abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 maart 2005 @ 16:29:42 #1
9902 Lestat
the vampire...
pi_25612940
Hoi, hier even een vraagje van een leek.....kun je spinazie ook gewoon roerbakken? Dus drupje olie in de pan en gaan met die banaan? En moet je die harde stengeltjes nog van de spinazieblaadjes afsnijden of niet?
Memento Mori
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 zondag 20 maart 2005 @ 16:30:11 #2
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_25612950
Probeer het zou ik zeggen...
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  zondag 20 maart 2005 @ 16:59:58 #3
62805 rickyB
Stiften is voor mietjes
pi_25613649
Niets ervan af halen en gewoon in de pan

Het slinkt wel als een gek, dus je houdt op het oog erg weinig over
  zondag 20 maart 2005 @ 17:02:50 #4
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25613720
quote:
Op zondag 20 maart 2005 16:59 schreef rickyB het volgende:
Het slinkt wel als een gek, dus je houdt op het oog erg weinig over
Neem voor de grap eens Belgische spinazie, blijft er een stuk meer van over. (De spinazie is ook een stuk groter maar ach )
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 maart 2005 @ 17:04:39 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25613770
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:02 schreef Euc- het volgende:

[..]

Neem voor de grap eens Belgische spinazie, blijft er een stuk meer van over. (De spinazie is ook een stuk groter maar ach )
Belgische spinazie?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 20 maart 2005 @ 17:05:29 #6
111260 Charmian
a little joy
pi_25613793
Ja, ik gooi er meestal nog wat reepjes vlees bij (biefstuk of kipfilet) en soms wat brocolli samen met Gotan woksaus ketjap-sesam. En je kunt de steeltjes ook meeroerbakken.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 20 maart 2005 @ 17:11:41 #7
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25613941
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:04 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Belgische spinazie?
Ja, oficieel heet het Snijbiet, maar wordt meestel Belgische Spinazie of warmoes genoemd. Is in Nederland praktisch alleen bij horeca groothandels te koop, heb iig nog nooit wat bij een super zien liggen.

Trouwens als je het hebt klaar gemaakt en niet alles hebt opgegeten, NIET bewaren. Snijbiet bevat namelijk nitraat, als je het vaker warm maakt dan wordt dat nitriet, wat niet goed voor je is (Maar dat zijn wel meer dingen niet ).



Ik persoonlijk zou de steel er wel afhalen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 maart 2005 @ 17:15:48 #8
37841 Moitessier
Vagabond des mers du Sud
pi_25614040
wat je ook kan doen is ipv olie roomboter gebruiken. Roomboter in pan, spinazie erbij, beetje op smaak maken met peper en zout..erg lekker
If a retainer will just think about what he is to do for the day at hand,
he wil be able to do anything.
If it is a single day's work, one should be able to put up with it.
Tomorrow, too, is but a single day.
pi_25614062
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:11 schreef Euc- het volgende:
Trouwens als je het hebt klaar gemaakt en niet alles hebt opgegeten, NIET bewaren. Snijbiet bevat namelijk nitraat, als je het vaker warm maakt dan wordt dat nitriet, wat niet goed voor je is (Maar dat zijn wel meer dingen niet ).
hetzelfde geldt voor spinazie.

nitraat wordt door verwarming omgezet in nitriet, wat in een zuur milieu (je maag, bijvoorbeeld) wordt omgezet tot nitrosamines die kankerverwekkend zijn.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zondag 20 maart 2005 @ 17:21:30 #10
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25614203
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:16 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

hetzelfde geldt voor spinazie.

nitraat wordt door verwarming omgezet in nitriet, wat in een zuur milieu (je maag, bijvoorbeeld) wordt omgezet tot nitrosamines die kankerverwekkend zijn.
Een chemiestudent. Handig
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 maart 2005 @ 17:38:18 #11
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_25614663
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:16 schreef Jordy-B het volgende:
hetzelfde geldt voor spinazie.

nitraat wordt door verwarming omgezet in nitriet, wat in een zuur milieu (je maag, bijvoorbeeld) wordt omgezet tot nitrosamines die kankerverwekkend zijn.
En per week niet meer dan 2 nitraat-houdende groenten eten.
pi_25614664
uhuh
Klopt, daarom moet je ook nooit vis en nitraatrijke groente tegelijk eten. Het nitraat kan omgezet worden in nitriet en samen met eiwitten uit de vis in een zuur milieu ook nitrosamines vormen
Niet handig dus vis + spinazie
blub blub
  zondag 20 maart 2005 @ 17:43:53 #13
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25614829
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:38 schreef nielsgeode het volgende:
uhuh
Klopt, daarom moet je ook nooit vis en nitraatrijke groente tegelijk eten. Het nitraat kan omgezet worden in nitriet en samen met eiwitten uit de vis in een zuur milieu ook nitrosamines vormen
Niet handig dus vis + spinazie
Hmm, bij ons staat op de kaart op de huid gebakken zeebaars filet op een bedje van belgische spinazie omringd door spinazie. Achja
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 20 maart 2005 @ 17:52:25 #14
81237 releaze
best of both worlds
pi_25615081
spinazie en zalm is ook erg lekker

ik eet regelmatig spinazie, vind het lekker....

welke andere groenten mogen niet nog een keer verwarmd worden?
  zondag 20 maart 2005 @ 18:01:43 #15
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25615320
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:52 schreef releaze het volgende:
welke andere groenten mogen niet nog een keer verwarmd worden?
Andijvie, rode bieten, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, paksoi, postelein, raapstelen, waterkers, alle soorten sla, spinazie, spitskool en venkel.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25620605
Pff, wat een gedonder, alle steeltjes van de bladeren snijden....Vooral als je na het koken er niks van over houdt! (dus ook van de steeltjes niet!)

Maar roerbakken ja! Ik roerbak spinazie alleen maar (ik roerbak eigenlijk alles alleen maar....)

Maar het spinazie moet (volgens mij) wel vochtig zijn. Maar aangezien je het voor gebruik het zand er af wast, is dat geen probleem...
  vrijdag 1 april 2005 @ 11:07:29 #17
92555 430n
Vlaflip!?
pi_25901577
Wilde spinazie is ook erg lekker. Ik doe meestal roerbakken met een teentje knoflook in olie. Lekker met vis.
  vrijdag 1 april 2005 @ 13:56:59 #18
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_25905689
Mag je doen hoor. Zet er wel een pan kokend water naast, want je zal best voor het roerbakken, de spinazie even blancheren. Zo krijg je niet teveel vocht in de wok.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  vrijdag 1 april 2005 @ 23:46:31 #19
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25921200
hmm, mijn leraar kwam vanmiddag met een interessant idee. Hij zegt, ik geloof dat heel verhaaltje niet, want hoe doet meneer Iglo dat dan? Al die ingevroren spinazie moet ook een voorbewerking zijn ondergaan, en die mag je wel opwarmen.. Je kunt er moeilijk iets aan toevoegen..
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 1 april 2005 @ 23:50:36 #20
34156 Mirage
Smile !!!
pi_25921310
quote:
Op vrijdag 1 april 2005 23:46 schreef Euc- het volgende:
hmm, mijn leraar kwam vanmiddag met een interessant idee. Hij zegt, ik geloof dat heel verhaaltje niet, want hoe doet meneer Iglo dat dan? Al die ingevroren spinazie moet ook een voorbewerking zijn ondergaan, en die mag je wel opwarmen.. Je kunt er moeilijk iets aan toevoegen..
Een voorbewerking ?
Waarom ?

je kan spinazie ( net als Andijvie etc etc.. ) toch gewoon invriezen ?
Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing ever happened.
Sir Winston Churchill
pi_25921607
quote:
Op vrijdag 1 april 2005 23:46 schreef Euc- het volgende:
hmm, mijn leraar kwam vanmiddag met een interessant idee. Hij zegt, ik geloof dat heel verhaaltje niet, want hoe doet meneer Iglo dat dan? Al die ingevroren spinazie moet ook een voorbewerking zijn ondergaan, en die mag je wel opwarmen.. Je kunt er moeilijk iets aan toevoegen..
Maar ik heb hier een potje, van HAK welliswaar: en die mag je naast niet opnieuw opwarmen, niet laten koken. Misschien is dat de sleutel?
pi_25921752
Zo, heb HAK ff een mailtje gestuurd:D Ben wel benieuwd eigenlijk...
  zaterdag 2 april 2005 @ 00:21:38 #23
91676 Plato1980
Gloriosus et liber
pi_25922088
Over spinazie gesproken: ik heb wel eens gehoord dat je spinazie niet opnieuw moet opwarmen omdat dan kankerverwekkende stoffen vrij zouden komen. Ik heb echter de gewoonte om mijn lasagna met spinazie de tweede dag op te warmen in de magnetron en nou vraag ik me af in hoe verre dat schadelijk is.
Giallo e nero è il tuo colore,
giallo e nero Roda nel cuore.
pi_25922137
quote:
Op vrijdag 1 april 2005 23:46 schreef Euc- het volgende:
hmm, mijn leraar kwam vanmiddag met een interessant idee. Hij zegt, ik geloof dat heel verhaaltje niet, want hoe doet meneer Iglo dat dan? Al die ingevroren spinazie moet ook een voorbewerking zijn ondergaan, en die mag je wel opwarmen.. Je kunt er moeilijk iets aan toevoegen..
Het wordt héél kort gekookt (geblancheerd) en daarna gelijk krachtig afgekoeld. De omzetting van nitraat tot nitriet wordt versneld door een hoge temperatuur, maar ook vertraagd door lage temperatuur. Door de korte tijd dat het een hoge temperatuur heeft, is het nitrietgehalte dan nog zó laag dat je het zonder problemen kan opwarmen.
quote:
Op zaterdag 2 april 2005 00:21 schreef Plato1980 het volgende:
Over spinazie gesproken: ik heb wel eens gehoord dat je spinazie niet opnieuw moet opwarmen omdat dan kankerverwekkende stoffen vrij zouden komen. Ik heb echter de gewoonte om mijn lasagna met spinazie de tweede dag op te warmen in de magnetron en nou vraag ik me af in hoe verre dat schadelijk is.
Als je het te lang kookt, wordt het nitrietgehalte zo hoog dat het een gevaar op kan leveren voor de gezondheid. Ik weet niet hoe lang dit is. Hangt af van temperatuur, tijdsduur, hoeveelheid spinazie en het nitraatgehalte van de spinazie.
Het gaat in principe om de tijd dat spinazie warm is. Het klinkt een beetje maf (want meestal doe je dit pas na het eten en niet vantevoren), maar als je er voor zorgt dat je je restje voor de volgende dag zo snel mogelijk laat afkoelen, kan je het waarschijnlijk zonder veel risico de volgende dag nog eten.

[ Bericht 25% gewijzigd door Jordy-B op 02-04-2005 00:38:41 ]
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  zaterdag 2 april 2005 @ 01:13:01 #25
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25923148
Ik las/hoorde van de week ergens dat het nitraat alleen in nietriet omgezet kan worden in aanwezigheid van bepaalde bacteriën die er in huis altijd zijn.
Bij meneer Hak wordt daarom alles "bacterie-arm" geblancheerd en ingevroren.
Tsja, het zal wel...

Ik had afgelopen week spinazie geroerbakt, ging prima, met een hete wok geen last van vocht ofzo. Paar uitgebakken spekjes erdoor en het was erg lekker (en snel en makkelijk)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')