abonnement Unibet Coolblue
pi_26203489
The Golden state:

California

Eerdere deeltjes:

California
California - Deel 2

[ Bericht 3% gewijzigd door Dizzee op 13-04-2005 20:41:31 ]
pi_26204119
is het niet The Golden State?
We gaan toch niet de wapens wegdoen..waarom zouden we de wapens wegdoen?
  woensdag 13 april 2005 @ 20:40:48 #3
93643 DumDaDum
We Have Unfinished Business
pi_26204230
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:31 schreef sjengpieterse het volgende:
is het niet The Golden State?
Vlg mij ook, Florida was toch de Sunshine State???
“I'm not touched but I'm aching to be”
— Heather Nova
| myHiFi | myMusic | Chuck Norris
pi_26204280
hmm...oke
pi_26204433
Ik moet hier zeker nog een keer naartoe maar eerst weer is naar de mooiste stad ter wereld -> NY.
New Yorker in spe
http://www.thefootballbox.nl
  woensdag 13 april 2005 @ 20:53:44 #6
26411 The.PhantoM
IN URBANITY WE TRUST
pi_26204619
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:40 schreef DumDaDum het volgende:

[..]

Vlg mij ook, Florida was toch de Sunshine State???
California Golden State
Florida Sunshine State (1970)

http://www.infoplease.com/ipa/A0854968.html
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:47 schreef Jeroenus het volgende:
Ik moet hier zeker nog een keer naartoe maar eerst weer is naar de mooiste stad ter wereld -> NY.
The empire state
Life is a Journey, Not a Destination. Enjoy the Ride!
pi_26218347
quote:
Op woensdag 13 april 2005 20:47 schreef Jeroenus het volgende:
Ik moet hier zeker nog een keer naartoe maar eerst weer is naar de mooiste stad ter wereld -> NY.
Mooi wil ik het niet noemen als je kijkt naar alles maar eerder indrukwekkend! NY is echt super gaaf. Een paar jaar geleden ben ik er eens 1 hele week geweest en het is echt zo cool!

Ik ga maar snel weer de videoband terug kijken
pi_26229894
Ik wil er misschien ook heen begin Juni..
2 weken beetje relaxed vakantie (ook strand) en wat dingen bekijken enzo..
Waar kan ik het beste heen dan? Los Angeles??
Waar zou ik het goedkoopst kunnen boeken voor 2 weken? Exit-reizen.nl misschien?
  donderdag 14 april 2005 @ 20:01:30 #9
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26230450
Exit-reizen is aardig goedkoop. Alles los boeken kost ongeveer hetzelfde / net iets minder dan bij Exit, maar dan kan je je eigen route en hotels bepalen

Strand? LA, Santa Monica gok ik....
Maar dan kan je net zo goed een villa in Florida huren, goedkoper volgens mij en een bende pretparken in de buurt.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_26230833
Ik ga van 9 juli tot 13 augustus!! :D
Misschien ga ik zelfs een paar dagen eerder al om even langs mn familie te gaan Heb er echt zin in!
pi_26232004
matthijst: ik ga (als ik ga) met mijn vriendin daar naar toe... Dus het moet lekker strand zijn lekker eten.. beetje bezienswaardigheden en lekker eten=)
Dat kan ik ook in spanje, dat weet ik... maar wilde een keer wat anders als Mexico oid.
Dus lijkt me California of Florida mij wel leuk..
Alleen als ik niet via exit reizen ga.. waar kan ik dan het goedkoopste de vlucht boeken?
  donderdag 14 april 2005 @ 21:29:28 #12
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26232813
Reisbureau denk ik? Heb zelf via het reisbureau geboekt voor 625pp incl. naar Los Angeles, op 16 aug. Goedkoopste vlucht op vliegwinkel etc. was 700 pp toen ik het boekte.
Vage was dat je op Amerikaanse sites wel de vlucht voor omgerekend 625 kon vinden, maar je mag (nog) niet boeken via een Amerikaanse ticketservice.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_26237969
Ik woon in California. in Los Angeles, heb ook in San Francisco en het fantastisch, mooie New York City gewoond. California rules!!!!
The Religious Right is Neither!!!
Censorship sucks!!!
American dude
'This Monkey's Gone to Heaven'
pi_26244776
hmm zal is langs reisbureau gaan dan..
Misschien Is miami ook wel wat....
  vrijdag 15 april 2005 @ 12:44:32 #15
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_26245574
Miami Beach heje wel leuk strand.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_26269617
Misschien dat het in eerdere delen al naar voren is gekomen, maar ik heb een klein vraagje wat betreft het huren van een auto in LA.

Aan het einde van dit jaar ga ik op studiereis naar de VS en eindig ik in LA. Nou leek het mij en een paar studiegenoten van mij wel leuk om wat langer te blijven en nog 1 of 2 weekjes wat in de buurt te gaan doen.
Het probleem is echter dat we vervoer moeten zien te regelen. De oudste van ons groepje is dan 21 en het schijnt dat je onder de 25 extra verzekeringskosten moet betalen dat het geheel nogal duur maakt. Nou heb ik al wel een beetje rond gegoogled en heb ik wel gelezen dat het verschilt per verhuurbedrijf, maar misschien dat iemand er hier wat meer over kan vertellen? hoeveel extra het is, en welk verhuurbedrijf deze extra kosten wellicht niet heeft?
~To alcohol! The cause of, and solution to all of life's problems~
pi_26276321
Vette studiereis.

Zoiets heb ik vorig jaar ook gedaan. Ook als eindpunt LA en ik was toen 20 en mn maat was 19. Huren opzich is niet zo'n probleem als je maar een creditcard hebt. Over die leeftijd komt wellicht wel iets extra's bij, maar met meerderen is dat goed te compenseren.

Die verhuurblijven doen niet zo heel moeilijk en stellen zich vrij vaak wel flexibel op.
  zaterdag 16 april 2005 @ 23:06:28 #18
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_26284282
Ben net 32 dagen in USA geweest ben pas paar dagen terug.

Auto gehuurd in San Francisco > Yosemite > Sequoia > Hollywood > Death Valley > Las Vegas > Grand Canyon > Petrified Forest > Canyon de Chelly > Monument Valley > National Bridges > Black Canyon of the Guniness > Arches > Capitol Reef > Bryce > Zion > Salt Lake City > Craters of the Moon > Grand Teton > Yellowstone ( die was dicht ) > Casper > Nederland ( jaja een leuk kleine plaats vlakbij denver) > Denver. Vanuit denver met vliegtuig naar Atlanta > huntsville (vriend bezocht) > Atlanta > Amsterdam.

De parken zijn echt fantastisch. Zulke geweldige natuur, waar je uren en uren en uren kan rond lopen. En overal en nergens zie je gewoon wildlife.

Hotels is met 2 personen zeg gemiddeld 45 euro per nacht. Overal en nergens liggen er hotel-kortingsboekjes. Maar toch is een Motel6 het vordeeligst die zitten overal en nergens in het land. De prijs is erg netjes en de service is goed. Zo hebben alle motels een wasserette dat kun je van veel andere hotel/motels niet zeggen.

Tanken:
Het maakt allemaal niet zo veel uit waar je tankt. Per plaats locatie verschilt de prijs van 1.92 tot 2.45 per gallon. Waar je wel goed om moet denken is dat de Nationale parken geen tankstations hebben. En in het gebied van Monument Valley, native indianen gebied, is er in de weide omtrek geen tankstations. Op de borden staat dan in trend van volgende servicepunt is 150 mile.
Dus je moet gewoon in dat gebied tanken wanneer je kunt en niet denken we kunnen nog best wel wat verder. We hebben het een keer gedaan, maar het was best tricky het lampje brandde al.

---------------------------------------------------------

San Francisco is echt een geweldige stad. Erg goed verzorgd uitziend en het straatbeeld met de schuine straten is prachtig. Alcatraz bezocht .. dat viel me alles mee, voor 16$ ga je met een ferry naar het eiland en krijg je een walkman en kan je gehele dag prachtig vertoeven daar. Tevens heb je prachtige views van de Golden Gate.

Yosemite prachtig park met hoge watervallen en lekker wandeltochten.

Sequoia > Wat zijn deze bomen toch alle jezus groot. De General Sherman is het bord het grootst levende object op aarde. Hier hebben een prachtige wandeling gemaakt richting de Moro Rock. Deze rots kan je prachtige beklimmen. Doordat het was mistig was gaf het gebied exact de sfeer van het spel Myst. Ondanks dat er bergen met sneeuw in dit park ligt was het weer heerlijk.

Hollywood > Dat was een domper. Beverly Hills was wel grappig .. maar eerlijk gezegd vind ik het maar een verpauperde en vies uitziende ongezellige stadsgebied. Uiteraard is Universal Studios wel weer helemaal geweldig. Met de Tour rijd je door de straten van Back to the Future en zijn de attracties best vermakelijk als Terminator 2 3d en Shrek 4D.

Death Valley > wat is dit park toch inmens. Van uit Stovepipe wells zijn we gelopen naar de sand dunes. Lijkt het net of als je in de sahara bent. De vallei zegt men van dat het het diepste punt van het noordelijk halfrond is. Ruim 80 m benende zeenivo.

Las Vegas > zo gigantisch overdreven allemaal .. maar het blijft natuurlijk fun om te gokken in de Belagio of de MGM. Stratosphere geeft een prachtig overview en de Big Shot is een must. Dat is toch wel zo bruut. Ben je al z'n 300 meter hoog wordt je nog is zeg 80/100 meter de lucht ingeboost. De 8baan kan je met rustlaten, daar vond ik niet zo veel aan.

Hooverdam > best wel impossant bouwwerk. Hier kom je vanzelf langs als je vanaf LasVegas naar Grand Canyon gaat.

Grand Canyon is gewoon niet met pen of woorden te beschrijven. dat MOET je gewoon met eigen ogen zien. Canyon is gewoon 1.5 km diep. zo gruwelijk extreem is het. We hebben daar de Bright Angel Trail gedaan naar Plateau Point. Dit is extremely strenios. Heen en weer is het dik 12 mile en je daal meer dan een kilometer. Het gruwelijke daaraan is dat je ook terug moet. Ik heb wel ontzag gekregen voor de Grand Canyon. Je bent bekaf maar het is wel de meest geweldige wandeltocht dat we tijdens deze vakantie hebben belopen.

Petrified Forest > Prachtig om te zien hoe de bomen versteend zijn. In de meest onwaarschijnelijke kleuren. In de giftshop hebben ze mooie brokstukken opgepoetst .

Monument Valley. Het aanblik van WildWest movies. Zo idioot hoe die Mitte's uit het niets in het landschap staan is bizar. Het zand is erg bruinkleurig en fijn. Dit gebied wordt nog gewoon bewoond door indianen. Dit park is geen National Park of State Park. En dien je bij de ingang 10$ betalen aan native indianen. De weg die er loopt is onverhard.

Natural Bridges > Dit park is erg klein en ligt op de weg vanaf Monument Valley richting Arches. Maar het park heeft erg wisselende natuur.
De trail die naar de onderkant van de brug loopt is een mooi wandelinkje langs de bergwand met hier-en-daar een houtentrappetje. Het is zeker de moeite om ook even langs dit park te gaan.

Arches > Toen ik bezig was met het boeken van de reis had ik een aardige foto van het park als windows-achtergrond genomen. Toen we in het park waren had ik met Windows-achtergrond gevonden .. best wel een grappige ervaring zeker als je het al enkele maanden hebt.
Uiteraard heb ik in me achtergrond gelopen . .just for the fun. Het hoogtepunt van het park is wel de Delicate Arch. Dit ding staat aan de rand van de afgrond en is echt imposant. De wandeling ernaar toe was best aardig en stijgt ook best aanzienlijk. Een ander grappig ding in het park is de Balanced Rock. Je zou denken dat het moet vallen. Je kunt er mooi om heen lopen.

Capitol Reef > Hier zie je een paar Petroglyphen ( images gemaakt in de rotsen door prehistorische volkeren). Daar hebben we de Rim Overlook/ Navajo Knobs trail gewandeld. Een gigantisch afstand langs de prachtige bergenwanden. Moet je best langs enge paden vlak langs de afgrond. Ook was het vaak niet helemaal duidelijk hoe het pad nu precies loopt. Hoe het pad loopt is aangeven door middel van een paar kleine steentjes op elkaar gestapeld. Het eindpunt heb je een prachtig uitzicht van het gebied en kan je 360 graden rond kijken en heb je zicht op andere bergpartijen. Nice. De terugweg is heel wat simpelere doordat het nu berg afgaat. Deze wandeling is heen en weer z'n 8 mile.

Bryce > Het was bovenaan vrij koud en lag er ook een bak sneeuw. Maar je had prachtig uitzicht op het amphitheater. Deze natuur is zo bizar. Knal roze rotsen het is gewoon zo unreal. Veel van de trails waren afgesloten vanwege de sneeuw. Maar een van de trails die naar beneden gaat was open. En geeft je echt een magnifieke view op de knalroze rotsen. Dit is echt helemaal geweldig als de zon er opschijnt. Prachtig. Dacht dat ik ergens gelezen had dat dit park het schoonste lucht heeft op aarde. In dit park geven ze aan de het snachts de sky heeft zo als onze voorouders de lucht hebben moeten zien. Met een bord laten ze zien hoe extreem de aardige belicht is bij de grote steden gebied. NL is bijvoorbeeld een grote lichtbron. Het gebied van Bryce ligt in een zwart gebied. Maar helaas was de lucht bij ons goed dicht.

Zion > Dit park is toch wel een van de mooiste parken die America behelst. Dit park mag je tot de Visitors Center zelf met de auto betreden daarna moet je toch echt overgaan in de Shuttle Bus die er constant heen en weer rijdt. Prachtige oplossing voor de ziekelijke hoeveelheid bezoekers jaarlijks. Volgens de borden is dit een van de drukste parken en verwerkt het 2.5 mlj bezoekers.
Het park heeft z'n diversieteit aan flora en fauna, volgens een introductie filmpje wordt er verteld dat er gewoon puma's in het wild rondlopen.

Hier hebben we de Angel Landing trail bewandeld. Dat was even lachen, achteraf las ik dat deze tocht niet bedoelt is voor mensen met hoogtevrees. Halvewege de trip werd me vriend toch echt te veel. Maar wat is deze wandeling toch allejezus geweldig. Het begint vrij rustig en stijgt het niet zo sterk, daarna loop je op een ingenieuze zigzag weg wat een extreme stijging opleverd in kort tijd.
vanaf dat punt begint er me toch een prachtige tocht langs een smalle bergwand en moet je langs stukken waar de enige houvast een ketting is. Het is zo erg dat je aan beide kant in de afgrond kan donderen. Maar het uitzicht die het je oplevert is adembenemend. Terwijl Bryce in een dik pak sneeuw ligt is Zion geheel vrij van sneeuw.

Deze dag had nog een staartje na dat we het park aan de zijkant had verlaten, door de tunnel en langs de Checkersboard mesa rijdt hebben we ergens in restaurant wat gegeten. Moesten we nog terug naar ons hotel in Cedar City. Het begon op eens spontaan te sneeuwen en werd allen maar erger. We reden op een berg in het pikke donker en de weg was al zo wit geworden dat er geen verschil meer was met de berm. Het zichtveld was verminderd tot 5 meter en als ik op de rem trapte was me spoor al weer bijna dichtgesneeuwd.
We hebben maar besloten om niet verder te gaan en andere hotel te pakken. Volgende ochtend was de auto beplakt met ruim 30cm sneeuw.

Vervolgens zijn we gereden naar Great Basin NP in Nevada. Dit park heeft een prachtige cave genaamd Lehman Caves. Deze grot heeft de prachtigste formaties alleen wat wel erg duidelijk en jammer is dat er veel gestolen is in de begin jaren. In 1881 is de grot ontdekt door Lehman en had er een attractie van gemaakt. Entree 1$ en als souvenier mocht je een staligmiet/tiet meenemen. Zo zijn er honderden afgebroken. Wat wel prachtig is zijn parachutes .. en schuine vlakke plaat met daar onder de druipingen in de vorm van een parachute. Deze formaties zijn nog gewoon in full working staat. Je moet wel apart betalen voor een tour, je NP-pas is niet voldoende.

Vervolgens zijn we een dag of 2 in Salt Lake City geweest best een aardige stad. Maar echt veel valt er niet te beleven. We zijn daar naar het planetarium geweest en hebben Pink Floyds Dark Side of the Moon in het DomeTheather gezien dat was toch wel mooie ervaring.

Ondanks dat we van meerdere hebben gehoord dat Yellowstone dicht is, toch gewoon proberen. Je komt er niet eens echt in de buurt. De wegen zijn nog niet eens knap ontsneeuwd. Dus dat was een onnodige trip er naar toe. Grand Teton was wel open maar toch ook weer niet. Dat park heeft de geweldig wildlife dieren rondlopen als grizzly berer en bizons. Enige wat we gezien hebben was een hert met vol gewei.

Vervolgens zijn we weer gaan zakken richting Denver en kom je in het oerzaaie stadje Casper. Me vader heet zo dus ik dacht daar wel fftjes wat rommel-souveniers te vinden ,, Noway !.. Er valt bijna niets leukers te verzinnen dan een McDrive terwijl het toch echt een redelijk grote stad is. Tuurlijk is het lichtelijk overdreven, het is gewoon echt saai daar. Zijn maar snel doorgegaan naar Denver.

Denver. Vanuit hier kan je best leuke tripjes maken. Ook hier was het Rocky Mountain NP dicht vanwege het sneeuw. Maar even te rijden door de bergen kom je in toch alleraardigst plaatstje genaamd Nederland. Volgens my had de ober in het restaurant daar door dat we Nederlander zijn die het dorp weer is ontdekt hebben. Dit dorp heeft een beetje een duitse inslag. We hebben daar dan ook een schnitzel gegeten.

Toen we de huurauto afgaven op het vliegveld van Denver gaf de het bonnetje aan dat we 7400 mile had gereden. Ik was zo grappig om rommel in me handbagage te hebben wat op de 'verboden' lijst staat. En ik was er uit gelicht en moest me gehele koffer laten uitpakken. De messen van het bestek zet was een no-go, maar vervolgens waren de vorken en de pizzasnijder geen probleem. Ik had 3 opties of in de bagage, inleveren of naar jezelf opsturen. Heb maar voor het laatste gekozen :0

Van uit hier zijn we gevlogen naar Atlanta, Georgia waarna we een rit van 4 uur in Huntsville, Alabama zijn aangekomen. Hier woont een vriend van me. En hebben hier rond gereden in het gebied en hebben een wandeling gemaakt in een mooi bos.

De gehele trip bij elkaar was 7700 mile en is omgerekend z'n 12500 km.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_26289632
Mooi om te lezen Grand Canyon is idd niet te beschrijven. Zelfs de foto's geven niet weer wat je daarwerkelijk ziet en voelt, tis fokking beautiful and impressive as hell! Ik vond heel LA tegenvallen, vooral Sunset Boulevard (was that it? gevoel). Ik ben over 3 weken voor drie dagen in Yosemite! !
  zondag 17 april 2005 @ 13:19:48 #20
17114 Pistol_Pete
Hard to be a saint in the city
pi_26294028
leuk verslag
[b]Stay Hard, Stay Hungry, Stay Alive[/b]
pi_26303033
leuke verslag idd.

die hooverdam vond ik niet zo bijzonder als ik verwacht had.
pi_26304073
gaaaf!!!

ik ga van de zomer ook 3 weken naar LA , LV , SF !
k ga dit topic volgen !
  zondag 17 april 2005 @ 21:10:22 #23
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_26306787


Dat ik dit topic nu pas zie.

LA is het helemaal voor mij, geweldige stad. Daarentegen voel ik minder voor San Francisco, kweenie waarom...

Dit jaar naar NYC, maar de volgende vakantie wordt zeker weten weer richting California.
  zondag 17 april 2005 @ 21:33:36 #24
62913 Blik
The one and Only!
pi_26307452
quote:
Op zondag 17 april 2005 19:31 schreef hEx3 het volgende:
gaaaf!!!

ik ga van de zomer ook 3 weken naar LA , LV , SF !
k ga dit topic volgen !
ik ook, van 13 juli t/m 4 augustus
pi_26329305
Ik heb een vraagje waarvan ik hoop dat jullie het antwoord weten

Ik was 6 jaar geleden in Los Angeles geweest en liep een parkeerboete op. (Wist ik veel dat je in die tering grote parkeervlakken BINNEN de aangegeven lijnen moest parkeren)
Boete opgestuurd gekregen door het verhuurbedrijf en helaas misplaced (kon 'm niet meer vinden)

Ik ben van plan om volgende maand voor 2 weken op vakantie te gaan naar California.
Mijn vraag is dus zit dat nog in het systeem? Krijg ik problemen als ik de USA binnenkomt?

Bij de amerikaanse ambassade komt ik ook niet verder. Mij werd verteld dat ik dat van te voren dient te regelen en daarvoor contact moet op zoeken met de Californische politie?

Bij voorbaat dank als jullie wat over kunnnen vertellen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')