Neem voor de grap eens Belgische spinazie, blijft er een stuk meer van over. (De spinazie is ook een stuk groter maar ach )quote:Op zondag 20 maart 2005 16:59 schreef rickyB het volgende:
Het slinkt wel als een gek, dus je houdt op het oog erg weinig over
Belgische spinazie?quote:Op zondag 20 maart 2005 17:02 schreef Euc- het volgende:
[..]
Neem voor de grap eens Belgische spinazie, blijft er een stuk meer van over. (De spinazie is ook een stuk groter maar ach )
Ja, oficieel heet het Snijbiet, maar wordt meestel Belgische Spinazie of warmoes genoemd. Is in Nederland praktisch alleen bij horeca groothandels te koop, heb iig nog nooit wat bij een super zien liggen.quote:
hetzelfde geldt voor spinazie.quote:Op zondag 20 maart 2005 17:11 schreef Euc- het volgende:
Trouwens als je het hebt klaar gemaakt en niet alles hebt opgegeten, NIET bewaren. Snijbiet bevat namelijk nitraat, als je het vaker warm maakt dan wordt dat nitriet, wat niet goed voor je is (Maar dat zijn wel meer dingen niet ).
Een chemiestudent. Handigquote:Op zondag 20 maart 2005 17:16 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
hetzelfde geldt voor spinazie.
nitraat wordt door verwarming omgezet in nitriet, wat in een zuur milieu (je maag, bijvoorbeeld) wordt omgezet tot nitrosamines die kankerverwekkend zijn.
En per week niet meer dan 2 nitraat-houdende groenten eten.quote:Op zondag 20 maart 2005 17:16 schreef Jordy-B het volgende:
hetzelfde geldt voor spinazie.
nitraat wordt door verwarming omgezet in nitriet, wat in een zuur milieu (je maag, bijvoorbeeld) wordt omgezet tot nitrosamines die kankerverwekkend zijn.
Hmm, bij ons staat op de kaart op de huid gebakken zeebaars filet op een bedje van belgische spinazie omringd door spinazie. Achjaquote:Op zondag 20 maart 2005 17:38 schreef nielsgeode het volgende:
uhuh
Klopt, daarom moet je ook nooit vis en nitraatrijke groente tegelijk eten. Het nitraat kan omgezet worden in nitriet en samen met eiwitten uit de vis in een zuur milieu ook nitrosamines vormen
Niet handig dus vis + spinazie
Andijvie, rode bieten, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, paksoi, postelein, raapstelen, waterkers, alle soorten sla, spinazie, spitskool en venkel.quote:Op zondag 20 maart 2005 17:52 schreef releaze het volgende:
welke andere groenten mogen niet nog een keer verwarmd worden?
Een voorbewerking ?quote:Op vrijdag 1 april 2005 23:46 schreef Euc- het volgende:
hmm, mijn leraar kwam vanmiddag met een interessant idee. Hij zegt, ik geloof dat heel verhaaltje niet, want hoe doet meneer Iglo dat dan? Al die ingevroren spinazie moet ook een voorbewerking zijn ondergaan, en die mag je wel opwarmen.. Je kunt er moeilijk iets aan toevoegen..
Maar ik heb hier een potje, van HAK welliswaar: en die mag je naast niet opnieuw opwarmen, niet laten koken. Misschien is dat de sleutel?quote:Op vrijdag 1 april 2005 23:46 schreef Euc- het volgende:
hmm, mijn leraar kwam vanmiddag met een interessant idee. Hij zegt, ik geloof dat heel verhaaltje niet, want hoe doet meneer Iglo dat dan? Al die ingevroren spinazie moet ook een voorbewerking zijn ondergaan, en die mag je wel opwarmen.. Je kunt er moeilijk iets aan toevoegen..
Het wordt héél kort gekookt (geblancheerd) en daarna gelijk krachtig afgekoeld. De omzetting van nitraat tot nitriet wordt versneld door een hoge temperatuur, maar ook vertraagd door lage temperatuur. Door de korte tijd dat het een hoge temperatuur heeft, is het nitrietgehalte dan nog zó laag dat je het zonder problemen kan opwarmen.quote:Op vrijdag 1 april 2005 23:46 schreef Euc- het volgende:
hmm, mijn leraar kwam vanmiddag met een interessant idee. Hij zegt, ik geloof dat heel verhaaltje niet, want hoe doet meneer Iglo dat dan? Al die ingevroren spinazie moet ook een voorbewerking zijn ondergaan, en die mag je wel opwarmen.. Je kunt er moeilijk iets aan toevoegen..
Als je het te lang kookt, wordt het nitrietgehalte zo hoog dat het een gevaar op kan leveren voor de gezondheid. Ik weet niet hoe lang dit is. Hangt af van temperatuur, tijdsduur, hoeveelheid spinazie en het nitraatgehalte van de spinazie.quote:Op zaterdag 2 april 2005 00:21 schreef Plato1980 het volgende:
Over spinazie gesproken: ik heb wel eens gehoord dat je spinazie niet opnieuw moet opwarmen omdat dan kankerverwekkende stoffen vrij zouden komen. Ik heb echter de gewoonte om mijn lasagna met spinazie de tweede dag op te warmen in de magnetron en nou vraag ik me af in hoe verre dat schadelijk is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |