abonnement Unibet Coolblue
pi_26122981


Het mysterie..
quote:
31-03-05

Op eerste paasdag, voor het krieken van de dag, ging ik Ollie (ons hondje) uitlaten in de uitgestrekte wildernis rondom ons huis. Eigenaardige hierbij, en ik sloeg er eerst dan ook geen acht op, was dat Ollie opgegeven moment ging piepen en niet vooruit te branden was. Nu deins ik niet snel terug voor Ollie's kuren en gedram en dus deed ik hem aan de lijn en stap noest met hem verder.

Niet lang daarna hoor ik 1 of andere naderende moter loeien en het scheelde vervolgens niet veel of ik werd van mijn sokken gereden door een kleine gele bulldozer met op de bok een man met een stofbril op en een blauwe helm op zijn hoofd. Vreemd. Wat doet een bulldozer midden in het bos, op eerste paasdag, voor dag en dauw??? Overigens reed dat ding niet de volgens mij toegestane 15 km/u maar minstens het dubbele.

Ik sleur Ollie mee, die inmiddels geen voet (poot) meer verzette, in de richting waarin de bulldozer reed (ik deins immers nergens voor terug). Nog vreemder was het dat ik me opgegeven moment bevond op een zeer recent (met de bulldozer???) aangelegd pad, midden door het bos heen. Daarbij waren op een flink aantal bomen er nieuw uitziende bordjes met verboden toegang gespijkerd. Ik was daar al eerder geweest iig en kende het pad niet en was de bordjes nog nooit tegengekomen. Ook lagen hier en daar van die grote metalen platen om de ondergrond voor zwaar materieel (bijv. vrachtwagens) begaanbaar te maken.

Anyway, ik zie de bulldozer op gegeven moment stilstaan bij een omheining. De man kijkt naar mij om en zet zijn machine weer in beweging verder in tegenovergestelde over het pas aangelegde pad. Ik loop door en kom tot mijn verbazing bij een door een omheining afgerasterd deel van het bos. Hierachter bevond zich een soort afgegraven krater, zeg 15 à 20 m in diameter, met in de grond gestoken tal van (stuk of 12) blauwe en gele pijpen, inverschilldende maten en uitvoeringen. Aan weerszijden van de krater waren lichtmasten opgericht. Ook stond even buiten de omheining zo'n wc-kotje voor bouwvakkers, je kent ze wel.

Ik liep nadat ik 1 en ander goed bekeken had door, achter die bulldozer aan die nu uit mijn gezichtsveld was verdwenen. Vervolgens zie ik bij een flauwe bocht op een afstand van ongeveer 500 m de bulldozer staan en een geel busje. Drie mannen (eveneens met blauwe helmen) staan rondom de bulldozer met de bestuurder ervan te praten en kijken, terwijl ik de bocht afloop, schielijk naar mij om. Meteen stappen ze, naar het lijkt, gehaast of opgeschrikt in hun voertuig en rijden ietwat bruusk (laat ik zeggen: net niet met gierende banden) weg. De bulldozer trekt ook weer op en rijdt het busje achterna, dieper het woud in...

Ik heb de flauwe bocht nog een stukje afgelopen, maar ben toen maar teruggekeerd.

Vanmiddag zijn Stali en ik (zonder phototoestel) naar die plaats teruggegaan en hebben een paar vreemde dingen gezien... en meegemaakt. Morgen gaan we weer kijken, maar dan mét camera, en zullen we een aantal photo's posten en verslag uitbrengen
History
I
II
III
IV
V
VI
VII
VIII
IX
X
XI
XII
XIII
XIV
XV
XVI
XVII
XVIII
XIX
XX
XXI
XXII
XXIII
XXIV
XXV
XXVI

tot nu toe:
Diverse Fok!kers hebben eerst een bos dichtbij Bergen op Zoom (BoZ) bezocht

Afgelopen vrijdag (gisteren) heeft Nolius diverse onthullingen gedaan, al wat Ryan en Stali zouden gezien hebben zou om een of andere drinkwateronderzoek gaan, dit heeft hij gehoord van direct betrokkenen en waar het bos echt zou liggen:




groter kaartje
Ook daar zijn al mensen heen geweest, zie: http://depit.web-log.nl/

Ryan, Stali en Ollie zijn helaas nog steeds 'vermist'

Neem ook eens een kijkje op irc: #vermist

Deze startpost

[ Bericht 1% gewijzigd door yvonne op 10-04-2005 15:13:57 ]
  zondag 10 april 2005 @ 15:09:12 #3
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_26123057
de mijne kan dicht

tvp overigens
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 10 april 2005 @ 15:09:59 #4
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_26123074
- tvp .. ben nu alle gesprekken aan het beluisteren
pi_26123101
quote:
Op zondag 10 april 2005 15:09 schreef fs180 het volgende:
- tvp .. ben nu alle gesprekken aan het beluisteren
Ik ben bezig ze op mijn iPod aan het zetten, kan ik het overal na luisteren .
pi_26123122
Er zijn dus mensen weggestuurd bij dat Meerhuis door een boze bewoner
Citaat: "Wat moeten jullie hier, dit is privé terrein, oprotten!!"
pi_26123133
Handig dat zo'n gebied precies op de hoeken van 4 kaarten ligt
Afijn.. ik heb wat topografische kaarten ingescand, eens kijken of het nog wat toevoegd aan de bestaande.. (vanavond pas)
pi_26123185
quote:
Op zondag 10 april 2005 15:11 schreef mart81 het volgende:
Er zijn dus mensen weggestuurd bij dat Meerhuis door een boze bewoner
Citaat: "Wat moeten jullie hier, dit is privé terrein, oprotten!!"
Jep.
Ze lopen nu richting het Noorden van het Groote Meer (via de Westkant). (zie
pi_26123244
Misschien heeft de Al Quaida er wel mee te maken.

Vergiftiging van drinkwater oid, ik denk dat men dat ook liever even stil wil houden vorodat iedereen panisch gaat doen.
Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
Sir Winston Churchill
pi_26123315
quote:
Op zondag 10 april 2005 13:13 schreef Mastertje het volgende:
Plee op terraexplorer;

General Information
Location W-E 84889.36
Location S-N 380778.36
Fantastisch! Als je dit samenvoegt met de andere gegevens...:

  • Ryan (43), Stali (32), Stali's dochtertje ('kuiken') en hun hondje Ollie wonen in een vrijstaand huisje aan de bosrand. Het ligt aan zandwegen, letterlijk op een steenworp afstand van de Belgische grens.
  • Ryan ontdekte de mysterieuze werkzaamheden in het bos op een wandeling die hij van thuis uit begon
  • Het bos omschrijven ze als een wildernis en als verlaten. Het overlapt de NL-B landsgrens. Als je er mensen tegenkomt zijn het m.n. Belgen en Duitsers (dat laatste doet vermoeden dat er iets toeristisch in de buurt ligt).
  • Het bos heeft een ingang waar een vrij groot hotel staat. Hier zagen ze luxe auto's met Corps Diplomatique en Italiaanse kentekens. Hier stond ook hun auto, die op 3-4 km van de geheimzinnige bouwplaats in het bos stond.
  • De bouwplaats ('de pitt') ligt zo'n 5 km het bos in, het bos zou dan minimaal een diameter van zo'n 10 km moeten hebben. Er ligt een ven vlakbij de pitt.
  • De pitt bereik je na 40 minuten stevig wandelen. Het bos sterkt zich daarna nog anderhalf uur wandelen uit voordat je weer paden tegenkomt.
  • Het is niet in omgeving Eindhoven en niet in Zeeuws-Vlaanderen
  • Op een fietstocht, hemelsbreed 25-30km van deze plek, in België, heeft Ryan3 ooit een kleine, in kreupelhout verborgen luchtmachtbasis met 3-4 wat oudere helicopters gezien.
    namen over een paar uurtjes weer weghalen?

    [ Bericht 8% gewijzigd door yvonne op 10-04-2005 15:25:00 ]
  • pi_26123317
    Het (geo)hydrologische systeem van "De Groote Meer" (Ossendrecht): beïnvloeding door diepe grondwateronttrekkingen en ontwatering van landbouwgronden
    Door: Arnaut van Loon

    Aan het ven de Groote Meer wordt een hoge natuurwaarde toegekend door de aanwezigheid van uitgebreide populaties uit het Oeverkruidverbond. Deze vegetatie is gebonden aan oligotrofe vennen met regelmatig droogvallende oevers, zoals de Groote Meer oorspronkelijk was. Door het onnatuurlijk, frequent droogvallen van de Groote Meer wordt het voortbestaan van deze plantengemeenschap sterk bedreigd.
    De Groote Meer is gelegen in het hoge stuif- en dekzandgebied nabij de Brabantse Wal, in het uiterste westen van Noord Brabant. Het ten westen daarvan gelegen zeekleigebied in Zeeland, heeft door de eeuwen heen een drainerende werking op deze zandgronden gehad, zodat de regionale grondwaterspiegel een opbolling in oostelijke richting vertoont. Doordat de kleiige top van de Formatie van Kedichem Tegelen in het dekzandgebied dicht onder het maaiveld bevindt, wordt het topsysteem van de Groote Meer gedomineerd door schijnspiegels De Groote Meer wordt namelijk vanuit het westen, noorden en oosten door het ondiepe grondwatersysteem op de schijnspiegels gevoed, terwijl er laterale afstroming van grondwater in zuidelijke richting plaatsvindt. De belangrijkste voedingscomponent van de Groote Meer echter, wordt gevormd door aanvoer van oppervlakte water, dat afkomstig is van de ontwatering van het ondiepe grondwatersysteem.
    De wegzijging uit vennen naar het regionale grondwater wordt vrijwel geheel bepaald door de dikte van de weerstandbiedende laag waarop het ven rust, indien deze dikker is dan 0,3 à 0,4 m. Uit boringen blijkt dat juist onder de Groote Meer de kleiige top van de Formatie van Kedichem Tegelen slecht ontwikkeld is, zodat de wegzijging van plaats tot plaats sterk verschilt en sterk gevoelig is voor wisselende omstandigheden, zoals schommelingen van het venpeil. Tevens blijkt de wegzijging mogelijk afhankelijk te zijn van de diepe grondwaterspiegel indien deze zich minder dan 0,7 tot 1,3 m onder de venbodem bevindt. Onder deze omstandigheden blijkt bij een stijgende diepe grondwaterspiegel de wegzijging af te nemen, zodat de watervoerendheid verbeterd wordt.
    Voor de berekening van de verlaging van de diepe grondwaterstand door menselijk toedoen is het Brabant Model (NITG-TNO, 2001) voor het doel van deze studie aangepast. Aangetoond is dat de ontwatering van landbouwgronden op de zeeklei en de grondwateronttrekkingen te Wildert (België) en Putte geen wezenlijke invloed hebben op de diepe grondwaterstand ter plaatse van de Groote Meer. Het stopzetten van de grondwateronttrekkingen te Ossendrecht en Huijbergen echter, hebben beiden een stijging van de diepe grondwaterstand van ongeveer 1,0 m ter plaatse van de Groote Meer tot gevolg. Tijdens winteromstandigheden kan de diepe grondwaterstand zich voor deze scenario's, afhankelijk van de locale bodemfysische en (geo)hydrologische omstandigheden, binnen de 0,7-1,3 m onder de venbodem bevinden. In deze situatie zal de watervoerendheid van de Groote Meer verbeterd worden ten opzichte van de huidige situatie. Doordat het ven nog altijd geen verzadigd contact heeft met het diepe grondwater is wel een grote fluctuatie van het venpeil te verwachten, waardoor de omstandigheden verbeterd worden voor het Oeverkruid.

    http://www.nhvsite.info/o(...)0102/nhv_content.htm
    pi_26123352
    quote:
    Op zondag 10 april 2005 15:15 schreef Mirage het volgende:
    Misschien heeft de Al Quaida er wel mee te maken.

    Vergiftiging van drinkwater oid, ik denk dat men dat ook liever even stil wil houden vorodat iedereen panisch gaat doen.
    Volgens mij spreekt een Al Quaida - medewerker , geen Nederlands...
    pi_26123402
    Ik was trouwens nog vergeten te zeggen dat de foto's van het pleehokje van Adriaan kwamen
      zondag 10 april 2005 @ 15:23:05 #14
    34156 Mirage
    Smile !!!
    pi_26123418
    quote:
    Op zondag 10 april 2005 15:20 schreef grunge-metal het volgende:

    [..]

    Volgens mij spreekt een Al Quaida - medewerker , geen Nederlands...
    Ik denk dat jij mijn post niet begrjipt.
    Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
    Sir Winston Churchill
    pi_26123485
    quote:
    Op zondag 10 april 2005 15:23 schreef Mirage het volgende:

    [..]

    Ik denk dat jij mijn post niet begrjipt.
    Ow je bedoelt dat die blauwe mannetjes dat vervuilde water weer schoon maken. Denk het trouwens niet.
      Admin zondag 10 april 2005 @ 15:26:57 #16
    2589 crew  yvonne
    On(t)deugend
    pi_26123507
    GEEN ADRESSEN
    Soory, ondanks deze ontzettende spannende topics hebben we nog steeds een policy en daar blijven we toch echt aan vasthouden.
    Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
    Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


    Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
    Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
    pi_26123541
    quote:
    Op zondag 10 april 2005 15:26 schreef yvonne het volgende:
    GEEN ADRESSEN
    Soory, ondanks deze ontzettende spannende topics hebben we nog steeds een policy en daar blijven we toch echt aan vasthouden.
    Stonden er adressen dan?
    pi_26123574
    Het is dus duidelijk. De Groote Meer (Ja zo heet het) dreigt dus te verdrogen. En daarom is dit project gestart. Zoek maar op google naar "De Groote Meer" + "verdroging"

    Opgelost.

    Nu die grappenmakers nog terug!
    pi_26123609
    Dacht al dat alles stil gevallen was

    tvp
    There are times we will remember, there are nights we won't forget.
    If we value every moment we will never feel regret.
    pi_26123622
    Waarom doen die lui tegenover Nolius dan zo geheimzinnig over die locatie?
    pi_26123626
    Nee geen adressen, er werden straatnamen genoemd.

    En of ze daar nou wonen of niet, het is NIET de bedoeling om de grens virtueel rollenspel -> prive-leven te gaan doorbreken door bij allerlei huizen te gaan aanbellen. Want er wonen hoe dan ook mensen die je daarmee lastig valt.

    Probeer die zelfdiscipline op te brengen, en probeer dat stukje privacy te respecteren.
    pi_26123657
    http://www.onderzoekinfor(...)anisatie/ORG1236471/ voor meer info dus. Ik kan morgen wel ff langsfietsen?
    pi_26123668
    Er wordt dus grondwater gewonnen. Duidelijk dat er verboden toegang staat, ze zijn vast bang op vervuiling.

    En dan heb je 2 mensen en een hond die midden in de nacht door het bos struinen met een schep. En onder een hek beginnen door te graven om bij die pijpen te komen...
    pi_26123695
    quote:
    Op zondag 10 april 2005 15:34 schreef Mastertje het volgende:
    Er wordt dus grondwater gewonnen. Duidelijk dat er verboden toegang staat, ze zijn vast bang op vervuiling.
    Dat zegt niks, er zijn ook grondwaterwingebieden waar gewoon wegen doorheen lopen, dat zorgt ook voor vervuiling, toch.

    Dat verhaaltje met die hekken en dat er iemand kwam kan dus als bullshit worden afgedaan?
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')