angeles en San Francisco zijn allemaal met de trein te bereiken, en hebben alle 3 een busbedrijf en/of metro/tram lijnen waarmee je je in de stad zelf kunt verplaatsen. Reken niet op een Openbaar Vervoer met de kwaliteit en de lage prijs zoals in Nederland.

Je kunt ook naar andere steden vliegen natuurlijk, je kunt meestal een paar dagen van te voren met een Credit Card (die moet je eigenlijk wel hebben) nog steeds een ticket regelen, en met het OV kun je het vliegveld wel bereiken.

Goedkoop is het allemaal niet. Los Angeles naar San Diego kost $30 per persoon per enkele reis, dus $60 voor een retourtje, $120 voor z'n tweeen. Plus 8% sales tax natuurlijk want alle prijzen in de VS zijn zonder belasting.

San Fransisco kost $50 per enkele reis per persoon, dus $100 per persoon heen en terug, $200 voor z'n tween. Greyhound is iets goedkoper, maar doet er ook langer over, is afhankelijk van het verkeer, en is minder comfortabel. Vliegen kan ook, maar dan moet je toch rekenen op $180 - $220 per persoon denk ik.

De parken kan moeilijker worden zonder auto. Dan zou je wellicht een georganiseerde tour moeten boeken vanaf een nabijgelegen station ofzo.

Verder vond ik dit:

http://www.bnm.com/atwestla.htm

Het ENIGE bedrijf dat aan 18 jarigen en ouder auto's verhuurt. Je krijgt denk ik een brik en je zult een hoop betalen, maar het kan een optie zijn
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  donderdag 21 april 2005 @ 22:04:19 #34
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_26415496
Helaas lees ik weer in de policy:

"Rental will be available to under 21 drivers, provided they have proof of own auto insurance. Insurance policy must be verified before any reservation can be made."

Alleen voor hen die al een autoverzekering hebben. En die kun je in Amerika alleen afsluiten als je een Social Security Number hebt, en die krijg je alleen als je immigrant of Amerikaan bent.

Helaas, 21 of ouder.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_26416609
Hej maarten,

Ik kon vorig jaar ondanks mn 20jarige leeftijd wel een auto huren. Had alleen wat credit-card problemen dus daarom ging dat feestje niet door. Ik heb wel een SSN, maar die heb ik nooit hoeven laten zien.

Misschien dat ze zo af en toe een oogje dicht knijpen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Dizzee op 21-04-2005 22:55:55 ]
  vrijdag 22 april 2005 @ 00:18:45 #36
69307 Pat-man
.: || StarsDesign || :.
pi_26419858
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 13:39 schreef Joachim het volgende:
Misschien dat het in eerdere delen al naar voren is gekomen, maar ik heb een klein vraagje wat betreft het huren van een auto in LA.
Staat inderdaad al in California deel 2 en die daarvoor ook nog. Maar zal het nog 1 maal uitleggen voor alle mensen die nu nog gaan reizen.

Als je een auto wilt huren moet je 21 jaar of ouder zijn. (zelfs al ben je Amerikaan)
Tussen de 21 en 25 jaar is de huur hoger bij elk verhuur bedrijf.

Alleen wanneer je bij Alamo boekt krijg je het 't voordeligst. Daar hebben ze Alamo Gold Underage en daarmee mag jij en nog eens 4 andere bestuurders tussen de 21 en 25 rijden voor een kleine meerprijs. Voordeel is wel dat je unlimited mileage hebt en ook nog een volle tank benzine en je bent heel goed verzekerd.

Ga je bij Herz of Budget of wat dan ook huren dan betaal je 25 dollar per dag extra per bestuurder.

Ik ga zaterdag voor 2 weekjes naar de oostkust (DC enzo) en heb ook weer auto gehuurd en dit kost me 500 dollar. Vorig jaar drie maanden rond getourd en dat heeft me 3700 dollar gekost. Het is niet goedkoop maar wel goede oplossing.

Good luck.
If the human brain was so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn't
designer of : www.dissident-wear.com
  vrijdag 22 april 2005 @ 00:35:58 #37
69307 Pat-man
.: || StarsDesign || :.
pi_26420282
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 23:06 schreef Lambiekje het volgende:
Nederland ( jaja een leuk kleine plaats vlakbij denver) > Denver.

---

Hotels is met 2 personen zeg gemiddeld 45 euro per nacht. Overal en nergens liggen er hotel-kortingsboekjes. Maar toch is een Motel6 het vordeeligst die zitten overal en nergens in het land. De prijs is erg netjes en de service is goed. Zo hebben alle motels een wasserette dat kun je van veel andere hotel/motels niet zeggen.

---

Sequoia

---

Grand Canyon

---

Zion
Nederland ook vlakbij Denver? Cool

Ik heb het gezien in Texas tussen New Orleans en Houston volgens mij ofzow

---

Vind Days Inn en Howard Johnson toch stuk beter eigenlijk en de prijzen kloppen inderdaad wel. Alleen niet in het hoogseizoen bij de NP's. Dan moet je rekenen op zo'n 70/80 dollar p/n.
Kijk ook of je iets met free continental breakfast ziet. Scheelt je geld en tijd.
Hotelkortingsboekjes (leuk woord voor galgje) kan je meestal wel halen bij de Visitors Centers aan de grenslijn van elke staat.

---

Sequoia> beter is om Yosemite N.P. te bezoeken. Dan pak je 2 parken in 1x. Je hebt daar namelijk ook de Sequoia bomen net zo groot en net zo mooi (ben in beide parken geweest) en je hebt meteen ook Yosemite N.P. erbij. Met hele mooi bergen en mooie trails.

---

Grand Canyon.....

---

Zion> Mijn persoonlijke favouriet. Echt prachtig landschap en de beste hiking trails. Je moet wel beetje van klimmen houden maar dan is het echt een grandioos park!
If the human brain was so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn't
designer of : www.dissident-wear.com
  vrijdag 22 april 2005 @ 10:41:48 #38
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26426177
Bryce Canyon all the way.

Maar da's niet echt California meer.
pi_26442085
Nog maar drie weken en ik ga naar L.A.
pi_26442436
even een tvp'tje
Xbox Live Gamertag: Harmen84
pi_26445191
tvp
  zaterdag 23 april 2005 @ 01:00:21 #42
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_26446782
quote:
Op donderdag 21 april 2005 22:36 schreef Dizzee het volgende:
Hej maarten,

Ik kon vorig jaar ondanks mn 20jarige leeftijd wel een auto huren. Had alleen wat credit-card problemen dus daarom ging dat feestje niet door. Ik heb wel een SSN, maar die heb ik nooit hoeven laten zien.

Misschien dat ze zo af en toe een oogje dicht knijpen.
Ik denk dat je geluk gehad hebt.... mischien hebben ze niet goed naar je rijbewijs gekeken? Bij welke organisatie heb jij gehuurd? En vergeet niet dat e.e.a. per staat verschild, er zijn staten waar de wetgeving soepeler is m.b.t. jonger bestuurders waardoor autoverhuurbedrijven minder (legaal) risico lopen.

Ik denk dat je over het algemeen er beter vanuit kan gaan dat je onder de 21 geen auto kan huren, en onder de 25 een flinke toeslag moet betalen.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  zaterdag 23 april 2005 @ 01:01:46 #43
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_26446806
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 23:40 schreef Cracka-ass het volgende:
tvp
De bookmark functie moet nog ontdekt worden door velen merk ik.....
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_26447095
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 01:01 schreef maartena het volgende:

[..]

De bookmark functie moet nog ontdekt worden door velen merk ik.....
We houden graag tradities in stand...
Maar dat terzijde. Deze zomer ben ik ook van plan om mij naar de westkust van de USA te begeven. Echter vraag ik mij af het handig is om, vooral in de zomer, te reserveren/boeken voordat ik erheen ga. Het liefst zou ik namelijk alleen een ticket regelen, vervolgens een auto huren en dan kijken waar ik uitkom. (overigens wel een route vantevoren bepalen) Ik heb namelijk het idee dat je ter plekke wel voor betere prijzen iets kan regelen. Graag zou ik daar iets meer van horen...
  zondag 24 april 2005 @ 18:56:24 #45
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_26480183
Wat zou een goede manier zijn om van Modesto in de 'Valley' naar Los Angeles te komen? Treinen?
  zondag 24 april 2005 @ 19:01:55 #46
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26480309
quote:
Op zondag 24 april 2005 18:56 schreef Stanley_Climbfall het volgende:
Wat zou een goede manier zijn om van Modesto in de 'Valley' naar Los Angeles te komen? Treinen?
Het Amerikaanse treinvervoer is wat personenvervoer betreft niet erg uitgebreid, tenminste, niet op een manier zoals we dat in Nederland gewend zijn... Ik denk dat je het beste met een Greyhound bus kunt gaan, die rijden die route vast wel...

Zomaar nieuwsgierigheid hoor, maar wat ga je doen in Modesto?
  zondag 24 april 2005 @ 19:56:55 #47
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26481600
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 01:22 schreef Cracka-ass het volgende:
Echter vraag ik mij af het handig is om, vooral in de zomer, te reserveren/boeken voordat ik erheen ga. Het liefst zou ik namelijk alleen een ticket regelen, vervolgens een auto huren en dan kijken waar ik uitkom. (overigens wel een route vantevoren bepalen) Ik heb namelijk het idee dat je ter plekke wel voor betere prijzen iets kan regelen. Graag zou ik daar iets meer van horen...
Voordelen niks boeken: meer "vrijheid" en je hebt misschien iets goedkopere hotels.

Voordelen alles vantevoren boeken: zekerheid dat je een hotel hebt, vantevoren hotels uitzoeken met goeie recensies (tripadvisor bv). In nationale parken een hotel, wantnog niet vol. Geen extra tijd kwijt aan zoeken naar hotels.

Je vat 'm al: ik heb voor de zomer alles al geboekt, weet wat ik graag wil zien en heb daar een route bij gepland. Routeplannertje erbij om de afstanden en reistijden een beetje te checken.
Haters everywhere but I don't really care.
  zondag 24 april 2005 @ 20:02:22 #48
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_26481716
quote:
Op zondag 24 april 2005 19:01 schreef BrauN het volgende:

[..]

Het Amerikaanse treinvervoer is wat personenvervoer betreft niet erg uitgebreid, tenminste, niet op een manier zoals we dat in Nederland gewend zijn... Ik denk dat je het beste met een Greyhound bus kunt gaan, die rijden die route vast wel...

Zomaar nieuwsgierigheid hoor, maar wat ga je doen in Modesto?
Ok klinkt goed. In Modesto heb ik een jaar gewoond en ik ga nu voor het eerst terug, erg spannend!
pi_26496793
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 01:00 schreef maartena het volgende:

[..]

Ik denk dat je geluk gehad hebt.... mischien hebben ze niet goed naar je rijbewijs gekeken? Bij welke organisatie heb jij gehuurd? En vergeet niet dat e.e.a. per staat verschild, er zijn staten waar de wetgeving soepeler is m.b.t. jonger bestuurders waardoor autoverhuurbedrijven minder (legaal) risico lopen.

Ik denk dat je over het algemeen er beter vanuit kan gaan dat je onder de 21 geen auto kan huren, en onder de 25 een flinke toeslag moet betalen.
Ik denk dat ze wel goed in mn rijbewijs gekeken hebben. Teminste, daar mag je toch van uitgaan.
Het was bij Hertz in Flagstaff, Arizona. Ik weet niet of die staat soepeler is dan California.

Ben ondertussen 21 geworden ( ) , dus het is nu alleen nog die extra toeslag.
Mocht ik er voor mn 25e weer een keer heen gaan natuurlijk.
pi_26496889
tvp
  dinsdag 26 april 2005 @ 22:04:55 #51
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26530566
Mooie reis heb je gemaakt lambiekje!!
Veel van de parken aangedaan die ik ook gezien heb..

Hoor zojuist naast me dat Black Canyon een niet veel gehoorde naam is in de reisverslagen! Hou daar wel van mensen die een beetje durven afwijken van de normale routes


Mijn reisverslagen staan op www.case23.com
mocht iemand intresse hebben nog meer reisverslagen te lezen van de westkust..

Ben zeer ernstig verslaafd aan dat gedeelte van Amerika..

Greetz melanie
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  woensdag 27 april 2005 @ 20:25:19 #52
39604 SouthernSun
het zonnetje in huis
pi_26552399
leuk topic
een paar vrienden en ik willen over een paar jaar een tijd door amerika gaan reizen. dat wordt dan ook langs alle parken e.d. ik wil sowieso ook langs san diego. heb daar toen ik 3 jaar was voor 3 maanden gewoond

@mindwar: tnx voor t noemen van je site ga alles op mn gemak eens lezen

[ Bericht 19% gewijzigd door SouthernSun op 27-04-2005 21:40:11 ]
  woensdag 27 april 2005 @ 22:31:50 #53
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26555635
yw southernSun... Ben benieuwd wat je er van vind...

enne voordat ik de credits krijg.... het is de site van mijn ouders... maar er staan dus ook mijn vakantieavonturen op... en mijn foto's
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
pi_26582764
We hebben inmiddels alles geregeld. We vliegen in 4 weken tussen LA/SF/LV en LA. Nu is mijn vraag, weet iemand hoe we bij de natuurparken kunnen komen? We willen graag naar Yosemite/Bryce Canyon/ Grand Canyon en misschien nog wat andere. Ik heb gelezen dat de Greyhound niet eens in de buurt komt. Dus hoe kom ik daar dan wel???? Weet iemand dit? En hetzelfde geld voor Disney etc.... hoe kom ik daarzo???
My name it is Sam Hall, and I hate you one and all!
Yes, I hate you one and all! Damn your eyes!
  vrijdag 29 april 2005 @ 09:12:13 #55
39604 SouthernSun
het zonnetje in huis
pi_26589395
auto huren of liften. anders kom je gewoon nergens
pi_26591968
quote:
Op donderdag 28 april 2005 22:24 schreef John.R.Cash het volgende:
We hebben inmiddels alles geregeld. We vliegen in 4 weken tussen LA/SF/LV en LA. Nu is mijn vraag, weet iemand hoe we bij de natuurparken kunnen komen? We willen graag naar Yosemite/Bryce Canyon/ Grand Canyon en misschien nog wat andere. Ik heb gelezen dat de Greyhound niet eens in de buurt komt. Dus hoe kom ik daar dan wel???? Weet iemand dit? En hetzelfde geld voor Disney etc.... hoe kom ik daarzo???
Wie gaat er nu naar naar de VS en huurt/leent/koopt er nou geen auto?????
pi_26595929
quote:
Op vrijdag 29 april 2005 11:05 schreef Tiger_Woods het volgende:

[..]

Wie gaat er nu naar naar de VS en huurt/leent/koopt er nou geen auto?????
Ik.

Gewoon met kennissen, openbaar vervoer en vliegtuig. Opzich goed te doen, alleen niet zo 'relaxed' als met een auto.
pi_26601953
quote:
Op vrijdag 29 april 2005 11:05 schreef Tiger_Woods het volgende:
Wie gaat er nu naar naar de VS en huurt/leent/koopt er nou geen auto?????
Je zou ook gewoon het topic even door kunnen lezen
(dan begrijp je dat dit er voor John.R.Cash er niet in zit...)
  vrijdag 29 april 2005 @ 20:00:16 #59
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26605909
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Heel goeie vraag John.R.Cash....

Ik heb geen idee....
Eventueel via internet mensen zoeken die er ook reizen? of je mee mag rijden?

Kan je alleen helpen met de afstanden en routes....
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
pi_26607730
quote:
Op vrijdag 29 april 2005 11:05 schreef Tiger_Woods het volgende:

[..]

Wie gaat er nu naar naar de VS en huurt/leent/koopt er nou geen auto?????
Ik.
My name it is Sam Hall, and I hate you one and all!
Yes, I hate you one and all! Damn your eyes!
  vrijdag 29 april 2005 @ 22:56:18 #61
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26609681
Heeft iemand dit toevallig gedaan in Amerika:
http://www.flyawayindoorskydiving.com/lv.html

Indoor skydiving, boven die grote ventilatoren?
Haters everywhere but I don't really care.
  zaterdag 30 april 2005 @ 14:04:34 #62
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26618421
Nooit gedaan matthijst.... maar het lijkt me ongelovelijk gaaf eens mee te maken...
Al denk ik wel dat het echte werk leuker is..
(wel ooit een duosprong gedaan)
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
pi_26620243
quote:
Op zaterdag 23 april 2005 01:01 schreef maartena het volgende:
Damn Maartena... Door jou krijg ik nog meer heimwee

(Starbucks rules - die cappuccinos )
pi_26719954
Een ticket naar SF kan ik niet onder de 800 euro vinden. Wat is dit nou weer?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  woensdag 4 mei 2005 @ 11:01:06 #65
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26720984
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 10:16 schreef Jeroenus het volgende:
Een ticket naar SF kan ik niet onder de 800 euro vinden. Wat is dit nou weer?
exit-reizen heeft ze voor 399 t/m 12-6, dan voor 619 t/m 28-8, en daarna weer voor 399.
Haters everywhere but I don't really care.
  woensdag 4 mei 2005 @ 11:11:59 #66
39604 SouthernSun
het zonnetje in huis
pi_26721279
hehe onze reis is al iets gedetailleerder geworden. een vriend van me wil graag naar seattle, ik naar san diego. we beginnen dus in seattle en gaan dan op weg naar het zuiden
pi_26721859
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 11:01 schreef matthijst het volgende:

[..]

exit-reizen heeft ze voor 399 t/m 12-6, dan voor 619 t/m 28-8, en daarna weer voor 399.
Maar dan komt er nog wel toeslagen bij en dan kom je uiteindelijk toch weer in de buurt van de 800. Ik ga van 5 juli tot 12 augustus, dus ik zit weer in die dure periode.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_26732862
Ik heb vrijdag een reis naar SF geboekt voor 750 euro.. in de dure periode (van 3 juli tm 13 augustus) er komt nog wel 90 euro luchthavenbelasting bij enzo. Ik vertrek trouwens vanaf Dusseldorf, en vlieg dan via londen. Ik woon in het oosten van het land en voor mij is Dusseldorf maar een kwartiertje langer rijden dan schiphol. En het scheelt me toch zeker 200 euro!
  woensdag 4 mei 2005 @ 19:30:03 #69
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26734495
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 11:33 schreef Jeroenus het volgende:
Ik ga van 5 juli tot 12 augustus, dus ik zit weer in die dure periode.
Je gaat 6 weken, of je gaat in die periode? Stedentrip of rondreis?
Haters everywhere but I don't really care.
pi_26736176
uit gesloten topic:
ook zijn alle tips omtrent 't bezoeken van studio's/opnames etc in hollywood van harte welkom, geen IDEE of dat uberhaupt mogelijk is of niet -beetje ala moonwalker overal doorheen rennen gaat 't dan worden- maar ik had iets gehoord over 't bijwonen van friends (maar een ongelukkig voorbeeld).
Now, my story begins in nineteen-dickety-two. We had to say dickety because the Kaiser had stolen our word twenty. I chased that rascal to get it back, but gave up after dickety-six miles.
  woensdag 4 mei 2005 @ 23:45:32 #71
20597 SpaceAce
So Psyched
pi_26742767
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 20:46 schreef DevoiD het volgende:
uit gesloten topic:
ook zijn alle tips omtrent 't bezoeken van studio's/opnames etc in hollywood van harte welkom, geen IDEE of dat uberhaupt mogelijk is of niet -beetje ala moonwalker overal doorheen rennen gaat 't dan worden- maar ik had iets gehoord over 't bijwonen van friends (maar een ongelukkig voorbeeld).
Wij zijn nu alweer bijna 2 weekjes terug uit de US of A (en heb heimwee )
Wij hebben 2 studiotours gedaan: NBC en Warner Bros. Beide erg leuk!

NBC is een looptocht van 70 minuten. Met een klein clubje van ongeveer 15 man krijg je een kijkje in de keuken van de tv-zender NBC. Je ziet o.a. de set van Days of our Lives en daar de rekwisieten van. Je ziet hoe het werkt in de geluidskamer en ... En we zijn even aanwezig geweest in de studio waar Jay Leno zijn show opneemt. Daar hebben we een minuut of 5 gekeken hoe ze de set klaar aan het zetten waren.

Leuk voor ons: wij gingen dezelfde dag ook naar een opname van Jay Leno!

Als je voor de studiotour komt, word je ook gevraagd of je een opname van The Tonight Show with Jay Leno. Het kaartje wat je dan krijgt is nog geen garantie dat je binnen komt. Deze show wordt dagelijks door vele bezocht en je wordt dan geacht redelijk vroeg al voor de deur te gaan staan.
Er kunnen 300 mensen in de studio en wij waren er 2 uur voor tijd. We waren nummer 80 en 81, dus dat viel nog mee.

De WB Studio Tour vond ik ook ontzettend geweldig. Deze tour duurt iets langer (2,5 uur), maar is ook ietsjes duurder (NBC = 7,50 dollar en WB = 32 dollar). Met ook een klein clubje van ongeveer 15 man ga je met een trammetje eerst door wat straatjes, waarvan de voorkanten van huizen veel gebruikt worden in films en series (het a la Universaltrammetje of de Backlot tour van Disney).

Alleen soms mag je van dit trammetje af en wat rondlopen. Soms mag je wel foto's maken en soms niet. Zo hebben wij dus de voorkant van de ziekenhuisdeuren van ER gezien en waren er buitenopnames van de Gilmore Girls aan de gang (eigenlijk met alleen figuranten, maar ene Sean - ik volg de serie niet, dus geen idee wie dat is - liep er ook rond). Later mochten de Stage 24 in. Beter bekend als The Friends Stage. In deze studio heeft jarenlang de serie Friends zijn opnames gehad.

Niet verwonderlijk dus dat nu daar de serie Joey draait. Dit vond ik echt geweldig om te zien. Ik volgde deze serie al een tijdje, dus ik herkende veel decorstukken. Helaas voor ons, op maandag zijn er sowieso geen opnames, zaten de opnames van dit seizoen van Joey erop... Helaas geen Matt LeBlanc dus.

Later vertelde onze tourguide dat we naar de rekwisieten gingen, maar eerst nog even naar een andere plek. Stond ik daar gewoon oog in oog met Central Perk! Deze hadden ze voor publiek opengesteld. GEWELDIG!

Daarna hebben we ook nog de grote kledingkast van WB gezien en dat was... veeeeeel. Veel kostuums uit films, honderden handtasjes, honderden schoenen, honderden hoedjes enz. De natte droom van elke vrouw!

Ook bezochten we de set van The West Wing en een plek waar ze bekende auto's tentoonstelden (zoals van The Dukes of Hazzerd, Harry Potter, Artificial Intelligence, de Batmobiel van Batman & Robin en The Mystery Machine van Scooby Doo).

Na de tour van WB weer naar NBC gelopen en gewacht tot we naar binnen mochten voor een opname van Jay Leno. Opname was natuurlijk erg geweldig (jammer dat die Jay zo erg slist).

Maar een opname Friends zit er (zoals je zelf al aangeeft) niet echt meer in Opname van Joey misschien? De meeste tickets kun je boeken via tvtickets.com. Handig om even te kijken of er misschien interessants is in de periode dat je er bent
pi_26744722
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 19:30 schreef matthijst het volgende:

[..]

Je gaat 6 weken, of je gaat in die periode? Stedentrip of rondreis?
Ik ga 6 weken, maar het is nog niet zeker. Ik ga een Summer School aan University of California, Berkeley doen.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  donderdag 5 mei 2005 @ 00:56:52 #73
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26744869
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 00:50 schreef Jeroenus het volgende:
Ik ga 6 weken, maar het is nog niet zeker. Ik ga een Summer School aan University of California, Berkeley doen.
Dope, das het betere werk
Haters everywhere but I don't really care.
pi_26748680
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 23:45 schreef SpaceAce het volgende:

[..]

knip.
Geweldig hoor.
  donderdag 5 mei 2005 @ 14:25:39 #75
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26753635
Damn jaloers!
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
pi_26759262
quote:
Op woensdag 4 mei 2005 23:45 schreef SpaceAce het volgende:

[..]
superstoer
en die studiotours kan je gewoon ter plaatse regelen? of is er een wachttijd van zoveel dagen?
ik denk alleen dat die tv-series aan m'n neus voorbijgaan, eind juli zijn ze meestal 'on hiatus'..
Now, my story begins in nineteen-dickety-two. We had to say dickety because the Kaiser had stolen our word twenty. I chased that rascal to get it back, but gave up after dickety-six miles.
  donderdag 5 mei 2005 @ 23:18:19 #77
20597 SpaceAce
So Psyched
pi_26766464
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 18:57 schreef DevoiD het volgende:
superstoer
en die studiotours kan je gewoon ter plaatse regelen? of is er een wachttijd van zoveel dagen?
Dat kan inderdaad gewoon ter plaatse, maar ik moet er wel bijzeggen: wees er vroeg op de dag!

Bij NBC is het zo: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Elk half uur geven ze een rondleiding met een groepje van 15 man. De laatste tour die ze geven is om 15.00 uur en dus zullen er per dag ongeveer een 200 mensen rondgeleid kunnen worden. Aangezien het vrij populair is, kun je het beste meteen de eerste tour van 09.00 uur nemen. Gewoon naar het gebouw van NBC in Burbank gaan en bij Guest Relations melden. Ik geloof dat ze rond half 9 open gaan.

Toen wij binnen kwamen konden we nog net met het eerst groepje mee. Toen we na 70 minuten weer terug waren bij het begin, zaten er een stuk of 30 á 35 mensen binnen.

Bij WB gaat er elke 20 minuten een trammetje of 2 met ongeveer 15 man. De laatste studiotour die ze geven is ook om 15.00 uur. Ongeveer 500 man kunnen er dus elke dag met een tour mee (al zie ik op de site dat ze het hebben over 120 mensen per dag )

Omdat wij gelezen hadden dat bij NBC geen parkeerplaats was (Street Parking Only) en bij WB juist wel een apart Studio Tour Parking, besloten we om onze auto bij WB neer te zetten (5 dollar per auto), te lopen naar NBC en na de tour weer terug naar WB. Werkt prima We hebben zelfs de auto daar laten staan nadat we de studiotour gedaan hadden en weer terug liepen naar NBC voor Jay Leno.

Daarna nog lekker uiteten geweest bij de Mexicaan en pas 's avonds kwamen we weer bij WB's parkeerplaats. Auto stond er nog prima (geen bon of iets dergelijks).

De site waar ik mijn informatie vandaan gehaald heb is: http://www.seeing-stars.com/StudioTours/
Hier vindt je bijvoorbeeld ook de inhoud van de tours.
  vrijdag 6 mei 2005 @ 14:05:57 #78
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26777287
ok even een vraag...
Ik ben wel benieuwd wat jullie favoriete nationale park is!
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  vrijdag 6 mei 2005 @ 18:13:22 #79
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26783103
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 14:05 schreef mindwar het volgende:
ok even een vraag...
Ik ben wel benieuwd wat jullie favoriete nationale park is!
Bryce Canyon, veruit het mooiste. Maar da's in Utah...

In California denk ik Death Valley.
pi_26787801
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 14:05 schreef mindwar het volgende:
ok even een vraag...
Ik ben wel benieuwd wat jullie favoriete nationale park is!
Grand Canyon.

Zou daar nog wel eens een keertje naar toe willen.
  vrijdag 6 mei 2005 @ 22:50:55 #81
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26790525
Hmm voor Utah ga ik ook absoluut voor Bryce Canyon, echte aanrader. Voor California zou ik zeker niet voor Death Valley gaan maar eerder voor Sequoia of Yosemite. In Arizona ga je natuurlijk naar de Grand Canyon, in de zomer van 2003 geweest en hopelijk kan ik er in 2006 5 maanden in de buurt gaan wonen (Flagstaff).
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_26790853
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 22:50 schreef Jaguarized het volgende:
hopelijk kan ik er in 2006 5 maanden in de buurt gaan wonen (Flagstaff).
Vertel eens. Waarom Flagstaff en wat ga je er doen?
  vrijdag 6 mei 2005 @ 23:05:28 #83
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26790907
Ik kan voor me studie 5 maanden naar Flagstaff verkassen gedurende de periode Februari t/m Juni. Dan zit je dus een mijl of 60 van de GC af.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_26790975
Idd ongeveer een uur en een kwartier van de GC.

Toevallig die univeriteit daar in Flagstaff. Ben daar nog geweest. Groote campus met hele mooi accomendaties. Volgens mij ook de grootste werkgever in Flagstaff.

Spraak daar nog een meisje die had een halfjaar gestudeerd in Groningen. Echt mooi om dat te daar te horen.
  vrijdag 6 mei 2005 @ 23:16:53 #85
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26791127
Het is inderdaad de universiteit in Flagstaff, de NAU = Northern Arizona University. Het is ook de bedoeling dat ik er een kamer krijg op de campus aangezien ik geen rijbewijs heb en volgens de school hier (Hanzehogeschool Groningen) dan al ben aangewezen op een campuskamer.

Ik weet niet hoe lang het is geleden dat je dat meisje hebt gesproken? Ik kreeg namelijk ook een naam door die ik me niet meer kan herinneren dat er was geweest en er zou nu ook iemand zitten van de HG.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_26791313
Ohw ja NAU idd. Die naam was ik even kwijt. Zoals ik zei, een mooi complex. Ik ben over de campus gaan lopen en nog een voetbalpot gekeken. Niveau viel me heel erg mee.

Ik heb dat meisje vorig jaar juli in een mexicaans barretje gesproken. Maar het was een Amerikaans meisje die daar woont en op de NAU zit. Zij heeft toen een halfjaar (op uitwisseling denk ik) in Groningen gestudeerd. Ze vertelde me dat NAU een samenwerkingsverband heeft met die in Groningen. Waarschijnlijk dat jij daarom dan ook daar heen gaat.
  zaterdag 7 mei 2005 @ 00:17:47 #87
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26792531
Ik zelf ga absoluut voor Death Valley... Heb jammer genoeg tot 2 maal toe door het noodweer het hele park.. of een groot deel van het park moeten missen....

Verder ben ik ook erg gek van Redwood...
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  zaterdag 7 mei 2005 @ 15:52:51 #88
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26803455
quote:
Op vrijdag 6 mei 2005 23:24 schreef Dizzee het volgende:
Ohw ja NAU idd. Die naam was ik even kwijt. Zoals ik zei, een mooi complex. Ik ben over de campus gaan lopen en nog een voetbalpot gekeken. Niveau viel me heel erg mee.

Ik heb dat meisje vorig jaar juli in een mexicaans barretje gesproken. Maar het was een Amerikaans meisje die daar woont en op de NAU zit. Zij heeft toen een halfjaar (op uitwisseling denk ik) in Groningen gestudeerd. Ze vertelde me dat NAU een samenwerkingsverband heeft met die in Groningen. Waarschijnlijk dat jij daarom dan ook daar heen gaat.
Ah zo, mjah de Hanze heeft idd een samenwerkingsverband met de NAU, het is ook meteen de enige school in de hele VS waar ik heen zou kunnen zonder te betalen...
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  zaterdag 7 mei 2005 @ 16:48:11 #89
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26804528
Nog niet geweest maar Death Valley en Yosemite lijken me fantastisch; de natuur van Yosemite en de dorre verlaten bende van Death Valley...

Ongenadig mooie groene natuur...


Zulke foto's vind ik cool; verlaten snelweg, meesterlijk, lijkt me echt genieten!:
Haters everywhere but I don't really care.
pi_26805775
quote:
Op zaterdag 7 mei 2005 15:52 schreef Jaguarized het volgende:

[..]

Ah zo, mjah de Hanze heeft idd een samenwerkingsverband met de NAU, het is ook meteen de enige school in de hele VS waar ik heen zou kunnen zonder te betalen...
Das toch mooi.
  zaterdag 7 mei 2005 @ 20:42:04 #91
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26809631
Jaa schitterend...
ik ben wel voor die vlaktes...

Al heeft death valley natuurlijk heel veel meer te bieden dan alleen dorre vlaktes...



Dit is bij Sabrisky Point... Links naast het bekende shot...

En hieronder dat is the devils golfcourse..... (erg gave naam vind ik zelf)



Beetje biggy foto's maar heb ze zo snel niet kleiner online...
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  zaterdag 7 mei 2005 @ 22:58:50 #92
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26812825
Cool! Ook een foto van Badwater toevallig?


edit. Melanie, uit hoeveel gestitchte foto's bestaat deze:
Haters everywhere but I don't really care.
pi_26821771
Iemand wel is in Oakland geweest? Is dat wat?

Ik zag dat San Jose qua inwonersaantal groter is dan SF. Is de afstand SF-SJ een beetje te doen en is SJ het bezoeken waard?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  zondag 8 mei 2005 @ 13:03:03 #94
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26821931
quote:
Op zondag 8 mei 2005 12:55 schreef Jeroenus het volgende:
Iemand wel is in Oakland geweest? Is dat wat?

Ik zag dat San Jose qua inwonersaantal groter is dan SF. Is de afstand SF-SJ een beetje te doen en is SJ het bezoeken waard?
Volgens mij is San Jose 'het hart' van Silicon Valley. Ik geloof niet dat het erg boeiend is om heen te gaan en zeker niet als je zelf al in SF zit.
  zondag 8 mei 2005 @ 13:05:52 #95
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26822010
Over Oakland weet ik ook niet erg veel, maar de brug van SF naar Oakland is in ieder geval indrukwekkend.



Als je goed kijkt zie je helemaal rechts bovenin de Golden Gate Bridge.
pi_26822123
quote:
Op zondag 8 mei 2005 13:05 schreef BrauN het volgende:
Over Oakland weet ik ook niet erg veel, maar de brug van SF naar Oakland is in ieder geval indrukwekkend.

[afbeelding]

Als je goed kijkt zie je helemaal rechts bovenin de Golden Gate Bridge.


Die moet ik dan heel vaak over.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  zondag 8 mei 2005 @ 14:00:01 #97
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26823328
quote:
Op zondag 8 mei 2005 13:11 schreef Jeroenus het volgende:

[..]



Die moet ik dan heel vaak over.
Je moet ook zéker een paar games van de Giants gaan bezoeken. Stadion ligt er ook enorm puik bij, vlak aan het water met uitzicht op Oakland.

  zondag 8 mei 2005 @ 14:01:29 #98
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26823367
Oh ja, het was Berkeley University waar je heen ging hè? Ik weet niet of je 't al had gezien/opgezocht, maar dit is de campus van de universiteit.

http://maps.google.com/maps?q=berkeley+university&ll=37.871697,-122.256331&spn=0.010579,0.015385&t=k&hl=en
  zondag 8 mei 2005 @ 14:44:04 #99
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26824393
quote:
Op zaterdag 7 mei 2005 18:04 schreef Dizzee het volgende:

[..]

Das toch mooi.
Uiteindelijk wel ja.

@Braun: bedoel je mij?
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  zondag 8 mei 2005 @ 14:55:04 #100
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26824676
quote:
Op zondag 8 mei 2005 14:44 schreef Jaguarized het volgende:

[..]

Uiteindelijk wel ja.

@Braun: bedoel je mij?
Nee.

Jeroenus gaat daarheen.
  zondag 8 mei 2005 @ 14:57:03 #101
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26824725
Oooh, ik dacht dat Jeroenus naar NYU of Columbia zou gaan? Hmm dat zou ik dan wel net hebben gemist in de NY topic-reeks.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_26826446
quote:
Op zondag 8 mei 2005 14:57 schreef Jaguarized het volgende:
Oooh, ik dacht dat Jeroenus naar NYU of Columbia zou gaan? Hmm dat zou ik dan wel net hebben gemist in de NY topic-reeks.
Daar wilde ik graag gewoon werk gaan doen maar dat zat er niet in en ik weet nu ook waarom. Maar dit zag ik op de site van mijn uni en is gewoon studeren en vrij toegankelijk.

Die campus heb ik gezien ja, gigantisch. Het is een complete stad en er lopen allemaal buslijnen doorheen.

Ik ga absoluut een paar Giants games pakken en ook een Oakland wedstrijd.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  zondag 8 mei 2005 @ 16:05:19 #103
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26826601
quote:
Op zondag 8 mei 2005 15:59 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

Daar wilde ik graag gewoon werk gaan doen maar dat zat er niet in en ik weet nu ook waarom. Maar dit zag ik op de site van mijn uni en is gewoon studeren en vrij toegankelijk.

Die campus heb ik gezien ja, gigantisch. Het is een complete stad en er lopen allemaal buslijnen doorheen.

Ik ga absoluut een paar Giants games pakken en ook een Oakland wedstrijd.
Vertel...
pi_26827777
quote:
Op zondag 8 mei 2005 16:05 schreef BrauN het volgende:

[..]

Vertel...
Ik had daarover gepraat met een kennis die lesgeeft aan Harvard (ze had hééél misschien nog werk daar voor mij. Als Nederlander reclame daar inpreteren en beoordelen. Echter was de kans vrijwel nihil, jammer ). Ze zei dat een bedrijf maar een beperkt aantal visa mag aanvragen per jaar. Men kan ook alleen een visum aanvragen wanneer iemand 'speciaal' is waardoor zo'n persoon niet uit de VS zelf te halen valt. Vaak worden visa aangevraagd voor mensen die heel technisch zijn (vaak Aziaten) of een bepaalde taal moeten kunnen spreken. Aangezien ik telkens solliciteerde voor een gewoon administratief baantje, kunnnen ze die mensen gewoon uit de VS halen en daar gaan ze niet voor mij apart een visum voor aanvragen. Bovendien verspelen ze dan 1 van hun visa van hun 'jaarlijkse visumquotum'.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  zondag 8 mei 2005 @ 16:49:16 #105
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26827788
Ik ben ook benieuwd aangezien Jeroenus er nog zo enthousiast over was.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  zondag 8 mei 2005 @ 16:49:59 #106
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26827800
Ah ok.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_26827843
quote:
Op zondag 8 mei 2005 16:49 schreef Jaguarized het volgende:
Ik ben ook benieuwd aangezien Jeroenus er nog zo enthousiast over was.
Hier staat informatie er over. http://www.lucprograms.com/index2.htm

Je hoeft geen TOEFL gedaan te hebben, geen gemiddelde van een 9, geen x aantal ECTS oid. Heel toegankelijk maar je moet er wel wat voor over hebben. Het zijn publieke universiteiten dus die zijn wat opener dan de private universiteiten.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  zondag 8 mei 2005 @ 16:54:54 #108
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26827917
quote:
Op zondag 8 mei 2005 16:51 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

Hier staat informatie er over. http://www.lucprograms.com/index2.htm

Je hoeft geen TOEFL gedaan te hebben, geen gemiddelde van een 9, geen x aantal ECTS oid. Heel toegankelijk maar je moet er wel wat voor over hebben. Het zijn publieke universiteiten dus die zijn wat opener dan de private universiteiten.
Ziet er goed uit! Ik ga dat eens doorlezen.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_26828201
Woei, ik vertrek vrijdag
  zondag 8 mei 2005 @ 17:08:10 #110
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26828235
quote:
Op zondag 8 mei 2005 17:06 schreef CloudStrife het volgende:
Woei, ik vertrek vrijdag
Dat zal een wereldervaring worden.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_26828782
quote:
Op zondag 8 mei 2005 17:08 schreef Jaguarized het volgende:

[..]

Dat zal een wereldervaring worden.
Ga alleen naar LA he. Ben er vorig jaar ook geweest, ga der in eerste instantie heen voor de E3. Rest van de dagen LA verkennen, Santa Monica, Seal Beach, Getty Centre, Magic Mountain etc.
  zondag 8 mei 2005 @ 17:37:22 #112
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26829032
E3?? Kicken, daar probeer ik ook al te komen sinds vorig jaar maar om de een of andere reden kan ik dat niet omdat ik geen journalist zou zijn...Hoe zit dat bij jou?
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  zondag 8 mei 2005 @ 18:45:25 #113
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26830524
quote:
Op zaterdag 7 mei 2005 22:58 schreef matthijst het volgende:
Cool! Ook een foto van Badwater toevallig?


edit. Melanie, uit hoeveel gestitchte foto's bestaat deze:
[afbeelding]
tnxs matthijst....

Dat zijn geloof ik een foto of 5 a 6....

enne van badwater heb ik zo geen foto op de linkserver staan...
Maar op de site van me ouders staan wel foto's van badwater:
www.case23.com

Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
pi_26830589
quote:
Op zondag 8 mei 2005 17:37 schreef Jaguarized het volgende:
E3?? Kicken, daar probeer ik ook al te komen sinds vorig jaar maar om de een of andere reden kan ik dat niet omdat ik geen journalist zou zijn...Hoe zit dat bij jou?
Ik ben journalist
E3 is inderdaad alleen voor media op het gebied van games en hardware, en voor de business (ontwikkelaars/uitgevers) zelf.
  zondag 8 mei 2005 @ 19:50:40 #115
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26832214
Ah zo, ja dan heb je wel dikke mazzel...veel plezier! (y)
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_26858335
Als ik naar klimaatkaartjes van SF kijk, dan wordt het nooit warmer dan 25 graden. Klopt dat een beetje of kan het ook wel warmer zijn? Kan je trouwens in of net buiten SF aan het strand gaan liggen (niet de Bay Area natuurlijk).
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  maandag 9 mei 2005 @ 17:59:43 #117
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26858886
Het kan wel... maar het is over het algemeen niet veel warmer...

wij hebben het toevallig veel warmer meegemaakt... flink verbrand...
maar dat was absoluut niet gebruikelijk...

door de wind heb je absoluut niet door dat het warmer is dan het lijkt....

zelfs die 25 graden lijkt het meestal niet te zijn...
maar in de winter is het altijd vrij zacht ook
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
pi_26861218
Ik hoop dan wel dat het gevoelsmatig zo rond de 25 zal liggen en truien niet nodig zijn.

Iemand wel is op The 4th July in California (of ergens anders in de VS) geweest? Hoe wordt Independence Day daar gevierd?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_26862196
Mensenlief

Er staan hier adembenemende panorama foto's van SF en de SF Bay Area.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=197448&page=1
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  maandag 9 mei 2005 @ 20:54:29 #120
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26864417
Nou ik ben dan een ongelovelijke kouwkleum...
Maar ik heb toch regelmatig een vest aangetrokken!

In het zonnetje dan niet...
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  maandag 9 mei 2005 @ 20:56:19 #121
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26864494
Nog een typisch beeld van SF

Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
pi_26864783
quote:
Op maandag 9 mei 2005 20:56 schreef mindwar het volgende:
Nog een typisch beeld van SF

[afbeelding]


Struikel je echt over de zwervers in Downtown SF?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_26864834
quote:
Op zondag 8 mei 2005 19:50 schreef Jaguarized het volgende:
Ah zo, ja dan heb je wel dikke mazzel...veel plezier! (y)
Thanks
  maandag 9 mei 2005 @ 21:10:10 #124
88824 mindwar
Little earthquake
pi_26864982
Struikelen niet nee...
maar je komt ze wel tegen....

Over het algemeen liggen ze niet in de weg zeg maar....
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  maandag 9 mei 2005 @ 21:23:58 #125
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26865465
Waarom is het dan typisch iets van San Francisco?
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_26865475
quote:
Op maandag 9 mei 2005 19:18 schreef Jeroenus het volgende:
Iemand wel is op The 4th July in California (of ergens anders in de VS) geweest? Hoe wordt Independence Day daar gevierd?
Ja in Tuscon. Klein plaatsje in Arizona. Daar waren optochten door de straten enzo. Stelde allemaal vrij weinig voor. Afsluitend was er natuurlijk vuurwerk.
  maandag 9 mei 2005 @ 21:25:44 #127
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26865541
quote:
Op maandag 9 mei 2005 21:23 schreef Jaguarized het volgende:
Waarom is het dan typisch iets van San Francisco?
Inderdaad, in elke grote stad in de VS is de zwerverdichtheid behoorlijk groot.

In LA viel me trouwens op dat een beetje zwerver daar een winkelwagen heeft, dat was in SF niet zo... Zal wel te zwaar zijn om die heuvels op de duwen.
  maandag 9 mei 2005 @ 21:31:48 #128
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_26865736
In LA vindt je sowieso een enorm grens tussen arm en rijk. Als je in de Downtown area van LA gaat kijken rij je het ene moment tussen de wolkenkrabbers en binnen no-time zit je in een of andere kansloze Mexicanenwijk waar je je videocamera in de auto niet moet laten zien...ze keken mij er nogal vreemd mee aan...
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_26895234
Die zwervers vind je hier wel met winkelwagens hoor, loads of it! Vooral als je in de omgevind van Civic Center bent, heaps of them!
quote:
Op zondag 8 mei 2005 13:05 schreef BrauN het volgende:
Over Oakland weet ik ook niet erg veel, maar de brug van SF naar Oakland is in ieder geval indrukwekkend.

[afbeelding]

Als je goed kijkt zie je helemaal rechts bovenin de Golden Gate Bridge.
Dat is idd erg indrukwekkend!! Ik ben er dit weekend weer over heen gereden toen ik naar Yosemite ging en terug,zoooooooooo mooi uitzicht vanaf die brug! Yosemite was ook heel mooi! Onder andere Sequioa's gezien en gewild water raft! Foto's zal ik ook linken hier zodra ik ze geupload heb.

Ik heb hier wat foto's geplaats van baseball (Giants vs Padres), The Rock, uitzicht op de stad en Twin Peaks en Golden Gate Bridge

Ik ga eind mei voor 6 dagen naar New York en wellicht ga ik rond half juni voor een weekje naar Hawaii. Het kost wel wat en dat doet me twijvelen, maar als ik dan denk dat ik wellicht nooit meer zo 'goedkoop' naar Hawaii kan gaan omdat ik er maar 5 uur vandaan zit, dan tja....

[ Bericht 3% gewijzigd door Smeich op 10-05-2005 21:38:00 ]
pi_26895259
dubbel
pi_26905400
Smeich, hoe lang doe je er over om van Berkeley of Oakland naar downtown SF te komen?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_26922873
quote:
Op maandag 9 mei 2005 21:31 schreef Jaguarized het volgende:
In LA vindt je sowieso een enorm grens tussen arm en rijk. Als je in de Downtown area van LA gaat kijken rij je het ene moment tussen de wolkenkrabbers en binnen no-time zit je in een of andere kansloze Mexicanenwijk waar je je videocamera in de auto niet moet laten zien...ze keken mij er nogal vreemd mee aan...
Op de Walk of Fame lagen er een paar zwervers bij de boompjes op de stoep. Misschien in afwachting van hun eigen ster?
pi_26923250
quote:
Op maandag 9 mei 2005 19:18 schreef Jeroenus het volgende:
Ik hoop dan wel dat het gevoelsmatig zo rond de 25 zal liggen en truien niet nodig zijn.

Iemand wel is op The 4th July in California (of ergens anders in de VS) geweest? Hoe wordt Independence Day daar gevierd?
Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar! Ik ga het binnenkort meemaken denk ik Ik ben dan net een dag aangekomen in SF, maar dan wacht ik maar even met moe zijn hoor
  zaterdag 14 mei 2005 @ 06:58:30 #134
110767 LOCALMOTION
Eho'OnipoKaua*
pi_26997963
Jeroenus, het ligt eraan of je met de auto erheen rijdt,ongeveer een halve uur.Het kost je $3.00 -toll-als ik het me niet vergist,om over de Bay Bridge te gaan naar San Francisco.
" Aia i AINA ka 'ano'i - na pua keu a ke ALOHA... A he ipo 'oe na'u i Aloha - ka'ano'i a ku'u pu'uwai
There at the ISLAND is my LOVE where the girls are too much when it comes to loving..
You're the Sweetheart I LOVE, the desire of my hear
  zaterdag 14 mei 2005 @ 07:10:41 #135
94510 BillGates
Me postcount!
pi_26998854
quote:
Op zaterdag 14 mei 2005 06:58 schreef LOCALMOTION het volgende:
Jeroenus, het ligt eraan of je met de auto erheen rijdt,ongeveer een halve uur.Het kost je $3.00 -toll-als ik het me niet vergist,om over de Bay Bridge te gaan naar San Francisco.
En als je het OV pakt?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  zaterdag 14 mei 2005 @ 10:38:15 #137
76871 fanneke
Met heel m'n hart
pi_26999250
quote:
Op zaterdag 14 mei 2005 10:06 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

En als je het OV pakt?
2 jaar geleden naar een baseballwedstrijd geweest. De rit duurde vanaf station Powell Street(downtown SF) naar het Coliseum in Oakland(wedstrijd Oakland A's) ±25 minuten. Dit was met BART (de metro). Je stapt dan recht voor het stadion uit(5 minuten lopen via loopbrug).
Downtown Berkeley is ongeveer dezelfde reistijd.

zie ook: http://www.bart.gov/index.asp
Bezochte-/geplande wedstrijden:
(104) 08-02-2014 WSV - ESC 2-0 (Districtsbeker Oost)
(105) 09-02-2014 Excelsior - FC Den Bosch 4-1 (Jupiler League)
(106) 14-02-2014 FC Den Bosch - Sparta (Jupiler League)
pi_26999668
quote:
Op zaterdag 14 mei 2005 10:38 schreef fanneke het volgende:

[..]

2 jaar geleden naar een baseballwedstrijd geweest. De rit duurde vanaf station Powell Street(downtown SF) naar het Coliseum in Oakland(wedstrijd Oakland A's) ±25 minuten. Dit was met BART (de metro). Je stapt dan recht voor het stadion uit(5 minuten lopen via loopbrug).
Downtown Berkeley is ongeveer dezelfde reistijd.

zie ook: http://www.bart.gov/index.asp
Bedankt
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  zaterdag 14 mei 2005 @ 23:37:56 #139
64218 philipnorth
zeg maar Danny
pi_27015423
quote:
Op zondag 8 mei 2005 12:55 schreef Jeroenus het volgende:
Iemand wel is in Oakland geweest? Is dat wat?
Heb paar jaar geleden een week in Emeryville gezeten (da's aan de andere kant van de Bay Bridge) en dat ligt tegen Oakland aan.
Dus de BART in Oakland moeten pakken toen.

Verder ook naar de Oakland A's geweest, erg leuk stadion.
Verder niet in Oakland geweest, behalve het terug wandelen van BART station naar hotel..
En da's door een suburb meer (en een mindere naar t schijnt).

Emeryville is trouwens ook de plaats waar je komt als je met de trein van LA naar SF gaat

Iemand hier trouwens nog goeie suggesties voor sites voor een stedentrip SF/LA?

Heb nog een vakantie te vullen

De campus van Berkely is trouwens een absolute aanrader, hebben daar heerlijk gewandeld, is echt bizar om te zien zoiets.
  zondag 15 mei 2005 @ 07:25:58 #140
110767 LOCALMOTION
Eho'OnipoKaua*
pi_27020112
Jeroenus,sorry hoor,had vergeten de BART system--- click op www.bart.gov/stations/map/system map.asp---dan krijg je de website van de Bay Area Rapid Sytem..je krijgt ook de prijzen van station naar station in de Bay area te zien---het is een hele goede system and worth the value of your money--go4it--als je een fiets gebruikt kan je die ook mee nemen op BART.Oakland zelf vind ik het niet waard om te bezoeken,maar iedereen heeft zijn eigen suggesties.Op het ogenblik zit ik niet in de Bay Area maar op de East-coast.
" Aia i AINA ka 'ano'i - na pua keu a ke ALOHA... A he ipo 'oe na'u i Aloha - ka'ano'i a ku'u pu'uwai
There at the ISLAND is my LOVE where the girls are too much when it comes to loving..
You're the Sweetheart I LOVE, the desire of my hear
  maandag 16 mei 2005 @ 20:37:28 #141
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_27063252
quote:
Op zondag 8 mei 2005 13:11 schreef Jeroenus het volgende:

[..]



Die moet ik dan heel vaak over.
Ik weet niet of je daar echt vrolijk van wordt.... het is 3 keer leuk, maar daarna wordt de file vervelender....
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  maandag 16 mei 2005 @ 20:41:14 #142
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_27063402
quote:
Op maandag 9 mei 2005 21:25 schreef BrauN het volgende:
Inderdaad, in elke grote stad in de VS is de zwerverdichtheid behoorlijk groot.
Tja.... in de Verenigde Staten kunnen ze geen bijstandsuitkering trekken zoals in Nederland.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_27063557
quote:
Op maandag 16 mei 2005 20:37 schreef maartena het volgende:

[..]

Ik weet niet of je daar echt vrolijk van wordt.... het is 3 keer leuk, maar daarna wordt de file vervelender....
Is het élke dag zo erg?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_27068918
11 t/m-27 Juli ga ik

Zal het volledige programma is aan me pa vragen
  maandag 16 mei 2005 @ 23:15:40 #145
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27069257
@ Jeroenus:

Kijk voor die vlucht een op www.skybreakers.nl, die hebben lage tarieven voor vluchten. Voor 10-15 euro per dag heb je alleen eten? Dan is het namelijk wel op een houtje bijten hoor...Ook die 500 euro verblijf klinkt nogal weinig aangezien ik voor NAU veel meer kwijt ben. Wat voor verblijf heb je dan?
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  dinsdag 17 mei 2005 @ 01:31:58 #146
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_27072314
quote:
Op maandag 16 mei 2005 20:44 schreef Jeroenus het volgende:
Is het élke dag zo erg?
De bruggen over de Bay zijn een van de beruchtste plaatsen voor files in de gehele Verenigde Staten. Ze zijn een tweede Bay Bridge aan het bouwen, maar die wordt geplaagd door vele vertragingen, her-financieringen, constructiegebreken, etc etc....

De bruggen zijn inderdaad dagelijks gevuld met vele kilometers file. California is een autoland, en alhoewel het in SF een stuk beter is met het OV aldaar, hebben de meesten toch een auto en gebruiken die. Als je van Oakland naar San Francisco moet, dan kun je meestal beter de BART gebruiken.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_27074208
quote:
Op maandag 16 mei 2005 23:15 schreef Jaguarized het volgende:
@ Jeroenus:

Kijk voor die vlucht een op www.skybreakers.nl, die hebben lage tarieven voor vluchten. Voor 10-15 euro per dag heb je alleen eten? Dan is het namelijk wel op een houtje bijten hoor...Ook die 500 euro verblijf klinkt nogal weinig aangezien ik voor NAU veel meer kwijt ben. Wat voor verblijf heb je dan?
Die 500 staat al vast want ik kan in een duur International House verblijven (1300 euro) of in een studentenhuis-achtig iets voor 500.

Toen ik in NY was heb ik ook ruim begroot en toen kwam ik ook verrassend laag uit. Ik ben niet echt de 3x per dag eter Bovendien heb je allemaal goedkope regelingen wat betreft eten.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  dinsdag 17 mei 2005 @ 07:41:30 #148
110767 LOCALMOTION
Eho'OnipoKaua*
pi_27074241
Zelfs vind ik de San Mateo Bridge niet zo erg om op te rijden.Het ligt maar aan om hoe laat je de brug oversteekt.De SMB hebben ze verbeterd een paar jaar geleden.Nu is het beter om naar de
andere kant van de Bay te rijden.sMorgens vroeg en smiddags laat met de piek uren is het erg druk op de brug.Je moet wel $3 betalen (alleen in een richting)om over te steken-Mijn bron: ik heb ongeveer 35jaren over de San Mateo moeten rijden om naar mijn werk te gaan.
Ook ben ik eens met Maartena, het OV ( BART systeem) is veel beter om de Bay Area te bezoeken.
helaas krijgen vele zwervers toch een uitkering van de papa staat--er zijn vele Vietnam veterans,die verslaafd raken aan alcohol and drugs,maar er zijn ook velen die niet willen werken.
De veteranen krijgen de uitkering,er zijn ook velen die social security disability uitkeringen krijgen-Ik weet alleen niet ,hoe je dat in Nederland noemt.Het is makkelijker geld van de mensen te vragen--sommigen staan dan ook met een bordje--Need help--Vietnam veteran--will work for food--Allemaal leugens..Hoe weet ik dat allemaal-mijn bron--35jaren in Northern California.
" Aia i AINA ka 'ano'i - na pua keu a ke ALOHA... A he ipo 'oe na'u i Aloha - ka'ano'i a ku'u pu'uwai
There at the ISLAND is my LOVE where the girls are too much when it comes to loving..
You're the Sweetheart I LOVE, the desire of my hear
  dinsdag 17 mei 2005 @ 09:42:09 #149
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27075411
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 07:28 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

Die 500 staat al vast want ik kan in een duur International House verblijven (1300 euro) of in een studentenhuis-achtig iets voor 500.

Toen ik in NY was heb ik ook ruim begroot en toen kwam ik ook verrassend laag uit. Ik ben niet echt de 3x per dag eter Bovendien heb je allemaal goedkope regelingen wat betreft eten.
Hmm ok, ik dacht al. Ik zit namelijk op een veel hoger bedrag voor NAU...
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_27089851
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 09:42 schreef Jaguarized het volgende:

[..]

Hmm ok, ik dacht al. Ik zit namelijk op een veel hoger bedrag voor NAU...
Ik hoorde gvd vandaag dat zo'n goedkoper studentenhuis misschien al vol zat. Studentenhuizen hebben daar van die grappige namen als Phi Kappa Psi of Alpha Phi. Elke keer moet ik dan weer denken aan Revenge of the Nerds of Road Trip.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  dinsdag 17 mei 2005 @ 20:55:22 #151
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27096715
tvp,

ga over twee maanden rondtrekken door west USA, wat parken bezoeken.

Is er iemand wel eens in Sea World San Diego geweest ?? Ik wil wel zo'n breakfast with Shamu maar is dat echt de moeite ??
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_27096835
Volgens mij ging die Romeo van Yorin Travel naar SW SD. De filmpjes staan op de website.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  dinsdag 17 mei 2005 @ 21:38:59 #153
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27098031
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 17:54 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

Ik hoorde gvd vandaag dat zo'n goedkoper studentenhuis misschien al vol zat. Studentenhuizen hebben daar van die grappige namen als Phi Kappa Psi of Alpha Phi. Elke keer moet ik dan weer denken aan Revenge of the Nerds of Road Trip.
En wanneer is dat zeker of dat vol zit of niet?
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_27098144
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 21:38 schreef Jaguarized het volgende:

[..]

En wanneer is dat zeker of dat vol zit of niet?
Hopelijk weet ik dat morgenochtend wanneer ik een reactie krijg van LUC Programs.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  dinsdag 17 mei 2005 @ 21:56:50 #155
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27098642
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 21:42 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

Hopelijk weet ik dat morgenochtend wanneer ik een reactie krijg van LUC Programs.
Ah ok. Ik moet nog ff informeren wat ik ga doen op de NAU.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:45:41 #156
88824 mindwar
Little earthquake
pi_27102759
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 20:55 schreef Pikkebaas het volgende:
tvp,

ga over twee maanden rondtrekken door west USA, wat parken bezoeken.

Is er iemand wel eens in Sea World San Diego geweest ?? Ik wil wel zo'n breakfast with Shamu maar is dat echt de moeite ??
welke parken ga je bezoeken?
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  woensdag 18 mei 2005 @ 01:20:02 #157
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27104993
ik zou nooit naar California op vakantie gaan te ver weg
Free people own guns! Slaves do not!
  woensdag 18 mei 2005 @ 07:50:01 #158
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27106512
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 23:45 schreef mindwar het volgende:

[..]

welke parken ga je bezoeken?
Eigenlijk een beetje standaard, Yosemite, Bryce, Zion, Grand Canyon en Yosemite. Ik wilde ook naar Yellowstone maar dat ligt eigenlijk te ver uit de route. Verder nog Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Ik hoop de Universal Studios, Sea World en misschien Disney nog te zien.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  woensdag 18 mei 2005 @ 08:33:40 #159
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27106800
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 07:50 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Eigenlijk een beetje standaard, Yosemite, Bryce, Zion, Grand Canyon en Yosemite. Ik wilde ook naar Yellowstone maar dat ligt eigenlijk te ver uit de route. Verder nog Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Ik hoop de Universal Studios, Sea World en misschien Disney nog te zien.
Waarom twee keer Yosemite?
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  woensdag 18 mei 2005 @ 08:53:16 #160
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_27107040
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 20:55 schreef Pikkebaas het volgende:
Is er iemand wel eens in Sea World San Diego geweest ?? Ik wil wel zo'n breakfast with Shamu maar is dat echt de moeite ??
Wel in Seaworld Florida. Breakfast met Shamu lijkt me vrij lame. Wel cool is dat zwemmen met dolfijnen... Was toen redelijk door m'n geld heen, dus niet gedaan, maar die beesten zijn
Haters everywhere but I don't really care.
  woensdag 18 mei 2005 @ 13:23:39 #161
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27114780
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 08:33 schreef Jaguarized het volgende:

[..]

Waarom twee keer Yosemite?
Typo Krijg je er van als je en fokt en werkt tegelijk...... Ik bedoelde Sequoia (oid).
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  woensdag 18 mei 2005 @ 13:25:11 #162
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27114858
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 08:53 schreef matthijst het volgende:

[..]

Wel in Seaworld Florida. Breakfast met Shamu lijkt me vrij lame. Wel cool is dat zwemmen met dolfijnen... Was toen redelijk door m'n geld heen, dus niet gedaan, maar die beesten zijn
Nah, ik hou niet van dolfijnen, vind ik net te. Beetje de hele dag lopen kwetteren en fluiten zo van kijk eens hoe leuk wij zijn. Beetje flipper uithangen enzo... Nee, doe mij die Orca's maar.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  woensdag 18 mei 2005 @ 13:27:13 #163
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_27114929
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 13:25 schreef Pikkebaas het volgende:
Nah, ik hou niet van dolfijnen, vind ik net te. Beetje de hele dag lopen kwetteren en fluiten zo van kijk eens hoe leuk wij zijn. Beetje flipper uithangen enzo... Nee, doe mij die Orca's maar.
Haters everywhere but I don't really care.
  woensdag 18 mei 2005 @ 13:29:16 #164
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_27114992
Gasten hier hebben foto's van die ontbijshow:
http://www.cse.ucsd.edu/users/gllee/Sea%20World/Sea%20World.htm

Op zich wel cool misschien... Paar visjes meenemen en die beesten een beetje opfokken.
Haters everywhere but I don't really care.
  woensdag 18 mei 2005 @ 16:01:27 #165
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27119254
Zuidelijk California


Ik dacht dat het een goed idee was om eens zuidelijk California uit te lichten uit California en de grootste actracties/bezienswaardigheden op een rij te zetten en tevens wat globale informatie te geven.

Pret/Thema Parken:

In de buurt van Los Angeles
- Disneyland Anaheim
- Knott's Berry Farm
- Six Flags Magic Mountain
- Universal Studios Hollywood



In de buurt van San Diego
- Legoland California
- San Diego Zoo
- Sea World
- Birch Aquarium
- San Diego Wild Animal Park



Pas op! Anaheim heeft 2 Disney Parken. 'California Adventure' en het 'Bekende Disney Land'. Als je kleine Kinderen meeneemt ga dan niet naar 'California Adventure' maar naar 'Disney Land'. Disney Land heeft meer attracties en is het geld meer waard dan het nieuwe park. Als je toevallig een paar mensen uit California leert kennen kunnen deze waarschijnlijk wel een ticket voor beide parken regellen voor de prijs van 1 park.

Musea:
- Getty Museum (gratis toegang) niet gratis parkeren*
- Queen Mary
- Huntington Library and Botanical Gardens*
- Museum of Contemporary Art (MOCA)
- Richard Nixon Library & Birthplace*
- Arboretum of Los Angeles*
- Reagan Presidential Library



Bezienswaardigheden:
- Rancho La Brea Tar Pits*
- Hollywood Walk of Fame
- Hollywood Walk of Fame
- Santa Monica Pier
- Crystal Cathedral*
- Griffith Observatory*



Natuurparken:
- Big Bear Lake*
- Bear Mountain Resort (skien en snowboarden in Big Bear)
- Griffith Park
- Lake Arrowhead*



Stranden:
Natuurlijk is California bekend vanwege zijn stranden, de stranden zijn over het algemeen goed verzorgt. Er zijn echter wel een aantal regels!

- Geen alcohol
- Geen sigaretten (op de meeste stranden)
- Geen Glas
- Geen huisdieren

- Seal Beach* (bezoek de hamburger tent op de pier!)
- Huntington Beach
- Laguna Beach*
- Een goede index is hier te vinden

Huurauto's:
Over het algemeen moet je 25 zijn en in het bezit zijn van een creditcard om een auto te kunnen huren. Hier zijn een aantal verhuurders die te vertrouwen zijn.

- Hertz
- Enterprise
- Budget
- Alamo
- Avis

Als de verhuurder het aanbiedt kun je vragen naar de huur van de GPS/navigatie systeem in je auto. Dit kan veel problemen / gezoek schelen.

Hotels:
Natuurlijk kun je hotels vinden zoals: Hilton, Marriot etc etc. Kijk uit dat je geen getto hotel neemt. Soms wonen er complete gezinnen in een hotelkamer. Deze hotels zijn meestal een verzamelnest van ellend zoals drugs en criminaliteit. Wees geen pin en pak een wat duurder hotel, je zit dan meestal wel goed. Gebruik google.com om te zien wat voor een hotels er in de buurt zijn!

Verkeersregels:
De verkeersregels in Amerika zijn een beetje anders dan in Nederland, daar is natuurlijk ook informatie over te vinden op het internet. Bestuurders Handboek voor California

Belangrijke stukken hieruit zijn
- Laws and Rules of the Road
- Safe Driving Practices
- Sharing the Road with Other Vehicles

Opmerkingen
- Amerikanen zijn geen boemannen, stel ze gerust een vraag
- In de buurt van grote steden kijk uit welke buurten je ingaat
- Koop ALTIJD een map, je bent zo de weg kwijt (zelfs ik raak soms nog de weg kwijt)
- schoolbussen en tankwagens met chemische zooi stoppen voor 'rail road crossings' houdt afstand (dat is altijd slim)

Niet roken policy
Roken is in alle openbare gebouwen verboden, bar en restaurants hebben een 'no smoking policy' opgelegd gekregen van de staat Dit betekend dus dat je lekker van je sappige steak kunt genieten zonder dat mijnheer of mevrouw de kettingrookster naast je je eetlust aan het vergallen is met zijn/haar verslaving (ja roken is een van de wereld zondes hier in California). Af en toe zie je toch een persoon op straat lopen dat rookt... de meeste mensen ontwijken deze personen met een grote boog

Eten in California
Een tip voor het wat betere eten. In Amerika heb je veel restaurant ketens, probeer echter eens de kleine zelfstandige tentjes, deze geven namelijk veel meer kwaliteit dan de 'grote jongens'. Bovendien is de service meestal beter.

Als je toch lekker wilt eten bij de grote jongens:
- Olive Garden (Italiaans)*
- Outback Steakhouse (Australies / veel steak )*
- Don Jose (Mexikaans)
- Red Robin (Amerikaans)
- Mimi's (Amerikaans)
- Coco's (Amerikaans)
- Denny's (Amerikaans)
- Sizzler (Amerikaans)
- Marie Calendar (Amerikaans / wat traditioneler)
- Hoffs Hutt (probeer de chicken strips and chips met bbq saus)
- El Torito (Mexikaans)

Tippen is verplicht! 10 to 15% is heel normaal!



Fast food restuarants
- Mac Donalds.
- Del Taco
- Jack in the Box
- In and out burger, de oudste fast food keten op de aardbol.
- Taco Bell
- Green Burrito
- Carls Junior.
- Wiener Snitzel..... (NEXT)
- Burgerking net zoals in Nederland en beslist beter dan de Mac
- El Polo Loco
- Wendy's
- Kentucky fried chicken

Indien je in de problemen komt met de wet neem altijd contact op met jhe familie en het Nederlandse consulaat. Blijf altijd rustig en beleefd en als je niet strafbaars uitgevreten hebt zal het allemaal wel goed komen (het is namelijk geen film)

Nederlands Consulaat
11766 Wilshire Blvd., Suite 1150
Los Angeles CA 90025
Tel.: 310-268-1598
Fax.: 310-312-0989

Er is natuurlijk nog veel meer te zien, maar dat is teveel om op te noemen.

Website van California

links aangeduid met een * zijn mijn persoonlijke favoriet.



Foto's © Melijs de Vries / Patrick van Arkel
Free people own guns! Slaves do not!
  woensdag 18 mei 2005 @ 16:02:10 #166
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27119281
voor mensen die niet kunnen kiezen
Free people own guns! Slaves do not!
pi_27119623
Je hebt hem weer uit het stof gehaald?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  woensdag 18 mei 2005 @ 16:33:51 #168
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27120452
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 13:23 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Typo Krijg je er van als je en fokt en werkt tegelijk...... Ik bedoelde Sequoia (oid).
Sequoia is mooi! Zijn wij ook geweest, echt een aanrader.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  woensdag 18 mei 2005 @ 20:40:33 #169
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27128365
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 16:11 schreef Jeroenus het volgende:
Je hebt hem weer uit het stof gehaald?
Yep kon het oude topic niet meer vinden... als iemand nog iets maakt voor midden en noord California is het helemaal compleet
Free people own guns! Slaves do not!
  woensdag 18 mei 2005 @ 21:06:10 #170
88824 mindwar
Little earthquake
pi_27129241
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 07:50 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Eigenlijk een beetje standaard, Yosemite, Bryce, Zion, Grand Canyon en Yosemite. Ik wilde ook naar Yellowstone maar dat ligt eigenlijk te ver uit de route. Verder nog Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Ik hoop de Universal Studios, Sea World en misschien Disney nog te zien.
Ga je ook nog via death valley? dat is echt een schitterend park!!
Mocht je toevallig via het stadje Lone Pine gaan.... ga dan zeker eens langs in de Alabama Hills...
Dat is een niet zo'n druk bezocht stukje amerika.. maar ZO mooi......
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  woensdag 18 mei 2005 @ 21:31:07 #171
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27130126
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 21:06 schreef mindwar het volgende:

[..]

Ga je ook nog via death valley? dat is echt een schitterend park!!
Mocht je toevallig via het stadje Lone Pine gaan.... ga dan zeker eens langs in de Alabama Hills...
Dat is een niet zo'n druk bezocht stukje amerika.. maar ZO mooi......
Lone Pine zijn wij ook nog geweest! We kwamen van ons hotel in Death Valley en Lone Pine zijn we toen naar een supermarkt geweest. Zo een aan de hoofdweg met een grote parkeerplaats er achter. Daar hebben we ons ontbijt genuttigd omdat het hotel verschrikkelijk was.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  donderdag 19 mei 2005 @ 18:52:54 #172
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27159258
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 21:06 schreef mindwar het volgende:

[..]

Ga je ook nog via death valley? dat is echt een schitterend park!!
Mocht je toevallig via het stadje Lone Pine gaan.... ga dan zeker eens langs in de Alabama Hills...
Dat is een niet zo'n druk bezocht stukje amerika.. maar ZO mooi......
Yep, Death Valley ligt ook op de route. Daarom heb ik speciaal een Chevrolet Trailblazer met een 5.7 Hemi-V8 gereserveerd. Ik wil daar wel met de airco aan kunnen rijden
Verder staat San Francisco (Alcatraz) en de kustroute tussen SF en LA ook op de route.

Ik heb er al zin in.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  donderdag 19 mei 2005 @ 20:52:44 #173
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27163146
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 18:52 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Yep, Death Valley ligt ook op de route. Daarom heb ik speciaal een Chevrolet Trailblazer met een 5.7 Hemi-V8 gereserveerd. Ik wil daar wel met de airco aan kunnen rijden
Verder staat San Francisco (Alcatraz) en de kustroute tussen SF en LA ook op de route.

Ik heb er al zin in.
De kustroute is alleen mooi als je geen last hebt van mist en dergelijke. Toen wij er waren was er natuurlijk net dikke mist waardoor we het strand niet eens konden zien liggen...
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  donderdag 19 mei 2005 @ 23:38:11 #174
88824 mindwar
Little earthquake
pi_27170575
Ik ben zeer ernstig verliefd op Lone Pine....
Afgelopen jaar ben ik ziek geworden op me reis daar... En ben dus in Lone Pine naar de dokter gemoeten aparte ervaring hoor!!!

Net als een paar jaar ervoor... toen waren we (dat was wel kut) al onze papieren, paspoorten, vliegtickets.. alles.... kwijt..... gestolen...
Maar het politiebureau in las vegas was een zeer aparte ervaring ook...

hehehe en die kustroute..
Ik had hem eerder gezien
maar afgelopen jaar ivm ziek zijn groot deel geslapen was wel weer jammer
Maar gelukkig was het mistig waardoor ik niet al te veel gemist heb!


Meteen nog een vraag
Nog speciale bestemmingen in Death Valley?
Ik ben behoorlijk gek van the devils golfcourse

We zouden ook tituscanyon en racetrack Playa gaan bekijken.. Maar door het noodweer van afgelopen jaar hebben we dit misgelopen jammer genoeg...
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  vrijdag 20 mei 2005 @ 18:34:09 #175
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27193710
We gaan volgende week zaterdag ook naar SF. Tusendoor gaan we nog met de auto naar LA en Anaheim (disney) en naar Sea world. We moeten in beiden nog slaapplaatsen regelen. In LA hebben we een redelijk hostel gevonden.
In SF hebben we een lijstje gemaakt van een aantal slaapplaatsen, maar onze correspondent (yo smeich ) is te druk met andere dingen (leer nou eens o.a. je huiswerk op tijd te doen! PLANNING is the keyword!!). Heeft een van jullie ervaring of kunnen jullie meer vertellen over de hostels. Want we willen liever niet bij de buurt tenderloin zitten, aangezien dat blijkbaar een 'gevaarlijke' buurt is.

1) Union Square Backpacker's Hostel, 70 Derby St., San Francisco
2) European Guest House, 761 Minna Street, San Francisco
3) Sonoma Inn, 1485 Bush street, San Francisco
4) Taylor Hotel, 615 Taylor Street, San Francisco
5) HI-San Francisco-City Center, 685 Ellis Street, San
6) HI –Downtown 312 Mason Street
7) 555 Haight Guesthouse, 555 Haight Street, San Francisco,
8) Global Village Hostel, 374 5th st, San francisco, CA, 94107,
9) Globetrotters Inn, 225 Ellis St (at Mason St) San Francisco,
10) San Francisco Backpacker Hostel-Pacific Tradewinds 680 Sacramento Street

De belangrijkste zijn nr: 1, 3 en 7. Daar is namelijk nog plek voor onze gehele vakantie.
Eventueel switchen is geen probleem als andere van het lijstje beter zijn of op een betere lokatie zitten. Ook voor 's avonds alleen op straat dan o.a.
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  vrijdag 20 mei 2005 @ 22:36:47 #176
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27200994
Wij zaten in Travellodge in San Francisco, ergens aan de Bayside Boulevard/Street oid...bushalte was 200 meter lopen, ideaal!
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  zaterdag 21 mei 2005 @ 09:46:45 #177
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27208981
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 23:38 schreef mindwar het volgende:
Meteen nog een vraag
Nog speciale bestemmingen in Death Valley?
Ik ben behoorlijk gek van the devils golfcourse
Nope. Nooit daar geweest. Laat het gewoon over me heen komen. Ik heb wat state maps aangevraagd en als ik die krijg dan ga ik de bezienswaardigheden wel plannen. Hangt er ook van af hoe heet het daar is in September.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  zaterdag 21 mei 2005 @ 12:36:38 #178
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_27212517
Pikkebaas, waar vraag je die state maps aan?
Zoek ze can CA, UT, NV en AZ
Haters everywhere but I don't really care.
  zaterdag 21 mei 2005 @ 12:56:51 #179
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27213065
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 12:36 schreef matthijst het volgende:
Pikkebaas, waar vraag je die state maps aan?
Zoek ze can CA, UT, NV en AZ
CA is me niet gelukt. Ik heb in Google de homepagina's van de states gezocht en daar dan een informatie pakket aangevraagd.

Het is een beetje zoeken. Beetje googlen.
Dit kan ook helpen : http://www.amerika.nl/reizen/html/staten/allevijftig.html

Succes
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  zaterdag 21 mei 2005 @ 19:20:01 #180
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27223294
Weet iemand tot hoelaat Disney land elke dag open is? ALs ik op de site kijk dan staat er namelijk dat ze vrijdag en zaterdag van 9.00 A t/m 12 a open zijn. Het lijkt me toch sterk dat ze maar 3 uur open zijn? Ik neem aan dat dit toch gewoon tot 12 uur snachts moet zijn?




Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  zaterdag 21 mei 2005 @ 20:29:30 #181
76871 fanneke
Met heel m'n hart
pi_27225336
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 19:20 schreef stevengerrard het volgende:
Weet iemand tot hoelaat Disney land elke dag open is? ALs ik op de site kijk dan staat er namelijk dat ze vrijdag en zaterdag van 9.00 A t/m 12 a open zijn. Het lijkt me toch sterk dat ze maar 3 uur open zijn? Ik neem aan dat dit toch gewoon tot 12 uur snachts moet zijn?




12 AM is 24.00uur. Middernacht dus. 12 PM is 12.00 's-middags.
Bezochte-/geplande wedstrijden:
(104) 08-02-2014 WSV - ESC 2-0 (Districtsbeker Oost)
(105) 09-02-2014 Excelsior - FC Den Bosch 4-1 (Jupiler League)
(106) 14-02-2014 FC Den Bosch - Sparta (Jupiler League)
  zaterdag 21 mei 2005 @ 20:41:06 #182
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27225759
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 19:20 schreef stevengerrard het volgende:
Weet iemand tot hoelaat Disney land elke dag open is? ALs ik op de site kijk dan staat er namelijk dat ze vrijdag en zaterdag van 9.00 A t/m 12 a open zijn. Het lijkt me toch sterk dat ze maar 3 uur open zijn? Ik neem aan dat dit toch gewoon tot 12 uur snachts moet zijn?
Ja... Disneyland bestaat 50 jaar anders waren ze om 22:00 dicht. Vuurwerk in het weekend begint 21:30 en door de week vroeger (ik woon 800 meter dan Disneyland )

Probeer een local te vinden die 2 voor de prijs van 1 tickets voor jullie kan kopen. Zo kun je beide parken in voor de prijs van 1.

Je hebt trouwens geluk, het vuurwerk is net nog groter geworden dan het al was ivm de viering.

Have fun


btw als je hier een hotel zoekt in de buurt dan kan ik je misschien wel helpen

[ Bericht 12% gewijzigd door Vampier op 21-05-2005 20:57:07 ]
Free people own guns! Slaves do not!
  zondag 22 mei 2005 @ 10:32:14 #183
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27238567
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 20:41 schreef Vampier het volgende:
(ik woon 800 meter dan Disneyland )
quote:
Probeer een local te vinden die 2 voor de prijs van 1 tickets voor jullie kan kopen.
Gevonden
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  zondag 22 mei 2005 @ 10:38:04 #184
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27238653
We hebben een hostel genomen in los angeles. Het is iets langer rijden, maar dan hebben we ook de tijd om los angeles te bekijken. We hebben 2 dagen disney ingepland, dus dat moet goed komen.

Vraagje nog: Wat is een goedkope supermarkt? Want ik zie het niet zitten om in disneyland zelf alles te halen. Typisch nederlands ik weet het. Maar ik wil gewoon een rugtas met eten en drinken meenemen. Wat voor een soort supermarkten heb je daar dan? Hier was ik gewoon naar een ah, edah of aldi gereden. Is het daar wallmarkt?
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  zondag 22 mei 2005 @ 10:40:10 #185
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27238693
Ow ja nog een vraagje. Je kan in een california citypass krijgen. Daarin zit: een 3-daagse hopper disney, seaworld, san diego zoo of wildpark, berry farm.
Kan je die ook bij een vvv kopen? Ik kan wel terugvinden dat je die via internet kan bestellen, maar dan worden de kaartjes naar je huis gestuurd. Daar heb ik niet veel aan, aangezien ik in Nederland woon en komende zaterdag al vertrek. Ik ben bang dat ik ze dan niet op tijd binnen heb.
Heeft iemand hier ervaring mee?
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  zondag 22 mei 2005 @ 11:35:04 #186
20597 SpaceAce
So Psyched
pi_27239639
quote:
Op zondag 22 mei 2005 10:40 schreef stevengerrard het volgende:
Kan je die ook bij een vvv kopen?
Je kan ze ook in Amerika bij de parken zelf kopen en zelfs bij de hotels. In ieder geval, wij hebben onze California Citypass bij ons hotel in Anaheim gekocht (Howard Johnson).
  zondag 22 mei 2005 @ 11:41:19 #187
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27239773
quote:
Op zondag 22 mei 2005 10:38 schreef stevengerrard het volgende:
Vraagje nog: Wat is een goedkope supermarkt? Want ik zie het niet zitten om in disneyland zelf alles te halen. Typisch nederlands ik weet het. Maar ik wil gewoon een rugtas met eten en drinken meenemen. Wat voor een soort supermarkten heb je daar dan? Hier was ik gewoon naar een ah, edah of aldi gereden. Is het daar wallmarkt?
Volgens mij mag je naar die parken geen eten en drinken meenemen dacht ik......
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  zondag 22 mei 2005 @ 12:07:50 #188
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27240348
Mag dat niet? Wat is dat dan voor regel? Space-ace jij bent er blijkbaar geweest, weet jij of je zelf eten mag meenemen? En zo niet, is het eten daar dan duur of valt dat mee tegenover de prijzen in Nederland. Hier betaal je voor een cola'tje ongeveer 2,5 euro. Is dat daar ook zo duur of juist niet?
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  zondag 22 mei 2005 @ 12:08:15 #189
20597 SpaceAce
So Psyched
pi_27240358
quote:
Op zondag 22 mei 2005 11:41 schreef Pikkebaas het volgende:
Volgens mij mag je naar die parken geen eten en drinken meenemen dacht ik......
Jawel hoor. Wij hadden in ieder geval telkens een flesje water of iets dergelijks bij en de vrouw voor ons bij de controle van de tassen had gewoon een paar lunchpakketjes bij d'r. Werd niets van gezegd. Deze controle is alleen bedoeld voor wapens of iets dergelijks.
  zondag 22 mei 2005 @ 12:12:37 #190
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27240424
ow gelukkig...
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  zondag 22 mei 2005 @ 12:19:33 #191
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27240553
is een visum trouwens verplicht? Ik had namelijk begrepen van niet. Het is toch een vakantie?
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
pi_27240682
In het vliegtuig moet je een groene kaart invullen, zoiets als een visum. Ik heb een vraag over LA... Ben er net geweest en ga weer maar heb het gevoel niet alles gezien te hebben. Ben ook niet naar de stranden geweest.
Zijn de stranden 'the place to be' in LA?
  zondag 22 mei 2005 @ 12:50:13 #193
20597 SpaceAce
So Psyched
pi_27241094
Deze krijg je uitgedeeld in het vliegtuig en vul je in. Daarna bij de douane op het vliegveld lever je deze in. Het onderste gedeelte nieten ze in je paspoort en wordt bij je retourvlucht naar Nederland weer uit je paspoort gehaald. Dus deze niet uit je paspoort verwijderen he, tijdens je vakantie
  zondag 22 mei 2005 @ 12:57:52 #194
20597 SpaceAce
So Psyched
pi_27241226
En deze kregen we ook uitgedeeld in het vliegtuig. Hierop vul je in of je iets aan te geven hebt (qua etenswaren e.d.). Dit formuliertje geef je weer af, volgens mij, net voordat je je koffers weer inleverd (maar dat weet ik niet helemaal zeker, maar dat wijst zich vanzelf).
  zondag 22 mei 2005 @ 23:45:55 #195
88824 mindwar
Little earthquake
pi_27261055
quote:
Op zaterdag 21 mei 2005 09:46 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Nope. Nooit daar geweest. Laat het gewoon over me heen komen. Ik heb wat state maps aangevraagd en als ik die krijg dan ga ik de bezienswaardigheden wel plannen. Hangt er ook van af hoe heet het daar is in September.
Doe ik even een kleine spam...
Op de site van me ouders kun je ook veel informatie vinden over bijna alle nationale Parken van amerika.....
Death Vally staat er al beschreven en alle parken in die omgeving ook...

Misschien hebje er nog wat aan?

www.case23.com
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  maandag 23 mei 2005 @ 03:56:19 #196
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27264016
quote:
Op zondag 22 mei 2005 10:38 schreef stevengerrard het volgende:
We hebben een hostel genomen in los angeles. Het is iets langer rijden, maar dan hebben we ook de tijd om los angeles te bekijken. We hebben 2 dagen disney ingepland, dus dat moet goed komen.

Vraagje nog: Wat is een goedkope supermarkt? Want ik zie het niet zitten om in disneyland zelf alles te halen. Typisch nederlands ik weet het. Maar ik wil gewoon een rugtas met eten en drinken meenemen. Wat voor een soort supermarkten heb je daar dan? Hier was ik gewoon naar een ah, edah of aldi gereden. Is het daar wallmarkt?
Als je me niet zat te negeren had ik je alle antwoord gegeven.
Free people own guns! Slaves do not!
pi_27264043
quote:
Op zondag 22 mei 2005 12:19 schreef stevengerrard het volgende:
is een visum trouwens verplicht? Ik had namelijk begrepen van niet. Het is toch een vakantie?
visum heb je alleen nodig als je van plan bent om langer dan een half jaar op vakantie te gaan
vanaf volgend jaar moet je wel een visum aanvragen als je op vakantie gaat, tenzij je een paspoort met biometrische info hebt.

Wat was het trouwens geweldig weer dit weekend. Hele weekend 28 graden, maar niet gelijk zo benauwd zoals in Nederland. Hele weekend aan het strand gezeten (net terug) echt fantastisch (american chicks zijn heel erg oké ).
  maandag 23 mei 2005 @ 04:37:45 #198
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27264059
quote:
Op maandag 23 mei 2005 04:19 schreef Powderfinger het volgende:

[..]

visum heb je alleen nodig als je van plan bent om langer dan een half jaar op vakantie te gaan
vanaf volgend jaar moet je wel een visum aanvragen als je op vakantie gaat, tenzij je een paspoort met biometrische info hebt.

Wat was het trouwens geweldig weer dit weekend. Hele weekend 28 graden, maar niet gelijk zo benauwd zoals in Nederland. Hele weekend aan het strand gezeten (net terug) echt fantastisch (american chicks zijn heel erg oké ).
>90 dagen is visum (i-94 form)
Free people own guns! Slaves do not!
pi_27264105
quote:
Op maandag 23 mei 2005 04:37 schreef Vampier het volgende:

[..]

>90 dagen is visum (i-94 form)
je hebt helemaal gelijk (zal wel komen door de hoge temperatuur )
  maandag 23 mei 2005 @ 07:02:45 #200
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27264219
quote:
Op maandag 23 mei 2005 05:18 schreef Powderfinger het volgende:

[..]

je hebt helemaal gelijk (zal wel komen door de hoge temperatuur )
Je hebt nu 3 opties
1) Raam openzetten nu
2) raam sluiten /airco aan
3) plaffond ventilator aan

Waar zit je nu?

en over het weer vandaag 4 uur rongehangen in the Irvine Spectrum om Starwars 3 op het imax scherm te zien... ik heb nu wat kleur weer want die was er een beetje vanaf gegaan met al die regen van de afgelopen maanden.

Ik geloof dat de eerste hittegolf er alweer opzit voor dit jaar
Free people own guns! Slaves do not!
pi_27264555
quote:
Op maandag 23 mei 2005 07:02 schreef Vampier het volgende:

[..]

Je hebt nu 3 opties
1) Raam openzetten nu
2) raam sluiten /airco aan
3) plaffond ventilator aan

Waar zit je nu?

en over het weer vandaag 4 uur rongehangen in the Irvine Spectrum om Starwars 3 op het imax scherm te zien... ik heb nu wat kleur weer want die was er een beetje vanaf gegaan met al die regen van de afgelopen maanden.

Ik geloof dat de eerste hittegolf er alweer opzit voor dit jaar
ik moet helaas gaan voor optie 1, bij een gebrek aan 2 en 3
heb het weekend door gebracht aan Pacific Beach in San Diego. Voor komende dagen wordt 26 graden voorspelt dus dat is ook helemaal niet verkeerd. alles beter in iedergeval dan de regen van januari en februari.
  maandag 23 mei 2005 @ 08:58:13 #202
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27264958
San Diego... een jaar geleden


Op weg naar San Diego, veel files en veel kilometers (160)


Op 'Coronado bridge'met een uitzicht op downtown San Diego


De Pacific Ocean vanaf de brug


Het Hotel waar we verbleven


Een steegje in Coronada


Uitzicht vanuit de hotel kamer aan de rechterkant


Uitzicht vanuit de hotel kamer aan de linkerkant


Aanvliegroute San Diego Airport


Gewoon een leuke foto

Toen besloten we naar de Mexikaanse grens te rijden.. ongeveer 15 minuten van San Diego


Foto van de grens met Mexico


De Avond valt


In de Haven


Sea Port Village.... uitgaan zonder gezeik.


Uitzicht hotelkamer


Uitzicht hotelkamer


San Diego in de morgen


Een Cruise Schip en nog niet zo'n kleintje ook niet
Free people own guns! Slaves do not!
  maandag 23 mei 2005 @ 09:03:56 #203
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27265061
quote:
Op zondag 22 mei 2005 10:38 schreef stevengerrard het volgende:
We hebben een hostel genomen in los angeles. Het is iets langer rijden, maar dan hebben we ook de tijd om los angeles te bekijken. We hebben 2 dagen disney ingepland, dus dat moet goed komen.

Vraagje nog: Wat is een goedkope supermarkt? Want ik zie het niet zitten om in disneyland zelf alles te halen. Typisch nederlands ik weet het. Maar ik wil gewoon een rugtas met eten en drinken meenemen. Wat voor een soort supermarkten heb je daar dan? Hier was ik gewoon naar een ah, edah of aldi gereden. Is het daar wallmarkt?
Ons bin zûunig...Wall Mart is een redelijk geprijsde supermarkt. Er waren ook ketens als K-Mart en Albertsons. Prima geprijsd. Soms gingen we ook wel eens naar kleinere supermarkten in het centrum oid.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  maandag 23 mei 2005 @ 09:05:51 #204
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_27265109
quote:
Op zondag 22 mei 2005 12:07 schreef stevengerrard het volgende:
Mag dat niet? Wat is dat dan voor regel? Space-ace jij bent er blijkbaar geweest, weet jij of je zelf eten mag meenemen? En zo niet, is het eten daar dan duur of valt dat mee tegenover de prijzen in Nederland. Hier betaal je voor een cola'tje ongeveer 2,5 euro. Is dat daar ook zo duur of juist niet?
Tuurlijk mag dat wel, althans in Orlando wel. We zijn er nu 2 keer geweest en nog nooit hebben we problemen gehad met het meenemen van eigen eten. Af en toe zie je ook nog wel eens hele Amerikaanse families slepen met koelboxen omdat het eten in de parken zelf gewoonweg reteduur en dus zonde van je geld is.

Wij hadden ook redelijk wat eten en drinken meegenomen om de dag mee door te komen.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_27265634
Mooie foto's Vampier! ik zal ook eens wat pics posten.
  maandag 23 mei 2005 @ 12:13:12 #206
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27270354
sorry vampier ik probeerde je echt niet te negeren hoor!
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  maandag 23 mei 2005 @ 16:00:17 #207
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27278150
quote:
Op maandag 23 mei 2005 12:13 schreef stevengerrard het volgende:
sorry vampier ik probeerde je echt niet te negeren hoor!
1) Disney controleert actief op 'niet disney' voedsel. Ik heb zelfs ooit een fles water moeten afstaan.
quote:
Bringing food to parks
With the exception of food items for guests with specific dietary restrictions, guests are not permitted to bring food and beverage items into the theme parks. Generally, however, plastic bottles for water, juice, etc. are allowed. For those with dietary restrictions, generally small coolers which can be carried by one person and which fit into the park lockers are permitted.

All bags may be inspected prior to park entry. These inspections are done for security purposes only, and only those items that pose a safety or security risk are being looked for. Such things might include glass or weapons of any kind.

Guests of the water parks are permitted to bring food and may bring coolers of a size that may be safely carried.

No glass containers or alcoholic beverages may be brought into the four main theme parks or the water parks.
Vraag een stempel bij het verlaten van het Park en zorg dat je weer terug bent voor de grote shows...

2) Wallmarkt is niet echt een supermartk, ga naar Vons, Albertsons, Ralphs.

De dichtsbijzijnde supermarkt bij Disneyland is Food4less. Als je Vanaf Disney over Katella rijdt (richting Brookhurst) aan je linkerkant. Of als je net voorbij Brookhurst rijd een albertsons aan je linker kant. (voor lekker Cinees eten ga naar de Great China wall wat ook indatzelfde complex zit)

Als je wat duurder wilt eten raad ik Mari's Pizza aan (Kruising Wallnut/Katella)

http://maps.google.com/maps?q=92802&ll=33.810791,-117.921680&spn=0.032776,0.056793&hl=en

Ik had je trouwens aangeraden om een hostel buiten LA te nemen. Anaheim was een erg geschikte plek geweest omdat het zo'n beetje centraal ligt van alles in de buurt. Of anders Buena Park.... vlakbij de I-5 en redelijke dichtbij LA county.

Anyway als je in de buurt bent en je wilt was dingen zien die een normale toerist niet ziet dan geef maar een gil... je kunt mijn telefoon nummer wel hebben of me mailen op:

toeristenwijzer at vampier.net (ofzow )



Dit is de intersection waar ik ERG dichtbij woon

[ Bericht 7% gewijzigd door Vampier op 23-05-2005 16:09:35 ]
Free people own guns! Slaves do not!
  maandag 23 mei 2005 @ 17:05:30 #208
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27280348
hey vampier heb jij dan ervaring met zo'n citypass?
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  maandag 23 mei 2005 @ 19:13:05 #209
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27284178
quote:
Op maandag 23 mei 2005 17:05 schreef stevengerrard het volgende:
hey vampier heb jij dan ervaring met zo'n citypass?
Ik ben geen tourist maar je ik kan wel lezen

You can purchase CityPass Online or at any of the participating CityPass attractions.

Hier zijn de locaties

http://citypass.com/where.html?id=RHtV69aH#socal

(Note: The attractions only sell CityPass for their city.) Just ask for CityPass at the first attraction you visit. Following is a list of CityPass attractions and locations:

Southern California
Disneyland
Off I-5 in Anaheim

Disney's California Adventure
Off I-5 in Anaheim

Knott's Berry Farm Theme Park
8039 Beach Boulevard, Buena Park

San Diego Zoo
2920 Zoo Drive in Balboa Park, near downtown San Diego

SeaWorld Adventure Park
SeaWorld is located off the 5 freeway in San Diego. Exit SeaWorld Drive and follow signs to the park.

tip: vlak bij de uitgang van Disneyland aan de 'harbor blvd' zijde zit een touristen kantoortje. Ze schijnen daar goede info the hebben.

[ Bericht 31% gewijzigd door Vampier op 23-05-2005 19:21:00 ]
Free people own guns! Slaves do not!
  maandag 23 mei 2005 @ 19:59:46 #210
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27285851
hoi vampier, de vraag was eigenlijk of je er ervaringen mee had?
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  maandag 23 mei 2005 @ 20:32:48 #211
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27287023
quote:
Op maandag 23 mei 2005 19:59 schreef stevengerrard het volgende:
hoi vampier, de vraag was eigenlijk of je er ervaringen mee had?
ik ben geen tourist

maar als je wilt weten ofdat het een goed idee is? Ik zeg ja... alleen zou ik wel in San Diego blijven slapen als je daarheen gaat.

[ Bericht 18% gewijzigd door Vampier op 23-05-2005 20:54:43 ]
Free people own guns! Slaves do not!
  maandag 23 mei 2005 @ 21:08:24 #212
20597 SpaceAce
So Psyched
pi_27288283
quote:
Op maandag 23 mei 2005 19:59 schreef stevengerrard het volgende:
hoi vampier, de vraag was eigenlijk of je er ervaringen mee had?
Aangezien Vampier nog steeds geen tourist is, blijkt kan ik je melden dat ik er in ieder geval goede ervaringen mee heb! Wij hebben met onze citypass alle vijf de parken bezocht.

Knott's Berry zit trouwens dichter bij Anaheim als L.A. (mocht dit je nog niet opgevallen zijn). Voor Seaworld en San Diego Zoo kun je inderdaad, zoals Vampier al aangaf, het beste in San Diego verblijven.

In plaats van de San Diego Zoo kun je ook voor de San Diego Wild Animal Park kiezen met de Citypass. Eigenlijk wilden we erg graag naar het Wild Animal Park, maar aangezien we 's avonds ook nog naar de Viejas Outlet wilden gaan, hebben we toch gekozen voor de San Diego Zoo. Het Wild Animal Park ligt namelijk nog een aantal kilometertjes boven San Diego.
  dinsdag 24 mei 2005 @ 03:50:25 #213
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27297093
- Disneyland / Disney's California Adventure
- Knott's Berry Farm Theme Park
Liggen inderdaad +-10 mijl van elkaar vandaan. Ik ben vandaag nog langs beide parken gereden

Six flags magic mountain is trouwens een mooi roller coaster park

ow.... het beloofd een mooie zomer te worden (waneer kom je hierheen?)
quote:
San Diego Wild Animal Park
dat is ook erg mooi... je wordt dan op een soort van safari tour genomen (karrertje over een rails) en je kunt ook nog in het park rondhangen wat erbij ligt.

ps sorry maar ik weet mijn weg hier te goed om voor tourist uitgemaakt te worden
Free people own guns! Slaves do not!
  dinsdag 24 mei 2005 @ 07:58:55 #214
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27297654
Hey Vampier,

nou dan zullen we vanaf nu alleen nog maar reageren tegen een inwoner van California

We vliegen aankomende zaterdag naar San fran. Hier blijven we dan 3 dagen omdat smeich er dan nog is. de 31ste huren we een auto en rijden door naar San diego om hier 2 nachten te verblijven in Hostel international aan de Market street. In deze 2/3 dagen willen we dan naar Sea world, San diego zoo en het safaripark. Dan rijden we terug naar LA om hier dan 4 nachten te blijven. We bezoeken dan Disney world , Disney adventure park en de Stad. Dan rijden we weer terug naar San f. om daar nog 7 dagen met smeich door te brengen.

Dan kopen we zeker zon pas is dus erg handig als je alles wilt zien.
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  dinsdag 24 mei 2005 @ 15:25:34 #215
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27310517
Mooi



Geniet van het weer
Free people own guns! Slaves do not!
  dinsdag 24 mei 2005 @ 15:39:24 #216
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27310941
Zeker weten!!
Ik denk dat we gewoon zo'n pas gaan kopen en als extra het safari park erbij nemen. Aangezien dat kaartje goedkoper is dan de Zoo! We willen graag naar allebei en het lijkt mij redelijk haalbaar om dat allemaal in 1 dag te doen
ik kan hier ook niet een hele dag in een dierentuin hangen.. En sixflags vind ik helemaal niets.. Ik heb het niet zo op achtbanen enz.

Mag ik trouwens vragen hoe het komt dat je in amerika woont? Ben je geëmigreerd of daar geboren en spreek je nederlands?
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  dinsdag 24 mei 2005 @ 16:07:15 #217
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27311840
quote:
Op dinsdag 24 mei 2005 15:39 schreef stevengerrard het volgende:
Mag ik trouwens vragen hoe het komt dat je in amerika woont? Ben je geëmigreerd of daar geboren en spreek je nederlands?
Een topic van 09/12/2002 :: http://forum.fok.nl/showtopic.php/235842 of www.vampier.net
Free people own guns! Slaves do not!
  dinsdag 24 mei 2005 @ 16:08:03 #218
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27311863
zolang zit ik nog niet op fok... (nou ja mijn vriend dan) Ik doe 'stiekem' onder zijn naam fokken..
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  dinsdag 24 mei 2005 @ 16:11:04 #219
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27311958
Wow wat jij al niet over heb voor de liefde van je leven.. Die van mij is net zo.. die heeft ook veel op moeten geven om bij mij te kunnen zijn.. Maar niet alles gelukkig en hij hoefde niet over de halve wereld te reizen.. hihi
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
pi_27317976
Wow, lekker weertje blijft hier dus!!

beste!!
pi_27329120
Hoi Vampier, net je stuk gelezen. Zo te horen heb je het naar je zin in LA.
Weet jij wat ik móet zien in LA. Ben er doorheen gereden etc maar heb niet het gevoel dat ik in het hart ben geweest. Zijn dat de stranden? Daar ben ik dus net niet geweest...

Alvast bedankt!
  woensdag 25 mei 2005 @ 09:12:17 #222
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27329526
San Diego is cool

newport beach
huntington beach
Free people own guns! Slaves do not!
  woensdag 25 mei 2005 @ 11:12:17 #223
88824 mindwar
Little earthquake
pi_27333038
ben toch eens die topic's over je gaan lezen Vampier.. Wat een geweldig verhaal zo!
Even terugkomend op die collum Heb je hem nu al?
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  woensdag 25 mei 2005 @ 15:06:08 #224
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27341330
quote:
Op woensdag 25 mei 2005 11:12 schreef mindwar het volgende:
ben toch eens die topic's over je gaan lezen Vampier.. Wat een geweldig verhaal zo!
Even terugkomend op die collum Heb je hem nu al?
Heb ik wat?

Lees ook even de 'anti mij topics' door Die zijn erg vermakelijk en hebben me al mening ban opgeleverd.
Free people own guns! Slaves do not!
  woensdag 25 mei 2005 @ 23:00:33 #225
88824 mindwar
Little earthquake
pi_27357945
of je al een column hebt

anti topics does een link dan... maak je me nieuwschierig
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  woensdag 25 mei 2005 @ 23:04:40 #226
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27358112
quote:
Op woensdag 25 mei 2005 23:00 schreef mindwar het volgende:
of je al een column hebt

anti topics does een link dan... maak je me nieuwschierig
Check de FP en klik op mijn naam bij columnisten
Free people own guns! Slaves do not!
  donderdag 26 mei 2005 @ 18:21:15 #227
88824 mindwar
Little earthquake
pi_27382063
Hoe logisch
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  vrijdag 27 mei 2005 @ 07:47:19 #228
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27396413
nog 1 dagje en dan moeten we eraan geloven! San Fran here we come!

Vampier weet jij misschien of er in LA een winkel is die alleen spullen verkoopt van Paul Frank? Mijn nicht wil graag dat we voor haar kijken naar t-shirts van Frank Paul en nu had ze gehoord dat er een winkel met alleen Frank paul spullen in LA zit.

Of kan je in elke kledingwinkel wel spullen van hem kopen?
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 07:56:32 #229
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27396459
Wie de f@ck is 'Paul Frank' ?

maargoed

In Anaheim:
Disneyland Resort
Distribution Center - Bld
1020 W Ball Rd.
Anaheim, CA 92803
714-781-4059
2.4miles

Btw als je je verveeld als je in Anaheim bent en je wilt op het internet ofzow dan kom maar een keer langs. Ik woon dichtbij Disneyland en kan evt wel een tourguide spelen voor je (Christal Catherdral en de mooiste plekjes )

vampier (@) vampier.net is mijn e-mail address


Voor meer Paul dingus zooi:
quote:
Mikis Boutique
c/o Hawaii Air Cargo
1031-H W. Manchester Blvd
Inglewood, CA 90301
4.4miles

North Shore Underground
c/o Cavalry Consol
924 West Hillcrest Blvd.
Inglewood, CA 90301
4.4miles

Hawaiian Island Creations Dist
C/O Hawaii Air Cargo
1031 H. West Manchester B
Inglewood, CA 90301
4.4miles

Blue Hawaii Surf
c/o Hawaii Air Cargo
1031 H. West Manchester B
Inglewood, CA 90301
800-227-3540
4.4miles

Mango Surf & Skate Shop
917 S. San Julian St. #A
Los Angeles, CA 90015
5.2miles

Multicargo
South San Pedro St.
Los Angeles, CA 90015
502-332-7231
5.2miles

Accel Transport
2132A E. Dominguez St.
Long Beach, CA 90017
310.605.2828
6.2miles

M. Miura Store, Inc
c/o DHX (ocean)
19201 Susana Rd.
Rancho Dominguez, CA 90221
1-800-488-4888
6.3miles

Hi Tech Surfboards
C/O DHX
19201 Susana Rd.
Rancho Dominguez, CA 90221
808.877.7750
6.3miles

Mens Shop C/O Big Island Surf
19201 Susana Rd.
Rancho Dominquez, CA 90221
(213) 881-9800
6.3miles

Impact Board Shop
207 Stonewood Center
Downey, CA 90241
562-862-3700
8.4miles

Tornado Design
8829 Vinice Blvd.
Los Angeles, CA 90034
8.5miles

Bloomingdale's Store 0032 BC
Beverly Center
Los Angeles Federated Log
Los Angeles, CA 90031
8.7miles

Macy's West
c/o Los Angeles Federated
Logistics DC
Los Angeles, CA 90031
8.7miles

Bloomingdale's Store 0028 CC
Century City
Los Angeles Federated Log
Los Angeles, CA 90031
8.7miles

Bloomingdale's Store 0029 SO
Sherman Oaks
Los Angeles Federated Log
Los Angeles, CA 90031
8.7miles

Bloomingdale's Store 0030 NB
Newport Beach Fashion
Los Angeles Federated Log
Los Angeles, CA 90031
8.7miles

Diane's
1125 Manhattan Ave.
Manhattan Beach, CA 90266
310-546-9866
8.9miles

Becker Surfboards
301 Pier Ave.
Hermosa Beach, CA 90254
310.320.6032
9.8miles

Moroccan Blue
59 Pier Ave
Hermosa Beach, CA 90254
9.8miles

Spyder
2461 PCH
Hermosa Beach, CA 90254
9.8miles

Becker Surfboards
643 Cypress
Hermosa Beach, CA 90254
9.8miles

Nine Star
11103 W. Olympic
Los Angeles, CA 90064
9.9miles

X Large
1768 N. Vermont
Los Angeles, CA 90027
9.9miles

The Board Gallery
aka Phoenix, Inc.
6801 Hollywood Blvd. #-35
Hollywood, CA 90028
323-461-7013
10.0miles

Little
1323 Abbot Kinney
Venice, CA 90291
310.396.2787
11.1miles

Cruz Development & Designs
3435 Ocean Park Blvd.
Suite 112, PMB 273
Santa Monica, CA 90405
11.6miles

Vamp
2910 Main St.
Santa Monica, CA 90405
310-392-8551
11.6miles

Revolve
3223 B Glendale Galleria
Glendale, CA 91210
12.5miles

Malibu Ranch, LA USA
1000 Universal Center Dr.
Universal City, CA 91608
(818) 755-7990
12.9miles

Val Surf
169 West Colorado Blvd.
Pasadena, CA 91105
13.5miles

Active Ride Shop store #
328 N. San Fernando Suite
Burbank, CA 91502
14.8miles

East 4th Skate
2120 E. 4th Street
Long Beach, CA 90814
562-856-3685
15.0miles

Val Surf
4810 Whitsett Ave.
Valley Village, CA 91607
15.7miles

Pajama Party
14006 Riverside Dr.
Suite 62
Sherman Oaks, CA 91423
15.9miles

Creative Cottons
13344 Ventura Blvd.
Sherman Oaks, CA 91403
818.905.8114
16.8miles

Disneyland Resort
Distribution Center - Bld
1020 W Ball Rd.
Anaheim, CA 92803
714-781-4059
21.1miles

Raspberry & Sage
16400 Pacific Coast Hwy.
Suite 100
Huntington Beach, CA 92649
562-592-7106
21.3miles

Impact Board Shop
1003 Westminster Mall
Westminster, CA 92683
22.1miles

Beach Access
2110 Brea Mall
Brea, CA 92821
714-257-0590
22.2miles

Active Ride Shop store #7
1160 Imperial Hwy.
Brea, CA 92821
22.2miles

Val Surf
22864 Ventura Blvd.
Woodland Hills, CA 91364
23.0miles

Redzone
6600 Topanga Canyon Blvd.
Ste. 86
Canoga Park, CA 91303
818-340-9143
24.9miles

Diane's
118 Main Street
Huntington Beach, CA 92648
714-536-7803
25.2miles

Jack's Surfboards
101 Main Street
Huntington Beach, CA 92648
(714) 536-6567
25.2miles

Huntington Surf and Sport
18411 Gothard St.
Suite J
Huntington Beach, CA 92648
714-596-5963
25.2miles

Active Ride Shop store #3
678 W Arrow Hwy.
San Dimas, CA 91773
909.592.0661
27.8miles

Planet Blue Kids #03
3900 Cross Creek Rd. #8
Malibu, CA 90265
310-317-6157
28.1miles

Room Service- The Lab
2930 Bristol
Suite A-111
Costa Mesa, CA 92626
28.7miles

Beach Access
3333 Bristol St. #1064
Costa Mesa, CA 92626
28.7miles

Macy's West
South Coast Plaza #0058
, CA 92626
28.7miles

Emerald's
1234 7th Ave
NB, CA 92627
30.1miles

Julie McMackin
269 Del Mar Avenue
Costa Mesa, CA 92627
30.1miles

Jack's Surfboards
2727 Newport Blvd.
Newport Beach, CA 92663
30.8miles

Beach Access
18003 Sky Park Circle
Suite E
Irvine, CA 92614
949.224.0766
32.0miles

Active Ride Shop store #6
3851 C&D Alton Pkwy.
Irvine, CA 92606
32.1miles

Lilikoi
1344 Bison Ave.
Newport Beach, CA 92660
949-903-0303
32.5miles

Main Street Surf Shop
105 Main Street
Balboa, CA 92661
33.0miles

Val Surf
23460 Cinema Drive
Valencia, CA 91355
34.0miles

Becker Surfboards
3140 East Coast Hwy.
Corona Del Mar, CA 92625
34.3miles

Trio
7875 pacific cost highway
Newport Coast, CA 92657
37.4miles

Laguna Surf & Sport
1088 S. Coast Hwy.
Laguna Beach, CA 92651
(949) 497-7000
40.7miles

Diane's
370 S. Coast Hwy
Laguna Beach, CA 92651
949-376-9194
40.7miles


[ Bericht 49% gewijzigd door Vampier op 27-05-2005 08:14:07 ]
Free people own guns! Slaves do not!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 08:04:33 #230
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27396500
Die in Huntington
18411 Gothard St.
Huntington Beach, CA 92648 weet ik wel te zitten (ik heb daar een paar meter vandaan gewerkt)... die in Costa Mesa ook
Free people own guns! Slaves do not!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 08:25:50 #231
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27396648
Hey Vampier we zijn 3 dagen in LA (2 dgn voor disney ) en we willen 1 dag zeker rondlopen in La om o.a the walk of fame (die sterren is dat toch?) te zien. Ik vind het ok als je als tourguide ons de mooiste plekjes wilt laten zien! Als ik straxs thuis ben kijk ik voor de zekerheid welke dag we gingen shoppen in LA. Als je tijd hebt graag.

Ik ken paul frank helemaal niet maar schijnbaar is het een bekende t-shirt maker ofzo en wil iedereen die t-shirts
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 08:40:01 #232
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27396812
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 08:25 schreef stevengerrard het volgende:
Hey Vampier we zijn 3 dagen in LA (2 dgn voor disney ) en we willen 1 dag zeker rondlopen in La om o.a the walk of fame (die sterren is dat toch?) te zien. Ik vind het ok als je als tourguide ons de mooiste plekjes wilt laten zien! Als ik straxs thuis ben kijk ik voor de zekerheid welke dag we gingen shoppen in LA. Als je tijd hebt graag.

Ik ken paul frank helemaal niet maar schijnbaar is het een bekende t-shirt maker ofzo en wil iedereen die t-shirts
Ik ga niet naar LA.... en de walk of fame.... ik hoop dat je niet teleurgesteld bent
Free people own guns! Slaves do not!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 09:29:35 #233
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27397987
nee hoor helemaal niet. Ik had verkeerd gelezen is las ipv Anaheim LA vandaar het verzoek van LA. In anaheim zijn we eigenlijk alleen voor de parken. Ik heb verder geen idee wat je er verder voor moois kan doen / zien. Anders kom ik graag terug op je verzoek tot reisleider
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 09:49:37 #234
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27398595


Dit gebouw is de moeite waard om even te bekijken
Free people own guns! Slaves do not!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 10:09:51 #235
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27399154
idd een mooigebouw. Zeker als je van kerken en dan vooral van orgels houdt Wat een gigantisch ding zeg
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 10:28:20 #236
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_27399674
Kewl, wat is het en waar staat het ??
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_27400328
Crystal Cathedral

Helaas vorig jaar niet geweest.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 14:01:32 #238
76871 fanneke
Met heel m'n hart
pi_27406289
Crystal Cathedral in Garden Grove (vlakbij Anaheim) ken je misschien wel van TV. Er zijn ook hier in Nederland regelmatig kerkdiensten op TV te zien ('Hour Of Power') van Dominee Schuller.
Er kunnen duizenden mensen in de kathedraal. Heel indrukwekkend al dat glas.

Verder zou je in Anaheim een honkbalwedstrijd kunnen bijwonen van de 'LA Angels of Anaheim'. Altijd een hele belevenis.
Bezochte-/geplande wedstrijden:
(104) 08-02-2014 WSV - ESC 2-0 (Districtsbeker Oost)
(105) 09-02-2014 Excelsior - FC Den Bosch 4-1 (Jupiler League)
(106) 14-02-2014 FC Den Bosch - Sparta (Jupiler League)
  vrijdag 27 mei 2005 @ 17:51:29 #239
20597 SpaceAce
So Psyched
pi_27413126
quote:
Op dinsdag 24 mei 2005 07:58 schreef stevengerrard het volgende:
We vliegen aankomende zaterdag naar San fran. Hier blijven we dan 3 dagen omdat smeich er dan nog is. de 31ste huren we een auto en rijden door naar San diego om hier 2 nachten te verblijven in Hostel international aan de Market street. In deze 2/3 dagen willen we dan naar Sea world, San diego zoo en het safaripark. Dan rijden we terug naar LA om hier dan 4 nachten te blijven. We bezoeken dan Disney world , Disney adventure park en de Stad. Dan rijden we weer terug naar San f. om daar nog 7 dagen met smeich door te brengen.
Uit deze tekst kan ik niet helemaal een goed schema uithalen. Begrijp ik nou goed dat je op 31 mei de gehele dag wilt rijden, helemaal door tot aan San Diego, daar 2 nachten blijft (dus in principe maar 1 volle dag) en dus in die 1.5 dag die je hebt Seaworld, San Diego Zoo en Safaripark wilt bezoeken?

En daarna weer van L.A. terug naar San Francisco? Das best een eindje rijden hoor
Ik neem dan ook aan dat je een van de mooiste kustweg van de wereld overslaat? Erg zonde, want deze is eigenlijk ontzettend mooi (vooral bij Big Sur).

Alhoewel dat ik uit jouw verhaaltje begrijp dat je echt puur voor wat pretparken en de steden gaat. (Maar dan kan de omgeving van Big Sur je toch ook nog wel bevallen hoor)

Anyway, kun je misschien een schema van dag tot dag posten (datum ervoor etc)?

Verder wens ik je natuurlijk ontzettend veel plezier. California rocks!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 18:18:25 #240
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27413829
Ik hoop dat dit duidelijk is? Zo niet dan hoor ik het wel


28-mei Activiteiten Bijzonderheden

29-mei De stad bekijken Aankomst SF. 17.00 inchecken hostel

30-mei Fishermans warf Alcatraz en pier 39

31-mei Bezoek aan de brug Golden gate bridge

1-jun Roadtrip! Uitchecken om 7.00 en auto ophalen 7.30 Unionstreet. Reistijd is ongeveer 8 uur, zonder pauzes. 19.00 inchecken hostel (hotel met ontbijt). Tijdens trip 3,5 vrije tijd.

2-jun Sea World SD Openingstijden Sea world 10-6 pm. 8.30 ontbijten. Wegrijden om 9.30 reistijd 20 minuten. Adres: Seaworld Drive San Diego

3-jun Dierendagje Vertrek half 9 naar SD Zoo. adres: 2920 Zoo Drive in balboa park open van 9-4 en SD Safari park adres: 15500 San pasqual valley road. Open van 9-4. Verder rijden naar LA. 20.00 inchecken bij hostel. Bij dit hostel zijn basis-etenswaren gratis.

4-jun De stad bekijken Disney adventure en trade park Open: 1313 S Harbor Blvd Anaheim, CA 92802

5-jun Anaheim Disney park Open: 9.00 – 0.00 1313 S Harbor Blvd Anaheim, CA 92802

6-jun Anaheim Venice Beach, Muscle Beach, Hollywood en alle andere dingen

7-jun Roadtrip! Reis terug 8 uur rijden. Inchecken in hostel 20.00

8-jun Dag 1/2 combi boekje Verken te voet het Financial District en Chinatown. Lunch in North beach. Verkennen Nob Hill en the russian hill. En ga verder naar japan town.

9-jun Dag 3 boekje Reis per BART naar Berkeley en verken de stad en de universiteitscampus. Lunch op telegraph avenue. Neem de BART naar Lake Merrit voor het Oakland Museam en daarna met de BART weer terug

10-jun Dag 4 boekje Breng een bezoek aan Alamo square en vervolgens aan haight-Ashbury. Lunch in Haight street en verken de rest van de dag het Golden Gate Parc.

11-jun Dag 7 Boekje Breng een bezoek aan het Civic Center, wandel zuiwaarts naar Soma en lunch Folsom Street. Bezoek de kleine musea en fabreikswinkeltjes.

12-jun Dagje Sf Alles wat we nog willen

13-jun Laatste dag SHOPPEN???

14-jun Terugreis Back to the homeland
auto naar huis! Aankomst Amsterdam
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 18:50:26 #241
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_27414632
Erg veel dagen in SF, waarom rij je niet naar Yosemite voor een nachtje?
Haters everywhere but I don't really care.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 18:59:47 #242
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27414851
wie weet doen we dat ook nog wel.. als we terug zijn in SF zijn er altijd nog wel andere leuke ideeën. Maar omdat smeich die dagen dat wij op roadtrip gaan, in NY zit, wilden wij ook iets anders gaan doen.
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 19:01:29 #243
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27414908
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 14:01 schreef fanneke het volgende:
Crystal Cathedral in Garden Grove (vlakbij Anaheim) ken je misschien wel van TV. Er zijn ook hier in Nederland regelmatig kerkdiensten op TV te zien ('Hour Of Power') van Dominee Schuller.
Er kunnen duizenden mensen in de kathedraal. Heel indrukwekkend al dat glas.
10 punten
quote:
Verder zou je in Anaheim een honkbalwedstrijd kunnen bijwonen van de 'LA Angels of Anaheim'. Altijd een hele belevenis.
de Anaheim Angels (alleen omdat een achterlijke bonenvreter de Angels heeft gekocht wil nog niet zeggen dat ze opeens van naam moeten veranderen )



btw stevengerrard komend weekend memorial weekend... je hebt een ontzettend klote weekend uitgezocht om te gaan rijden
Free people own guns! Slaves do not!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 19:59:33 #244
20597 SpaceAce
So Psyched
pi_27416179
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 18:18 schreef stevengerrard het volgende:
Ik hoop dat dit duidelijk is? Zo niet dan hoor ik het wel
Is helemaal duidelijk! Thnx... Je gaat inderdaad leuke dingen doen hoor!
(en je gaat op het juiste moment weg, morgen weer regen )

Veel plezier!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 20:24:10 #245
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27416646
Ik wou dat ik het geld had om naar California af te reizen
Free people own guns! Slaves do not!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 20:24:10 #246
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_27416647
Gaan zelf in augustus naar SF en San Diego. Heb tot nu toe het volgende gevonden. Misschien heb je er wat aan:

San Francisco (sunrise: 06:30 – sunset: 19:56)

- Tip: Chinatown, 49 Miles Drive en Alcatraz zijn in 1 dag te doen. Het centrum en de Golden Gate Bridge de volgende dag.

- Fisherman’s Wharf (hier is ook het vertrekpunt van de City Tour per bus, langs The Cannery, Palace Of Fine Arts, Presidio, Golden Gate Bridge, Nob Hill, Pacific Heights, Japantown, Chinatown en Downtown).

- Cable Car ($2, kaartjes zijn te koop bij het vertrekpunt aan Powell Street en in de tram zelf). Het mooist sta je op het balkon aan de achterzijde, zéker als je van Powell naar Fishermans Wharf gaat; je rijdt dan de berg op en hebt een fantastisch uitzicht over de stad. Via Nob Hill en Russian Hill kom je dan bij Fishermans Wharf. In het hoogseizoen kun je het best naar het beginpunt van een rit lopen, zodat je zeker weet dat je een plek hebt. Je kunt in San Francisco overigens sowieso het beste alles met het openbaar vervoer doen.

- The Cannery (oude fabriek, nu een winkelcentrum)
Dagelijks geopend vanaf 10:00, zondag vanaf 11:00

- Pier 39 (Californian Welcome Center, zeeleeuwen, boot naar Alcatraz – 2 uurs trip, winkel met koelkastmagneetjes)

- Alcatraz (“Pelicaan” in het Spaans)
Tickets zijn te reserveren op www.blueandgoldfleet.com. De kaarten kun je laten opsturen, of je kunt ze ophalen met je creditcard (uit een automaat, dus je hebt geen wachtrij). De boot terug gaat iedere 30 minuten. Op het eiland kun je ook om Alcatraz heen lopen, tot onder het bord dat je ziet vanaf het water.

- Koop een Public Transport Pass om met het openbaar vervoer te reizen ($15 voor 3 dagen). Onder andere te koop bij het visitor center op Union Square.
http://www.sfmuni.com/php/farezip.php?prod=3-Day

- Alamo Square (heel mooi uitzicht op Victoriaanse huizen en de skyline van San Francisco!)

- 49 Mile Scenic Drive (http://chicagouncommon.com/travel/san_francisco/streets/1095/
http://ev1-club.power.net/archive/49mile/map.htm)

- Een mooi viewpoint bevindt zich aan de overkant van de Baai op Conzelman Road: ga de Golden Gate Bridge over en neem de eerste echte afrit na de brug. Via dezelfde afslag kan je ook naar Sausalito rijden. Als je de afslag bent afgereden krijg je na een tijdje de mogelijkheid om linksaf onder de snelweg door te rijden (er staat waarschijnlijk aangegeven dat je dan richting de 'Marin Headlands' kan rijden). De weg gaat al heel snel de berg op en binnen korte tijd kan je genieten van een heel mooi uitzicht.

- Twin Peaks (vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de stad)

- Muir Woods, zeer dichtbebost redwood bos, net buiten de stad, 12 mijl ten noorden van de Golden Gate Bridge (US 101 / California Highway 1). NB: ’s ochtends vroeg gaan (voor 10:00), anders wordt het snel te druk.

- Big Basin Redwoods State Park, ten zuiden van San Francisco
http://www.bigbasin.org/

- Baseball wedtrijd SF Giants (SBC Park)
Neem de Muni Metro N line/inbound (of speciaal gemarkeerde treinen op een game day). Het Second and King Station is naast het stadion.

- Probeer over de Oakland Bay Bridge te rijden vanuit San Francisco, neem halverwege de brug de afslag naar Treasure Island; hier vind je een openbare parkeerplaats met schitterend uitzicht op San Francisco en Alcatraz!

- Cable Car Museum
1201 Mason Street, San Francisco
http://www.sfcablecar.com

- Union Square (grote warenhuizen)

- Chinatown (in Grant Street staat een klein kerkje)

- Trans America Pyramid (281,5 meter hoge wolkenkrabber). Via China Town te bezoeken. NB: op werkdagen heb je gratis uitzicht vanaf het observation deck op de 27e verdieping. http://www.tapyramid.com/

- Lombard Street (steile heuvel, ook wel “The Crookedest Street” genaamd). NB: ’s ochtends gaan, anders wordt het snel te druk. Deze straat is het beste te fotograferen vanaf Leavenworth Street, omhoogkijkend naar Lombard Street.

- Powell Street (draaihalte van cable cars)

- Filbert Street (één van de steilste straten van de stad)

Vanaf San Francisco kun je via Route 49 naar Yosemite (Oakhurst ten zuiden van het park)
http://www.historichwy49.com

Zowel aan de San Francisco- als aan de Sausalitozijde zijn er uitzichtpunten voor automobilisten. Volg vanuit San Francisco de Highway 1 naar het noorden en je komt ze vanzelf tegen, met een grote parkeerplaats. De route er naartoe wordt aangegeven met bordjes "viewpoint ahead". Wil je lopend naar een uitzichtpunt in SF, dan is er een viewpoint voor voetgangers in het Presidiopark. Ook is de brug heel mooi te zien vanaf de kazerne aan de voet van de brug en vanaf de visserspieren tussen de jachthaven (“marina”) en de brug.

Bij Blazing Sadles (t.h.v. pier 39) kun je fietsen huren en via een weg langs het strand over de Golden Gate brug richting Sausalito fietsen. Je kunt dan met de ferry terug naar pier 1 ($6,15, vetrekt uit Sausalito om; 11:20, 12:45, 14:10, 15:35, 17:00 en 18:20). Ga liefst in het weekend, dan is de linkerkant van de brug (vanuit de San Francisco gezien) open voor fietsers, of ga iets vroeger doordeweeks. De wandelende toeristen komen op gang rond 10:00 's ochtends.
http://www.blazingsaddles.com/rides.html

- Haight Ashbury
Wie nog hippies in het wild wil zien moet de straat opzoeken waar in 1967 het middelpunt was van de Summer of Love. De sfeer is er nog steeds jaren zestig, maar het oogt allemaal wat verlopen. De wijk bevat nog een flink aantal van de mooie Victoriaanse huizen die er rond de eeuw wisseling werden neergezet, toen de nabijheid van het Golden Gate Park dit een heel gewilde buurt maakte.

- Italiaanse buurt (North Beach)

- USS Pampanito
Een onderzeeboot uit de 2e Wereldoorlog
http://www.maritime.org/pamphome.shtml

- Een van de mooiste viewpoints van San Francisco bevindt zich bij het Legion of Honor Museum (www.thethinker.org) op de heuvel in Lincoln Park. Vanaf hier kun je de Golden Gate Bridge zien vanaf de oceaankant.

- Fort Point (vrijdag t/m zondag van 10:00-17:00)
Vanaf Fort Point heb je een heel mooi uitzicht op de Golden Gate Bridge. Neem vanuit het zuiden Highway 101 richting de Golden Gate Bridge, blijf op de rechter baan en neem de "Last San Francisco Exit". Rij door op de parkeerplaats aan de rechterkant tot je bij Lincoln Blvd. Komt. Ga hier naar links en rij door over Long Avenue tot je bij het fort aankomt.

- Bank Of America
In The Carnelian Room ($$$$) in het gebouw van de Bank of America aan Montgomery en California heb je een heel mooi uitzicht. Je kunt hier even snel wat drinken, gratis pinda’s eten en weer weggaan.

Shopping
http://www.sfguide.com

- The Cannery
www.thecannery.com
2801 Leavenworth Street, San Francisco, CA 94133

- Great Mall (Northern California’s largest shopping center)
http://www.greatmallbayarea.com
De Great Mall bevindt zich op de kruising van de Montague Expressway, Great Mall Parkway en Main Street in Milpitas, California.

- Ghirardelli Square
http://www.ghirardellisq.com/

- Union Square (Macy's, Saks, Levi’s)
http://www.unionsquare.com/
440 Post Street

- Japan Town
http://www.japantown.ws
http://www.sfjapantown.citysearch.com/

- Embarcadero Shopping Center
http://www.embarcaderocenter.com
One-Four Embarcadero, San Francisco, CA 94111

- Crocker Galleria
http://www.shopatgalleria.com/
50 Post Street, bij Kearny, in het hart van downtown San Francisco, op de hoek van Union Square.

- Metreon Sony Entertainment Center
http://www.metreon.com/
101 Fourth Street

- Stonestown Galleria (Macy’s)
http://www.shopstonestown.com
3251 20th Ave, San Francisco, CA, 94132


San Diego (sunrise: 06:25 – sunset: 19:09)

- San Diego Zoo ($32, met Panda’s! NB: geen deluxe tour, bus is waardeloos)

- Outlet Viejas Factory Outlet

- Sea World ($50 toegang, $140 dolphin interaction program)

- Een dagje naar Mexico (Tijuana). Erg toeristisch maar leuk voor een dagje. Net voor de grens is bovendien een gigantisch outletcenter.

- Balboa Park http://www.sannet.gov/park-and-recreation/parks/balboa.shtml

- San Diego Old Town (historisch gedeelte)

- Gaslamp Quarter
Oude wijk, met Victoriaanse huizen (1873-1930), eetgelegenheden en winkels.
http://www.gaslamp.org/

- De gemotoriseerde trolleytour is leuk en handig als je weinig tijd hebt: zo kun je in korte tijd toch vrij veel zien.
http://www.historictours.com/sandiego/

- Coronado Island
http://www.coronadovisitors.com/

- Je kunt een twee uur durende “Harbor Cruise”doen door de San Diego Bay area. Deze vertrekt vanaf de pier-omgeving bij de North Harbor Drive. Kijk bij je hotel of er een kortingsbon ligt (50% off).

- Iets ten westen van San Diego ligt het Cabrillo National Monument, met een mooi uitzicht op haven en stad, vuurtoren. Echt een aanrader!

- Mexico
Vanaf San Diego kun je met de trolley naar de grens met Mexico ($5, 40 minuten), waar je vervolgens lopend de grens over kunt gaan naar Tijuana. Mexico op zich is weinig bijzonders, maar het is wel leuk om een keer in Mexico geweest te zijn.
Een andere (misschien betere) optie is om de bus nemen vanuit San Diego; de bus komt sneller door de douane, dus dat scheelt veel tijd. Zeker bij re-entry naar de USA.
Per auto kun je, om het centrum van Tijuana te bezoeken, het best voor de grens parkeren (neem de laatste exit voor de grens, er is daar ook een groot outlet center). Je gaat vervolgens te voet de grens over en dan zit je voor 5 dollar met de taxi in het centrum. om Amerika weer in te komen heb je alleen je paspoort nodig.
Je kan om een vleugje mexico op te vangen eventueel ook naar de bazaar in Old Town gaan.

San Diego naar Los Angeles
- Op weg naar Los Angeles kun je lang La Jolla Cove rijden. Hier vind je een van mooiste kustlijnen van de westkust, samen met een aantal leuke restaurantjes, art galleriën en musea.
http://www.lajollacove.com/

- Newport beach

- Laguna Beach


Malls

- South Coast Plaza
http://www.southcoastplaza.com
3333 Bristol Street, Costa Mesa, CA 92626
Off the San Diego Freeway (405) at Bristol Street, OR the Santa Ana Freeway (5) to the San Joaquin Corridor (73) at Bear Street.
Een grote mall met o.a. een Macy’s, waar vaak aanbiedingen zijn.

- Horton Plaza (Macy’s, Nordstrom)
http://www.westfield.com/uscentres/
324 Horton Plaza, San Diego, CA, 92101
Ma-vr 10:00-21:00, za 10:00-20:00, zo 11:00-19:00

Haters everywhere but I don't really care.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 20:33:00 #247
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27416836
Matthijst

Een tip:

Ga NIET met je rental car naar Mexico zonder dat je weet ofdat deze daar verzekerd is. Doe je dat wel dan zou ik goed uitkijken voor lui die je auto willen rammen om zo een paar centen van je te kunnen plukken (erg bekende truck daar in dat godvergeten Tijuana)


Tijuana Welcome to hell
Free people own guns! Slaves do not!
  maandag 30 mei 2005 @ 18:46:23 #248
62913 Blik
The one and Only!
pi_27489219
Ik ga dus komende zomer ook naar o.a. SF en LA. Pakken eerst 3 dagen San Fransisco, halen dan de camper op en gaan via de kustweg naar LA, daar blijven we 2 dagen, eentje om naar Universal te gaan en eentje om de stad te bekijken, ons lijkt LA niet echt boeiend. Daarna verder met de camper richting de nationale parken en ook Las Vegas.

Ben in de meeste NP's al geweest maar we gaan naar o.a.

Joshua Tree NP
Grand Canyon NP
Canyon de Chelly NP
Bryce Canyon NP
Zion NP
Sequoia NP
Yosemite NP

een aantal hiervan heb ik al gezien, op een paar na dus. Heb er in ieder geval al zwaar veel zin in
  maandag 30 mei 2005 @ 19:28:16 #249
17114 Pistol_Pete
Hard to be a saint in the city
pi_27490185
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 20:33 schreef Vampier het volgende:
Matthijst

Een tip:

Ga NIET met je rental car naar Mexico zonder dat je weet ofdat deze daar verzekerd is. Doe je dat wel dan zou ik goed uitkijken voor lui die je auto willen rammen om zo een paar centen van je te kunnen plukken (erg bekende truck daar in dat godvergeten Tijuana)

[afbeelding]
Tijuana Welcome to hell
Tijuana

[b]Stay Hard, Stay Hungry, Stay Alive[/b]
  maandag 30 mei 2005 @ 23:08:01 #250
88824 mindwar
Little earthquake
pi_27497428
quote:
Op maandag 30 mei 2005 18:46 schreef Blik het volgende:
Ik ga dus komende zomer ook naar o.a. SF en LA. Pakken eerst 3 dagen San Fransisco, halen dan de camper op en gaan via de kustweg naar LA, daar blijven we 2 dagen, eentje om naar Universal te gaan en eentje om de stad te bekijken, ons lijkt LA niet echt boeiend. Daarna verder met de camper richting de nationale parken en ook Las Vegas.

Ben in de meeste NP's al geweest maar we gaan naar o.a.

Joshua Tree NP
Grand Canyon NP
Canyon de Chelly NP
Bryce Canyon NP
Zion NP
Sequoia NP
Yosemite NP

een aantal hiervan heb ik al gezien, op een paar na dus. Heb er in ieder geval al zwaar veel zin in
Hoe rij je van Zion naar Sequoia?
De route langs Lake Isabel is erg mooi

en als je ook via Death Vally gaat?
Moet je zeker eens bij de Alabama Hills kijken als je daar nog niet geweest bent....
Reisverslagen en info over Nationale Parken USA: www.ontdek-amerika.nl
  maandag 30 mei 2005 @ 23:17:38 #251
62913 Blik
The one and Only!
pi_27497815
quote:
Op maandag 30 mei 2005 23:08 schreef mindwar het volgende:

[..]

Hoe rij je van Zion naar Sequoia?
De route langs Lake Isabel is erg mooi

en als je ook via Death Vally gaat?
Moet je zeker eens bij de Alabama Hills kijken als je daar nog niet geweest bent....
we gaan van Zion naar Las vegas, dan moeten we onder Death Valley door omdat we met een camper van 9 meter rijden. Dat wordt dus een enorme reisdag van 700 km ofzo. Zo dan naar Sequoia NP. De route staat nog niet helemaal vast, hebben een globale route vastgelegd zodat we onderweg nog speling hebben over waar we naartoe gaan. We hebben niet voor niets een camper
  dinsdag 31 mei 2005 @ 01:10:40 #252
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27500873
Cool met de camper... btw op de route naar Vegas staat elke paar mijl een cop car met een vriendelijke agent erin die een laserfun vasthoud.... of soms rijden ze zelf mee om te kijken wie er te hard rijdt.

Ik heb alle gozers waar ik me aan aan het ergeren was langs de kant van de weg zien staan
Free people own guns! Slaves do not!
  donderdag 2 juni 2005 @ 20:19:57 #253
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_27587550
Gisteren aangekomen in San Francisco en nu eerst twee weken in Modesto!
pi_27587615
Hoe is het weer?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  donderdag 2 juni 2005 @ 20:45:42 #255
62913 Blik
The one and Only!
pi_27588341
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 01:10 schreef Vampier het volgende:
Cool met de camper... btw op de route naar Vegas staat elke paar mijl een cop car met een vriendelijke agent erin die een laserfun vasthoud.... of soms rijden ze zelf mee om te kijken wie er te hard rijdt.

Ik heb alle gozers waar ik me aan aan het ergeren was langs de kant van de weg zien staan
mijn vader zit achter het stuur, en hij rijdt nooit te hard, no worries
  donderdag 2 juni 2005 @ 21:15:06 #256
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_27589262
quote:
Op maandag 30 mei 2005 19:28 schreef Pistol_Pete het volgende:
Tijuana
Kom op zeg.... Tijuana is de grootste "tourist trap" in Mexico. Dat, en een plek waar tieners uit San Diego zich zat kunnen zuipen omdat men daar onder 21 kan drinken.

Als je naar Mexico gaat, rij dan een stukje verder naar Ensenada. Nog steeds erg touristisch, maar dan heb je tenminste het gevoel dat je echt in Mexico bent geweest
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  vrijdag 3 juni 2005 @ 01:48:13 #257
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27596241
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 21:15 schreef maartena het volgende:

[..]

Kom op zeg.... Tijuana is de grootste "tourist trap" in Mexico. Dat, en een plek waar tieners uit San Diego zich zat kunnen zuipen omdat men daar onder 21 kan drinken.

Als je naar Mexico gaat, rij dan een stukje verder naar Ensenada. Nog steeds erg touristisch, maar dan heb je tenminste het gevoel dat je echt in Mexico bent geweest
Dat gevoel krijg ik nu constant als ik in de buurt van een riool ben... no offence maar Mexico het grensgebied is het klootste gedeelte van heek Mexico... gelukkig is het verderop in Mexico inderdaad beter...
Free people own guns! Slaves do not!
  vrijdag 3 juni 2005 @ 02:36:23 #258
44591 Stanley_Climbfall
out of your league
pi_27596549
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 20:22 schreef Jeroenus het volgende:
Hoe is het weer?
Lekker hoor. Graadje of dertig met een fris windje.
pi_27599807
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 21:15 schreef maartena het volgende:

[..]

Kom op zeg.... Tijuana is de grootste "tourist trap" in Mexico. Dat, en een plek waar tieners uit San Diego zich zat kunnen zuipen omdat men daar onder 21 kan drinken.
Mexico mag toch drinken als je boven de bar uitkomt.
  vrijdag 3 juni 2005 @ 21:44:58 #260
67174 Dos37
Come on Twente
pi_27620932
Dat is zo'n plek daar wil ik absoluut nog een keer heen
Premier League toto winnaar 2007-2008 en [b]2008-2009[/b]
Held Blaise NKUFO [b]All time topscoorder in Enschede[/b]
[b]WE WON IT ELEVEN TIMES![/b]
  zaterdag 4 juni 2005 @ 06:16:09 #261
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27627733
Kan iemand mij zo snel mogelijk laten weten hoe ik naar nederland bel vanaf amerika.. we proberen het al even via een betaal telefoon maar hij geeft aan dat we het niet goed doen...
moet het: 011 0031 026 (tel) of 011 31 26 of 011 0031 26
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  zaterdag 4 juni 2005 @ 06:18:48 #262
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27627736
is er iemand die dit weet er is echt haast bij!
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  zaterdag 4 juni 2005 @ 06:19:05 #263
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27627737
011 31 26 [de rest]
Free people own guns! Slaves do not!
  zaterdag 4 juni 2005 @ 06:19:30 #264
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27627739
dank je...
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  zaterdag 4 juni 2005 @ 06:20:11 #265
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27627741
geen probleem... niet al te grote problemen hoop ik
Free people own guns! Slaves do not!
pi_27627742
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 21:15 schreef maartena het volgende:

[..]

Kom op zeg.... Tijuana is de grootste "tourist trap" in Mexico. Dat, en een plek waar tieners uit San Diego zich zat kunnen zuipen omdat men daar onder 21 kan drinken.

Als je naar Mexico gaat, rij dan een stukje verder naar Ensenada. Nog steeds erg touristisch, maar dan heb je tenminste het gevoel dat je echt in Mexico bent geweest
Eens; Tijuana is alleen leuk op zaterdag avond als je onder de 21 bent en op zoek bent naar goedkope alcohol (dan is het echt leuk ). Tijuana is verder één grote sloppenwijk en niet waard te bezoeken. je kunt beter een dag langer in San Diego blijven.
  zaterdag 4 juni 2005 @ 06:24:21 #267
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27627743
ik hoop dat het gelukt is

[ Bericht 42% gewijzigd door Vampier op 04-06-2005 06:39:12 (de eerste mongool melde zich al op MSN) ]
Free people own guns! Slaves do not!
  zaterdag 4 juni 2005 @ 07:18:38 #268
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27627821
ja wat moet ik zeggen he.. het is in ieder geval gelukt...
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  zaterdag 4 juni 2005 @ 07:23:12 #269
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_27627828
quote:
Op zaterdag 4 juni 2005 06:18 schreef stevengerrard het volgende:
is er iemand die dit weet er is echt haast bij!
Er zijn toch ook mensen daaro?
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  zaterdag 4 juni 2005 @ 07:39:57 #270
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27627868
quote:
Op zaterdag 4 juni 2005 07:18 schreef stevengerrard het volgende:
ja wat moet ik zeggen he.. het is in ieder geval gelukt...
naja succes dan maar zal ik dan maar zeggen
Free people own guns! Slaves do not!
  zondag 5 juni 2005 @ 17:23:00 #271
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27649404
thanx het was niet zo'n goed nieuws vandaar de korte reactie.

en ja er zijn hier ook mensen maar die zijn niet zo handig met de telefoon zeggen ze zelf
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
  zondag 5 juni 2005 @ 19:09:14 #272
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27652151
quote:
Op zondag 5 juni 2005 17:23 schreef stevengerrard het volgende:
thanx het was niet zo'n goed nieuws vandaar de korte reactie.

en ja er zijn hier ook mensen maar die zijn niet zo handig met de telefoon zeggen ze zelf
Kom je nog wel naar Anaheim ?
Free people own guns! Slaves do not!
  ESF Reporter zondag 5 juni 2005 @ 19:52:57 #273
87554 Cee
Welluk?
pi_27653426
Ik ga volgende maand! Kan niet wachten, ben nog nooit in 't Westen geweest. We gaan een roadtrip maken en nu kan ik van kennissen die eind vorig jaar naar Amerika waren gegaan een 'National Park pass' overnemen, die schijnt een jaar geldig te zijn. Op de pas staat alleen de handtekening van één van die twee. Kunnen we daar ondanks 't feit dat de handtekening op de pas niet van mij of m'n reisgenote is, toch de parken mee in?

M'n route is trouwens als volgt:
San Francisco, nachtje uitrusten
door naar Monterey
Santa Maria
Los Angeles
Anaheim
Las Vegas
Grand Canyon
Zion Nat'l Park
Bryce Canyon
Ely
Yosemite east
Yosemite west
San Francisco, auto dumpen en de rest met de cable car en de taxi daar.

Goh, toevallig m'n icon onder Vampier.
  zondag 5 juni 2005 @ 20:01:23 #274
41568 treinreiziger
travelling somewhere....
pi_27653647
Ben zelf net een paar weken terug en heb ook de parken bezocht waar jij heen wilt. Bij een aantal parken heb ik mijn paspoort of rijbewijs moeten tonen bij mijn parkpas en er werd weldegelijk gecontroleerd of de handtekening overeenkwam. In Zion waren ze het scherpst vond ik. Er zijn ook parken waar men helemaal niet kijkt of waar zelfs niemand aanwezig is.
  ESF Reporter zondag 5 juni 2005 @ 20:17:10 #275
87554 Cee
Welluk?
pi_27654122
Thanks, dan zal ik er nog even over denken of we de smoes 'onze vriendin van wie die handtekening is zit ziek op de hotelkamer!' gebruiken of dat we braaf een nieuwe pas voor onszelf gaan kopen.

Death Valley staat in principe niet op ons schema, om een of andere reden trekt 't ons niet en we denken dat het nogal uit de richting ligt. Of kan dat wel in een dag te doen zijn, bijvoorbeeld 's ochtends weg rijden uit Vegas en aan het eind van de middag weer terug? Ik heb ook gehoord dat Death Valley niet altijd open is.
Iemand nog een leuke show gezien in Vegas die valt aan te raden? NEEEEEEE geen Celine.
  zondag 5 juni 2005 @ 20:25:03 #276
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_27654372
Beetje cheap; geef je een paar duizend euro uit, ga je besparen op de $50 voor de National Parks Pass waarvan ze o.a. die parken onderhouden....

Je kan m ook online bestellen, printen ze je naam erop, binnen een week op de mat.
Haters everywhere but I don't really care.
  ESF Reporter zondag 5 juni 2005 @ 20:46:45 #277
87554 Cee
Welluk?
pi_27654984
We blijven Hollanders he? But you've got a point. Ik zal eens gaan kijken naar dat online bestellen.
  zondag 5 juni 2005 @ 20:48:51 #278
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_27655047
Toevallig een week of 3 terug zelf gedaan. Ze zeggen dat de levertijd tot 8 weken is, maar had m gewoon binnen een week op de met, met een of ander vaag boekje erbij...
Haters everywhere but I don't really care.
pi_27655595
quote:
Op zondag 5 juni 2005 20:01 schreef treinreiziger het volgende:
Er zijn ook parken waar men helemaal niet kijkt of waar zelfs niemand aanwezig is.
Dat hangt volgens mij van het tijdsstip af. s'avonds en s'nachts hoef je niet te betalen.
pi_27655681
Zijn er nog leuke kleine stadjes of bezienswaardigheden in de omgeving Berkeley/SF. Is er bijvoorbeeld wat te beleven in Kensington, El Cerrito, Richmond, Abany, Piedmont of Emeryville?

Vrijdag is overigens een vrije dag voor mij. Is het met public transportation te doen om je een beetje rond de Bay Area te bewegen? Palo Alto werd eerder genoemd, leuk?

Ik heb inmiddels mijn ticket geboekt en ik moet alleen nog naar de ambassade
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_27656992
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 00:50 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

Ik ga 6 weken, maar het is nog niet zeker. Ik ga een Summer School aan University of California, Berkeley doen.
Nice nice!
Inmiddels al zeker dat je gaat? Welke courses?
Ik ga ook 6 weken summer courses volgen in Berkeley (Global Media, en International Business). 5 juli - 12 aug. En daarvoor weekje NYC/WAS, daarna 3 weken california (met de auto, NP's, LV, LA)

Erg leuk om te lezen allemaal

[ Bericht 18% gewijzigd door onne op 05-06-2005 21:51:16 ]
pi_27658693
quote:
Op zondag 5 juni 2005 21:42 schreef onne het volgende:

[..]

Nice nice!
Inmiddels al zeker dat je gaat? Welke courses?
Ik ga ook 6 weken summer courses volgen in Berkeley (Global Media, en International Business). 5 juli - 12 aug. En daarvoor weekje NYC/WAS, daarna 3 weken california (met de auto, NP's, LV, LA)

Erg leuk om te lezen allemaal
Hé, krijg nou wat, ik ga ook die periode. Ik volg Marketing en International Trade. Volg je jouw vakken in het Haas gebouw?

Ik moet alleen nog naar de ambassade. Morgenochtend bel ik gelijk. Hoe lang duurt dat ongeveer, dat gedoe met de ambassade?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_27659832
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:26 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

Hé, krijg nou wat, ik ga ook die periode. Ik volg Marketing en International Trade. Volg je jouw vakken in het Haas gebouw?

Ik moet alleen nog naar de ambassade. Morgenochtend bel ik gelijk. Hoe lang duurt dat ongeveer, dat gedoe met de ambassade?
Echt! Hoe creepy... zeker nu ik zie dat je uit IJsselstein komt (waar ik de eerste 18 jaar van mn leven gewoont heb )
Weet niet in welk gebouw wij dat hebben, zo druk met de rest van die reis helemaal regelen dat dat van latere zorg is.

Je moet idd bellen naar het Consulaat (NIET DE AMBASSADE! zijn in het geval van de USA 2 verschillende gebouwen namelijk, ene in Den Haag andere in A'dam, telgesprek kost 10 of 20 dollar oid ) afspraak konden wij binnen 5 werkdagen maken. 2 dagen na de afspraak kregen we ons paspoort teruggestuurd met visum
  zondag 5 juni 2005 @ 23:34:23 #284
20597 SpaceAce
So Psyched
pi_27661100
quote:
Op zondag 5 juni 2005 20:17 schreef Cee het volgende:
Iemand nog een leuke show gezien in Vegas die valt aan te raden? NEEEEEEE geen Celine.
De shows van Cirque du Soleil zijn erg ok. Zelf ben ik naar Mystère geweest en dat was echt top!
Verder hoor ik dat Blue Man Group erg goed moet zijn!
  zondag 5 juni 2005 @ 23:37:25 #285
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_27661195
Cool! Hebben Mystere via internet alvast geboekt, kon je stoelen uitkiezen. Eerste rij
Heb het normaal niet zo op cirsus-achtig spul, maar dit zag er erg leuk uit.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_27663285
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:56 schreef onne het volgende:

[..]

Je moet idd bellen naar het Consulaat (NIET DE AMBASSADE! zijn in het geval van de USA 2 verschillende gebouwen namelijk, ene in Den Haag andere in A'dam, telgesprek kost 10 of 20 dollar oid ) afspraak konden wij binnen 5 werkdagen maken. 2 dagen na de afspraak kregen we ons paspoort teruggestuurd met visum
wat vreemd dat je een afspraak moet maken.
ik kon zonder afspraak naar het consulaat hier in Amsterdam. kan volgens mij op de woensdag en vrijdag. wellicht dat jullie een ander visum kregen. ik had het J1.
paspoort werd ook bij mij per post (aangetekent) verstuurd.
  maandag 6 juni 2005 @ 02:59:11 #287
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27664464
quote:
Op zondag 5 juni 2005 19:52 schreef Cee het volgende:
Goh, toevallig m'n icon onder Vampier.
Alleen om je user icoon wil ik je al ontmoeten (LOL)

ik heb hier de DVD liggen met die sketch erop
Free people own guns! Slaves do not!
  maandag 6 juni 2005 @ 05:21:53 #288
96720 stevengerrard
stevengerrard
pi_27664706
hey vampier. we zijn alleen maar naar Anaheim geweest voor de theme parken. Morgen rijden we weer terug naar SF om daar nog 7 dgn rond te lopen en dingen te bezichtigen
Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you'll never walk alone...
You'll never walk alone.
pi_27664906
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:56 schreef onne het volgende:

[..]

Echt! Hoe creepy... zeker nu ik zie dat je uit IJsselstein komt (waar ik de eerste 18 jaar van mn leven gewoont heb )
Weet niet in welk gebouw wij dat hebben, zo druk met de rest van die reis helemaal regelen dat dat van latere zorg is.

Je moet idd bellen naar het Consulaat (NIET DE AMBASSADE! zijn in het geval van de USA 2 verschillende gebouwen namelijk, ene in Den Haag andere in A'dam, telgesprek kost 10 of 20 dollar oid ) afspraak konden wij binnen 5 werkdagen maken. 2 dagen na de afspraak kregen we ons paspoort teruggestuurd met visum
Haha, wat een toeval. Het lijkt me wel dat International Business en Business Administration vak is en daarom bij Haas Business School gevolgd wordt.

Ik bedoel het consulaat ja, ik ga zo al bellen. Wel mooi dat je het zo snel al teruggestuurd krijgt. Ik dacht dat het langer ging duren en dat ik mogelijk in de problemen zou komen.

Waar verblijf je trouwens, off of oncampus? Residence Hall? Studentenvereniging?

Ben je al klaar met je studie hier of zit je in één van de laatste jaren?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  maandag 6 juni 2005 @ 07:33:16 #290
10954 Vampier
SoCal FTW
pi_27664909
quote:
Op maandag 6 juni 2005 05:21 schreef stevengerrard het volgende:
hey vampier. we zijn alleen maar naar Anaheim geweest voor de theme parken. Morgen rijden we weer terug naar SF om daar nog 7 dgn rond te lopen en dingen te bezichtigen
Als je dat gemeld had had je vandaag kunnen meerijden naar laguna beach Ben een beetje de ramp tourist wezen uithangen en naar die landslide wezen kijken.... niet gezellig maar wel cool om te zien hoe ongeveer 10 huizen verzwolgen waren door de aarde.
Free people own guns! Slaves do not!
pi_27665008
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:56 schreef onne het volgende:
Weet niet in welk gebouw wij dat hebben, zo druk met de rest van die reis helemaal regelen dat dat van latere zorg is.
Wat moet je nog allemaal regelen dan?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_27665254
quote:
Op maandag 6 juni 2005 07:57 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

Wat moet je nog allemaal regelen dan?
International Business zit idd in t Haas gebouw ja
Het consulaat is idd erg snel met studentenvisa, mij werd eerst ook verteld dat dat weken ging duren maar klopt dus niet. (je moet wel zo'n formulier van Berkeley mee hebben, waar op staat dat je toegelaten bent en hebt bewezen genoeg funds te hebben. Dat hebben ze ws al naar je opgestuurd)

Ik zit in het International House, prijzig maar schijnt mega leuk te zijn. En lekker makkelijk met eten

Alle "belangrijke" dingen zijn wel geregeld (tickets, auto, etc) maar ben aan het uitzoeken wat we allemaal gaan doen in de vakantie ervoor en erna... Blijf je eik alleen die 6 weken? Of ook nog wat vakantie ervoor/-na?

Wat betreft m'n studies, heb eerst VWO gedaan, nu laatste jaar HBO Bedrijfskundige Informatica, volgend jaar Master Information Management. Maar het niveau schijnt goed te doen te zijn (ook voor HBO studenten). Wat doe jij op t moment? En wanneer vlieg je er eik heen? Direct naar SFO?
pi_27665292
quote:
Op maandag 6 juni 2005 00:52 schreef Dizzee het volgende:

[..]

wat vreemd dat je een afspraak moet maken.
ik kon zonder afspraak naar het consulaat hier in Amsterdam. kan volgens mij op de woensdag en vrijdag. wellicht dat jullie een ander visum kregen. ik had het J1.
paspoort werd ook bij mij per post (aangetekent) verstuurd.
Hmm, wij hadden gewoon de stappen van deze site gevolgt:
http://netherlands.usembassy.gov/how_to_apply2.html

Misschien dat het ook zonder afspraak kan op sommige dagen, bespaart je weer $15
Ik heb overigens een F1 student visum ontvangen.
pi_27672095
quote:
Op maandag 6 juni 2005 08:38 schreef onne het volgende:

[..]

International Business zit idd in t Haas gebouw ja
Het consulaat is idd erg snel met studentenvisa, mij werd eerst ook verteld dat dat weken ging duren maar klopt dus niet. (je moet wel zo'n formulier van Berkeley mee hebben, waar op staat dat je toegelaten bent en hebt bewezen genoeg funds te hebben. Dat hebben ze ws al naar je opgestuurd)

Ik zit in het International House, prijzig maar schijnt mega leuk te zijn. En lekker makkelijk met eten

Alle "belangrijke" dingen zijn wel geregeld (tickets, auto, etc) maar ben aan het uitzoeken wat we allemaal gaan doen in de vakantie ervoor en erna... Blijf je eik alleen die 6 weken? Of ook nog wat vakantie ervoor/-na?

Wat betreft m'n studies, heb eerst VWO gedaan, nu laatste jaar HBO Bedrijfskundige Informatica, volgend jaar Master Information Management. Maar het niveau schijnt goed te doen te zijn (ook voor HBO studenten). Wat doe jij op t moment? En wanneer vlieg je er eik heen? Direct naar SFO?
Ik heb vandaag gebeld voor een afspraak en ik kon pas maandag de 20e terecht. Ze zeiden vandaag ook dat het maar 2 dagen duurt. Moet je een enveloppe meenemen voor alleen je paspoort of stuurt men een heel pakket waaronder je visum? Ik denk dat ik gewoon zo'n grote enveloppe meeneem.
Goed dat je dat zegt van dat formulier. Ik zag het niet in mijn lijstje staan. Ik heb wel een scanbaar I-20 formulier ontvangen waarop staat dat ik naar Berkeley ga. Ik weet niet of je die bedoeld?

IH is idd duur en ik wilde graag wat goedkoper verblijven. Ik verblijf bij Phi Kappa Psi op La Loma Avenue, dat is ook waar de Foothill Residence Hall ligt. Voor jouw is het Haas gebouw een stukje dichterbij, maar van een stukje over die mooie campus lopen lig ik niet wakker. Ik zie trouwens op die mooie campus/Bay Area kaart dat je naast het stadion zit, dat is wel mooi.

Ik ga alleen voor die 6 weken want mijn budget laat dat helaas niet meer toe. In welk gebouw volg je eigenlijk dat andere vak?

Kun jij de vakken inbrengen in je studie en omzetten naar Nederlandse studiepunten?

Ik vertrek op 2 juli en vertrek op 14 augustus. Ik vlieg met Continental Airlines, via Houston naar SFO. Hoe vlieg jij?
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_27672986
quote:
Op maandag 6 juni 2005 12:50 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

Ik heb vandaag gebeld voor een afspraak en ik kon pas maandag de 20e terecht. Ze zeiden vandaag ook dat het maar 2 dagen duurt. Moet je een enveloppe meenemen voor alleen je paspoort of stuurt men een heel pakket waaronder je visum? Ik denk dat ik gewoon zo'n grote enveloppe meeneem.
Goed dat je dat zegt van dat formulier. Ik zag het niet in mijn lijstje staan. Ik heb wel een scanbaar I-20 formulier ontvangen waarop staat dat ik naar Berkeley ga. Ik weet niet of je die bedoeld?

IH is idd duur en ik wilde graag wat goedkoper verblijven. Ik verblijf bij Phi Kappa Psi op La Loma Avenue, dat is ook waar de Foothill Residence Hall ligt. Voor jouw is het Haas gebouw een stukje dichterbij, maar van een stukje over die mooie campus lopen lig ik niet wakker. Ik zie trouwens op die mooie campus/Bay Area kaart dat je naast het stadion zit, dat is wel mooi.

Ik ga alleen voor die 6 weken want mijn budget laat dat helaas niet meer toe. In welk gebouw volg je eigenlijk dat andere vak?

Kun jij de vakken inbrengen in je studie en omzetten naar Nederlandse studiepunten?

Ik vertrek op 2 juli en vertrek op 14 augustus. Ik vlieg met Continental Airlines, via Houston naar SFO. Hoe vlieg jij?
Oeh dan is het wel druk bij t consulaat! Maar net op tijd nog... Formulier dat ik bedoel is het "certificate of eligibility for nonimmigrant student" (is geloof ik t I20 formulier). Staat op wanneer tot wanneer je in berkeley bent etc. Moet je zeker meenemen naar t consulaat! Zorg ook voor een pasfoto met Amerikaanse maten, dus niet zo'n standaard nederlands ding.
Dan nog een heel aantal formulieren die je (het beste vooraf) moet invullen. 1 van die formulieren moest je geloof ik nog $100 voor betalen :S Weet het niet exact meer zou t evt. kunnen nazoeken. (kan je me ook ff over mailen onneschouten(at)hetemail ) )

Waar ik Global Media volg weet k eigenlijk nog niet, moet ik nog eens nakijken

Kan met deze vakken waarschijnlijk niet echt veel in combinatie met m'n huidige studie wat betreft studiepunten maar dat is ook niet echt mn bedoeling. T zou leuk zijn natuurlijk Jij wel?

Ik vlieg op 26 juni met Virgin naar NYC. Eerst weekje daarheen en dan vanaf Washington op 3 juli (zondag) naar San Fransisco. 4th of July daar "vieren" of hoe dat ook werkt?! :S

En dan 5 juli aan de bak

Ga je eigenlijk alleen of met een medestudent? Ik neem nog een studiegenoot mee Ook voor de rest van de vakantie uiteraard...

Maar word wel erg offtopic zo denk ik. Mail me anders ff op bovenstaand mail adres
pi_27673514
quote:
Op maandag 6 juni 2005 13:22 schreef onne het volgende:

[..]

Oeh dan is het wel druk bij t consulaat! Maar net op tijd nog... Formulier dat ik bedoel is het "certificate of eligibility for nonimmigrant student" (is geloof ik t I20 formulier). Staat op wanneer tot wanneer je in berkeley bent etc. Moet je zeker meenemen naar t consulaat! Zorg ook voor een pasfoto met Amerikaanse maten, dus niet zo'n standaard nederlands ding.
5 x 5 centimeter.
quote:
Dan nog een heel aantal formulieren die je (het beste vooraf) moet invullen. 1 van die formulieren moest je geloof ik nog $100 voor betalen :S Weet het niet exact meer zou t evt. kunnen nazoeken. (kan je me ook ff over mailen onneschouten(at)hetemail ) )


Maar word wel erg offtopic zo denk ik. Mail me anders ff op bovenstaand mail adres
Tijdens de zomer werken in Amerika deel 2 of hier verder gaan. kan ik ook meelezen.
pi_27673629
quote:
Op maandag 6 juni 2005 13:39 schreef Dizzee het volgende:

[..]

5 x 5 centimeter.
[..]

Tijdens de zomer werken in Amerika deel 2 of hier verder gaan. kan ik ook meelezen.
5 x 5 cm klopt ja, maar je gezicht moet ook een bepaalde afstand van de kanten zijn enz. Komt best precies ff naar gespecialiseerde foto zaak gaan dus!

Ga je ook naar Berkeley? Of gewoon algemene intresse ?
pi_27673905
quote:
Op maandag 6 juni 2005 13:43 schreef onne het volgende:

[..]

5 x 5 cm klopt ja, maar je gezicht moet ook een bepaalde afstand van de kanten zijn enz. Komt best precies ff naar gespecialiseerde foto zaak gaan dus!

Ga je ook naar Berkeley? Of gewoon algemene intresse ?
Algemene intresse. Ik heb vorig jaar stage gelopen in Amerika. Wat jullie nu moeten doen moest ik toendertijd doen maar dan voor het J1 visum. (werkvisum)

Is allemaal opzich zo gebeurt, alleen je moet zorgen dat je alle formulieren bij je hebt en goed invult. Anders moet je weer een nieuwe afspraak maken wat weer tijd kost.
pi_27675092
quote:
Op maandag 6 juni 2005 13:39 schreef Dizzee het volgende:

[..]

5 x 5 centimeter.
[..]

Tijdens de zomer werken in Amerika deel 2 of hier verder gaan. kan ik ook meelezen.
Die foto heb ik gemaakt. Horizontaal is hij 5cm en verticaal iets langer. Als ik hem zo knip dat hij 5cm wordt, dan staan mijn schouders er niet op terwijl dat hier wel in het voorbeeld staat: http://www.usemb.nl/conphosp.htm
Zou het een probleem zijn denk je, anders ga ik nogmaals naar één van die gespecialiseerde zaken.

Goed punt.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
pi_27677571
quote:
Op maandag 6 juni 2005 14:24 schreef Jeroenus het volgende:

[..]

Die foto heb ik gemaakt. Horizontaal is hij 5cm en verticaal iets langer. Als ik hem zo knip dat hij 5cm wordt, dan staan mijn schouders er niet op terwijl dat hier wel in het voorbeeld staat: http://www.usemb.nl/conphosp.htm
Zou het een probleem zijn denk je, anders ga ik nogmaals naar één van die gespecialiseerde zaken.

Goed punt.
Weet niet hoe streng ze daarmee zijn... je kan het proberen, in het ergste geval moet je een nieuwe foto laten maken (de rest van de procedure gaat wel in werking, je kan wel alle formulieren en je paspoort achter laten namelijk) dan moet je die foto later alsnog bij ze langs brengen. Dat kan dus wel maar is niet echt ideaal.. zeker als je vanuit IJsselstein moet komen
pi_27677724
En hij is vol.

onne, zie het door Dizzee genoemde topic.

Aan iemand anders de eer om een mooie OP te maken met plaatjes (Vampier?)
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')